Keresés

Részletes keresés

Yamini Creative Commons License 2008.04.06 0 0 11115
Én sokáig tologatttam a víznapot, hogy ne olyan napra essen, amikor egész nap itthon vagyok. Pl hétvége.

Úgy mégiscsak könnyebb ha az ember valamivel leköti magát. Bár végül mégis itthon voltam többnyire.


Amúgy meglepő, de nekem úgy tűnt hogy szinte könnyebb volt mint némelyik nehezen viselt gyümölcsnap. Tettem a vízbe olyan gyógynövényi alapú fahéjas ízű oldódó port (Sunrideres), ami kifejezetten finommá tette, és megittam majdnem 2 üveg 1.5es vizet. Egy kicsi maradt a 2. üveg alján másnapra...

És csak este tört rám az érzés, hogy áh mostmár ennék valamit, de ez gyüminapokon is mindig így van. Szóval amennyire paráztam tőle, annyira gyorsan elmúlt különösebb szenvedés nélkül.
Előzmény: *Réka* (11111)
Yamini Creative Commons License 2008.04.06 0 0 11114
A rizst lehet keményítő vagy ch nap is, eldönthetetd, de onnantól csak az a nap legyen.
Én alapból keményítőnek olvastam, meg odaraktam a zöldségek mellé köretnek jóaz:)
Borsósrizs, kukoricásrizs, rizses lecsó...

Ch napon meg mit kezdenék vele. Rizsestészta:D


Igen, tényleg feltűnően tele van gombával a szakácskönyv, éppcsak gyümölcsnapon nem találtam:D Én is fehérjének tudom.

Mérd is a centit! Én nagyon sajnálom hogy 10 napja mérem csak, ugyanis ma -5centi volt deréknál és -4 csípőnél a 10 napos eredmény:)))

Most úgy csinálom hogy gyüminapok utáni reggelen mérek ahogy olvastam, és egyszer mérleggel, legközelebb centivel. Vagy mégritkábban, de ez így kb jó.


Tényleg nem oké a szakácskönyv. Ha én szakácskönyvet írnék a diétához, akkor már így 30 nap tapasztalat után is sok hasznos dolgot bele tudnék írni. Ebben meg semmi extra nem volt amennyire megnézegettem. Sőt, nem is szakácskönyvet kell írni, csak tippeket, tanácsokat, amiket alap receptekhez lehet használni. Nade erre meg itt a fórum:D
Előzmény: MBibi (11113)
MBibi Creative Commons License 2008.04.06 0 0 11113
Én is néztem azt a 90 napos diétára való szakácskönyvet....hát nekem is ez volt a véleményem. Akár rá se írták volna. A gombát szinte mindenhez írja, pedig azt fehérje napon lehet csak, nem? A rizst pedig szénhidrát naphoz, én eddig úgy tudtam, hogy azt keményítőnapon lehet enni...No sebaj, 12. napja csinálom ebben a tudatban, és -4 kiló ma meglett! Gyorsan centire is lemértem magam! :)
Előzmény: Yamini (11107)
MBibi Creative Commons License 2008.04.06 0 0 11112
Barátnőm is csinálta a 90 napost szoptatás mellett, igaz az ő babája már 8 hónapos volt, és nem csak tejcsit evett, viszont én is olvastam, hogy a méreganyagok miatt nem ajánlatos szoptatás mellett csinálni.
Előzmény: *Réka* (11111)
*Réka* Creative Commons License 2008.04.06 0 0 11111

Az még hagyján, de holnap víznapot kéne tartani és reggel 9-től este fél 8-ig bent vagyok a suliban. Szerintem nyakamba kötöm a vécékulcsot. :)

Tényleg, munkát mennyire viseli meg a víznap? Vagy inkább hétvégére időzítitek? Nem leszek fáradt meg főleg remegős, mint amikor éhes vagyok?

