Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.06 0 0 155

Ráadásul több szerkezet még a feltalálók vagy a gépeik eltűnése, szétrombolása előtt komoly teszteken estek át. Ezekről olvahatunk pédául a http://www.theorderoftime.com/science/free_energy/4.html a http://peswiki.com/index.php/Directory:Hans_Coler_Magnetic_Power_Apparatus

és más hasonló oldalakon melyek foglalkoznak ezekkel a tudósokkal, szerkezeteikkel és hozzájuk kapcsolódó tesztekkel, eredményekkel. Ezek után, aki előjön ilyen marhaságokkal az energiabevitelről, azt nyugodtan mosolyogd meg.

Előzmény: giotti (152)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.06 0 0 154

Kicsit fura, hogy önmagamnak válaszolok, de valami kimaradt az előbbiből.

 

Nos az ateaista nálam az aki semmiben sem hisz. Sem semmilyen istenben, sem emberi jóságban, sem méltóságban, sem lélekben, sem erkölcsben, sem becsületben, sem igazságban. Számára mindent csak az egyéni érdek mozgat, a pillanatnyi éhség: pénz, hatalom, 3. autó, újabb repülő, 44. öltöny, a legújabb LED TV stb.

 

Az ilyen neolib kozmopolita globálnyik létkaraktere megegyezik a bolsevikéval, utóbbiak nem véletlenül érzik olyan jól magukat a mai világban. Három lételemük van: hazugság, félelem, árulás. Ez irányítja a világukat. Magyarország is éppen ebbe bukik bele. Hiszen itt immár 60-70 éve nem lehet kimondani sem a valóságot. Meg rágondolni is tilos. Aki mégis megteszi, bélyegeket kap: antiszemita, szélsőséges, nenonáci stb. A hazugság és a félelem olyan örvénylése ez, mely akár az egész világot a káoszba döntheti, akár évszázadokra is. Ezt az örvénylést kell megtörni, kérlelheteln igazságmondással és eltökélt félelemmentességgel. A belső változás csak ezután kezdődhet el bárkiben is.

Előzmény: Törölt nick (151)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.06 0 0 153

Az is. Természetesen szó sincs többszörös energiabevitelről, hiszen ezek a feltalálók komoly mérnökök, fizikusok, egyéb tudósok, akik nem ökörségekkel foglalkoznak, mint egyes jól fizetett társaik. Ezek a jól fizetett "tudósok" jó pénzért bármiről elmondják, hogy használhatatlan még ha soha nem is látták.

Olyan ez kicsit mint az UFO-ügy. Amikor valami kényelmetlenül nem titkolható tovább, akkor kiszivárogtatnak az igazságból egy kicsit, csak annyit amennyit már amúgy is sejteni lehetett, majd körbeveszik egy halom hülyeséggel ami az egészet hitelteleníti. Például amikor egy ismeretlen fémntárgyról azt szivárogtatják ki, hogy egy Maryland-i háziasszony kapta egy 3 méteres kék ufóemberkétől. Ezek után már ki a kutyát érdekli a fémdarab? Itt is így van.

Mikor Hans Coler-t besorolták az őrült náci tudósok sorába, már senkit nem érdekelt a találmánya. Ezt nevezem dezinformációnak. Vagy például olyan emberek, akik ezeknek a szerkezeteknek a közelében sem jártak leírnak valami hablaty tanulmányt, amiben megállapítják, hogy több energiát kell beplántálni mint amennyi kijön belőle. Ez egy marhaság. Nincs olyan feltaláló, aki ilyen szerkezet megépítésébe ölné a pénzét és kockáztatná az egzisztenciáját, netán egyenesen az életét.

giotti Creative Commons License 2011.10.06 0 0 152

Mi a  dezinformáció? Az, hogy több energiát igényelnek, vagy hogy még egy sem szivárgott ki? Vagy valami más?

