Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.11 0 0 884

Rendben köszi! :)

Az önkéntest mostmár értem, de ez a magánnyugdíjjas reálhozam nekem sem tiszta egyébként, semmi képlet és táblázat nincs.

Tudod az emberek a miértre keresik a választ ahogy én is.. Miért ennyi a hozam XX összegre miért kap Ö többet vagy kevesebbet XX év és pénz után.. 

 

Mert a logikus az lenne hogy ha nagyobb összegre nagyobb reálhozamot kap az illető!

Amit írt valaki itt hogy 1 millaf felett vagy hogy valami 49 ezret kapott vissza azért ez tényleg érdekes.

Én nem mondom azt hogy csalás van de nem logikus, mert azt illetné meg a több hozam szerintem akinek sok pénze volt bent és sok évet töltött bent a pénztárba most 13 év után valakinek hogy a picsába tudtak kiszámítani 47 ezer forintot?

 

Mert ezt én sem látom át ne haragudj.. Lehet hogy fasz vagyok de nem értem a logikáját.. Azt tudom hogy volt vagy 150 féle magánnyugdíjpénztár ugye minden banknak volt pénztára.. AEGON OTP stb... Ennyire veszteséges lett volna a kassza?

 

Egyébként köszi az infókat! :)

Előzmény: Axióma (883)
Axióma Creative Commons License 2011.08.10 0 0 883

Az emberek azert vannak felhaborodva, mert iszonyatosan nem ertik a realhozam fogalmat, valamint - mivel eddig az osszes hozam volt mindenhol megjelenitve - a realhozam "elvarhato" merteket is tulbecslik.

Az onkentest nem akartam bonyolitani: az allamnak barmi jo, amiben az emberek megtakaritanak. Egyeseket tamogatnak, most pl. TBSZ is mar 5 ev utan, mig masokat nem, vagy feltetelekkel. Igy van most a 20 ev utan mentesseg, 10 even belul nem. Valahol meg kellett huzni a vonalat, foleg hogy ha nem jaradekrol beszelunk, akkor miert ne kaphatna meg adomentesen a nyugdijas kortol fuggetlenul. Innen is lehet nezni:)

 

Előzmény: Törölt nick (882)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.10 0 0 882

Kedves Axióma! :)

 

Felesleges veszekednünk, mert tényleg nincs értelme ilyen faszság miatt összevesznünk! :)

 

2 dolgogra viszont kiváncsi vagyok!

Áruld el nekem az egyik az hogy miért vannak az emberek a reálhozamok kifizetése miatt felháborodva.. És miért kaptak jónéhényn ilyen keveset?

 

A másik kérdésem pedig az Önkéntes pénztár miért is adóztatja meg azt ha 10 év után a tőkét is kiveszem?

Mert ugye 20 év után teljesen adó mentes ha nyugdíjjas vagy ha nem!

Ezt tudom biztosra!

 

18 évesen csinálta egykor valaki a családomban Magyarországon! És 38 évesen feltudta venni az egészet tökével együtt!

 

Akkor ez miért van? Elméletileg nem csak akkor veheted fel adó mentesen ha nyugdíjjba mész hanem 20 év után akkor mi a logika itt?

 

Köszi a választ lehet hogy hülye vagyok de ezen ne csodálkozz mert ezt kurva sokan nem értik! :)

Előzmény: Axióma (880)
uhu20 Creative Commons License 2011.08.10 0 0 881

Üdv,

 

Az Aegontól kapott már valaki reálhozamot? Olvasom, hogy a kifizetések jó része már megtörtént...

Axióma Creative Commons License 2011.08.10 0 0 880

Az elv addig nem volt hibas, amig a visszatereles nem volt.

Egyreszt addig az volt a kilatas a mostanaig belepoknek, hogy az allami nyugdijuknak 25%-at vonjak el, azt pedig - a befizeteseknek nagyjabol 25%-abol - az mnyp rendszer hozta volna. Termeszetesen az egesz mogott egy jelenertekes allami garanciaval (amit szinten a nyp-ak biztositasi befizetesebol letrehozott alap allt volna).

