Keresés

Részletes keresés

Baltássy Creative Commons License 2024.02.01 0 0 17290

Szabadon választhatsz, ha akarod, mind a kettő.

Előzmény: aki a kisinget (17289)
aki a kisinget Creative Commons License 2024.02.01 -1 0 17287

A forint erősödött a BÉT 2 százalékot emelkedett. Van min idegeskedni a redveseknek.

Baltássy Creative Commons License 2024.02.01 0 0 17286
Előzmény: aki a kisinget (17284)
MTELA Creative Commons License 2024.02.01 0 0 17285

igazad van tényleg minden határon túlmegy.

Előzmény: aki a kisinget (17281)
aki a kisinget Creative Commons License 2024.02.01 -2 0 17284

"Egy hatalommániás, nárcisztikus, cezaromániás elszabadult hajóágyú..."

 

Szerinted ez Orbán, szerintem ez Gyurcsány. Mindketten hatalommániások. A különbségek: Orbán nemcsak a megszerzésben, hanem a hatalom megtartásban is jobb. Gyurcsányt saját emberei (nem barátai) buktatták meg, Orbán lassan negyven éve ugyanazokkal a barátaival dolgozik. Gyurcsánynak a bukás óta új garnitúrája van. A nárcisztikus embernek nincsenek barátai. Nincsenek tanácsadói (Orbán ezzel veri igazán Gyurcsányékat). Hernádi, Csányi. A cezarománia egyikre sem igaz. Ezek az orosz és ukrán főnökök. Orbán a személyi ügyekben is zseniális. Amikor Orbán egy embert kineveztet miniszternek, akkor azt mondja, a kinevezés x időre vonatkozik és ő ezt az időt idáig betartotta. Ha miniszter jól végzi munkáját akkor új megállapodás következik, ezért nagyon kevés a sértett embere. És egy, soha egyik ellenfelét nem fenyegette meg, ahogy a ti oldalatok és ti teszitek úton útfélen.

 

 

Előzmény: Baltássy (17280)
Baltássy Creative Commons License 2024.02.01 0 1 17283

:-)))

Igen, most is elment a falig, aztán ott szóltak neki, hogy tessék már megfordulni miniszterelnöqr, mert a kávézó az ellenkező irányba van. :-)))

Előzmény: Törölt nick (17282)
aki a kisinget Creative Commons License 2024.02.01 -2 0 17281

Ha nem lenne Orbán fóbiád, tudnád, hogy a főnök mindig mindenben hihetetlen módon elmegy a falig, sőt tudok olyat, amikor a falon is túlmegy. Gondolok arra, hogy nemcsak mondta, hogy tizenöt millió miniszterelnöke és nemcsak lélekben, hanem a külhoni magyarokat olyan mértékben segíti, hogy a radikális nemzeti gondolkodású magyarok kénytelenek mellé állni, minden ellene folyó intrika hiába. Na nem azok a vezető radikális jobboldali megélhetési politikusok, hanem a választók, aki nem szélkakasok.

Előzmény: MTELA (17278)
Baltássy Creative Commons License 2024.02.01 0 1 17280

Hogy szerinted mennyire állok távol egyiktől, vagy másiktól, az engem qrvára nem érdekel, azt gondolsz, amit csak akarsz, részemre irreleváns.

Nem veszek semmit magamra - főleg azt nem, amit te állítasz. Viszont igen, örülök annak, hogy ismételten kiderült a gazdádról, hogy össze-vissza hazudozik. Szembeköp mindenkit, a saját közönségét is. Vagy ta arra számítottál, ami történt azok után, amikor Orbán kijelenti több alkalommal itthon, hogy ő a béke pártján áll, ezért nem szabad megszavazni az Ukrajnának szánt támogatást. Majd lazán megszavazza, de előtte még pár milliárdért konzultációs cirkusszal erősítteti meg ezt az állítását.

