Keresés

Részletes keresés

Szipolyka. Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3915

> ha leirod mik azok a dolgok amiktol ennyire tartasz akkor egyszerubb lenne eloszlatni a felelmeid

 

Az, hogy a kulonbozo alkalmazasok az e-mail cimemen keresztul kozos csatornaba osszefutnak. Ebbol ijeszto pontossaggal felepitheto vagyok IRL.

 

Pontosan ezert nem regeltem meg a facebook-on sem peldaul.

Előzmény: Törölt nick (3913)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3914

mert mint azt szamtalanszor jeleztem, a regi tipusu autentikaciot meg fogjuk szuntetni, mert nem biztonsagos, nem jol mukodik es ertelmetlen kozel az alapjaitol ujragondolni/irni, mikozben a hatterben mar ott van egy mukodo httpsel biztositott bejaratott megoldas.

 

teny, hogy az emlitett problemadra nem ad kozvetlen megoldast, viszont belathato, hogy parhuzamosan ket azonositasi rendszer, ket parhuzamost user kezelesi megoldas kategoriakkal tobb problemat kepes okozni mint egy. 

 

 

Előzmény: nazuna (3912)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3913

ha leirod mik azok a dolgok amiktol ennyire tartasz akkor egyszerubb lenne eloszlatni a felelmeid

Előzmény: Szipolyka. (3910)
nazuna Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3912

Az említett súlyos jelszókezelési hiba - ha jól látom - úgy lett javítva, hogy az indapassos belépésnél csak. A "stand alone" nikk esetében 3 perccel ezelőtt léptem be úgy, hogy a 9 hosszú jelszavamból csak 8-at írtam be. De ugyebár ezek úgyis kidöglenek, tehát 30 napon belül teljesértékű megoldás születik.  Tulajdonképpen  értem, hogy miért nem lett ehhez hozzányúlva évekig - úgyis jön az új.

Előzmény: Törölt nick (3909)
Nemo Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3911

Nem-nem!

 

A "kipróbálom" nem azt jelenti, hogy "megkóstolom, aztán ha nem ízlik, akkor vagy végigeszem, vagy megdöglöm éhen." Azaz a kipróbálással nem mondok le a másikról.

Előzmény: Yogi (3896)
Szipolyka. Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3910

Oke.

Nem allitom, hogy meggyoztel, mert az a bizonyos "kiprobalom" hazugsag olyan szajizt hagyott maga utan, amin nem tudok csak ugy egyszeruen atlepni. Es megbizni bennetek sem.

 

Viszont maradok, mert sok olyan embert ismertem itt meg, akiket sajnalnek itthagyni. Az o kedvukert.

 

Foganatositottam par biztonsagi intezkedest. Ennek ellenere nem vagyok nyugodt.

Remelem, meg tudtok gyozni idovel arrol, hogy feleslegesen parazok.

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3909

neked nem masnak igen, az emlitett hiba pedig javitva lett. 

Előzmény: Wic (3900)
dw1 Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3907

Az Indapass-kipróbálás nyilván hiba volt részünkről, viszont:

  • 5 évvel ez előtt történt
  • A mostani döntés - mi szerint kötelező lesz az Indapass - az egész "kipróbálom-gate" problémát zárójelbe teszi, hiszen innen nincsen visszalépés
  • A világban odakint normális, hogy az egyes szolgáltatások nem szigetként működnek, hanem a legnagyobbak regisztrációjával be lehet lépni kisebb oldalakra, mert ez a szolgáltatásoknak és a felhasználóiknak is win-win szituációk. Két kattintással beléphetnek egy új rendszerbe és nem kell keresgélni a többieket, mert jön a kapcsolati hálód veled. Ez nyilvánvaló adatáramlással jár.
  • Ha a fórum-regisztrációdat "beolvasztod" az Indapassba, akkor rögtön tudod használni a többi szolgáltatást - ha fotókat, videókat posztolsz ide, akkor kifejezetten hasznodra is válik.

Mi azt vállaljuk, hogy:

  • Ez egy technikai változás, az adataid ugyanott maradnak, ahol
  • Egyszerűbb lesz más Inda*-ot igénybe venni
  • Többet nem baszunk el kommunikációt, mert tanultunk az ilyen esetekből, az évek során.

Szóval kár ezen rágódni (annak ellenére, hogy ez a topik arra való)

Előzmény: renegade (3899)
Wic Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3900

mint egy regi rosszul es sok gyermekbetegsegtol kuzdo rendszert

 

nem tudom, nekem soha nem volt bajom a régi bejelentkezéssel.

