Keresés

Részletes keresés

edkedk Creative Commons License 2020.12.10 0 0 679

Hívatni kellett volna a fiókvezetőt.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (678)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2020.12.10 -10 1 678

Édesanyámat vezetgetem ebben a modern korban és a digitális világban.

Jelenleg is van bankszámlája, mindketten cibesek vagyunk.

Hogy van a cibnel elo számlája azt mondtuk is a fiókban.

Igen, sok tekintetben én használom a jelenlegi számláját is, például én fizetek be és vagy én teljesítem a különböző feltételeit az ingyenessegnek, utaztatom a pénzt a Cetelem és a CIB között hó elején. Mi ezt megmondtuk anno a cibnel, hogy jó darabig így lesz még az sem zavarta őket, hogy az én okostelomon fut mindkét számla, meg a pin is ugyanaz. Nem kellett közös számlát nyitnunk. Az sem volt baj, hogy a számlanyitáskor, anno, amihez én értettem jobban akkor ahhoz én pofaztam. Azért mentem vele akkor is és most is, hogy ne beszéljek rá minden okorsegre és az igen firnyakossan megfogalmazott feltételekkel ne járjon rosszul. A Raiffeisen mostani akciós számláinak a hirdetményet legalább egy óra volt atbongeszni és értelmezni és pár nap, hét erleles következett.

Mert akkor ingyenes a számlavezetési díj, ha erkezik rá a minimálbér és még a babám fsza, asszem 20 alkalommal használd a bankkártyát vásárlásra stb. És akkor az ember a hirdetményt olvasta és értelmezte nem a kedves ügyintéző, a szó elszáll..., tájékoztatása alapján dönt, hogy neki melyik felel meg. Mi a fszt képzelt majd ot ülök és nem szólok bele?

Bűnözőnek nézett pusztán mert anyám helyett beszéltem az elején?

Nekem a beszolasain gurult el gyorsan a gyógyszerem, ha hozzá fűzött volna még pár mondatot, hogy ez és ez fog történni, amelyre ezért és ezért van szükség akkor lehet, hogy bolintok. Majd elkezdte anyámat faggatni, hogy miért nyitja meg a számlát, csak mert éppen nincs jobb dolga csütörtök 11:30-kor. Milyen jövedelem fog érkezni rá, nyugdíj.

Van-e lakástakarék vagy egyéb megtakarítása, mi közöd hozzá. És persze anyám válaszolt rá, nem szoltam közbe, de azután igen, hogy erre ugyan mii szükség van. Amikor a másik rafi fiókban érdeklődtem pár hónapja, a magam nevében, akkor mindent korrektül átbeszéltunk és senki nem akart belenézni a seggem lukaba. Nem én irányítom a beszélgetést. Tényleg nem, csak akkor ezt be is fejeztük, én itt ügyfél vagyok és nem a csicskatok. Valamint először talán kérdeznék én, hogy milyen ajánlataitok vannak a számomra. Akkor húztam fel magam igazán amikor elképzeltem, hogyha majd egyszer úgy 12 óra magasságában végre szóba kerül, hogy melyik számlát válasza abból a 3-bol akkor majd újra szól a nember, hogy nem engem kérdezett anyám meg majd pislog, mint hal a szatyorban. A nagy lfszt.

Maradunk a cibnel. Nálam evidens volt mert macerás lenne váltani, jonnek rá a pénzek, köztük hatóságoktól is, de anyámnak jól jött volna az ingyenes kártya és az ajándék pénz.

És akkor hazaértem, ránéztem a mailemre és látom hogy revolut Google és apple pay feltöltési lehetőség...

Kontrasztos egy kicsit ez a világ, bugris banki rabszolgak és fintechek.

Egyébként, amint írtam, a két rafi alkalmazott közott is eg és föld volt a különbség.

Viszont sajnos az ember ilyen. A rossz tapasztalatok maradnak meg benne és arra fog emlékezni. Én majd akkor fogok legközelebb rafi fiókba betérni ha kerget valaki és csak oda tudok menekülni.-;) Attól, hogy így egymásra találtunk ügyintézők gyöngyevel, meg nem tudok elvonatkoztatni. Lattam az orrában a műanyagot és az volt ráírva, hogy Raiffeisen bank.

Előzmény: JeeEm (677)
JeeEm Creative Commons License 2020.12.10 0 0 677

Én is jártam ugyanígy ay OTP-ben. Végül átmentünk egy másik fiókba. Nem bank válogatja, hanem inkább ügyintéző. OTP-s csoportban írtam is, hogy ezek az ügyintézők 80 éves öregasszonyt arra beszéltek rá, hogy tőzsdézzen minden megtakarításával. Van olyan befektetési termékük ami részvényeket tartalmaz, mégis kihozták, hogy kockázat kerülő. Szóval a mifid kérdőív semmit sem ér. Persze kapásból elbukta 1 havi nyugdíját 1 hónap alatt.