Előzmény: Törölt nick (150)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.06 0 0 151

Mivel imádom a Sci-Fi-t, tegyük fel, hogy a Földet támadás éri az űrből. Szerinted kik lesznelk az elsők akik némi hatalomért, jó létért, sértetlenségért a támadókhoz dörgölőznének? Az ateista kozmopoliták vagy azok akik most is nezmeteben gondolkodnak? Persze a kérdés költői. Tudjuk a választ. Míg a nemzetben gondolkodók pillanatok alatt tennék félre ellentéteiket és egységesen harcolnának, az ateista kozmopoliták az idegeneket szolgálnák. Merem ezt mondani, mert ismerek párat sajnos közelről is, nincs köztük normális becsületes ember.

Előzmény: taekwandos (142)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.06 0 0 150

Ez a is a dezinformáció része. Egyeseknek sokat megér, hogy ezt hidd. A gépek, technikák léteznek. A találmányok és szabadalmak évenkénti száma világszerte csökken, hiába próbálják ezt manipulált statisztikákkal elfedni. Az emberek félnek a vesztüket féltő multik egyre agresszívabb fellépésétől. Ám a félelem nem fokozható a végtelenségig - egyszer megszakad. A kérdés csak az: nem túl későn-e?

Előzmény: giotti (139)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.06 0 0 149

Nem maga a Wall Street. Az csak egy szimbólum. Szimbóluma annak folyamatnak, amit egy tőzsde gurur így fogalmazott meg: "Az emberek hittek a piacban, hittek a gazdasági lehetőségekben.... .....ma egyre többen gondolják, hogy gátlástalan kevesek manipulációja az egész, akik kisbefektetők és mindenki más kárára nyerészkednek..."

Előzmény: giotti (138)
antropomorf Creative Commons License 2011.10.06 0 0 148

Én is azt mondom, hogy kényszernek nem szabad lennie a változásban semmilyen szinten.
Azt szintén próbáltam mondani, (és lehet nem voltam elég világos benne) hogy a változás mindenképpen lentről fog jönni.
Az még nem tiszta számomra, hogy a két rendszer egymásba csúszik-e és párhuzamosan él egymás mellett vagy lesz-e köztük valami törés (egy olyan légüres térféle amikor az előző rend már nincs, és a következő pedig még nincs). Biztos ezért beszéltünk el egymás mellett.

 

De alapvetően én is ugyanúgy gondolom, ahogy itt most leírtad.

A következő gazdasági rendszernek pedig mindenképpen az emberek közötti szoros és felelős kapcsolatról kell szólnia.
Ennél többet én sem akartam mondani. Csak próbálok előre gondolkodni, hogy akkor majd mi lesz a fontos a gazdaságban.  Abban biztos vagyok, hogy gyökeres változás lesz... de az igazság az, hogy lehetetlen előre látni, hogy pontosan mi hogyan fog működni, úgyhogy hiába is töröm magam. Ami tuti, hogy a médiakörnyezetnek az elsők között kell lennie a dolgok közül, amik alkalmazkodnak az új rendhez. Azt hogy ezt ki valósítja meg, mikor és milyen anyagi támogatásból, bevallom fogalmam nincs, csak találgatni tudok.

Előzmény: giotti (147)
giotti Creative Commons License 2011.10.06 0 0 147

Ott, hogy te úgy gondolod, majd a rendszer lehetővé teszi a változtatást és a folyamat a rendszeren belül végbemehet. Ez alapvető tévedés.

A közös belátás után létre lehet hozni egy új rendszert, de nem hatalmi szóval (hiszen az a rendszer része), hanem lokális kis mozgalmakkal, amelyek aztán kinövik magukat, ezt is írtam. Ezekre van már néhány elszigetelt példa.

Előzmény: antropomorf (146)
antropomorf Creative Commons License 2011.10.05 0 0 146

"Szóval, én úgy gondolom, hogy ha a világ embere változtat a viselkedésén, akkor a világ is meg fog változni."

 

ezt te magad írtad még a téma elején.

 

Én felvázoltam egy lehetőséget, miszerint  közös belátás alapján ki kellene alakítani egy olyan környezetet ami segít az embereknek jó irányba változtatni a viselkedésén. Ez egy elég konkrét lépés lenne a pozitív változás felé.

 

Hol a logikai bukfencem?

