Keresés

Részletes keresés

szvl Creative Commons License 2007.11.14 0 0 348
Az a baj a VoipDiscount.com-al és klónjaival, hogy rendszeresen cserélgetik az ingyen hívható országok listáját. És ahhoz, hogy a beszélgetés idejét ne korlátozzák fizetni kell valamennyit. Ezzel 120 napra megvásároltad a korlátlan beszélgetést. És utána megint fizetsz. Szóval semmi sincs ingyen.

Abban persze igazad van, hogy a sokat beszélő embereknek megérheti ezekkel a szolgáltatókkal szórakoznia, 120 naponta kreditet vásárolni, ha megszűnt az ingyenes hívás lehetősége akkor az ATA-t vagy progit belőni másik szolgáltatóhoz, stb...

De minderről szól ez a topic: VoipBuster topic

Ami pedig a http://telefonszam.com/-ot illeti: miért fizetnék nála fél évre 1150 Ft-ot egy hívószámért, amikor a NeophoneX-nél egy 100 Ft-os feltöltés fél évig érvényes? És nem tudok olyan szolgáltatót, ahonnan ne lehetne NeophoneX számot felhívni (ellentétben pl. a Megafone-al).
Előzmény: people are smart (347)
people are smart Creative Commons License 2007.11.14 0 0 347

Javaslom próbálja ki mindenki a Voipdiscount.com és klónjai által kínált ingyenes telefonálást, és saját vezetékes számot szerezzen be magának a telefonszam.com oldalon! A számod bármikor átviheted szinte bármelyik SIP szolgáltatóhoz, nincs a behívás korlátozva mint a 21-es körzetnél, hiszne mindenhonnan elérhető. Nekem bevált. Az itthoni VoIP cégek havi díjat meg percdíjat kérnek, a VoIPdiscount és még vagy 10 másik cég csak 1/4 éves díjat, amiért heti 300 ingyen percet kapsz hazai irányba is. Van ennél olcsóbb?

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.28 0 0 346
köszi!:-)
már ez is valami:-)
majd csak összeáll....
Előzmény: szvl (345)
szvl Creative Commons License 2007.10.28 0 0 345
NeophoneX-et használva valóban csak más NeophoneX előfizetőket lehet ingyen hívni (ahogy a többi szolgáltató is csak a saját előfizetőit engedi egymás között ingyen beszélgetni).

Sajnos 21-es körzetszámú telefonkönyvről nem tudok és nagyon meglepődnék ha ilyen lenne. Hogy mely ismerősödnek van 21-es telefonja? Ezt csak tőlük lehet megkérdezni.
Előzmény: Törölt nick (344)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.27 0 0 344
sziasztok:-)

új vagyok ezen az oldalon és máris lenne néhány kérdésem, mert nem vagyok tisztában néhány dologgal:-(
két hete van Inviteles netem és ezzel együtt egy neophone telefonszámom is....
de valami nem világos....
csak azokat a 21-es számokat hívhatom ingyen, amelyek ehhez a szolgáltatóhoz tartoznak?
honnan tudom, hogy az ismerőseimen kívül kinek van ilyen száma?
létezik ilyen "telefonkönyv"?
nagyon béna vagyok ebben a témában, ezért kérem mellőzni a nevetést a kérdéseim kapcsán!:-))))))))))))))))

előre is köszönöm a válaszokat!:-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.20 0 0 343
(Nem is annyira off - a 21-es számok ingyenes elérhetősége is belelóg az alábaikba - akiknek szól, remélem érteni fogják, akik mégsem értik, e-mail-ben is jelezhetnek, segítek!)

EGYETLEN ÓVATOSSÁGOT A NON-STOP-pal vagy PLUSZ-szal!!!
A 2006. 04. 15. UTÁN megerendelt (nem egyedi akciós) Favorit Non-Stop (Plusz) esetében - nem egyértelmű, hogy kártyánként, de - HAVI 5 órára korlátozták a kártyával bonyolított forgalmat!

