Keresés

Részletes keresés

goffi Creative Commons License 2014.06.04 0 0 204

Szia!

 

Nem Pesti vagyok. Úgy tudom, hogy Pesten csinálnak Mri-t, meg talán Kaposváron (??). Nem beszéltetek erről a Doktornővel? Nekünk mondta, hogy jó lenne csinálni, hogy lássa pontosan a gócokat, de mi ezt már nem fogjuk, nagyon drága. Nem hiszem, hogy létezik olyan hely, ahol pár tízezerért megcsinálják. Beszéld meg a doktornővel, biztos intéz nektek időpontot. Szeditek a gyógyszereket? Nektek mit írt fel?

A fejfájást onnan tudom, hogy minden roham után beáll a sarokba bújuk minden alá és mindenhova. Ez a tipikus jele. Nálunk most már mindig ezzel jár, nagyon fájlalja. Erre is kapott külön gyógyszereket.

Előzmény: babyke1 (202)
Tótia Creative Commons License 2014.06.03 0 0 203

Nálunk május 30-án volt az utolsó roham. (lekopogom) Azóta nálunk minden rendben, bár szombaton nálunk is furán viselkedett Iván, láttam rajta hogy vmi nincs rendben, de roham nem volt. Tegnap volt nálunk egy nagyon jó doktornő, mindenkinek ajánlani tudom. Tetőtől-talpig végzett egy fizikális vizsgálatot, levette a vért, megmérte Iván vércukrát, meg észrevette h már épp aktuális lenne levágni a farkaskarmokat, ráadásul Ivánnak dupla farkaskarmai vannak! :) Ránézésre nem talált semmiféle elváltozást sem a kutyán a doktornő, várjuk a teljes körű vérvizsgálat eredményét, talán ma már lesz eredménye, legkésőbb holnap. Ha a vérvizsgálat nem mutat ki belső szervi gondot, ami ugyanolyan rohamokkal járhat, akkor ugye vszínűleg epilepszia. Azt mondta doktornő, h be tudja állítani a gyógyszerét ha úgy van. Ennek örülök, mert Iván nem igazán szállítható. Esetleg egy szív UH-t kell nézetnünk Ivánnak, amihez Pestre kell vinni. Egyenlőre ennyi van nálunk. Remélem mostmár beáll az időjárás, és alább hagynak ezek a frontok. :/ Jobbulást mindenki kutyusának! Amint megkapom az eredményt, beszámolok!

babyke1 Creative Commons License 2014.06.03 0 0 202
Pesti vagy goffi?Nalunk nyugi van,sajnos nyugibb,m kene.Rossz kedve van megint,levert.Szamitottam ra,de nem volt semmi.Honnan tudod,hogy faj a feje?Aze enyemet ma reggel ki se lehetett rangatni az agybol.Nem volt hajlando kikelni,pedig a seta az mindig feldobja.De semmi.Nagyon aggaszto.Valami nagyon van nala.Tudtok Bp-en olyan helyet,ahol csinalnak MRI-t?Viszonylag olcson,en nem nagyon talaltam eleve semmit.Van egy szamom,de az magandoki,es ha lehet olcsobban szeretnem meguszni.Sajnalom goffi,nyugis napokat a kutyusodnak! :(
goffi Creative Commons License 2014.06.02 0 0 201

Sziasztok!

 

Nekünk szombaton megint volt rohamunk.... 16 nap telt el a két rohamozás között. Számoltam rá, lehűlt a levegő. Eléggé megviselte a kutyát, nagyon nyugtalan volt egész nap utána (délelőtt történt). Hívtam közben a Doktornőt is, mert láttam a kutyán, hogy nagyon fáj neki a feje, rosszul volt. Kapott egy csomó mindent, de nem nagyon használtak, csak amit a végén tudtam neki beadni (mert az pont nem volt kiváltva). Ettől csillapodott neki a fejfájása.

Ti átvészeltétek a frontokat?

babyke1 Creative Commons License 2014.05.31 0 0 200
Koszonjuk Totia,igyekszunk. :) Nektek is drukkolok,majd ird meg!
Tótia Creative Commons License 2014.05.30 0 0 199

Igen, igen! Addigra már megtaláltam! Köszönöm! :)

goffi Creative Commons License 2014.05.30 0 0 198

Lapozz picit lentebb, ott leírtam mindent részletesen :)

Előzmény: Tótia (195)
Tótia Creative Commons License 2014.05.30 0 0 197

De jó nektek! Akkor tényleg nagyon alaposak! Remélem én is eljutok hozzá! Jobbulást nektek!

