Keresés

Részletes keresés

napsüti Creative Commons License 2001.03.12 0 0 1229
Odibaby!
Igen ott van, csak figyelni kell, mert nem túl feltünő. Egy kapualjba kell bemenni (a házszámot sajnos nem tudom), és már a kirakatban is vannak fehér cipők. Egyébként én 'anno' végigjártam az összes körúti boltot és ez volt az egyetlen, ahol színre, fazonra és árban is megfelelő cipőt tudtak mutatni.
Sok sikert! :)
Előzmény: odibaby (1228)
odibaby Creative Commons License 2001.03.12 0 0 1228
Na, akiket a hajos dolog erdekel, az figyeljen!
Mindegyik hajo, amit 60 es 108 fo kozott hirdetnek, ugyanakkora!
Ez komoly. Megneztuk a hetvegen a 80 szemelyest (amire azt mondtak, hogy 80 szemelyes), es pont akkora, mint amin az ismeroseimnek volt az eskuvojuk, csak az 60 szemelyes volt. Na, mondom, ez erdekes, nezzunk egy masikat! Arra azt mondtak, hogy 108 szemelyes (de a tulaj szemelyes velemenye szerint 80-nal tobbnek nem kenyelmes), azt csak kivulrol tudtuk megnezni, de igy pont akkora, mint az elozo 60 es 80 szemelyesek! Szerdan fogjuk megnezni belulrol, azt mondja, ez sokat szamit. De legalabb profinak tunt, akivel beszeltunk. (ezt a hajot egyebkent 20e/allo ora es 30e/menos ora aron akarjak kiadni, es mindent ok akarnak szervezni). Ha meg ezutan is kell valakinek a tel.szam, szoljon es kuldom!
A varronovel sajna nem tudtam beszelni, viszont voltam egy eskuvos szalonban (2igen), es ott is vallalnak varrast, nem is tul dragan. Amit felprobaltam, egy egyszeru A-vonalu, felul csipkes ruha, 44e lenne a berlese, de 55e-ert meg is varrjak nekem. Szoval nem tudom.
cloud!
Mennyi ido alatt keszult el a ruhad?
napsuti!
Koszi az otletet, megnezem. Ez ott van, ahol a mozi (volt)?
cloud Creative Commons License 2001.03.09 0 0 1227
odibaby:

100 000 Ft-ot hagytunk ott, de abban tobb dolog is volt:
az en ruham, a volegeny ruhaja, ezekhez o adta az anyagot is;
ezenkivul meg a 2 koszoruslanyruha, egy ruha nekem, a menyecskeruham es egy polo, amikhez mi vittuk az anyagot.
(Azt hiszem, az en ruham 40e volt.)
Cloud

Előzmény: odibaby (1225)
napsüti Creative Commons License 2001.03.09 0 0 1226
Odibaby!

Ha Budapest-közelben vagy, akkor azt hiszem tudok cipőügyben segíteni. A Bástya cipőboltban a Blahánál vannak kis méretű fehér cipők. Érdemes megnézni! (nekem is ott sikerült beszereznem a megfelelőt :))

Előzmény: odibaby (1225)
odibaby Creative Commons License 2001.03.08 0 0 1225
Anubisz!
Az ismeroseim, akik a 60 szemelyes hajon tartottak, vihettek italt, de nem mindet ok vittek.

seawing!
A kaja eleg jo volt, es meleg es hideg kajak kozul is lehetett valógatni.

raki!
A hetvegen beszelek a varronovel (remelem), es megtudom, hogy egyaltalan vallal-e meg ilyesmit (de gondolom igen). Ha beszeltem vele, kuldok tel.szamot.

cloud!
Nagyon szep a ruhad! Ez a varrono pesten van? Es milyen aron dolgozik?

A hajos tel.szamokat kuldom, ha hazaertem holnap!

