Keresés

Részletes keresés

bacscat Creative Commons License 2008.03.26 0 0 11007
virág69 Ne hagyd itt a fórumot az ilyen gyíkok miatt hiszen te is látod , hogy csak unatkozó emberek akik össze vissza írosgatnak, ALAPOZATLANUL, bunkón és sorolhatnám még hogyan. Nevess te is rajtuk.

Azért regisztráltunk ide hogy recepteket cseréljünk és öntsük egymásba a lelket, azért térünk vissza ide hogy lássuk egymás sikereit és kudarcait, mi komolyan vesszük ezt az egészet.Én CSAK 4 kg-ot adtam le pedig mozgok is de büszke vagyok rá.

Van haszna annak hogy az ellentábor felsorolja a diétával kapcsolatos ellenérveket is, viszont AHOGYAN felsorolják indokaikat az minősíthetelen, lehetetlenné teszik ,hogy komolyan vegyük őket. Engem pedig fel sem háborít ez az össze vissza szájtépés amit csinálnak, pedig valószínűleg ennyi a céljuk hogy valaki őket is meghalgassa...szomorú ez egy kicsit:(

Szóval hajrá tovább!!!

Kedves ellentábor köszönöm ,hogy néhány vidám percet loptok amúgy SZÜRKE, LUSTA UNALMAS, MEGGONDOLATLAN ,SZEMÉTEVŐ életembe, ja és a SEMMITEVŐ vegetáriánusokéba is.