Az allam elvesztette ugyan a belepok jarulekainak 25%-at a jelen nyugdijasokra, de a belepok majdani nyugdijterhe (akkor mar majd a dolgozokhoz kepest aranyaiban tobb) is csokkent volna 25%-kal. Ezt fejlesztettek volna tovabb lassan ugy, hgoy egy ido utan csak mnyp van.

 

Amit te hasonlitottal, hogy csak allami vagy csak mnyp, az csak akkor igaz, ha hozzaveszed, hogy Viktor elvette a jarulek 75%-a mogul a nyugdijigeretet (de a penzt behajtja). Ez viszont ne legyen mar az mnyp rendszer hibaja...

 

Persze, a szamokon lehetne vitatkozni (ld. koltsegmaxok), de a rendszer maga nem lett volna hulyeseg. Csak a toke elkoltese utan baromi nehez lenne ujracsinalni... legfeljebb ujrakezdeni, de egybol 50%-kal, hogy a kor-fa altal josolhato problemat azt meg ido szempontjabol megelozzuk.

 

Nyilvan mint minden szigoruan szvsz.

Előzmény: Conan40 (877)
Axióma Creative Commons License 2011.08.10 0 0 879

Nem vagy semmi...

Nyugdij: kell, mert egyebkent mindenki elkolti, es aztan sorbaall segelyert (jobb esetben, rosszabb esetben meg vagy rendor kell minden ilyen ember melle, vagy kriminalizalodik).

Tehat muszaj, hogy kotelezo legyen.

Az mnyp nem plusz befizetes volt, csak atiranyitas.

Az onkentes ket uton gyult ossze: 1. munkaltato adomentesen adhatta 2. munkavallalo nettobol befizetett, de utobbira akkor kov. evben jart adojovairas ra (szinten az onkentes szamlara). Nem ertem, miert csodalkozol, hogy ha nyugdij miatti takarekoskodast masra hasznalsz, akkor elveszik az adomentesseget? Merthogy errol volt szo, nem ugyanaz, mint a sajat beteted (annak jovedelme is kamatadozott!) kivetele.

Ha allamiban 2 ev mulva meghalsz, kap max. az ozvegyed talan 1 evig valami kieg. nyugdijat... az mnyp-ben viszont az a toke az orokose', mert csak nyugdijba vonulaskor valtozik at biztositasi termekke (az se kotelezo valtozat).

Vicces vagy ezzel a "bukas volt" a penztar szoveggel, mikor a kifizetesekben 70e az atlagos REALhozam. Es ebben a maradok (altalaban a nagyobb osszeggel rendelkezok probaltak maradni) me'g nincsenek is benne.

A kormany nem ide tartozik hanem a polidilibe, de felteszem mar kitalaltad, hogy ez a mostani nekem se kedvencem...

 

Előzmény: Törölt nick (876)
promontorgrofja Creative Commons License 2011.08.10 0 0 878

Hoppá, a 14% valóban hülyeség, ezt elnéztem. (Előkapartam egy olyan kalkulatort, ami az éves befizetéseket nézi, eszerint az évi 1% reálhozam 13 év alatt 6,2% lenne.)

 

Viszont az általad 13 évre mondott 1 % (ugyanezen kalkulátor szerint) 0,17% éves reálhozam, gyakorlatilag azt jelenti, örüljek, ha a pénzemnél vagyok. (Illetve még az sem, mert ugye a mostani reálhozampénzt a netto befizetésekre számították, azaz levontak 5%-ot költségekre, majd kapsz 1-et, ugye...)

