Keresés

Részletes keresés

andcsi30 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 11416

SZIASZTOK!!!!

 

 

Szeretnék csatlakozni hozzátok!

Ma kezdtem a 90napos diétát!

Hát....mit mondjak..nagyon éhes vagyok!!!!!

 

MBibi Creative Commons License 2008.05.05 0 0 11415
Hogy bírod a víznapot? Súlyban ez ilyenkor gyorsan látványos???
Előzmény: kerenyimaria (11411)
Yamini Creative Commons License 2008.05.05 0 0 11414
Hát azt hiszem a mai repertoár (vallomások hada) alátámasztja hogy a gyüminap nem kedvenc mostanság.

De légy optimista, mostantól csak jobb lesz!!! Fokozatosan jönnek a nyári gyümölcsök :)
Meg addigis tipp: dobozos mirelit málna/erdeigyümölcs sokat lendíthet egy-egy gyümölcsnapon, amíg eredetit nem kapni :)
Előzmény: vicsii (11413)
vicsii Creative Commons License 2008.05.05 0 0 11413

Hahoo!

 

Tul a 4. napon.A csuda gondolta volna,hogy ilyen nehéz kibirni a gyümölcsnapot.Pedig még hol a diéta vége.?

 

MBibi Creative Commons License 2008.05.05 0 0 11412
Huh... kitartás!!!! Ez a mai nap tényleg a bűnök meggyónásáé lett :D
Előzmény: kerenyimaria (11411)
kerenyimaria Creative Commons License 2008.05.05 0 0 11411
Sziasztok!
Egy kicsit eltüntem /gép és net problémák/.
Először is szeretném "meggyónni" a bűneimet. Én napokon keresztűl csak bűnöztem! Az első , és a legnagyobb az máj.1.-n volt : bográcsos kakaspörkölt, kapros-túrós galuskával utánna gesztenyés csoki torta. Most őszintén! Ki az aki azt monda volna : á köszi nem kérek semmit, mert gyümi-napom van ma??? Biztos vagyok benne hogy mi, bűnözők lennénk többen. Aztán valamelyik napon hol egy csokis muffin, hol egy túrós v.lekváros bukta/házi/csúszott le! Egyszer sem tömtem tele magam pukkadásig, csak ettem ezt is azt is. Meg is van az eredménye +1.4kg. Ezért tegnap gyümölcs , ma pedig víz napom van. Nem egy kellemes érzés, este tuti hogy kell ennem egy kis mogyorót vagy pisztáciát mert már most kótolog a fejem.
Yamini Creative Commons License 2008.05.05 0 0 11410
Ja és lépcsőn jöttünk fel az imént a sétából! Hah! Mindjárt megveregetem a vállamat :D
Előzmény: Yamini (11409)
Yamini Creative Commons License 2008.05.05 0 0 11409
Hú ezt elképzeltem! :DDD

Ha a két bőrpórázt összerakom, akkor megoldható. Úgyis vannak tippjeim hogy a lakók milyen szitkokat szoktak rám szórni amikor üvöltözök a kutyák után, így legalább elkönyvelnék hogy "tuti bolond a csaj, hagyjuk rá, hadd viselkedjen ahogy akar" :DD
És meglenne a kényszer hogy ne rontsam el, különben pont a fém karabíner fog fejbevágni :DDDD


A gépelés-kalóriaégetésről jutott még eszembe, hogy régen valami ismerős hallotta valahol, és ki is próbálta, és milyen jó, hogy akármerre járunk, akármit csinálunk, tv, séta, mittudomén, ha a kezünk szabad, akkor marha hasznos ha folyamatosan mozgatjuk az ujjainkat :D (ez egy szép magyar mondat volt...:D)
A vérkeringést lehet serkenti egy idő után, kitudja:D De elég fárasztó amúgy:DDD
Meg egész hülyén is nézhet ki :)
Előzmény: MBibi (11408)
MBibi Creative Commons License 2008.05.05 0 0 11408

:))))) Hogy milyen jóízűt nevettem!!! Köszönöm Yamini, ömlik belőled a humor!!!

Mellesleg, anno,mikor még én gépelni tanultam a régi (mechanikus) írógépen írták, hogy mennyi kalóriát éget el a betűk leütése, amit nem kis erővel kellett... No az akkor ezek szerint fogyasztott is :)))

Az uszodás sportolás szerintem nagyon jó ötlet, hidd el, muszály elkezdeni valamit, mert ha visszatérünk a "régi" kerékvágásba semmi sem lesz másabb, könnyebb...csak ha odafigyelünk, akkor marad tartós a fogyás.

