Keresés

Részletes keresés

Meister Creative Commons License 2010.01.28 0 0 422
Szia!

Keress meg magánban.
Előzmény: Hassan-i Sabbah (421)
Hassan-i Sabbah Creative Commons License 2010.01.28 0 0 421
Üdv! Fizetős tárhely kiválasztásához kérnék javaslatot hozzáértőktől.

A következő feltételeknek kellene megfelelnie:
- 1-2 Gb tárhely
- A feltölthető fájlok mérete legyen korlátlan
- Lehetőleg ne legyen több az éves költség 6000 Ft-nál (vagy ennek megfelelő összegnél euróban, dollárban)
- Ami a legfontosabb: a tárhely használatához ne legyen kötelező oldalt is üzemeltetni a szolgáltatónál. Magyarán arról van szó, hogy egy bloghoz szeretnék ftp-vel elérhető tárhelyet, amire a bloghoz kapcsolódó - egyébként nem jogsértő - tartalmakat töltenék fel, és ezen kívül személyes fájlok tárolására is használnám.
Meister Creative Commons License 2010.01.25 0 0 420
"De akkor ezek szerint olyan nincs hogy átutalom a 240 eurot aztán lelépnek vele."

Ezt nem tudhatom, nekem csak a servage-val van tapasztalatom, ők nem lopnak. Viszont a fórumokban lehet olvasni panaszt a szopópályára tett weblapokkal kapcsolatban.

Figyelj oda a kisbetűs limitekre, mert ha 100GB forgalmad van, akkor csúcsidőben bejöhet egyszerre annyi lekérdezés, hogy letiltjék ideiglenesen a lapod.

A servage limitje itt van:
https://www.servage.net/wiki/Limits
A 100.000 SQL / hour azért veszélyes lehet, mondjuk egy drupálnal, ahol egy-egy oldal letöltése akár 30-50 lekérdezés is lehet.
Ez 2000 oldalletöltés, ami nem sok, ez összejöhet 200 olvasóval könnyen.

Szóval csak óvatosan. Ha a 100 GB forgalmad elsősorban belföldi, akkor meg esetleg kérj ajánlatot pár hosting cégtől, ha a 6-7USD-t nem is kapod meg, de kb. havi pár ezresért olyan hosztingot kapsz, ahonnan a magyar olvasóid rendesen tudnak letölteni, nem csak 30-40kb/s-sel, mint a kölföldi oldalakról.
Előzmény: nagybadabumm (419)
nagybadabumm Creative Commons License 2010.01.25 0 0 419
"Vigyázni kell velük, mert nem mindegy milyen anyagot teszel fel, ha nem kapcsolódik a tárhelyedhez, vagy esetleg szerzői jogot sértőnek tekintik (mp3, stb), akkor könnyen ugorhat a teljes tárhelyed.
"

Ez korrekt szerintem.


A második résszel.
Most egyenlőre a tárhelyem mérete 10 gb a forgalom meg 100 GB lehet.
A 10 GB valószinű nem igen fogom túllépni mivel csak szöveg megy.

A forgalomnál pedig azt mondták,ha elérem akkor ők meg fogják növelni.

De akkor ezek szerint olyan nincs hogy átutalom a 240 eurot aztán lelépnek vele.

Előzmény: Meister (418)
Meister Creative Commons License 2010.01.25 0 0 418
Vigyázni kell velük, mert nem mindegy milyen anyagot teszel fel, ha nem kapcsolódik a tárhelyedhez, vagy esetleg szerzői jogot sértőnek tekintik (mp3, stb), akkor könnyen ugorhat a teljes tárhelyed.

Emellett mindegyik ilyennél van limit valamire, vagy SQL-re, vagy hit/órára, de valamire van.
Átlag használat mellett nem éred el, de ha picit nagyobb forgalmad van, már beleeshetsz. Ilyenkor szopóágra teszik X időre a domainod.