 

A hosszútávval az a bajom, hogy ha az "időarányos terv" ennyire nincs meg, akkor miért bízzak abban, hogy később jobb lesz? Ez már nem egy év kilengése, hanem a - mondjuk - 40 éves felhalmozási időszak harmada. Talán mostantól nem lesz válság többet? Ráadásul azzal, hogy az első 13 év ilyen ramaty lett, azzal a következő évek hozama is alacsonyabb egyenlegre rakódik...

Előzmény: Híd (856)
Conan40 Creative Commons License 2011.08.10 0 0 877

Nana, ez az úgynevezett "beváltás" inkább kényszer, mint lehetőség! A bent lévő összeg túl kicsi volt ahhoz, hogy abból valóban lehessen valami hosszú távon, nem beszélve arról, megmondom őszintén, hogy nem látom túlságosan biztosítottnak a magányugdíjpénztárakat. Értsd véleményem szerint nagyon el vannak lehetetlenítve. 

Arról nem is beszélve, hogy mivel lettek megfenyegetve az emberek, ha nem lépnek vissza "önként" az állami rendszerbe. Lássuk be, azért már jópár évtizede magyarországon az állami nyugdíj a nyugdíj. És még nem volt olyan ember, aki kapott volna a saját félretett pénzéből. Tény, hogy valahol el kell kezdeni, csak valahogy úgy érzem, hogy még az is fogalmatlan, aki kitalálta, nemhogy az olyan dilettánsok, mint én, aki max olvassa, de nem csinálja a pénzt!

 

Jelen esetben úgy érzem, hogy akár a magánban maradtam volna, akár az államiban, egyik sem fog tudni nekem nyugdíjat biztosítani, úgyhogy 2 dolgot tehetek, vagy ások egy gödröt és amit elérem a nyugdíjkorhatárt, belapátolom magam, vagy megpróbálok magam félretenni.

Az előzőnek megvan az az előnye, hogy nem kell aggódnom, hogy mi lesz, mert tudom, hogy mit fogok kapni, viszon csökkenti a túlélési esélyeimet. A másodiknak megvan az az előnye, hogy úgymond enged reménykedni, kérdés, hogy 1. mit sikerül összehozni portfólióban, 2. vajon megengedi-e azt a pofátlanságot magának az állam, hogy arra is rátegye a kezét, mert innentől már mindent el tudok képzelni, 3. tudok-e annyit félretenni, hogy megérje.

 

Bár ennek utóbbinak megvan az az előnye, hogy ha meghalok idő előtt, legalább a gyerekeim valami pénzmaghoz jutnak, ami ha másra nem, de bekaparni a föld alá elég lesz :)

 

Viccet félre téve, teljesen mind1, hogy kit hibáztatunk, maga az elv hibás. A jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlan.

Előzmény: Axióma (875)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.10 0 0 876

Kedves Axióma! :)

Te is látod hogy az emberek felvennak háborodva, ha minden zükkenő mentes lenne, akkor ez a topik meg sem nyilik!

És valamilyen színten én most kötöm az ebet a karóhoz, mert ez arra volt és ment ki az egész hogy az embereket (kizsákmányolják részben)

 

Nekem azt senki nem fogja bemesélni hogy egy pénztár jobb mint ha te magad kezeled a pénzed kötetlenül.. Akkor teszel be veszel ki amikor akarsz nem vagy időkorláthoz kötve!

 

Tételezzük fel mi van akkor ha volnap vagy 2-3 év mulva meg halunk? Betegségben vagy bármiben...

 

És ugye ott vannak az emberek hogy szarul élnek, és nem volt pénzük kajára sem mert ami a pénztárban van nem veheti ki!

Én ezt az egészet elleneztem mindig is..

Nekem van egy le kötött betétem amit bármikor felvehetek meg van egy takarékbetét könyvem amibe bármikor tehetek vehetek.

 

Itt is ráfáztak az emberek.. Mondják hogy ilyen olyan válság stb.. És kit érdekel? Fizessék ki az embereket tisztességesen, mert az a pénz az embereké és az államnak nem kellene lenyulni az emberektől azt a kis pénz is.

