Keresés

Részletes keresés

Yamini Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11670
Hűha, mennyit írtatok ma :)

Viszont sajna az avokádó fehérjenapi cucc. Talán a magas zsírtartalma miatt, mert fehérje nem sok van benne. Zsír majdnem 15g, fehérje 2g (100grammra)

Petra, a tésztákra készíthetsz tejszínes szószokat (az már majdnem tejföl, de legalábbis nem paradicsomos:) ), ha veszel növényi tejszínt.
Legalábbis mi itt így egyeztünk meg:D
Pl nagyon nagyon finom tud lenni ha kicsit pirított hagymára friss petrezselymet szórsz, ha lehet friss snidlinget (érdemes egy cserepeset beszerezni belőle), egy kis vegeta mehet bele és finom zöldfűszeres mártást kapsz. Variálható sokféleképpen, még fűszerrel amit nagyon szeretsz.

Nameg ott a grízes, mákos, diós tészta. De láttam már aki fahéjas vagy kakaós főtt tésztát evett.

Vagy a változatosság kedvéért egy kis nokedli :)


gnocchi
Erről van egy szép emlékem. 2 éve nyáron teljesen rápörögtem, hogy én gnocchit fogok csinálni. Recept felkutat, minden beszerez, hazajöttem, gyúrtam gyúrtam a tésztát. Aztán valahogy úgy kellene hogy kis rudakba sodorható tésztát kapjon az ember amit felvág. Namost már nem is emlékszem hogy hogy, meg miért, de 6, azaz HAT órán át álltam a konyhában és a végén az egésztől elment a kedvem úgy ahogy volt, alig ettem belőle.



Én vettem sóskát, következő aktuális napon az lesz, nyami :)
Mára viszont lencse! :)) (aztán kitudja, lehet este előkapok egy kis sóskát is)
Hugianyu Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11669

:))))))))))))))))))

Jó majd akkor lesz nekem,ha valaha ebben az életben még kisebb lesz a fenekem:))

Előzmény: dalibaba (11668)
dalibaba Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11668

Ráadásul azt vettem észre magamon,hogy már kisebb adagtól is jóllakom.

 

De jó neked, bmeg ! Mit nem adnék én egy ilyen észrevételért !

 

De ha nekem ízlik valami, abból pláűne rengeteget meg tudok zabálni.

A férjem nemkülönben.

És gyorsan is eszünk, meg maradékmentesen is.

 

Férjem erre mindig azt a jól hangzó, pozitiv alibit találja, hogy :

 

"Kinek milyen az evése, olyan a munkája"

 

"Hogy az alakjáról aztán ne is beszéljünk !" - szoktam neki válaszolni:))) 

Előzmény: Hugianyu (11665)
dalibaba Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11667

Holnap én is grizestésztát csinálok !!!

A máról megmaradt (?)  kaporleves utánra.

És egy kis diétás lekvárocskát is teszek rá.

 

Mbibi, én azt gondoltam, hogy fehérjenapon tejföllel sűritek, mit szólsz ?

 

Előzmény: Hugianyu (11664)
dalibaba Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11666

De, én minden tésztával barátságban vagyok az égvilágon, csak Petrának akartam segíteni.

 

Én amúgy mindent szeretek, ami kajából van, ez  is a nagy bajom. Gyerekkoromban emlékszem, hogy utáltam bizonyos kajákat, amikért utóbb rajongok. (tök, spenót, sóska, túró, tejszinhab, torta, minyon, mindtől a hideg rázott)

A tiltólistán mára egyedül a pocsolyaízű halak és a kagyló maradtak.

 

De utóbb már a garnéla vagy királyrák-farkat is megeszem, mert rá kellett jönnöm, hogy egyáltalán nem halízű.

Egy thai házinéni rizsbe keverten adta nekünk tavaly nyáron, és hófehér, kemény, roppanós, íztelen hús, egészen kellemes.

Azóta itthon is vettem, fagyasztottan és olajban pácolva is, de csillagászati ára van, úgyhogy nemigen éri meg, gondolok itt az ár / érték viszonyra.

Inkább elmegyek mégegyszer Ázsiába a megspóroltakon, és akkor rengeteg egyéb élményben is részem lesz :))) (persze ez csak álom...)