 

lecsereltunk egy masikra, ami a nezeteitekkel ellentetben stabilan es biztonsagosan mukodik

 

a bármilyen hosszú, de max 8 karakterig vizsgált jelszó biztonsági hiba már javítva lett?

 

Előzmény: Törölt nick (3894)
Yogi Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3897

Gugli-accountom van, de ott módom volt előzetesen tájékozódni

Az speciel itt is volt. Én legalábbis tájékozódtam és nem indásodtam. Te is megtehetted volna. 

 

csak olyan mértékben követhessen a Gugli, amennyire én megengedem.

Hány éves vagy, királyfi?


Előzmény: renegade (3890)
Yogi Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3896

Na de ez mindenhol így működik: kipróbálod. Bárhová regisztrálsz, azt kipróbálod. Ha nem tetszik, akkor otthagyod. Pont mint itt.

Ezt jelenti a próba. Nem kötelező használni.

Előzmény: renegade (3889)
dw1 Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3895

 

Előzmény: Törölt nick (3894)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3894

Kedves felhasznalok!

 

a tegnap elotti allapotokhoz kepest SEMMI nem valtozott a forum jogi hatteret illetoen, ugyanaz az uzemelteto aki evek ota, ugyanaz a ceg kezeli a hatalyos torvenyeknek megfeleloen a szemelyes adataitoka aki eddig is, lasd http://forum.index.hu/Custom/impresszum 

 

Az indapass hasznalatanak kotelezove tetelevel pedig semmi mas nem tortent, mint egy regi rosszul es sok gyermekbetegsegtol kuzdo rendszert lecsereltunk egy masikra, ami a nezeteitekkel ellentetben stabilan es biztonsagosan mukodik a forumnal kategoriakkal nagyobb usertomeget kiszolgalo rendszer eseteben (blog.hu) 

 

Elismerem roppant szerencsetlen huzas volt 5 evvel ezelott a felrevezeto Kiprobalas kifejezest hasznalni az indapass eseteben, ami sokatokban rossz erzest hagyott, teljesen jogosan, de azt ertsetek meg, hogy ezzel semmi de semmi nem valtozott azon felul, hogy mas karaktereket kell beirni a login mezobe. 

 

Zolcsi Baba Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3893

"Tény. Méghozzá erősen szubjektív tény."

 

Maszatolsz.
Az átbaszás átbaszás - bárminek is nevezed, bárhonnan is nézed.
Az, hogy téged ez nem érdekel, az meg a te bajod.

Előzmény: KelemenGy (3892)
KelemenGy Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3892

"csak olyan mértékben követhessen a Gugli, amennyire én megengedem"

 

További kellemes biliben jobbkéz áztatást. Alkalomadtán majd azért húzd ki és nézz utána, hogy tényleg így van-e ez a dolog. Annyira, ott és akkor követ a gugli, amennyire, ahol és amikor csak akar. Függetlenül attól, hogy letiltod, vagy nem. Szép dolog az üldözési mánia, de ha nem tetszik, hogy naplózódsz, akkor az egész internetet jó nagy ívben el kell kerüld. Sőt akár a számítógépet is. Ha valaki hozzájut a winchesteredhez, akkor olyan fájlokat is elő tud szedni róla, amiről te azt hiszed, hogy törölted.

 

"Továbbra sem megy ki a fejemből, hogy miért kell relativizálni, amit az index akkor elkövetett. Megtévesztették, becsapták, átverték a felhasználókat. Pont."

 

Tény. Méghozzá erősen szubjektív tény. Ha nem akartad kipróbálni, akkor minek is kattintottál rá? Hiszen inda nélkül is tudod, hogy az inda sz@r. Én egy, azaz egy darab blog komment miatt csináltam meg anno, túl sok más funkcióját azóta se használom. Fórumozok, ahhoz meg nem nagyon kell, mégsem érzem magam átverve. A francba, hozzá tudom csatolni a többi nickem is egy accounthoz, nem kell több jelszót megjegyezgetni, fenébe, hogy több szolgáltatást érek el, stb.

 

Nem mellesleg a gugli is ezt csinálja. Vagy téged személyesen megkérdeztek róla, hogy akarod-e ezt meg azt a fejlesztést? Mostanában UI fejlesztés megy náluk, illetve már készen van, csak nem mindenkinek kell még használni. Most _még_ csak lehet. Aztán majd ez is kötelező lesz. Mindig és mindenhol így megy ez. Kicsit olyan ez a fejlődés-ellenesség, mintha még mindig szekérrel akarnál közlekedni, mert rohadjon meg, aki a benzinmotort feltalálta, téged meg se kérdezett róla, hogy akarod-e.

