Keresés

Részletes keresés

kisnyussz Creative Commons License 2008.03.23 0 0 10976

igen de Kisedit még új itt, és talán még nem olvasta

 

mielőtt a 90 napos mellett dönteni, talán nem árt ha elolvassa...

Előzmény: k2k (10975)
k2k Creative Commons License 2008.03.23 0 0 10975
ezt más sokszor linkelték.)
Előzmény: kisnyussz (10974)
kisnyussz Creative Commons License 2008.03.23 0 0 10974
Előzmény: Kisedit (10971)
laconicgirl Creative Commons License 2008.03.23 0 0 10973

már hogy vinnél be elég fehérjét, mikor csak 4 naponta van fehérjenap?

 

testsúlykilógrammonként legalább 0,8g fehérjét kéne mindennap enni az izomveszteség elkerülése érdekében, ez hol van meg pl gyümölcsnapon vagy víznapon?

Előzmény: k2k (10934)
k2k Creative Commons License 2008.03.23 0 0 10972
Nos!!
Másolok!!!
"Arra soha nincs garncia, hogy a leadott kilók ne jönnének vissza.Ha átlagos eredményt veszünk figyelembe 15-20 kg fogyás 3 hónap alatt erős túlzásnak látszik.
A táplálékok szétválasztásának nincs tudományos alapja és a napok sorrendje is meglehetősen misztikusnak tűnik"
Dr. Jákó Péter- belgyógyász és sportszakorvos.


"A szétválasztásos étrend tudományosan nem megalapozott, mint ahogyan arról a testkontroll kapcsán is szóltunk. Kétség sem fér hozzá, hogy minden enrgia-és tápanyagbevitel megszoritáson alapuló testtömegcsökkentő program, azaza a fogyókúra müködik, hiszen egy ideig biztosan fogyni fogunkaz alkalmazásakor.
3 napot követően 1 nap áll rendelkezésre, a szervezetnek, hogyy az aminosavakhoz jutassa a szervezetet..
A 90 napos diéta egy, az emnberek tájékozatlanságára élpülő módszer, melynek tudományosan bizonyitott eredményei nincsenek, következményei és negativ hatásai visznt annál inkább lehetnek."
Lelovics Zsuzsanna-dietetikus, táplálkozási referens.

Ez az iromány a South Beach-diétáról nem ir érdemi rosszat.
Kisedit Creative Commons License 2008.03.23 0 0 10971

Igen, az állandó idegeskedés volt az oka.

Nahát, milyen ügyes vagy, hogy megtaláltad ezt az oldalt, én még nem láttam! Köszönöm szépen, mindjárt meg is nézem!

Előzmény: bacscat (10970)
bacscat Creative Commons License 2008.03.21 0 0 10970
Hát Kisedit ez borzasztó.....és magyarul csak tüneteket kezeltek nálad szó sincs a betegség valós gyógyításáról....jó helyen van az ott hiszen van rá 5000 fájdalom csillapító...ááá de haragszom ezért. Stressztől alakult ki?
Így ezen körülmények között neked nem is ajánlott sajnos diétázni hiszen minimális savasodás is nagy fájdalmakkal járhat.
Kivéve ha kifejezetten gyomorfekélyeseknek kifejlesztett diétát csinálsz...nézd ezt találtam lehet már láttad:
http://www.orvosaneten.hu/displayarticle98.html
Szegény én el sem tudom képzelni milyen rossz lehet ez:(((
Előzmény: Kisedit (10959)
bacscat Creative Commons License 2008.03.21 0 0 10969
Igaza van Zahrának valóban az étvágyad nő, észre sem veszed, nem a kalóriákkal van a gond igaz valamennyi energia tartalmuk van. Csökkentsd a bevitt vitaminok mennyiségét, pl vegyél be 2 naponta ne naponta, Béres is elég 2 naponta...inkább egyél meg 1 almát vagy más gyümit hidd el az az igazi vitamin, sokat segíthenek ezek a készítmények de valójában a bennük található vegyületek csak utánzatai a természetben előforduló anyagoknak, sok esetben nem tudjuk lebontani sem és távoznak a szervezetünkből.:(((