Előzmény: nagybadabumm (417)
nagybadabumm Creative Commons License 2010.01.25 0 0 417
Mi a véleményetek azokról a külföldi tárhelyekről amik havi 5-6 euróért biztsítanak végtelen tárhelyet és email címet?
Meister Creative Commons License 2010.01.22 0 0 416
Még az RSS-hez visszatérve 2 dolog:
- Ha Valóban Egyszerű Hírszolgáltatásnak fordítva hasznánád, szerintem sokkal értelmetlenebb lenne, mint az RSS, ami kvázi iparágilag elfogadott. Ugyanolyan nevettséges lenne, mint mikor Vágó István a vévévé-t vuvuvu-nak ejti ki, mert szerinte az szebb.
- A magyar nyelvben pl. az SMS-re sem terjedt el a RöSzÜ kifejezés, pedig magyarabb, de csak rögnének rajtad, ha elkedenéd használni. Érdekes, hogy az angol nyelvben nem SMS-eznek egymáznak, hanem text-elik egymás, és ott ez lett elfogadott. (I'll text you if I have time tomorrow.)
Előzmény: Meister (415)
Meister Creative Commons License 2010.01.22 0 0 415
Hát, a blog maga a webnapló, aminek vannak bejegyzései (mint pl. egy naplóbejegyzés), és ezekhez vannak hozzászólások, kommentek (de ez idegen szó).
Szóval a mondat első fele rendben van.
Az RSS meg egy rövidítés, de tulajdonnévszerűséggé vált, olyan, mint a Citroen Xara, azt sem lehet máshogy hívni.
A feed helyett lehetne csatornát, vagy hírfolyamot írni, ez jogos.

Visszatérve a témádhoz: A legjobbabbb megoldás az lenne, ha hetente egyszer kiírnád CD-re, és a mentést eltennéd valamelyik bank trezorjában. Ha igazán megbízható megoldást keresel, akkor 2 bankkal kötsz szerződést, és egyik héten ide, másik héten oda teszed. Így részben a természeti katasztrófák ellen is védve leszel.
Előzmény: Törölt nick (412)
Meister Creative Commons License 2010.01.21 0 0 411
Használhatod még a Live Mesh-t is ilyen célra, bár tarok tőle, hogy ennek a működését képtelen lennék elmagyarázni neked, így lehet nem is érdemes próbálkozni vele.
https://www.mesh.com/welcome/default.aspx
Előzmény: Törölt nick (409)
Meister Creative Commons License 2010.01.21 0 0 410
Ha jól értem, akkor biztonsági mentésre szerednéd használni ezt a helyet az interneten? Mennyire kell védeni az adatokat? Pl. ha olyan helyre tennéd, ami csak FTP-vel érhető el, az nem lenne elég?
(FTP-ről leírás itt )

(Bocs, de nem lehet úgy beszélni internetes megoldásokról, hogy eleve kizárod azt, hogy szakszavakat és rövidítéseket használjunk.)
Előzmény: Törölt nick (409)
Meister Creative Commons License 2010.01.04 0 0 406
Ezek ugye VPS-en szolgáltatnak, azaz nem valódi fizikai szerveren? Természetesen nem azt mondom, hogy ez rossz lenne, mert van előnye is, de mondjuk ilyen esetben elő-elő fordulhatnak nem kicsi belassulások is.
Hasonló olcsó árú webtárhely van itt is, bár az nincs publikálva. :-)
Előzmény: leczaist (405)
leczaist Creative Commons License 2010.01.04 0 0 405
Nem mindig jobb az olcsóbb alapon ;)
Előzmény: leczaist (404)
leczaist Creative Commons License 2010.01.04 0 0 404
Nemtudom, hogy merjem-e az ilyen árak olvasása után, na de hátha: :)
http://www.simplenet.hu/
gzoli_ Creative Commons License 2009.11.21 0 0 403
Tőlem reklámozhat bárki külföldi hostingot is, és ha egy potenciális Ügyfelünk még is azt választja, akkor majd úgy is rájön legkésőbb 1 év után, lehet, hogy rossz választás volt külföldre vinni a weboldalát. Sok olyan Ügyfelünk van, aki vagy külföldön bérelt, és elege lett a sok szívásból, és sok olyan van, aki nem közvetlenül bérelte, hanem csak egy viszonteladón keresztül vásárolt, és a beígért szolgáltatásokat, vagy egyedi igényeket nem tudta megcsinálni a viszonteladó, mert nem is volt vagy megfelelő szaktudása, vagy hozzáférése a rendszerhez.
Az ilyen idegőrlő heteket jobb elkerülni, és mindenképpen olvassanak az érdeklődők fórumokat, keressenek rá a kiszemelt cégre. Ha még utána sem biztos, akkor kérjen teszt lehetőséget, próbálja ki, nézze meg milyen az Ügyfélszolgálat, hogy válaszolnak, mennyire barátságosak, segítőkészek. Nem csak a cégünket akarom reklámozni, mint Webtárhely szolgáltatót, hanem kiállni a hibás logika mellett, hogyha itthoni a célközönség, akkor miért vinné külföldre a weboldalt. Sok-sok technikai érvet lehetne felsorolni, de szerintem felesleges, ha valakit érdekel, akkor nyugodtan keressen meg privátban, szívesen segítek neki.
Egyébként folyamatos akciók:
ELIN.hu Kft
Rckbl Creative Commons License 2009.11.16 0 0 402
Hú, micsoda vitára csöppen be ide az ember, miközben azon gondolkodik, hogy miként mutassa be legújabb ajánlatát, amiben az apróbetűs részeket egy kicsit nagyobb betűkkel szedtem:)

