Keresés

Részletes keresés

Höri Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1105
Vézsé, köszi! Ezt a szamot mi fontolora vesszuk. :-)

Vikilany, megneztem a ruhadat, nagyon szep. Biztosan nagyon csinos leszel benne. :-)

BETTI, asszem megtalaltam a ruhad. Az Eskuvo magazin 183. oldalan van rola egy egesz alakos kep. Tenyleg bombauzletet kotottel, az biztos. :-)

Csík, a Glória szalon ruhai kozott van az Eskuvo magazinban egy bordo szinu, spagetti vallpantos, bokaig ero nagyon szep ruha. Az ujsagban a 222. oldalon van. Erre gondoltal?

Odibaby, idemasolok egy listat, hogy mi mindent kell megszervezni (forras: fent emlitett magazin 225. oldal)
Meghivo
Polgari es templomi szertartas
Jegyguru
Eskuvoi ruha
Frizura, smink
Menyasszonyi csokor
Eskuvoi vacsora es torta
Zenekar, ceremoniamester
Dekoracio
Fenykep es video
Auto
Naszajandek szerviz
Naszut

Remelem segitettem, jo keszulodest,
Höri

VéZsé Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1104
Szia Höri!
A szám cime: Két összeillő ember, és valóban Máté Péter énekelte, egyébként ez letölthető a Napsterről, azaz meghallgathatod, ha akarod.
vézsé
Höri Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1103
A meghivok miatt talan erdemesebb legeloszor az onkormanyzathoz bejelentkezni, hogy a meghivokra pontos idot tudjatok irni. Bulizohelyet azert biztos tudtok majd talalni. A ruha meg kicsit macerasabb lehet, bar szerintem ez fazontol fugg.
Nekem ennyi jutott az eszembe.
Höri

Előzmény: odibaby (1101)
vikilány Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1102
Szia, jó, hogy te is ránk találtál, már egyre többen vagyunk:))) Szerintem érdemes előbb az önkormányzattal egyeztetni időpontot, mert az lehet, hogy 1 hónap a kötelező várakozási idő, de egy felkapottabb helyre be kell jelentkezni már több hónappal előbb is. Én szerdán megyek a XIII. kerületibe egy márciusi időpontért, majd beszámolok, hogy mi volt. Ma az OFFI-ban voltam a párom születési anyakönyvi kivonatát kell lefordítattni és hitelesítettni, hát ott is vannak árak rendesen. Az egy oldalas papírt, ők három oldalba fordítják le és persze oldal alapján számláznak.
Előzmény: odibaby (1101)
odibaby Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1101
Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a topicot, mert én is éppen "elkelőfélben" vagyok! Még nem tudtam végigolvasni az egészet, de már most rájöttem, hogy baromira el vagyok késve, mert - állítólag - április végén (21. vagy 28.) mi is hitelesítjük a kapcsolatunkat. Csak az a probléma, hogy a kedves (hát, istenem) nem egy nagyon szervezős típus, úgyhogy látom már, hogy nagyjából mindenre nekem kell gondolnom.
Szóval, ezután a kicsit hosszas bevezető után a segítségeteket szeretném kérni, ugyanis a dolgok nagy részéről fogalmam sincs!
Nem akarunk nagy felhajtást, nem lesz templomi esküvő sem, a vendégek (főleg barátok és kevés rokonság) kb. 80-an lesznek.
A bulit vagy egy hajón szeretnénk, vagy a Budaörsi Kamaraerdei Ifjúsági Parkban (budaörsiek vagyunk), de gondoltam még vmi nem túl messzi vidéki kastély-szerű helyre is (nem tudom ezek mennyibe kerülnek). Ha valakinek van hajós esküvős tapasztalata, írja meg legyen szíves!
Az önkormányzatot már felhívtuk, azt mondták, elég egy hónappal előtte bejelentkezni (kedvesem ezt úgy értette, elég akkor kezdeni a szervezést... ;-) ). A dátum már majdnem eldőlt, de nem tudom, hogy először az önkormányzattal egyeztessek, vagy a bulizós hellyel?
Ahogy itt olvasom, lehet, hogy a ruhát érdemesebb varratni, mint bérelni, főleg, mivel eléggé nem átlagos méret vagyok (vs elég pici vagyok és félek, hogy ha egy szalonban átalakítanak egy normál méretű ruhát nekem, az azért nem ugyanolyan lesz, mintha rám varrták volna). Eddig főleg az interneten nézelődtem ruhák után (amit Ti leírtatok).
Tud vki ajánlani virágost?
Mit felejtettem el? Heeeelp!
kockasfulunyul Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1100
De nem ám! Nem is akartam, sőt egyenesen kiver a víz és feláll a szőröm a hivatalos nászindulótól.

