90 napos diéta - a XXI. század fogyókúrás csodája lenne?:-) Várom a tapasztalatokat, véleményeket, recepteket, beszámolókat sikerekről és kudarcokról, egyszóval mindent, ami megkönnyítheti mindazok dolgát, akik úgy döntenek belevágnak!:-)
Viszont sajna az avokádó fehérjenapi cucc. Talán a magas zsírtartalma miatt, mert fehérje nem sok van benne. Zsír majdnem 15g, fehérje 2g (100grammra)
Petra, a tésztákra készíthetsz tejszínes szószokat (az már majdnem tejföl, de legalábbis nem paradicsomos:) ), ha veszel növényi tejszínt. Legalábbis mi itt így egyeztünk meg:D Pl nagyon nagyon finom tud lenni ha kicsit pirított hagymára friss petrezselymet szórsz, ha lehet friss snidlinget (érdemes egy cserepeset beszerezni belőle), egy kis vegeta mehet bele és finom zöldfűszeres mártást kapsz. Variálható sokféleképpen, még fűszerrel amit nagyon szeretsz.
Nameg ott a grízes, mákos, diós tészta. De láttam már aki fahéjas vagy kakaós főtt tésztát evett.
Vagy a változatosság kedvéért egy kis nokedli :)
gnocchi Erről van egy szép emlékem. 2 éve nyáron teljesen rápörögtem, hogy én gnocchit fogok csinálni. Recept felkutat, minden beszerez, hazajöttem, gyúrtam gyúrtam a tésztát. Aztán valahogy úgy kellene hogy kis rudakba sodorható tésztát kapjon az ember amit felvág. Namost már nem is emlékszem hogy hogy, meg miért, de 6, azaz HAT órán át álltam a konyhában és a végén az egésztől elment a kedvem úgy ahogy volt, alig ettem belőle.
Én vettem sóskát, következő aktuális napon az lesz, nyami :) Mára viszont lencse! :)) (aztán kitudja, lehet este előkapok egy kis sóskát is)
De, én minden tésztával barátságban vagyok az égvilágon, csak Petrának akartam segíteni.
Én amúgy mindent szeretek, ami kajából van, ez is a nagy bajom. Gyerekkoromban emlékszem, hogy utáltam bizonyos kajákat, amikért utóbb rajongok. (tök, spenót, sóska, túró, tejszinhab, torta, minyon, mindtől a hideg rázott)
A tiltólistán mára egyedül a pocsolyaízű halak és a kagyló maradtak.
De utóbb már a garnéla vagy királyrák-farkat is megeszem, mert rá kellett jönnöm, hogy egyáltalán nem halízű.
Egy thai házinéni rizsbe keverten adta nekünk tavaly nyáron, és hófehér, kemény, roppanós, íztelen hús, egészen kellemes.
Azóta itthon is vettem, fagyasztottan és olajban pácolva is, de csillagászati ára van, úgyhogy nemigen éri meg, gondolok itt az ár / érték viszonyra.
Inkább elmegyek mégegyszer Ázsiába a megspóroltakon, és akkor rengeteg egyéb élményben is részem lesz :))) (persze ez csak álom...)
A gnocchi is olasz tészta, ez is kapható a LIDL-ben, nyersen-félkészen, lefóliázott vákuumos dobozban, a töltött, "tortelloni" nevű tészták mellett (na olyat most húsosat vagy sajtosat azt nem ehetsz, de van spenóttal töltött is, az jöhet :)))
No de a ghocchi olyan egész világos, galuska vagy nudli szerű, és töltetlennek néz ki. Akkora és olyan alakú darabok, mint pl. egy fürjtojás, csak hófehérek.
Még nem ettem, de amikor le volt árazva (250-ről 160-ra a 250 g-os), egyesek feltűnően buktak rá, azt láttam (biztos a 90 naposak voltak:)))
Én akkor csak a töltöttet vettem, mert a lányok azt szeretik, a sonkást persze...
Hússal töltött tésztát a nagyobb lányom amúgy Kárpátalján evett életében először, kb. 6 éve. És ott tányéronként egy kanál ecettel keverték el a melegen kifőtt tésztát a fogyasztás előtt. Azóta ezt ő szereti nagyon és szivesen eszi, pláne hogy nálunk is egyre inkább terjed és kapható.