Tud valaki olyan helyet, ahol esetleg van 35-os cipo? Ez meg kemeny menet lesz!

vikilány Creative Commons License 2001.03.08 0 0 1224
Köszönöm szépen:)))
Előzmény: szurke endre (1223)
szurke endre Creative Commons License 2001.03.08 0 0 1223
Vikilany,

Sok millio gratula!

sze

Előzmény: vikilány (1201)
cloud Creative Commons License 2001.03.08 0 0 1222

Ruhavarratáshoz:
Igaz Tiborné-Igaz Tibor:nöi férfi szabómester, 1188 Budapest, Nagykőrösi út 64. , (1) 291 8777,
Ők csinálták mindkettönk ruháját (meg még a koszoruslányokét is)
A ruhák: http://www.szif.hu/~korognai/csalad/eskuvo/eskuvo.html (csak a mienk)
Cloud

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.08 0 0 1221
Ki ez a nőszemély, aki csak menyasszonyi ruhákat varr? Meg tudnád adni az elérhetőségét cím/telefon?

Azért kérdezgetek itt, mert mégiscsak jobb egy olyan, akinek van már valami referenciája, mint ha csak betoppanok egy varrónőhöz.

Előzmény: odibaby (1217)
seawing Creative Commons License 2001.03.08 0 0 1220

Odibaby!
Nekem is elküldhetnéd a telefonszámot! Megköszönném!
A kajáról milyen tapasztalataid vannak? Finom volt? Vagy ehető? Lehet választani?
s.
Előzmény: odibaby (1217)
Anubisz Creative Commons License 2001.03.08 0 0 1219
Odibaby!

Koszi a felvilagositast, eleg jol hangzik! En igenyttartok a telszamra. Engem inkabb a 60 szemelyes erinteni mivel kb.50-en leszunk.
Az italt ok adjak vagy mi vihetjuk?

Herr X Creative Commons License 2001.03.06 0 0 1218
Ha mar video...

Ismer valaki olyan helyet, ahol CD-re is ki tudjak irni a video-anyagot? Ha igen, milyen formatumbol?

Herr X

odibaby Creative Commons License 2001.03.06 0 0 1217
Sziasztok!

Raki!
A ruhat egy varrononel szeretnem varratni (milyen erdekes :-) ), mivel az eskuvoi ruhaszalonban nem vallaltak el (tul rovid lett volna nekik az a 2 honap ahhoz az egyszeru A vonalu ruhahoz :-(). Sajna, meg nem tudtam felhivni, igy nem tudom, elvallalja-e. De ha tudsz jo (es olcso) varronot, aki vallalna, szolj batran! Ez a noszemely egyebkent csak menyasszonyi ruhakat varr.

Anubisz, seawing!
A hajos eskuvorol nekunk nagyon jo tapasztalataink vannak, az egyik ismerosunknek is ott volt. Cimet, tel.szamot tudok irni, de csak hetvegen, mert akkor megyek haza. Ha erdekel vkit, tudok anyakonyvezetot is mondani, aki kimegy a hajora, belvarosi (nem a hajogyari szigetet nezed a szertartas kozben), es nem olyan draga.
Mi egy 80 szemelyes hajot neztunk ki, ez kb. 28e azokra az orakra, amikor megy a hajo, a tobbire nem kell fizetni (igy egyeztunk meg), de kb. a fele idoben fog allni, es menni.
A kajat ok adjak, kb. 3e Ft/Fo, igenytol fuggoen (mi svedasztalosat szeretnenk).
A szertartas is a hajon lesz, de addig allnia kell a hajonak, nehogy atcsusszon egy masik keruletbe, mert akkor nem lesz ervenyes a hazassag (jo kifogas :-) ).
Neztunk nagyobb hajokat is, van 108 es 250 szemelyes is (meg 60 szemelyes is), de mi csak 80-an leszunk.
Nekem azert is tetszik a dolog, mert nem kell a szertartasrol a bulihelyre bumlizni (nincs kocsiberles, stb.), foleg, mert aprilis vegen nem tudom, mennyire lesz sar.
Az ismerosunknek a kisebb hajo (60-an voltunk) olcsobb volt es a hajosok mindenrol gondoskodtak, amirol kellett, de nem kotelezo jelleguen (pl. vihettek ok is pl. piat, amit olcsobban vettek ugye meg).
Nat, nagyjabol ennyit tudtam mondani. Ha valami meg nem tiszta, szoljatok!

