Keresés

Részletes keresés

difrax Creative Commons License 2008.05.25 0 0 11730

Mielőtt valaki elszörnyülködne rajtam, ez ebédre készült!

Meg is lett a bőjtje, mert utánna semmi sem ment le vacsira, annyira sok volt és megterhelő.

 Tud-e valaki teljesen cukor nélküli befőző-recepteket ajánlani? Valahol olvastam a tavaly, hogy kuktában lehet cukor nélküli dzsemeket készíteni, de már nem találom sehol a forrást :((( Édesítőszer-menteset persze.

 Köszönöm!

 

Előzmény: difrax (11729)
difrax Creative Commons License 2008.05.25 0 0 11729

 Én épp most ettem a legutolsó fehérjenapon és így csináltam:

 

 1/2 pohár joghurtot 3 tojással és kis kolbászdarabokkal, só-bors összeütöttem, megsüt és uborkával ettem... Meg is feküdte a gyomrom!

 

 És volt még melléje feta sajt is, de az már nem ment le... sok volt a rántotta. Elszoktam tőle, nem ettem legalább 1 éve, csak tükőrtojást.
Kolbász helyett bármilyen felvágott jöhet, ami a hűtőben maradt...

Előzmény: Petra618 (11727)
difrax Creative Commons License 2008.05.25 0 0 11728

Köszi!

 Elszomorodtam....no gyümölcs... ez most nagyon fáj.

 Leveles tésztát a sütőben megsütöd? Vagy hogyan gondoltad? Az ötleted jónak tűnik, épp van egy csomag a hűtőben, előveszem. És leves mehet? Pl. köménymag leves vagy valami rántásos izé. Vagy levesporból valami krémleves?

 Megpróbálok visszalapozni, lássam hogyan írtad a receptet!

Előzmény: MBibi (11726)
Petra618 Creative Commons License 2008.05.25 0 0 11727
Hello lányok!

Gyors kérdés, ha protein napon vacsira tojásrántottát akarok csinálni, akkor azt hogy csináljam meg, hogy megfelelő legyen????

Előre is köszike!
MBibi Creative Commons License 2008.05.25 0 0 11726
Szia! Gyümit csak délelőtt ehetsz, étkezések között próbálj meg a naphoz illó kis rágcsát beszerezni. Fehérje nap pörkölt szójamag (szotyi ízű), kem. nap puffasztott hamlet, ch napon puffasztott búza.
A ch napi menüvel van nekem is a legtöbb bajom, legutóbb megcisnáltam a pár napja beszúrt recept alapján a leveles tésztás kaját. Kis módosítással, én paradicsom helyett currys szósszal kentem meg, és úgy rá a zöldhagyma, paradicsom. De ha szereted pl. az olajbogyót, kis négyzeteket vágj a tésztából, és a közepébe a bogyó, aztán a sarkainál fogva összeragasztod, kis batyuként, szezámmaggal megszórva finom, és laktató is a leveles tészta. Illetve a pestos tészta sem volt rossz, azt is kipróbálhatod.
Előzmény: difrax (11725)
difrax Creative Commons License 2008.05.25 0 0 11725

Sziasztok!

 

 Kifogytam az 5letekből, kérlek segítsetek!

 Ma CH napom van és már úúúúgy unom a tészta_kevés_paradicsom_sok_fűszer kombót, hogy ihaj. Rágondolok és máris fordul a gyomrom. Utoljára pergeltgríz-kását ettem, de most nem kívanom azt sem. Valami ajánlat? Ja, a fagyi ott figyel a fagyasztóban, de valahogy úgy érzem nem laknék jól tőle :s

 A tegnap erdeigombás-parasztkrumplit ettem, és bár finom volt, nagyon megfeküdte a gyomrom. Azóta csak narancslét szürcsölök...

 Étkezések között jöhet a gyümi (2 óra elválasztással, persze)? Másképp nem bírom ki csömör nélkül a mai napot...

MBibi Creative Commons License 2008.05.25 0 0 11724
Jelentem a tegnapi gyümölcsnapot viszonylag könnyen átvészeltem, és ráadásul összesen kb 3,5 liter folyadékot ittam!! Az esti grillezős bulit is csodával határos módon egy szem ananász-banán grillezett rudacskával kibírtam! (ami finom volt, ott a sok sült illata közepette)
Előzmény: Törölt nick (11723)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.24 0 0 11723
Azt hallottam, hogy csak a kilencven nap szünet után lehet ismét kezdeni.
Előzmény: Nyimike (11715)
dalibaba Creative Commons License 2008.05.24 0 0 11722
Kössz, fellélegeztem :)))
Előzmény: Yamini (11721)
Yamini Creative Commons License 2008.05.24 0 0 11721
Hát én valahogy úgy gondolkodtam mindig, hogy ugye azt mondják hogy a keményítő is szénhidrát, csak könnyebben bomló fajta. Namost ha az könnyebben bomlik mint a tészta, akkor nem hinném hogy egy kis zöldség visszafogná a tészta megemésztését.

