Keresés

Részletes keresés

k2k Creative Commons License 2008.04.30 0 0 11386
Csodás volt,hogy jelezted,hogy ami a legfontosabb a SPORT!!!
Előzmény: bagi56 (11383)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.30 0 0 11385
Biztos, de én akkor is azokat a kajákat ettem amikor kövér voltam, amiről Te itt most fogyásod kapcsán beszélsz. Ugyanazon dolgokat hagytam el már vagy tíz éve, mégis dagi voltam.Kondiztam, futottam, táncoltam, mégis kövér voltam.
Kinek a pap, kinek a papné, nekem a fia jön be..)
Előzmény: bagi56 (11383)
MBibi Creative Commons License 2008.04.30 0 0 11384
Szia! Nagyon jó volt olvasnom a "sikersztoridat", tiszta szívből gratulálok az eredményhez is, és a kitartásodhoz is! Számomra kicsit megdöbbentő is, hogy "csupán" ilyen szintű életmódváltással ekkora eredményt értél el, de tudom is, hogy ez mégsem kis váltás, mert ha valaki nagyon rá van a cukros, szénhidráttól fullos ételekre, annak igenis nagy váltás azok elhagyása. Ha valaki úgy szedett magára (mint én is), hogy közben édesítőszert használt, és szinte sosem ettem fehér pékárut, úgy már azért nehezebben mennek le a kilók, de sebaj, megküzdök vele! Köszi az életvidám hozzászólást, lám van remény :))
Előzmény: bagi56 (11383)
bagi56 Creative Commons License 2008.04.30 0 0 11383
Sziasztok !
Én a szó valódi értelmében sohasem diétáztam - mégis legfogytam 32 kg-ot szeptember óta - szóval módszer többis van. Ha valakit érdekel olvassa el, nekem hogyan sikerült.

