Keresés

Részletes keresés

Fahwayn Creative Commons License 2001.12.06 0 0 431
Köszönöm a választ, sikerült kicsit megnyugtatni szegényt. Azóta már befejeződött a nyomozás, az iratokat átküldték az ügyészségre. Van ott ismerősöm, azt mondta fél éven belül ne is várjon semmit, szóval most egy ideig elrágódnak rajta.

Köszönöm az infókat, a Mikulás hozzon minden jót!

Fahway

pellea Creative Commons License 2001.12.02 0 0 430
Igen, 18 elett felnőttkorúnak számít az ember, de 19 évesen még ún. fiatal felnőtt, ami enyhítő körülmény. Bár az ittasság meg súlyosító.
Szóval valószínűleg nem fog szabadságvesztést kapni, letöltendőt meg biztos nem.
Előzmény: Fahwayn (429)
Fahwayn Creative Commons License 2001.11.22 0 0 429
most lesz 19, szóval már felnőttnek számít jogilag, ugye?
pellea Creative Commons License 2001.11.18 0 0 428
A válaszhoz kérek még egy infot: öcséd hány éves?
Előzmény: Fahwayn (427)
Fahwayn Creative Commons License 2001.11.14 0 0 427
Köszönöm válaszod, most már tisztábban látom a dolgot, de azóta adódott egy újabb probléma. Öcsémék kissé ittasan kikaptak egy vasúti táblát, a rendőr meg lekapcsolta őket. Bevitték őket örszobára, ujjlenyomat, fotó, beismerő vallomás - a józanodás után. Vasúti közlekedés elleni BŰNCSELEKMÉNY. Legalábbis a rend őrei ezt adták tudtára. Nála ilyenkor mi a helyzet? Ugye azért ez mégsem szabálysértés, ez már bűncselekmény. Persze neki is első ilyen huzása volt, remélem az utolsó is. Mi már csak ilyen bűnöző család vagyunk. :))

Azt mondták, megússza büntetéssel. Tényleg? És még valami, ilyenkor ő is mehet majd melózni, vagy ilyenkor mi van?

F

pellea Creative Commons License 2001.11.14 0 0 426
Bizonyára szabálysértés miatt kaptál pénzbírságot. Azaz, semmiképpen nem leszel büntetett előéletű, ha a közmunkát választod, sőt akkor sem, ha az elzárást. Egyébként a pénzbírságra lehet részletfizetést kérni.
Előzmény: Fahwayn (425)
Fahwayn Creative Commons License 2001.11.12 0 0 425
Sziasztok!

Lenne egy nagyon fontos kérdésem, úgy láttam itt talán feltehetem, hátha tud valaki segíteni, mert sürgősis lenne, sajna.

Arról van szó, hogy elkapott egy rendőrcsaj, hogy átmentem a zebrán, persze felírt. Namármost: múlt héten kaptam egy papírt, hogy elítéltek, satöbbi... 10000 forint, 2 nap közérdekű munka, vagy 5 nap börtön. A börtönben nem vagyok biztos, nincs most itt a levél. A gond a következő: nekem most nincsen fölös 10000 forintom, tehát vagy leülöm, vagy munka. Ugye, ha börtön, akkor utána már nem kaphatok erkölcsi bizonyítványt, márpedig az majd kelleni fog. (tanárnak tanulok)

A kérdésem a következő: ha a közmunkát választom, akkor kaphatok még erkölcsi bizonyítványt, vagy akkor is fuccs neki? És mitkell érteni közérdekű munka alatt? utcaseprés? :))

Várom a mielőbbi válaszotokat, előre is köszönöm.

Tudom, hogy nem annyira a témába vágó, de úgy láttam nincsen kifejezetten ilyen fórum.

F

doodoo Creative Commons License 2001.11.05 0 0 424
Szia Juju!

Teljesen igazad van, a rendőrnek nem szabadna rossz napjának lenni.
Viszont sajnos a tényállás azt mutatja, hogy az van :(
Én abból indulok ki, hogyha (kicsit eltúlzott hasonlattal élve) egy megvadult macskával állok szemben, akkor nem fogok odamenni hozzá csak azért, mert szeretem a cicákat.
Meg aztán, én valóban békés típus vagyok. Ha egy csöves odajön hozzám az utcán, meghallgatom és nem küldöm el a francba (pedig igencsak a magánszférámba hatol be).