Előzmény: giotti (144)
giotti Creative Commons License 2011.10.05 0 0 145

Nem is tudtam, hogy megjelent a Mi a csudát... 2. része. Meg fogom nézni, akárcsak a másik filmet.

Köszönöm, hogy ajánlottad nekünk.

Előzmény: taekwandos (142)
giotti Creative Commons License 2011.10.05 0 0 144

annyi lesz a munkanélküli, hogy szempont lesz az is, hogy egyszerűen munkalehetőséget adjanak a hétköznapi ember számára, ugyanis ha ő nem dolgozik, akkor pénze sincs. Akkor pedig ki fogja megvenni a számtalan legyártott terméket?

 

Nem az okozat van előbb, hanem az ok. Nem a befőtt teszi el a nagymamát. Abszolúte nem érted, mindegy, hagyjuk.

 

Az oroszlánok és a hiénák között túl nagy verseny nincs. Az oroszlán levadássza az antilopot, megeszik belőle amit megeszik. Aztán továbbáll és a hiéna megeszi a bomladozó maradékot. Köztük inkább kölcsönös függőség és egymásrautaltság van, hiszen a hiéna ritkábban vadászik, és ha nem jön a nagyragadozó, ami elejti a vadat, akkor neki sincs nagyon mit enni. Hol itt a verseny?

 

Erről kb annyi fogalmad van, mint a vállalkozásokról. Menj már fel kicsit a youtube-ra, vagy nézz egy kis National Geographic-ot.

Az oroszlánok és a hiénák rivalizálása az egyik legnagyobb harc az állatvilágban. A hiénának van a legerősebb harapása a szárazföldi állatok között, éd amikor csak tehetik, megtámadják és sokszor meg is ölik az oroszlánokat. Ugyanez fordítva is megtörténik. Ja, és a hiéna vadászik is.

Előzmény: antropomorf (141)
giotti Creative Commons License 2011.10.05 0 0 143

Ismerem Drábik János nézeteit.

Azért ne vegyél mindent készpénznek, amit mond.

Előzmény: kisharsány (140)
taekwandos Creative Commons License 2011.10.05 0 0 142

"Igen, de egységben, szeretetben, emberiségként csak akkor lehetünk képesek létezni, ha tudjuk kik vagyunk, mit akarunk. "

 

Az világos volt számomra  hogy a polémia elkerülhetelen ,  a valóság érzékelésünk a világmindenséghez való viszonyulásunk az emberi tulajdonságaink különbözösége miatt . Mikor is olvastam a soraidat a gondom az volt hogy a nézeteid

megragadtak az évszázadok alatt kialakult a régi tudományok által földbe döngölt felfogásnál ! Azért is került az emberiség ebbe a helyzetbe , viszont elkerülhetlen volt a fejlődésünk szempontjából ! próbálok nagyon óvatosan fogalmazni nehogy téves következtetéseket vonjatok le a leírtakból ! Ezért inkább ide tennék egy két linket : 

 

 

Mi a csudát tudunk a világról? 2. - Le a nyúl üregén (magyar feliratos)

Kezdetben volt a légüres tér. Végtelen számú lehetőséget rejtve magában. Amiből az egyik te vagy. Kik vagyunk? Honnan jövünk? Mi a feladatunk, és ...

 

 

{2/1} AZ ÉLET REJTÉLYÉNEK MEGFEJTÉSE : A DARWINIZMUS BUKÁSA - A (( SZINKRONOS ))

 

 

{2/2} AZ ÉLET REJTÉLYÉNEK MEGFEJTÉSE : A DARWINIZMUS BUKÁSA - B (( SZINKRONOS ))

 

ajánlom ez a két tudományos filmet az olyan embereknek akik  érzik hogy az emberiséghez és a világhoz való viszonyukal valami nem stimmel , mert éppen ahogyan leírtad azt kellene valójában kideriteni hogy kik is vagyunk és mi is a célunk !!!

 

Előzmény: Törölt nick (137)
antropomorf Creative Commons License 2011.10.04 0 0 141

"Javaslom, nézz  utána egy kicsit annak, hogyan működnek a vállalkozások és a gazdaság, mert érdekes elképzeléseid vannak bizonyos dolgokról."