Előzmény: Yamini (11108)
Yamini Creative Commons License 2008.04.06 0 0 11110
Barátnőm is gondolkodott rajta (3 hónapos a kisfia), de azt olvastuk hogy nem szabad, mert a 90 napos tisztító hatása miatt sok káros anyag szabadul fel, és az anyatejben meg megjelenik.
Előzmény: Bodzus (11109)
Bodzus Creative Commons License 2008.04.06 0 0 11109
Hát úgy, hogy le akarok fogyni:)))
és ez a diéta némi tudatosságra is szoktak. de úgy csinálom, hogy ne éhezzek, víznapot sem tartok és így egész oké. Persze, nem produkálom azokat a fantasztikus eredményeket, mint itt néhányan, de ha nem hízom végre egyszer szoptatás alatt, az már nagy szó:)
Előzmény: Yamini (11107)
Yamini Creative Commons License 2008.04.06 0 0 11108
Na ezaz! Ha az ember iszik 2-2.5 litert akkor garantáltan 20 percenként úgy rohan a wc felé, mint aki fél napja nem járt arra... :D
Előzmény: *Réka* (11104)
Yamini Creative Commons License 2008.04.06 0 0 11107
Igen, szabályszerint tényleg vadas kajához szokták csinálni :)

Köszönöm a receptet, szerintem is nagyonjó, kipróbálom és beszámolok! :)
Én is csináltam már répás-hagymás spagettiszószt, ebből szerintem nem kell problémát csinálni. Tegnap este végignézegettem azt a receptkönyvet amit emlegettem a napokban és elég fura...mert:
-minden főzeléket lisztez
-főtt zöldségeket (ami nem hüvelyes) bármilyen napon csinál
-pl főzelékekre tesz gombapörköltöt
-vagy a tésztákhoz padlizsános-gombás szószt csinál

Szóval ahogy átfutottam, ezeknél sokkal egészségesebben vagy épp szétválasztósabban is meg lehet csinálni adott kajákat. Persze 5letadónak jó, de nem mondanám "alaposnak"


Köszi a hajdina és társai tippet is, még sose próbáltam, de már régóta nézegetem. Itt az ideje :)


Szoptatás közben hogyhogy 90 napozol?


Itt még mindig szürkeség van...


Ez a frissföl is jó 5let, megnézem majd mit is rejtettek bele a "tejföl" helyett. De igazából ezzel a 100ból 3g fehérjével már nem tartom olyan veszélyesnek a tejfölt:D
Előzmény: Bodzus (11103)
Yamini Creative Commons License 2008.04.06 0 0 11106
Most másodszor döbbent meg öcsém. Már a mustáros zöldség kapcsán említettem, hogy ízlett neki a zöldség, pedig amúgy mindent kiválogat a tényárján ami neki nem tetszik, többnyire ez azt jelenti, hogy ami nem hús.

Most cézár salátát csináltam, és már sajnálkozva néztem a nagy tál salátát, hogy a fenébe is, ennek is ki lesz dobva a vége, mert ennyi nem fog elfogyni :(

Aztán tettem rá öntetet és találtam egy saláta középéről származó zsenge részt és megkóstoltam, hát hmmm... Mondtam öcsémnek hogy na ezt kóstolja meg, és egy hasonló zsenge öntetes darabot a szájába nyomtam. Meglepődve közölte hogy hát ez finom! :D

Újabb jópont volt hogy beletettem azt a kis csirkehusit, majd izgatottan jött hogy ő is kap-e belőle...
Mondtam hogy persze, sőt. Szeretném ha ma elfogyna.

Szedett, mint aki sose evett (előtte tolt be egy tál húslevest), leült a fotelbe és a következőket hallottam miközben én még a saját tálamba sajtot rakosgattam:
"Mmmmmm... uuummmm....ez k.rvajó....ahhmm...hmmm"

Hát ilyet kevés kaja szokott kiváltani belőle, nade hogy abban nyers zöldség legyen?!?!?!

Majd közölte hogy az egészet meg tudná most enni:D Mondtam h vacsira hagyjon nekem ha lehet. Aztán szedett még egy tállal és elégedetten megjegyezte hogy még van bőven :D
Seven Aletta Creative Commons License 2008.04.06 0 0 11105
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni azoktól, akik másodszorra (vagy többedszerre) csinálják végig a diétát.
Tavaly volt egy fél éves fogyókúrám, akkor három hónapig ex has, majd három hónapig a 90 napossal diétáztam. A végeredmény -22 kg lett. Sajnos azóta újabb fél év alatt visszavánszorgott ~6 kg. Ettől, illetve összesen legalább 15 kilótól szeretnék most megszabadulni.
Mit tapasztaltatok? Másodszorra is ugyanolyan hatásos a diéta? Vagy van, amire most jobban kell figyelnem? (Azt mondjuk elhatároztam, hogy a víznapokat keményen be fogom tartani, ez ugyanis nem sikerült anno.)
Mindenkinek sikeres testi és lelki megújulást és szép tavaszt kívánok!! :)
*Réka* Creative Commons License 2008.04.06 0 0 11104