 

Mivel gondolom úgy lenne amúgy is, hogy neked lenne hozzáférésed, csak odáig nem jutottatok, az lehet esetleg a megoldás, hogy közös számlát szeretnétek nyitni.

 

Sajnos nagyon sok időst húznak be a csőbe bűnözők, hogy adnak neki 20ezer forintot, megmondják, hogy többet nem is fognak találkozni, és kész. Megnyitják a számlát de valójában az idős személy nem rendelkezik a számla felett.

Utána meg piszkos pénzek mozgatásához használják a számlát, továbbutalják hongkongba, bulgáriába, ukrajnába, stb vagy veszik fel ATM-ből a pénzt.

Emiatt veszik elő azt az a4-est is, mert a pénzmosási törvény előirja nekik.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (676)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2020.12.10 -10 2 676

Az imént érkeztunk haza a helyi bankfiókbol ahol a 65 éves édesanyámnak szerettem volna számlát nyitni.

Természetesen a 10 K Ft ajándék pénz és az egyebek motiváltak. Nagyon rövid beszélgetés volt.

Úgy felbsztm magam a rátermett ügyintézőn, hogy kb. verbalisan borítottam az asztalt és eljottunk.

Mennyi lehetett, 3 perc, de max 5.

Kábé azzal kezdte, miután háromszor elmondtuk neki, hogy lakossági folyószámlát szeretnenk nyitni, hogy ne beszéljek édesanyám helyett, majd elővett egy lobaszo papírt és kezdte kifaggatni a megtakaritasairol és felírni a lapra. Szerintem semmi köze hozzá, akkor sem ha csak egy kibebszt fogaskerék és ezt előírják neki azok akik lizingelik a nagy eszét, pár évvel azelőtt mielőtt az MI okán majd munkanélküli lesz.

Közöltem vele, hogy én már jártam egy másik bankfiókban ahol mindent megérdeklodtem átbeszéltük a lehetőségeket és semmi ilyen lobaszo méretu kérdőív nem volt. Pláne nem koszones után éhgyomorra. Neki ezt meg kell kerdeznie és nem én "irányítom a beszélgetést".

Nem iranyitasz te semmilyen beszélgetést maximum anyaddal akinek neve Imre, gondoltam, majd szoltam anyámnak, hogy menjünk és eltoltuk a biciklit.

Fuck Raiffeisen bank!

Megjártam én már pár bankfiókot és megfordultam pár bankban, de puruttyassagban eddig ez volt az aranyérmes.

edkedk Creative Commons License 2020.12.10 0 0 675

First World problémám, hogy ha a netbankos belépéshez a push értesítésből nyitom meg az appot, akkor nem aktív az ujjlenyomatkérés, csak a pinkómmal tudok belépni. Ha viszont elindítom az appot, és azon belül megyek a jóváhagyásra, akkor igen. Nálatok?

mephisto6 Creative Commons License 2020.12.09 0 0 674

Decemberi kivonatból: "Tájékoztatjuk, hogy 2021. február 28-tól a OneCard kártyákhoz kapcsolódó OneCard partner kedvezmény és a Premium kártyákhoz kapcsolódó partner kedvezmény megszűnik."

 

Ez vajon azt jelenti, hogy a hitelkártya pénzvisszatérítésnek is annyi?

Amália Nagymama Creative Commons License 2020.09.03 0 0 673

Köszönöm! Instant exchange Rafi netbankban bizonyul a "legjobb" megoldásnak, de valószínűleg nem a legolcsóbb. Utalási és Transferwise fogadási költségekkel együtt húgom nem jönne ki sokkal jobban, ahogy számolom. Revolut kicsit nehézkes neki, de valóban még olcsóbb lenne.

Előzmény: JeeEm (672)
JeeEm Creative Commons License 2020.09.02 0 0 672

Azonban, hogy neked mi éri meg a legjobban az jó kérdés. Pontos összeg ismeretében lehet kalkulációkat végezni.

 

A legnagyobb probléma, hogy hogy juttatod ki az USD-det a számládról költségmentesen. Az EUR utalás az ingyenes úgy tudom, viszont az USD az nem. Transferwise-nál max 2000usd-t tudsz kártyával befizetni, annak is komoly díja van. Curve Send-el csak kicsi összeget tudsz küldeni, és ott már picit trükközni kell, nagy összegnél meg rájön még a magas havi előfizetési díj. Paypal meg társai meg felejtős. Úgy tudom 10.000USD többszörösénél lehet kérni egyedi árfolyamot a Treasury-től, de azért nagy csodára ne számíts, de egy próbát megérhet :)

 

Szóval szerintem marad a Revolut, prémiumra lehet elő tudsz fizetni csak 1 hónapra is 2500ft-ért.

 

Ha nincs az usd számládhoz kártya akkor lehet a végén azzal jársz a legjobban, ha bankban kéred a konverziót.

