Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2022.03.22 0 0 391

Ezen a videón is van példa a "transmission line"-ra:
Műszerek otthonra. Jelgenerátor és 100MHz-es oszcilloszkóp nagyon megkönnyíti a méréseket.
https://youtu.be/PVQaITITaq8?t=1410
Ha például az LMD áramkör ferritmagos tekercsét négyszögjellel gerjesztik, akkor a négyszögjel kezdeteinél egy-egy csúcs alakul ki:

 


Mert az éppen kialakuló fluxus egy már meglévő, de ellenkező irányú fluxussal találkozik.
Hasonló jelenség lehet az Akula Yoke Circuit nevű áramkörnél is. A nagy méretű ferritmagot ellenütemben mágnesezik.

Törölt nick Creative Commons License 2022.03.21 0 0 390

Ez a videó is erről szól. A géppel lefordított szöveget is ide másolom.

Ferritben is megfigyelhető a fluxusok szembefordításakor fellépő jelenség. Például a ferritgyűrűs tárolóknál (magnetic core memory). Az utóbbinál ha a mágnesező áram olyan irányú, hogy ellentétes irányú fluxust hoz létre a ferritben már meglévő fluxussal, akkor nagyobb feszültség indukálódik a kiolvasó vezetékben.

Most nincs lehetőségem részletezni, csak tömören. Az LMD és TEM áramköröknél is "kihegyesedik" a négyszögjel eleje. A jelenség a mechanikai analógiával jobban megérthető. A forgózsámolyos kísérlettel biciklikerékkel. A perdületnek a fluxus felel meg, a szögsebességnek meg az áram. A zsámolyon ülő személy forgó biciklikereket tart a kezében. Majd átfordítja a kerék tengelyét 180 fokkal. A zsámoly 2N perdülettel fog forgásba jönni. Szembefordult a kerék perdülete az eredetivel. A dN abszolút értéke 2. Mert nem csak nullára csökkent a kerék perdülete, hanem ellenkező irányba is fordult.

Visszatérve a villamos példához. Két fluxust hozunk létre, a darabonként közölt energia: W1 = ½Φ²/L. Tehát összesen W = Φ²/L energiát fektetünk be.

 

De a 2Φ fluxus változása által létrehozott energia: W2 = ½(2Φ)²/L = 2Φ²/L = 2W

Ideális esetben, ha az impulzus sem nem túl hosszú, mert akkor feleslegesen fűtenénk a tekercset. Meg nem is túl rövid, mert akkor meg nem épülhetne fel teljesen a fluxus.

 

Transmission Lines - Signal Transmission and Reflection
Átviteli vonalak - jelátvitel és visszaverődés
https://www.youtube.com/watch?v=ozeYaikI11g

To send an electrical signal, we need two wires.
Elektromos jel küldéséhez két vezetékre van szükségünk.

Since two metal conductors are by definition a capacitor, this means that each section of our transmission line has some capacitance.
Mivel két fémvezető definíció szerint kondenzátor, ez azt jelenti, hogy átviteli vonalunk minden szakaszának van némi kapacitása.

And since a loop of wire is by definition an inductor, each section of our line also has some inductance.
És mivel a huzalhurok definíció szerint induktív, vezetékünk minden szakaszának van bizonyos induktivitása.

Suppose we close a switch applying a constant DC voltage across our two wires.
Tegyük fel, hogy bezárunk egy kapcsolót, amely állandó DC feszültséget alkalmaz a két vezetéken.

This capacitance and inductance is what prevents the signal from travelling instantaneously.
Ez a kapacitás és induktivitás akadályozza meg a jel azonnali haladását.

Therefore, we can never eliminate this capacitance and inductance completely because this would then violate Einstein's Theory of Relativity, which states that information can never travel faster than the speed of light.
Ezért soha nem tudjuk teljes mértékben kiküszöbölni ezt a kapacitást és induktivitást, mert ez sértené Einstein relativitáselméletét, amely kimondja, hogy az információ soha nem haladhat meg gyorsabban, mint a fénysebesség.

These capacotors and inductors shown are not components that we deliberately add to a circuit, but are an inherent part of all wires that carry electrical signals.
Ezek a bemutatott kondenzátorok és induktorok nem olyan alkatrészek, amelyeket szándékosan hozzáadunk egy áramkörhöz, hanem az elektromos jeleket szállító vezetékek elválaszthatatlan részei.