Előzmény: babyke1 (196)
babyke1 Creative Commons License 2014.05.30 0 0 196
Koszi goffi a valaszt.Tegnap mar megjartuk Rackevet,Kiss Gabriellanal voltunk.Csak utolag tudtam elolvasni,(most az elobb) amit irtal,de uranaerdeklodtem,h mivel keszuljek,es reszletes leirasok,memoriafrissites :) ,osszeszedtem minden hasznalhato gondolatot es ugy mentunk le.En is csak azt tudom mondani,h nem bantam meg.Akarmennyibe is kerult,azt a szakertelmet es tudast nem lehet megfizetni.Az evek alatt felrekezelt betegsegek mar ott tartanak,h csoda,h meg el a kutyam.Masfel-ket evig tarto visszatero fulgyulladas,amibol nem birtak kigyogyitani,mar nincsenek tunetei,de o eszrevette,h meg tart.A kutya furcsa szokadai,ami miatt elvittem orvoshoz,semmit nem talaltak,kiderult,h ketoldali mandulagyulladasa van.Elvittem maskor mas panasszal,elsiklott a fulek mellet,pedig ket orvos is latta,csak,h csinaljanak vmit kinyomtak a buzmirigyet,kiderult mosr,h sulyos mehgyulladasa van,azonnal muteni kell.Valamint buzmirigygyulladas.Es persze most kezdodott az epilepszi.Amin valahol nem csodalkozom,mert csoda,h a kis szervezete birja.Es tur.Ennyit az orvosokrol,meg a feluleti kezelesekrol.Minden bajt felterkepezett,kaptunk sok gyogyszert,ami lehuzza a gyulladast,meg antibiotikumot.Ezeket nem kell tul sokaig szednie,de az epi gyogyibol mi is kettot kaptunk.Millio koszonet azert a aradhatatlan munkaert,amit csinal.Fejet hajthat neki az osszes orvos,aki annak mondja magat.Az egyik rohamanal klinikara vittem,ahol rafogtak h bogarcsipestol allergia,azert dagadt meg a feje,a doktorno mondta,h bevizesedett,aminek a hattereben tumor is allhat.Ijeszto,h a hozza nem ertes hova vezethet.Most mentjuk a menthetot,es gyogyulunk.Az epilepszia,amivel elindultunk,kicsit most "kevesbe" valt fontossa,ezek mellett.Szedjuk a gyogyikat,es meglatjuk.Mindenkinek ajanlom,aki megteheti,ne sajnalja kedvencere a kezelest,m nagyon nagy baj is lehet belole. :( mi meg idoben mentunk.
Előzmény: goffi (191)
Tótia Creative Commons License 2014.05.30 0 0 195

Goffi! Ha nem jelent problémát, megkérdezhetném, h mibe került nektek? Mert akkor úgy készülök! Köszönöm a segítséged! Akkor elhagyom a Diazepam-t!

Előzmény: goffi (193)
Tótia Creative Commons License 2014.05.30 0 0 194

Elkészítettem most Iván rohamnaplóját, ezzel is előrébb jutva.

goffi Creative Commons License 2014.05.30 0 0 193

Szia!

 

Én azt javaslom Neked, hogy a vérvizsgálat után (persze ha nem mutat ki semmi elváltozást) keress fel egy specialistát, mert az idő elteltével egyre rosszabb lesz a helyzet. Én saját tapasztalatból mondom. Mi 3.5 hónap után döntöttünk úgy, hogy a maradék félretett pénzünkből felkeressük Kiss Gabriella doktornőt. És egy cseppet sem bántuk meg. Nem feltétlen őt kell felkeresni, válasszátok ki a hozzátok legközelebbi dokit, hívjátok fel és érdeklődjetek az ár felől. Nekünk aki a legközelebb lett volna nem vállalta, csak az utókezelését. Így nem volt más választásom, mint felhívni a doktornőt. Nagyon drága a vizsgálat, de azóta kicserélték a kutyát, sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb. 15 napja volt neki utoljára rohama, bár ezt félve írom, nehogy elkiabáljam...

