Keresés

Részletes keresés

vikilány Creative Commons License 2001.02.06 0 0 1165
Köszi a címet Vézsé! A XIII. kerületi cím valahol a Duna Plaza mellett van??

Viki

Előzmény: VéZsé (1158)
fércegér Creative Commons License 2001.02.06 0 0 1164
Szia Vézsé!
Köszi szépen a sok-sok idézetet és meghívó szöveget! Nagyon tetszettek a játékok is.
Hálám örökké üldözni fog!:-))))))))))
Fércegér
Előzmény: VéZsé (1160)
Csík Creative Commons License 2001.02.06 0 0 1163
Sejtelmem sincs, de legalább olyan lesz a cipő, amilyet én akarok. Nem lehet több szerintem, mint egy-egy Ananász szalon-beli cipő.
Ráadásul minden egyes cipő, amit veszek, először feltöri a lábam, jobban járok hát, ha az a cipő az én lábamra van készítve.
Csík
Előzmény: vikilány (1153)
gbern Creative Commons License 2001.02.06 0 0 1162
Szia Lollesz!

Szerintem meg kellene nezned a Venusz szalon ruhait. En is innen kolcsonoztem a ruhamat. Nekem is A vonalu ruham volt, de spagettipantos es nem feher, hanem bezs szinu. Abban nem vagyok biztos, hogy pontosan az elkepzelesednek megfelelo ruhat talalsz, de erdemes korulnezni ott. Fejbol nem tudom a Venusz szalon cimet, de itt a topikban mar benne van valahol.

Szerintem az oktober nem annyira zsufolt honap, bar nem tudom. Mindenesetre egy honappal minimum le kell foglalni a ruhat (legalabbis erdemes a kellemetlensegek elkerulese vegett), de ha van idod, akkor mar 2-3 honappal elobb is nezhetsz ruha utan, biztos ami biztos alapon.

Szia, bern

Előzmény: Lollesz (1149)
VéZsé Creative Commons License 2001.02.05 0 0 1161
Szia Bögre!
Hát lesz mit olvasnod!!:-)))))))

Régebben abszurd ötletnek számitott, hogy egy esküvőn társasági játékokkal szórakoztassák a násznépet. Ügyeltek az ünnepi jelleg megtartására, még akkor is, ha az étkezések között netán unatkozott a vendégsereg. Ezt elkerülendő, nem árt, ha van a tarsolyunkban egy-két játék arra az esetre, ha a tánc még nem indult be és a következő fogásra is várni kell.

Hat párt kiválasztunk, a párok nőtagjai elhagyják a helységet. Időközben a féfiak felhajtják nadrágszáraikat és egymás mellé egy padra állnak. Ezután bevezetik az első hölgyet bekötött szemmel, akinek a féfivádlik letapogatásával kell kitalálni, melyik az ő partnere. Ha választott, még bek9ötött szemmel kell megcsókolnia a férfit, "ellenőrizve", hogy tényleg helyesen döntött-e. Az első hölgyet követi a többi, persze mind bekötött szemmel.

Menyasszonyi cipő árverése:
A menyasszonynak leveszik egyik cipőjét. Valamelyik vendég tesz rá egy ajánlatot és beteszi az összeget a cipőbe. A következő ajánlatoknak mind magasabbnak kell lenniük az előzőnél. /A játék kedvéért, alacsony összeget csak/. Az árverés végén a vőlegénynek ki kell váltania arája cipőjét azzal, hogy kifizet ugyanannyit, amennyi már a cipőben van. A pénzt végül a menyasszony kapja meg, ez lesz atz első havi háztartási pénze.

Lufiverseny:
Ez a játék igényli a legtöbb előkészületet, de egyxben a leglátványosabb és óriási élményt igér a résztvevők számára. A játék szervezője minden vendégpár részére vásárol egy felbélyegzett képeslapot, amelyre cimzettnek beirja az ifjú párt. A szöveg helye üres marad egy meglepetés részére, amit minden vendég/pár/ maga tölt ki. Olyan igéreteket lehet ide irni, amellyel az esküvő után lephetik meg a fiatalokat. Pl. meghivunk fagyizni benneteket, kivasalunk egy mosás ruhátokat, lemossuk a kocsitokat, kinek mi jut eszébe az ünnepeltekkel kapcsolatban. Ne felejték el a vendégek olvashatóan aláirni a nevüket és a megtalálót egy rövid mondatban megkérni. Kérjük dobja be a lapot egy postaládába!" Ha mindenki elkészült a maga képeslapjával, ezeket gázzal felfújt lufikra kötjük. A sok-sok képeslapos lufit aztán egyszerre engedi el mindenki az égbe! Amelyik képeslap visszaérkezik az ifjú párhoz, azt irójánál beválthatják. még szebb látvány, ha a lufikat már sötétben engedjük útjára ugy, hogy folyton égő " csoda gyertyát" is erősitünk rájuk. /Kapható az üzletekben, nem lehet elfújni/Képzeljük csak el 50-100 egyszerre meggyújtott gyertya fényét az égen...