Mostanában már én is azt csinálom, hogy a tanáriban ott van az asztalomon az ásványvíz, de sajnos nem megy egy nap alatt a 1,5 liter sem. :(

Majd most jövő héttől azt csinálom, hogy minden szünetben elkapom az üveg nyakát és leiszom magam. :) De hát akkor meg az az állandó szaladgálás a mosdóra... :)

Bodzus Creative Commons License 2008.04.06 0 0 11103
Dél-Budán süt a nap:)))
Yamini, a zsemlegombóchoz a vadas szósz a legfinomabb sztem. Itt egy recept- ez spagettivel - , nem próbáltam, nekem a párom hozza kajáldából, mmmm!

Spagetti vadas szósszal
Hozzávalók: • 1 csomag spagetti száraztészta, 4 db sárgarépa, 1 fej hagyma, 2 db fehérrépa, 1 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél, 1 kk mustár, 1 ek tárkonyecet, 1 pohár tejföl, 1 tk vaj, 2 ek liszt, 1 tk só, csipetnyi cukor, vegeta.
Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk és kevés vízben, sóval, vegetával, a babérlevéllel puhára főzzük. Kivesszük a babérlevelet, hozzáadjuk a cikkekre vágott fokhagymát, a tárkonyecetet, a mustárt, az ízesítőket és összeturmixoljuk. A lisztet és a tejfölt pici vízzel kikeverjük és a masszához tesszük. Összefőzzük. Közben kifőzzük a spagettit, lecsorgatjuk. A vajban még forrón átforgatjuk. A vadas szósszal tálaljuk.

A tejfölt lehet frissföllel is helyettesíteni, gondolom. A napokban úgyis annyira belemerültetek a növényi tejhelyettesítőkbe:) A répában meg sztem nincs annyi keményítő, hogy bezavarjon a tésztás napba.

Tésztás napon egyébként ki lehet próbálni a kuszkuszt, kölest és a hajdinát is. Finomak, egészségesek és nagyon sokféleképpen elkészíthetők. Akár hagymával, zöldségekkel, akár édesen mézzel és mazsolával.
Tegnap sós-zöldséges (majdnem vegeta) vízben simán megfőztem a hajdinát, előbb kicsit megpirítottam, és zöldsalátával nagyon finom volt.

Én folyton szomjas vagyok, még gyümölcsnapon is, lehet a szoptatás miatt, de a sima víz nem túl kívánatos:( Citrommal már oké, vörös tea, nagy kedvencem nagyon finom és hidegen is jó, lehet ízesítve is kapni.
Mondjuk én vizikefírt iszom, nagyon üdítő és állítólag egészséges is, mindenesetre abból lemegy másfél liter, a maradék egy liter már könnyen összejön.
Előzmény: Yamini (11102)
Yamini Creative Commons License 2008.04.06 0 0 11102
Hát itt (pest, észak) szürke minden. Tegnap is kétszer áztam meg...
Tegnap kora du eltűnt a napsütés, jött hideg, meg nyál.
Előzmény: Törölt nick (11101)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.06 0 0 11101
Hol esik? Nálunk verőfényes napsütés és meleg van...még.
Előzmény: Yamini (11100)
Yamini Creative Commons License 2008.04.06 0 0 11100
Ittvan a víz a könyököm mellett, de sokszor az orrom előtt van és azon tartom a fejemet :DDD

Meg ilyen esős időben nem ébred vágy az emberben az ivásra... :)

De azért legtöbbször a 1.5 liter az megvan, szóval nem nagy a baj.
Előzmény: Törölt nick (11098)
MBibi Creative Commons License 2008.04.06 0 0 11099
Ha pedig a vizet nem szereted, nyomj bele egy kis citromlevet+édesítőt, hátha akkor jobban csúszik :)
Előzmény: Törölt nick (11098)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.06 0 0 11098
Tedd magad elé a ásványvizes palackot, az emlékeztetni fog arra, hogy innod kell és látod is, hogy megittad-e a kellő mennyiséget.
Előzmény: Yamini (11096)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.06 0 0 11097
Annak idején egy barátnőmnek azt mondtam, hogy óránként igyon meg egy nagy pohár vizet, akkor is, ha nem szomjas. Ez működik is!:) Emlékszem, neki be volt állítva a telefonébresztője, és jelzett, hogy innia kell..)
Előzmény: *Réka* (11093)
Yamini Creative Commons License 2008.04.06 0 0 11096
Nálam is csak ez működik, vizet üvegből, teát meg már kb 10 éve korsóból iszom, ami fél literes. De én pl a teáról teljesen leszoktam mostanság, pedig előtte napi 1,5-2 litert ittam.
Néha nekem se jön össze a 1.5 liter sem, az meg hogy 2-3 liter minimum...eh. Néha a 2 sikerül.