Érdekes, hogy az általános nyomor mellett ő kivételesen egy irtó gazdag családnál volt elszállásolva Beregszászon - Mo-i seftelésből éltek piszok elsőrangúan-, úgyhogy az akkor nyolcadikos gyerekem több ajándékkal érkezett haza, mint amit vitt, plusz a cserelány kinőtt márkás farmereit is megkapta, amilyen neki sosem volt... az osztálytársak is ámultak, mi meg egyenesen hanyattestünk a megrökönyödéstől, (és a szégyentől valahogy...), mikor hazaérkezett vele.
No ilyen is van, de nyilván ritkán...
Szóval a töltött tésztát ecettel mi is megkóstoltuk, és tényleg nem rossz.
Én a guacamole-t vettem, meg egy másikat is, annak nem tudom már a nevét, illetve a pácban a Jalapeno-t. Keményítővel én szoktam fehérje napon is sűríteni, illetve kem. napon :) A szénhidrát napon maradhat a hagyományos lisztes sűrítés.
Zacskós leves sztem jöhet, illetve régebben írta még Yamini,hogy ő szereti a Tortellinit, ami abban van sonka, ill. sajtos ízszerű valami biztosan nem kavar be a ch napba. Édes tésztákkal sem vagy barátságban?
Lementheted a gépedre pdf formátumban az egészet, ha a linkjét beírod erre az oldalra a főablakba, akkor átkonvertálja neked, és lementheted az oldalt tokkal-vonóval, képestül, mindenestül. Utána az Adobe Acrobat meg megnyitja neked a gépeden.
Ez egy olyan ingyenes szolgáltatás, ami nekem nagyon tetszik, bármely weboldalt mindenestül elmentheted vele :
Igen, valószínűleg nincs ilyen oldal, mert beütöttem néhány alap kajanevet, meg azt, hogy gyümölcsnap, és 1 találat volt, szintén egy topik.
A LIDL-ben ilyen EL TEQUITO fűszereket szereztem be :
por alakúak, 25 g kiszerelésben :
guacamole : ez az avokádóhoz való (4 darabhoz való, elég kiadós mennyiség)
Salsa dip : túróhoz vagy yoghurthoz való, előirás szerint 250 g-hoz, de sztem ez is elég sok, úgyhogy fél literhez / fél kilóhoz is elegendőnek nézem; a zacskó fotója alapján körözöttszerű lesz.
olajos-fűszeres pácok 70 ml, 700 g húshoz valók, tényleg 1-2 órával előbb kell rákenni :
Jalapeno , Salsa és Tex Mex fantázianevűek.
Te melyiket próbáltad ?
Keményitőnapon a levest lehet étkezési keményitővel sűriteni, vagy ilyesmi inkább a szénhidrátnapon jöhet szóba ?
Akkor bajban leszek ma az ebéddel,mert se a zöldséget nem szeretem tésztával (vagyis de, de csak egy kis tejföllel, de azt meg nem lehet) se a paradicsomos szószt! :( Mi lesz ebből? :D Még jó, hogy nem vagyok éhes!
Én is a lidl-ben vett fűszerkeverékkel csinálom az avokádót, nekem nagyon ízlett. (bár előszőr ettem ilyen formában avokádót is, nincs viszonyítási alapom). A pácot próbáltam csirkemellel, az is nagyon finom, enyhén csípős. Én sütés előtt fél órával kentem meg a húst, és így is intenzív volt az íze.
Én sajna ilyen oldalról nem tudok, de szerintem ez a fórum ilyen szempontból elég jól működik, kérdés-->és válasz érkezik :))
Lehet,hogy az időjárás okozta a rossz közérzetet,de eszembe jutott még valami.Szedem a szűztea kapszulát,lehet,hogy annak van ilyen mellékhatása?(bár ma lényegesen jobban vagyok az elmúlt napokhoz képest)
Reggelire csak almám van:( lehet,hogy inkább ma nem lesz reggeli.Később elmegyek epret venni.Viszont ebédre jön a várva várt grízestészta :))) Gyümi nap után 60-ról 58 voltam,ma megint 59. Kicsit legörbült a szám.
Mi eddig az avokádókrémet fohagyma-só-tejszin hozzáadásával készitettük.
A piritóssal evés esetén ugye a tejszint ki kell hagyni belőle.
Most a LIDL-ben vettem néhány mexikóinak nevezett ízesítőt, közte van avokádóhoz és túróhoz keverendő por, meg folyékony húspácok, 3 izben.