Kising, ugye te is erre számítottál?

Nem az a baj, hogy megszavazta, vagy hogy nem. Az a baj, hogy hazudik folyamatosan.

 

A te értelmezésedben úgy látom, hogy az Orbánt megzsarolta az unió. Ne sírjál, majd hazajön, és holnap reggel fél nyolckor a királyi rádióban csünghetsz szavain, amiből majd kiderül, hogy győztünk, és ő már ezt egy éve is pont így tervezte. Mert ő olyan hatalmas stratéga.

Egy hatalommániás, nárcisztikus, cezaromániás elszabadult hajóágyú...

Előzmény: aki a kisinget (17277)
MTELA Creative Commons License 2024.02.01 0 0 17278

Érdekes értelmezés. Nem tudom kikre gondoltál, de szerintem, más az összetétele a népességnek.

Nem redvás és nem redvásra oszlik, hanem egyszerüen csak azokra akik elhitték a szindarabot és akik végig tudták hogy szindarab. A szükség nagy úr nálad is, hát még ilyen szinten. Ez alatt értsd, hogy ha egy drogos nem kapja meg a drogot, akkor azért bármire képes. Például ha a drogot a " hatalommal" helyettesítjük ki, máris közeledünk a helyzethez. Persze, én sem próbálnám megmagyarázni egy egyszerü IQ bajnoknak miről is szól az e=mc2, tehát egyszerübb ha hagyjuk a te értelmezésedet.

Előzmény: aki a kisinget (17275)
aki a kisinget Creative Commons License 2024.02.01 -2 0 17277

Nem rád gondoltam. Miért veszed magadra. Örültél volna annak, ha az unió, aminek fél százaléka vagyunk potenciálban kinyírja a gazdaságunkat. Eddig azt írtad te egyforma távolságra vagy Orbántól és Gyurcsányéktól, akkor miért veszed magadra? Csak nem átálltál vagy nem is voltál távol mindegyiktől? 

Előzmény: Baltássy (17276)
MTELA Creative Commons License 2024.02.01 0 0 17274

Folytatódnak a vágások, mértékeik az utolsó pillanatokig kérdésesek maradhatnak

 

A Magyar Nemzeti Bank tegnap 75 bázispontos kamatcsökkentést jelentett be, mellyel meglepetést okozott, mivel a piac 100 bázispontos vágásra számított.

 

A vártnál kisebb vágás magyarázata egyértelműen a forint árfolyamainak múlt heti gyengülése volt. Virág Barnabás, az MNB alelnöke a tegnapi sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a legtöbb mutatón egyértelmű javulás látszik, mely akár egy nagyobb csökkentést is lehetővé tenne, azonban a piaci stabilitásra is törekedni kell, így óvatosabb hozzáállásra van szükség. A Monetáris Tanács a 75- és 100 bázispontos csökkentések lehetőségeit vitatta meg.

 

Az inflációs helyzetet tekintve, az MNB a dezinflációs folyamat további javulását várja és úgy tartja, hogy a fogyasztói árindex nyárra az inflációs cél értékéig fog mérséklődni, Virág viszont kihangsúlyozta, hogy az árstabilitás elérése óvatos monetáris politikát igényel. Virág megemlítette a fizetési mérleg gyors javulását is, a 2023-as utolsó negyedév havi adatai arra utalnak, hogy a folyó fizetési mérleg 2023-ban többletet mutathat majd, ellentétben a 2022-es 8%-os hiánnyal. A Monetáris Tanács sikerként könyvelte el a sikeres januári devizakötvény-aukciókat, mind a kereslet, mind az árazás kedvező volt, és az ÁKK ki tudta bocsátani az idei évre tervezett devizaszükséglet nagy részét.

 

A továbbiakban az MNB döntéshozatala adatorientált marad. Az olyan makrogazdasági mutatók mellett, mint például az infláció vagy a folyó fizetési mérleg egyenlege, figyelembe veszik majd Magyarország relatív regionális helyzetét a kamatpiaci fejlődés területén, valamint a hazai gazdasági szereplők elvárásait is.