Zizihez hasomlóan nekem is javult a körmöm és a bőröm állapota, amikor tornázok komolyan öröm hozzáérni az arcomhoz. :) Köszönjük hogy leírtad ezeket a dolgokat, most én is megálltam a fogyásban, nem örülök neki ez lesz a 6. hetem, de nem vagyok elég szigorú magamhoz...nem baj ha eddig eljutottam nem fogom feladni:D

Zahra az a baj hogy rajtam MÁR meggazdagodtak a turisok:D
Előzmény: Törölt nick (10966)
Yamini Creative Commons License 2008.03.21 0 0 10968
Tegnap túlestem az első víznapomon! Nem is volt olyan rossz. Azért a 3 elég lesz belőle :D De néha úgy éreztem hogy a gyüminap rosszabb, mert akkor eszem, csak nem azt amit akarok. Most legalább nem ettem... :D


Zizi, köszi a bíztatást!:))


Yamini Creative Commons License 2008.03.21 0 0 10967
Szerintem vitaminoktól nem lehet hízni.
De nem mindegy milyet szedsz, pl az Activalról nem egy drogériában hallottam már nagyon negatív véleményt a szakképzett eladótól...

Esetleg étvágynövelő lehet...de ha ugyis diétázol, akkor ez ne számítson ;)
Előzmény: Törölt nick (10966)
Zizi81 Creative Commons License 2008.03.21 0 0 10965

Sziasztok!

Már régóta olvasom ezt a fórumot időnként vissza-visszatérve. Én egy évvel ezelőtt csináltam végig a diétát, de 3 hónap után nem hagytam abba, hanem még 3 hónapig csináltam, de akkor már kicsit engedékenyebb voltam magammal. Az első 3 hónapban lement 10kg, a másodikban még -3kg. A diéta mellett nem mozogtam, csak a szokásos napi teendők (ebben biciklizés, kapálás, stb.). 77 kg-ról indultam, 165 cm magas vagyok, így fél év alatt elértem a versenysúlyomat 64kg-ot. Azóta is szoktam mérni magam, 1kg szokott fel-le ingadozni. Most rendszeresen tornázom, de semmi extra, esti tv nézés közben 45-60 perc (mikor milyen a kedvem, illetve mennyire fáradtam el nap közben), ekkor felüléseket, lábemeléseket, farizom gyakorlatokat csinálok sokszor ismétlődő számban. Nem unalmas, mert közben "nézem" a tv-t. Az étkezési szokásaimat annyiban változtattam meg, hogy reggelire ált-ban gyümölcsöt eszem és tartom a napi 3-szori étkezést, de nem eszem szétválasztva, süteményeket és édességet is eszem, de figyelni kell a mennyiségekre!!! Abban nem hiszek, hogy a 90 napos megváltoztatja az anyagcserét és utána annyit ehetsz amennyit csak akarsz, életmódváltás nélkül nem lehet sikeresen tartani a fogyás végeredményét!!! Azt mindenkinek be kell látnia, hogy az addigi étkezési szokásai vezettek ahhoz, hogy túlsúlyos lett (kivéve, akik a hormonjaik v. más betegség miatt küzdenek túlsúllyal, náluk nem biztos, hogy ez a diéta a nyerő)!