Én is a végbéloldatot használtam roham esetén, illetve seduxen injekciót. Ezek több kárt okoznak, mint hasznot, csak sajnos ezt én sem tudtam, csak a vizsgálatkor derült ki. Illetve még előtte való héten ahogy beszéltünk telefonon és kérdeztem, hogy ha addig lenne rohama, jo-e, ha ezeket kapja. De mondta, hogy ne, inkább akkor ne kapjon semmit. Nekem azt mondta, hogy adhatok neki glicerint (50%-os hígításban), plusz 1 szem algopirnyt. A glicerint amúgy nekünk innia kell minden nap kétszer. Kaptunk készenléti gyógyszereket, kúpokat roham esetén, illetve 2 állandó gyógyszert kell szednie.

A szőlőcukor az jó, nekünk is mondta a doktornő, hogy roham után adjak neki vmi édeset.

Előzmény: Tótia (192)
Tótia Creative Commons License 2014.05.30 0 0 192

Sziasztok!

Csatlakoznék a csoporthoz, sajnos van egy bernáthegyim, Iván (2,5 éves) aki nagy valószínűséggel epilepsziás.

Az egész kb egy hónapja kezdődött, amikor is nagyon habzott a kutya szája, teljesen habos volt a feje. Kihívtam a helyi állatorvost, inkább nézze meg. Megnézte,mondta h a kutyusnak semmi baja nincs, nincs gond. Azután eltelt kb. 3 hét, és nagy szerencsémre pont a kertben voltam, amikor észrevettem, hogy olyan "érdekesen vakarózik". Közelebb mentem h megnézzem, és akkor láttam, hogy nagy a baj, a kutyus nagyon rosszul nézett ki, a szeme felakadva, hányadék előtte, rángatózott és a hasonló tünetek. Persze én nagyon megijedtem, sose láttam még nála ilyet, azt hittem megmérgezték, ott hal meg Iván a kezeim között. Azonnal felhívtam a helyi állatorvost, 10 percen belül kiért hozzánk. Megnézte a kutyust, aki addigra ezerszer jobban lett, mintha mi se történt volna (persze ez pozitív). Elmondtam h mi történt, és mondta a doki, h semmit se kell tennem, nem is tudok, majd magától oldódik ez a helyzet, esetleg egy kevés szőlőcukrot kaphat a roham után, energiapótlás gyanánt. Mondta h felír egy gyógyszert, ez a Diazepam Végbél oldat, és ha rohama van a kutyusnak adjam be neki. Mint persze később kiderült, ez nem egy túl jó gyógyszer, illetve csak akkor kell beadnom, h ha a roham tovább tart 5 percnél, de ezt nekem nem mondta el, csak h adjam be. Nehezen tudtam elfogadni a helyzetet, h a kutyusomon, aki épp szenved, nem tudok segíteni! Eltelt 8 nap és újabb rohama lett Ivánnak (ez a tegnapi nap volt), már nyugodtabban tudtam kezelni a helyzetet, ott voltam mellette, de már késő volt ahhoz, h beadjam a Diazepam-t. Mivel túl gyakorinak véltem, hogy 8 nap alatt 2 rohama is volt, ezért felhívtam egy állatkórházat, h tanácsot kérjek. Elmondtam a dolgokat, mondták h ha egyre gyakoribbak lesznek a rohamok, akkor azt javasolják, h legyen egy kivizsgálás, amivel többre megyünk, de ez most még nem kell. Mondtam rendben. Eltelt nem egészen 1 nap, és ma reggel ismételten rohama volt Ivánnak. Most időben kaptam el, beadtam neki a Diazepam-t (mit sem tudva, h nem kellett volna, mert a roham nem tartott tovább 5 percnél). Nem fogok tétlenül ülni és nézni a szenvedő kutyámat, akinek 9 nap alatt volt 3 rohama! Így felhívtam egy barátnőmet, akinek vannak jó kapcsolatai, ő megadta egy magán állatorvos telefonszámát. Felhívtam, mondtam neki a dolgokat, h mi h volt egyebek. Mondta h akkor azt javasolja, h végezzünk egy vérvizsgálatot, ami alaján el tudunk indulni, és ezzel segíthetünk Ivánon. Úgyh hétfőn dél körül jön az orvos hozzánk, fog vért venni, másnap lesz eredménye. Szerintem Iván örökölte ezt a betegséget. Túl fiatal. Remélem nincs semmilyen belső szervi baja. Nagyon ideges vagyok miatta, szeretném tünetmentessé tenni őt! Keresgettem Epilepsziás Centrumokat, megtaláltam Kiss Gabriellát. Szívesen elvinném hozzá Ivánt, de nem tudom, h anyagiakban hogyan alakulna a történet, egyetemista vagyok, nehezen tudom megoldani. Mitől függ az, hogy mennyibe kerül?  A másik problémám pedig az, hogy Iván nagyon nehezen viseli az utazást. :/ Szerintetek mit tegyek? Mit javasoltok? A Diazepam-t akkor felejtsem el? KÖSZÖNÖM!!

goffi Creative Commons License 2014.05.28 0 0 191

Szia!