seawing Creative Commons License 2001.03.06 0 0 1216

Odibaby!
Engem is érdekelne a hajó! Milyen, mekkora, hol, mennyiért és minden!
Mi is gondoltunk a hajón történő esküvőre csak nem nagyon tudunk róla semmit. Az esketést is lehet ott tartani?

s.

Előzmény: odibaby (1210)
Anubisz Creative Commons License 2001.03.06 0 0 1215
Odibaby!

Ez a hajo tema erdekelne reszletesebben.Hol van es kb.mennyibe kerul a kaja. Menu van vagy svedasztal? Hany szemelyes? Azt hiszem most csak ennyi:))
Elore is koszi!

vikilány Creative Commons License 2001.03.06 0 0 1214
Sziasztok!

Először is köszönöm szépen mindenkinek a gratulációkat, nagyon jól esett:)) Ennyit még a közvetlen környezetemben sem kaptam. Úgy vettem észre, hogy a kívülállók /akik nem esküvővel fekszenek és kelnek, mint mi:))/ azt hiszik, hogy ha van templomi esküvő, akkor a polgári már nem is számít és nem kell gratulálni. Volt olyan ismerősöm, aki alaposan végignézte a képeket, mindenféle megjegyzéseket tett és aztán azt se mondta, hogy fogdd meg a bokám. Na mindegy, kár ezen rágódni, meg amúgy sem ezen múlik. Kiváncsi vagyok, hogy van e valakinek hasonló tapasztalata, vagy csak engem vesznek körül ilyen emberek.

A videós tanácsokat is köszönöm mindenkinek. Azt, hogy ismerőst kérjünk fel, mi is elvetettük, bár biztos lesz aki magánszorgalomból, meg fényképezőgép helyett hozza majd a kameráját. Nekünk a videót is a fotós cég csinálja majd, ez olyan családi vállalkozás féle. Apu a fényképész, a fiú a videós, anyu meg gondolom mindenhol ott lesz, ahol nem kéne. Úgy beszéltük meg, hogy a vendégek gyülekezéséből egy-két percet vesz, aztán a ceremóniát végig, majd a vacsora helyszínén csak azt, amikor a vendégek megérkeznek és üldögélnek a helyükön a vacsora kezdésig. Biztos ti is olvastátok az esküvős könyvben, hogy evés közben nem szabad videózni, mert nagyon előnytelen. Szóval ők ekkor elmennek, majd csak éjfél körül jönnek vissza a torta felvágásához. Merthogy nálunk nem lesz menyecsketánc.
A negatívokkal kapcsolatban egyáltalán nem kellett győzködni, hogy megvehessük, rögtön mondta, hogy ez természetes. Szóval elég rugalmas a pasi. Csak a 'fekete-fehér beállított képek' ötletünket nem díjjazta.

Zsó kedves, talán minden esküvő előtt álló nevében mondhatom, hogy nagyon szívesen fogadjuk azoknak a tanácsait, akik már túl vannak a nagy napon. Szóval írjál minél többet, hogy okulhassunk belőle.

Na, hát ez jó hosszú lett, de most már eldugulok.

Viki

Előzmény: 904Zsó (1212)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.06 0 0 1213
Hol varratnád a ruhát?
Előzmény: odibaby (1210)
904Zsó Creative Commons License 2001.03.06 0 0 1212
sziasztok!

Viki!