A tapasztalataim a diétával kapcsolatban nagyon pozitívak. Az első két hét nehéz, hiszen hozzá kell szokni ahhoz, hogy nem lehet mindent összeenni, de egy kis odafigyeléssel nagyon könnyen lehet úgy főzni, hogy abból valamit lehet enni az éppen aktuális v. a köv. napon, kivétel a gyüminap (akkor olyat kell főzni, amit amúgy sem szeret az ember lánya :))) Kezdetben én is nagy adagokat ettem, de a gyüminapok után kezdett összeszűkűlni a gyomrom és nem kívántam többet. Javaslom mindenkinek, hogy vezessen egy füzetet, amibe minden nap beírja azt, hogy mikor mit evett, néha meglepő, hogy mennyit össze tudunk "zabálni" és észre se vesszük. Én még ma is felírom, hogy mit ettem aznap, ezzel tudom magam kontrollálni. :)

Egyébként ahogy a nagy könyvben le van írva nálam is megállt a fogyás a 2. hónapban, de 2 hét pangás után ismét beindult, úgyhogy nem szabad feladni! :)

A nyári hónapok nem okoznak gondot, de télen a szervezet amúgy is raktároz, ezért ilyenkor nagyon oda kell figyelni az étkezésekre. Egy pozitív és egy negatív hatásról tudok még beszámolni. A pozitív az, hogy a pollen allergiám alig jött ki tavaly (én ezt a szétválasztva kajálásnak tulajdonítom, nem hiszem hogy kevesebb lett volna a pollen), a negatív, hogy nagyon fázós lettem, mármint télen, hiába nincsen melegítő háj (nem is hiányzik, inkább jobban befűtöm a lakást :))

Vitaminhiányom nem volt, gyönyörűek lettek a körmeim és a hajam sem hullott sőt, inkább erősebb lett. Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt ettem és eszek azóta is, tulajdonképpen újra felfedeztem, hogy milyen finomak is ezek, hiszen gyerekkoromban sokat ettem. Izomból nem fogytam egy dekát se, de lehet, hogy ez alkati tulajdonság, mert alapból is izmosabb vagyok a kelleténél (hiába nem csak a női munkát kell elvégezni egy háztartásban), a mostani torna is abban segít, hogy alakot formáljak, illetve ha kalóriában esetleg többet eszem, akkor azt elégessem, mert arra viszont nem vagyok hajlandó, hogy mindennek nézzem és számoljam a kalóriatartalmát. Éppen azért választottam a 90 napost, mert a hétköznapokba könnyen beilleszthető és nem kell rá külön költeni, az otthoni hétköznapi kajákból megoldható. Ez előtt még soha nem fogyóztam, úgyhogy összehasonlítási alapom nincsen, de nekem bevállt és ezért gondoltam, hogy megosztom veletek a tapasztalataimat.

Nagyon sok sikert és kitartást kívánok minden fogyózónak és higgyétek el megéri a kitartás, mert egész más lesz az önbecsülésetek egy sikeres és vasakarattal véghezvitt fogyás után! HAJRÁ!!!! :)

 

 

 

Kisedit Creative Commons License 2008.03.21 0 0 10964
Köszi a választ.
Előzmény: Törölt nick (10963)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.21 0 0 10963
Befeküdtem egy kórházba, egy fogyókúrűs programba. Találsz belőle bőven a Net-en.:)
Előzmény: Kisedit (10958)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.21 0 0 10962
Ma már a gasztroenteorológusok ragyogó gyógyszereket tudnak felírni.
Előzmény: Kisedit (10959)
Kisedit Creative Commons License 2008.03.21 0 0 10961

De, köszi, szerintem ez lehetett az a cikk.

Most én is úgy csinálom, hogy egy étkezésen belül nem keverem a szénhidrátot a fehérjével. 

Előzmény: Törölt nick (10960)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.21 0 0 10960

Kisedit!

Akkor az nagyon nem vicc, azzal nem jó játszani - lehet, hogy meg kellene beszélni a dokival, hogy mit és hogyan javasol?

Jelzem, akkor szoktam 90napozni, ha egy pár kiló felszalad (mert többet sütiztem a kelleténél, vagy nassoltam, vagy miazmás), de persze nem 90 napig, csak így 4naponta váltogatom.

Egyébként "csak" szelektíven eszem, nekem ez is nagyon jó ahhoz, hogy tartani tudjam a súlyom, hogy jól érezzem magam a bőrömben stb. Ennél aztán lehet egy napon belül enni fehérjét is, szénhidrátot is, csak két külön étkezésre, nem pedig egyszerre.