jhajj ez jól esett
Előzmény: virág68 (10998)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 11006
Na most aztán jól megsértettél itt mindenkit! Csúnyafiú/lány!!! Ejnye- bejnye!
Előzmény: JuzoSch (10997)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 11005
Nem szabad fikázni a 90 napost, mert vannak akiknek ez bejött. Ugye nem vagyunk egyformák, Kinek a pap, kinek a papné, kinek a lánya...lehetne nekem a fia?:)
Előzmény: virág68 (10998)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 11004
Neked is köszi.:)
Előzmény: Yamini (11001)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 11003
Köszi:)
Előzmény: Törölt nick (11000)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 11002
Aztán mi a francért kellene már bármit is megvonni magunktól ami jó. Inkább a mértékkel kellene törődni!
Nehogy már azzal jöjjünk, hogy együnk naponta csirkét meg zöldséget, meg zabáljunk meg mindenféle szintetikus vitamint és akkor aztán nagyon szépek és egészségesek leszünk. Na ne már! Ezt magad sem hiszed!!
A táplálkozás akkor egészséges, ha mindent eszel, de mértékkel, s akkor nem kell plusz szintetikus szarokat magadba tömni.
Az édesítőszerek hamis parancsokat adnak az agynak, szegény azt hiszi, hogy cukrot kapot, aztán meg sokkot kap., mert hoppon maradt. szerintem a mértékletes!!! cukorfogyasztás nem rosszabb mint a szintetikus úton előállított édesítők.
A vegák meg legyenek azok, de másokat hagyjanak már húst enni, ha az esik jól. Aztán a vega agylágyulást kap a fehérjehiánytól, a húsevő meg köszvényt a sok disznóhústól. aztán jól van. Egyszer élünk, s azt mindenkinek úgy kell tenni, ahogy az neki jó!!!!
Aztán itt a vége!
Bocs, de ez a 90 napos diéta mindíg kihozza belőlem az asszonyállatot, mert nagyon jól lehet vele fogyni az első körben és nagyon gyorsan is lehet visszahízni a leadott kilókat, megtoldva párral még plusz.:)
Nem Neked céloztam az egészet, csak általában!
Előzmény: kisnyussz (10989)
Yamini Creative Commons License 2008.03.26 0 0 11001
:))) Gratula, csak így tovább!
Előzmény: Törölt nick (10999)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 11000
Gratulálok!!!! :-)))))
Előzmény: Törölt nick (10999)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 10999
Febr. 18-tól máig 8,5 kiló minusz.:) Hurrá!
Mesúgom, hogy januártól összesen 11.6, de az a pár kiló a 8.5 felett észrevétlenül ment le, nem akartam...:)
virág68 Creative Commons License 2008.03.26 0 0 10998
Kedves Bodzus!
Valóban itt tartottunk már számtalanszor,volt,hogy én is próbáltam rávenni az ellendrukkereket,hogy hagyjanak minket nyugodtan 90 napozni,a következményeket mi vállaljuk,de ezek szerint ez teljesen reménytelen.Én maximálisan egyetértek veled,hozzátéve azt,hogy a túlzott fehérjefogyasztás rossz a vesének és a köszvényhez is erősen hozzájárul,de aki fehérjét fehérjével akar enni,egyen!(Bár a táplálék piramis teteje felé van,tehát a dietetikusok szerint is elég keveset kell fogyasztani belőle,sokkal kevesebbet,mint gyümölcsből,zöldségből,node sebaj!)Már nagyon rég nem néztem bele ebbe a topicba,de ezt mostmár nem bánom,sőt ezután sohatöbbé nem olvasgatom,mert ez nem a 90 napos diéta fórum,hanem a Fikázzuk a 90 napost c. fórum,úgyhogy én megyek el,és átadom a terepet az idevalóknak.
Juzonak még annyit a lustaságról,hogy én 20 évig számolgattam a kalóriákat,1000 kalóriáztam,és az utóbbi években már semmit nem használt,ekkor jött a 90 napos,amivel viszont újra elkezdtem fogyni.Ennyit a lustaságról!Szerintem,aki másokat minősít,annak kéne mélyen elgondolkodnia azon,hogy milyen ember ő,milyen alapon nyilvánít véleményt másokról.
Nem tudom,hogy Szuszmok szokta -e még a saját fórumát olvasgatni,nem csodálkoznék,ha nem.Nos sajnálom Szuszmok,hogy idejutott a topicod!!!Neked és a többi 90 napozónak is minden jót!Talán találkozunk egy másik fórumon,ahol magunk leszünk és békében hagynak minket az ilyen emberek.
Előzmény: Bodzus (10995)
JuzoSch Creative Commons License 2008.03.26 0 0 10997
A 90 napost a lustáknak találták ki, akik képtelenek visszafogni magukat a zabálásban, és nem képesek számolni se a kalóriákat.
Ezzel önkéntelenül is kevesebb kalóriát fogyasztanak. Csak ez nem túl egészséges, és még csak nem is tartós (ez benne van a nevében).
Előzmény: kisnyussz (10993)
Yamini Creative Commons License 2008.03.26 0 0 10996
Hadd csatlakozzak én is ehhez a hsz-hez egy aláírással! :)
Köszi!
Előzmény: Bodzus (10995)
Bodzus Creative Commons License 2008.03.26 0 0 10995
Kisnyussz, nem bántottál meg, elhiszem, hogy jó szándékból írsz. Hogy mennyire van igazad, azt nem tudom ellenőrizni, nem értek hozzá, biztos van igazság abban, amit leírtál. De egyvalamit elfelejtesz, - vagy nem akarsz tudomást venni róla, - pedig volt már szó róla itt is.
A fogyókúrának csak egy része, és viszonylag kicsi, egyes vizsgálatok szerint 10 %-a az, hogy milyen módszert választ az ember, vagyis milyen arányban, mikor, hogy és mit eszik. A fogyókúra sikere legnagyobb részben az embertől függ, az elhatározástól, a hittől, hogy sikerülni fog és a kitartástól. Ezt rombolod bennünk akaratlanul is az írásaiddal. Sejtem, mire gondolsz:), de próbáld elfogadni, hogy ez így működik. Legalábbis nálam, aki pedig rémesen racionális vagyok, így működik. Mint ahogy a hízás is így működött.
Úgyhogy nem érdekelnek a glikogénraktárak, azt sem tudom, mik azok. Végig akarom csinálni ezt a diétát, mert tapasztalataim szerint elég hatékony, jól érzem magam közben, nem tapasztalatom azokat a káros hatásait, amiket leírtál, és, ami nagyon fontos, ezt a diétát nagyjából végig tudom csinálni, mert illik a lelkialkatomhoz és az életvitelemhez. Reményeim szerint ez alatt jóval tudatosabb lettem az evést illetően, és ha vége, akkor képes leszek a korábbinál egészségesebben táplálkozni.
Hát ennyi:)
Előzmény: kisnyussz (10994)
kisnyussz Creative Commons License 2008.03.25 0 0 10994

"Érdekes különben, hogy sokunk tapasztalatai és a te információid ennyire eltérnek egymástól."