When electric circuits appear to behave in unpredictable ways that seem to violate the laws of physics, this is often due to the capacitance and the inductance of the wires.
Amikor úgy tűnik, hogy az elektromos áramkörök kiszámíthatatlan módon viselkednek, és amelyek sértik a fizikai törvényeket, ez gyakran a vezetékek kapacitásának és induktivitásának köszönhető.

In this instance, for example, the signal keeps bouncing back and forth between the beginning and the end of this transmission line.
Például ebben az esetben a jel folyamatosan oda-vissza ugrál ezen átviteli vonal eleje és vége között.

With nothing connected to the end of the line, the voltage at the end of the transmission line reaches double the value of the DC input voltage from the battery, and the signal is then reflected back.
Mivel semmi nem kapcsolódik a vonal végéhez, az átviteli vonal végén a feszültség megduplázódik az akkumulátorról származó DC bemeneti feszültség értékén, és a jel ezután visszaverődik.

Reflections can also occur at the connection between two transmission lines which have different amounts of capacitance and inductance, in which case only a portion of the signal's energy is transmitted to the next line, and the rest of the energy is reflected back.
Reflexiók fordulhatnak elő két olyan átviteli vonal közötti kapcsolatnál is, amelyek kapacitása és induktivitása eltérő, és ebben az esetben a jel energiájának csak egy része továbbadódik a következő vonalra, és az energia fennmaradó része visszatükröződik.

Suppose we connect a short circuit at the end of a transmission line.
Tegyük fel, hogy rövidzárlatot kötünk egy átviteli vonal végén.

What will happen when a signal reaches this short circuit?
Mi történik, ha egy jel eléri ezt a rövidzárlatot?

As always, the speed with which a signal travels depends on the capacitance and inductance of each section of the wire.
Mint mindig, a jel haladási sebessége a huzal minden szakaszának kapacitásától és induktivitásától függ.

When the signal reaches the short circuit, the signal is reflected, but with the voltage flipped upside down!
Amikor a jel eléri a rövidzárlatot, a jel visszatükröződik, de a feszültség fejjel lefelé!

If the impedance at the end of the line is too low it will behave like a short circuit, and if the impedance is too high it will behave like an open circuit, both of which cause reflections.
Ha a vonal végén az impedancia túl alacsony, akkor rövidre záródik, és ha az impedancia túl magas, akkor nyitott áramkörként viselkedik, amelyek mindkettő reflexiót okoznak.

But, if we place just the right amount of impedance at the end of the line for the amount of capacitance and inductance in each section of the line, then the amount of reflection can be minimized.
De ha a vonal végére csak a megfelelő impedanciamennyiséget helyezzük el a vonal egyes szakaszaiban a kapacitás és az induktivitás mértékére, akkor a visszaverődés mennyisége minimalizálható.

Előzmény: Törölt nick (389)
Törölt nick Creative Commons License 2022.03.20 0 0 389

Na jó.Úgy mindenkinek. https://www.youtube.com/watch?v=zrDxSM91Jcg  

Az a nagy bumszli nyitott végű tekercs legyen a szekunder tekercs.Úgy elméletben.De terhelve.Sőt,csak terhelve.Úgy,hogy a csatolása kondenzátorral illesztve legyen. (fontos) Amit a videóban is láthatunk: a forrás jelre reflektálódott jel a forrás feszültségét megemeli. Ez alap felhasználásban káros(nak gondolják) például hírközlés. De ha ez egy transzformátorban van? (avalanche energy) Kapisga?

Törölt nick Creative Commons License 2022.03.19 0 0 388

?

Előzmény: Törölt nick (384)
Törölt nick Creative Commons License 2022.03.11 0 0 387

Amikor a másodlagos "hatás" az elsődlegesre gyakorol változást.

Vagyis. Ha ha a másodlagos áram és feszültség nagyobb mint az elsődleges,akkor megtörténhet az energia visszatáplálás.Pont űgy mint a napelemes inverternél. Ekkor leesik az elsődleges áram fogyasztása.

Tehát a felvett teljesítmény csökken ugyanazon fogyasztás mellett. 