Összekötősdi:
Ehhez a játékhoz két csoportot kell alkotni egyenként 4-6 főből, akik egymás mellett vagy mögött felsorakoznak. Mindkét csapat kap egy kanalat, amelynek a végére többméternyi spárga vagy zsinór van erősitve. Minden játékosnak a bal ujjánál kell bebújtatni a kanalat és a jobb lábszáránál kell előjönnie. Amelyik csapat utolsó játékosánál először bukkan elő a kanál, persze úgy, hogy közben minden csapattag össze van kötve a zsinórral, az a nyertes. Vigyázzunk, hölgyek szoknyában nagy előnyben vannak, ezért ügyeljünk az arányra a csapatok kialakitásánál.

Lepedősziv:
Ezt melegen ajánlom, ez a mi esküvőnkön is volt!
Ez a játék rövid és csak az ifjú párt mozgatja meg. Egy nagy lepedőre, amire már nincs szükség, egy óriási szivet festünk előzetesen,/textilfilc/. A szivbe beirjuk a menyasszony és a vőlegény keresztnevét és az esküvő dátumát. Egy-egy körömvágó ollót adunk az ünnepeltek kezébe, hogy azzal vágják ki a szivet. Amikor elkészültek, át kell lépniük közösen a lepedősziv lyukán vagy a vőlegény karjaiban tartva kedvesét, teszi meg ezt a lépést. Hogy a kivágott sziv ne veszen kárba, a násznép tagjai aláirják, igy örök emlékül megmarad a lepedősziv a párnak.

Igaz vagy hamis?
A terem közepére ültetjük az ifjú párt, egymásnak háttal egy-egy székre. Mindkettőjük kap egy előre elkészitett táblácskát, amelynek az egyik oldalára az van irva, hogy igaz, a másikra pedig, hiogy hamis. Egy vállalkozó szellemü vendég kérdéseket olvas fel nekik, amelyre egyértelmüen csak igennel vagy nemmel lehet válaszolni. Pl. "minden este együtt fürdünk", "külön szobában alszunk, mert egyikünk horkol" stb. Minél vidámabbak és kétértelmübbek a mondatok, annál szórakoztatóbb lesz a játék. Közben egy döntőbiró számolja, hányszor sikerül a párnak ugyanazt a választ adnia. Ha egy bizonyos, előre meghatározott szám fölött teljesitenek, fődijat nyernek, különben vigaszdijat kap ajándékba a pár. A násznép közben sok új dolgot megtudhat róluk és jót szórakozik.

TÁNCJÁTÉKOK
Lufitánc:
Minden hölgy bokájához egy lufit kötözünk. Az uraknak meg kell próbálniuk tánc közben a többi pár lufijára lábukkal rátaposni és igy kipukkasztani úgy, hogy közben saját párjuk ballonjára vigyázzanak. Természetesen az a pár lesz a győztes, amelyik hölgytagjának a játék végén épp marad a lufija.

Újságtánc:
Minden férfi nadrágjának zsebébe tesz egy kb A2 méretü, összehajtott újságot és partnernőjével táncolni kezd. /Szvsz. az újságot nem kell zsebbe tenni, ki is lehet osztani a tánc kezdetén/. Amint abbamarad a zene, a földön széthajtogatja úgy, hogy párjával együtt mindketten ráálhassan anélkül, hogy egy kicsit is lelógna a cipőjük róla. A leglassúbb pár kiesik a játékból és persze az utolsónak megmaradt páros lesz a győztes.

Alma- vagy narancstánc:
Minden pár kap egy almát vagy narancsot és meg kell próbálniuk úgy táncolni vele, hogy a nő és a férfi homloka közé szoritja. Nem eshet le a földre! Az a pár lesz a győztes, amelyik a tánc végéig meg tudja őrizni a gyümölcsöt a homlok magasságában, a kezek segitsége nélkül.