 

Tényleg érdekes, mert én ezen a fórumon is, meg más fórumokon is, valamint a környezetemben is inkább azt látom, amiket leírtam.

 

Különben, ha hiszed ha nem, én se nem bántani, vagy megbántani nem akarlak sem Téged, sem a többieket akik csinálják, csak megszólíttattam, ezért válaszoltam (olvasd vissza, az első hozzászólásomat KissEdit-nek címeztem). De bármily hihetetlen, a nekem feltett kérdésekre is csak segítő szándékból reagáltam.

 

A linket eredetileg csak KissEdit-nek címeztem, aki új volt itt a fórumon, s mivel ő döntés előtt állt, azt akartam lássa az ellenérveket is. Mivel egy most döntést meghozó embernek szerintem joga van látni az ellenérveket is. A begyüjtött pro- és kontra érvek alapján viszont a döntés már ő szive-joga. :)

 

 

Előzmény: Bodzus (10990)
kisnyussz Creative Commons License 2008.03.25 0 0 10993
Akkor nekifutok mégegyszer. :)

 

A párolt zöldség, a barnarizs és a teljes kiőrlésű gabona valamint gyümölcs nem szemét, velük az a baj, hogy ezek jóformán csak szénhidrátforrások. A mennyiségüket erősen korlátozni kéne, és semmiképpen nem olyan arányban kellene enni, mint azt a 90 napos előírja. Ez különösen igaz a gyümölcsökre, melyek cukron kívül semmilyen értelmes más makro-tápanyagot nem tartalmaznak.

 

A szemét a kristálycukor, a fehér liszt, a túl sok só, a sok állati zsír, torta, csoki, és fehér lisztből készült termékek, a kecsap, a majonéz, a mustár, a cukros szószok, öntetek, mártások, és minden ami mű, és agyonfeldolgozott, valamint adalékokkal agyonpumpált. A legtöbb mesterséges anyag megemésztésére nincs genetikai programja a szervezetnek, ezekből rakódnak le a mérgek és képződnek a zsírok. A teljes kiőrlésű liszt csak minimálisan jobb a fehér lisztnél (csak a felszívódása lassabb), de kalóriában viszont ugyanannyi, és ugyanolyan rossz arányban tartalmazza a fehérjét, mint a fehér társa. Lehet enni, de napi szinten felesleges. (a 90 napos ajánl kenyeret a fehérje, a keményítő és szénhidrátnapra is, teljesen feleslegesen.)

 

Persze némely zöldfélében és gabonában is van fehérje, (már amelyikben), de jelentősen kevesebb, mint pl. a húsokban, és a felszívódásuk is rosszabb, mint a húsoké (a rosszabb aminosav profiljukról és az aminosavak egymás közötti rosszabb arányáról már nem is beszélve).

 

Hiába eszel párolt zöldséget az egyik nap, utána meg teljes kiőrlésű kenyeret, majd almát a 3.nap, ennek összeségében nézve is még mindig nagyon gyenge az össz-fehérjetartalma. Ez távolról sem fedezi a fehérjeszükségletét a még NEM SPORTOLÓK-nak sem. Egy átlagos, nem sportoló ember számára is testsúly-kilógrammonként napi 0,8-1 gramm fehérje szükséges, ami egy 70 kilós embernél 56-70 gramm fehérjét jelent naponta. (Sportolóknál 2 gramm vagy felette tskg-ént, sportágtól függően)

 

A 90 napos óriási hibája az is, hogy tök mindegy a kitalálójának, hogy pl. zöldségnapon babot eszel vagy krumplit. Majd a fogyókúrázó eldönti. A lényeg hogy egy adag legyen ebédre, lehetőleg ugyanaz féladagban vacsorára. Éljen az egyhangú táplálkozás mesterfokon. Ha mondjuk aznap megeszel 20 deka babot, vagy 20 deka krumplit, a kettő között a fehérjekülönbség 45 gramm és 5 gramm a bab javára. Ha viszont valaki ezen most felkapva fejét azt mondja, hogy „jó, akkor majd eszünk babot, és máris van elég fehérjebevitel”, akkor meg arra azt mondom, „akkor mi értelme a szétválasztásnak? ezzel az erővel ehetsz húst is a krumplihoz, vagy rizshez” . Mert ha a többi napon is törekedni fogsz a fehérjebevitelre az adott kereteken belül, akkor hol van a diéta eredeti „lényege”: a szétválasztás? Akkor mi értelme a szétválasztásnak?