 

Sajnálom, hogy itt "kötöttél ki", de legalább ezen a fórumon meglehet beszélni másokkal a tapasztalatainkat. Nagyon jól döntöttél, hogy még az elején felkeresed a doktornőt. Sokat tud segíteni, nagyon rendes. Szedd össze jól a gondolataidat, minden kis pici részlet neki nagy segítség. Az a legjobb, ha van videód és megtudod neki mutatni. Én küldtem rohamnaplót és abból ő másképp értelmezte a tüneteket, mint amit valójában a kutya produkált. Még jó hogy csináltam videót. De majd ő is mutat neked jó párat és kitudod választani, hogy melyikre hasonlít a te kutyád rohama. Nekünk kétféle gyógyszert írt fel, elég összetett a mi esetünk. Majd írd meg légyszí, hogy mit mondott. Kitartás!

Előzmény: babyke1 (188)
goffi Creative Commons License 2014.05.28 0 0 190

Szia!

 

Nagyon jó, akkor nektek bevált a tegretol, örülök neki :) Az én kutyám is szokott álmában "futni", van amikor még vakkant is. Említettem a doktornőnek, mondta, hogy ilyenkor álmodnak. Mondjuk nem minden éjjel csinálja. Ő inkább rángani szokott álmában, főleg ha nagyon mélyen alszik. Ilyenkor megrázom és abba hagyja.Eleinte azt hittem, hogy roham lesz, de nem, szerencsére.

Én a zöldkagyló kivonatról olvastam sok jót fórumokon, nézz utána, lehet érdemes lenne kipróbálnotok.

Előzmény: n.tomika (187)
babyke1 Creative Commons License 2014.05.28 0 0 189

n.tomika- Ezt én is észrevettem az enyémnél mostanában.Álmában "rángatózik", nem álmában futásnak hívnám, láttam már nála, milyen amikor álmodik és úgy mocorog.Ilyenkor rángatóznak a kis lábai, a teste, de csak aprókat.Figyelem napok óta.Az egyik ilyenből egyik nap rémülten hirtelen riadt föl.Ilyenkor a simitől megnyugszik.De biztos, hogy egy hosszú nap után, mikor pihen az agy, akkor jönnek elő ilyenek.Ezért éri őket általában álmukban.Velem is elő szokott fordulni (biztos ti is tapasztaltátok), hogy mikor nagyon fáradt vagyok, és már majdnem elalszok, akkor rándul egyet a testem, a frász jön rám olyankor :D Olyan mintha azt éreznéd, h leesel az ágyról.Egy másik fórumon olvastam, hogy a lány, aki maga is epilepsziás, a kutyáját a roham alatt csap alá tette, és akkor elmúlt.Ez számomra új.Valaki alkalmazza ezt? Oo

Előzmény: n.tomika (187)
babyke1 Creative Commons License 2014.05.28 0 0 188

Sziasztok!