Hamupipőke-játék:
A hölgyek kölcsönadják egyik cipőjüket, és ezeket a táncparkett közepén egy kupacban összegyüjtik. Ezután az urakon van a sor: mindegyikük választ egy cipőt és megkeresi gazdáját, akivel táncol egyet.

Ezt a játékot soron kivül ajánlom, de a vőlegény nem tudhat róla!!!!!!
Ehhez szükség van kb. 8-10 lányra és 1 fiúra és ugyanennyi akármilyen kulcsra. Ja meg egy tálcára. A lányok kiválasztásánál vicces, ha vegyesen választunk, nagyon fiatalt és idősebbet is. A vőfély vagy egy erre alkalmas személy, kiállitja középre az ifjú párt és elmondja a következő szöveget: "Aki esetleg még nem tudna róla, "Béla" /vőlegény neve/ mától nős ember, igy mától végetért a legényélet, és kérek minden olyan lányt, asszonyt, akinek "Béla" lakásához kulcsa volt, hogy adja vissza. Ekkor kivonul egyenként minden lány és beleteszi a vőlegény kezében tartott tálba az előre kiosztott kulcsot, és a végén kivonul az az 1 fiú is akit szintén beszerveztünk. Bizton állitom, hogy óriási röhögés lesz belőle!!!!:-)))

Hát ennyi fért bele, remélem Te is tudsz majd választani!

Ha valakit érdekel, hogy mi az az esküvői újság, megirom, mert Mo-on ugyan még nem egy elterjedt dolog, de nagyon jópofa maradandó emlék.

Sziasztok: vézsé

VéZsé Creative Commons License 2001.02.05 0 0 1160
Folytatás:

"Hogyha szeretsz, add a kezed.
És ne kérdezd, hogy ki vezet,
És ne kérdezd, hogy hová megyünk,
Csak azt kivánd, örökre együtt legyünk" /Love Story/

"Amikor megszólal az orgona zenéje,
Elhangzik mindettőnk ajkán az igen,
Sorsunk akkor eggyé forr majd össze,
Szeretni akarlak és megtartani mindörökre,
Kezem feléd nyújtom, szives neked adom,
Melyet soha vissza nem kérek,
Szeress egy életen át úgy, mint ahogy én téged,
Akkor is, ha megöregszünk és
Akkor is, ha már nem élek." /Ady Endre/

"Tanúm legyen az ég, a föld, a tenger,
A sok madár, a hal s minden ember,
Neked adom a szivemet, senki másnak,
Az életemet meg mellé ráadásnak!". /Goethe/

"Keresek egy tökéletes párnát.
Azt hiszem, valahol a tiéd mellett van." /Billiant/

"Megpróbáltalak levegőnek nézni,
de rájöttem, hogy levegő nélkül nem tudok élni." /John Lennon/

"Mi nem hirdetjük fennen, hangos szóval,
Csak te, csak én, örökké és holtomiglan.
Mi megpróbálunk csendben boldogok lenni,
Lelkünk mélyén őszintén, igazán szeretni." /Stendhal/

"Valakit szeretni annyit jelent,
mint egyedül gyönyörködni olyan csodában,
amely mindenki más számára láthatatlan." /F. Mauriac/

"Szeretni és szeretve lenni
a legnagyobb boldogság a világon." /Goethe/

".... alig győztelek várni." /Ancsel Éva/

"Előbb-utóbb biztosan fellép
a körülmények olyannyira kedvezőtlen
elrendeződése,
hogy esküvőre kerüljön a sor..." /Murphy/

"A házasodás a gondolkodás nélküli cselekvés
tudományának legmagasabb szintü foka." /Murphy/

"Azt a szót, amely rajtad segithet,
te nem mondhatod ki saját magad számára." /Abesszin közmondás/

"Ekkor igy szólt a királyfi:
Te az enyém, én a tied,
mától fogva senki ember fia
el nem választ bennünket egymástól." /Magyar népmeséből/

utoljára hagytam kedvenc édezetemet:-)):

"Lelkünk tiszta szerelmével oltál elé megyünk,
Hogy egymásnak hüségesküt tegyünk,
S ha szerelmünk lángja parázzsá csitulna,
Gyermekünk szemében újra, s újra lobogna."