Egészségtelen étkezésemet "csak" annyiban változtattam meg, hogy a cukros édességeket és üdítőket teljesen elhagytam, csakúgy, mint a fehér kenyeret és a péksütemények többségét. Helyette barnakenyeret, vagy rozskenyeret fogyasztok, illetve édesítőszeres üdítőkkel pótolom a hiányzó édes ízeket. Ugyanezt teszem pl. a nápolyival: csak diabetikus , illetve cukormentes, mégis édes és finom nápolyikat eszem uzsonnára.
- Ötször étkezem naponta. ezek közül a reggeli és az ebéd mennyisége alig kevesebb, mint 110 kilós időszakomban volt. Tízóraira gyümölcsöt (rendszerint almát fogyasztok), uzsonnára a gyorsabb anyagcsere érdekében a cukrot is tartalmazó gyümölcsös Aktivíát és diétás nápolyit eszem, végül lefekvés előtt 3 órával hideg vacsorával fejezem be a napot, tehát többször eszem, mint kövéren tettem. Viszont legalább 2 liter csapp, vagy ásványvizet is muszáj meginni naponta - lehetőleg nem evés közben.
- Na és a legfontosabb: MINDENNAP eleinte fél órát, majd 40-50 percet, aztán hónapokig 1 órát, most már ismét csak fél órákat gyorsgyalogolok: azaz intenzív gyaloglás emelkedőn és egyenes útakon, kocogás lejtős szakaszokon úgy, hogy a pulzusom egy percre se mehessen 100-110-es érték alá és 140 fölé. Ezzel a módszerrel végleg elhagyhattam a 20 éve nap, mint nap szedett drága vérnyomáscsökkentőket, hisz minden mozgás után 20 egységet levitt a vérnyomásból az edzés, amely egész napra így is marad. Most már soha nem magas a vérnyomásom - gyógyszerek nélkül sem. Sokkal jobb a közérzetem, a hangulatom, elfelejtettem a depressziót is, pedig az életem nem egy habostorta - mégis jobban viselem a nehézségeket - kudarcokat.
Ehhez nekem semmilyen kalóriaszámolgatásra, se kínzó edzésekre, önsanyargatásra és koplalásra nem volt és nem is lesz szükségem. Norbi és Alexandra sem tömheti meg a zsebeit az én pénzemből és fitnesstermekbe sem járok - bár otthon van fitness eszközöm, de már ritkán használom. Viszont az edzések könnyű elvégzéséhez nem árt a vitamin, tehát azokból bőven szedek mindennap, így jól bírom a gyűrődést. Fogyásom után nem ereszkedett meg a bőrőm se túlzottan, hisz a szobabicajt és a trendi fittnes eszközöket azért használtam az izom leépülés ellen. Próbálja ki bárki - könnyedén leadhat 10-20, vagy akár 30 kilót is az ember - kitartással és nem hirtelen fogyás kieröltetésével. Nekem is 7 hónap kellett, hogy súlyom az ideális értéken úgy stagnáljon, hogy már semmi nem jön vissza a régi kilókból. Persze ehhez a mindennapi mozgást sohasem szabad abbahagyni. Na mit szóltok hozzá kalóriafigyelő, 90 napos diétázó fórumtársaim? Ahány ház, annyi szokás, ahágy fogyókúrázó, annyi módszer - és a most elmesélt módszer bizony igen sikeres lett számomra és azt hiszem még sok más túlsúlyosnak is bejönne !
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.30 0 0 11382
Igen, mert az vöröshagymával készül, ami maga is sűrít.:)
Előzmény: Yamini (11378)
MBibi Creative Commons License 2008.04.29 0 0 11381
Remélem neked is ízleni fog :) Én meg erőt gyűjtök a holnapi gyüminapra. Reggel tornával indítok, azzal is legalább telik az idő, és nem gondolok arra, hogy éhes vagyok :S Na jó, de ha a tükörbe nézek, rögtön tudom, mit akarok látni, és ez erőt ad!!!
Előzmény: Yamini (11380)
Yamini Creative Commons License 2008.04.29 0 0 11380
Hú, nyami :) Azt hiszem ezt holnap ki is próbálom nagyongyorsan :))))
Köszi!!!
Előzmény: MBibi (11379)
MBibi Creative Commons License 2008.04.29 0 0 11379
Eddig kis vízzel oldottam fel, de most vettem folyékonyt is. Igaz, még nem próbáltam, de biztosan ugyanolyan az "ízeí2, mint a szemesnek.
Hagymaleves: kb 30 dkg vöröshagymát sűrű könnyezések közepette karikákra szeltem, majd kis margarinon és vizen megpároltam. Aztán egy kis keményítővel megszórtam (kb 2 evőkanál), és felöntöttem 2 l vízzel. Beledobtam egy csibeleves kockát, és bőven megszórtam kakukkfűvel. Így rotyogtattam teljes izgalomban vagy fél órán át, aztán kb a felét kiszedtem, és krémessé turmixoltam. Már így is jó lett volna, de teljesen véletlen ráakadtam a Tescoban egy növényi főzőtejszínhelyettesítő főzőkrémet, amiből kb 1 decit belekavartam. Összeforraltam, és kész is. A család többi tagjának kibelezett cipót megpirítottam a sütőben, és abba tálaltam. Hát hogy milyen jóízűen kanalazták!! :) Nem 90 naposnál reszelt sajtot is lehet belereszelni, illetve pirított kenyérkockákkal enni.
Előzmény: Yamini (11378)
Yamini Creative Commons License 2008.04.29 0 0 11378
Zahra, nekem ez a turmix megoldás lencsefőzelékkel működik teljes tökéletességgel :)
Meg a sima zöldséglevesnél is! (amit amúgy kicsit lisztes-pirospaprikásan szoktunk elkezdeni főzni, amitől kicsit másabb mint nélküle, ezért szoktam sűríteni picikét. de jót tesz neki :) )


A kelkáposztáról jut eszembe... keményítővel sűrítgettem. És a végén elég fura lett, mert ugye abból nem fő ki semmi különös, ami "színezné", sűrítené a vizet, így ilyen kocsonyás (azért ez durva kifejezés, de ahhoz közelített) kinézetű lett:DDDD
Nem volt zavaró, csak röhögtem hogy néz ki szegény főzelék :D
Anyumnak pl fel se tűnt, pedig mondtam neki h kicsit furcsa. Férfinép meg ilyet nem is eszik... én hülye, az is most jut eszembe hogy krumplival simán sűríthettem vna...


Éva, hát olvashattad az én gyüm napom hogy alakult.... :S Majd a következő jobb lesz:) Szőlő nekem sokat segített, lédús, finom volt. Banánból már régóta csak egy fél megy le...
Amúgy én eddig egyszer jártam így hogy szinte görcsölt a gyomrom, a fent említett kelkáposztától...


