Keresés

Részletes keresés

raistlin Creative Commons License 2001.04.20 0 0 1325
Bocsi! Az elejét elírtam: nem "párok", hanem "párod". Így már van értelme.
raistlin Creative Commons License 2001.04.20 0 0 1324
Csak akkor, ha a párok katolikus. Ez esetben ő ír alá ilyen nyilatkozatot. Ha egyikőtök sem katolikus, akkor nem fog menni!

Egyébként a katolikusoknál az ilyen nem-sztendert eseteknél az az első lépés, hogy találjatok egy papot, aki hajlandó összeadni titeket. A további teendőket ő majd elmondja. A mi esküvőnk is így szerveződött tavaly és zökkenőmentes volt minden (a párom RK. én meg "kereszteletlen"). Jegyesoktatásra viszont mindenképpen muszáj eljárni!

Raist

Előzmény: Sumo (1323)
Sumo Creative Commons License 2001.04.20 0 0 1323
anubisz azthiszem annyi a kikotes, hogy hozza kell jarulnod, a gyerekeiteket katolikus nevelesben reszesititek
Előzmény: Anubisz (1321)
Anubisz Creative Commons License 2001.04.20 0 0 1322
A fotos elvallja 35000-ert. Szerintetek ez jo ar?
Anubisz Creative Commons License 2001.04.20 0 0 1321
Szeretnenk katolikus templomban eskudni de en reformatus vagyok. Nincs valakinek hasolo problemaja? Mivel jar idoben es tettben hogy ott hazasodjunk?
napsüti Creative Commons License 2001.04.19 0 0 1320
Sziasztok!
Van két cipobolt, mindketto pozitív tapasztalattal.
Az egyik a Juhos Bt. boltja a Váci utca 10-ben, a másik pedig a Bástya cipobolt (itt egyébként 35-tol vannak cipok), a Blahánál, a (volt) Bástya mozival szemközti sarkon. Mindenféle színben és elég sokféle fazonban léteznek cipok.
Sok sikert!
Sumo Creative Commons License 2001.04.19 0 0 1319
hat en ezeken a helyeken jartam:
oltonyhaz (0)
margo divat (1)
griff europark (0)
tobbi europarkos uzlet (0)
duna plaza (0)
elnok utcai oltonyhaz (vagymi:)) be volt zarva)
Előzmény: kincsem (1317)
MUZSI Creative Commons License 2001.04.19 0 0 1318
megnéztem ma a cipőboltot a brodway-nél, hát vannak szép cipők, még a talpuk sem fekete é még olcsóak is
DE iszonyú magas a sarkuk (ki bírja abban egész nap cipelni az álomruhát az álomlánnyal együtt - bár az én ruhám még a könnyebb fazonok közül valók
ÉS nem bőrből vannak!!! az lesz még jó a legnagyobb kánikulában!
a harisnyán még gondolkodom...

zenekar??? nem tudtok semmit? kinek, mi lesz a muzikával? lehet, hoyg a végén dj-nél maradunk?

kincsem Creative Commons License 2001.04.19 0 0 1317
aha, állógallérosat szinte sehol nem lehetkapni. Én talán a Griffben láttam egyet, de nagyon nem volt szép szerintem. A karcsúsításra meg azt mondta az eladónő, hogy most nem divat, de is keressünk olyant... szóval a pasiknak sem egyszerű..:)

kincsem

Előzmény: Sumo (1316)
Sumo Creative Commons License 2001.04.19 0 0 1316
sziasztok

oltonyvasarlasi tapasztalatok:

hetekig keresgeltem magamnak. tudni kell, hogy elore kikotottem: szmokingban nem vagyok hajlando, hat meg frakkban. az oltonyok kozul is csak es kizarolag allogalleros vegiggombolhato fazont akartam, angol stilusu nyakkendovel, magasan zarodo mellennyel. no.