 

Én nagyon is tisztában vagyok vele, hogy ma kizárólag a profit mozgatja a vállalkozásokat.

 

"A vállalkozó részéről nem is fog igény jelentkezni. Ő az, aki az igényt kielégíti. Az igény a fogyasztó részéről jelentkezik.

Amiket írsz, megfoghatatlan, zavaros dolgok, egész másképp működik az üzlet."

 

Az is egyfajta igény, hogy az embernek legyen munkája, bevétele, megélhetése, mindene. Persze a vállalkozó esetében az ő igénye mások igényeinek kielégítéséről szól. Szerintem azért érzed megfoghatatlannak amiket felsoroltam, mert nehezen vagy nem mérhető tényezők. Emiatt nem foglalkoznak mindezekkel a cégek. Multik szokták hangzatosan megfogalmazni őket, mint vállalati értékeket (felelősségvállalás, fogyasztóközpontúság... stb.) - aztán persze tényleges lépést csak PR-tevékenységekben tesznek mindezekért vagy sehogy. De azért hogy mindez ténylegesen meg is valósuljon az üzleti folyamatok során, azt már nem - inkább csak az a céljuk velük, hogy a fogyasztó úgy tudja, hogy ez a cégnek érték, és ettől jobban fog a termékeikhez kötődni.

 

"A vállalkozás azért jön létre, hogy profitot termeljen. Nem azért, hogy a versenytársait segítse, épp ellenkezőleg. A motivációt pedig úgy hívják: Adózás utáni eredmény."

 

Igen, nyilvánvaló, hogy a most általában csak a profit az egyetlen szempont, amit figyelembe vesznek. Szerintem hamarosan viszont annyi lesz a munkanélküli, hogy szempont lesz az is, hogy egyszerűen munkalehetőséget adjanak a hétköznapi ember számára, ugyanis ha ő nem dolgozik, akkor pénze sincs. Akkor pedig ki fogja megvenni a számtalan legyártott terméket?

Az üzleti élettel pont ez jelenleg a probléma - hogy a pénz körül szerveződik, és nem az ember körül. De hát azért van a világ ilyen sarkalatos pénzügyi válságban, hogy a gazdaság válthasson az emberközpontúságra...

 

"Amit írsz, annak kb annyi értelme van, mintha azt mondanád, hogy az oroszlánok jobban tennék, ha inkább mindenben segítenék a hiénákat, mert akkor az motiválná őket, hogy a hiénáknak sokkal jobb lesz, és majd visszaadják az önzetlen segítséget, így mindenki jobban jár."

 

Az oroszlánok és a hiénák között túl nagy verseny nincs. Az oroszlán levadássza az antilopot, megeszik belőle amit megeszik. Aztán továbbáll és a hiéna megeszi a bomladozó maradékot. Köztük inkább kölcsönös függőség és egymásrautaltság van, hiszen a hiéna ritkábban vadászik, és ha nem jön a nagyragadozó, ami elejti a vadat, akkor neki sincs nagyon mit enni. Hol itt a verseny?

Előzmény: giotti (136)
kisharsány Creative Commons License 2011.10.04 0 0 140

Nem. A City és társult társaságai. (ld.:Drábik János úr könyvei)

Előzmény: giotti (138)
giotti Creative Commons License 2011.10.04 0 0 139

Igen, mindenki hallott már világmegváltó találmányokról, amelyek feltalálóit megölték vagy elhallgattatták. Mégis hihetetlennek tűnik az, hogy egyetlen ilyen találmány sem szivárgott ki, hiszen ez a létező legnagyob szenzáció lenne. Vagy miért nem rekonstruálják a szabadalmi leírás alapján? Szkeptikus vagyok ezekkel kapcsolatban.

Máskor meg az derül ki, hogy a készülék több energiát igényel, mint amit előállít, mint legutóbb gróf Spanyol Zoltán esetében.

Előzmény: Törölt nick (134)
giotti Creative Commons License 2011.10.04 0 0 138

Szerinted "a Wall Street tevékenysége ellen" tüntető tömeg az, amelyik a tudatára ébredt?