 

Azt mondod 5 fős családra főzöl. Az tényleg elég strapás, ezt elhiszem, hiszen nagy mennyiségeket kell főzni, és szinte mindennap.

 

De ha Te más étrendet követsz, mint ők, akkor nem inkább még jobban megnehezíted a saját dolgodat? Nem egyszerűbb lenne egyformát főzni mindenkinek, de azt egészségesen? Gondolom hosszú távon fontos a gyermekeid egészsége, ezért meg fogod válogatni mit teszel eléjük, remélhetőleg olyat, amitől nem híznak el. Nem egyszerűbb lenne akkor, ha Te is velük együtt fogyasztanád ugyanazokat az egészséges ételeket? Ha ők nem diétáznak csak Te, akkor is eszed ugyanazokat az egészséges kajákat, csak kicsit kisebb mennyiségben?

 

Senki nem mondta azt, hogy soha többé nem ehetsz étcsokit vagy akár pizzát. Persze, hogy ehetsz, de miért kell ezt négynapi ciklushoz kötni? Ráadásul pont vacsorára, mikor is a szervezetnek épp akkor van rá a legkevésbé szüksége.

 

Ezek nemcsak az én információim, rengeteg emberem látom, hogy a 90 naposnak nem sok értelme volt, nem fogyott, vagy lassan fogyott, ha fogyott is visszajojózta, mert nem tanult meg egészségesen enni. Számos emberen láttam, hogy még tovább rontott az amúgy sem pompás anyagcseréjén. Van aki pajzsmirigy gondokat szerzett magának ezáltal. Aki fogyott, az a kalóriadeficittől fogyott és nem a szétválasztástól. Mert egy diéta alatt mindenki ösztönösen a siker érdekében próbálja korlátozni a mennyiségeket, tehát fogyni fog.

 

Mondok egy igen rossz példát a környezetemből. Egy ismerősöm szokott néha gyümölcs- és léböjt kúrát tartani 1-2 hétig, mikor hogy bírja. Büszkén mondja, hogy olyankor milyen sokat szokott fogyni, csak egy idő után valamiért visszajön. Legutoljára rábeszéltem egy zsírmérésre a kúra előtt és után. Teljesen meglepődött az eredményen. Tudniillik zsírból szinte SEMMIT nem fogyott, hiába mutatott a mérleg összkilóban kevesebbet. A veszteség: izom és szövet, víz, gyomortartalom, glikokénraktár ürülés volt, ami a rendes kajáláskor visszatöltödött, kivéve persze az izmot. Végeedmény ugyanannyi háj, satnyább izomzat.

 

A kalóriaszámlálós étrendek is simán tudnak kárt okozni, ha azok egysíkúak. Hiába 1200 kcal-ás egy étrend, ha valaki azt szénhidrátból fedezi, és az túllő a napi ch igényeden, a feleslegből a szervezet nem tud mást csinálni, mint zsírt. Miközben izmot bont a fehérjehiány miatt. De ezt már csak extrém példaként mondtam, hogy komolyan egy nagyon hülyén megválasztott 1200 kcal étrendtől simán lehet zsírra akár hízni is. Persze a mérleg fogyást mutat, mert az összkiló csökken, de annak nagy része vissza is jön, sokkal rosszabb izom-zsír aránnyal mint eredileg volt.

Előzmény: Bodzus (10990)
Bodzus Creative Commons License 2008.03.25 0 0 10991
nem tudom, a Cicvareket miért írtam w-vel?:) bocs
Apukám szokott minket így hívni:)
Előzmény: Bodzus (10990)
Bodzus Creative Commons License 2008.03.25 0 0 10990
hát ezt jól megkaptuk...
csak röviden: a párolt zöldség, a barnarizs és a teljes kiőrlésű gabona miért lenne szemét? Vagy a gyümölcs? Azért, mert három napig esszük? Vagy mert nem zsírtalan sonkából van? Azt te is elismerted, hogy ezek nagy részében van fehérje, ami lehet, hogy egy sportoló számára nem elég, de a diétázók többsége nem tör ilyen babérokra.
És itt jön be, hogy lehet ésszel csinálni a 90 napost: mint az előbb is írtam, nem habostortával, hanem teljes kiőrlkésű tésztafélével a szénhidrátnapon. És nem tejszínnel, hanem sovány sajtokkal a fehérjenapon. Még akkor is, ha a diéta engedi az édességet.
Amúgy, épp ettől betartható, mert engedi. Jól szabályozott kereteket ad, amiken belül viszonylagos szabadsággal megtervezheted a diétádat. Nem vagyunk egyformák. Nekem ötfős családra kell főznöm, nem tudnék betartani egy nagyon pontosan szabályozott és az egyéni igényeknek teret nem adó diétát, mert akkor magamnak külön kéne főzni. És kínlódnék, ha nem ehetnék néha nyugodtan keserűcsokit. Ugyanis emberből vagyok és nem gépből. Én azt remélem, ez a fogyókúra szépen át tud vezetni mondjuk a testkontrollos diéta irányába, ahogy Cicwarek is írta. Vagy valami más, hosszú távon is folytatható táplálkozáshoz.