a problema ott kezdodik, hogy a varost jarva rajottem: allogalleros oltony gyakorlatilag nincsen. nem letezik. sehol. egyetlen helyen talaltam, egy kis uzletben az oltonyhaz mellett, de ronda fazon (nem karcsusitott, orias valltomessel), es nem szep anyagbol. ezek utan tertem be a budakalaszi coraban levo kis uzletbe (ha valaki ismeri a helyet: a 2. bejarat kozvetlen bal oldalan levo kis uzlet). ha valaki ilyen oltonyt keres, nagyon ajanlom neki a helyet!
1. a haromreszes oltony, amit vegul megvettunk, osszesen 26k forint, alomszep anyagbol, acelkek szinben, magasra zarodo mellennyel, karcsusitott derekkal, femgombokkal (amik nagyon sokat dobnak az oltonyon).
2. az elado lanyzo meghallgatta a nyakkendore vonatkozo ohajaimat, es azt mondta, nezzunk be nemsokara, a nagykerukben (valahol zsambekon vagyhol) van mindenfele, megnezte az oltonyt, es az ohaj+oltony alapjan hozni fog a nagykerbol hat-het fajtat nekem, csak be kell mennem megnezni.

az oltony pedig olyan, hogy amikor felvettem, nem akartam levenni... gyerekkorom ota nem ereztem ilyen jol magam oltonyben

Előzmény: kincsem (1313)
kincsem Creative Commons License 2001.04.19 0 0 1315
szia Csík!

Igazából én tényleg szerncsésnek mondhatom magam, mert a párom nem sokat nyűgösködött, igaz be kell valljam én sem annyira vagyok oda a vásárlásért. Így aztán főleg szerencsések vagyunk, hogy viszonylag hamar találtunk ruhát.
azt javaslom, ha tényleg fogyózik, akkor várjátok ki mindenképp a végét..:)
Ebben az üzletben átalakítják rá a ruhát, de az kb. 1 hónap, szóval úgy tervezzetek.
Mi is varratni akartunk, de ez így épp kapóra jött..:)

Tegnap rámhozták a frászt egy félpercre. az történt, hogy egy ismerősnek is aug. 4-én lesz az esküvője. Közölte, hogy ők már ki is küldték a meghívókat! én meg még meg sem rendeltem... hát gyors szívroham utám felhomályosítottak, hogy még ráérek, mert kb. 1 hónappal az esküvő előtt szokták igazából kiküldeni őket, csak az ismerősék siettek kicsit...
szóval ilyenek vannak nálunk.
üdv,
kincsem

Csík Creative Commons License 2001.04.19 0 0 1314
Szia Kincsem,
De jó neked, hogy már rá tudtad venni a párodat a vásárlásra... Az én kedvesem olyan nehezen indul neki. Közben kitalálta, hogy fogyózik (na, erre befizetek), és ha tényleg sikerül neki, akkor viszont tényleg csak később kellene ezzel foglalkozni.
Mi varratni szeretnénk a ruháját, de lehet, hogy rá lehetne venni egy kis tájékozódós ruhapróbára is.
Csík
Előzmény: kincsem (1313)
kincsem Creative Commons License 2001.04.19 0 0 1313
Sziasztok!

Tegnap megvettük a páromnak az öltönyt. Nem szeretett volna nagyon szmokingot,m ezért lett öltöny. Szóval tudom ajánlani a Lorenzo Oumo üzletet a Nyugati Átjáróban. Az Esküvői magazinban látott öltönyöket lehet megkapni, akkora méretben és olyan színben amilyenben akarod. Olyan mellényt, és nyakkendőt amilyet akarsz.
Nekünk azért is tetszett, mert a kedvesemnek mindenütt volt olyan, hogy vagy a nadrág, vagy a zakó, vagy a mellény nem volt jó, alakítani kellett volna rajta. Itt minden pont jó volt.
SZóval megvettük.
Az öltöny + mellény + francia nyakkendő összesen 46E pénz.
Szerintem érdemes benézni, ha még nem találtatok semmit. Ja, és van szmoking is!

Üdv,
kincsem

andry Creative Commons License 2001.04.19 0 0 1312
Sziasztok!
Elnézést ha már esküvőhelyszínekről szó lett volna, de nincs idő mpost átolvasni a topicot.
Bp. XII. ker.-ben (esetleg a közelében) kellene egy jó esküvőhelyszín. Ha lehet elérést is írjatok (tel.szám stb.). Mailben is jó.
Köszi:
andry
ide írj
Csík Creative Commons License 2001.04.19 0 0 1311
Na, asszongya, cipők. Akkor lássuk a listámat.

Előre szólok, hogy egyikükben sem voltam, csak én is ezeket fogom végignézni.

Váli sport, a 6-os vili budai (a lejjebb levő) végállomása, a sarkon lévő ház földszintje, itt a táncosok vesznek cipőt, kívül-belül bőr.