Szerinted is a Wall Street okozza a bajokat?

Előzmény: Törölt nick (132)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.04 0 0 137

Igen, de egységben, szeretetben, emberiségként csak akkor lehetünk képesek létezni, ha tudjuk kik vagyunk, mit akarunk. Erre pedig csak egy nemzetében élő, nemzetben gondolkodó, nemzeti múltját, hagyományait, őseit tisztelő ember képes. Pont ezt nem értik meg sokan, hogy a nemzeti gondolkodás nem kizárója az emberiség összefogásának: hanem előfeltétele.

Előzmény: taekwandos (133)
giotti Creative Commons License 2011.10.04 0 0 136

Javaslom, nézz  utána egy kicsit annak, hogyan működnek a vállalkozások és a gazdaság, mert érdekes elképzeléseid vannak bizonyos dolgokról.

 

közvetlen igény nem jelentkezik, legalábbis a vállalkozó részéről

 

A vállalkozó részéről nem is fog igény jelentkezni. Ő az, aki az igényt kielégíti. Az igény a fogyasztó részéről jelentkezik.

Amiket írsz, megfoghatatlan, zavaros dolgok, egész másképp működik az üzlet. Pl:

 

a piaci verseny pánikmotivációja helyett egymást segítenék a különböző üzletek, ami szintén motiváló erő volna

 

A vállalkozás azért jön létre, hogy profitot termeljen. Nem azért, hogy a versenytársait segítse, épp ellenkezőleg. A motivációt pedig úgy hívják: Adózás utáni eredmény. 

 

Amit írsz, annak kb annyi értelme van, mintha azt mondanád, hogy az oroszlánok jobban tennék, ha inkább mindenben segítenék a hiénákat, mert akkor az motiválná őket, hogy a hiénáknak sokkal jobb lesz, és majd visszaadják az önzetlen segítséget, így mindenki jobban jár.

Előzmény: antropomorf (131)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.04 0 0 135

Bocs a képek nem jelentek meg, úgyhogy pótlom:

 

Sorrendben: Coler (2), Sabori és Papp, Howard Johnson (2), Edwin Gray, és végül Henry Moray gépe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.04 0 0 134

Bár néhány éve már kitöröltek egy ilyen témájú beírás miatt, most mégis leírom újra. Talán bentmarad.



William Hyde vakuum energia, másnéven a Kasimir erő kicsatolására képes szerkezet megalkotója. A szabadalom száma 4 897 592. Eltőnt 1994-ben a szerkezetével valamint egy kutató társával együtt.



Victor Shauberger osztrák felataláló és fizikus. Szonolumineszcenciával működő berendezés kidolgozója, a Kasimir energia kicsatolásának egyik kidolgozója. Meghurcolták, agyonhallgatták, megszégyenítették, üzletileg tönkretették. 1958-ban halt meg, munkáját Olof Alexandersson svéd mérnök tette újra elismertté 1982-ben megjelent tanulmányával.



Hans Coler egy mágneses energitermelő berendezést alkotott, melyet 1946-ban a brit titkosszolgálat vizsgált, meg akarták tudni mennyiben működött együtt a nácikkal. Végül ártatlannak találták, készülékét elkobozták. A berendezés egy 12 voltos elemmel működött, a kinyert energia pedig csaknem 70W volt. Később céget hozott kétre a készülék gyártására, ám sorozatos és titokzatos balesetek, a "náci múltjáról" időről-időre felröppenő hírek végül tönkretették. Majd eltünt feleségével együtt. Bár készülékéről számtalan leírás van, senki nem csinálta meg újra.



Henry Moray szintén a '30-as években találta fel vákuumenergiát kicsatoló készülékét. 15kW-otAmikor a helyi elektromos társaság megvette a készülékét örült. Mikor összetörték a berendezést, elégették a leírásokat, és bíróságilag megtiltották neki az újraszerkesztést, belebetegedett. Végül újra megpróbálta, másképp megcsinálni, ám sorozatos perek, "balesetek" megakadályozták benne. Végül a szabadalmi hivatal eleve lehetetlennek titulálta a vákuumból való energia kinyerését, ezért elutasították. 1974-ben halt meg.



