Keresés

Részletes keresés

latsia1 Creative Commons License 2006.01.29 0 0 2641
Nem sikerül:O(((( Nem tudsz nekem írni egy mailt, és arra hátha visszamegy a válasz...
Előzmény: markusjud (2639)
tündérlala Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2640
Köszitsók! :)
Előzmény: latsia1 (2638)
markusjud Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2639
Megpróbálnád ma? Hátha sikerül... De minden nap vannak időszakok, mikor nem megy az a nyomorult drótpostagalamb :S
Előzmény: latsia1 (2626)
latsia1 Creative Commons License 2006.01.26 0 0 2638
Elment!:O)
Előzmény: tündérlala (2636)
latsia1 Creative Commons License 2006.01.26 0 0 2637
Elküldtem!
Előzmény: mouser (2634)
tündérlala Creative Commons License 2006.01.26 0 0 2636

Jelzem, szeretném! :)

Nagyon köszi.

Előzmény: latsia1 (2633)
isaura Creative Commons License 2006.01.26 0 0 2635
Zsuzsa, köszönöm a receptgyűjteményt!!
Előzmény: cnzsuzsa (2614)
mouser Creative Commons License 2006.01.25 0 0 2634
én is szeretném!
Előzmény: latsia1 (2633)
latsia1 Creative Commons License 2006.01.25 0 0 2633
Csak ennyit, hogy jelzed, hogy szeretnéd....
Elküldtem!:O)
Előzmény: chilii (2630)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.01.24 0 0 2632
Ha már úgysincs új recept, nutella- és mogyoróimádóknak javaslom a Stahlnál mogyorós csokitorta v1.0 néven futó csokis mogyorótortát. Az apropó: jan. 14-én sütöttem, ma ettük meg az utolsó, alufóliába csomagolt, két nagy szeletet, és ugyanolyan álompuha és mennyei mogyoróízű volt, mint az elején, és a tejszíndíszítés is tökéletesen megmaradt.

A konyha-trükkökbe tettem be, 33046. hsz, de itt a link, 24/26 cm-es tortaformára optimalizálva:
stahl - mogyorótorta

Nekem nem volt kedvem csokit olvasztgatni, de másban nem tértem el a recepttől.
chilii Creative Commons License 2006.01.24 0 0 2631
Karácsonkor befigyelt a fa alá egy Majd a Buday könyv, aminek nagyon örültem. Kipróbáltam belőle a paradicsomos pennét, de sajna nagyon nem jött be ez a főzzük a tésztát paradicsomlében dolog. Úgyhogy én maradok a jól bevált kifőtt tészta + külön főzött paradicsom mártás!!! :-((
chilii Creative Commons License 2006.01.24 0 0 2630
Helló, engem érdekelne a Tatin utca, mit kellene tennem érte? :-))
Előzmény: latsia1 (2604)
Zitka Creative Commons License 2006.01.24 0 0 2629
OFF: én is írtam neked tegnap, freemailről is meg gmailről is, és visszapattant valami homályos üzenettel... ON
Előzmény: markusjud (2627)
borisch Creative Commons License 2006.01.24 0 0 2628

sziasztok.

 

a banános muffin receptleírásában van egy apró hiba, a hozzávalók alapján olaj kell bele, a leírás szt vaj, én olajat használtam, nagyon finom, könnyű lett, csak ajánlani tudom!

 

üdv, borisch

Előzmény: Serono (2584)
markusjud Creative Commons License 2006.01.24 0 0 2627
:((((
Két napja hol megy a drotposta szolgáltató, hol nem. Megpróbálnád majd pár nap múlva újra?
Köszi előre is!
Előzmény: latsia1 (2626)
latsia1 Creative Commons License 2006.01.24 0 0 2626
Tőled visszajött:O(
Előzmény: markusjud (2624)
latsia1 Creative Commons License 2006.01.24 0 0 2625
elküldtem!
Előzmény: nyuszkó2 (2619)
markusjud Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2624
Ja, nem írtam, a mélcímem a nevemnél megadott. Köszi előre is!
Előzmény: latsia1 (2604)
Csilla Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2623
MEXIKÓI KÁVÉ Hozzávalók:

őrölt kávé
cayenne bors
őrölt fahéj

a tetejére tejszínhab és kakaópor
Elkészítés:

Először is főzünk egy selymes presszókávét, majd csészébe öntjük és adunk hozzá cukrot.
Ezután megfűszerezzük leheletnyi cayenne borssal, aztán illatosítjuk egy kis fahéjjal.