Ami még hasznos, az az ugrálókötelezés modnjuk :D Nem tudod esetleg a kutyapórázokkal megoldani, miközben szaladsz utánuk? :D :D Na jó, befejezem a humormorzsák szórását..

Előzmény: Yamini (11407)
Yamini Creative Commons License 2008.05.05 0 0 11407
Hát jó, mondjuk beállíthatom úgy is a képet, hogy mozgok én.

Sétálok naponta 2-4szer a kutyákkal (bár ez inkább kis séta), de ha a városba/egyetemre megyek az aktív rohanás:D, sőt egy ideje nincs türelmem liftre várni és lépcsőn megyek le (haha, fel már ritkábban... nameg 2. emeletről beszélünk), amitől még izomlázam is szokott lenni azt meg páromnak köszönhetem, de ez meg másik topic :DD
Épp tegnap mondtam neki, hogy össze kéne költöztünk, mert akkor gyönyörűen fogynék rendszeresebb testmozgással.

És akkor soroljuk be a mozgások közé a nehéz fizikai munkát, amikor fagyott húst vágok, krumplit reszelek, nokedlit szaggatok és a fakanállal is kevergetni kell! :D

Ja! És a kutyák után néha még futnom is kell...néha egész sokat. De a futásra (mint sportra) soha senki nem fog rávenni.

Viszont úgy szeretnék már újra balaton-átúszásra menni... erre... bezárták az uszodát itt nálunk..... (persze tavaly nyitva volt, mégse mentem el...mondjuk ennek anyagi okai is voltak elég drága még a diákjegy is...)

Lehet ez lesz a jó terv. Kitűzöm a balatonátúszási célt, és bicajjal el tudok menni 20 perc alatt az árpád híd környéki uszodáig, úszok 3-4 km-t, és hazatekerek. (de ez meg úgy első ránézésre öltözés-pakolás mindennel együtt legalább 3 óra)

Na de ezt már lehetne mozgásnak nevezni.

Kérdés: aqua-fitnessről nincs valakinek tapasztalata? Fent említett víz-imádatom miatt ez igen szimpatikus énnéékem...

És akkor említsük meg fő tevékenységemet...óóó, ha a gépeléstől fogyni lehetne!!!
Előzmény: MBibi (11405)
Yamini Creative Commons License 2008.05.05 0 0 11406
így visszatekintve el sem tudom képzelni, hogy húsvét napján én hogy bírtam a gyüminapot :(

Bár mostmár van némi fény az alagút végén, epret vettem tescoban szombaton (300Ft/fél kg!) és tényleg finom eper. Anyumék meg őszibarackot hoztak valahonnan, mondjuk nem kóstoltam, de akármi jobb mint ami eddig volt... Meg a görögdinnye is közeledik:)

Össze kell szednem magam az utolsó 30 napra, mert szeretném még azt a -5 kilót.

De attól sokkal jobban félek, hogy utána mi lesz. Én sose csináltam ezelőtt semmi konkrét fogyókúrát, mérleggel, kalóriákkal, akármivel. És most vegyes érzelmekkel tölt el, hogy eddig előre számoltam az excelben a napokat, de az utolsó 21 napot már visszaszámlálva írtam be, és ránézek és persze ott az öröm hogy vége felé közeledek, de megijeszt hogy az előírt rendszer és szabályok nélkül mi lesz. Terveim persze vannak, csak saját magam se vagyok biztos a hatékonyságában és mindenki emlegeti a jojo-effektust, én meg kicsi vagyok és félek:D:D:D:D mint Vuk :D

De legalább nem vagyok egyedül;)

Érdekes hogy most megint egyszerre vagyunk kicsit mélyebben. Csak én nem foghatom az anyáknapjára :DD Bár... sütöttem anyukámnak muffint! (Igaz, hogy 2 hete van muffinsütőm, azóta minden ch napon van muffin, szal ez se egy nagy érv...) Mondjuk nem is vagyok annyira édesszájú, nem okoz gondot a muffin.