Előzmény: JeeEm (671)
JeeEm Creative Commons License 2020.09.02 0 0 671

Revolut prémium előfizetéssel kártyával topupolnám az USD-t (ha van az USD számlához kártya), nincs költsége, átváltanám forintra. Ott vennék 2 hét múlva lejáró dkj-t, megvárnám míg lejár, és bankszámlára utaltatnám. Azért várnám meg míg lejár, mert különben csak veszteséggel tudod eladni (igaz nem jelentős), viszont a kincstár nem szereti ha nagy összegben veszel dkj-t és egyből visszaváltod.

 

Sajnos ma már csak 23-án lejáró dkj-t tudsz venni.

Előzmény: Amália Nagymama (668)
TyggeR Creative Commons License 2020.09.02 0 0 670

t napon ervenyes deviza vetelit, hat, lehetett volna jobb is :)

Előzmény: TyggeR (666)
elmoloco Creative Commons License 2020.09.02 0 0 669

Mit jelent, hogy legolcsóbban? Díjtalanul vagy a legjobb árfolyamon?

Előzmény: Amália Nagymama (668)
Amália Nagymama Creative Commons License 2020.08.31 0 0 668

Tanácsot szeretnék kérni: Rafi Gold 2.0 mellett lévő Rafi USD deviza számláról hogyan váltanátok Ft-ra legolcsóbban több millió Ft-nyi összeget 2 héten belül? Revolut, Transferwise, Curve rendelkezésre állnak. Ha tudtok segíteni, megköszönöm.

Előzmény: TyggeR (667)
TyggeR Creative Commons License 2020.08.30 0 0 667

gold 2.0...

Előzmény: TyggeR (666)
TyggeR Creative Commons License 2020.08.30 0 0 666

tudja valaki? golf 2.0, eurot utalnanak nekem, milyen arfolyamot hasznal raiffeisen?

edkedk Creative Commons License 2020.08.10 0 0 665

Az, de Magisk Hide-dal elrejtettem. Anélkül el se indul az app.

Előzmény: potika (664)
potika Creative Commons License 2020.08.10 0 0 664

Esetleg rootolt a telefon ?

Előzmény: edkedk (663)
edkedk Creative Commons License 2020.08.10 0 0 663

A myraiffeisen appot próbálom beállítani androidon. Az azonosító és a jelszó beírása utén törött tojást mutat: Sajnáljuk, hiba történt.

Találkozott más is ezzel?

helloeverybody! Creative Commons License 2020.06.24 0 0 662

Ha valakinek szüksége van ügyfél ajánlásra, a ditka623@gmail.com címen szívesen vesszük.

TyggeR Creative Commons License 2020.06.19 0 0 661

akkor július 20. körül lesz

 

a számlanyitás után van valami két hónap türelmi idő, amikor nem is kell érkeznie semminek. a harmadik az első éles hónap, ha ekkor megjön az elvárt jóváírás, csak utána írják jóvá az ajánlós pénzt. nekem sem volt egyértelmű

Előzmény: Victor Tukán (660)
Victor Tukán Creative Commons License 2020.06.19 0 0 660

Áprilisban nyitottam, akkor még várok türelemmel. Köszi.

Előzmény: TyggeR (659)
TyggeR Creative Commons License 2020.06.19 0 0 659

januári nyitások április 20. körül, februári számlanyitás május 20. körül

Előzmény: Victor Tukán (658)
Victor Tukán Creative Commons License 2020.06.19 0 0 658

Az ügyfélajánló program általi jóváírások kinek mennyi idő múlva érkeztek meg a számlanyitást követően?

metardx Creative Commons License 2020.06.17 0 0 657

Köszönöm!

Előzmény: citis (656)
citis Creative Commons License 2020.06.17 0 0 656

Igen.

Előzmény: metardx (655)
metardx Creative Commons License 2020.06.16 0 0 655

Saját cetelemes megtakarítási számláról történő utalás megfelel a Prémium számlákhoz jóváírásnak?

 

TyggeR Creative Commons License 2020.06.05 0 0 654

de, sajnos elmentettem :), mondjuk az első szívatás után visszaraktam a régi oldalt én is. de hogy ilyen egyáltalán megtörténhet... ehh

Előzmény: Csiga Apó (653)
Csiga Apó Creative Commons License 2020.06.05 0 0 653

Nem mentetted el könyvjelzőként az új belépő felületet, és azzal próbálod elérni? Mert időközben csendben levették az újat és főoldalról a netbank belépés link ismét a régi beléptetőre mutat. Ha utóbbival lépsz be, megspórolod azt az extra kört.

Előzmény: TyggeR (652)
TyggeR Creative Commons License 2020.06.03 0 0 652

a leállás óta "csodásan" megy a rendszer: bezsilipel az ember a csilivili új felületről, ami a régi felületre visz, ahonnan lehet még egyszer próbálkozni. ez igen!!!

TyggeR Creative Commons License 2020.06.02 0 0 651

nekem sem megy

Előzmény: edkedk (650)
edkedk Creative Commons License 2020.06.02 0 0 650

A direktnet most nem megy? Nekem két böngészőben is csak töltöget.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!