Ezért nem bizok ezekben! Meg van rá az alapos érvem.. Önkéntes pénztár példa saját pénzedből amit te be fizettél adóztál érte mert ugye a munkabéredből levonták!

Ki veszed 10 év után mi jogon adóztat meg? Tehó meg faszom adóval?

 

Én ezért nem is fizetem már évek óta.. nem is fizettem egy petekot sem a vállalat intézte és ő vizette talán másfél év alatt 15 ezer ft ha ugye havi 1000 reseket vontak le ha adóznék utána akkor is megtérülne, de gusztustalan.

 

És szégyen hogy magyarországon ezek a zsírfejüek mindent megengedhetnek meguknak! 

Én kettös állampolgár vagyok, anyám után megkaptam a Francia állampolgárságot is!

És ez a franciáknál nincs ilyen gusztustalan bánás mód!

De még németeknél is másképen müködik..

Itt magyarországon mindenki ugy ért a pénzhez, és okoskodik mindenki, csak az a baj hogy az embereknek nincs pénzük, és szeptemberöl meg jönnek a kurva nagy ár emelések ugye! Ilyen olyan ADÓ stb.. és akkor még van bör a kormány pofáján közölni hogy fogy a magyar nép, még is mit vártak? Akinek van esze ide nem szül egy gyereket sem! Mert nincs értelme jelenleg csak a nyomor és a munkanélküliség van.

Ezt neked is be kell látni! Ha mindenki olyan jól értene mindenhez akkor nyereségesek lettek volna a pénztárak is, de ebből bukás volt! És ki tudja mennyit tettek egyes emberek ebből zsebre mert ugye kell oda is! 

És nem akarok veled össze veszni, és ne is haragudj meg de én ezt így látom! 

Nem rád haragszom! Hanem a kormányra mert az emberekröl le vésnek minden...

 

Előzmény: Axióma (874)
Axióma Creative Commons License 2011.08.10 0 0 875

Alapvetoen a korfa a bunos, amiert nem mehet az eddigi feloszto-kirovo. Innentol kezdve az mnyp rendszer _kell_ (felteve, ha a nyugdij intezetet fenn akarod tartani es nem a gyerekeire bizni az idoset), es az allamnak - atmenetileg - mindenkepp fajdalmas. Ezt persze siman lehet tetezni hibakkal. Szigoruan szvsz resz kovetkezik!

Egyreszt A kormany (mindenkori) hibas lehet a dijak maximumanak meghatarozasaban (egyreszt kezdetben indokolt lehetett, utana le kellett volna csokkenteni, ahogy a mult es a meret adta, most meg lehuztak de vszinu - bar nem biztos - tulsagosan alacsonyra).

Masreszt a kormany (effektive nem lehet mast mondani, a mostani) hibas, hogy kenyszeriteni probalt mindenkit a visszalepesre (kozszfera elbocsatasi alap, 24% jarulekrol adova valtoztatasa), raadasul ez a lepes a gazdasagnak is csak egy pici fellelegzes, de sokkal nagyobb jovobeli szivas aran.

Harmadreszt a kormany (mostani) hibas a realhozam mint olyan kifizetteteseben, es meg csak az se zavarja oket, hogy logikai nonszensz hogy eltozsdeztek, de fizessek ki. Mondjuk ez nem kenyszerito elem, de majdnem...

Negyedreszt vis major, a valsag miatt.

Te bevaltottad az xxx Ft egyenleged (annak realhozamon kivuli reszet) egy (mindenkori) kormany altali, (mindenkori) jogszabalyoknak megfelelo nyugdijosszeg igeretere. Ugy dontottel, ezzel jobban jarsz. Ehhez kepest azt gondolod, hogy a mostani, megvedett nyugdijak se lesznek jovobeli nyugdijak. Akkor meg miert?