Remélem fércegér, elég ennyi, és tudtok majd választani belőle megfelelőt!!!

Bögre: küldöm Neked is a játékokat!!!
vézsé

VéZsé Creative Commons License 2001.02.05 0 0 1159
Jönnek az idézetek!!!

"A boldogságot nem lehet ajándékba kapni,
Egyetlen titka: adni, mindig csak adni.
Jó szót, bátoritást, mosolyt, hitet,
És sok-sok önzetlen, tiszta szeretetet" /Goethe/

" Szivembe vágyat is csak vágyad olt már,
Benned születnek gondolataim,
Szavaim lángját lelked tüze szitja,
Nem érek többet nélküled a holdnál,
amely az égbolt éji útjain
Csak a leszállt nap fényét veri vissza" /Michenangelo/

"Ha valaki szeret egy virágot,
amely csak egyetlen példányban
létezik a csillagmilliókon:
az épp elég neki, hogy boldog legyen.." /A. de Saint-Exupéry/

"Talán semmi sincs szebb a világon,
mint találni egy embert, akinek lelkébe
nyugodtan letehetjük szivünk titkait,
akiben megbizunk, akinek kedves arca
elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerü
jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon
boldogok legyünk"/Hemingway/

"A boldogságot csak az birja el, aki elosztja,
A fény csak abban válik áldássá, aki másnak
is ad belőle.
Most eredj és élj, mert a világ a tiéd" /Hamvas Béla/

"Jó érezni azt, hogy szeretlek,
Nagyon és egyre jobban.
Ott bujkálni két szemedben,
Rejtőzködni mosolyodban,
Érezni, hogy szemeim
Már szemeidben élnek és néznek.
S érezni azt, hogy szép veled,
És csak veled teljes az élet" /Illyés Gyula/

"... És beleborzongok, látván,
hogy Nélküled éltem." /József.A/

"Ha megszeliditesz, szükségünk lesz egymásra.
Egyetlen leszel számomra a világon, és én is
egyetlen leszek a te számodra.
Tessék itt a titkom. Nagyon egyszerü: Jól csak
a szivével lát az ember. Ami igazán lényeges,
az a szemnek láthatatlan." /A. de Saint-Exupéry: A kis Herceg/.

Kis szünet lefagyás ellen, de küldöm a többit is!:-)))

VéZsé Creative Commons License 2001.02.05 0 0 1158
Sziasztok Lányok!

Ahogy megigértem, kérdezzetek nyugodtan, ha tudok küldöm a felmentő segitséget!:-))
vikilány: cipőügyben, "S" Trade cipő 2 helyen: bp. 13,. ker. Váci út 189, tel 452-7238, másik 2. ker. Ferenchegyi út 20. Sok sikert!!

fércegér: meghivó szövegek és idézetek
"Úgy döntöttünk, hogy véget vetünk vadházasságunknak és /dátum/ már hivatalos formában is összetartozunk. Ezuton meghivunk - csatolt részeiddel együtt - hogy szem- és fültanúja légy /idő/ polgári, majd templomi /hely/ esketésünknek,. Ezt követően féktelen mulatozásba kezdünk ..... birtokunkon. A megjelenés kötelező!"

Még néhány nap... és /dátum/ örök hüséget esküszünk egymásnak. E számunkra fontos esemény boldog pillanatait szeretnénk megosztani rokonainkkal és barátainkkal, ezért sok szeretettel várjuk Önt és kedves családját /dátum, hely/ tartandó esküvőnkre, valamint az azt követő ünnepi vacsorára.

F.B. és V.E. együtt hajózik tovább az élet tengerén... Szeretettel meghivják Önt és becses családját /dátum, hely/ esküvőjükre.

Közhirré tétetik, hogy nagyságos E.E. kisasszony és tekintetes F.A. úr az Úr ... esztendejének ... havának ... napján ..-órakor /hely/ örök hűséget fogadnak egymásnak. Örömükre szolgálna, ha jelenlétével megtisztelné diszes ceremóniájukat.

Hódolva a hagyományoknak és eleget téve az előzetes várakozásoknak /dátum/ összeházasodunk a /hely/ h.kötő teremben /vagy/és templomban/. Ebből az alkalomból szeretettel meghivjuk Önöket esküvőnkre és az ünnepi vacsorára /hely/.