http://hosting55.hu/tarhely-domain/olcso-tarhely.html

Az ajánlat lényege: 1GB = 1000 Ft / év ÁFÁval együtt.

Ja, és még mindig van akciós .hu domain 2.990 Ft ért két évre, és .eu 990 Ft ért egy évre!

A vitába beszállni nem kívánok, de meisternél a pont.
bencuri Creative Commons License 2009.11.08 0 0 401
Figyelj ebben tök igazad van. Ha eddig nem volt itt divat reklámozni akkor, ha nem vagy profi a témában, akkor azért elnézést kérek. Egyébként viszont szertintem nem teljesen jogos a felháborodásod, mert ha úgy jövök ide, hogy egy szar szolgáltatás reklámozását vállalom, csak hogy átverjek másokat, akkor érthető ez a felháborodás, de amúy nem egészen. És nekem nem ez a szándékom. Az teljesen oké, hogy ha nem találod a Lunarpagest vagy a Fasthost-ot jónak, elmondod. Persze, miért ne. De engem akkor mér anyázol? A reklámommal javasoltam valamit, ami amúgy sokkal többrétű a puszta tárhelyszolgáltatásnál. Tehát ha egy olyan ember mint te, megnézni a Lunarpages-t, és rossznak ítéli meg, attól még a Freebiejeebies tetszhet neki. Szóval akkor most minek ez a kirohanás?

Ha valakit amúgy meg érdekel ez, az majd utánanéz merre hány méter. Ha meg nem kompetens, akkor nem csak a Lunarpages-en járhat pórul, de itthon is, már amennyiben ez a szolgáltatás tényleg szar. De én nem mondom ezt. Ezt mindenki ítélje meg maga. Nézze meg, aztán döntsön...

Előzmény: Meister (398)
Meister Creative Commons License 2009.11.08 0 0 400
Alább a válaszom.
Előzmény: bencuri (399)
bencuri Creative Commons License 2009.11.08 0 0 399
Ja, a másik meg, én valóban nem vagyok olyan szakértő mint ti a tárhelyekben, de miért baj ez? Abban, amit írtam, arról volt szó, hogy ha valaki tárhelyet keres, itt-ott van ilyen-meg olyan kedvezmény, meg + Apple ajándék. Aki akar majd felíratkozik, aki meg nem, nem. Ha valaki ilyen tárhelyet keres, csak tudja mit keres, ha nem jó neki, úgyse fogja ezt kihasználni. De csak egy példa, amin érdemes elgondolkodni: erre a reklámomra íratkozott már fel olyan, aki magyar, UK-ban lakik és dolgozik, és úgy olvas magyar forum-ot. Neki pl. egy ilyen ajánlat biztos jobb, mint egy itthoni. Szóval sosem tudhatod éppen kinek éri ez meg.
Előzmény: bencuri (397)
Meister Creative Commons License 2009.11.08 0 0 398
Egybevéve csak annyi, hogy ezen a topikon eddig nem volt divat olyan szolgáltatást reklámozni, amiről semmi tapasztalatod nincs, illetve nincs közöd a céghez.