A 3 szám kb. 120-130 emberre volt elég.

Előzmény: vikilány (1099)
vikilány Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1099
Köszi szépen.

Majd utánajárok ezeknek a CDknek. A Gerschwin 3 dal a gratulációra kb. hány emberre volt elég?

Akkor nektek nem is szólt a hivatalos Mendelssohn féle nászinduló??

Előzmény: kockasfulunyul (1097)
Leppke Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1098
Sziasztok kedves leendo menyasszonyok, van egy alig (1X) hasznalt elado menyasszonyi ruham. Maganban tudok kepet kuldeni rola. Ujjatlan, A-vonalu, keves csipke felul, alul egyszeru. En imadom, de sok helyet foglal. Tavaly juni 3-an volt eletunk felejthetetlen napja. Barmi kerdesben is a temaval kapcsolatban szivesen adok tanacsot.
kockasfulunyul Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1097
Beírom még egyszer:

Bevonulás: Schubert Ave Maria (Pavarottitól csakis)
Aláírás: Debussy: Claire de Lune
Gratulálás: Gershwin dalok mai előadóktól (3 szám volt, hogy végig szóljon, míg az összes ember elment)

Nagyon hangulatos volt, Maminti tud mesélni róla...

Előzmény: vikilány (1091)
Maminti Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1096
Én sem értem nagyon, hogy minek így kapkodni. :) Bár nálunk úgy is az az alapelv, hogy ne nagyon szervezzük meg a dolgokat, mert akkor biztos beüt a katasztrófa. Ez eddig még mindig így volt! :) Ha csak a fobb vonalakra körvonalazódik az elképzelés, akkor abból mindig remek mókák jöttek ki. :) Összeházasodunk és jól érezzük magunkat! :))
Előzmény: vikilány (1095)
vikilány Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1095
Nekem meg azt mondták a rokonok, ismerősök, hogy minek megyünk még ilyen korán. Aztán mikor utána mondtam, hogy már nem is tudtam felpróbálni egy ruhát, mert már lefoglalták aznapra, akkor meg csak csodálkoztak. Tényleg hogy működött ez az 'átkos' rendszerben, amikor még nem is volt ennyi ruhakölcsönző, viszont menyasszonyok meg jóval többen voltak??
Előzmény: Maminti (1094)
Maminti Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1094
Halihó mindenkinek! :) Jelentem, hogy nekem is sikerült kiválasztani a ruhát! :)) Mi vasárnap voltunk hármasban lányok anyuval, meg a testvérem barátnojével, úgyhogy senki sem sóhajtozott hangosan az órát bámulva... :)) A ruha végülis kompromisszumos megoldásból született: van a felsorészén csipke, de a szoknyája teljesen egyszeru. A Claudiánál választottuk ki az álomruhát, gondolom, ez is Eddy K. model, de nem találtam meg sehol a neten a képét. Döntésünket nagyban befolyásolta, hogy 20.000.- Ft kedvezményt adtak minden ott lefoglalt ruhára. Rövidujjú (alig sikerült egy ilyet választani a rengeteg ujjatlan fazon közül), közepes dekoltázzsal. A csipke folytatódik elol és háromszög alakban elkeskenyedik. Szeretnék hozzá minél keskenyebb abroncsszoknyát, hogy ne legyek benne annyira terebélyes. Egyébként mindenki a szívéhez kapott, mikor megtudta, hogy májusban lesz az esküvo. Az egyik eladóno fel is sikkantott valamelyik helyen. De hát még 4 hónap van hátra, miért késtünk volna le bármirol is? :)))
Höri Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1093
Nekem hetek ota egy zeneszam zsong a fulemben, a Slagerradio szokta leadni. Az gartulalos vagy alairos zenenek szerintem nagyon jo lehet.
Nem tudom sajnos se a pontos cimet, se az eloadojat, de egy 70-es evekbeli lassu magyar szam, talan Mate Peter enekli, es a refrenje ugy kezdodik, hogy:
"Ket osszeillo ember..."
Utana pedig valahogy igy folytatodik, de sajnos nem tudom pontosan idezni. :-(
...Ket fenysugar az egen...jottel, akkor, mikor jottem.....elakad a hangunk, istenem, ezek mi vagyunk...