Miután meggyőződtunk arról, hogy nekünk együtt a legjobb, a sikeres folytatás érdekében /dátum/ összeházasodunk. Reméljük velünk osztozol e nagy nap izgalmaiban és megtisztelsz minket jelenléteddel a ceremónián, majd az azt követő dinomdánomon. Program: vendégfogadás...., polgári esküvő....., templomi esküvő....

Úgy döntöttünk, hogy együtt kerekezünk tovább az élet göröngyös útjain és /dátum/ házasságot kötünk.Szeretettel várunk /dátum, hely, idő/ és az azt követő mulatozásra /hely/. Megjelenés: a ruha mindegy/azért kicsit alkalmi legyen/, a bicikli a fontos. Akadály felmerülése esetén segitünk, hivj! /tel.szám/

V.J és neje, K. valamint K.Sz és neje, V. szeretettel meghivják Önt és kedves csládját gyermekeik, K és Z. /dátum, hely/ tartandó esküvőjére, majd az azt követő ünnepi vacsorára. Vendégvárás .... órától,...... étteremben.

Külön küldöm az idézeteket, mert az előbb lefagytam, aztán kezdhetem előlről:-))))

Höri Creative Commons License 2001.02.05 0 0 1157
Szia Lollesz!
Azert azt had mondjam el, hogy ha a kedves volegeny roppant kritikus, nem baj, ha mar elotte latja azt a ruhat. Marmint a vegso foglalas elott. :-)
A parommal direkt vegigneztuk az Eskuvo ujsagot, azt mondta, kiralykisasszonyos ruhaban szeretne latni. Aztan amikor a kiallitason felprobaltam olyanbol harmat-negyet, hirtelen megvaltozott a velemenye. Azt mondta, ennel kulonlegesebbet szeretne rajtam latni....:-))
(Az egyik szalonban meg is mondtak nekem, hogy ilyen kritikus volegennyel nemigen volt eddig dolguk. :-) )

Szoval, van annak is elonye, ha a szuperlovag be van vonva a dontesbe. :-))
Höri

Előzmény: Lollesz (1149)
Höri Creative Commons License 2001.02.05 0 0 1156
Sziasztok!
Egy ismeros parnak tavaly ez szerepelt a meghivojaban:
"Igy megy ez." (Vonnegut)
:-))))
Höri
bögre Creative Commons License 2001.02.05 0 0 1155
SZia VéZsé!

Nem szeretnélek nagyon terhelni, de ha jópofa játékokat írnál le ide, azt nagyon megköszönném.
Szerintem mindenki hasznát vehetné, pláne mi, mivel vőfély nem lesz. Köszi előre is.

Sziasztok!

Előzmény: VéZsé (1150)
fércegér Creative Commons License 2001.02.05 0 0 1154
Szia Vézsé!
Engem érdekelne néhány meghívó szöveg (lehet humoros is és komoly is), valamint néhány szép idézet. Ha nem fáradság, leírnád ide őket a topicba?
Előre is köszi: Fércegér
Előzmény: VéZsé (1150)
vikilány Creative Commons License 2001.02.05 0 0 1153
És az kb. mennyibe kerül és mennyi ideig tart, míg elkészül??
Előzmény: Csík (1152)
Csík Creative Commons License 2001.02.05 0 0 1152
Én arra a megfontolásra jutottam, hogy egyszerűen csináltatok magamnak cipőt.
Csík
Előzmény: vikilány (1151)
vikilány Creative Commons License 2001.02.05 0 0 1151
Sziasztok!

Szombaton elindultam cipőt venni.... elég kétségbeejtő a helyzet. Kb. 5 helyen voltam, de vagy fekete talpú cipő volt csak, vagy ha volt világosbarna talppal, akkor az vagy baromi drága volt (13ezer) vagy idétlen volt a cipő formája. Pedig mikor elindultam, akkor kigondoltam, hogy veszek valami divatos fazont és az esküvő után befestetem feketére. Ember tervez....
Mára van még két másik címem. Csak reménykedni tudok, hogy ott nagyobb szerencsével járok.
Valakinek van valami tuti tippje?? Én ezeken a helyeken jártam:
-Fehér szalon (itt szépek vannak, csak 5 centis a legkisebb sarok, nekem meg 3 centis kellene)
-Celina szalon
-Cynthia szalon
-Claudia szalon
-Taylor & Taylor

Viki

VéZsé Creative Commons License 2001.02.04 0 0 1150
Sziasztok!