Másrészt meg tésztanapra az a leírás hogy paradicsommal lehet a tésztát enni. Én szeretem az olasz konyhát, de hogy 4 naponta üres paradicsomos tésztát egyek...

Szóval szerintem nyugodtan ehetsz egy kis lecsós tésztát. Az is jórészt paradicsom.
Egy kis paprikától meg még senki nem hízott szerintem:)


Keményítőnapra meg teljesen szabályszerű a rizses-lecsós-rizs :)
Előzmény: dalibaba (11720)
dalibaba Creative Commons License 2008.05.24 0 0 11720

(válaszolgatok itt magamnak:D)

Nem baj, a legnagyobb dolog az életben amúgy is az, ha az ember a saját kérdéseire meg tud felelni :)))

 

De itt van egy neked, tőlem :

 

úgy gondolom, esetleg a keményítőnapba belefér a lecsós rizs avagy rizses lecsó, a tésztanapba pedig a lecsó tésztával.

 

Mégis olyan szabadon tobzódásnak érzem, hogy tartok tőle, valami kizárja...

 

Szóval esetleg ha erre a filozofikus kérdésre ha tudnál válaszolni, igen hálás lennék !

 

Előzmény: Yamini (11719)
Yamini Creative Commons License 2008.05.24 0 0 11719
(válaszolgatok itt magamnak:D)

Szóval fantörpikus lett.
Kicsit szétcsúszós, de csak annyira, hogy ha villával elvágom, akkor érezhetően csúsznak a rétegek. De a "tepsiből" szépen ki tudtam szedni egy szeletet egyben, tehát tálalható is :)

Hogy ne kelljen keresgélni itt a "Szuper pizza szósz" recept.

Hozzávalók:
# olaj
# hagyma
# paradicsom (meghámozva, vagy hámozott konzerv vagy sűrített.)
# fokhagyma
# bazsalikom
# oregano
# tárkony
# flekken fűszersó (vigyázat, sós! Majdnem elsóztam vele anno)
# majoranna
# bors
# ételízesítő
# pirospaprika (ez szerintem kihagyható...plusz színe nem lesz, ízre meg felesleges)

Fűszereket ízlés szerint, de bőven!
Előzmény: Yamini (11718)
Yamini Creative Commons License 2008.05.24 0 0 11718
Hm, az egyik "Amúgy meg"-et cseréld le "Másrészt"-re :DD


Recept, bár még csak most sül, de szerintem rossz nem lehet
Bio-vega-lasagne névre kereszteltem:D

Volt még maradék pizza szósz a fagyasztóban, annak azt hiszem már írtam a receptjét. Isteni fűszeres nagyon jó ízű szósz, így szerintem elég ízt ad majd a kajának.
Főztem hozzá bio tönkölybúzás laskatésztát. A tegnapról maradt 1 deci növényi tejszínbe szórtam fűszereket (só,bors,oregano) meg egy kis keményítőt, és rétegezve egy kis alutálcába raktam.

Ja és a tetejére egy kis füstölt mozzarella került csak hogy szebb legyen:)

Ha sikerül akkor megerősítem a recept létjogosultságát:D
Előzmény: Yamini (11717)
Yamini Creative Commons License 2008.05.24 0 0 11717
Szia!

Én is több helyről hallottam, hogy másodszorra már nem olyan jó.

Amúgy meg úgy szól a 90 napos, hogy a 90 nap után még 90 napig gyümölcsös reggeli. Szerintem állj vissza arra, és közben étkezésenként próbálj szétválasztani, ne naponként. Ez így biztos hogy egészséges dolog, és így hátha tovább is tudsz fogyni még :)


Amúgy meg május 7 nem volt túl régen, szóval nem rossz a 2 kiló. Olyan súlyvesztésre szerintem nyilván nem számíthatsz mint amikor először elkezdted, hisz akkor új volt a szervezetednek az egész és egy jó adag tisztulással is indult a fogyás... ami most már nem jelentős, hisz nemrég hagytad abba.
Előzmény: Nyimike (11715)
MBibi Creative Commons License 2008.05.24 0 0 11716
Én is hallottam már olyat, hogy a 2. nekifutásra eza 90 napos módszer már nem olyan hatásos, de konkrétan senkit sem ismerek, aki másodszorra is megcsinálta. Az, hogy szünetet kell hagyni, biztosan nem véletlen, lehet, hogy ezért nem indult be a fogyásod. :(
Előzmény: Nyimike (11715)
Nyimike Creative Commons License 2008.05.24 0 0 11715

Sziasztok!