Ne haragudj, hogy nem tudom pontosabban, de hatha valakinek az eszebe jut errol. :-(( Ha felismeritek, legyszi irjatok meg, mert engem is erdekelne, ki az eloado es mi a pontos cime. Köszi.

Höri

Előzmény: vikilány (1091)
Csík Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1092
Azt hiszem Kockásfülű többször beírta már, hogy nekik mi volt a zenéjük, és nekik mind a három komolyzene volt. Keresd meg, hátha tetszik majd.
Csík
Előzmény: vikilány (1091)
vikilány Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1091
Már lassan ideje lenne, hogy megtanuljak linkelni:))) Szóval www.bride.hu, menyasszonyi ruhák első oldal, legfelső sor 2. és 3. kép. A hátulján látható masninak pedig funkciója van, ugyanis az alá lesz csatolva az uszály.

Senki nem tud nekem segíteni zene ügyben??:((((

Csík Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1090
Köszi, Höri, legalább ez kiesett. A páromnak is tetszett, meg nekem is, bár ő esküvői ruhának gondolta. Mondtam is neki, hogy ez menyecske ruhának van szánva, de persze, addigra gondoltam ki, hogy csak tetszik az a ruha menyecske ruhának, amikor már hazamentünk. Ő persze nem emlékszik rá, hol láttuk, én meg csak inkább a szituációra...
Egyébként nekem is tetszik a ruhád, tényleg elegánsan egyszerű, semmi hivalkodás. Kedves ruha az biztos.
Az Ananász szalon cipőin kívül van-e javaslat? Szép cipők voltak, de azért jobb lenne az azok árának feléért is.
Csík
Előzmény: Höri (1089)
Höri Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1089
Vikilany, magadnak milyen ruhat valasztottal?

En ugy orulok, hogy eddig mindannyiotoknak tetszett a "ruham". :-) A barati koromben nem akarom megmutatni, igy a Ti velemenyetek olyan sokat szamit nekem. A ruha felso resze kulonben egy onallo bolero, igy leveheto, es a ruha rogton szexis lesz...:-)
A Hugomnak 2 eve volt az eskuvoje, gyonyoruen nezett ki, lecsatolhato 3-4 m hosszu uszallyal, fantasztikus volt. Ugy vagytam en is arra, hogy majd en is ilyenben pompazzam. Aztan felvettem egy ilyet, es rajottem, hogy mar nem vagyok az a romantikusan naiv habcsok leanyzo. (Bar az egyik ruha nem volt olyan nagyon diszes, az sokaig vezette a TOP-listamat holtversenyben a vegul valasztottal. :-) )

Csík, az Aso, Kapa, Nagyharangnal biztosan tudom, hogy nem volt bordo ruha.

Okoskata, mi meg ugyan nem sok etteremben jartunk, de a legolcsobb menuajanlat is 3500 Ft/fo folott volt.

Höri

BETTI Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1088
Höri, ne aggódj, ezek a fiatal lányok jönnek majd rá, hogy kisség elhamarkodták a dolgot. Legalábbis sok ilyennel találkoztam már...
A ruháról meg amint találok egy képet elküldöm!

Vikilány, cipővel nekem is gondom van. Felpróbáltam az Ananász szalon összes cipőjét, de egyszerűen nem jó egyik sem a lábamra. Most mit csináljak, ha 40-es lábam van, vékony lábfejjel (végülis ekkora méret kell is a magasságomhoz...)? Ja, és teljesen egyetértek veled, én sem szeretnék vagyonokat áldozni egyetlen cipőre! Kérdem én, hol a megoldás?
Betti

Csík Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1087
Sziasztok!
Mi is voltunk a kiállításon, szerencsére az én kedvesem elég jól bírta a gyűrődést. Ruhát nem próbáltam, de nem is lett volna türelmem hozzá. Nekem úgy tűnt, a legtöbb szalon nagyon díszes ruhákkal vonult fel, lehet, hogy csak figyelmetlen voltam?
Viszont segítsetek. Nem tudom, hol láttam egy ruhát, egy próbababán volt kitéve, egy bordó organza (vagy szatén, nem tudom) ruha, sima tapintású volt, mintha selymet fognál. Egyszerű felső résszel, ujj nélkül, sima abroncsos volt. Nara szalon, Ásó, kapa, nagyharang?
Nem emlékszem....
Csík
okoskata Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1086
Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy tudtok-e segíteni az alábbiakkal kapcsolatban:
- Olyan cég, aki az ételt elkészíti, felszolgálja
- Zenész(ek)

Árak? A kajára kb. 3000 Ft/fő ajánlatot kaptunk. Ez jó vagy nem?