Előzmény: MBibi (11662)
Hugianyu Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11665
Ráadásul azt vettem észre magamon,hogy már kisebb adagtól is jóllakom.
Hugianyu Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11664
Húsos tészta ide,töltött tészta oda,grízestészta nekem még az életben nem esett ilyen jól:) Jó étvágyat mindenkinek az ebédhez! Gyümiseknek kitartás!
dalibaba Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11663

A gnocchi is olasz tészta, ez is kapható a LIDL-ben, nyersen-félkészen, lefóliázott vákuumos dobozban, a töltött, "tortelloni" nevű tészták mellett (na olyat most húsosat vagy sajtosat azt nem ehetsz, de van spenóttal töltött is, az jöhet  :)))

 

No de a ghocchi olyan egész világos, galuska vagy nudli szerű,  és töltetlennek néz ki. Akkora és olyan alakú darabok, mint pl. egy fürjtojás, csak hófehérek.

Még nem ettem, de amikor le volt árazva (250-ről 160-ra a 250 g-os), egyesek feltűnően buktak rá, azt láttam (biztos a 90 naposak voltak:)))

Én akkor csak a töltöttet vettem, mert a lányok azt szeretik, a sonkást persze...

 

Hússal töltött tésztát a nagyobb lányom amúgy Kárpátalján evett életében először, kb. 6 éve. És ott tányéronként egy kanál ecettel keverték el a melegen kifőtt tésztát a fogyasztás előtt. Azóta ezt ő szereti nagyon és szivesen eszi, pláne hogy nálunk is egyre inkább terjed és kapható.

Érdekes, hogy az általános nyomor mellett ő kivételesen egy irtó gazdag családnál volt elszállásolva Beregszászon - Mo-i seftelésből éltek piszok elsőrangúan-, úgyhogy az akkor nyolcadikos gyerekem több ajándékkal érkezett haza, mint amit vitt, plusz a cserelány kinőtt márkás farmereit is megkapta, amilyen neki sosem volt... az osztálytársak is ámultak, mi meg egyenesen hanyattestünk a megrökönyödéstől,  (és a szégyentől valahogy...), mikor hazaérkezett vele.

No  ilyen is van, de nyilván ritkán...

 

Szóval a töltött tésztát ecettel mi is megkóstoltuk, és tényleg nem rossz.

A spenótoshoz is illik.

 

Előzmény: MBibi (11661)
MBibi Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11662
Én a guacamole-t vettem, meg egy másikat is, annak nem tudom már a nevét,
illetve a pácban a Jalapeno-t.
Keményítővel én szoktam fehérje napon is sűríteni, illetve kem. napon :)
A szénhidrát napon maradhat a hagyományos lisztes sűrítés.

Zacskós leves sztem jöhet, illetve régebben írta még Yamini,hogy ő szereti a Tortellinit, ami abban van sonka, ill. sajtos ízszerű valami biztosan nem kavar be a ch napba.
Édes tésztákkal sem vagy barátságban?
Előzmény: dalibaba (11658)
MBibi Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11661
Milyen kaja a gnocci? Ti ettetek már? A lidl-ben láttam már, hogy van (talán a hűtőnél), de nem tudom mit lehet belőle készíteni. Ötletek?
Előzmény: dalibaba (11660)
dalibaba Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11660

Mit együnk szénhidrát napon?

itt egy ötlettár

 

Lementheted a gépedre pdf formátumban az egészet, ha a linkjét beírod erre az oldalra a főablakba, akkor átkonvertálja neked, és lementheted az oldalt tokkal-vonóval, képestül, mindenestül. Utána az Adobe Acrobat meg megnyitja neked a gépeden.

Ez egy olyan ingyenes szolgáltatás, ami nekem nagyon tetszik, bármely weboldalt mindenestül elmentheted vele :

 

 

CONVERT HTM TO PDF
Előzmény: Petra618 (11657)
Petra618 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11659
Mbibi, zacsis levest ehetek ma??? Imádom és abban tészta meg zöldségnek tűnő zöldségdarabok vannak????
dalibaba Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11658

Igen, valószínűleg nincs ilyen oldal,  mert beütöttem néhány alap kajanevet, meg azt, hogy gyümölcsnap, és 1 találat volt, szintén egy topik.

 

 

A LIDL-ben ilyen EL TEQUITO fűszereket szereztem be :

 

por alakúak, 25 g kiszerelésben  :

 

guacamole : ez az avokádóhoz való (4 darabhoz való, elég kiadós mennyiség)

 

Salsa dip    : túróhoz vagy yoghurthoz való, előirás szerint 250 g-hoz, de sztem ez is elég sok, úgyhogy fél literhez / fél kilóhoz is elegendőnek nézem; a zacskó fotója  alapján körözöttszerű lesz.