Előzmény: renegade (3890)
nazuna Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3891

Egy kérdés - hátha tud itt valaki válaszolni ...

 

Régebben ha blogválaszt írtam más nikken, akkor "átjelentkeződtem" arra a szélsőséges nikkre és amikor visszajöttem a fórumra akkor már azon voltam a korábbi helyett ... vissza kellett jelentkeznem. Most azt vettem észre, hogy ha fórumozok ezzel, aztán ha írok a blogba más nikken, akkor ez is bennmarad - kettő egyszerre. Sőt, - ebben nem vagyok biztos de úgy rémlik - hogy ha a böngészőn egy új ablakot nyitok más nikken, az is él párhuzamosan.   Ez új képességnek tűnik, és persze a fórumszoftnak  tudomásának kell lenni arról, hogy ugyanarról a gépről milyen nikkekkel (sőt milyen indapassokkal!!) vagyok bejelentkezve. Ez lehetőséget ad(hat) a személy különféle indapassjainak is az összekapcsolására. Esküszöm, hogy jobb megoldás mint a IP-cím naplózás, ami ugye "nincs, mert nincs értelme" :-DD

 

Szándékos ez, vagy így sikerült?  Összefüggésben van-e az új fejvesztésekkel?

(azt nem kérdem paranoiás vagyok-e, mert azt tudom)

renegade Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3890

Még mindig kérdés pl. ez: az inda-gyűlölők közül senki sem használ guglit? Egyiküknek sincs facebook usere?

 

A Facebookot adatvédelmi okokból széles ívben elkerülöm. Gugli-accountom van, de ott módom volt előzetesen tájékozódni, elolvasni, mit kell és lehet letiltani ahhoz, hogy csak olyan mértékben követhessen a Gugli, amennyire én megengedem. Nem ám úgy, hogy "próbáld ki", aztán kiderül, hogy egy frászt próba, ebből már ki nem hátrálsz, csak azon az áron, hogy nem jössz ide többé, akkor pedig elveszted az itt fórumozó ismerőseidet. Ha nem látod a két módszer közötti különbséget, akkor nem velem van a baj.

 

(Továbbra sem megy ki a fejemből, hogy miért kell relativizálni, amit az index akkor elkövetett. Megtévesztették, becsapták, átverték a felhasználókat. Pont. Ezt nem lehet vitatni, ez tény. Legfeljebb azon lehet vitatkozni, hogy van-e rá mentségük, és mi az. Szerintem nincs, ennyi.)

Előzmény: KelemenGy (3885)
renegade Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3889

Pontosan mivel is vágtak át a palánkon? Talán azzal, hogy a regisztráció technikája egy lényegtelen részletében megváltozik?

Ge*ik ezek, én mondom.

 

Ha nem szóltál volna, okos maradtál volna. Amikor bevezették az indafospasst, akkor nem azt írták, hogy aki jelentkezik rá, az így járt, hanem azt, hogy próbálja ki. Magyarán és kerek perec: előre megfontoltan, szándékosan becsapták az indafospasst kipróbálókat. (A becsapottak közül nem kevesen átkozódtak akkoriban a fórum különféle topikjaiban, és kérdezték, hogyan lehet visszacsinálni, amire az volt a válasz, hogy ja, sehogy.)

 

Mármost én azt gondolom, hogy nincs, ismétlem, nincs arra elfogadható ok, hogy a másikat becsapjam, átverjem. Még akkor sincs, ha egyébként az új állapot maga lett volna a menyország, ami egyébként messzemenőleg nem volt igaz, mert az indafospass még sokáig igencsak döcögött. De ha nem döcögött volna, akkor is: veszélyes út az, amikor valaki erőszakosan akarja boldogítani a másikat, amikor valaki úgy gondolja, hogy nyugodtan hazudhat nekem, mert nekem is lesz jobb általa.

 

A politikusaink is ilyenek, és én most nem tudom eldönteni, hogy ők azért lehetnek ilyenek, mert mi is ilyenek vagyunk, és ők közülünk jöttek, vagy egyesek közülünk azért tartják megbocsáthatónak a hazudozást, átverést és megtévesztést, mert eltanulták a politikusoktól? De utóbbi esetben ne tessék aztán a Polidilin őrjöngeni, mert az egyik politikus zárt körben bevallja, hogy hazudott "reggel, éjjel meg este", a másik meg a magyaroknak kijelenti, hogy ő még sohasem hazudott, külföldi diplomatáknak meg azt mondja, hogy ne arra figyeljenek, amit mond, hanem arra, amit tesz...