Végül a tetejére tejszínhabot nyomunk és miután megszórtuk kakaóporral, már kortyolhatjuk is a mexikói kávét.
Csilla Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2622
ZABPELYHES TALLÉR Hozzávalók:

15 dkg puha vaj
6 dkg barna cukor
6 dkg cukor
1 tojás
15 dkg zabpehely
10 dkg finomliszt
1 kávéskanál őrölt fahéj
½ kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
10 dkg tejcsokoládé, apróra vágva
Elkészítés:

Előmelegítem a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt terítek egy nagy tepsire.

Összeállítom a tésztát. Egy nagy tálba kimérem a zabpelyhet, rá a lisztet, majd jöhet egy kis szódabikarbóna, egy csipet só és ízesítésnek egy kis fahéj is.

A vajat robotgéppel habosra keverem a kétféle cukorral, majd hozzádolgozom a tojást.

A csokit felaprítom, és a lisztes keverékhez szórom. Majd jöhet a száraz anyaghoz a cukros-tojásos keverék és az egészet fakanállal jól összedolgozom.

A tésztából diónyi adagokat teszek egymás mellé 5 centire az előkészített tepsire, majd ezeket nedves ujjal kicsit ellapítom. Egyszerre nem fér rá az összes tészta a tepsire, ezért miután megsütöttem az első adagot, elkészítem a többi tallért is.

A zabpelyhes tallérokat 10-12 perc alatt megsütöm a meleg sütőben. Amikor készen vannak, még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak és ropogósak lesznek.

Kb. 30 tallér lesz belőle.

Csilla Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2621

Majd a Buday

KOLBÁSZOS MOZZARELLÁS PUFFANCS

Hozzávalók:

Ami a dobozban volt:
kb. 10 dkg paprikás vastagkolbász
1 zacskó mini mozzarella
1 doboz tejföl
Elkészítés:

8-10 púpozott evőkanálnyi lisztet szórok egy nagy keverőtálba, aztán hozzáöntök kb. fele annyi (4-5 evőkanál) olajat, majd beleöntöm a tejfölt is, végül kevés sóval ízesítem.

Aztán előveszek 4 tojást, majd szétválasztás után a sárgájukat a keverőtálba dobom, a fehérje részét pedig habszifonba töltöm, beletekerem a patront és félre teszem.

Most következhet a kolbászt; először lapokra, aztán apró kis kockákra vágom fel, majd ez is repülhet a keverőtálba.

Miután a puffancs tésztájához minden összetevő belekerült a tálba, fakanál segítségével alaposan összekeverem az egészet. Mikor már egyenletesen sima a tészta, hozzányomom a szifonból a fehérjehab felét és gyors mozdulatokkal kikeverem a tésztát. Ha ez is megvan, a tálba nyomom a hab másik felét, amivel már csak lazítom a masszát.

Előveszem a szilikonos muffinformát, merőkanállal elosztom a mélyedésekben a kolbászos tésztát, és mielőtt a formát betolom a sütőbe, mindegyik tésztahalom közepébe belerejtek egy-két mozzarella golyócskát.

210 fokos sütőben 15-20 perc alatt készülnek el a puffancsok.
Csilla Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2620

A tegnapiak:

 

KÖNNYŰ WALDORF-SALÁTA PULYKAMELLCSÍKOKKAL Hozzávalók:

A pulykamell-csíkokhoz:
30 dkg pulykamellfilé
1 evőkanál liszt
só és frissen őrölt bors
½ kávéskanál morzsolt oregánó
1 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj

A salátához:
10 dkg dióbél
2 alma
1 kis fej zeller
kevés friss citromlé

Az öntethez:
1½ dl cukrozatlan, bébi almalé
3 evőkanál alma-ecet
1 teáskanál mustár
1 gerezd fokhagyma
só és frissen őrölt bors
½ dl olívaolaj

a tálaláshoz 2 maréknyi endívia-mix
Elkészítés:

Először a pulykamell-csíkokat készítem el. A húst 3x1 cm-es csíkokra vágom, aztán összekeverem a lisztet kevés sóval, frissen őrölt borssal és a morzsolt oregánóval. A lisztkeverékkel meghintem a pulykamell-csíkokat, és félreteszem őket. Egy közepes méretű serpenyőben takaréklángon összeolvasztom a vajat az olívaolajjal, majd mérsékeltre csavarom a lángot. Amikor a vaj-olaj keverék már elég forró, kevergetve átsütöm benne 4-5 perc alatt a pulykamell-csíkokat. Ha beléjük szúrok egy hústűvel, és nem rózsaszín, hanem áttetsző lé folyik ki belőlük, készen vannak. Vigyázat, nem szabad túlsütni őket, mert akkor nem lesznek omlósak. A megsült pulykamellcsíkokat szűrőlapáttal kiszedem, és félrerakom.

Az öntet következik. A pulykamell sütéséhez használt serpenyőbe beleöntöm az almalevet és az alamecetet, majd pár percen át addig forralom, amíg a negyedére be nem sűrül. Ekkor kézi habverővel belekeverem az olívaolajat és a mustárt, aztán megsózom, megborsozom. Végül megpucolom a fokhagymát, és belereszelem.

A salátához egy pici, száraz serpenyőben kevergetve illatosra pirítom a diót, majd mozsárban durvára töröm.

Előkészítem az almát és a zellert. A héjas almát mandolinnal kis csíkokra aprítom, vagy ha nincs mandolin, akkor elnegyedelem, kimagozom, és azután csíkozom fel egészen vékonyan. Megcsepegtetem kevés citromlével, és félreteszem. A zellert meghámozom, és mandolinnal vagy éles késsel gyufaszálnyi darabokra vágom. Ezt is megcsepegtetem kevés citromlével ugyanúgy, ahogy az almát, és félrerakom.

Amikor enni akarunk, összeállítom a salátát. 2 nagy tányéron elosztom az endívia-mixet, mintha megágyaznék a salátának. Ezután az almát, a zellert és a dió nagy részét összekeverem az öntettel, és ráteszem a tányérokra. Végül rájuk púpozom pulykamell-csíkokat, és a salátát megszórom a maradék dióval.

2 nagy adag lesz belőle.

nyuszkó2 Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2619
Szia Latsia1!

Elkérhetném én is a Stahl összest? Egy időben rendszeresen leszedtem a recepteket, de mostanában nincs időm rá.

Köszönöm: nyuszkó2
Előzmény: latsia1 (2604)
lypy Creative Commons License 2006.01.21 0 0 2618
Nekünk nem jött be az íze
Előzmény: Szat18 (2617)
Szat18 Creative Commons License 2006.01.21 0 0 2617
Szia lypy! Miért nem volt jó a kuglóf?
Előzmény: lypy (2612)
fairyqueen Creative Commons License 2006.01.20 0 0 2616
Köszi, megkaptam.
Előzmény: cnzsuzsa (2614)
Encsi84 Creative Commons License 2006.01.20 0 0 2615

Sziasztok!

 

Én kerestem a kuglóf receptet:)! Remélem sikerülni fog! Köszönöm!

Előzmény: markusjud (2611)
cnzsuzsa Creative Commons License 2006.01.20 0 0 2614
elküldtem
Előzmény: fairyqueen (2603)
cnzsuzsa Creative Commons License 2006.01.20 0 0 2613
megérkezett, mindjárt küldöm
Előzmény: doyen62 (2605)
lypy Creative Commons License 2006.01.20 0 0 2612
Én karácsonykor a Dédi rumos-mazsolás kuglófját sütöttem meg, mert nagyon jó véleményt olvastam róla. Sajnos csalódtam, és nálunk a családnak sem jött be. Többsége a kukában végezte. De hát ízlések és pofonok.............

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!