Zenész pedig kb 15e Ft/3 fő, ha jól emlékszem...
Ez milyen ár?

Egyéb árakat tudtok írni?

Köszi

Höri Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1085
Mi az hogy jo uzlet? Ez igy bombauzlet! :-))
Biztosan nem tudsz kepet mutatni? Egyre kivancsibb vagyok am! :-)

Nektek nem tunt fel a kiallitason milyen sok 18-20 eves lanyka volt kint az anyukajaval? En azt hittem, azert manapsag mar kicsit kesobb hazasodnak az emberek. Abszolut venasszonynak ereztem magam a 27.5 evemmel. :-(

Vikilany! Parom is eleg nyugos volt, mar 2 ora elteltevel megjegyezte a pontos idot, es utana orankent ismetelten bemondta, mint egy kakukkos ora. :-) De tudta, hogy nagy rajta a felelosseg, mert ha most nem segit kivalasztani, akkor nelkule megyek utana ruhat keresni...:-))
Höri

Előzmény: BETTI (1084)
BETTI Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1084
Igazad van, belátom, így nem lehet tippelni. Ok, nyertél amúgy is. 95 a végső ár. Szerintem egész jó, ahhoz képest, hogy a kölcsönzés mennyibe kerül (mellesleg ugyanezt a ruhát lehetne kölcsönözni Nyíregyházán 80-ért 3 napra...).
Előzmény: Höri (1082)
Höri Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1083
BETTI!
Modositanek. :-) Most jutott az eszembe, hogy egy szegedi szalonban a kiallitason azt mondtak, a ruhak ara 250 eFt korul van, ok keszitik es ennyiert aruljak. Szoval, akkor mondjuk 200-250 eFt? :-))
Höri

Előzmény: Höri (1082)
Höri Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1082
BETTI!
Ez nem er. Nem is lattam a ruhad, igy hogy tippeljek? :-)
Mondjuk 70eFt-100 eFt kozotti aron varrhatjak meg. Nos? :-))
Höri
Előzmény: BETTI (1081)
BETTI Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1081
Igen, Héjja varrja a méretemre, és utána vihetem, ahova akarom, nem kell a szalonban hagyni!!! Megígérem, hogy elárulom az árat, de szeretném, ha megpróbálnád kitalálni, mert meggyőződésem, hoyg jó üzletet csináltam. Szóval, kérem a tippeket!
Betti
Előzmény: Höri (1079)
vikilány Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1080
Sziasztok!

Höri, a ruhád gyönyörű és nem is olyan egyszerű, szerintem inkább átmenet az egyszerű és a királynős között. A felsőrésze levehető?? Örülök, hogy segített a harisnyás tanácsom. Nagyon szerencsés vagy, hogy a párod bírta az öt órás nézelődést, az enyém már félóra után elkezdte volna a nyavalygást.
A külföldről behozatott ruhákkal kapcsolatban én azt hallottam, hogy legalább 7-8 hónap míg ideér, szóval ezzel kell számolni.

Én is kinn voltam a kiállításon, de nekem annyira nem jött be. Cipőt szerettem volna venni, de csak az Ananász szalonnál volt, ahol persze elég nagy volt a tolongás, meg az áraik is el vannak szállva. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nem akarok 15ezret kiadni egy cipőért, ami csak egyszer lesz rajtam, és amúgy is eltakarja a ruha.
Utazási irodákból sem volt nagy választék, azt hiszem összesen ketten voltak kinn, főleg egzotikus utakkal. Azt mi meg most hanyagolnánk.
Ja, és szerintem alkalmi ruhákból sem volt nagy választék, illetve láttunk egyet, de egy örömanyai ruha kb. 80ezerbe került. Kössz. Viszont ruhaszalonok közül szinte mindenki kinn volt, Höri te szerencsés vagy, hogy adtak rád miedert, mert én eléggé szörnyülködtem a sok kibelógó melltartótól, meg persze a sütis-csoki-kólás kezekkel összefogdosott ruháktól. Én azért örülök, hogy nyugodt körülmények között tudtam kiválasztani a ruhámat.
Ami a fejdíszeket illeti, nekem meg kellett vennem. Most otthon van és ide-oda pakolgatom minden másnap, nehogy gyűrődjön, porosodjon stb., és még mindig nem találtam meg a tökéletes helyet:))

Kérdés: van köztetek valaki, aki összeállítja a zenét a szertartásra?? Az esküvő könyvben van egy-két ajánlás, de pl. a kivonuláshoz és a gratulációhoz még nem találtam semmit. Van valami ötletetek komoly zene kategóriában??