Egy másik üzlet: Blahától vissza egy villamosmegálló, a jobb oldalon egy mellékutca, 10 m után kettéágazik, a sarkon van a bolt. (ez egy két éves infó, akkor többféle magasságú-sarkú cipőket adtak, de én a térképen nem tudtam kiszúrni, melyik utca lehet ez).

Esküvői Centrum Hidegkúti út 2. tel. 397-2723. Cipők egyéni importból.

Taylor & Taylor: Barát utca-Hársfa utca sarka. Többen dícsérték, de olyan is volt, aki meg kifejezetten nem.

II. Máriaremetei út 40. Hétfő-kedd-szerda 14-19 óra között.

Egy hely a Blaha és a Lottó áruház között (????)

Duna Plaza Horváth Cipő

Griff bolt lépcsőfordulójában a Nyugatinál

De megjegyzem, hogy a Fehér szalonban is szép cipők vannak. Viszont húzós árban, de világos talppal.

Csík

904Zsó Creative Commons License 2001.04.19 0 0 1310
Szia Muzsi!

Ezer bocsánat, hogy belekotyogok, de én már túlestem a nagy napon, és elmondanám a tapasztalatomat.
Szóval cipő! Tényleg egy nagyon kényelmes kell, már jóval előtte vedd meg, és otthon legyen sokat a lábadon, különben kínszenvedés az egész. Én sajna tanácsot nem tudok adni, mert vidéken vettem az enyémet. Ami miatt elkezdtem írni, az a harisnya kérdése volt. Nekünk tavaly szerintem az egyik legforróbb napon volt az esküvőnk, meg az utána következő, másnap reggelig tartó vigadalom. A meleg ellenére vettem harisnyát, és nem bántam meg, mert egészen reggelig kibírtam a cipőmben, sőt amikor a kedves barátok egy laza mozdulattal ellopták a cipőmet, akkor sem kellett pironkodnom az "illatok" ellen. Ja ehhez még annyit, hogy természetesen mindenféle lábápoló, meg hűsítő valamint izzadsággátló is került a ciplőbe, így elvisselhető volt a dolog. A történet kellemetlen része csak ezután jött, ui. két nap múlva vonattal jöttünk haza, én persze abban a cipőben voltam, mint az esküvőn, csak már természetesen harisnya nélkül a forróságra való tekintettel. A 2 órás vonatút alatt úgy feltörte a cipő a lábam, hogy a saját véremben tocsogtam ,mire hazaértünk. Na akkor kezdtem el igazán áldani az agyam, hogy az esküvő alatt volt rajtam harisnya. Nem akarlak befolyásolni, és bocsi, hogy belekotyogtam.

Szia:
Zsó

Előzmény: MUZSI (1309)
MUZSI Creative Commons License 2001.04.18 0 0 1309
hali mindenkinek!
nekünk júli végén lesz az esküvőnk. amivel még bajban vagyunk: CIPŐ!!! megnézem, amit írtatok, de nagyon aggódom. olyat szeretnék, ami kényelmes is és nem fekete a talpa. nyár alkalmából nem szeretnék harisnyát sem húzni!
a másik: nincs zenénk! zenekar jó lenne, de nem akarunk akárkiket, nehogy valami szar legyen. nem tudtok valakit (ket)? nem akarunk lakodalmast, talán slágerrádió szerű zenék lennének jók, amit az öregség és a fiatalság egyaránt tud élvezni.
még egy: valami ceremóniamester is jó lenne, aki levezényelné az egészet, meg tudna jópofa ötleteket hozn programra. ceremóniamester nem = vőfély! (nálunk)

fotó: hála istennek a családban található profi fotós, akit beszerveztünk, a videózást is a leendő sógor, sógorasszon yvégzi majd. ruha ok, meghívó készülőfélben (saját tervezés)

Maminti Creative Commons License 2001.04.18 0 0 1308
Pesten van a Károly krt. 3. (?) szám alatt az Astoria és a Broadway mozi között.
Előzmény: gebild (1307)
gebild Creative Commons License 2001.04.18 0 0 1307
Maminti

Mi annak a "normális cipőboltban"-nak a címe?
Please!

Előzmény: Maminti (1306)
Maminti Creative Commons License 2001.04.18 0 0 1306
Jelentem, a szervezés kellős közepén tartunk... :)
Meghívók kiküldve, ruhák nagy része beszerezve, beszélnem kéne a fodrásszal, kozmetikussal, sofőrrel, fotóssal, ki vagyok és mit is akarok? :))

Ja, nekem sikerült egy nagyon kényelmes fehér topánt vennem drapp talppal egy normális cipőboltban.

gebild Creative Commons License 2001.04.18 0 0 1305
Sziasztok!