MBibi ide rögtön azt a hagymaleves receptet!!!!! ööö szépenkérem, légyszilégyszi! :)
Imádom a hagymalevest, próbáltam is már 1-2szer (mindig valahonnan éppen összeszedett recept szerint), de egyik se volt olyan hogy megtartsam a receptet :)

Ez a Cologran ismerős, megnézem nekem mi van. Aha, ugyanez:D
Hogy oldod fel? Vagy van folyékony is neked?

És a biopontosnak nincs "papír"íze?:) Vagy Te jobban bírod mint én :)
MBibi Creative Commons License 2008.04.29 0 0 11377
Így igaz!!! :) Nagyon ügyesen csinálod, hogy megint lement egy kiló!
Yamini, én ilyen Biopontos logóval ellátott "bio oat drink hafergetrank" másik oldalán "bio zabital" nevezetűt szoktam venni, van egy béres alexandrás súlykontroll 12 index
szövegű logo is rajta. Mondjuk fogalmam sincs, az Alexandra milyen módszert népszerűsít. Én már úgy vágyok egy kis pirítósra, hogy ma azt vacsizok teával. Tegnap viszont hmmm nagyon finom francia hagymalevest csináltam (keményítőnapra), ha érdekel valakit, szívesen leírom, hogyan. :)
Az édesítővel kapcsolatban pedig én a lidl-ben szoktam venni, annak én nem érzek mellékízt, ha forró teába teszek, akkor sem. Évek óta ezt a Cologran márkájút veszem. az összetétele már más kérdés, szerintem ezek hosszú távon nem túl hasznos dolgok a szervezetnek. Persze a répacukor sem az..
Előzmény: Törölt nick (11375)
Éva48 Creative Commons License 2008.04.29 0 0 11376
Sziasztok!

Én ma szénhidrát napot tartottam. Reggel gyümi: eper, körte, barack(konzerv)
Dél körül azt hittem elpatkolok olyan görcsöm volt vszínűleg a körtétől. A banánra már undorral nézek, én aki minden gyümit szerettem:-(((
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.29 0 0 11375
Tényleg liszt, és a keménytő is ugyanolyan magas kalóriatartalmú mint a liszt, ha jól emlékszem. Jobb elfelejteni mindkettőt. Sűríteni nagyon jól lehet a leveseket, és főzelékeket is úgy, hogy a benne főtt zöldségből kiveszel valamennyit, összeturmixolod és visszaöntöd a kajába, voala, máris kész.:)
Persze a csülkös bableves és a kelkáposztafőzelék akkor is csak rántással az igazi, ha hízlal.:)))
Előzmény: Yamini (11374)
Yamini Creative Commons License 2008.04.29 0 0 11374
Ez csak teljesen saját kigondolás, de sztem a pudingpor nagy része liszt...vagy lehet, hogy keményítővel sűrít? Ez még sose jutott eszembe, amióta meg használom a keményítőt még nem gondolkoztam a pudingporon :DD
Na most megnézem.

Jé, hát ez nem más mint tömény kukoricakeményítő :D
Pudinggal vagy vaniliával, vagy akármivel. Amelyk meg "instant" puding, ott a cukor áll első helyen, utána a keményítő.

A keményítő az meg szénhidrát, szóval azt nem mondhatni, hogy nem hízlal, nade sztem nem gáz. Mondjuk egy finom növényi tej(szín)es-pudingporos hideg gyümilevesbe. Meg a rizsesbe amit főztél :) Most mit tervezel belőle?:)

Nekem az édesítővel sokkal nagyobb bajom van... pl az összetevőivel, vagy az ízével, ha meg mindezeken túlteszem magam, akkor az adagolásával:D

Milyen "márkájú" zabtejet használsz? Én most is ezt az oatlyt vettem, de azért magában van egy adott íze... múltkor a málnás ötletedet valósítottam meg, és azért kevergettem egy ideig hogy átvegye a málna ízt jobban :) De tényleg tökjó volt, csak amikor átüttött a "zab" akkor azért csak jó volt. :DD
Előzmény: MBibi (11373)
MBibi Creative Commons License 2008.04.29 0 0 11373

IgenIgen:)) Kellett, végre volt mit olvasgatnom!