 

 

Segítsetek légyszi!

Idén már egyszer végigcsináltam a diétát, ápr.3-án fejeztem be és -10 kg lett az eredmény! Nagyon örültem neki és úgy döntöttem, hogy megpróbálom még egyszer végig csinálni! Egy hónap szünetet tartottam és máj.7-én újra kezdtem. Azóta viszont összesen 2 kg ment le, de ez is ingadozik. És mindent ugyanúgy csinálok mint először. Szerintetek mi lehet ennek az oka? Valahol azt olvastam, hogy 3 hónap szünetet kell tartani. Lehet, hogy ez a baj, hogy csak 1 hónapot hagytam ki?

 

Várom a tanácsokat, észrevételeket!

 

Köszi!

MBibi Creative Commons License 2008.05.24 0 0 11714
Hali! Üdv köztünk!
Szép hétvégét mindenkinek, ragyogóan süt a nap, használjátok ki, menjetek a szabadba, tekerjetek egy jót, én is elindulok a piacra szamócát vadászni a mai gyüminapomhoz.
Előzmény: difrax (11713)
difrax Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11713

Sziasztok!

  Szeretnék csatlakozni én is vídám társaságotokhoz, ha megengeditek :)

  Magamról: Május 4-től diétázom, - 4,8 kg. A döntő dolog a fogynivágyásban nem esztétikai volt, hanem egészségi vonatkozású, mert megelégeltem, hogy hónapok óta minden csontom fájt ha mozogni kellett, alig tudtam ülni anyira fájt a forgóm, nem beszélve a gyaloglásról... 5 perc után rettenetes vádligörcseim voltak. S mindez azért mert februárban állást váltottam, és az addig mindig örökmozgó életem eléggé szedentárissá vált, egész nep ülök az íróasztalomnál :(  5 kg pikk-pakk felugrott 1 hónap alatt.

  Ez volt az a pont amikor mindenem elkezdett fájni... és áprilisban már annyira besokaltam, hogy elhatároztam, lefogyok. Különböző családi ünnepek miatt, amiket nem lehetett kihagyni :))) és május 1 miatt csak 4-én kezdtem el, de nagyon boldog vagyok, hogy végre nekiálltam!

 164 cm-el és 77,8 kg-al indítottam, ma a mérleg 73-at mutatott. Magasságomból nem adtam le 8-) , még jó...

   Igyekszem következetes lenni a szétválasztásban, de van amikor 1-1 apró bűnözés becsúszik. Rájöttem, jobb elfelejteni ezeket, mint egész nap értük stresszelődni!

 Kenyeret csak Wasa Fiber-t eszem, kizárolag fehérje és CH napon, cukrot sose használtam, és volt már egy 1_almás_víznapom is, mert reggeli után semmit nem kívántam egész nap... és jobban éreztem magam, mintha ettem volna!

 Van úgy, hogy karikákat látok magam elött, annyira kívánok valamit, de rájöttem, hogy sokminden az agyamban dől el, ezért ilyenkor nem nézek kajás képeket, recepteket és a hűtőajtót sem nyitom ki, hogy belenézzek, inkább elkerülöm a konyhát egész nap.

 Ma fehérje napom volt, de a déli rántotta és az uborka annyira megterhelt, hogy nem tudtam vacsira semmit enni, csak lenyomtam egy pohár 100%-os narancslét, mert az savanyú volt, és nagyon kellett valami savasabb. Gondolom ha 6 órával ebéd után gyümölcsöztem nem tötrénhet olyan nagy baj?! TUdom, nem teljesen kóser, de elvileg a szétválasztás megtörtént...

 Mindenkinek megadrukkok a fogyáshoz, megatürelemmel megspékelve :))))

 

hableaany Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11712
Itt egy VILÁGÚJDONSÁG A WEB-EN : a WEBSTAR!
Próbáld ki teljesen ingyen! Egy virtuális személyiedző és táplálkozás/életmód-tanácsadó online szoftver, ami egy biztos út a vitalitáshoz és fittséghez.
Személyes Online Trénerek segítenek az TE személyes táplálkozási szokásaid és életmódod alapján kideríteni, hogy hol vannak az hiányosságaid és hol vannak javulási lehetőségek. (személyre szabott edzéservvel, étrenddel..stb)
Ha május végéig regisztrálsz a WEBSTAR-ra, díjmentesen és kötelezettség nélkül élvezheted és használhatod a program egyedülálló lehetőségeit 2008.12.01. napjától 3-6 hónapon keresztül. Akkor áll munkába ez a program. Most a demo változatát láthatod.
Az előregísztrációs időszak május végével lezárul.
Most kapsz INGYEN egy VIP tagságot akár 3 vagy 6 hónapra (ez Tőled függ). Élvezd teljesen az ELSŐK között a vitalitás és fittness következő generációját.
Júniustól csak pénz ellenében használhatják majd azok, akik akkor regisztrálnak fel a WEBSTAR-ra. Ne késlekedj! Megéri!