Na abbahagyom...(mármint az írkálást:D)
Előzmény: Éva48 (11403)
MBibi Creative Commons License 2008.05.05 0 0 11405

Én fogytam már le szülés után kalóriaszámolgatós módszerrel kb 20 kilót, de annak az alapja a sok-sok mozgás volt. Meg lehet azt is szokni, mit lehet enni, mit nem, de nekem ez a 90 napos a sok rostfogyasztás-kényszer miatt tetszik. Így nem kell az emésztésemre külön hashajtó teát innom..

 

Én most heti 2 órá tornát tudok beépíteni, néha megy a 3. óra is, szerintem ez fontos, hogy onnan menjen le, ahonnan kell. Meg amúgy is :))

Egy aktív 15 perces séta is megteszi ám!!!

Előzmény: Yamini (11404)
Yamini Creative Commons License 2008.05.05 0 0 11404
Nekem a számolgatós nem menne. Főtt kajákat kiszámolni, aztán kimérni mennyi megy a tányérra.....ehhez tuti nem lenne türelmem.
Amikor kezdtem a 90 napost csináltam egy excel filet, és az egyik ablakot ilyen napi kajás infoknak alakítottam ki. Ha számoltam a kalóriát akkor oda beírtam. Namost ami számolgatva volt az az első 3 nap, utána később egy gyüminap kiváncsiságból hogy az hány-kevés kalória kb, a 30. nap környékén megint volt kb 5 nap amikor írkáltam.

Ez annyiban volt jó, hogy sok általános dolgonak tisztában vagyok a kalóriaértékével...legalábbis nagyságrendileg.


És ami nagyon durva, meg ciki, meg nem is tudom... 60 napnál járok és kb kétszer sikerült rávenni magam hogy érdemben mozgásnak nevezhető tevékenységet végezzek itthon. Szép, mi? :(



Jaj,
vicsii, majd elfelejtettem, üdv köztünk! :)
Előzmény: MBibi (11402)
Éva48 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 11403
Úgy látszik anyák napjára fogunk mindent, Én is bűnöztem vasárnap (vendégeink voltak), meg anyáknapján gyümi nap? Ez lehetetlen, egy kis húsileves tésztával, halacska rizibizivel, s sok- sok saláta. Hát így telt a gyüminap tegnap. HÚÚÚÚÚ de szégyellem magam:((
Előzmény: MBibi (11399)
MBibi Creative Commons License 2008.05.05 0 0 11402
Fogalmam sincs, hogy, hogy 90 napig én bírom-e ezt, megint csábít a torna+kalóriaszámolás....bár ott azért nagyobb akarat kell emlékeim szerint..
Előzmény: Yamini (11401)
Yamini Creative Commons License 2008.05.05 0 0 11401
mármint a *telken* sült a husi :)
Előzmény: Yamini (11400)
Yamini Creative Commons License 2008.05.05 0 0 11400
Akkor ez ma a vallomások napja lesz...
Én meg pénteken kaptam a telefont, hogy a messze lakó fél család jön az itt lakó de nem sűrűn látogatott másik fél családhoz, és szombaton menjünk át. Namost ezt előre sejtettem hogy hiába mondom azt hogy most ettünk, nem lehet megúszni kajálás nélkül, mert "akkor majd szóljatok mikor hozhatom a halászlevet, és a marhapörköltöt tésztával vagy krumplival kéritek-e, vagy tejszínes sajtos husit kértek"??
Szóval délig keményítettem, utána meg halászlé, marhapörkölt volt a vacsi.

És mindez keményítőnapon. De a kirakott pogácsa, sajtos kifli, rétes és egyebek legalább érintetlenek maradtak részemről. Párom mondta majd eszik helyettem:D

És ma a 2. gyüminapomat hagyom ki hasonló okokból, anyumék a hétvégén a teljen voltak és kb egy kiló vaslapon sütött husit hoztak haza salátákkal...


90 napnál tovább lehet ezt csinálni? Vagy 3 hónap után épp ideje van a pihinek?