Én már elég sokszor idejöttem, pedig már nem is vagyok érdekelt. De mi sem akartunk először videót, aztán mégiscsak rábeszéltük magunkat. Esküvő előtt két nappal határoztuk el véglegesen, szerencsére (?) még volt szabad videós a környéken. Mindenki dícsérte, hogy milyen jól dolgozik. Azt beszéltük meg vele, hogy veszi az egészet, aztán összevág belőle egy kazettányi anyagot. Mi utána elmentünk nászútra, ezért anyuék vették át a kazit, amit ugye már hamarabb ki kellett fizetni. Mivel nekik otthon nincs videójuk, ezért csak jó pár hét múlva tudtuk megnézni. Na itt akadtam ki teljesen, ui. bár állítólag végig vette az eseményeket, érdekes módon úgy hajnal kettő utánról semmi sincs az anyagban, nem volt egy egész kazettányi, ráadásul olyan remegő kézzel csinálta az egészet, hogy legszívesebben megfolytottam volna. Csak ugye távozás után reklamációnak helye nincs!!! Szóval nagyon nézzétek meg, hogy kit kértek fel videózni, mert nagy csalódás lehet belőle. Mi is úgy voltunk, hogy barátot nem, mert az ismeretségi körben volt olyan esküvő, ahol a barát vette az egészet, jobbadon elsősorban az ő kedvesét, mert valahogy mindíg arra tévedt a kamera. :-) Ezt elkerülendő fogadtunk videóst, aki viszont kiszúrt magának egy leányzót az esküvőnkön, és állítom jóval többet van rajta ő, mint mi, meg maguk az események. :-((((((((
Na most jól kipanaszkodtam magam, elnézést a nyűglődésért, csak azért írtam, hogy Ti ne járjatok úgy mint mi.

Zsó

napsüti Creative Commons License 2001.03.05 0 0 1211
Vikilány!

A videoval valamelyest tudsz költséget csökkenteni, persze csak ha beéred amatőr felvételekkel. Nálunk is "csak" azok készültek, de ez a dolog eszmei értékén nem rontott, sőt! :) Gondolom a Ti ismeretségi körötökben is van több videokamerával rendelkező, egyszerüen meg lehet kérni őket, hogy videozzanak. Nálunk is így történt, és egy pillanatig sem volt belőle harag.

Napsüti

Előzmény: vikilány (1208)
odibaby Creative Commons License 2001.03.05 0 0 1210
Sziasztok! Vikilány, sok boldogságot!
Hírem is van: voltam ruhát próbálni az Ananásznál, volt is rám való (extra mini), nem is túl drága (49e), csak bizony látszik rajta, hogy hát volt az már egy pár lányon/asszonyon. Szóval lehet, hogy inkább megvarratok egy ugyanolyat. Szerintetek megvarrnak 2 hónap alatt egy viszonylag egyszerű ruhát?
A hajót már kinéztük, bár még nincs minden elrendezve, először szeretném élőben is megnézni. Állítólag a hajósok intézik a díszítést és a kaját is. Megcsináltuk a vendég-listát is, úgyhogy azért egy picit haladtunk előre.
Sajnos a meghívókkal és a fotóssal nagyon gyéren állunk. Mennyi a reális ár a meghívóért? Szeretnék most már egy költségvetést készíteni, hogy hogy is állunk.
Tud valaki jó fotóst itt Pesten (esetleg videóst)?
claire Creative Commons License 2001.03.05 0 0 1209
Szia Viki!

Először is gratulálok!
Mi tavaly júliusban estünk át a nagy esküvősdin, és most közhelyet mondok, de életem legszebb napja volt!!!
NE hagyjátok ki a videót!!! Mi is gondolkodtunk rajta, de áldom az eszünket, hogy végül mellette döntöttünk. Nem volt olcsó (20.000 Ft), de örök emlék. Minden fontos eseményt megörökített a videós, és azóta akárhányszor nézem (elég gyakran!), még mindig elérzékenyülök a szertartáson... A bulinak csak egy részén vett részt a videós, de az nem is baj, a szertartás megörökítése a lényeg szerintem. Ami fontos: ezt ne bízzátok családtagra, inkább fizessetek egy profi videósnak! Ugyanis a családtag/barát akkor nem fog szórakozni, na meg hát a munka sem biztos, hogy profi lesz...
Jó készülődést!
c.