Érdekes különben, hogy sokunk tapasztalatai és a te információid ennyire eltérnek egymástól.
Előzmény: kisnyussz (10989)
kisnyussz Creative Commons License 2008.03.25 0 0 10989
”Szerintem alapvető tévedés, hogy ez a diéta megvonáson alapul. Sokkal inkább rendszerezésen.”

 

Mi értelme rendszerezni azt a szemetet, amitől egyébként is elhíztunk? Mi értelme 3 napig azt a szénhidrátot magunkba tömni (keményítő, szénhidrát és gyümölcs), aminek túlzott fogyasztása egyébként is az egyik fő felelőse az elhízásnak? (meg egyébként a zsíros ételek, a rendszertelen evés és a nem mozgás)

 

Mégis mitől lenne macerásabb betartani egy olyan fogyókúrát, amiből kihagyod a szemetet; az egyszerű szénhidrátot: a cukrot, a csokit, lisztet, kenyeret, tésztákat, pizzákat, péksütiket, meg a zsíros tortákat. Vagy hogy meg kéne tanulni leszokni a sok zsíros állati ételről, a tejfölről, a tejszínről meg a hozzájuk hasonló teljesen felesleg állati szemétről. Vagy mitől macerás azt felfogni, hogy a cukros, grízes, lekváros tészta hízlal, de bizony még akkor is, ha azt a 90 napos szent nevében esszük? Milyen kár, hogy a szervetünk nem tudja, hogy most épp a diéta szent nevében esszük ezt a csodálatos szemetet. Pedig milyen jó lenne, ha tudná! A 90 napos varázserőtere igazán eltéríthetné a rossz cukrokat, hogy most az egyszer ne legyen belőlük zsír!!!)

 

„Négy nap alatt mindent megkap a szervezet,- amely történelmileg a tartalékolásra van berendezkedve, pl. ennek köszönhető a fenekem mérete:) „

 

A feneked mérete nem a minőségi hús- és fehérjefogyasztásodnak köszönhető, hanem annak hogy túl sok szénhidrátot és zsírosat ettél az utóbbi időben. Pont azért, hogy nem adtál meg mindent, illetve nem olyan arányban, ahogy azt kellett volna. Ezeket bizony tartalékolta a történelmileg is tartalékolásra berendezkedett szervezeted.

 

De el kell, hogy keserítselek: A FEHÉRJE AZ EGYETLEN MAKROTÁPANYAG, amit a szervezet még hosszú történelmi, sőt biológiai pályafutása során SEM TANULT MEG TARTALÉKOLNI. A zsírt baromira megtanulta tartalékolni, és a felesleges szénhidrátból is zsírtartalék lesz. Csökkentett szénhidrát bevitel esetén a szervezet zsírból tud energiát nyerni, fehérjét viszont a mai napig sajnos nem.

 

Még egy apróság a fehérjék felszívódásáról. Vannak gyors felszívódású, közepes és lassú felszívódású fehérjék. Például gyors a tejsavó és lassú a tojásfehérje felszívódása. Ez utóbbi jelentheti azt, hogy elfogyasztásuk után még akár 12-16 órával is „csepegtetik” az aminósavakat a vérbe. De a maximális határ az kb. itt van és itt meg is áll. Azaz ha fehérjenap este eszel egy tojásrántottát, akkor másnap délelőttig-délig még kitart, de semmiképpen nem 4 napig.

 

„Az biztos, hogy soha ennyi nyers és főtt zöldséget és gyümölcsöt nem ettem, ez tehát eleve nem egészségtelen.”