FIGYELEM!
Akik 2006. 02. 15. - 04. 15. között kötöttek "Szerzdőésmódosítás FAvorit Non-stop Plusz csomag igénybevételére" egyedi (!) előfizetői szerződést (akciós 6.840,- frintos havidíjjal Plisusz esetére, a simát nem tudom most fejből, tán az lesz épp 6.040,-?!), azoknak NEM INDUL AUTOMATIKUSAN ÚJRA a 60 nap (gondolkodási idő) 14 hónap után az újabb határozott idő, SZERZŐDÉSÜK HATÁROZATLAN IDEJŰKÉNT, A LISTAÁRON (Plusz-nál ez most 7.320,- Ft!) él tovább!

ÉSS AMI TÉGED ÉRINTHET: Ráadásul - mivel a szerzdőésben NEM szerepel az 5 órás korlátozás a kártyaforgalomra - így amíg nem írsz alá "rendes" szerződést, addig ez a kivételezet helyzet fennmarad! Emellett persze az ELŐFIZETŐ SZEMPONTJÁBÓL NEM HÁTRÁNYOS ÁSZF VÁLTOZÁSOKAT (pl. a kedvezményes irányok bővítése 2007. 03. 01.-től, illetve a gyakorlatban már február első napjától!) már köteles a T-Com a javadra írni, így egyszerre lehet két nyeregben ülni ;-D

ELLENBEN: egy Ági_comp Kft. nevű MEGBÍZOTT CÉG azzal keresi meg az ilyne szerződéssel rendelkező előfizetőket is (az esetleg titkos számaikon, hangfelvétel készülte mellett!), hogy "de milyen jó lesz magának, mert marad minden a régiben, ha újabb 14 hónapra elkötelezi magát" - aztán ennek ellenére a LSITAÁRRA állít be az OSS, és még azokat a kedvezményeket (lásd a nem időkorlátos kártyahasználat!) is elveszted, amik az egyedi szerződés miatt megvoltak!

Azaz
- a magasabb havidíjat fizeted
- el is kötelezted magad
- és vélhetően egy elég jelentős tekintteben kevesebb szolgáltatást is kapsz!

JA - és a lényeg!
TESSÉK KISZÁMOLNI, hogy a szerződéskötéstől a 60 nap + 14 hónap utáni első nap mikorra esik (legkorábban június 18-ára!), azaz akár eddig is ráérsz (írásban vagy szóban) nyilatkozni, hogy mit is akarsz! Ennek a fajta megkeresésnek első körben nem szabad így bedőlni!

(Más kérdés annál, akinek automatikusan újraindul, ám ott is érdemes utánaszámolni, vajon BETARTJÁK-E a 30 nappal a fordulónapnál korábbi megkeresést vagy erre konkrétan tudnak-e adatot adni!?!)


Nos azért vijjogok itten, mert ÉN aki itt (is) bőszen osztogatom az észt ilyen témákban (is), annak ellenére, hogy - a megkereséskor megfelelően körülkérdezve - végül is semmissé tehetem a nyilatkozatom, de mégis behúzni hagytam magam a csőbe mert (jó, k..a fáradt voltam és az már az n+1-ik telefonom volt, de) ez május 8.-án volt és június 22.-ig (sőt a határozatlanból határozottat csinálni akármeddig!) lett volna időm, utánakérdezni és dönteni!!!


Úgyhogy jól nyissa ki mindenki a szemáét és a fülét, mert ezek szerint már az első Non-stop-os köröknél meghülyült, látszólag, aki a tájékoztatókat kiadta a külső üzletkötő cégnek, mi lesz ezután!!!!