Előzmény: vikilány (1204)
vikilány Creative Commons License 2001.03.05 0 0 1208
Sajnos nálunk ez úgy van, hogyha nem fizetjük az altatást, akkor valószínüleg senki nem jött volna el, mert a repjegy kerül nekik személyenként kb. 250 ezerbe (USD 850), ez egy család esetében már kész vagyon. Szerencsére sokan gondolták úgy, hogy ha már itt vannak, akkor maradnak egy hétig is és a budapesti városnézést sem hagyják ki. Sőt vannak olyanok is, akik egy egész európai körütra jönnek és csak úgy mellékesen ugranak be az esküvőre. Szóval szerintem a egyik legrázósabb része az egész szervezésnek a számolgatás, hogy a meghívottak közül ki jön el, és melyik család hány fővel képviselteti magát.

Azt hiszem a videóval meggyőztetek, de akkor még mindig nem tudom, hogy hol lehet költséget csökkenteni. A video volt az egyik ötletem.

Előzmény: Csík (1207)
Csík Creative Commons License 2001.03.05 0 0 1207
Hűha, ez húzós összeg! Én az altatással gondban vagyok, ki is fizesse, de erről egyáltalán nem beszéltünk még, pláne, szülői szinten!
Szerintem fontos a videó, az Esküvő könyvben is írják, hogy jó ha van, mert tényleg ebből látszik, hogy mégis milyen volt az egész.
Ez talán hasonló ahhoz a dologhoz, mint amikor kisbaba korban készülnek videók, ereklye lesz belőle.
Csík
Előzmény: vikilány (1204)
napsüti Creative Commons License 2001.03.05 0 0 1206
Vikilány!

Nekünk most 5 hete volt az esküvőnk, tehát még élénken élnek bennem az emlékek szervezésről, költségekről, egyezkedésekről.
Szerintem a video is fontos. Azt látom, hogy akik valamiért nem voltak jelen sokkal inkább ráharapnak, hogy megnézzék a videót, mint hogy végiglapozzák a fényképalbumot. Egyébként pedig a mai technikával már a videóból is ki lehet vágni képeket, amik sokkal jobbak, mert természetesek és tartósabb, mert számítógépen is tárolható. Gondoljátok meg, nekünk bejött!

Napsüti

Előzmény: vikilány (1204)
Höri Creative Commons License 2001.03.05 0 0 1205
Sziasztok,
Az utobbi idoben kevesebbet jartam erre, mert nem volt nalunk tortenes. Most viszont orommel meselhetem, hogy a hetvegenk nagyon hatekony volt, bejelentkeztunk, szeptember 22-en, 1 orakor lesz a polgari, es 3-kor (vagy 1/2 3-kor, ezt meg nem tudtuk eldonteni, ezert ceruzaval irtak be az orat) lesz a templomi. Papnal is jartunk mar, marcius vegen megyunk legkozelebb. Az en ruham ugye, mar az Eskuvo kiallitas ota le van foglalozva, parom oltozeke a cipo kivetelevel megvasarolva (meg a zokni is :-).

Aki oltonyt keres, annak meleg szivvel tudom ajanlani Pilisvorosvaron a Ferfi divat uzletet, a fo uton van BP-rol Esztergom fele menet a nagy kanyar utan kb. 500 m-rel bal oldalon. Mi Bp-rol kocsikaztunk ki a hugom javaslatara, de megeri! (Nagyon igenyes fekete harom reszes klasszikus szabasu oltony 45000 Ft.) Nincs erdekeltsegem. :-)

Viszont nekunk hianyzik az esti buli helyszine es a csaladi ebedhez az etterem. Ugyhogy feltennem a kerest, hogy aki tud 35 fos ebed szamara ettermet az V. ker. Marc. 15.-e ter kornyeken (etel+ital 5000 Ft/fo aron) es esti bulizohelyet, ahol hajnalig 100 fo elfer, es Budapesten van, az irjon! A bulin csak szendvicseket, hidegtalakat szeretnenk, es az italt reszben mi szeretnenk vinni. (Kb. 1000-2000 Ft/fo koltsegvetessel gondoltuk.)Ha lenne otletetek, annak nagyon orulnek!
Koszonom szepen!