Szóval én csak a jelen helyzetet írtam le, ahogy (szerintem) gondolkoznak. Természetesen nem értek velük egyet, de ha ellenkeznék, akkor csak magamnak ártanék. És nem az "utcai rendőrnél" fogom elkezdeni a szituáció javítását - legtöbbször tényleg csak parancsot teljesít, persze az sem mindegy, hogyan :) Nekem ezzel a hogyannal nem volt még problémám, sőt.

Állampolgári kötelességem egy bizonyos szintig engedelmeskedni a rendőröknek - ez még nekem bőven belefér... még akkor is, ha tudom, hogy a gépjárműellenőrzések 99%-a értelmetlen.

Az USA példa elég kellemes - ott egy járőrnek igazoltatáskor meg kell tudni indokolni (legalábbis a jegyzőkönyvben), hogy _miért_ állította meg az adott autót. Az nem elég, hogy "unatkoztam" :)

Előzmény: Juju (422)
Juju Creative Commons License 2001.11.01 0 0 423
Ja és elfelejtettem mondani, isteni érzés mikor egy csillogo villogo autó megakarja előzni emelkedőn fölfelé szakadt autókámat, és valahogy azon veszi észre magát, hogy már 100 méterrel mögöttem van. És tudod a sok víz nem használ a kocsiknak megrozsdásodnak tőle.
Szia Juju
Előzmény: doodoo (421)
Juju Creative Commons License 2001.11.01 0 0 422
Szia Doodoo!
Irigylem a felfogásod, de a rendőrnek ne legyen rossz napja, főleg akkor nem, ha egy ÁLLAMPOLGÁRral áll szemben, hisz ha az a csóró állámpolgár nem fizetne adót rendőrkémnek még egyenruhája sem lenne.És nem vagyok hajlandó készséges lenni, mert nem az én jelszavam, hogy szolgálunk és védünk. Ami a kocsit illeti az én magánügyem, ha koszos a kocsim, és senki ne tegyen rá megjegyzéseket. Nem fogom behúzni fülem farkam, ha nekem van igazam még egy egyenruhába bujtatott ..... se piszkáljon. A rossznapját meg tartogassa a bűnőzőknek.
Nem akarlak bántani, de nem vagy rendőr véletlenül?
Előzmény: doodoo (421)
doodoo Creative Commons License 2001.10.31 0 0 421
Szia Juju!

Gyarló emberi tulajdonság a rendőrőknél, hogy szinte mindig rossz napjuk van. Legalábbis érdemes ebből kiindulni. Ők is nagyon jól tudják, hogy az igazoltatást senki sem szereti. Felesleges ezt pluszban kihangsúlyozni.
Pár kedves szó, segítőkészség, és az a plusz 15 másodperc jó pár nap felesleges utánjárást megtakarít.
Engem pl. sosem "szedtek szét". Mindig készséges és kedves vagyok, és mikor probléma van, akkor fül-farok behúzva...
Fogd fel úgy, mintha egy hivatalba mennél be - ahol az "ügyfél" ingerült, ott valahogy kevésbé segítik az ügymenetet. Ez a rendőrségnél sincs másképp...

Arra a kérdésre pedig, hogy a "szakadtabb" autókat miért állítják le előszeretettel, csak azt tudom mondani, hogy statisztikai alapon a szakadtabb autók között több a forgalomban részt vevésre alkalmatlan, mint a "csillogók" közül. Az esztétika nemcsak az igazoltatás miatt fontos, hanem szerintem kellemesebb és tartósabb egy tiszta, kipofozott autóban ülni, mint egy retkesben.
És ehhez gyakran nem kell több, csak egy 400Ft-os mosás... nem csak a rendőrök miatt...