Höri Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1079
Szia BETTI!
Meg lehet kerdezni, hogy hol varratod? A Hejja varrja a meretedre es Te utana megveszed? Ha nem vagyok indiszkret, igy mennyibe kerul?
Koszi,
KivancsiHöri
Előzmény: BETTI (1077)
BETTI Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1078
Höri, megértem, hogy nem bíztattad a párod a tövábbi nézelődésre, én is örülök, hogy az enyém kibírta (bár én nem is próbálgattam ruhákat, csak nézelődtem!) :-))). Mire végignéztük azt a rengeteg meghívókkal teli albumot...
a ruhákkal kapcsolatban meg nekem az a tapasztalatom, hogy általában 38-as ruháik vannak (legalábbis itt Debrecenben), amiket aztán szűkítenek-bővítenek igény szerint, nyilván az utóbbi bonyolultabb.
Betti
Előzmény: Höri (1076)
BETTI Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1077
Végülis egy Héjja modell mellett döntöttem, talán emlékeznek rá, akik voltak a kiállításon, nagyon egyszerű, abroncs nélküli ruha, pici festett virágokkal. Be kell vallanom megfogott, hogy annyira más mint azok a ruhák, amiket eddig láttam.És ami külön tetszett, hogy saját nyaklánc (bár nem kifejezetten lánc) és fejdísz van hozzá, ami olyan mint a festett virágok a ruhán! Persze nem mondom, hogy egyszerű volt lemondanom a "hatalmas királylányos ruháról", amiről a legtöbb kislány álmodik gyerekkorában, de végül úgy döntöttem, hogy inkább valami egyedit (és mivel úgy tűnik, hogy esetleg összejön egy nagyon kedvező áru táncruha is emellé, ami bár abroncsos, de szinte díszítés nélküli fehér "hagyományos" ruha, így egy kicsit a gyermekkori álmok is teljesülnek), emellett döntöttem. A párom nem látta rajtam, legyen ez meglepetés neki, de így babán kirakva is nagyon tetszett neki is. És mint mondtam varratva lesz, és megmarad nekem!!! Sajnos képet nem tudok róla mutatni, mert még sehol nem láttam róla egészalakosat, de azt hiszem, hogy a legutolsó Esküvő magazin címlapján látható a felső részből egy falatnyi, a többit takarja a csokor stb.
Előzmény: pataporc (1075)
Höri Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1076
A fejdíszeket nem tudom, lehet-e kölcsönözni vagy meg kell venni, a kiallitason voltak ugyan arusitok, de a paromnak elege lett a kozel ot oras probalgatasbol-nezelodesbol, ezert erre mar nem maradt idom. :-)
A ruhak melle minden szalonnal oda volt irva, hogy milyen meretben van naluk. Altalanosan a 36-38-40-es meret volt a legelterjedtebb, de volt, amibol csak 36-os volt, es volt olyan, amibol 38/40-es. Ettol eltero meretu menyasszonyoknak nehany helyen nehez dolguk volt. (Az egyik lany panaszkodott, hogy o 42-es, es tobb kivalasztott ruha nem volt a mereteben.) Az EddyK. honlapon lattam minden ruhanal, hogy milyen meretben gyartjak, ugyhogy a hazai kinalat szerintem csak attol fugg, hogy melyik szalon melyiket hozza be az orszagba. Szerintem biztosan lehet egyezkedni a szalonokkal, hogy szerezzek be, ha veletlenul nincs a meretedben. (Ez maganvelemeny. :-) )
Ja, es mielott valaki felreertene, nekem semmifele erdekeltsegem nincs egyik szalonnal se, sot a ruhakkal kapcsolatban se, csak nekem ezek a ruhak tetszettek a legjobban. :-)
Höri
Előzmény: gbern (1073)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!