Ja, es gratula vikilanynak! :-))

Höri

vikilány Creative Commons License 2001.03.05 0 0 1204
Szia Csík!

Na igen, nálunk elég húzósak a költségek, merthogy kb. 30 embert altatunk két éjszakára. Szerencsére a repjegyeket nem mi fizetjük. Aztán van egy péntek esti vacsora és a szombati esküvői vacsora. Ez így már kb. 1 milla körül van. És még ott van a többi kisebb-nagyobb költség.
Nekem a szívem csücske a dekoráció, ahhoz találtam egy nagyon jó nevű céget, akik kijönnek, mindent megcsinálnak, fóliát raknak a díszítés alá, így nem vizeznek földeznek össze semmit. Mindhárom helyszínt díszítik, 3 emberrel jönnek vidékre. Szóval ez kerül kb. 170 ezerbe, de tőlük nem szívesen válnék meg a költségcsökkentés miatt.
Múlt vasárnap lenn voltunk a helyszínen, beszéltem a fotóssal is. Szerintetek a videó tényleg annyira fontos??

Ja, és köszi a gratulát.

Nálunk is szeptemberben derült ki, hogy a párom mindkét legkedvesebb barátjáék babát várnak és pont május körül lesz a szülés, ez minket is elkeserített egy kicsit. De legalább jó példa van előttünk a gyermekáldással kapcsolatban:))

Előzmény: Csík (1202)
Jacqueline Creative Commons License 2001.03.05 0 0 1203
Felemelő érzés olvasni a sok boldog ember hozzászólását ebben a topicban. Gratulálok mindenkinek! Bár már én is itt tartanék!!!
Csík Creative Commons License 2001.03.05 0 0 1202
Gratulálok, Vikilány!

Mekkora összegnél tartotok, ha nem vagyok indiszkrét? Csak, hogy becsülni tudjam a sajátunkat. Tudom, hogy nálatok egy kicsit másképp alakul a külföldi vendégek miatt.

Egyébként a múlt hétvégén értesültem róla, hogy nálunk lehet a Polgármesteri Hivatal kertjében is házasságot kötni. Ez egy körfolyósós épület, nagyon szép, Ybl Miklós tervezte a homlokzatot, és a kert is szépen rendben van tartva. Kérdés, hogy mennyiért csinálják meg, egyébként a Nagytermük is nagyon szép, igazán a szépséges esküvői ruhához való milliő.

És ma kiderült, hogy az egyik legjobb barátnőm nem lesz itthon az esküvő időpontjában, úgyhogy :-(((((.
Csík

Előzmény: vikilány (1201)
vikilány Creative Commons License 2001.03.05 0 0 1201
Sziasztok!

Megvolt a polgári esküvő 24-én, azóta már több mint egy hete férjes asszony vagyok:)) Bár még csak papíron, az egyház még nem áldotta meg. Szóval kicsit fura ez az átmeneti állapot. A szertartás nagyon egyszerű volt, és nagyon családias csak heten voltunk (mint a gonoszok), utána kis vacsi, és mindenki nagyon jól érezte magát. A fényképek is nagyon jók lettek, azóta legalább naponta kétszer nézegetem őket:))) Hát reméljük az egyházi május 26-án is hasonlóan jól sikerül majd. Számolgatjuk a költségeket is, háááát nem ez a legkellemesebb része az esküvőszervezésnek az biztos. Valahol le kell faragni belőle, csak olyan nehéz eldönteni, hogy hol.

Csík Creative Commons License 2001.03.02 0 0 1200
Sikerült nekünk is bejelentkezni, meg a vacsora helyét is sikerült végül megszervezni.
Ruhám még nincs, de nem sokat várat már magára. :-)
Augusztus 25. az időpont. :-)
Csík

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!