 

Ja, nem ezt a cikket emlegettétek a minap?

Előzmény: Kisedit (10959)
Kisedit Creative Commons License 2008.03.20 0 0 10959

Aranyos vagy és igazad van, voltam már vele kb. húszévesen orvosnál és akkor a doki azt mondta, hogy a tünetek alapján gyomorfekély és írt is rá föl gyógyszert, ami használt is. Szóval az oka megvan. Hát újra el kék majd menni és feliratni.. Amikor nagyon fáj, akkor émelygek is, aha.

 

Előzmény: bacscat (10956)
Kisedit Creative Commons License 2008.03.20 0 0 10958

Jól beszéltél.

 

És elárulod, hogy Te melyik diétát alkalmazod?

Előzmény: Törölt nick (10955)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.20 0 0 10957
Akkor hajrá, rajtad fognak meggazdagodni a turisok.:)))
Előzmény: bacscat (10956)
bacscat Creative Commons License 2008.03.20 0 0 10956
Hát a varrással inkább nem próbálkoznék, és nagyon sokat vásárolok mert turi mániás vagyok ugyhogy mindegy ,és ha veszek egy kisebb cuccot az elég jól motivál is , így nem mérgelődöm felülések közepette hogy de rossz nekem. :D

Kisedit ezt a gyomor fájást csak meg kellene nézetni orvossal!!! Nem savas vagy nagyon? Apukámnak is volt ilyenproblémája , és neki szinten is kell tartania a gyomra pH-ját. A gyümölcsnap miatt bizony kicsit borul ez a pH érték ( ilyenkor szódabikarbóna:S) , és ha félsz hogy rosszabbodik a helyzet akkor szerintem ne ezt a diétát válaszd.Próbáld ki 2 hétig és ha nem vagy jól akkor ne terheld a szervezeted hanem kutass még a neten mert sok jó lehetőség van még.( PL a Norbis módszer is nagyon hatékony). Émelyegsz is? Sajnos minnél többet vársz annál nagyobb az esélyed a gyomortükrözésre, de nem akarlak ilyesztgetni.

Képzeljétek gyümi napon annyira korgott éjszaka a gyomrom hogy a párom ébresztett fel hogy csináljak magammal valamit:D ettem 2 kanál műzlit meg 2 dl vizet :( hajnali 3 kor....ááááá
Előzmény: Törölt nick (10948)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.20 0 0 10955
Gyerekek, ne veszekedjetek. Én van, hogy este tízkor vacsizom, mert előtte a táncórán mégsem majszolgathatom a kajámat, mégis fogytam 8 kilót egy hónap alatt. Igaz, nem a 90 napos diétával.:))))
Előzmény: Kisedit (10949)
Kisedit Creative Commons License 2008.03.20 0 0 10954

Köszi a választ.

Bár továbbra sem a diéta hatékonyságát kérdeztem, vagy arról lenne szó, hogy milyen hamardehamar le akarok fogyni. Ilyen típus lévén fogyókúráztam már korábban is, ezért nem várok csodákat. De a magasságomhoz megfelelő súlyt csak akkor tudnám tartani, ha szinte semmit nem ennék. Mintha a szervezetem törekedne rá, hogy mindig ezt a súlyt tartsa. :)

Fejben már eldőlt, hiszen ezért kezdtem el diéta után kutatni, olyan után,-ismétlem-ami elvezet egy egészséges étrendhez.

 

Nem, pont azok írták, akik már lefogytak, vagy fogytak már sokat. Hogy lefogytak, de közben tönkrement a gyoruk, vagy még többet visszaszedtek utána és említik még a kálcium és vashiányt is.

Előzmény: Törölt nick (10953)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.20 0 0 10953

Kisedit!

Igen, nagyon sok negatív véleményt hallhatsz, főleg olyanoktól, akik nem voltak kitartóak és feladták ezért vagy azért...