A templomi esküvővel kapcsolatban elfelejtettem leirni Nektek, hogy ma már lehet kérni a paptól, hogy milyen stilusú legyen a szertartás!!!!
Pl: a pap fogadhat Titeket a templom kapujában, vagy az oltárnál áll már, és együtt vonultok be, vagy a vőlegény is az oltárnál áll és Titeket bevezet valaki /általában édesapa/, aki "átad" a többieknek.
Egyébként, ha bármi kérdésetek van, szóljatok nyugodtan, mert én tavaly megvettem az Esküvő cimű könyvet /alcime: menyasszonyok, vőlegények, és a násznép kézikönyve/. Ebben minden benne van amit tudni kell! Sok-sok elegáns és humoros meghivói szöveg, a templomi esküvők összes fajtája, ültető és köszönőkártyák, idézetek, dekorációs ötletek, esküvői szokások, vőfélyversek, legény és leánybúcsú, játékok ürés félórákra, ülésrend, köszöntők, beszédek, vendégek fogadása, szóval minden!!!!!
Kérdezzetek nyugodtan, leirom nektek a könyvből ide a topicba, vagy ha akarjátok emilben.

Sziasztok: vézsé

Lollesz Creative Commons License 2001.02.04 0 0 1149
Üdv újra! Köszönöm a kérdésedet. Már alig vártam, hogy leírhassam a ruha-álmomat: a-vonalú, mell alatt szabott, viszonylag mély dekoltázzsal, felül csipkével, alul a legegyszerűbben, simán, és mindenképpen ujjasan képzelem (rövid, vagy könyökig érő tulipán-ujjal)...Ennyi. Ilyet szeretnék, de vannak kétségeim, hogy jó-e a választás. Amiket én láttam, meglehetősen melegnek tűntek, + nekem még táncolnom is kellene benne!A nagy nap október 20. - ehhez képest mikor kezdjek konkrétumokbean gondolkodni?

Mindenki!
Köszönöm, meggyőztetek, vőlegény a ruhapróbáról kitiltva!
Sziasztok, Lollesz

Előzmény: gbern (1138)
gbern Creative Commons License 2001.02.03 0 0 1148
Szia Ferceger!

A hajprobat egy hettel az eskuvo elott tartottuk, ott gyakorlatilag nem voltak kerdesek. Voltam sminkproban is, de ott viszont nagyon elszontyolodtam. Olyan sminket krealtak nekem, hogy nem ismertem magamra. Teljesen megvaltoztatta az arcom karakteret, nem volt elonyos. Vegul is sajat magamat festettem ki az eskuvore, es azt kell mondjam, nagyon meg voltam magammal elegedve es masoknak is tetszett. Persze ha valaki nem nagyon festi magat, akkor jobb, hogy ha nem az eskuvo napjan kezdi probalgatni a dolgokat. De visszterve a kerdesre, szerintem eleg a probat kb. 2 hettel az eskuvo elott tartani. Akkor meg van ido esetleg uj kozmetikus utan nezni, ha nem tetszik a mu.

Szia

Előzmény: fércegér (1139)
felis Creative Commons License 2001.02.03 0 0 1147
A topic nagy részét már elolvastam, mert szeptemberben lesz az esküvőm, és néhány hasznos dologról informálódtam is. Viszont rosszul leszek, ha olyan hülyeségeket olvasok, hogy a katolikus templomi szertartáson végig térdelni kell. VéZsé már jelezte, hogy ez nem így van, köszönet érte. Mint minden egyházi szertartásnak, az esküvőnek is megvan a menete, amiben egy-két alkalommal le kell térdelni. Ennek pontosan megvan az értelme, bár aki nem hívő, annak csak üres bohóckodás az egész. Ha jól emlékszem, már többször előkerült az idők folyamán ez a kérdés, még az eskü szövege is (ami nem különbözik lényegesen a különböző felekezeteknél), meg sok egyéb dolog a templomi esküvővel kapcsolatban. Szerintem képmutatás a templomi esküvő, ha nem vallásos emberek kötik, mert ennek épp az lenne a lényege, hogy az ifjú pár Isten színe előtt fogad örök hűséget egymásnak. Ha nem hisznek, értelmetlen az egész. Azért kívánok mindannyiótoknak sok boldogságot! F.
VéZsé Creative Commons License 2001.02.02 0 0 1146
Sziasztok!
A templomi esküvőről annyit, hogy nekünk katolikus esküvő volt, és nem kellett letérdelnünk, csak ülnünk.
Esküvői ruhákról annyit, hogy jobb ha minél előbb lefoglaljátok, mert a tavaszi és a nyári időszakban nagy a zsúfoltság, és igy nem ér csalódás benneteket, hogy a kiszemelt ruha esetleg már foglalt. A vőlegényeket ne vigyétek magatokkal, mert éppen az a klassz benne, hogy akkor lát titeket csak "diszben", az még nekik is olyan megható! jobb, ha túlestek minden elintéznivalón minél előbb, mert nincs annál rosszabb, ha kapkodni kell.
Én nem hiszek általában a babonában, de képzeljétek, hogy a templomkapuban eldobtam a csokrom a lányoknak /ami azt jelenti, hogy aki elkapja, még abban az évben férjhez megy/, az egyik haverunk barátnője kezébe esett bele szabályosan, és tényleg még abban az évben /mármint tavaly/ megvolt az esküvő!!!
Lányok, aztán az esküvő után találkozzunk ám a babát várók topicjában!!:-)) Én már ott témázok.
vézsé
vikilány Creative Commons License 2001.02.02 0 0 1145
Szürke Endre!