Sajnos én is ezen a fórumon kötöttem ki. :( Nekem egy négy éves foxifélém van.Másfél hónapja kezdődött az egész, éjszaka a semmiből.Azt sem tudtam mi történik.Nagy segítségemben sikerült a kezemet is átlyukasztatnom a kis fogaival, vele éjszaka klinika, nekem reggel műtét.Akkor volt vérvétel, semmi más.Azt mondták ha lesz még menjek vissza.Akkor éjszaka volt még kettő.Aztán két hétre rá, és utána rá másfél hétre rá megint.Egy alkalommal itthon sem voltam, pont a közepére értem haza.Aztán most a napokban szinte mindennap.Elvittem más orvoshoz is, az egyik rohamnál a kis feje is fel volt dagadva, hányt folyamatosan, nem evett napokig, rossz széklet.Ráfogták, h allergia, biztos megcsípte egy bogár. -,- Kapott allergia ellen gyogyit, aztán mehettünk Isten hírével.Akkor kezdtem el nagyon keresgélni valami hozzáértő után.Az éjszakai ügyeletes látogatásokkal már nagyon sokban van, és a semmin állunk!Ekkor bukkantam rá én is Kiss Gabriellára!Holnap megyünk hozzá!Nagyon remélem belül, hogy nem idegrendszeri, hanem vmi belső dolog, és akkor gyógyítható!Drukkoljatok!Lelkileg nagyon megvisel ez az egész.Néztem sok videót, nagyon sokban szinte pici rángásokat él meg a kutya, sok esetben talpon is tud maradni.Az enyémnek az egész testét dobálja a görcs, ha nem fognám, letarolna mindent a környezetében.Annyira ijesztő. :( Volt már valakinek olyan, hogy bebizonyosodott, hogy nem idegi alapu, és nem állították gyógyszerre?Annyira nem szeretném gyógyszerezni. :((A homeopátiás lehetőségről mi a véleméynetek?Mindenkinek rohammetes életet, meg időszakot, ebben a zavaros időjárásban. :(

n.tomika Creative Commons License 2014.05.27 0 0 187

Szia!

Szerencsére még mindíg rohammentesek vagyunk!!!!!! Remélem ti is azok lesztek!

Érdeklődnék attól aki érti a témát, hogy az normális, hogy amikor mélyen alszik, akkor mindíg fut álmában? de szinte egész éjjel mikor jó mélyen benne van az álomba! ez mennyire normélis az ő esetében? Valaki tud erről valamit? Továbbá mostanában már betöltötte a 11.életévét és egyre inkább inaktív.Ez alatt azt értem, hogy egész nap fekszik, alig áll fel arrébb se megy....ennek fő oka, hogy enyhe diszpláziás. fájnak a hátsó lábai, össze vissza rakosgatja őket, alig bír feltápászkodni. Erre ajánlottak gyógyszereket. Erre ajánlottak Rimadyl tablettát, ez fájdalom csillapító, kúra szerűen lehetne adni neki. Ezen kívűl van egy erős fájdalom csillapító, ez nagyon tuti annyira hat hogy 3óra múlva mintha kicserélték vna a kutyát ugrál,jár minden(ismerős tapasztalta). ezt havi 1xlehet adni komoly gyógyszer, ez végszükség esetére ajánlott. Továbbá ajánlottak mindenféle porcképzőket pl. SYNOQUIN EFA( DEXAHAN). eZT is kúra szerűen kéne szedni. van vlakainek tapasztalata vagy akármi amivel tudna taácsot adni, hogy ezek nekünk valyon mennyire hatnának( nyilván a fájdalom csillapító pillanatnyilag hat, de tartósan nemtudom), mert mivel már most is állandó gyógyszert szed, nem szeretném túlterhelni a veséjét és a szervezetét. nyílván az eladó a porcképzőről minden jót mond, meg maht meg szuper meg minden  de valyon tényleg jó e??????? mert szedett már hasonlókat semmi sikerrrel!

Ha valaki tud írjon!

Köszi

Előzmény: goffi (186)
goffi Creative Commons License 2014.05.26 0 0 186

Szia!

 

Nem sok ideje szedi még az új gyógyszereket, a levetiracetamot tegnap kellett elkezdenünk 1/8-ad szemmel. Ami észrevehető, hogy sokkal nyugisabb a kutya, nyugodtabban alszik, nem idegbajos, nem ijedezik. Roham azóta nem volt (lekopogom), de pont most hét közepére mond hidegfrontot meg lehűlést. Kiváltottam minden gyógyszerét meg csináltattam kúpokat is, tömve van a hűtőszekrény, fel vagyunk készülve. Jó lenne, ha nem kellene használnunk, de sajnos lesznek rohamok a gyógyszer mellett is. Egyenlőre ennyit tudok most írni, ha lesz valami, akkor megírom. Ti jól vagytok? Nincs egyáltalán rohamotok?

Többiek nagyon inaktívak. A ti kutyusaitokkal mi a helyzet?

Előzmény: n.tomika (185)
n.tomika Creative Commons License 2014.05.24 0 0 185

Szia! Na hogyan tellnek napjaitok?igaz nem régóta szeditek a gyógyszereket, hozzá kell még szokni meg be kell épűlnie a szervezetébe, de hogy van a kutyuskád?