Kezdd el, 2-3 hétig ne várj csodát mert akkor könnyen feladod, aztán te magad megtapasztalhatod, hogy jó-e neked vagy sem.

De először tényleg fejben kell eldőlnie már csak azért is, hogy amikor megtorpan a fogyás (vagy még el se indul), akkor is legyen valami, ami adja a lökést, ami tartja benned a lelket.

 

Igaz, én is csak egy vélemény vagyok, de tőlem csak jót hallhatsz róla. ;-)

 

 

Előzmény: Kisedit (10945)
Kisedit Creative Commons License 2008.03.20 0 0 10952

Na, ezt honnan szedtem, hogy Nők Lapja volt..? Hülye vok már.

 

Előzmény: Kisedit (10951)
Kisedit Creative Commons License 2008.03.20 0 0 10951

Oké!

Akkor... ??????????????????, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! és ??? !!!

Na, viccet félretéve, nincs meg az a cikk? Nem emlékszel milyen borítójú Nők Lapja volt?

Előzmény: k2k (10950)
k2k Creative Commons License 2008.03.20 0 0 10950
semmi indulat nem volt!
Hiszen nem ismerlek igy véleményt irtam le.
A jeleket pedig azt hiszem, ha már ismerjük ahsználhatjuk is.,
Előzmény: Kisedit (10949)
Kisedit Creative Commons License 2008.03.20 0 0 10949

Áh, abszolút nem kifogást keresek. Hiszen pont hangosan gondolkodom, az előnyeit, hátrányait latolgatom. Nem "hit" alapján szeretnék fogyni, hanem ésszerű, nem káros diétát keresek, ami után továbbra is fent tudok tartani egy megváltoztatott, de betartható, egészséges étrendet.

A nem súlyfelesleggel küszködő emberek sem táplálkoznak általában egészségesen, nem azért nem híznak el, mert nem esznek sok csokit, nem isznak kólát,  tehát azért ez a megállapítás nem helytálló.

Te miért vagy ilyen ideges? Nem kell ez a kioktató hangnem. Hiszen még fogalmad sincs a másik ismereteiről. Egyébként 6 után nem eszem, ezzel kezdtem a diétát, bár olyankor is fáj a gyomrom.

Igen, olvastam egyébként sokmindent sokféle ételről, beleértve a csokit, banánt is :), de speciel tegnap pont banánt ettem reggel és jajde fájt a gyomrom, bár lehet, hogy éppen semmi köze nem volt hozzá.

Azért remélem én nem bántottalak meg, csak számomra felfoghatatlan, miért kell egyből a másiknak esni és három felkiáltójellel meg két kérdőjellel tűzdelt indulatos mondatokkal beszélgetni.

 

Előzmény: k2k (10946)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.20 0 0 10948
Ne vegyél új ruhákat, csak aharmadik hónap után, mert addig még sokat fogsz fogyni,. Inkább szűkítsd be amit lehet.:)
Előzmény: bacscat (10942)
k2k Creative Commons License 2008.03.20 0 0 10947
húsvét után megkresem!!!
De most elmegyünk kirándulni és nem lesz időm keresni:))
Előzmény: Bodzus (10943)
k2k Creative Commons License 2008.03.20 0 0 10946
Ne is kezdj hozzá később sem!! Ha kifogásokat keresel és nem hiszel elveszett az egész!!!

Gondolkodj már!!Egészségesen étkezel, ha súlyproblémád van???Igy nem kárositod a szervezeted??

Olvass már olyat is, ami mondjuk arról ir,hogy a csoki miért jó?
Vagy a fájós gyomorra miért jó, ha megeszel egy banánt??
Amugy tudod miért is érezheted,hogy fáj a gyomrod reggel? Mert este 6 után még lefekvés előtt nasizol és teli gyomorral fekszel le aludni, ami éjjel emésztene szerencsétlen,ha felbirná az összest amit beviszel.
Ezzel a diétával nem fog fájni a gyomrod, hiszen egyfélét könnyebb emészteni, mint sokfélét.
Előzmény: Kisedit (10945)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!