Ne aggódj hogy tegnap nem sükerült, néha nem egyszerű. De ha már eddig csináltad, félúton úgyse adod fel olyan könnyen. Hátad mögött egy csomó sikeres gyüminappal, a múltkorit pl. kifejezetten bírtad. zabtejes banánturmix? kis fehéjjal, mézzel... vagy gyümölcskocsonya zselatinnal? A pudingporrol mi a véleményetek? Önmagában hízlal? (édesítővel persze)

Előzmény: Yamini (11372)
Yamini Creative Commons License 2008.04.29 0 0 11372
Natessék, előkerülök és teleírom a fórumot, hát kellett ez?:D
Előzmény: MBibi (11368)
Yamini Creative Commons License 2008.04.29 0 0 11371
Hú, na annál mi sokkal többet ittunk anno nyáron. Najó nem rengeteget, de kiskanállal számolva nem nehéz többszörösét elérni :D Talán evőkanál volt a mérce.

Azért "veszélyes", mert tényleg finom tud lenni :)


Akkor szerintem iktass be délelőttre gyümilevet, akár 2 deci 100%os gyümölcs is elég, épp csak azért hogy legyen valami tápanyag a szervezetednek. Az se esik jól?
Előzmény: bacscat (11362)
Yamini Creative Commons License 2008.04.29 0 0 11370
:))))
Erről a megfogalmazásról az "elvesztettem zsebkendőmet" kezdetű dalocska jutott eszembe, de nem illik a képbe :D

Ügyes! :)))
Előzmény: Törölt nick (11365)
Yamini Creative Commons License 2008.04.29 0 0 11369
De tiszta szégyen volt ez a tegnapi gyümölcsnap, szóval megint ott tartok, hogy ennél az is jobb ha csak minden második gyüminap van meg.
A legutóbbi gyüminap kihagyás után pl 2 gyümölcsnap oké volt, a tegnapi lett vna a 3, ami nagyon nem volt az.

Reggeli szőlő után délben egy tányér zöldséglevest ettem 1 rózsa karfiollal meg pár répakarikával, ezt mondjuk nem tartottam gáznak, attól h nem gyümölcs, de utána jött egy ujjnyi karaván sajt, pisztácia amiből megettem vagy 20dekát (egésznapra elosztva... ami önmagában kb 1200 kalória, ha számolni is akarok), este meg üres zöldségleves...
Meg napközben kb 7-8 deci 100%os gyümilé...

Szóval ez olyan káosz, hogy szerintem semmi értelme nem volt. Bármelyik napom diétásabb lehet mint amit ezen a gyüminapon műveltem, és közben egésznap majd meghaltam hogy valami értelmeset ehessek. Szóval még csak jó se volt :D
Előzmény: MBibi (11368)
MBibi Creative Commons License 2008.04.29 0 0 11368

Jaj, hát itt aztán nyugodtan hisztizhetsz!!!

Max megvígasztalunk, vagy bátorítunk. :))

Előzmény: Yamini (11367)
Yamini Creative Commons License 2008.04.29 0 0 11367
Én tegnap kussoltam, mert gyümölcsmentes (kivéve a reggeli szőlőt) gyümölcsnapom volt...nem akartam hisztizni :D
Előzmény: MBibi (11364)
Bodzus Creative Commons License 2008.04.29 0 0 11366
Bacscat, ha jól olvastam, végeztél a 90 napossal és te is áttérsz a sima szétválasztásra. Ha van kedved, gyere má' el a Cicvarek által létrehozott Szétválasztós fórumba is, olyan egyedül vagyok ott...:( pedig szívesen vennék némi tapasztalatcserét. ide tessen benézni:

http://forum.index.hu/Article/
showArticle?na_start=0&na_step=100&t=9136696&na_order=