Ezeket fehérjenapra szánom, előző napi húspácoláshoz.
A márkájuk "EL TEQUITO". Kiváncsian várom.
Hálás lennék az alábbi infóért : nem tud valaki valahol a neten olyan oldalt, amin valami olyan szolgáltatás van, ami mondjuk az adott alapanyag neve szerint, (ABC-sorrendben vagy keresőablakba beütve) megadja, hogy melyik napon lehet használni ???
Nem hiszem, hogy rossz a mérleged :) Így tovább, biztosan szépen mennek majd lefele a kilók, az, hogy mennyi leginkább az alkatodtól függ. Én idáig 6 kilót fogytam (nem nagy szám), de elégedett vagyok így is. Van aki tizenkilókat dob le a 3 hónap alatt. Úgyhogy hamar kiderül neked hogy megy!
A 90 napos leírásában az áll, hogy egy kevés grillezett zöldség megengedett a pizzához. Én ettem már brokkolival, és a kem. napról maradt wok-os zöldségkeverékkel is. Gazdagon hagymával, paradicsommal. Húst és sajtot biztos, hogy nem lehet rátenni. Én egyébként ezért nem is rajongok annyira a ch napon a pizzáért. Akkor már inkább tésztát főzök valami paradicsomos trutyival, olajbogyóval. De ma pirítóst fogok ebédelni avokádókrémmel. Az avokádó húsát egy fűszerkeverékkel préselem krémmé, ami hagymás, fokhagymás ízt ad neki, és szerintem nagyon finom. A vacsorám pedig a tegnap képpel illusztrált zöldhagymás leveles tészta lesz.
Sziasztok! Ez a 4. napom. Hétfőn kezdtem a diétát. A mérleg hétfő este mutatott 81.9 kilót, ma pedig 79.9-et. Ez lehetséges? Vagy a mérleg rossz? Amúgy 170 centi vagyok. Szerintetek mennyit fogok fogyni ezzel a diétával? Nagyon tetszik, hogy minden nap mást kell enni, viszont abban biztos vagyok, hogy a végére egy életre megundorodom a gyümölcsöktől. :S
Drágáim! Egy gyors kérdés! Holnap szénhidrát napom van, mit tehetek és mit nem mondjuk a tésztára és a pizzára? Nyugodtan ehetek sütit?????? Jesszusom ez jó lesz, vagy nem???????
Szédülés, fejfájás? Ez esetleg az időtől is lehet, nekem 3 napja fáj tompán a fejem. De ha több napig szédülsz, stb. akkor esetleg egy orvost keress fel! Szép estét mindenkinek!
1. a fél csirkecicit 3 vékony szeletre vágtam, aztán a nagy tenyérnyi szeleteket még két részbe. 2. tepsi kivajaz, 1 réteg husi bele, megszórjuk sóval, megkenjük mustárral 3. a tejfölbe teszünk negyed tk sót és feketeborsot (ez is lehet negyed tk), valamint a tojást, jól összekeverjük. az első réteg husira kevesebb tejföl került 4. második réteg: husi, só, mustár, maradék tejföllel befedjük 5. mehet a sajt rá
40 percig sült fólia alatt (totál puha lett, szóval ha sürgős akkor talán kevesebb is elég), aztán 15 perc alatt a sajt is rápirult.
Finom friss salátával hiperszuper:)))
A sok víz fogyasztás nagyon fontos, nem csak diétakor, hanem MINDIG! Tényleg... hajrá víz!:) Nekem is csak 1.5 liter megy naponta, de örülök, hogy legalább ennyi... Néha sikerül a 2 liter.
Igen MBibi a krumplit szeretem, anyukám paprikás krumplit csinált nekem kolbász nélkül! De így is megfelel!
Képzeljétek ma mértem meg magam mert tegnap elfelejtettem és én azt hittem, hogy 73 kg kezdem a diétám, de nem, hanem 76-tal!!!!!!!!!!!! Szörnyűűűűűűűűű, még jó, hogy elég magas vagyok.
Pizza holnapra?hmmm em is rossz ötlet:) én három napja örizgetek a fagyasztóban két buktát,holnap kiveszem.Képes voltam lefagyasztani:) Holnap kiderül ehető lesz e :)Ha nem,elszaladok és valahol veszek risset:)))