Előzmény: Juju (415)
Juju Creative Commons License 2001.10.19 0 0 420
Köszönöm. Juju
Előzmény: pellea (419)
pellea Creative Commons License 2001.10.19 0 0 419
A kártérítési igény érvényesítésére a kár bekövetkezésétől számított 5 éven belül van lehetőség.A sértett a büntető ügyben is érvényesítheti kárigényét, ezt polgári jogi igénynek nevezik, de a bíróság a sértettet polgári jigi útra utasíthatja. Ha a sértett a büntető perben nem lép fel polgári jogi igénnyel, polgári perben ettől függetlenül követelheti a kár megtérítését.
Előzmény: Juju (418)
Juju Creative Commons License 2001.10.18 0 0 418
Kedves Andrea!
Tudnál nekem arra válaszolni, hogy egy büntető per után a sértett meddig indíthat kártérítési pert. Van idő határ? köszi Juju
Juju Creative Commons License 2001.10.12 0 0 417
A csekély fokú szabálysértés a kormány átalakítása, ezt írták. Ha a fellebezésre jön válasz majd megírom. Juju
Előzmény: pellea (416)
pellea Creative Commons License 2001.10.12 0 0 416
Ezen nincs mit érteni, vannak ilyen alja rendőrök. Kíváncsi vagyok, mit válaszolnak a fellebbezésre. Leírták, hogy mi az a kisebb szabálysértés konkrétan?
Előzmény: Juju (415)
Juju Creative Commons License 2001.10.11 0 0 415
Én is leírom a történetem a nyár elején történt velem, mentem az országuton, rendőr áll, kéz fel, mit tehet az ember lánya megálltam, megnézte a papirokat, azt mondta köszönöm mentem tovább, igen ám , de nem mentem 500 métert, mikor egy mellékuton álldogáló rendőrkocsi utánam jött, villogoját bekapcsolva, megállásra szólított fel. Megkérdeztem tőle nem sokalja ezt 500 méterrel előbb ellenőrzés van, azt mondta nem igaz, megjegyzéseket tett a kocsimra, megkértem hogy ne szórakozzon velem a férjemhez mennék a kórházba sietnék, mivel a papírok rendben voltak a gumikat nézegette, abba se tudott belekötni, mindent kipakoltatott, minden volt, már ott tartottunk, hogy halál udvariasan (vulgáris szó nem hangzott el), de kölcsönösen elküldtük egymást melegebb éghajlatra, ő volt az erősebb elvette a forgalmimat, hogy átvan alakítva a kormányom.
Alá akart íratni velem egy papírt, nem írtam alá, viszont felírtam a számát a nevét, a kocsi rendszámát amivel volt, és miután az unokámat leadtam a fiamnál, mert megjegyzem, nem zavarta, hogy öt éves unokám a kocsiban hallja, hogy hogy beszél a nagyanyjával. első utam a rendőrségre vezetett, hogy most teszek feljelentést a szemét ellen, igen felspanolt idegállapotban voltam, kértem az ügyeletest, hogy rögzítsék, hogy a tipusnak megfelelő kormányom van, nem tették meg, de megnézték, és igen furcsálloták a helyzetet, az ügyeletes megnyugtatott, másnap visszakapom a forgalmimat, másnap tényleg jött két rendőr, hogy faradjak le a forgalmimért. Tényleg visszakaptam. Ez akár jó vég is lehetne, de még nincs vége, augusztus végén levelet kaptam, melyben közölték, hogy 12000forintra megbüntetnek csekélyfokú szabálysértés miatt. Fellebbeztem. válasz még nincs, pedig már jó egy hónapja volt. Andrea Te érted érted ezt?
pellea Creative Commons License 2001.10.10 0 0 414
Sajna a magyar törvények szerint bárkit igazoltathatnak, és bárkit megállíthatnak közúti ellenőrzés céljából. Én még csak utasként éltem át ilyet, mert nem tudok vezetni. De élményeim inkább pozitívak, attól eltekintve, hogy ha nem szabálytalankodunk, miért állítanak meg?
Előzmény: kgaboo (413)
kgaboo Creative Commons License 2001.10.08 0 0 413
Miért van az hogy hasraütés alapon erednek az emberek( Kisemberek) után a tisztelt "BBB" (BaszogatóBüntetőBiztosurak)"ŐrzünkVédünk".Ez még ők is hangoztatják.Nem csinál az ember fia semmit csak szabályosan halad meglátnak egy 15 évestől idősebb autót ne adj Úristen trabit és már villog is kékkel az ember után.
Miért csinálják ezt... Audi A8 as után nem erednek biza ott a stukker vagy mi???
Apropó: Mikor lesz a sportvadászat igazán sport?
Ha a nyuszinak is adnak puskát!!!
ÁLJON KI AZTÁN ÁLLÍTGASSSSÁK A NÉPET.DE NE ÜLDÖZZÉK MINTHA ROSSZUL CSINÁLT VOLNA VALAMIT EZ MIRE HASONLÍT.
Egyébként szabad e ezt csinálni nekik, vagy csak akkor ha szabálysértést tapasztaltak???
Ezt kapja el valaki nagyon érdekelnek az élményeitek is ezzel kapcsolatban!!!
pellea Creative Commons License 2001.10.01 0 0 412
Hát én sajnos nem tudom, mi az az 1400-as pont. Szerintem felhívhatod a közlekedésrendészetet, talán felvilágosítanak. Egyébként jogod van olvasható másolatot kapni, a rendőri intézkedés helye szerinti helyi rendőrkapitányságon lehet valószínűleg megtalálni az iratot.
Előzmény: Független (411)
Független Creative Commons License 2001.10.01 0 0 411
Leenne egy kérdésemm, remélhetőleg tud valaki segíteni?