E-mail ment

Viki

Előzmény: szurke endre (1125)
fércegér Creative Commons License 2001.02.02 0 0 1144
Köszi az infokat! Akkor már most elkezdek ruhát keresgélni. Már úgyis nagyon vártam..:-)))))
Sziasztok:Fércegér
904Zsó Creative Commons License 2001.02.02 0 0 1143
Sziasztok !

Bocsi, hogy már megint belekotyogok, de nem bírtam megállni. A ruhával kapcsolatban nálunk a június 10-i esküvőre januárban lefoglatuk a ruhát! Pedig vidéken volt minden, nem itt Pesten. Mondjuk az hozzátartozik a dologhoz, hogy nekem sikerült egy olyan helyet kifognom (Egy varrónő), ahol minden hétvégére csak egy menyasszonyt vállalnak. Lehet, hogy furcsán hangzik, de nekem ez nagyon jól jött, ui. az esküvő előtt két nappal változtattam ruhát, és így ezt meg lehetett tenni. Azért kellett váltani, mert amikor januárban lefoglalóztuk, akkor ugye tudtuk, hogy Pünközsdkor lesz, csak azt nem, hogy ez majd. +40 fokot jelentett. Így aztán én nagyon szerencsésnek mondhatom magam, ui. egy olyan ruhát kaptam, ami rajtam volt először, (én bontottam ki az eredeti csomagolásból:-) )és egy nagyon könnyű modell volt. Ja igen, azt ne hagyjátok számításon kívül, hogy egyik-másik ruha irgalmatlanul nehéz tud lenni, és ez a nagy melegben eléggé besötétítheti a szép napot. Bár az első próbán ez fel sem tűnik.