Ha szeretnéd, én is tudok mutatni 10 olyan USA tárhely-céget, ahol ilyen áron lehet tárhelyhez jutni, ez nem nagy művészet. Ha lenne tapasztalatod, akkor lenne értelme.

Emellett "bután" felsorolni, hogy egy tárhelyszolgáltató a reklámjában miket ír ki, tök felesleges. Az olyanok, mint hogy "SMTP mail server", "POP mail server", vagy hogy "Dreamveawer compatible web space" igazából nevetségesek, hiszen ez alap. Ez olyan, mintha felsorolnám mondjuk az as.hunál, hogy
- Outlook Express kompatibilis levelezés
- Firefox-szal megnézhető webtárhely
- GIF, PNG, JPG képek feltöltésének lehetősége

Szóval tök felesleges kiírni, mert egy webtárhely-szolgáltatás erről szól. Ellenben a nemzetközi occsó-szervereken soha nem fogsz kapni supportot. Olvass csak bele a második 60 hónapos hűségszerződéssel 5USD-ért tárhelyet kínáló ajánlatod fórumába, hogy milyen anyázások mennek ott amiatt, hogy letiltanak usereket, akik nem értik, hogy miért, és a szolgáltató csak azt mondja, hogy töröljön minden scriptet, masjd egyesével másoljon mindent vissza, és mikor újra le lesz tiltva, akkor megvan, hogy melyik scripttel van baj.

Hát azért ez még egy Pistike Bt. honlapjával sem játszható el igazán, hogy napokig nincs weblapja a cégnek...

Szóval csak annyit kérek, hogy tedd félre a vágyadat az Apple cuccra, és gondolkodj józanul, amikor valakinek olyan szolgáltatást ajánlasz 60 hónapos hűségnyilatkozattal, amit nem ismersz.
Előzmény: bencuri (397)
bencuri Creative Commons License 2009.11.08 0 0 397
Én nem tudom mi ezzel a problémátok. Eddig úgy volt, hogy láttál egy reklámot, felíratkoztál a szolgáltatónál a reklámra. Most amellett, hogy igénybe veszel valamit, még lehetőséged nyílik arra is, hogy pusztán a részvételeddel kaphass egy ingyen cuccot. Ez nem kötelező, de pl. egy iPod shuffle-höz csak 3 meghívott kell. Ez még akár haverod is lehet. Szóval én nem tudom mér baj ez, hogy felhívtam erre a figyelmet? Ahogy láttam, elment már ebben a topikban egy-két reklám, és asse volt baj, akkor most itt mi a probléma? Ez is egy reklám amit belinkeltem, de egy újszerű. Mondjuk ha névtelenül ontanám neked a postafiókodba ezt kéretlen levélként, akkor azt mondanám oké, igazad van, de így azért... Amúgy nyugottan nézd meg hova küldtem ez ezt a reklámot itt a forum-ban, nyugodt lehetsz hogy olyan helyre nem, amihez nem volt köze. Pl babapelenka topicba nem. Akkor meg mi a baj? Akinek van egy kis gógyija amúgy, az könnyen felfedezi, milyen jó lehetőség van ebben az oldalban, amit belinkeltem. Egyes cuccokhoz kevés meghívott kell, annyi, amennyit baráti körön belül össze lehet szedni. És ha valaki ügyesen használja ki az ajánlatokat (ami meg amúgy nem csak tárhelyszolgáltatásból áll), akkor könnyűszerrel övé az Apple cucc, akár ingyen is, amiért meg különben itthon horribilis összegeket kell kifizetni. Most ezzel egybevetve akkor mi a gond?
Előzmény: Meister (396)
Meister Creative Commons License 2009.11.08 0 0 396
Jaja. Ezt csinálja:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=94534661&t=9196158
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=94450773&t=9196158
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=93601899&t=9112718
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=93559113&t=9112718

