Habcsók
A tojásfehérjékből (a cukor hozzáadásával) verj laza habot, majd az edényt forró vízbe, vagy gőz fölé állítva folytasd a habverést, amíg a hab kissé be nem sűrűsödik. (Annyira kell sűrűnek lennie, hogy jól lehessen formázni.) Egy tepsit (sütőlapot) vékonyan vajazz ki, hints meg liszttel, s arra kiskanállal, vagy nyomózsákkal adagold ki a habot. Végül helyezd előmelegített, de nem túl forró (130 Celsius-fokos) sütőbe, s ott kb. fél óra alatt süsd/szikkaszd keményre a habcsókokat. (A "Borzas Katának" nevezett variánsban a habverés végén durvára vágott dióbelet is kevernek a masszához. Ugyanígy elkészíthető mandula-, vagy mogyoróvagdalékkal is.)
4 tojásfehérje 30 dkg porcukor vaj liszt (20 dkg
kiegészítőkhöz még: egy kolléganőm szokott termésekből, fenyőgallyból, díszgyertyákból helyes kis asztaldíszeket csinálni, meg pl. a bejárati ajtódísz sem kis munka...
Hát pl. adventi koszorút azt évek óta mi csináljuk , hobbyboltban minden hozzávalót lehet kapni, ha nem is szebb, de egyedibb mint a virágbolti.
Másik, amin nagyon gondolkodom a dekoráció: ablakdíszünk van, de az idén az erkélyt is szeretném valahogy feldíszíteni, és nemcsak egy fényfűzérrel.
Mézeskaláccsal nekem az a bajom, hogy nem találok tuti receptet. Kétszer csináltam, egyszer végül is sikerült, de olyan kemény volt hogy célba lehetett lőni vele, másodszor viszont száraz és morzsálódós lett.
- szaloncukrot és mézeskalácsot készíteni. (utóbbival 2 éve már próbálkoztam, aztán vicsorogtam és kidobtam!) :)))
- Szeretnék valami olyan ajándékot venni - kézügyességem nulla - mindenkinek, ami nem tucat, hanem tudják belőle hogy gondoltam rájuk és szeretem őket.
Amúgy a múlt héten dobtunk ki kb. 3 kiló tavalyi csokimikulást és szaloncukrot. Úgyhogy az idén édességet nem veszek senkinek.
Szeretnék idén karácsonykor én magam barkácsolni, varrogatni és minden egyebet amivel örömet okozhatnék szeretteimnek. Nem tudom van e valaki akit érdekel-e a téma, de ha igen szívesen veszem a tanácsokat segítségeket, ötleteket. :)