Előzmény: goffi (184)
goffi Creative Commons License 2014.05.17 0 0 184

Gépi kivizsgálás nekünk sem volt. Igazából Ct kellene, amivel pontosítani lehet a diagnózist, de azt nem tudjuk anyagilag bevállalni. Mi a sima tegretolt szedtük, de váltani kell cr-re. Elég jól viselte, kicsit kínlódott, de magához képest rendes volt :) Le is kenyerezték egy picit, bevallom jó dolga volt. Kitudott menni a kertbe is, így eltudtuk engedni, ami hozzá járult a türelméhez. Pórázon nem hiszem, hogy ilyen jól bírta volna. Szerintem én agyilag jobban elfáradtam, mint ő, mert annyi információ zúdult rám, hogy hirtelen nem tudtam vele mi kezdeni. A doktornő is fáradt volt már a végén, főleg, hogy éjszaka volt egy sűrgős esete, hajnal 1-kor mentek el tőle. Nagyon fárasztó lehet neki is 5 órán keresztül agyalni és felállítani egy diagnózist. Most már csak várni kell és reménykedni :)

Előzmény: n.tomika (183)
n.tomika Creative Commons License 2014.05.17 0 0 183

Szia!

Akkor mostmár csak várni kell a gyógyszer hatására és biztos rohammentessé váltok (Ti is)! Pont én is ma gondolkoztam rajta, hogy írok Neked, mert írtam a doktornőnek, hogy elfogy a gyógyszer és hol irassam fel, és felhívta a figyelmemet, hogy nehogy a sima tegretolt irassam fel mert mi a Tegretol CR t szedjük és ez hosszabb nyújtott hatású gyógyszer! Szóval pont kérdezni akartam, hogy ti melyiket szeditek, de már most tudom! És a kivzsgáláson végig magánál volt a kutya? vagy volt olyan gépi kivizsgálás ahol bódítani kellett?hogy bírta a hosszú kivizsgálást? nekünk 2 óra volt de már türelmetlen volt a rendelőben..... Nekünk gépi kivizsgálás nem volt!

Előzmény: goffi (182)
goffi Creative Commons License 2014.05.17 0 0 182

Sziasztok!

 

A mai napon voltunk a doktornőnél kivizsgáláson. Nagyon hosszú volt a nap, utazással együtt 10 órásra sikeredett. 5.5 órán át tartott a vizsgálás, elbeszélgetés. Nagyon rendes és segítőkész a doktornő, nagyon meg vagyunk vele elégedve. Nem volt könnyű dolga, mert a mi esetünk kicsit bonyolult és összetett. Több helyen vannak gócpontok, elég sérült az agylebenye neki. Közepesen súlyos esetek közé sorolta, azt mondta, hogy ezt sajnos nem lehet gyógyítani, de ha minden jól megy, akkor eltudjuk azt érni, hogy csak 2-3 havonta lesznek neki rohamai. Mondta, hogy a hiperaktivitása is innen fakad, illetve az egyes kényszercselekvései is. Így nem csak az epilepsziát kell kezelni, hanem ezeket a pszichés dolgokat is. Beállított két gyógyszert, amit az elkövetkezendő 2-3 hónapban lövünk be tejesen, addig folyamatos telefonos egyeztetés zajlik majd a kutya állapotáról. A sima Tegretolt lecseréljük Tegretol Cr-re. A simát folyamatosan leépítjük, míg a Cr-t fel, 1/8-ad, 1/4-ed.... szemekkel. A Tegretol Cr mellé kapott levetiracetam-ot is, amit szintén úgyanúgy fokozatosan kell felépíteni, majd ha ez kész, akkor jutunk el (kb 1 hónap múlva) a 2X1 szemre, mind a kettőből. Ezek mellé napi kétszer glicerint is kell neki adnom. Kaptunk különböző kúpokat is, aszerint kell beadni a kutyának, hogy éppen melyik fajta rohama van. Ha frontok jönnek arra is kaptam információt, hogy miből és mennyit adjak neki megelőzés céljából. Csinált egy táblázatot, még tanulmányoznom kell, mert elég sok benne az információ. Minden gyógyszerből kaptunk 1-1 levéllel. Nagyon bízom benne, ha eredményre vezet az új gyógyszerezése. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy nem rögtön hozzá fordultunk.

n.tomika Creative Commons License 2014.05.16 0 0 181

Ja azt elfelejtettem írni szerintem, hogy sajnállak benneteket.........Tudom milyen szar(már bocsánat, de tényleg az) érzés! Én napokig nemtudom feldolgozni, vagy túltenni magam rajta!