Egyszerű érdekes hatás: vegyél két egyforma mikrosütő trafót.Vágd szét és a két primert tedd egybe egy magra. Középre ne felejtsd el visszatenni a söntöt.Így lesz 1:1 áttételű trafód.Az egyik tekercsre tegyél kb 40y kondit. Hajtsd meg kb 25-30 volttól és változtasd a frekvenciát.Egy ponton rezonanciába ugrik (és telítésbe megy!!) ,felmegy a primer áram erőssége. Mérd meg a szekunder összetevőket. Meddőben (tehát azt nem tudod használni és ha terheled összeomlik a rezonancia) a szekunder oldalon kb 3-4 szer több lesz a fesz/áram szorzat mint a primernél.

Ugyan ezt megismételve még egy körben ( de a szekunder ott már egyenirányítva van) már olyan mértékben lesz a hatás (fáziseltolódás,fesz/áram, azonos térben két mágneses tér ütközése ....) ,hogy megindul az energia visszahatás.

 

 

 

Itt állóhullám alakul ki,de ott más a helyzet. (piros jelölés)

Érdemes tanulmányozni Vajda János ill Bóday Árpád munkáját.

 

Előzmény: Törölt nick (385)
Törölt nick Creative Commons License 2022.03.11 0 0 386

Nézd végig ezt a sorozatot:  https://www.youtube.com/watch?v=dpFNKJ5n08g

Előzmény: Rudolfo1984 (381)
Törölt nick Creative Commons License 2022.03.08 0 0 385

Milyen energia reflexióra gondolsz?

Előzmény: Törölt nick (384)
Törölt nick Creative Commons License 2022.03.05 0 0 384

Hmm.Gyorsan abbamaradt a diskurzus. Na és mi a helyzet az energia reflexióval? A semmitmondó videók helyett.

Törölt nick Creative Commons License 2022.02.13 0 0 383

" Egely által reprodukált szerkezetről mit lehet tudni? Csak elméletben létezik neki?  "

 

Néhány hasonló kvalitású "feltalálóval" beszélgettem,de  mindegyikben van valami közös. Mindenki meg akarja menteni a Földet. Bármi áron.Mindig tudja,hogy mit kellene tenni (szóban legalábbis).A másét meg pláne. Mindig panaszkodnak,hogy kevés a pénz.Sőt,még attól is kevesebb. De ha odajut a helyzet,hogy minden veszett fejsze számára semmit nem ad ki a találmányáról. Még egy szó morzsát sem. Tehát a kérdés adott.Miért?

Vagy éhezik  az anyagi javak után,vagy  nincs is mit megmutatni.Vagy  elég jól eléldegélhet a mesélésből is. Vagy esetleg mégis  lenne mit megmutatni,de az anyagi javak vágyakozása nagyobb kísértés minthogy odaadja térítés nélkül bárkinek is. Mer nehogymááne. Persze viszi majd magával. Mer az jobb.

 

 

Előzmény: Törölt nick (379)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.13 0 0 382

Állítólag. De nyugi, nem fog menni.

Előzmény: Rudolfo1984 (381)
Rudolfo1984 Creative Commons License 2022.01.30 0 1 381

 

Hello. Auto generatorbol es villanymotorbol hogyan allithato elo energia?  Allitolag csak egy 24 voltos 200 amper koruli generatort es egy indukcios egy fazisu villanymotort hasznal a feltolto.   Itt van 2 video:  

 

https://youtu.be/-8G1JCT2c78

 

 

https://youtu.be/VhRPYG7HeSw

TonyBrasco Creative Commons License 2022.01.09 0 1 380

Ezt a gyöngyszemet most találtam.. no comment... csak linkeltem.

Hogyan generáljunk végtelen teljesítményt autó generátorral és motorral 💡💡💡

 

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.29 0 0 379

Egely azt mondta a "Tabuk, Titkok, Tények 2018.01.13. hatoscsatorna"
https://www.youtube.com/watch?v=6ekYAj6-x0w
című, szabadalmakról szóló adásban, hogy kb. 10-en, köztük ő is rájött Nikola Tesla és Henry Moray energiatermelő készülékének titkára. Az Egely által reprodukált szerkezetről mit lehet tudni? Csak elméletben létezik neki? És a fúziós dolgával kapcsolatos? Mert hogy Tesla és Moray készüléke nem fúzióval működött, az biztos. 

Lacika71 Creative Commons License 2020.10.05 0 0 378

Egy elég ígéretes felfedezés.

Sajnos nem holnap fog a boltok polcaira kerülni és házi körülmények között se gyártható.

https://telex.hu/tudomany/2020/10/05/grafen-aramkor-energia-kutatas-fizika

Törölt nick Creative Commons License 2020.10.03 0 0 377

"Sikerült valakinek többletenergiát észlelni?"