Nekünk május végén lesz az esküvőnk, de még nincsenek meg a cipők. Tud valaki jó cipőboltot ajánlani?

gebild

Kőkapu Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1304
Odibaby!

Ezen a honlapon is szép csokrok vannak:

http://www.thebridesbouquet.com/

Jó böngészést!

Előzmény: odibaby (1303)
odibaby Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1303
Sziasztok!
Köszi a sok virágbolt ötletet, de ki van választva a virágos, mindig nála rendelünk minden csokrot miegymást, és ő fogja csinálni a hajó díszitését is, csak épp nincs menyasszonyi csokor katalógusa.
gbern!
Köszi a webcímet, megnézem!
Anubisz!
Szerintem meg lehet szervezni május végére. Mi is kb. 1 hónapja szervezzük úgy, hogy én hétközben többnyire Bécsben vagyok (tehát semmit nem tudok intézni), a kedvesem pedig elég sokat dolgozik. Úgyhogy csak hétvégén szerveztük, bár az eredményről majd csak május elején tudok beszámolni.
Hanzika Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1302
Hát ez az... a barátnőméknél a céges fotós fényképezett, ő rendes volt, odaadta :)
Előzmény: raistlin (1301)
raistlin Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1301
Asszem valami jogszabály védi a hivatásos fotósok érdekeit és emiatt nem kötelesek kiadni a negát. Hiszen nem maga a fotózás a nagy biznisz, hanem az utánrendelések tömege 1 éven keresztül.

Mi megkaptuk a negatívokat (az egyik fotós nagyon közeli haver, a másik meg az öcsém - mindketten profik) és még így is egy vagyonba került az előhívatás, nagyítás olyan helyen, ahol kedvezményünk van.

Raist

Előzmény: Hanzika (1299)
Hanzika Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1300
Van egy jó virágbolt a Wesselényi utcában, a Körútról nyílik és a Deák tér felé, ha mész, arra van a jobb oldalon.

Nagyon szép csokrokat csinálnak, és nem vészes árért (ez mondjuk tavalyi infó).

Előzmény: odibaby (1289)
Hanzika Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1299
Szija Napsüti :)

Te ezt nem tudtad, hogy csak nagyon közeli ismerős adja oda az esküvői képekről készített negatívot? Állítólag 1 évig náluk kell, hogy maradjon, csak aztán kérheted ki.

Ez nem csak pénzszerzés, de valami hülye macera is...

Előzmény: napsüti (1290)
komissarrex Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1298
Vikilány!
Videjjjó: mi semmi szín alatt nem szerettünk volna videót - mondván a magasságkülönbség miatt nem éppen az esztétikailag optimális ifjú pár kategóriáját merítettük ki-, de a bátyám úgy döntött, hogy mégis csak 1x megy a húga férjhez. A felvétel ezért kellőképpen amatőr, ráadásul szabadtéri esküvő hatalmas szélben. De pont ezek adják meg a báját a felvételnek. A nagy tiltakozás ellenére is nagyon örülök, hogy lett egy ilyen.
Anubisz!
Nekünk tavaly kb. másfél hónapunk volt az esküvőszervezésre. Mindketten dolgoztunk, nem is keveset, igazából a hétvégék maradtak. Akkorra meg azért volt sokminden más is. De viszonylag tervszerűen haladtunk, és végülis mindent sikerült elintézni. Igaz, csak 23-an voltunk(az eredeti meghívott létszám is ennyi volt!), de a szabadtér miatt, meg mindkettőnk extra méretei miatt(a vőlegény lényegesen alacsonyabb az átlagnál, jómagam pedig magasabb) kellőképpen macerás volt.
Bocs, kissé hosszú lett...
gbern Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1297
Odibaby!

Talaltam egy site-ot, ami talan hasznos lehet a csokor kivalasztasanal:

http://www.victorianbride.com/

Előzmény: odibaby (1289)
BETTI Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1295
Be kell vallanom, mi már több mint egy fél éve szervezzük az esküvőt, és még mindig rengeteg minden van hátra. Hiába, ha mind a ketten dolgozunk, akkor képtelenség mindent munka mellett elintézni...
Előzmény: Anubisz (1293)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!