 

Mind a gyümölcs, mind a zöldségeket elsősorban szénhidrátok, ilyen arányú fogyasztásuk, mint a 90 napos alatt van, akkor is a fehérjebevitel rovására megy, még ha azt a tények ellenére sem vagy hajlandó elismerni.

 

A müzli, mint egészséges kaja? A nagyrészük csak átverés. Ugyan beletesznek 1-2 egészséges összetevőt, azt fennhangon reklámozzák, de a többi része meg el van cseszve, hogy ehető legyen felturbózzák mindenféle mesterséges adalék szarral, rosszabb esetben még agyoncukrozzák is. (Sokszor ott van az összetételen, hogy glükóz, vagy dextróz ami egykutya, mindkettő a szemét cukrot jelenti). Ami egészséges az a natúr termékek, amihez még semmit nem adtak hozzá. Pl. a natúr zabpehely. De ebből sem a felturbózott, cukrozott, beaszaltgyümölcsözött, színes-dizájnos gagyik. Hanem a natúr.

 

A fehérjebevitelre visszatérve: ha nem viszed be a napi szükséges fehérjét, akkor a hiányzó fehérjedeficitet a szervezet semmi másból nem tudja pótolni, mint a test saját szöveteinek lebontásával, ami soha nem zsír, mert a zsír nem fehérje. A zsír az csak zsír. Fehérjét a szervezet nem tud előállítani szénhidrátból sem. Csakis fehérjéből, vagy saját szövetből.

 

„a vegetáriánusok sem izom nélküli roskatag kriplik”

 

Úgy elnézegetem a Balázs-showban a vegetáriánus Balázst, aki bár szimpatikus, mint emberke, az izmairól viszont jót vagy semmit. Tehát inkább semmit.

 

Ismerek viszont vegetáriánus sportolókat is. Természetesen ez nem lehetetlen, hogy egy vegetáriánus sportoljon. De bármily hihetetlen esznek fehérjét (különben nem tudna miből regenerálódni az izmuk). Ők pontosan tudják, hogy a kenyérben, gabonákban, hüvelyesek lévő fehérje sportolónak elégtelen a napi szintű bevitelhez. Ha viszont mégiscsak ezekből akarnák fedezni a fehérje-szükségletüket, az túlzott szénhidrát bevitellel párosulna. Tehát esznek szóját és/vagy esznek tojást és tejtermékeket is. Az egyéntől függ, hogy ki melyiket eszi meg ezek közül, azaz a „vegasága” mit enged be ezek közül és mit nem. De egy biztos, hogy a napi szükségletet valamilyen fehérjeforrásból egész biztos hogy fedezik, és nem gondolják azt, hogy ha egyik nap krumplit eszem, a másik nap kenyeret, a harmadik nap meg csak gyümölcsöt akkor az elég a fehérjebevitelhez.

 

Neves sportolók is voltak vegetáriánusok, pl. Bruce Lee is hús nélkül kung-fuzott, de közismerten rengeteg szóját evett. Kőbán Rita 17 vagy akárhány évig volt vegetáriánus és olimpiai bajnok, de ő csak húst nem evett, tojást meg ilyesmit igen. Az egy másik dolog, hogy a húsfogyasztás hiánya miatt kreatin-kiegészítőt szedett, mert ugye csodák nincsenek. (A kreatinról tudni kell, hogy elsősorban húsokban van, és hiánya esetén csökken az izmok erőnléte, mérete és teljesítőképessége.)


A roppant értelmes víznap hatásairól már nem is írok. 3 napos erős fehérjemegvonás után a teljes és totális katabolizmus, azaz izom- és szövetleépülés…

Előzmény: Bodzus (10983)
H_G Creative Commons License 2008.03.25 0 0 10988
Azt nem tudom :)
Előzmény: Törölt nick (10987)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.25 0 0 10987
...és korán halnak, mert agylágyulást kapnak...
Előzmény: H_G (10986)
H_G Creative Commons License 2008.03.25 0 0 10986
"a vegetáriánusok sem izom nélküli roskatag kriplik... és az is biztos, hogy nem szóján élnek."

A vegetáriánus sportolók igen. (Kivéve azokat, akiknek a mások által porrá feldolgozott tej- v. tojásfehérjével szemben sincs kifogásuk.) A többi vegetáriánus (pl. a krisnások) bizony elég szerény izmokkal rendelkeznek.