Mi nap megálítottak kocsimmal, rutin ellenőrzés volt. Minden rendbe volt kivéve, hogy az eggyik hátsó gumi kopott volt.
Annak rendje és modja szerint ki kérdeztek, és megbirsálgoltak 10.000 forintra.
Edig ez rendbe is volna, hisz igazuk volt, én voltam figyelmetlen. A gond ott van, hogy késő este volt, és nem olvastam el, hogy mit irok alá (ÉN CÍMERES ÖKÖR). A rendör elmondta ugyan, hogy mi a sérelme, és én ugy gondoltam, hogy azt is fogja beirni !
Haza érve néztem meg, hogy a csek mellé kapott jegyzőkőnyv féleség szinte telyesen olvashatatlan, amit ki tudtam venni belőlle az az , hogy 1 büntető pontot kaptam, és valamilyen 1400 -as pont alapján. A magyarázó szöveg végéből csak annyi látszik, hogy "forgalmi lej". A szöveg maga hosszabb de nem látszik.
Ha valaki megtudná mondani, hogy mit jelennt az 1400 -as pont, akkor kiderülne, hogy végül is miért kell befizetnem a csekket.
Segítsetek, ha tudtok?

rali Creative Commons License 2001.08.25 0 0 410
Nem történt még semmi?
Előzmény: Emeric (409)
Emeric Creative Commons License 2001.08.20 0 0 409
Na mi van, nem meritek kirakni a videót? Próbáltátok a gagyitévéknek elküldeni, vagy csak itt panaszkodtok?
ktibor Creative Commons License 2001.08.20 0 0 408
Kattints "A következő 50"-re, ott megtalálod.
Előzmény: zsunya (407)
zsunya Creative Commons License 2001.08.20 0 0 407
Nincs itt a topiknyito hozzaszolas. Kimoderaltak? Valaki el tudja kuldeni mailban?
Koszi
Zsunya
Előzmény: ktibor (406)
ktibor Creative Commons License 2001.08.19 0 0 406
A süllyedés ellen (is) emelem szavam
kivi Creative Commons License 2001.08.17 0 0 405
Ebben tévedsz, a Discrete 'őrzi' a HÉV állomásokat is. Találkoztam már velük Pomázon és Szentendrén is, pedig arra kevés a metróállomás.
Előzmény: corporal (393)
rali Creative Commons License 2001.08.17 0 0 404
Felhozom ...
Tothos Creative Commons License 2001.08.16 0 0 403
Apró adalék!

Van egy ismerős hely Németországban. Ott a biztonsági őröknek ki van adva, hogy aki üt az ki van rúgva és az utolsó havi bérét nem kapja meg. Azért profi, hogy úgy nyugtasson le valakit hogy nem üt. Dumál vagy sérülésmentesen lefog.

Talán itthon is ezt kéne csinálni, de ez sajnos a cégvezetőkön múlik.

rali Creative Commons License 2001.08.14 0 0 402
Jaja,ezek a Laszok is folyton szerepelnek a csigatévén,biztos nem látszana az a videó.
Előzmény: Csokis (399)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!