Üdv!
Robi
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.10 0 0 342
Bizony, nem mérnek pontatlanl, egyetlen eset fordul elő (egyre ritkábban): amikor a hívot beemel, de a jelzés erről nem érkezik meg a hívóhoz (vagy már korábban elvész?) és így a hívónál fennmarad a csengetési visszhang. De ilyen értelemben az is előfordult már a praxisomban épp aNeo-val, hogy T-Com vezetékes (ISDN) vonalról meghívva egy Neo 21-est, egyenesbe kapcsolt a hívás, azaz a beszélgetés lehetővé vált, de épp nem kezdett emiatt számlázni (időt mérni) a T-Com oldali hívónál ;-D
Ebben az esetben azért túl nagy visszaéléseket nem lehet elkövetni, mert a vezetékesek (már az igaziak, a UPC nem feltétlenül!) 1 másodperces pontossággal 90 sec. után lebontja a csengetési visszhangra egyenesbe kapocsolt (saját) szakaszt (is), és a hívó foglaltsági hangot (ISDN esetében ring time expirred szöveges infót is) kap.

Üdv!
Robi
Előzmény: n-f-s (340)
n-f-s Creative Commons License 2007.05.07 0 0 341
Bár lehet ezzel a számlázással kapcsolatban tévedtem. Felhívtam őket és azt mondták, csak a kapcsolat létrejöttétől kell a hívónak fizetnie.
n-f-s Creative Commons License 2007.05.07 0 0 340
Köszönöm a segítő hozzászólásokat a kérdésemre.

Ami nagyon bosszantó a 21-es körzetszámban, és ezért nem szeretnék ilyent, az a számlázás. Nem az általam fizetendőre gondolok, hanem a hívó felé számlázott díjra. Mivel a csengés, vagy foglalt jelzés pillanatától elkezdi az egységeket mérni.

Eddig csak Neophonnál volt alkalmam erről meggyőződni. Mindegyiknél így van? Nekem ez azért lenne fontos, mert egy Londoni iroda elérhetősége lenne magyar számmal és szerintem ez nagyon negatív tényező, mivel nem lehet az ember mindíg a gép mellett. Feleslegesen meg nem szeretném, ha fizetnie kéne bárkinek is a sikertelen hívásokért.
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.04 0 0 339
Sorry, de nem használom aKLIP-et - ennek ellenére mintha neki is lenne számblokkja a 21-es SHS-ben - nem?

A jogsértést tehát az ANFT-re és nem a KLIP honlapján megjelent tájékoztatóra alapítom: mivel az ANFT nem írja, hogy nemzetközi irányból tilos elérni, ezért minden nemzetközi irányból el kellene érni.
Az ország hivatalos ANFT-je szerint indíthat ugyanis erre hívást minden külföldi helyi (és egyéb) szolgáltató, és onnan nézve csak ez a "szentkönyv" alapozhatja meg az egységes hálózati működést - nem kell a hívó helyi (induló) szolgáltatónak arról tudomással bírni, hogy az adott számblokk (!) elérhető-e (műszakilag, kereskedelmileg) és nem is szabad erre alapozni a végződtető oldalon.


Ez vonatkozik szerintem a belföldi irányokra is, hiszen egységes számozási rendszer esetében már ez is logiks kellene legyen, de ez már - aláírom - képlékenyebb sajna!

Szerény (naív?) véleményem szerint ez a dolog még ebben az évben pattanni (durranni?) fog az NHH-nál...

Üdv!
Robi
Előzmény: csucsregop (338)
csucsregop Creative Commons License 2007.05.02 0 0 338
Miért járna el jogellenesen? A Klip nem minősül telefonszolgáltatásnak, azt nem helyettesíti.
A weboldalon világosan fel van tüntetve, hogy milyen hívásirányokból érhető el.
Előzmény: Törölt nick (337)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.30 0 0 337
Akkor a T-Com (+T-Online) is jogellenesen jár el...
Előzmény: csucsregop (332)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.30 0 0 336
??!!