Előzmény: Bodzus (10983)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.25 0 0 10985

Hááát Bodzus, szívemből szóltál!

 

Valaha nagy kedvencem volt ez a topik, aztán kivettem onnan, mert tiszta személyeskedésbe kezdett átfordulni. Nemrég visszakedvenceltem, meg nézegettem, hogy látok-e régi arcokat neveket, de épp a napokban akartam újra törölni, amikor másról sem szólt, csak a miérthülyéka90napozók...

A magam részéről csak kitartást tudok mindenkinek kívánni!! :-)

Előzmény: Bodzus (10983)
Yamini Creative Commons License 2008.03.24 0 0 10984
Gyümölcsnap.... :'(

Nekem már tegnap sonkaszag-túltengésem volt, de ma már egészen agresszív vagyok:D
Holnap húsvétolhatok!
Előzmény: Bodzus (10983)
Bodzus Creative Commons License 2008.03.24 0 0 10983
Olyan deja vu-m van... kb egy hónapja is itt tartottunk.

Szerintem alapvető tévedés, hogy ez a diéta megvonáson alapul. Sokkal inkább rendszerezésen. (többek közt ezért tartható be, és lássuk be, bár lehet, hogy van egészségesebb és hatékonyabb fogyókúra is, de ha macerás betartani, akkor nem sokat ér)
Négy nap alatt mindent megkap a szervezet,- amely történelmileg a tartalékolásra van berendezkedve, pl. ennek köszönhető a fenekem mérete:) Tehát ha nem jut egy napig husihoz van sajthoz, attól még nem fogja kétségbeesetten lebontani nehezen fölépített bicepszedet:) a vegetáriánusok sem izom nélküli roskatag kriplik... és az is biztos, hogy nem szóján élnek.

A arányok pedig több, mint két hónap tapasztalata alapján nekem egészségesebbnek tűnnek, mint a "normális" táplálkozás alatt, pedig nem a csipsz kólával típusba tartozom (ráadásul az elmúlt hét évben többnyire terhes voltam és/vagy szoptattam, vagyis még oda is figyeltem arra, mit eszem) Az biztos, hogy soha ennyi nyers és főtt zöldséget és gyümölcsöt nem ettem, ez tehát eleve nem egészségtelen. Az már csak plusz, hogy aki komolyan veszi, hogy fogyózik, az nem habos tortát zabál, hanem teljes kiőrlésű lisztből készült cuccot és müzlit. (ebben is van fehérje...)
Persze, a Húsvét hétfő kivétel. Hm.
Mennyire voltatok hősiesek?
Előzmény: kisnyussz (10982)
kisnyussz Creative Commons License 2008.03.24 0 0 10982

Azt írtad: "Szerintem ez is olyan diéta amit lehet ésszel csinálni, meg ész nélkül"

 

Erre csupán egy egyszerű kérdésem volt: milyen trükköt tudsz bemutatni arra, hogy az erősen csökkentett fehérjebevitelt kiküszöböld?

 

Szóval komolyan érdekelne, hogy ezt a dolgot hogy lehet ésszel megoldani a 90 napos szabályain belül.

 

 

 

Előzmény: Yamini (10981)
Yamini Creative Commons License 2008.03.24 0 0 10981
Én nem azért vagyok ezen a fórumon hogy vitatkozzak, és a stílusod meg egy pillanatig nem késztet arra hogy válaszoljak neked.
Részemről ennyi.
Előzmény: kisnyussz (10980)
kisnyussz Creative Commons License 2008.03.24 0 0 10980

Hogy lehet ésszel csinálni a 90 napost? Milyen trükköt tudsz bemutatni például arra, hogy az erősen csökkentett fehérjebevitelt kiküszöböld?

 

"A legtöbb diéta valamilyen "megvonáson" alapul. "

 

Na és ezzel már meg is nyugtattad magad, hogy lehet egy újabb megvonásost csinálni, ha már a többi hülye diéta is olyan, akkor most hagy jöjjön egy újabb hasonló. Végül is Te már eldöntötted magadban, hogy minden diéta rossz. Pedig ez messze nem igaz.

 

Nem mindegy, hogy az megvonás mire vonatkozik, ha kiegyensúlyozottan megadsz napi szinten minden makro és mikrotápanyagot a szervezetnek, viszont "MEGVONSZ" némi kalóriát, akkor az  EGÉSZSÉGES.