Edwin Gray a '70-es években Moray gépéhez hasonlót dolgozott ki elméletben. 1988-ban sikerült is megcsinálnia ám még a gyártás előtt, 1989-ben gyanús "balesetben" meghalt, gépe eltűnt, a leírások pedig megsemmisültek egy ugyancsak gyanús tűzben. Szabadalmának száma 4 595 975.



Alexander Chernetsky, a Szovjetunió bukása után kezdett nagyszabású kutatásba, a vákuumenergia felhasználását illetően. Eredményeit már elkezdte publikálni, amikor 1992-ben "hirtelen" elhunyt. Kutatását senki sem folytatta. 51 éves volt.



Tom Bearden ezredes Tesla gépéhez hasonlót alkotott. A sors fintora, hogy Tesla bukását J.P Morgan okozta, Tom Beardent viszont az unokája tette tönkre. iszonyú pénzeket mozgósítot mind Bearden mind John Bedini lejáratására aki Bearden szuabadalmának egyik alapját hozta létre.



Howard Johnson haláláig 2008-ig harcolt, hogy találmányát, a mágneses enrgiatermelő berendezést, melynek hatásfoka és energiatermelő képessége sokszorosan meghaladta Coler-ét, az USA-ban gyártani kezdjék. Mindenhol falakba ütközött, gépe (mely körülbelül egy közepes hifi torony nagyságú volt, és folyamatosan annyi energiát adott le amennyivel el lehet látni egy kisebb falut.



     



Sabori és Papp nemesgázos vákuumgépe hasonló nagyságú és teljesítményű volt. Papp 1989-ben halt meg, Sabori pedig eltűnt.



Ezekkel a berendezésekkel akár házilag, kis energiabefektetéssel, korlátlan energiához juthatnánk anélkül, hogy bankok, "szolgáltatók", embernyúzó vállalatok, "munkahelyek", politikai pártok rabszolgái lennénk. Épp ezért nem engedték, hogy bármi legyen belőlük.

taekwandos Creative Commons License 2011.10.04 0 0 133

Ha csak egy kicsit is magatokba néztek és elgondolkodtok ennek a gyökeres változásnak mindenféleképpen be kell hogy következzen mert hogy ez a természet törvénye ! Emberi hasonlattal élve nagy nehezen sokszor elbukva de ki jártuk az iskolát és annyit bizony meg kellet hogy tanuljunk ezen évszázadok alatt hogy  elszigetelt egyénenként már nem tudjuk műkődtetni a rendszert ! Példaként fel lehet hozni bár milyen világméretű katasztrófát ahol egy pillanat alatt össze tud fogni és egymás segítségére sietni a Világ ! Nos hogyha felismerjük hogy valójában EMBERISÉGKÉNT létezünk magában a TERMÉSZETBEN  akkor......:) és még annyit tennék hozzá hogy ezt nem is lenne olyan nehéz megvalósítani csak érezd át és fedezd fel magadban azt erőt és tenni akarást , ezáltal megfelelően tudsz kapcsolódni a környezetedhez és tudod befolyásolní a megfelelő irányba !

 

Előzmény: Törölt nick (132)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.04 0 0 132

"Elképesztő dolgokat írsz. Ha ez mind igaz... Itt lenne az energiaválság megoldása karnyújtásnyira.

Bár ez a rossz politikai és gazdasági-pénzügyi rendszert nem változtatná meg."

 

Ahogy az írásomban is utaltam rá, a felsorolt technikéknak a felhasználásának, az energiaprobléma megoldásának, sajnálatos módon előfeltétele, a rossz politikai és gazdasági-pénzügyi rendszer megváltoztatása. Ugyanis a rendszer haszonélvezői, a hatalom birtoklói, olyan lehetőségekkel rendelkeznek, melyről megjósolhatóan, az utolsó pillanatig, az összeomlásig nem hajlandók lemondani. Hatalmi őrületük rövidlátóvá, beszűkült tudatúvá tette őket. Képtelenek meglátni a veszélyt és az utolsó pillanatig terveket szövögetnek arra, hogy a helyzetet a hatalmuk növelésére, sőt abszolutizálására fordítsák. Persez nem fog nekik sikerülni, és ennek valószínüleg milliárdok isszák meg a levét.