 

 

olajos-fűszeres pácok 70 ml, 700 g húshoz valók, tényleg 1-2 órával előbb kell rákenni :

 

Jalapeno , Salsa és  Tex Mex fantázianevűek.

 

 

Te melyiket próbáltad ?

 

Keményitőnapon a levest lehet étkezési keményitővel sűriteni, vagy ilyesmi inkább a szénhidrátnapon jöhet szóba ?

 

 

 

Előzmény: MBibi (11656)
Petra618 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11657
Akkor bajban leszek ma az ebéddel,mert se a zöldséget nem szeretem tésztával (vagyis de, de csak egy kis tejföllel, de azt meg nem lehet) se a paradicsomos szószt! :(
Mi lesz ebből? :D Még jó, hogy nem vagyok éhes!

MBibi Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11656
Én is a lidl-ben vett fűszerkeverékkel csinálom az avokádót, nekem nagyon ízlett.
(bár előszőr ettem ilyen formában avokádót is, nincs viszonyítási alapom).
A pácot próbáltam csirkemellel, az is nagyon finom, enyhén csípős. Én sütés előtt fél órával kentem meg a húst, és így is intenzív volt az íze.

Én sajna ilyen oldalról nem tudok, de szerintem ez a fórum ilyen szempontból elég jól működik, kérdés-->és válasz érkezik :))
Előzmény: dalibaba (11653)
Hugianyu Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11655
Lehet,hogy az időjárás okozta a rossz közérzetet,de eszembe jutott még valami.Szedem a szűztea kapszulát,lehet,hogy annak van ilyen mellékhatása?(bár ma lényegesen jobban vagyok az elmúlt napokhoz képest)
Előzmény: MBibi (11646)
Hugianyu Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11654
Reggelire csak almám van:( lehet,hogy inkább ma nem lesz reggeli.Később elmegyek epret venni.Viszont ebédre jön a várva várt grízestészta :))) Gyümi nap után 60-ról 58 voltam,ma megint 59. Kicsit legörbült a szám.
dalibaba Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11653

Jó ötletek.

Mi eddig az avokádókrémet fohagyma-só-tejszin hozzáadásával készitettük.

A piritóssal evés esetén ugye a tejszint ki kell hagyni belőle.

 

Most a LIDL-ben vettem néhány mexikóinak nevezett ízesítőt, közte van avokádóhoz és túróhoz keverendő por, meg folyékony húspácok, 3 izben.

Ezeket fehérjenapra szánom, előző napi húspácoláshoz.

 

A márkájuk "EL TEQUITO". Kiváncsian várom.

 

Hálás lennék az alábbi infóért : nem tud valaki valahol a neten olyan oldalt, amin valami olyan szolgáltatás van, ami mondjuk az adott alapanyag neve szerint, (ABC-sorrendben vagy keresőablakba beütve) megadja, hogy melyik napon lehet használni ???

Előzmény: MBibi (11649)
MBibi Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11652
Sajna nem, az fehérje napi kaja!
Előzmény: Petra618 (11651)
Petra618 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11651
Sziasztok!

Rakhatok a tésztára tojást vagy tejfölt??? Utálom, hogy ilyen finnyás vagyok! :( Na megyek megeszem a reggelim!

Petra
MBibi Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11650
Nem hiszem, hogy rossz a mérleged :) Így tovább, biztosan szépen mennek majd lefele a kilók, az, hogy mennyi leginkább az alkatodtól függ. Én idáig 6 kilót fogytam (nem nagy szám), de elégedett vagyok így is. Van aki tizenkilókat dob le a 3 hónap alatt. Úgyhogy hamar kiderül neked hogy megy!
Előzmény: Sol83 (11648)
MBibi Creative Commons License 2008.05.23 0 0 11649
A 90 napos leírásában az áll, hogy egy kevés grillezett zöldség megengedett a pizzához. Én ettem már brokkolival, és a kem. napról maradt wok-os zöldségkeverékkel is. Gazdagon hagymával, paradicsommal. Húst és sajtot biztos, hogy nem lehet rátenni. Én egyébként ezért nem is rajongok annyira a ch napon a pizzáért. Akkor már inkább tésztát főzök valami paradicsomos trutyival, olajbogyóval.
De ma pirítóst fogok ebédelni avokádókrémmel. Az avokádó húsát egy fűszerkeverékkel préselem krémmé, ami hagymás, fokhagymás ízt ad neki, és szerintem nagyon finom. A vacsorám pedig a tegnap képpel illusztrált zöldhagymás leveles tészta lesz.