Link: <A href="http://www.webstar.biz/?id=6ACA-9FBE-EBC1">Ingyen fitness szoftver</A>
Hugianyu Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11711

Keményítő,olívaolaj beszerezve.Jól beettem grízestésztából.A következő tésztásnapomra gondolva pedig vettem "Maggi finom falatok pörkökt szósszal"Hú megtudnám enni most azonnal:) Na de ma fagyi is volt,és most gyümölcsnapra fel!

Van barackom és eprem nyami...de a munkahelyemen azért így is elég nehéz lesz.de majd arra gondolok(miközben a többiek esznek),hogy ők kövérekmaradnak,én pedig szépen soványodom:)))

Petra618 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11710
Megnéztem: Aluminium fólia, tehát folpack!

Szeritem tudtátok ti, hogy miről beszélek, csak játszottatok velem, hogy keverem ezeknek a nevét! :D

Jóéjt Drágáim!

Ui.: a zsír masszást átraktuk holnapra, mert venni kell valami spéci krémet ( drágám szerint "amivel bepácoljuk a kis husidat"! :D
Előzmény: dalibaba (11708)
Petra618 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11709
A lényeg, hogy az az átlátszós cucc, megnézem várjatok!
dalibaba Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11708

Folpack lesz az, mert a celofán az csörögne.

Én is becsavarva szobabicikliztem, vettem egy bazi nagy tekercset, vagy 10 cm átmérőjű hengeren van.

Azóta sem hiánycikk a konyhában...

 

De lehet, hogy előveszem. Én nem tapasztaltam nagyobb változást akkor.

No de majd most ! :))))))))))))))

Petra618 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11707
Bocsi nem alufólia, hanem celofán, csak összekeverem mindig!
Igen, fáj, de nagyon hatékony, olyan piros utána a bőröd, hogy csak na!
Előzmény: MBibi (11706)
MBibi Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11706
Petra! Alufóliába vagy celofánba?
Hm, a fájdalmas masszázst én bizti nem bírnám, én inkább közös tornára invitálom a párom :))
Előzmény: Petra618 (11705)
Petra618 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11705
Hello csajok!

Nem sokára haza ér a párom, ő gyógymasszőr. Egyszer csinált már nekem egy zsírégető masszást, de nagyon fájt. Ma eszembe jutott, hogyha már a diétával szenvedek, akkor megkérem őt, hogy még ma este kezdjük el ismét a "terápiát"!!!

Képzeljétek 2 éve alufóliába tekercseltem magam és tényleg hatékony volt (főleg ha a krém, amit alá kensz, az zsírégető), csak hamar abba hagytam!
Holnap veszek is egy pár tekerccsel! Próbáljátok ki, hátha még segít!

H_G Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11704
:DD
Előzmény: Yamini (11703)
Yamini Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11703
Én is mondtam ilyet anyuméknak:D "Fúj, hogy tudtok ilyet enni??? Húst rizzsel???" :D

Tegnap meg anyum megkérdezte:
- milyen nap van?
Mire én lelkesen:
- husiiii!
Válasz:
- ja jó...arra gondoltam hogy csütörtök, de persze megértelek :D
Előzmény: MBibi (11701)
Petra618 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11702
Oké, köszi szépen! Már túl tettem magam rajta! Tényleg lehet ma vacsira fagyit enni,mert az van itthon???? Vagy mit kellene vacsizni?Főzőcsoki na az nincs (amúgy se tudnám megenn)! Nem lehetne helyette mogyorós milka????? :D
Előzmény: MBibi (11701)
MBibi Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11701
Ezen sajnos át kell esni. Lemondások nélkül nincs eredmény. Ilyenkor viccesen azt szoktam mondani, hogy fúúúúj, lekváros palacsinta, az rossz :)

Nézz bele a tükörbe, nézegesd magad, és erőt ad, hogy látod, miért küzdesz, mit szeretnél eltüntetni, és mi a cél!!!
Előzmény: Petra618 (11700)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!