 

Hacsak az a változás, amiről taekwandos írt, nagy tömegekben be nem következik. Egy megfelelő nagyságú, tudatára ébredt tömeg már elegendő lenne a változások kikényszerítéséhez. Biztató jel, hogy az USA-ban egy viszonylag jelentős tömeg kezdett el tüntetni a Wall Street tevékenysége ellen immár 4 hónapja.

Előzmény: giotti (125)
antropomorf Creative Commons License 2011.10.04 0 0 131

Az anyagi érdekről:

Igazad van, hogy közvetlen igény nem jelentkezik, legalábbis a vállalkozó részéről.
(A fogyasztóról inkább nem beszélnék, mert az olyan vad dolgokat is megnéz tévén, mint a horgászat - aminél én unalmasabb dolgot nemigen tudok.)
Viszont anyagi vonatkozásában igen is nagyon megérné egy ilyesféle változás, mivel mindez végül is egy gazdaságilag sokkal stabilabb világot eredményezne.

Ez több okból is így van:
- pontosabban ismernék az üzletet gyakorlók a fogyasztó igényeit a köztük lévő közvetlenebb kapcsolat miatt;
- megalapozná a bizalmi kapcsolatot a fogyasztó és az üzleti szféra között, hogy a rendszer a tényleges igények kielégítéséről szólna nem pedig mesterséges igények generálásáról, amit lenyomnak a fogyasztó torkán;
- az üzlettársakkal kapcsolatban rengeteg energiát megspórolna a motiváció oldalán, hiszen mindenki kölcsönös felelősségre lenne nevelve ezért a munkáját is eleve úgy végezné;
- a piaci verseny pánikmotivációja helyett egymást segítenék a különböző üzletek, ami szintén motiváló erő volna, feltehetőleg sokkal hatékonyabb.
...stb. bizonyára vannak még indokok mellette mindebből következően, de szerintem már ezek is elég markánsak.

Arról hogy hogyan:


Abban teljesen igazad van, hogy nem egyetlen vállalkozónak lenne mindazon a munkán haszna, ami ebbe az irányba viszi el a társadalmat (legyen az tévécsatorna, vagy rádió, vagy akármi...).
Ez teljes mértékben közösségi-társadalmi érdek, így a megszervezése is közösségi-társadalmi szerveződési szintről kell hogy történjen - szerintem tutibiztos hogy a civil szervezetek előbb fogják mindezt akarni mint a politika. De több szinten kell megjelennie a szándéknak hogy történjen is valami.
Igazából mindenki addig ellenkezik az ilyen irány ellen, amíg a mostani helyzete annyira még nem rossz.

("Oké-oké, a világ sír, de mi közöm nekem ehhez? Ameddig megvan az állásom, a kocsim, az okostelefonom, a házam, mindenem, addig nekem ne beszéljen senki a válságról, mert nem hiszem el.")
Poltikiában pedig majd kiderül, meddig old meg tologatni a számokat-ide oda a költségvetésben. Úgy érzem, hogy sokáig már nem... és akkor majd kellenek az alternatív megoldások nekik is, különben szorul a hurok.

Előzmény: giotti (130)
giotti Creative Commons License 2011.10.04 0 0 130

Szerintem mindenkinek érdeke lenne, hogy anyagilag finanszírozva legyen egy ilyesféle szervezkedés

 

Persze, mindenkinek érdeke, de senkinek nem anyagi érdeke. Innentől pedig tudjuk.

 

szerintem a családosok szeretnék, ha lenne mondjuk olyan tévécsatorna, ahol nem mindig az erőszak megy

 

Bizonyos családosok szeretnék, talán néznék is, talán nem. Ha valódi, markáns igény lenne rá, akkor üzletileg is megérné, tehát csinálnának ilyet.