Előzmény: Yogi (3882)
KelemenGy Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3888
És biza a gugli naplóz és figyel könyörtelenül. Nem csoda, keresőt üzemeltetnek, az a dolguk, hogy figyeljenek. Többek közt ezért is műkődik olyan jól a keresőjük.
Előzmény: Yogi (3886)
KelemenGy Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3887
Jaigen, még egy dolgot kihagytam: reklám ügyben nem könyörogni kell, hogy tüntessék el, nem fogják. Ez olyan, mintha neked könyörögne az ügyfeled, hogy ugyan dolgozz már ingyen neki, lécci-lécci. Ha zavarnak a reklámok, millió bővítmény vab, amivel simán tilthatóak. A kéretlen maileket meg spamlistára kell tenni, onnantól nem látod, amit meg nem tudsz az nem fáj. Opcionálisan levélszűrő és ahogy jött a hírlevél, úgy törlődik automatikusan.
Yogi Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3886

Az még viszonylag gyakran előfordul, hogy az óvatosabbaknak nincs FB-fiókjuk, de a Google-t kikerülni nemigen lehet. Minden második oldalon van egy YouTube-videó vagy egy térkép, minden második embernek gmail-fiókja van.

 

Előzmény: KelemenGy (3885)
KelemenGy Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3885
Szemét banda, van pofájuk lépést tartani a fejlődéssel. 2001 óta van indexes nickem, mégse sírom vissza a 11 évvel ezelőtti állapotot. Azt továbbra sem látom, hogy milyen hátrány fog érni attól, hogy ugyanúgy használom a fórumot, mint eddig. A fogyasztói szokások feltérképezése a nagy népi összeesküvés-elmélet része. Olvasni kellene az 1984-en kívül mást is :)
Ráadásul, ha csak a fórumot használom, nincs is mit feltérképezni.
Még mindig kérdés pl. ez: az inda-gyűlölők közül senki sem használ guglit? Egyiküknek sincs facebook usere? Ezeknél ugyanis valóban elég alapos naplózás zajlik, ahogy árukapcsolás is van rendesen. YouTube Google accounttal, Picasa szintén, de a Face is jópár technológiát felvásárolt már. Ez nem baj?
Előzmény: Yogi (3882)
nazuna Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3884

Ugyebár most már nem tudom megnézni mi lett volna, ha nem csatolok. Valóban a negyedik most szürke, fogalmam sincs miért, egy százával előforduló tartalma van, amik futnak. Ez a rosszabbik forgatókönyv ha a moderáció a sosem használt indapassok sosem használt nikkjének levadászásával foglalkozik. Szívesen megalázkodnék, hogy szánom bánom tettemet és engedjenek vissza ezentúl jó leszek, de nulla hozzászólás van az összes nikken.

Előzmény: penzmag.hu (3874)
Nemo Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3883

Gondolom, Renegade arra célzott, ahogy a "kipróbálom" gomb lenyomásával szerencsétlen fórumozó egy egyirányú utcába hajtott be, melyből kifarolnia nem volt lehetséges.

Előzmény: Yogi (3882)
Yogi Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3882

Pontosan mivel is vágtak át a palánkon? Talán azzal, hogy a regisztráció technikája egy lényegtelen részletében megváltozik?

Ge*ik ezek, én mondom. 

Előzmény: renegade (3878)
renegade Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3880

Erre ma már sajnos semmi esély sincs.

Előzmény: Wic (3879)
Wic Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3879

inkább azt kéne nekik kívánni, hogy jöjjön meg az eszük, és vonják vissza ezt a döntést.... :(

Előzmény: renegade (3878)
renegade Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3878

Már vártam, hogy mikor végeznek ki minket, maradék ellenállókat. Szívből kívánom az index azon döntéshozóinak, akik felelősek voltak az inda mélységesen tisszességtelen, sunyi és erkölcstelen bevezetési módjáért, hogy találjanak egy náluk is gátlástalanabb alakot, aki majd ugyanúgy vágja át őket a palánkon, ahogy ők tették anno az index fórumozóival. Mert megérdemlik!

Yogi Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3877

Előzmény: Wic (3876)
Wic Creative Commons License 2012.06.01 0 0 3876

Például az, hogy szombaton valószínűleg megint nem az enyém lesz a lottóötös... sem Taylor Swift.

 

és hogyhogy erre nem jött dal-idézet?

 

"Ó mondd, te kit választanál???"

 

:o)

Előzmény: Patreides (3875)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!