Az Invitel 2007. 02. 01. óta (a gyakorlatban), illetve 2007. 03. 01. óta (ÁSZF szerint) nincs kizzárva ha T-Com területen hívod (helyben) Favoritokkal! Plusz-okkal pedig helyközi-belföldi forgalomra is igaz ugyanez: csak a kifejezetten LTO-kba menő LTO forgalom díjköteles (a 100. óráig persze)! Ja: csak a GTS (meg valami kisebb cég akiket nemismerek) van az Egyéb szolgáltató 2-ben, az Egyéb1-ben mindenki más!

R.

Előzmény: Törölt nick (329)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.30 0 0 335
;-DDD

Azért keverednek itt a dolgok rendesen!

Az, hogy valamely szolgáltató VoIP alapon nyújtja az összekapcsolást, még nem egyenlő azzal, hogy "internetes telefon" (sőt! Lásd PanTel!), illetve ha pedig "helytől független" szolgálatot ad és ehhez pl. budapesti számblokkot kötött le és jelöltetett ki, és ezt osztja ki valóban netes ATA-ákra (!) vagy sw.kliensekre, akkor szvsz kapásból jogsértést követ el (és nem is csak amolyan elvit, mert jelentősen átvágja az előfizetőit is!).

De hozzáteszem, hogy jelen pillanatban nem néztemmeg az ajánlatot, csak elviekből szóltam!

Robi

Előzmény: Törölt nick (323)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.30 0 0 334
Szia N-f-s!

Lehet, hogy nagyon leegyszerűsítőnek tűnök, de Neked végülis miért nem mindegy. hogy nemzetközi viszonylatban milyen magyarországi körzetszámom lehet Téged elérni?! Még így is olcsóbb a hívónak, mintha mobil számot hívna, az országos eléréshez (belföldi vagy III-as) képest is olcsóbb még általában is - és pl. a Favorit Non-stop Plusz-szal (de szvsz a Favori Plusz-szal is) ingyenesek a 21-es hívások en block!

Elhangzott alább valahol, talán Phoneuser kollégától, hogy a Neophone 21-es számai nem érhetőek el külföldről: nos ez annyira nem állhat, hogy én VoipCheap-ről elértem pl. februárban végig - igaz most próbáltam, de egy távolvégi (azaz egyenesbe kapcsolt!) foglaltsági hang alapján azt kell sejtenem, hogy a nemzetközi végződtetésben valaki megszegi a szabályokat!
Olyan egyszerűen nem lehet ugyanis - ehhez következetesen tartom magam - hogy egy az ANFT-ben szereplő nyilvános hálózatban elérhető és nem az ANFT által kifejezetten tiltott (pl. a 90 és 91-es SHS-ek) hívószám nem lehet elérhető nemzetközi viszonylatból! Ráadásul a 21-es (Neophone) számokról saját számmal (!) lehet (feltöltött egyenleg esetében) nemzetközi irányba szabadon kirohangálni, így a viszonosság elve alapján is értelmetlen és jogszerűtlen a jelen állapot!

Üdv!
Robi




Előzmény: n-f-s (317)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.25 0 0 333
Voipcheapról már hívtam, nem tudom ők hogy csinálják.
Előzmény: csucsregop (332)
csucsregop Creative Commons License 2007.04.25 0 0 332

Külföldröl viszont nem érhető el a Klip.

A földrajzi szám viszont bárhonnan.

Előzmény: Törölt nick (331)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.25 0 0 331
Ez valami novum?

Őszintén megmondom, mióta elhordoztam, kitöröltem a T csoport honlapjait a Kedvencek közül.

Ennek ellenére és ezért is a Klipet jobbnak találom, ugyanis azt bárhonnan helyi hívásként hívod.
Előzmény: csucsregop (330)
csucsregop Creative Commons License 2007.04.25 0 0 330

Nem vagy eléggé tájékozott :)

Egyéb szolgáltató 1: T-Online Magyarország Zrt., T-Kábel Távközlési Szolgáltató Kft., Monor Telefon Társaság, UPC Magyarország Kft., Emitel, Hungarotel,