Előzmény: goffi (179)
n.tomika Creative Commons License 2014.05.15 0 0 180

Szia!

Velünk hála istennek minden rendben!Úgy látszik minket szerencsére nem viselnek meg a rohamok....(mostanában nagyon sok van belőllük!) Szedjük a gyógyszereket és reménykedünk, hogy nem lessz semmi!, bár ma kicsit izgatottabb volt az előző napoknál, most is itt vakkangatt mellettem, ilyenkor valamit akar, vagy finomságot vagy játékot vagy valamit....... az a baj, hogy mikor ilyenkor jutalomfalattal megjutalmaztuk, vagy lekenyereztük éjjel mindíg rohamozott, úgyhogy nemkap semmit csak a vacsoráját vagy esetleg játékot!remélemm éjjal nyugodtan fog aludni......

Sokata álmodik olyat hogy fut, szinte ha mélyen alszik akkor mindíg! szerinted vagy szerintetek ez normális, hogy minden mélyalvásnál szaladgál álmában? de ez nem roham mert régen folyton keltegettem olyankor és csak nézett rám bambán, hogy "ennek meg mi baja van?"?!

Minden esetre rohammentes napokat kívánok mindenkinek!

Mikor lessz a kivizsgálás?

Előzmény: goffi (179)
goffi Creative Commons License 2014.05.15 0 0 179

Nálunk -mint ilyenkor mindig- volt roham. Ma arra értem haza, hogy a lakás egy nagy csatatér. Szegénykémnek akkor volt rohama amikor senki sem volt otthon. Feltakarítottam, rendbe raktam mindent, aztán megint volt neki egy kicsi. Fél perc volt kb. Utána már nem volt, hál istennek. Szegény tiszta pisi, kaki lett, így ma meg is fürdettük.

Ti veletek mi a helyzet? A kutyusod jól viseli ezeket az időváltozásokat?

Előzmény: n.tomika (178)
n.tomika Creative Commons License 2014.05.15 0 0 178

Nagy a csönd mostanában!

Valakivel valami? Mizu a rosszidőben,frontokban?

n.tomika Creative Commons License 2014.05.11 0 0 177

Sok sikert kívánok, de tényleg, hátha javulás kezdődik a kivizsgálás után! Ha nekünk is bajunk lessz a mostani gyógyszerrel vagy ha már nem fog hatni akkor biztos énis tovább fogok lépni, ez természetes, hogy mindent megprobálunk megtenni a kicsikutyánkért.

Előzmény: goffi (176)
goffi Creative Commons License 2014.05.11 0 0 176

Szia!

 

Én sok jót olvastam róluk, de persze van olyan is, aki nem volt megelégedve. De ha belegondolunk nincs olyan orvos, akire mindenki azt mondj, hogy bevált neki. A másik meg az, hogy nem minden kutyán lehet sajnos segíteni. Mint ahogy te is írtad az idősebb kutyáknál nagy a valószínűsége egy daganatnak vagy valamilyen agyi elváltozásnak, ami epilepszia szerű tüneteket okoz. Az én kutyám még csak 2.5 éves, ezért nagyobb az esély arra, hogy nála valóban epilepszia áll fenn, amit örökölt. Megmondom őszintén, hogy addig nem leszek nyugodt, amíg azt nem érzem, hogy mindent megtettem azért, hogy a lehető legkevesebb rohama legyen és minél tovább élhessen. Most az utolsó utáni tartalékomat fogom rááldozni, de nem bánom, csak érjünk el valami pozitív változást. Ágyat szerettem volna belőle venni, de inkább alszunk a földön :)

Leírom, hogy miben maradtunk a Doktornő férjével, nem titok ez, én is olvastam pár helyen az árakat. Először beszéltem vele jó 20-30 percet, nagyon kedves volt. Mondta, hogy a tegretol egy nagyon jól bevált gyógyszer. A legtöbb esetben ők is ezt alkalmazzák,illetve ezt egészítik ki mással. Említettem neki a seduxent és a diazepam végbéloldatot, és azt mondta,, hogy azokat felejtsem el, mert hamarabb ártanak, mint használnak. Mivel ez epilepszia, ezért antiepileptikummal kell kezelni, nem ősrégi nyugtatóval. Továbbá említette, hogy roham esetén adhatok neki egy szem algopirint és egy ml 50%-os glicerint. Kérdeztem tőle, hogy mivel jön  a hidegfront emeljem e a gyógyszerét, de mondta, hogy ne, mert nem biztos, hogy ez a gyógyszer fog neki maradni és lehet azzal csak ráerősítünk a rohamra.Erre mondta a glicerint és az algopirit. Nagyon segítőkész volt, pedig ekkor még nem foglaltam időpontot. Megbeszéltük itthon és pár nap múlva hívtam újra.