Előzmény: Petra618 (11647)
Sol83 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 11648
Sziasztok! Ez a 4. napom. Hétfőn kezdtem a diétát. A mérleg hétfő este mutatott 81.9 kilót, ma pedig 79.9-et. Ez lehetséges? Vagy a mérleg rossz?
Amúgy 170 centi vagyok. Szerintetek mennyit fogok fogyni ezzel a diétával?
Nagyon tetszik, hogy minden nap mást kell enni, viszont abban biztos vagyok, hogy a végére egy életre megundorodom a gyümölcsöktől. :S
Petra618 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 11647
Drágáim!
Egy gyors kérdés!
Holnap szénhidrát napom van, mit tehetek és mit nem mondjuk a tésztára és a pizzára? Nyugodtan ehetek sütit?????? Jesszusom ez jó lesz, vagy nem???????

Jóéjszakát Nektek! :D
MBibi Creative Commons License 2008.05.22 0 0 11646
Szédülés, fejfájás? Ez esetleg az időtől is lehet, nekem 3 napja fáj tompán a fejem. De ha több napig szédülsz, stb. akkor esetleg egy orvost keress fel!
Szép estét mindenkinek!
Előzmény: Hugianyu (11641)
Réky12 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 11645
Milyen magas?:)))
Komolyan mondom olyan recepteket adtok,hogy diéta nélkül is simán beverném!
Ha van még jöhet!
Van még papír a nyomtatómban!:))))
Előzmény: Petra618 (11643)
Yamini Creative Commons License 2008.05.22 0 0 11644
Recepttel érkeztem: fehérje napra
Olyan totál egyszerű, de isteni íze lett.

Hozzávalók:
-csirkemell (kb 70 deka lehetett)
-tejföl (min 3 dl)
-mustár JÓFAJTA (jelen esetben Reine Dijon fokhagymás)
-só, bors
-kis vaj
-tojás
-sajt, füstölt karaván (kb 15 dkg)
(kis tepsi:D)

1. a fél csirkecicit 3 vékony szeletre vágtam, aztán a nagy tenyérnyi szeleteket még két részbe.
2. tepsi kivajaz, 1 réteg husi bele, megszórjuk sóval, megkenjük mustárral
3. a tejfölbe teszünk negyed tk sót és feketeborsot (ez is lehet negyed tk), valamint a tojást, jól összekeverjük. az első réteg husira kevesebb tejföl került
4. második réteg: husi, só, mustár, maradék tejföllel befedjük
5. mehet a sajt rá

40 percig sült fólia alatt (totál puha lett, szóval ha sürgős akkor talán kevesebb is elég), aztán 15 perc alatt a sajt is rápirult.

Finom friss salátával hiperszuper:)))


A sok víz fogyasztás nagyon fontos, nem csak diétakor, hanem MINDIG! Tényleg... hajrá víz!:) Nekem is csak 1.5 liter megy naponta, de örülök, hogy legalább ennyi... Néha sikerül a 2 liter.
Petra618 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 11643
Sziasztok!

Igen MBibi a krumplit szeretem, anyukám paprikás krumplit csinált nekem kolbász nélkül! De így is megfelel!

Képzeljétek ma mértem meg magam mert tegnap elfelejtettem és én azt hittem, hogy 73 kg kezdem a diétám, de nem, hanem 76-tal!!!!!!!!!!!! Szörnyűűűűűűűűű, még jó, hogy elég magas vagyok.

Remélem segít a diéta,mert ha nem, akkor ....

További szép estét mindenkinek! Petra
Előzmény: MBibi (11640)
Hugianyu Creative Commons License 2008.05.22 0 0 11642
Pizza holnapra?hmmm em is rossz ötlet:) én három napja örizgetek a fagyasztóban két buktát,holnap kiveszem.Képes voltam lefagyasztani:) Holnap kiderül ehető lesz e :)Ha nem,elszaladok és valahol veszek risset:)))
Hugianyu Creative Commons License 2008.05.22 0 0 11641
Kis fejfájás,szédülés.Nem túl jó a közérzetem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!