Szerintem lehetne szólni a moderáknak, csak én ki vagyok tiltva a moderációs topikokból. :-)
Előzmény: Meister (395)
Meister Creative Commons License 2009.11.08 0 0 395
Csak az apple cucc miatt spammol. Fingja nincs a hosting-szolgáltatásokról, ez egyértelmű. Meg kéne nézni a többi toppikban miket ajánlgat ugyanígy "ingyen Apple cuccost is kapsz hozzá" szöveggel. Sampont? Kutyát? ;-)
Előzmény: gzoli_ (394)
gzoli_ Creative Commons License 2009.11.08 0 0 394
Először 5 font volt, most 5 USA dollár, holnap 5 HUF/hó? Vicces ajánlatok, mindenféle garancia nélkül.
Előzmény: bencuri (391)
Meister Creative Commons License 2009.11.08 0 0 393
Egyebkent meg konkretan ez az alabbi ajanlat is felrevezeto, benne van a Storage Unlimited, ami korlatlan tarhelyet jelent.
Ezeknel az olcso cegeknel ez gyakorlatilag azr jelenti, hogy csak a weblaprol linkelt tartalom lehet, es atnezik a tartalmat, hogy abban ne legyen lopott film, zene.
Aztan ha ugy gondoljak, mar tiltanak is le a gecibe, es aztan probalkozhatsz azzal, hogy konyorogsz naluk, hogy kapcsoljanak vissza.

Emellett a 4.95Usd 60 azaz HATVAN honapos elorefizetes eseten ervenyes!!!
Előzmény: bencuri (391)
Meister Creative Commons License 2009.11.08 0 0 392
Ok, ertelek. A lenyeg, hogy mi, magyar vallalkozok vagyunk a szarok, mert nem adunk az eves 18.000 ft-ot fizeto ugyfeleinknek minden elofizeteshez ingyen egy 40.000 ft-os Apple cuccot.
Ne rohogtess mar lecci. Teljesen nyilvanvalo, hogy itt kiprobalas nelkul spamolsz, ismeretlen kulfoldi tarhelyeket reklamozol MLM modszerrel, hogy TE kapj ingyen Apple cuccot a rajtad keresztul regisztralokert. (Akik termeszetesen nem kapnak ingyen Apple cuccot, csak ha hasonlo modszerrel spammolva begyujtenek egy csomo email cimet/ugyfelet a tarhelyszolgaltatonak.)

technikailag meg: nekem is van nemzetkozi szerveren tarhelyem, azt szktam is adni occsoert, de tudnod kell, hogy a tcp/ip protokoll pl. Az usa fele, amerre 140ms a kesleltetes, nem fog tudni olyan savszelt produkalni, ami kielegiti az itthoni broadband felhasznalokat. Foleg ezek az olcso tarhelyek, csoda ha 10 megabit-et elernek, ami a 10-ede annak, amit barmelyik magyar hostingceg biztositani tud.

Na, tovabbi jo spammolast! Es sok sikert az Apple cucc megszerzesehez!
Előzmény: bencuri (391)
bencuri Creative Commons License 2009.11.08 0 0 391

Ez is verhető azért:)

 

Szintén az említett helyen (Freebiejeebies) található ajánlat:

 

Lunarpages (Basic package, 4.95 USD havonta):

 

Cost per month† $4.95

Set Up* FREE!

Free Domain Name* Included

Storage Unlimited

Bandwidth per Month Unlimited

30-day money back guarantee Included

...

Dreamweaver Compatible Included

Add-on Domains Unlimited

Sub Domains Unlimited

Parked Domains Unlimited

...

FTP Accounts Unlimited

Online User Statistics Included

24/7/365 Award Winning Support Included

POP3 Included

SMTP Included

Email Accounts Unlimited

Email Forwarding Unlimited

Email Auto Responders Unlimited

Web Mail 2 Types Included

Mailing List Included

Spam Protection Included

Catch-All Address Included

 

És erre jön még rá az ajándék Apple cucc. Ez azért minden, csak nem rossz biznisz.