Gyüminapon pl nem tudok inni, eszembe se jut, hiába van itt az üveg víz.
Előzmény: MBibi (11095)
MBibi Creative Commons License 2008.04.06 0 0 11095
Gratula a -4 kilóhoz! Én szeretek teázni, a délelőtt folyamán simán megiszok 2-3 bögrényit, aztán ásványvizet, én úgy tudok sokat inni, hogy nem pohárból, hanem üvegből iszom, és mindig ott van mellettem :)
Előzmény: *Réka* (11093)
*Réka* Creative Commons License 2008.04.06 0 0 11093

Sziasztok!

 

Gondoltam beszámolok az eddigi eredményekről. Elkezdtem januárban a kúrát, de akkor a sok családi program, utazgatás, síelés meg iskolai kirándulás miatt nem tudtam betartani sajnos az előírásokat.

Aztán most 13 napja megint belevágtam, keményen és szigorúan (legalábbis igyekszem), az eredmény eddig 4 kiló mínusz.

Jó a diéta, tartható, ha az ember nem ücsörög egész nap és agyal, hogy ma mi a fene van éppen soron. Így, hogy nekem sajnos a 24 óra kevés egy nap, egész jól kibírom előre kikészített kis adagokkal.

A gond az ivással van. Hogy tudtok Ti ennyi folyadékot magatokhoz venni?

 

Kitartást Mindenkinek és köszönöm a jó ötleteket és segítséget!

Yamini Creative Commons License 2008.04.06 0 0 11092
Szorgalmasan írj is :))
Előzmény: Éva48 (11091)
Éva48 Creative Commons License 2008.04.05 0 0 11091
Köszönöm Nektek a válaszokat és a videot is megnéztem, nagyon jó. Hamarosan veszek egy nagy levegőt :-O)) s belevágok. És olvaslak szorgalmasan Benneteket.
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.05 0 0 11090
ez jó!
Előzmény: Lili40csajszi (11089)
Lili40csajszi Creative Commons License 2008.04.05 0 0 11089
Köszi mindenkinek, hát, én is bizonytalan vagyok. Vagy nem is? :)
Nekem csak azért tetszik a módszer, mert amit ebben a videóban is mondanak,
http://www.videosmart.hu/video/hogyan-bojtoljunk-4-resz-a-helyes-taplalkozas
lehet valami abban, hogy a sok-sok marhaság, amit összezabáltunk az elmúlt években, attól érdemes megszabadulni. Talán nem lesz hatékonyabb a súlyveszteségben, de azért a lényege az egésznek mégiscsak az egészség, nem?
Yamini Creative Commons License 2008.04.05 0 0 11088
0,6? Nahát! Pedig tegnap azt olvastam, hogy a növényi tejes dolgok közül a zabnak van a legnagyobb fehérjetartalma.

Majd hétközben levadászok egy bioboltot. Úgy sajnálom hogy a biopontok bezártak...
Előzmény: MBibi (11087)
MBibi Creative Commons License 2008.04.05 0 0 11087
Én is tettem egy újabb kört a bioboltban, én zabtejet vettem, aminek a fehérje tartalma 1 dl-nél 0,6 g még a tehéntej 3,8 g-ot tartlamaz. Kicsit már én is belekavarodtam, hogy most akkor mi számít :) Én kávéba mindenképpen teszek egy pár kortynyit reggelente, úgy hogy az 1 liter kettőnknek egy hét alatt fogy el, szerintem ez simán belefér. Holnap nekem is gyüminapom lesz, és szamócás szószt csinálok sült banánnal, kíváncsi vagyok milyen lesz, ezt este találtam ki.
Előzmény: Yamini (11081)
Yamini Creative Commons License 2008.04.05 0 0 11086
Na mondjuk ez is igaz... :)

De ezzel az óriási fehérjetartalommal akár tehetnék is a főzelékbe tejfölt...
Előzmény: Törölt nick (11085)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.05 0 0 11085
Melyik boltban láttál te mostanában olyan tejet amihez köze lett volna állatnak???:)
Előzmény: Yamini (11081)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!