Amúgy azért hiányzik a 90 napos szigorú rendszere. Legalábbis ahhoz, hogy fogyjak:) mert amúgy nem.
Nekem továbbra is délelőtt gyümi, aztán megpróbálok nem össze-vissza enni. De ez így kevés a fogyáshoz, max a stagnáláshoz elég. Pedig lenne még 10 kilóm, amit szívesen elvesztenék valahol:)
De ti, látom, szépen és kitartóan fogytok!! Nagyon ügyesek vagytok!
Előzmény: bacscat (11362)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.29 0 0 11365
Megint elvesztettem egy kilót...jajj de nem sajnálom!:)
MBibi Creative Commons License 2008.04.29 0 0 11364
Hahó többiek!! Merre vagytok?
bacscat Creative Commons License 2008.04.29 0 0 11363
Jó a 3 kg nekem 65 nap alatt ment le 5 kg , ne parázz csináld szépen sorban a diétát érezni fogod a külömbséget!!!
Előzmény: kerenyimaria (11351)
bacscat Creative Commons License 2008.04.29 0 0 11362
Helloo én azért nem eszek délelőtt mert nem akarok:), rosszul vagyok tőle nem tudom miért, almaecetből meg max 1 kiskanállal szabad csak inni azt mondta a gyógyszerész barátunk.
Előzmény: MBibi (11350)
MBibi Creative Commons License 2008.04.28 0 0 11361
Szerintem is bőven jó a 3 kiló, konkrétan nekem a 4 kiló 3 hét alatt jött össze, és azóta nem is változik, csak a centik.
Előzmény: laconicgirl (11360)
laconicgirl Creative Commons License 2008.04.28 0 0 11360

miért nem elég a 17 nap alatt a 3 kiló? ennél gyorsabb egészségtelen lenne...

Előzmény: kerenyimaria (11351)
MBibi Creative Commons License 2008.04.28 0 0 11359

Most tartok az 5. hétnél. Szerintem az elmúlt 3 évben összesen sem ettem ennyi gyümölcsöt :)) Az ananásszal én is mosolyszünetet tartottam, de pl. most azt reggelizem. Az almát pedig mindig berakom a mikróba 2 percre félbevágva, kicsumázva és miután megpuhul, kikanalazom. Így tudom csak megenni, nyersen allergiás vagyok rá. De szerintem így kevésbé savasít.

Kerenyimaria, ha gondod van a savaddal, próbálj meg kölest beépíteni a szénhidrát napodba, lúgos étel lévén nagyon jól egyensúlyban tartja a gyomor ph-ját!

Előzmény: Yamini (11358)
Yamini Creative Commons License 2008.04.27 0 0 11358
bacscat, cellux... :)
Én is ittam egy ideig almaecetet, amíg itt nyaralt 1 hétig barátnőm aki itta. Ásványvízbe téve egész kis koktél ízű, tényleg finom:D
Viszont... barátnőmnek pl kimaradt tőle a pirosbetűs napja...utána nőgyógyász mondta, hogy nem egy ilyen volt már, hogy kiderült hogy almaecet okozott problémát, de már nem emlékszem, hogy mi volt az összefüggés. Szóval ovatosan azért vele.

MBibi, hát ez nem semmi. Igen kitartó vagy:)
Nálam multkor keményítőnapon öcsém "rendes" kaját könyörgött ki, így: "Micsoda?? Krumplifőzelék?? De tengap meg krumplistészta volt, előtte meg -márnememlékszem-, ha krumplifőzeléket csinálsz én elköltözöm! Miért nem lehet valami jót? Barackkal, hússal... valamit, légysziii"
Na ebből lett a baconos-őszibarackos-csirkemell tejfölös szószban... aminek olyan íze van, hogy végig a szószt nyalakodtam... :S

kerenyimaria
Ne légy türelmetlen! :)
És ne várj csodát, annak örülj ha szépen lassan fogysz, ha egy ideig nem megy le kiló, a szervezeted attól még dolgozik közben, pl tisztul, stb. Nem csak a mérleg mérvadó, ne hagyd abba :)
Járj közénk, egész jól tudjuk egymást inspirálni;)
Az én gyümölcsnapomnak a szőlő adott értelmet legutóbb. Az életkedvem is visszatért, amikor megkóstoltam a boltban. És nálam is eddig szinte mindig volt dió vagy pisztácia... próbáld ki a sült gyümiket (pl dióval a tetején), az is lehet hogy beválik.


k2k, folyadéknaptól könnyebb??? Ó, dejó neked:)


H_G, érdekes módon az ananászt én is jobban bírom (vagyis bírtam, mert ujabban azt se kívánom). A kivi viszont volt hogy már a számat is marta...nagyon rosszul esett:S


Ma muffint sütöttem, életemben először. Már értem a muffin-mánia kialakulásának okát, tényleg jó dolog :)
kerenyimaria Creative Commons License 2008.04.27 0 0 11357
Lehet hogy az de nem bántja a gyomrom , mint a narancs. Nem tudom mitől van ez.
Előzmény: H_G (11356)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!