Fogalmam sincs, hogy kell sajtot készíteni, de érdekelne a dolog, kipróbálnám.
Egyszer hagytam állni tejet maha sokáig, mindig leöntöttem róla a savót, meg megsóztam. Aztán összetöppedt, egy kis adag sűrű trutyi lett belőle, olyan kenhető állagú, az íze olyan volt, mint a juhtúrónak, nagyon odavoltam, milyen király vagyok.
Még én se, de nem akarok sok 10 liter tejet elszötymörögni, meg aztán az idő se mindegy amit ráfordítok.
Imádom a sajtot, de ha házilag készíti az ember, legalábbis az egyszerübbeket, akkor feleannyiba sem kerül mint a bolti, és mégsem nagyüzemi.
Tehát egyénileg lehet ízesíteni.
Ez is izgat, ha már frankón megy, lehet fűszerezni:)))
Sziasztok!
Szóval az a helyzet, hogy igazi tehéntej már van bőven, tudok házivajat, túrót, klf. yoghurtokat csinálni, de SAJT-ot, csak ma próbáltam, és hát bár az állaga, íze frankó, de mégsem az igazi.
A hétvégén letermeltem a netet hasznos infók után, de olyan igazi szájbarágós oldalt nem találtam, ahol a "trükkök" is belevannak dolgozva a szövegbe.
Szóval szerintem ha valaki tud egy ilyen szájbarágós oldalról, vagy csinált már sajtot, igazán segíthetne rajtam.
- Vagy rajtunk. Szerintem többen is belevágnának, hiszen az ára is verhetetlen, nembeszélve, az aromákról.
Pld. a bolti vajat, vagy túrót már meg sem tudnám enni:)))