 

 

Előzmény: Conan40 (870)
Axióma Creative Commons License 2011.08.10 0 0 874

Neked annyira alapveto fogalmaid nincsenek a penzugyi temakrol, hogy nem fogom egyesevel ervekkel cafolni, hogy jogtalan a felhaborodasod, csak jelzem, hogy a hallgatas nem beleegyezes.

Előzmény: Törölt nick (873)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.10 0 0 873

Kedves Conan40

A nyugdijjat nagy valószínüsséggel el kell felejteni mire mi oda is kerülünk, nekem még jó 40 év szal az idő alatt sok minden történik azt még meg is kell élni! De aki 20 év mulva megy nyugdíjjba az is szívni fog!

 

Mert ha lesz is csekély összeg lesz.. abból nem fog tudni senki megélni!

Nem a kormány hibája, hanem ott baszák el az egészet amikor a sok pályakezdöt 1998 ban kötelezöen beléptették, és a pénzt eltözsdézték szó szerint! Ez miatt szív mindenki, nekik egy egy kurva jó anyagi forrás és háttér volt, gondoljunk már bele egy kicsit a teljes hozam így sincs meg és egy pénztárnak nagyon sok ügyfele volt! 

Mivel alap hogy a pályakezdöknek be kelett képni 98 tól lehet számolni.. Mekkorát kaszáltak ezzel! A kormány ott hibázott hogy kötelezövé tették a belépést.

Aki akar az be léphet aki akar az nem! De én az ilyen pénztárakban nem bizok!

Ott az önkéntes pénztár is 10 év után felveheted a hozamot a tőkét nem mert megadóztatnak a saját befizetett pénzedből! Ez nem gusztustalanság?

És amikor nyugdíjjba mész illetve el telt a 20 év akkor veheted fel adó mentesen! Nekem a mai napig bent róhad 65 ezer forintom, ami ingazodik össze vissza.. ki venni nem vehetem mi mivel 2008 ba be léptettek és azóta ott van egy fillért nem fizetek rá! A következö lépés az lesz hogy abba is belefognak nyulni csak idö kérdése és majd kapunk egy szép kis hozzamot ami lesz kb 15-20 ezer forint. Ez is patkányság!

Aki gyüjtögetni szeretne én azt tanácsolom mindenkinek hogy ne ilyen fos pénztárakkal kezdjen, hanem ott a bankkártya folyoszámlán egy lekötött betét és ennyi vagy egy takarékbetét könyv! Az igaz hogy nagy kamata nincs, de ugye ez is pénztöl függ mennyi van bent ha van bent valakinek 30 milliója nem rossz a kamat! :)

 

Azon belül ezt bármikor kedved szerint felveheted és egy fillér adó nincs utána!

És nem basznak át, mert amit te be fizettél az ott meg is marad és a kamatokkal ugyan annyit biztos hogy vissza kapsz illetve többet! :)

 

Lehet taktikázni, itt az emberek is hibásak voltak hogy beléptek ebbe, és a kormány is hogy elfogadta az ilyen javaslatokat, és tudjátok sokan nem olvasták el a kisbetüs részt a szerződésben.

 

Én is így basztam rá, mivel én nekem Önkéntes pénztártagság sem kelett volna ha tudom hogy ott rohad bent a pénzem XX évig!

Annyiból jó volt hogy a BKV hozzá adott 3 % ot én meg fizettem egy 1000rest.. De mire oda kerülök hogy azt felvehetem majd max a családba a gyerekeknek fogok tufni venni belöle egy egy vattacukrot a városligetbe ha ki telik majd belöle egyáltalán! :)

Előzmény: Conan40 (870)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.10 0 0 872

Ja és én bankkártyára kértem amit át is utaltak!