A vizsgálat 70ezer ft-ba fog kerülni. Ez 4-5 órán át tart. Először csinálnak egy belgyógyászati vizsgálatot, hogy kizárjanak minden belsőszervi elváltozást. Majd ezt követőn jön egy neurológiai rész, ahol megállapítják, hogy az agy melyik részéből indulnak a rohamok és ez alapján fognak gyógyszert v gyógyszereket felírni. Erre azért van szükség, mert közel 300 féle epilepszia van, és ami az egyikre jó gyógyszer, az a másikra lehet, hogy pont ráerősít. Mielőtt megyünk írnom kell egy e-mailt, amiben leírok mindent a kutyáról, illetve a rohamokról. Az árban benne van még egy 2-3 hónapos gyógyszer beállítási folyamat is, amihez már nem kell személyesen megjelenni, elég telefonon és interneten értekeznünk. Az mondta, hogy minden nap van jelentés a kutya állapotáról. Bármikor lehet hívni őket, mindig elérhetőek, mivel van, hogy hajnalban rohamozik a kutya. Röviden és tömören ennyi. Egy hét múlva már többet fogok tudni mondani.

Előzmény: n.tomika (174)
n.tomika Creative Commons License 2014.05.11 0 0 175

Szia!

Hát sok mindent én sem tudok segíteni, de azért a gondolataimat leírnám!

Mióta vannak ilyen rohamok? Mert a 8éves kutyusod ugyanolyan idősnek számít már mint az én mindjárt(2nap) 11éves németjuhászom! Nekem azt mondta a doki, hogy epilepszia kialakulása álltalában öröklés útján történik, és akkor fiatal korában ki kell, hogy alakuljon. A mi estünkben 10évesen alakult ki,kérdezte nem volt e eszméletlen időszak neki, aztán utánna jöttem rá, hogy tavaly nyáron toklász ment a combjába és kiműtötték és közben elaltatták.Az altatás során is történhetetett valami,pl egy oxigén mentes időszak és előfordulhat hogy az agyban történt esetleg elhalt valami. szóval azt mondta tuti nem epilepszia de ez azért nem 100%,(lehetne vinni kaposvárra MRI re kivizsgálásra) hanem valami szervi elváltozás.(az MRI kimutatná, hogy milyen szervi elváltozás van, de csak a tudat lenne meg mert azt ugyse tudják kezelni). Ez az elváltozás lehet agydaganat vagy valami agyi elváltozás ami epilepszia szerű rohamokat vált ki. Ezt gyógyítani nem lehet, esetleg szintetn tartani és rohamok csökentését gyógyszerrel kezelni.Ezt epilepszia gyógyszerekkel kezelik. Ezek között az egyik legjobbnak számít most a Tegretol, van egy másik is az még jobb lenne mert semmit nem károsít de megfizethetetlen, nemtudom mi a neve! Az én elképzelésem tehát az, hogy lehet valami olyan ideget vagy az agynak olyan részét bántja az az elváltozás ami a hazaérkezésetek örömét okozza neki. De amúgy nem értek hozzá.

Volt már kivizsgálásotok? vagy mi alapján kapja a gyógyszereket? Én adok a kutyámnak milgamma drazsét.. ez B vitaminok keveréke kiegészítve más dolgokkal.Esetleg próbáljátok ki én napi 2x1szemet adok neki! Ha visszább olvasol akkor látszik hogy 03.27.óta szedünk tegretolt és milgammát eddig nagy sikerrel, talán 1 nagy rohamunk volt. Nekünk beváltak ezek a gyógyszerek,legalábbis idáig! Azért majd maradj velünk a fórumon és ha van miről számolj be, mert elég sokat lehet tanulni mások tapasztalataiból, és azért szerintem erőssíti a másikat, hogy nem csak ő és a kuytája küzd ezzel a szörnyű betegséggel.

További szép napot mindenkinek!

Előzmény: Sulu1701 (172)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!