 

 

Nem tudom, érted-e, mire akarok utalni?

 

A rendszer nem teszi ezeket lehetővé. Nem elég azt mondani, hogy "kellene", hanem a fő kérdés, hogy hogyan?

Előzmény: antropomorf (128)
taekwandos Creative Commons License 2011.10.04 0 0 129

 Azért ha belegondulunk hogy jelenleg a világban élő

  emberiségnek több évszázadot kell , kellene felül írnia

 a lehető leggyorsabban és a lehető legnagyobb hatékonysággal.

 Ahhoz képest  látható és érezhető hogy az események is felgyorsultak !

 Olyan szervezetek , mozgalmak jönnek létre amik mind eddig nem is léteztek !

 és szerintem ami a legfontosabb hogy a megvalósulandó célok közösek !

 nevezetesen hogy az emberiség elérje a kölcsönös felelőség vállaláson 

 alapuló és a természeti törvényeken nyugvó Világot !

 

Előzmény: antropomorf (128)
antropomorf Creative Commons License 2011.10.04 0 0 128

Az anyagi finanszírozásról:

Számtalan  olyan szervezet van, aki gyökeres változásokat akar a világ szerveződésében: kulturális kreatívok, Zeitgeist-mozgalmisták és sorolhatnám. Szerintem ezeknek a különféle világreformereknek kellene meglátniuk hogy a hiba abban van, hogy az előző generációkban arra lettünk nevelve, hogy a saját gesztenyénket kapargassuk, ezért törvényszerű, hogy mindenki így viselkedik. Így ha ők képesek pénzt előteremteni a saját mozgalmuk  támogatására, akkor egy hasonló megmozdulás is képes erre. Ez már tényleg egy gyakorlati lépés lenne, ami a tényleges változás irányába segítené a jelenlegi válságpánikból előrelépni az emberi közösséget. Szerintem mindenkinek érdeke lenne, hogy anyagilag finanszírozva legyen egy ilyesféle szervezkedés, hiszen láthatjuk, hogy a társadalom minden vonatkozása egy általános és összefüggő válságban van. És nem csak az a probléma ezzel a válsággal, hogy ami eddig volt, az nem működik, hanem az is, hogy halvny lila gőze nincs senkinek arról, hogy hol a hiba gyökere és mifelé kellene elmozdulni.

 

Arról, hogy ki nézné:

Szerintem az a probléma, hogy a lefelé húzó örvény mellett még nem jelent meg egy felfelé segítő ellenpólus. szerintem a családosok szeretnék, ha lenne mondjuk olyan tévécsatorna, ahol nem mindig az erőszak megy, hanem arról szólnak a műsorok, hogy kölcsönösen felelősek vagyunk egymásért. Lehet, hogy elsőre szokatlan lenne, és nyilván heves kritikákat kapna, de ez egy folyamat.

a lényeg azon lenne, hogy volna választási lehetőség. és aki továbbra is valóvilágot akar és hasonlókat, az nézni fogja azt. viszont szerintem sokan vannak, akik szeretnének már egy gondoskodó és felelős társadalomban élni, számukra pedig alternatíva lenne ez a médiakörnyezet. Így a szabad akarata senkinek nem sérül, hiszen mindenki olyan hatásba teszi magát, amilyenbe szeretné...

Előzmény: giotti (126)
giotti Creative Commons License 2011.10.03 0 0 127

Tetszik, amit írtál.

 

Minden egyes teremtett embernek a földön saját magában kell gyökeres változtatást végrehajtania, méghozzá a szabad akaratából

 

Azt hiszem, ez a lényeg.

A belső változás hozza el a külső változást.

Előzmény: taekwandos (124)
giotti Creative Commons License 2011.10.03 0 0 126

olyan tévécsatornával például, aminek ez a témája,

 

1. Ki finanszírozná és miért?

2. Ki nézné, amikor a másikon a Való Világ megy?

 

újságokkal, weblapokkal

 

 

Kérdés ugyanaz: Ki finanszírozná és miért? És pontosan mi lenne ezeknek a tartalma?

 

 

Előzmény: antropomorf (123)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!