A RECEPTEK gyűjtőtopikja a Konyhasztalon.
Stahl ajnározást és fikázást ill. ezekkel kapcsolatos összes chat-et kérjük a Stahl topicba megtenni: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9132473&la=55683973 ill. a számos Stahl-os topikok valamelyikébe.
Egész nyugodtan, onnan senki nem fogja kimoderálni, még a Stahl ügyvédeinek sem engedünk. :)
Igazad van, valóban törvénybe ütköző Ennél sokkal kevesebbért be akarta perelni egy netes ismerősömet egy másik tévésrádiós szakács, nem akarom ide kiírni a nevét. Közel másfél millió ft-ra. :-(( Pedig csak a honlapjára került fel egy kisebb receptösszeállítás, nem kereskedett vele.
Ez nem pofátlanság, hanem feltehetően törvénybe ütköző cselekedet. Szerintem szólj a vaterásoknak (felőlem a Stahl produkciós irodának is lehet :-) vagy legalább kommentáld a dolgot!
Na ez tenyleg durva. Az egy dolog, hogy itt joindulatbol kisegitjuk egymast a receptekkel, na de ez nagyon nem szep, es meg finoman fogalmaztam. Foleg ha azt veszuk figyelmbe, hogy azok a receptek amik a konyvben vannak szinte mind volt mar adasban. A konyvet azert is veszed, mert szep, meg a sok mellettelevo szovegert amit ez a gepelt valtozat nem ad vissza. Na de hogy kereskedni ilyesmivel ez a pofatlansag csucsa...
Képzeljétek, ma a Vaterán láttam, hogy valaki pénzért árulja Judit könyveit elektronikus formában. És gyanítom, hogy még csak nem is szkennelte az illető, mert van egy egyéb Stahl receptek cím is. Azért ez durva, de nagyon. És még vannak olyan emberkék, akik licitáltak is rá.
Budaynak volt egy receptje, juhtúrós tonhalas vmi volt, akinek megvan esetleg a könyve, nem másolná nekem be azt a pársort, ha jól emléxem a 100. oldal környékén van, köszi!
Próbáltam visszafogni magam, és a gyönyörű, hatalmas citromok közül a csenevészebb, vékonyabb héjúnak kinézőket választani. De tényleg lehetne dekában megadni a mennyiséget, legalább körülbelül. A fagyasztót majd kipróbálom, köszi az ötletet.
Sziasztok! Visszaolvasgatva megtetszett a citromos muffin, amibe az egész citromokat kell rakni. Lehet, hogy a kritikák elkerülték a figyelmemet, és csak az elégedett hozzászólásokat olvastam, de többet vártam. 1. Az állaga elég "nyomott", ragacsos (pedig sokáig sütöttem, min. 1/2 óra) 2. Olyan kesernyés utóíze van, hogy senki se vett másodikat. Konkrétan még második falatot se kértek. Így én fogom megenni, és azzal bíztatom magam, hogy serkentőleg hat a májműködésre (a keserű íze miatt). Kalandvágyóknak ajánlom.
nyuszkó2 nem akarlak elkeseríteni, de ez nem a Buday könyve, hanem a Stahl konyhájában lévő receptjei, amit ide a fórumra is bemásoltunk. De azért köszi.
Előmelegítem a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt fektetek egy nagy tepsibe.
Összeállítom a tésztát. A puha vajat robotgéppel habosra keverem a porcukorral és a vaníliarúd kikapargatott belsejével, majd fakanállal hozzádolgozom a lisztet és az étkezési keményítőt.
A tésztát csillagcsöves habzsákba töltöm, és kb. 2½ cm átmérőjű halmokat nyomok belőle egymás mellé kétujjnyi távolságban az előkészített tepsire. (Ha egyszerre nem fér ki az összes tészta a tepsire, akkor két részletben sütöm meg a sütit.)
A meleg sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütöm a vaníliás csókokat, aztán rácsra téve kihűtöm őket.
1-1db piros és sárga kaliforniai paprika 1 közepes méretű karalábé ½ zacskó szélesmetélt Elkészítés:
A tésztát felteszem főni lobogva forró, enyhén sós vízbe. Amíg puhul, előkészítem a zöldségeket.
A karalábé zsenge szárát és levelét apróra vágom. Majd a meghámozott karalábégumót és a paprikák 2/3-át mandolinnal- vagy egy éles késsel – gyufaszálnyi vékony csíkokra szeletelem. Végül fogok 1 fej lilahagymát és ezt is hajszálvékony karikákra vágom. A paprikák megmaradt harmadát pedig ujjnyi vastagon szeletelem fel.
Következő lépésként egy közepes méretű serpenyőben 1-2 evőkanál kristálycukrot karamellizálok, majd egy mély lábosba 3-4 deci olívaolajat melegítek.
Amíg a cukor olvadozik és az olaj melegszik, készítek egy tésztaalapot; ehhez egy keverőtálba török 2 tojást, hozzászórok 3 evőkanálnyi lisztet, egy csipet sót és öntök hozzá 1-2 evőkanálnyi olívaolajat is. Egy kézi habverővel az egészet alaposan összekeverem, majd félreteszem.
Ha a cukor már szép barna, hozzádobom a vékony zöldségkeveréket és a felaprított karalábészárat, majd a következőképpen ízesítem; ½ teáskanál őrölt fahéj, 2 csipetnyi őrölt gyömbér, egy csipet só és néhány csepp ecet. Aztán egy alapos keverés után ezt a távol-keleties ízvilágot tükröző zöldség-kavalkádot készre párolom. Ha elkészült, hozzákeverem a megfőtt, leszűrt tésztát is.
Ekkorra már kellően forró az olaj is. Fogom a nagyobb félretett paprikadarabokat, aztán mindegyiket megmártom a keverőtálban várakozó tésztában, és pár perc alatt aranybarnára sütöm őket.
Tálaláskor egy tányérra kanalazom a zöldséges tésztát, majd a tetejére halmozok a bundás paprikákból.