 

Becsléseink szerint, az infláció tavasszal ideiglenesen 4% alá is bekerülhet majd éves szinten, továbbá az év első felében a folyó fizetési mérleg egyenlege is pozitív tartományban lehet, így minden adott ahhoz, hogy a februári ülésen egy 100 bázispontos vágás következzen. Ennek, ugyanakkor kockázatai is vannak, mint például a magas költségvetési deficit, Magyarország EU-val szemben folytatott vitái, a geopolitikai feszültségek, valamint a Fed és az EKB késleltetett kamatcsökkentési ciklusai. Mindezek arra utalnak, hogy a Monetáris Tanács februári kamatdöntése az utolsó pillanatig nyitott kérdés maradhat. A tendencia azonban egyértelmű, a lazítási ciklus nyárig folyamatosan kitart, egészen addig, amíg az alapkamat értéke el nem éri a 6-7 százalékos szinteket. Az, hogy 6-, vagy 7 százalékhoz leszünk-e majd közelebb, a jövőbeli adatokon és a globális piaci hangulaton fog múlni.

 

Az egyik bizonytalanság már a holnapi napon, február elsején eldőlhet. A kérdés az, hogy Magyarország támogatja-e az EU Ukrajna részére szánt, 50 milliárd eurós finanszírozási tervének jóváhagyását. Orbán Viktor miniszterelnök ragaszkodik az éves felülvizsgálathoz, de az EU szeretné elkerülni, hogy olyan helyzet alakuljon ki, amely olyan eszközt ad Orbán kezébe, amely minden évben lehetőséget ad egy esetleges zsarolásra. Vannak olyan tervek, hogy amennyiben Magyarország nem fogadja el a finanszírozási programot, a tagállamok minősített többsége július 1-jétől elvenné az EU magyar soros elnökségét, és átadná azt Lengyelországnak, amely januártól követne minket a sorban.

 

A politikai feszültég miatt az euró-forint piacon ingadozások lehetnek. Mi úgy számítjuk, hogy az elkövetkezendő hetekben az árfolyam a 378-as és a 393-as szintek közötti sávban fog mozogni. Erős ellenállást látunk a 380-as és a 383-as szinteken, melyeket a forint nehezen fog átlépni.

Törölt nick Creative Commons License 2024.02.01 0 1 17273

Teljes nyugalomban hazudozhatnak. Senki nincs aki számonkérje őket. A nép nagy részét (sajnos már) nem érdekli, a kisebbik része - a hívő birkák - pedig isszák minden szavukat, feltétel nélkül. Lásd alpárikám is betéve tudja az összes fidernyák mantrát. Mikor szembesíted őket pár ténnyel, maximum a reflexmantrát tudják puffogtatni, értelmes választ nem szabad tőlük várni. A legfelsőbb szinteken pedig olyan rutinosan tolják a hazudozást a terelést, hogy hiába tesznek fel nekik a riporterek (már amikor tehetnek, ugye) konkrét megválaszolandó kérdéseket, vagy nem a kérdésre válaszolnak, vagy terelnek hazudoznak. Mindezt olyan vérlázítóan pofátlan aljas pökhendi módon, hogy egy jóravaló becsületes tisztességes embernek (tehát egy nem fidernyáknak) kinyílik a bicska a zsebében. Egy hithű fidernyáknak ezzel sincs semmi problémája az égegyadta világon.

Előzmény: Baltássy (17271)
Baltássy Creative Commons License 2024.02.01 0 0 17272
Baltássy Creative Commons License 2024.02.01 0 0 17271
Baltássy Creative Commons License 2024.02.01 0 0 17270

Jól emlékszem, hogy nálunk is az üzemanyagok árát a Brent-olaj ára (meg persze az adók) határozzák meg?

