Keresés

Részletes keresés

revine Creative Commons License 2006.05.13 0 0 6

Nekünk is 3 éves korában a fiamnak még le volt tapadva,de a sebészeten kábitás mellett szépen felszabaditották neki valami szonda félével!

Azt mondta a dokink,hogy a visszarántás kegyetlen,ráadásul szakadhat is,ami aztán egész életében jelenthet problémát szexuálisan!

Előzmény: Utazó_1 (-)
Utazó_1 Creative Commons License 2006.05.12 0 0 5

Hát nekünk így nem megy:(

(Vagy talán én nem vagyok elég határozott?)

 

Előzmény: páncél (3)
páncél Creative Commons License 2006.05.12 0 0 3
Én ítéltem meg úgy, hogy nem tünik mozdíthatatlannak. Szűknek tünt, de elindult... Ebből gondoltam, hogy egy kisérletet megér. Fürdés után próbálkoztam, előbb felhúztuk a nagyobbnak, majd hosszan értekeztem róla, hogy a nagyfiúknak fel kell húzni, stb. Így a gyerek is együttműködő volt.
Előzmény: Utazó_1 (2)
Utazó_1 Creative Commons License 2006.05.12 0 0 2

Honnan lehet tudni, hogy "extrém le van tapadva", vagy "csak nem jön fel"? Mi a különbség eközött?  

Én próbálgatom felhúzni neki a bőrt, de nem megy; kibukkan a kuki vége, azaz húgycsőnyílés és kb. borsónyi körben a környéke látszik, de tovább nem megy, akárhogy próbálom húzni. (A gyerek most 21 hónapos.)

 

Előzmény: páncél (1)
páncél Creative Commons License 2006.05.12 0 0 1
Elveszett egy mondat: "..a simát nem." Nem tudnátok esetleg otthon felhúzni. A kisebbiknél mi megoldottuk, igaz nem volt extrém letapadva, csak nem jött fel. Akkor nem is sírt, bekenegettük körömvirágkrémmel. Másnap panaszkodott egy kicsit, de amikor bekentük, megnyugodott. Ja, ő 3 éves.
páncél Creative Commons License 2006.05.12 0 0 0
szerintem is jobb előbb, most még elfelejtené. Nyáron praktikusabb a kezelgetés is. Úgy tudom, csak a komolyabb beavatkozást csinálják altatásban, a sima A körömvirágkrémes kenegetés megkönnyíti a tágulást.
Előzmény: Utazó_1 (-)
Utazó_1 Creative Commons License 2006.05.12 0 0 topiknyitó

Sziasztok! Ahogy a topikindítóban írtam, sok kisfiús anyuka szembesül a "kuki-problémával" (az előbőr születéskor rá van tapadva a makkra). Ugyanakkor ahány orvos, annyi válasz... Ki azt mondja, hogy 2 éves korig hozzá se nyúljunk, majd feloldódik magától.... ki azt mondja, hogy fél éves kor után már el kell kezdeni visszahúzogatni óvatosan, hogy táguljon...

És ami a legnagyobb kérdés: HA NEM oldódott fel magától, akkor hány évesen és HOGYAN érdemes megcsináltatni?

A nagyobbik fiamnak pl. egyáltalán nem oldódott fel. A gyerekorvos - bölcs önkritikát tanusítva - nem is kísérletezett vele, hanem elküldött a Bethesdába, ahol pikk-pakk profin visszarántották neki, 1 napig bőgött, azóta szuperul működik. 

Most a 2. fiam kapcsán az a kérdésem: 1. szívesebben megcsináltatnám már most, 22 hónapos korában, mert egy 2 és fél évesnek ez már nagyobb trauma. 2. NEM tetszett, hogy szegény gyereknek mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül "tépték le" a kis fütyijéről a bőrt. Van vajon, ahhol ehhez elkábítják vagy helyi érzéstelenítéssel kezelik a gyereket? Mit tudtok ezekről?  

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!