 

Ha egysíkúan megvonsz egy bizonyos makro, vagy mikrotápanyagot a szervezettől, az a nem az EGÉSZSÉGES kategória.

 

És akkor ezek után mond meg már nekem miért kell az EGÉSZSÉGTELEN-t választani?

Előzmény: Yamini (10978)
kisnyussz Creative Commons License 2008.03.24 0 0 10979

akkor izomkérdésben te biztos okosabb és tapasztaltabb vagy, mint egy testépítő, és ezt biztos konkrét testösszetétel mérési eredményekkel is alá tudod támasztani

 

és a 90 napost milyen orvos, dietetikus találta ki? ki adta ehhez a nevét? valaha valaki megmutatta azokat az embereket akik ezt az agyrémet kezdetben elterjesztették????

 

szóval nem tartod reálisnak amit ir a blogiró. mégis melyik része a nem reális?? meg tudnád konkrétan megmondani és cáfolni?

 

többszáz ember fórumozó ember véleménye arra alapszik amit tapasztalnak a felszinen. felhivnám a figyelmedet a blogiró 5-ös pontjára:

 

"5. A delikvens fogyni fog látszólag, legalábbis testsúlyt veszít. Ez némi izom, a test glikogénraktárainak ürülése és az azzal járó négszeres mértékű vízveszteség (amely az izomtérfogatot csökkenti legjobban) eredménye és minimális zsírvesztés amely természetesen mindeképpen adódik a kalóriadeficit miatt. Minden, a legszarabb rendszer is működik egy szinten, mert a delikvens elkezd figyelni arra hogy mit eszik és mennyit, ez pedig jelentős kajabevitel-csökkenést eredményez!"

 

a blog nem hisztérikus, inkább te reagálsz rá hisztérikusan, a blogiró többet tud az anatómiáról és táplálkozásról, mint az te el tudnád képzelni, mert egy testépítőnek arról szól az élete, hogy ne zsírosodjon, viszont izmot őrizzen és építsen, és ebbe azok a szemét ételek, amiktól elzsírosodunk semmiképpen nem férnek bele

 

torta, péksüti, csokoládé, palacsinta, tészta? egy tényleg hihetetlenül egészséges

 

az edzést attól bírod jobban, hogy ha kevesebb túlsúlyt cipelsz, akkor könnyebb a mozgás, ez minden fogyás után igy van, de attól még izmot veszitesz, ha nem eszel elég fehérjét, tudniillik a ZERÓ fehérjebeviteltől nem termelődik izom, és nem is marad meg maradéktalanul

Előzmény: bacscat (10977)
Yamini Creative Commons License 2008.03.23 0 0 10978
Engem az "nyugtatott" meg amikor megláttam hogy ez egy bodybuilder blog... :)

Szerintem ez is olyan diéta amit lehet ésszel csinálni, meg ész nélkül. A legtöbb diéta valamilyen "megvonáson" alapul.
És ha több százan pusztulnának bele a 90 naposba végelgyengülés miatt, akkor nem volna még mindig ennyire szem előtt ez évek óta.


Tipp húsvét környéki szénhidrátnapra:
A sonka főzővizében főztem magamnak tésztát, aztán a leszűrt tésztát egy kicsit átpirítottam egy serpenyőben, tettem rá egy pár kanál sonkás-főzővizet, kis lisztes vízzel besűrítettem és tökjó szószos tészta lett az eredmény :)
(ha a sonka vize nagyon sós, akkor vizet is tegyünk mellé!)
Előzmény: bacscat (10977)
bacscat Creative Commons License 2008.03.23 0 0 10977
Én még most olvastam a cikket először...hát nem igazán győzött meg..ki írta egy orvos??? Dietetikus??? biológus? ....vagy ki.... Nagyon feketén festi le a helyzetet és nem is tartom reálisnak amit ír....az pedig AHOGYAN ír minősíthetetlen.

Azért van ez a fórum hogy megosszuk a tapasztalatokat többszáz ember véleménye nekem többet jelent mint egy légből kapott blog oldal hisztériája.

Ja és ezek szerint én az elmúlt hónapban elbontottam egy seregnyi izmomat....hát mégis jobban bírom az edzést....mindegy
Előzmény: kisnyussz (10974)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!