Sziasztok:
Zsó

Csík Creative Commons License 2001.02.02 0 0 1142
Hát tényleg lebuktál....:-)))))))))
Előzmény: dalia (1134)
vikilány Creative Commons License 2001.02.02 0 0 1141
Szerintem is érdemes minél hamarabb elkezdeni járni a szalonokat. Ha már lefoglalod a ruhát jóval az esküvő előtt, akkor a dolog ki van pipálva, legalább ezzel nem kell többet foglalkozni. Viszont az esküvő előtt egy hónappal már azt sem tudod majd, hogy hol áll a fejed, és akkor még elkezdhetsz azon is idegeskedni, hogy még a ruhád sincs meg. Ezen kívül, ha minél később mész, annál kevesebb ruhából tudsz válogatni. Nem tudom más szalonoknál hogy van, de ahol én voltam, ott ha egy ruha már le volt foglalva arra a napra, akkor már azt sem engedték meg, hogy felpróbáljam.
Én sem vittem magammal a vőlegényemet, egyrészt a babona miatt, másrészt egy férfi úgyis csak a ruhát látja, nem tudják hozzáképzelni a csokrot, kontyot, fejdíszt, sminket. Sokkal jobb, ha csak a kész 'harci díszt' látja majd az oltár előtt:))
Előzmény: fércegér (1139)
Herr X Creative Commons License 2001.02.02 0 0 1140
Ha "szezonon" kívül lesz az esküvő, akkor igen. Amúgy szerintem nem érdemes kockáztatni...
Előzmény: fércegér (1139)
fércegér Creative Commons License 2001.02.02 0 0 1139
Sziasztok!
Megint itt vagyok.
Köszi a jókívánságokat Zsó! Remélem emlékezni fogok a "nagy napra" még nagymama koromban is!:-)
Lenne egy (lehet, hogy hülye) kérdésem: próbasminket és frizurapróbát mikor érdemes csináltatni?? Egy héttel az esküvő előtt vagy egy hónappal vagy..??????
Egyébként gbern-nel egyetértve szerintem sem jó, ha a vőlegény ott van a ruhapróbáknál. Egyrészt akkor nem lesz neki meglepetés, másrészt szerintem kicsit idegesítő a fiúknak, hogy ha már a 60. ruhát veszem fel és mégiscsak az elsőnek felpróbált mellett döntök. Az én párom tapintatosan megoldotta a dolgot: közölte velem, hogy nem jön el ruhanézőbe babonából, pedig sejtem, hogy a macera miatt nem jön el a szentem :-)))))))
Még egy kérdés: tényleg elég csak 1 hónappal az eskűvő előtt lefoglalni a ruhát??
Üdvözlök mindenkit: Fércegér
Előzmény: 904Zsó (1129)
gbern Creative Commons License 2001.02.02 0 0 1138
Szia Lollesz! En az eskuvo elott egy honappal foglaltam le a ruhamat. Nekem 2-3 napom ment ra a kolcsonzok vegigjarasara. De ha eleg kitarto vagy es van egy szabad napod, akkor talan az is elegendo. Arra vonatkozolag, hogy a volegeny lassa-e a ruhadat vagy sem, en azt mondom, hogy ne engedd. Biztos jol fogsz valasztani, es neki annal nagyobb meglepetes lesz, mikor meglat majd. Egyebkent milyen ruhat szeretnel?

Szia

Előzmény: Lollesz (1137)
Lollesz Creative Commons License 2001.02.01 0 0 1137
Sziasztok! Végre újra itt lehetek a topicban! Képzeljétek, én múlt hétvégén a Stefánia palota-beli ún. "kis" esküvő kiállításon voltam. Azt leszámítva, hogy a divatbemutató egy kicsit nevetségesre sikerült, összességében jó véleménnyel vagyok a szervezőkről. A fő-fő-fő-főnök a Nostredomus Kft. volt, amely mindenféle rendezvényszervezéssel foglalkozik, meghívottként-társszervezőként a Barbara és az Evita szalon jelent meg ruháival. Mindenféle típusból nagy volt a választék, szépen megvarrt, ízléses kollekciót mutattak be. Én nem próbáltam, csak terepszemléztem, de álmaim ruhájához nagyon közeit többet is láttam a vállfákon. Az egyik szalon vezetője azt mondta, hogy ők a rendkívül magas bérleti díjak miatt nem mentek a Kongresszusi központba. Most figyeljetek! Ugyanazokat a ruhákat, amiket itt 50ezerért kínált, ott 90-100ezerért kellett volna adnia!!!! Lehet, hogy ezért volt akkora a drágaság???? Lehet, hogy megéri inkább felkeresni a szalonokat???? Ezek csak költői kérdések, de következzen egy igazi: Mit gondoltok, mennyi idővel a nagy nap előtt kell elkezdeni a ruha után járni? Ha viszonylag határozott elképzelésem van, kb. hány helyet kell végigjárnom? Vajon mennyivel kerül többe a ruha, ha kikötöm, hogy én szeretnék az első viselője lenni? A "vőlegény" is szeretné látni, mit foglalok le, engedjem, hogy ott legyen a próbán?
Mindenkit üdvözlök, Lollesz
odibaby Creative Commons License 2001.02.01 0 0 1136
Nézelődtem ruha ügyben egy kicsit az interneten (mivel ugye nekem valószínüleg varratni kell), és találtam egy címet, ahol elég sok ruha van (közel sem mind jó, de azért akad). Hátha van még, aki varratni fog: http://www.weddingchannel.com
Egyébként nem tudja valaki, kell valamire vigyázzak a varratásnál (azon kívül, hogy olyan varrónőt válasszak, aki varrni is tud)? Úgy értem, van valami, amilyen ruhát ne nézzek ki, mert úgysem szokták megcsinálni, stb?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!