Előzmény: Törölt nick (871)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.10 0 0 871

Kép mellékelve! :)

Én meg kaptam már vagy 3 napja a kifizetést és én vezeték nevem "D" Betüvel kezdödik! :)

Gondolom már a D betüt el hagyták. :)

Előzmény: otpedit (867)
Conan40 Creative Commons License 2011.08.10 0 0 870

Tudod az a szomorú, hogy már beszéltem a nyugdíjpénztárral, aki hárít és a kormányra keni a dolgot, mondva, hogy a mindenkori kormány által megadott feltételek és költségek alapján dolgozott és azért annyi, amennyi. 

És a vicc itt kezdődik, a kormány szerint meg eltőzsdézték a nyugdíjpénztárak a zsetont. Akkor most ki is a hibás?

 

Namost ha jelenleg folyik a fene nagy elszámoltatás, akkor jó lenne kideríteni, hogy mi az igazság. A szomorú viszont az, hogy itt bizony mindenki a másikra fog mutogatni és soha nem lesz meg a "tettes". Gyakorlatilag az elmúlt 13 év, amióta úgymond kötelező lett a magánnyugdíjpénztár, arra volt jó, hogy az államnak gyűjtsünk törlesztésre. Nyugdíjunk meg majd az lesz, amit félreteszünk, már aki tud!

Nem csodálkoznék, ha majd a közeljövőben kitalálják, hogy nyugdíjban is kövessük a nyugatot és állami minimálnyugdíjt mindenkinek, azt éljen meg mindenki a tartalékaiból! Az lesz ám a nagy pofára esés...

Előzmény: Axióma (866)
Conan40 Creative Commons License 2011.08.10 0 0 869

A lol csak az, hogy ekkora mértékben nem volt változás, nem beszélve arról, hogy a 2008-as válságig negatív volt a hozam utána meg pozitív a leírásod alapján? Ez így sántít... nekem legalábbis nagyon! Bocs, de ez így számomra nem elfogadható, túl sok benne a HA. Azt hiszem muszáj lesz megvárnom az elszámolást és megnézni, hogy mi alapján kutyulták ki a számokat, de nekem ez akkor sem logikus!

Előzmény: Híd (865)
otpedit Creative Commons License 2011.08.10 0 0 868

Azt nem írtam, hogy OTP-s hozam érdekelne mert azok mennek szigorú ABC-ben :)

 

otpedit Creative Commons License 2011.08.10 0 0 867

Hali Mindenkinek!

Valaki kapott-e már postán reálhozamot? Milyen betűnél tarthatnak a postások? Hallott-e valaki róla?

Axióma Creative Commons License 2011.08.10 0 0 866

Persze, 2007-es lejaratban pont a valsag nincs benne... Ahhoz fura lenne hasonlitani (almat a villanymozdonnyal). Valoszinuleg ha valami kisangyal megszallna a penztarakat, es ki kene szamolniuk, hogy 2007-ben mennyi volt a toke-hozam-realhozam, akkor olyasmi kepet kapna mindenki, amit "elvart". De utana jott a portfoliozas meg a valsag.

Nyilvan a penztarak kozul volt, amelyik gondosabban szet akarta valasztani a 3 portfoliot, es durvabban eltero feladatot osztott ki a vagyonkezeloknek (magasabb hozam nagyobb buktakockazattal), van amelyik kevesbe. Valoszinuleg azok, akik a legkisebb kockazatba kerultek vagy maguknak valasztottak, ott nemigen volt kulonbseg a teljesitesben.

Előzmény: Conan40 (855)
Híd Creative Commons License 2011.08.10 0 0 865

Akkor ne csodálkozz, ez simán előfordulhatott, ha 2008-ig kevés pénze volt bent, utána meg sokat tolt be, hiszen azon az összegen nagy lett a reálhozam, felülkompenzálta a 2008-as bukót. Lehet, hogy 2008-ban pl. volt -50 ezer reálhozama, de 2009-ben és 2010-ben lett + 200 ezer, így kap 150 ezret.