Az nem zavar senkit, hogy mi az oroszoktól kapjuk nagggyon olcsón az olajat?

Előzmény: MTELA (17262)
Baltássy Creative Commons License 2024.02.01 0 1 17269

Szegénylyó vezénylőtábornokminiszterelnöqr, nem gondoljátok esetleg, hogy kellene egy gyűjtést szervezni neki?

 

https://444.hu/2024/02/01/szomoru-csutortok-jelentosen-csokkentek-orban-viktor-miniszterelnok-ur-megtakaritasai

 

Baltássy Creative Commons License 2024.02.01 0 1 17268
Előzmény: aki a kisinget (17256)
aki a kisinget Creative Commons License 2024.02.01 -2 0 17267

Nekem az a bajom a Fidesz kommunikációjával, hogy sok ellenzéki vádaskodásra nem reagál, leszarja azokat, ahogy kamu geri esetében is volt. Ezzel a kötelező adóemeléssel is az a bajom, hogy nem reagáltak azzal, hogy mindenkinek emelni kell, ezt a Holoda mondta ki egyszer az atévében véletlenül

Előzmény: MTELA (17266)
MTELA Creative Commons License 2024.02.01 0 0 17266

meglepő, mert amikor az első bejegyzése3met ezzel kapcsolatba megtattam, akkor pont leírtam, hogy EU hozta törvénybe hogy emelkedik az üzemanyag ár. azt is leírtam, hogy nincs ráhatása semminek. a kérdésed mutatja mennyire nincs meg hogy a betühalmaz, tartalmat is tükröz. 

Kezdd el visszaolvasni. addig se írsz le butaságokat.

Előzmény: aki a kisinget (17264)
Törölt nick Creative Commons License 2024.02.01 0 1 17265

Pont neked semmi jogod itt bárkinek is felhánytorgatni, ki mire reagál és mire nem. Azért néha parancsolj már megálljt a pofátlanságodnak alpárikám.

Előzmény: aki a kisinget (17264)
aki a kisinget Creative Commons License 2024.02.01 -2 0 17264

Mint mindig most se reagálsz arra, hogy miért emelkedett a többi országban is ugyanannyival, mint nálunk. Ahol tavaly drágább volt ott most is drágább. Ahol olcsóbb volt, mint nálunk mondjuk 40-60 forinttal ott a mi 41 forintos emelkedésünk után nem lett 80-100 forinttal olcsóbb, maradt a különbség. 

Ez, hogy van? Orbán után megy Európa az üzemanyag áremelésben vagy fordítva, netán nemzetközi ára van, mint még sok más árúnak?

Előzmény: MTELA (17262)
MTELA Creative Commons License 2024.02.01 0 0 17262

ÉS EZT IS KIHAGYTAD:

gondolom, mert akkor kiderült volna, hogy ez egy olyan ár ami nem igazán elérhető. mert az átlagár kicsit magasabb. viszont ha sokat utazol, mint ahogy írtad is átmész a hídon érte, akár sokkal olcsóbban is tudsz tankolni a készlet erejéig.

De ez valósabb infó.

https://holtankoljak.hu/

Előzmény: aki a kisinget (17261)
aki a kisinget Creative Commons License 2024.01.31 -1 0 17261
Előzmény: aki a kisinget (17260)
aki a kisinget Creative Commons License 2024.01.31 -3 0 17260

Orbán egész Európában megdrágította az üzemanyagokat. Azért vette meg a külföldi bankoktól elvett pénzen (nyugdíjpénztár) a Molt, hogy onnan egy állandó átutalást kapjon a megemelkedett jövedéki adó még rátett egy lapáttal. De ez még semmi, azért hogy egész Európában megemelete az árakat még onnan is kap apanázst. Ti meg fizettek ezerrel, mert van miből. Még egy, ami nektek demokratáknak rosszul jön, Szoboszlai rúgott egy gólt és volt egy gólpassza ma este. Nézd az atévét ott Holoda úr megmondta, hogy az unió kötelezte az Orbánnak járó apanázst.