 

-Jó sok munkával elsajátíthatod az ismereteket.-

Oszd meg te is a munkádat. Vagy csatlakozz. 

Előzmény: Törölt nick (376)
Törölt nick Creative Commons License 2020.09.09 0 0 376

Mi a helyzet az utóbbi link közül például ezzel?

 

Induction in the Tank Circuit

http://www.aboveunity.com/thread/conservation-law-broken-on-evidence-of-excess-energy-with-a-capacitor-and-a-coil/

 

Vagy a többivel? Sikerült valakinek többletenergiát észlelni? És mi a magyarázata? 

Előzmény: Törölt nick (375)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.06 0 0 375

http://www.aboveunity.com/

 

Nos, itt már megtalálták  a jövő energiáját. Jó sok munkával elsajátíthatod az ismereteket.És ki tudja ,talán meglelheted a jövő zenéjét is. De miért nincs megfelelő reakció?

Törölt nick Creative Commons License 2020.03.04 0 1 374

Három fő oka van annak, amiért az ingyenenergia készülékek nem terjedtek el:

 

1. A feltaláló sosem kapott még csak ígéretet sem arra, hogy a munkáját erkölcsileg és anyagilag egyaránt elismerik.
Ha például Bill Gates is így járt volna, akkor napjainkban is postai levelezéssel kellene beérnünk az internet helyett. Ez ilyen egyszerű.

 

2. Az emberek lehetőleg ingyen akarták megszerezni a találmányt a feltalálótól és ők akartak belőle meggazdagodni.
Ez hasonló például Kemény Károly esetéhez, aki az 1930-as években tranzisztorról tett közzé cikket. Majd kb. egy évtized múlva meg két amerikai kapott érte Nobel-díjat. Úgy látszik hogy a föld azé, aki megműveli elv csak a mezőgazdaságban érvényesül, ott is csak ritkán.

 

3. Nem volt ismert a valós működési magyarázat.

Hanem helyette még napjainkban is szándékos félrevezető magyarázatokkal zsibbasztják egymás agyát az emberek. De az jól megy. Sőt, napjainkban éli virágkorát, hisz már lehet készíteni hamis videókat, könyvet is bárki kiadhat, ahogy előadást is bárki tarthat. Egyetlen kikötése az embereknek az, hogy minél nagyobb hazugság és hasznavehetetlenség legyen:

 


corvi01 Creative Commons License 2020.02.24 0 0 373

A NASA gigamilliárdokat öl bele akár néhány tized %-os veszteség csökkentésekre is az űreszközeinél, meg az űrkutatásainál!

Felfogjae azt valaki épp ésszel, hogyha lenne ingyééé a semmiből hasznosítható energia, akkor már ne próbálta volna kihasználni..!?  Napersze biztos van ilyen az összeesküvéselméletüek szerint, csak a kormány így akarja rajtuk keresztűl lehúzni az adófizetők pénzét..  :-S

Előzmény: Törölt nick (365)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.24 0 0 372

Lényegretörő válasz.Látom teljesen megértetted.

Előzmény: Maketheworldabetterplace (371)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2019.12.10 0 0 371

Elonytelen.

Kefes motor kefejet csak az elegendo erovel kell kommutatorhoz nyomni.

Fogaskerekattetel nelkul.

Nagy hatasfoku kefe nelkuli generator kis vesztesegu egyeniranyitassal.

Itt se rezonanciat se centrifugalis erot nem hasznositanak.

Előzmény: Törölt nick (370)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.16 0 0 370

Ez egy butaság.Ebből soha nem lesz "ingyenenergia" . Valamilyen oknál fogva a yt tele van ilyen és hasonló "butaságokkal" .De ami a legszörnyűbb ,hogy direkt csalást hajtanak végre.Az ilyen videók alatt van mindig reklám.Na vajon miért? De a példádra visszatérve. Meghajtó motor-generátor-lendkerék és visszatáplálás. terhelésről még szó sincs: https://www.youtube.com/watch?v=FGpZamfbzdo

Előzmény: Törölt nick (369)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.07 0 0 369

Elmagyarázná valaki, hogy miért lesz abból többletenergia, ha egy villanymotorral meghajtanak egy lendkereket, majd azzal meg egy generátort?