Invitel, Pantel Kft, Fibernet Kommunikációs Zrt., Actel Távközlési Zrt., Triotel Távközlési Kft., EMKTV Kft., Com.unique Kft., 3C Kft., Telima Kft., PR Telekom Zrt.,

Tarr Kft., Juhász AntennaTKft., Parisat Kft., Tanet Kft., Fone Kft

 

Ezen hívásirányokat a T-Com ugyanugy kezeli már, mint a saját hálózata felé irányuló hívásokat :)

 

http://www.t-com.hu/egyeni/doc/Favorit_dijtablazat.pdf

Előzmény: Törölt nick (329)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.25 0 0 329
Jobban átgondolva sajnos ez sem áll meg, a T-Com az ellenérdekelt cégeket még helyi hívás szintem is kizárja az ingyenes irányból (lásd Invitel).

Azt hiszem mégis a klip a legjobb megoldás, én pl. 500 Ft-tal töltöttem, megy fél éve és utalás sincs rá, hogy valamikor lejárna. Elvenni, meg nem vehetik el a számot, mert hálón belül ingyenes, max rádobok megint 500-at. A Neophone-nál pl. szó nélkül lejáratják az egyenleged.
Előzmény: csucsregop (327)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.25 0 0 328
Jogos, de azért ide bökném, hogy a Klip dettó. (XXL és Favorit plusz.) (De szerintem Pantellel és Yo-val is.)
Előzmény: csucsregop (327)
csucsregop Creative Commons License 2007.04.25 0 0 327
Kivéve ha belföldi átalánydíjas csomagja van az őt hívónak, mert akkor ingyé van.
Előzmény: Törölt nick (326)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.24 0 0 326
Én sem Téged akartalak bántani a megjegyzéseimmel. Csak az ilyen cégek inkább lejáratják az új technologiákat...

Szerintem a földrajzi számmal csak szarabbul jár mert az aktuális településen kivül mindenhonnan drágább hívni.
Előzmény: csucsregop (325)
csucsregop Creative Commons License 2007.04.24 0 0 325
n-f-s hozzászólására reagáltam, hiányolta a földrajzi számot.
A pre-paid verziónál nincs havidíj.
Egyébként valóban, a földrajzi szám a lényeg.
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.24 0 0 324
Total díjcsomag - na ennél még a Favorit plusz is olcsóbb!

Vicc!!!!!!!!!!!!!!!!
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.24 0 0 323
Ráadásul az egész internetes telefónia értelme elveszik.

Így már van távhívás, előfizetési díj!

Törpe Matáv formálódik. Kiváncsi vagyok, hányan nyalják be?
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.24 0 0 322
Jó szarok a percdíjak.

Mi a jó ebben? A budapesti szám?
Előzmény: csucsregop (321)
csucsregop Creative Commons License 2007.04.24 0 0 321

www.fone.hu

 

Kb 3 hét mulva indulnak a pre-paid verzióval, amit bankkártyával lehet feltölteni.

Jelenleg ugy müködik, hogy készpénzbefizetés vagy átutalás van (Guru csomag) és földrajzi számot osztanak (06-1-600xxxx) !

Előzmény: n-f-s (317)
Phoneuser Creative Commons License 2007.04.22 0 0 320

2> "Van olyan szolgáltató (Pl.: FreeCall), aki tud adni "földrajzi" behívószámot..."
FreeCall honlapján, még csak hasonlóval sem találkoztam (http://www.freecall.com) egyáltalán nem láttam vezetékes behívószám lehetőségét

 

- most én sem látom.

 

Pedig nem kevés időt töltöttem azzal, hogy megtaláljam :-)

Előzmény: n-f-s (319)
n-f-s Creative Commons License 2007.04.22 0 0 319
1> DuDor, ez elég macerás megoldás azért :)

2> "Van olyan szolgáltató (Pl.: FreeCall), aki tud adni "földrajzi" behívószámot..."
FreeCall honlapján, még csak hasonlóval sem találkoztam (http://www.freecall.com) egyáltalán nem láttam vezetékes behívószám lehetőségét

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!