 

 

 

 

Előzmény: gzoli_ (390)
gzoli_ Creative Commons License 2009.11.08 0 0 390
ELIN.hu Webtárhely + .hu domain akció: 6000 Ft áfával

webtárhely tartalma:
1GB webtárhely PHP, MySQL, minden egyéb használatával (Bronz csomag) 4000 Ft áfával 1 évre
.hu domain regisztráció 2 évre 2000 Ft áfával

Részletekért látogass el hozzánk:
http://www.elin.hu Webtárhely


A 4000 Ft hány font is? Ezzel kell versenyezni, vagy a külföldi 15x akkora válaszidőkkel?

Mi sem hiszünk a csodákban, próbálja ki ingyen!
bencuri Creative Commons License 2009.11.06 0 0 389
Különben csak ha már itt tartunk:


A Fasthost alapcsomag:


2GB Windows web space
Unlimited website traffic - no monthly caps or extra fees
FREE £50 Google AdWords voucher
FREE £25 BidVertiser voucher
FREE £30 Mirago voucher
New & improved SiteBuilder
FREE FTP software + 5 FTP accounts
MatrixStats - Advanced visitor statistics
20 sub-domains
Blogging - Free Starter blog included
FREE professional images from Fotolia
DED Now includes ASP.NET 3.5
ASP, PHP, Perl CGI and SSI scripting
Bandwidth monitoring and raw log files
10 Advanced mailboxes (1GB each)
UPGRADED 500 Standard mailboxes
Professional Webmail
Unlimited email forwarding and autoresponders
Direct Push mobile access for Exchange mailboxes

Mindez havi 5 fontért.


As.hu alapdíjcsomag:

Akciós árak új ügyfeleknek havi díjfizetés esetén (nettó):

Alap csomag (1000MB+Mail+dinamikus tárhely): 3.600Ft/hó
+tárhely: 2.000Ft/1000MB/hó

Webmail
Kéretlen reklámlevelek blokkolása
Vírusvédelem
Előre elkészített scriptek: E-mail küldő, form elküldése e-mailban, számláló...
SMTP-szolgáltatás!
Technikai támogatás a programok beállításához, és esetleges javításához

Asszem azért van rendesen különbség. Az AS.hu-n eleve feleannyi a tárhely, nomeg nem is ajánlanak 105 font értékben vásárlási utalványt.

Én nem akarom amúgy a magyar piacot bántani. Amit írtam nem rossz lehetőség, főleg, hogy még ingyen Apple cuccot is hozzácsaphatsz, ha ügyes vagy. Én már szereztem így telefont, és elég jól jött, hogy nem kellet érte semmit fizetnem. És még spammelni sem spammeltem hozzá. Ez amiről írtam, ez is egy ajánlat, ha tetszik kihasználod, ha nem nem. Ennyi...




Előzmény: Meister (387)
bencuri Creative Commons License 2009.11.06 0 0 388
No igen, de az as.hu-nál nem osztogatnak ingyen PowerBook-ot. Ha igen, akkor hírdetem őket is, az 100 :) Egyébként majd eldönti mindenki, jó e ez neki vagy nem, nem kötelező a Fasthost-ot választani. Ez is csak egy lehetőség.
Előzmény: Meister (387)
Meister Creative Commons License 2009.11.06 0 0 387
Ez FORINTRA átszámolva kb. 13500Ft az első évre, a másodiktól meg 18.000 HUF.
Teljesen nyilvánvaló, hogy ennyiért nem éri meg, amikor pl. as.hunál is lehet webtárhelyet bérelni ennyiért, csak arról kap az ember elszámolható ÁFÁs számlát is...


A "meglepetésről" meg annyit, hogy nyilvánvalóan úgy lehet a tiéd, ha hasonló módon telespammolod a fél világot azzal, hogy mások rajtad keresztül vegyék igénybe az adott szolgáltatást.

Pl. az as.hunál ez is sokkal tisztábban megy, aki hoz ügyfelet, az első évben kap 20%-ot az ügyfél befizetéséből (számla ellenében), vagy ha ügyfél hogy új ügyfelet, akkor ezt megkapja kedvezményben. Hát nem tisztább ez mint spammolni?
Előzmény: bencuri (386)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!