 

Chapter 23: Power From Inertia

http://www.free-energy-info.co.uk/SChapt23.html

 

Flywheel Free Energy Generator

https://generatorpowerinfo.com/flywheel-free-energy-generator/

Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2018.12.01 0 0 368

ID:

Adott egy 30cm átmérőjű és kb 10 cm magas alu tömb. A síkjával párhuzamosan egy vas korongon mágneseket helyeztem el, majd jó közel toltam az aluhoz. Egy 2 kw motorral megforgattam 1500 rpm sebességgel. 0 fok körüli volt a levegő.

Egy kazánhőmérőt dugtam egy furatba az alu palástján és feljegyeztem az adatokat. 

A 19 kg alu percenként 4 fokkal lett melegebb. 120 fokig egyenletesen melegedett.

 

Valasz: Kerdes mennyi ho keletkezett osszesen.

2000W=2000J /sec.

Alu fajho 900J/kg K.

2000J x 60 sec= 120000J.

120000/900= 133 fok 1 kg alu. 19kg alu elvileg 7 fokot kellene melegedjen. Hoszigetelt edenyben kell melegiteni. Akar vizfurdoben.

Előzmény: hanzymester (247)
Törölt nick Creative Commons License 2018.07.26 0 0 366

Nézd csak :Sergej Ma közzétett, - "ENGLISH: Alapvetően, ha megnézzük a 9. ábrán bemutatott vázlatot, akkor a 2 relék szerepet játszanak abban, hogy bekapcsolják az AC vezetéket és megtartják azt az akkumulátor eltávolítása után. és kikapcsolja a váltakozó áramú vezetéket.A készülék felesleges vázlatai és semmilyen szerepet nem játszik a szabad energia előállításában Kulabuhov állítása szerint A rajongók spin, a LED-ek ragyognak, a Tesla működik, mindannyian valódi és működik, de az igazi energia egy rejtett vezetéket, Kulabuhov volt rejtve a semleges fekete vastag kábelt (ahogy a videón), hogy futott az eszközről a földre . a föld jelöléseket a fekete kábelt azt mutatják, hogy alsó ezek laza volt, mert kapott helyet egy AC vonal. Alapvetően Kulabuhov évek óta átverte az embereket és én magam, eladott egy ingyenes energiaeszközt, melyet AC vonalról szereltek fel és megtévesztettem, elegendő bizonyítékom volt arra, hogy egy polgári bírósághoz vigyem, és visszaveszem az összes pénzt - még a bíróság előtt sem tűnt fel szabad energiaigényeiről. " 

Nagyon elszomorító, de legalább most már mindannyian megállíthatjuk a Ruslans nyulakat a lyukakon.

Előzmény: Törölt nick (364)
Törölt nick Creative Commons License 2018.07.22 0 1 365

 

"Hogy áll a feltaláló a fejlesztéssel?"

Hát persze.Kismillió rajz,utasítás,de valamiért egyik sem működik.Ja nem,jött egy titokzatos német befektető oszt jól letiltott mindent.A szerencsétlen nép meg próbálja kitalálni a semmit.  Ha lenne alapja. Ja vagy nem is,merthogy nehogymá ingyé dógozzon a világmegváltó?!!Pont úgy mint energi22 meg még kitudja hány név alatt írogató.Félti az emberiséget,meg az a szegény Föld! Csak pénzért hajlandó odaadni egy leplombált dobozt kemény százezrekért.De ha felnyitom lefüstöl az egész.

Vagy beszélhetnék  más  "feltalálóról" is.Ő csak az elméletről beszél (az meg olyan amilyen) de nem hajlandó részletekbe belemenni.Hja és persze nem beszélhetek róla senkinek.

 

Hát ilyenek ezek a "feltalálók".

Előzmény: Törölt nick (364)
Törölt nick Creative Commons License 2018.07.13 -1 0 364

Foglalkozik valaki Ruslan Kulabuhov (Akula0083) generátorának reprodukálásával?

Hogy áll a feltaláló a fejlesztéssel? 
Ez az a készülék:

 

vojtobéla Creative Commons License 2018.06.10 0 0 363

jh

Előzmény: energi22 (353)
vpe5 Creative Commons License 2018.05.21 0 0 362

mikor építed meg? ha kész lesz szólj 

Előzmény: Fejlesztő mérnők (360)
Törölt nick Creative Commons License 2018.04.21 0 0 361

Miből gondolod,hogy menni fog a dolog? 

Előzmény: Fejlesztő mérnők (359)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!