Előzmény: Kengyelfutó-gyalogkakukk (17259)
Kengyelfutó-gyalogkakukk Creative Commons License 2024.01.31 0 2 17259

Figyu' kis ing!

 

Arról véletlenül nincs információd, hogy a Januárban két részletben 41 Forinttal megemelt üzemanyag jliterenkénti jövedéki adója hová folyik be?

Mert mióta lenyomták ezt az emelést is a népesség torkán, azóta a MOL elkezdte pofátlanul, hetente háromszor is emelgeti az üzemanyag árát!

Ha erre az emelésre az UNIO kötelezte Magyarországot, akkor ennek fényében akár arra is kötelezhetné, hogy mondjuk az Áfát esetleg 50%-ra emelje Magyarország minden egyes árucikken!?

MTELA Creative Commons License 2024.01.31 0 0 17258
Törölt nick Creative Commons License 2024.01.31 0 0 17257

És természetesen alpárikámnak ezzel sincs semmi problémája az égegyadta világon. Neeem baaaaj, gazdag a magyar, mit nekünk az a pár milliárd amit megint kihúzott a zsebünkből a csúti tolvaj ezzel a totál felesleges és értelmetlen "konzultációval"...

Avagy: hogyan fröcsköljünk el milliárdokat totál faszságokra. Gondolom ha saját zsebből - mármint lölőkééből - kellett volna állnia a cehhet, meg se fordult volna a fejében hogy "konzultáljon".

Előzmény: Baltássy (17254)
aki a kisinget Creative Commons License 2024.01.31 -1 0 17256

Ez is abba a kategóriába tartozik, hogy gyenge, mint a harmat. 

Előzmény: Baltássy (17254)
Törölt nick Creative Commons License 2024.01.31 0 0 17255

Hát mondjuk ez pont nem bizonyít semmit szerintem. Ez inkább a posta bénázása meg beleszarása inkább. Az sokkal gázabb let volna ha az derül ki, hogy a levél mondjuk egy postai vagy pártszékházbeli kukában végzi felbontás nélkül.

Én sokkal inkább azt tartom kifogásolhatónak, hogy

 

- az értékeli a "beérkezett" íveket, aki magát a konzultációt indította (tehát nem egy független személy vagy cég), ergo azt mond amit akar, senki sem állíthat mást.

- mindenki annyi ívet tölt ki amennyit nem szégyell (voltak hencegések a másik topikban hogy ő 26-ot töltött ki egymaga - mondjuk látjuk mennyit ért vele a barom hehehe)

- az előzőhöz kapcsolódóan: levélben is és elektronikusan is ki lehetett tölteni bármennyiszer

 

Szóval hemzseg ez az egész a csalástól és félrevezetéstől csakúgy, mint az összes eddigi ilyen "konzultáció". Semmiféle értékelhető és releváns eredményt nem ad, kitörölheti vele a csúti a picsáját. Maximum propagandának jó, meg arra hogy a híveinek mossa ezzel is az agyhelyét. De prüsszelben körberöhögik az tuti. Szerintem ha van egy csepp esze, ott nem is fog vele kérkedni. (De, fog.)

A hab a tortán, hogy az állítólagos kétmilliós tuti fidernyák táborból is párszázezren nem küldték vissza...ergo szarnak a csúti tolvaj fejére már ők is. Ez mondjuk beszédes dolog. Nem is értem hogy nem hazudtak inkább kétmilliót, hogy legalább a saját táborukat lefedjék. Ezért valaki csúnyán meg fogja ütni a bokáját a narancsköd alatt, abban biztos vagyok. :D

Előzmény: Baltássy (17254)
Baltássy Creative Commons License 2024.01.31 0 0 17254

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!