 

A másiknál meg, aki többet keresett, és nagyobb volt az egyenlege, lehetett pl. 2008-ban -500 ezer a reálhozam, aztán meg lett pl. +600 ezer, és ezért kap majd 100 ezret.

 

Ilyesmik simán előfordulhatnak. Sok múlik a szerencsén, semmi logika meg igazságosság nem volt a törvényben.

Előzmény: Conan40 (864)
Conan40 Creative Commons License 2011.08.10 0 0 864

Nem, a kisebb reálhozamnak állandó volt a fizetése, a nagyobb hozamúnak fluktuált inkább, hiszen gyed-gyes is volt közben, bár az 2008 előtt!

Előzmény: Híd (863)
Híd Creative Commons License 2011.08.10 0 0 863

Nem csökkent a fizuja 2008 után a kisebb reálhozamúnak, vagy emelkedett a nagyobb reálhozamúé?

Előzmény: Conan40 (862)
Conan40 Creative Commons License 2011.08.10 0 0 862

A tőke különbség más tészta, az az eltérő fizetési nagyság miatt van. A gond a fordított nagyságú reálhozam!

Előzmény: Híd (861)
Híd Creative Commons License 2011.08.10 0 0 861

Valaminek lenni kellett, ha eleve a tőkében is ekkora a különbség. Ennek már a korábbi egyenlegeken is látszania kellett.

Előzmény: Conan40 (860)
Conan40 Creative Commons License 2011.08.10 0 0 860

Minden ugyanaz, még a belépés éve is!

Előzmény: Híd (859)
Híd Creative Commons License 2011.08.10 0 0 859

A pénztár is ugyanaz volt?

Előzmény: Conan40 (858)
Conan40 Creative Commons License 2011.08.10 0 0 858

Mindkettőnknek folyamatosan volt munkája és a fizetésben nem volt változás! Mindketten ugyanannál a cégnél (mindenki a sajátjánál) dolgoztunk az elmúlt 10 évben! Így nem volt olyan, hogy kisebb vagy nagyobb összegek!

Előzmény: Híd (857)
Híd Creative Commons License 2011.08.10 0 0 857

Lehet, hogy nem ugyanabban az időben fizettek be nagyobb összegeket. Aki a válság előtti években tolt be sokat, az nagyot bukott 2008-ban, aki utána, az kicsit

Előzmény: Conan40 (855)
Híd Creative Commons License 2011.08.10 0 0 856

Összesen 1%. A pénztárakba havonta ment be a pénz apránként. Hogy akarsz pl. 10 éves hozamot kapni egy pl. két éve betett összegre?

 

A 2-3 százalékos reálhozam reális lehet amúgy hosszú távon, ezeket a befektetéseket 30-40 évre kell nézni, és ahogy a vagyontömeg nőtt volna, a költségek is csökkentek volna.

Előzmény: promontorgrofja (854)
Conan40 Creative Commons License 2011.08.10 0 0 855

Most erre mondhatnám azt, hogy a UL biztosításom, ami 10 éves volt és kb 4 évvel ezelőtt járt le, az elég szépen tejelt, de azt mondtad, hogy erre nem vagy kíváncsi... 

 

Mint már írtam, nem a reálhozam nagyságával van a gondom, teljesen tisztában vagyok azzal, hogy egyrészt a magányugdíj pénztárak kötött ktg és befektetések mellett operáltak, más tészta, hogy ha volt egy bizonyos megkötés (korlátok), már pedig erről van szó, akkor miért ért el az egyik kiemelkedően magas hozamot, míg a másik negatívat, de ez más tészta. Továbbá azzal is tisztában vagyok, hogy válság volt (van-lesz), amire persze mindent rá lehet fogni, de ezt is hagyjuk.

 

A gondom az, hogy nem vagyok képes felfogni, hogy hogy lehet, hogy 1millára 70ezer, 2,5millára 50ezer a reál hozam! Azonos portfólió, futamidő esetén!

Előzmény: Axióma (842)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!