Ja volt egy kis mókás jelenet, apám (mint távol lakó rokon, szóval nem együtt lakunk) megkérdezte kedvesen hogy kérek-e egy banánt és már nyújtotta felém, mire olyan megdöbbenve "hogylehet ilyen kérdezni?!" arccal mondtma hogy "uh, nem", hogy kicsit meglepődött :DDD
Előzmény: MBibi (11399)
MBibi Creative Commons License 2008.05.05 0 0 11399

Sziasztok! Képzeljétek, tegnap az anyáknapját nem bírtam ki bűnözés nélkül.....Ma nagyon rossz a lelkiismeretem, remélem nem szúrtam ki nagyon magammal.  A 40. napon úgy ettem, mintha nem diétáznák... Talán kellett ez, hogy új erőre kapjak. Nemtom, a gyüminap nem ment. (Igaz közben 70. nap után tegnap este jött meg a mensim-talán a diéta ebbe bekavart...-szóval ezért is nem bírhattam magammal)

 

Előzmény: Törölt nick (11398)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.05 0 0 11398
Na ugye! Megy az, cak nem szabad feladni!:)
Előzmény: MBibi (11394)
k2k Creative Commons License 2008.05.04 0 0 11397
szia!
Én holnaptól kezdem újra, de most már tornával!
Előzmény: vicsii (11396)
vicsii Creative Commons License 2008.05.04 0 0 11396

Halihoo!

 

Èn még új vagyok itt.Sosem probáltam még ezt a fajta diétát.Nagy az elszántságom Remélem sikerül végig csinálnom.Túl vagyok a 3.napon:-))Már ez is valami.Van valaki aki velem egyszerre kezdte(di)a szuper kúrát?

Annyi siker sztorit olvastam róla,remélem nálam is hatása lessz.

Üdv mindenkinek

Yamini Creative Commons License 2008.05.02 0 0 11395
Hurrá! :))
Előzmény: MBibi (11394)
MBibi Creative Commons License 2008.05.02 0 0 11394
-1kiló!! Végre, talán túlléptem a stagnálós időszakon!! :)) hajrá, hajrá!!!
Előzmény: Yamini (11393)
Yamini Creative Commons License 2008.05.02 0 0 11393
60. nap! :)
Előzmény: MBibi (11392)
MBibi Creative Commons License 2008.05.01 0 0 11392
:) Egészségetekre!!
Előzmény: Yamini (11387)
Agi0307 Creative Commons License 2008.05.01 0 0 11391
Sziasztok!

Én nemrég kezdtem el a 90 napos diétát (pontosan ez a 10ik napom :) Néhány évvel ezelőtt végig csináltam és fogytam vele kb 20 kg-ot, sajnos viszont sikerült visszaszednem egy évre rá (amiért a magánéletem volt szerintem a felelős, akkor kicsit bejött az élet :( hát most elhatároztam, hogy ha akkor bejött, most is befog - igaz nemes a cél, mert kisbabát szeretnék, és nem mindegy, hogy hány kg-ról indulok, most kb 98 kg vagyok, nem nagyon méregetem magam, még egyszer se álltam mérlegre, mióta fogyókúrázok, én inkább a régi nadrágjaimba szeretnék beleférni :)
Remélem ismét sikerül, bár úgy gondolom, hogy mindenkinek más módszer jön be, és azért az elmúlt 5 évben az én szervezetem is megváltozott, talán most is összejön :)
Mindenkinek sok sikert! :)
Sziasztok
Ági
H_G Creative Commons License 2008.05.01 0 0 11390
A te mostani étrended mellett tuti híznék én is.
Előzmény: bagi56 (11383)
Yamini Creative Commons License 2008.05.01 0 0 11389
Vettem tegnap egy halom indiai fűszerrel együtt "tesco színes" kuszkuszt, citrom-koriander ízesítéssel.

Leírás szerint megcsináltam, csomag tartalmát 2 dl vízbe (plusz kis vaj) bele, 5 percig áll tűz nélkül, kész.
Teljesen finom, nem ragadós valamit kaptam, amiről megállapítottam hogy kellemesen finom, semmi erős íz.

Egy kis reggelizős tányérra szedtem, és a végén úgy éreztem hogy tuti megdagadt a gyomromban, mert egy falatot se bírnék enni. Szóval igencsak laktató étel :)

2féle ízesítésű volt így "instant" zacskósban, a másikra sajna nem emlékszem, mert az valamiért alapból nem tetszett nekem.

Állagra azt mondtam róla hogy olyan mintha tészta meg búzadara keveréke lenne, majd utánanéztem miaz, és végülis pont ez:D búzadarát sodorgatnak kis vízzel...szóval búzadara tészta:)
DeeDee83 Creative Commons License 2008.04.30 0 0 11388

Gratulálok, és köszi! :))

Előzmény: bagi56 (11383)
Yamini Creative Commons License 2008.04.30 0 0 11387
Mindenki értékelte a hagymalevest :))))) Köszi!
Előzmény: MBibi (11381)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!