90 napos diéta - a XXI. század fogyókúrás csodája lenne?:-) Várom a tapasztalatokat, véleményeket, recepteket, beszámolókat sikerekről és kudarcokról, egyszóval mindent, ami megkönnyítheti mindazok dolgát, akik úgy döntenek belevágnak!:-)
Akkor én is kérdezek:) Miért nem lehet gyümölcsnapon salátát enni? Sima zöld leveleket, nyers répát, öntet nélkül. max citromlével. Annyira jól esne...
A pizzatésztába nem kell pl. tej, de a szénhidrát nap kimondja, hogy ehetsz aznap egy szelet tortát is. Akkor meg mi a gond? Most akkor nem mindegy, hogy van benne egy kis tej vagy sem? A torta köztudottan vastagon van vajjal.:( Egyébiránt ennek a kilencvennaposnak semmi tudományos alapja, valamiért mégis működik, bár bevallom, hogy nem mindenkinél.:)
Én 17 napig csi a diétát és 5kg-t fogytam. Gondoltam, jól van már nagyon unom, főleg a gyüminapokat, mert akkor már igazán éhen haltam:) így abbahagytam a 7végén, és abba a hibába estem, h nem tudom kontrollálni a mennyiséget, hiába vagyok tisztába azzal h sok lesz, csak tömöm-és tömöm...és rosszul leszek állandóan ( begörcsöl a gyomrom) úgyh ma már visszaálltam a diétára, nem azért mert híztam volna, mert nem, csak így rájöttem nem eszem túl magam. ÚGy, még fogyni fogok :)
Egyrészt vigyázni kell, h. ne kínai fokhagymát sózzanak rád; másrészt hasznos kivágni belőle a csírát (vöröshagymánál sem árt). De ezek betartásával is belefuthatsz az átlagosnál agresszívabb példányokba.
Somanya, szívesen, de nem az enyém az 5let, azért Bodzusnak kell hálálkodnunk :)))
Bodzus, nincs még ilyen jólbevált recepted?:)
A padlizsánkrémemmel is "büszkélkedek" kicsit. Botrányos lett! :D Majd megtekintem azt a fórumot amit H_G javasolt, feltéve hogy lesz kedvem újra padlizsánnal próbálkozni. A probléma az volt hogy hozzáraktam a recept szerinti 2 gerezd fokhagymát, és olyan istentelenül csípett a végén, hogy gr. Ez már nem a "dejól csíp" kategória, hanem a lángokádós...nagyon-nagyon ritkán rontok el kaját úgy, hogy kidobásra kerüljön, de ezzel az lesz...
Amúgy rendre ezt rontom el a tzatzikival is. Amit kaptam receptet aszerint fél fej fokhagyma mehet bele. Aki adta a receptet nála ettem is salit, isteni. Pasi meg szakács...:) Szal leutánoztam szépen lépésről lépésre, és dög csípős lett, de a padlizsántól még mindig messze volt mondjuk. Legközelebb feleannyi fokhagymát tettem bele, akkoris csípet... Van valami titok?? Előtte áztassam citromlébe a fokhagymát?? Nem értem miért járok így. Aki a receptet adta, neki is panaszoltam hogy jártam, és ő sem értette miért csípett, neki sose szokott. Natessék.
Hm. Lehet újraolvasom énis, hátha jóllakom... ó... dejó hogy nincs benne gyümölcs... :D
Igen, legközelebb biztos hogy kap még 1 hagymát, még cukkínit. Az talán a pácba reszelve se rossz, az jó kis szószt csinálna alá.
Viszont most a reszelésről eszembejutott ami tegnap nem. A tésztára úgy csináltam szószt hogy egy póréhagymát kis olajon lepirítottam és rá a Dolmio bolognai szósz. És tegnap gondolkodtam hogy múlthéten mit csináltam máskép... most megvan. A hagymára raktam egy répát lereszelve, és így tényleg jó sűrű lett.
Az a baj, hogy a tepsi méretei végesek. Legközelebb lehet a fele jénaiba megy, mert még több zöldséggel nem fog beférni. :)
A víznapot hogy lehet túlélni? :D Én arra gondoltam hogy facsart gyüm-zöldség levet is iszom mondjuk délelőtt, mert csak vízzel/üresteával...hát...kizárt:( Ráadásul holnap pont itthon leszek egész nap...teljességgel lehetetlennek tartom hogy itthon üljek, tanuljak és egész nap vizet igyak. Jaj.
Yamini, ez a recept gyönyörű lett! Ha csak elolvasom, jól lakom:) Én annyiban szoktam másképp, hogy a hagymát vékony karikára vágom, lehet akár kettő is, krémesre sül, fő, dúsítja a mustáros szószt. Egy kevés vizet is teszek alá, ettől több lesz a mártás. És valóban nagyra hagyom a zöldségeket. A répát pl. egészben. De ez már tényleg ízlés kérdése. A karfiol is jó bele. És a cukkinit nem hámozom meg. Kevés provanszi fűszert és egy kis borsot teszek a pácba. Mással még nem próbáltam, de így is finom.
Végül egyetlen kifogás volt a kajával szemben tegnapra, kevés zöldség maradt...:)
Ami bele került zöldség: 1 cukkíni 4 közepes répa 1 fej hagyma 4-5 krumpli 2-3 gerezd fokhagyma
Ehhez volt a csirkemell, 3 fél. Legközelebb javítok az arányon:)
A cukkínival kezdtem, megpucoltam, hosszában 2szer kettévágtam és besóztam kicsit és állni hagytam. Hagymát csak 8 felé vágtam, répákat vágtam legkisebbre mert aggódtam hogy puhul meg, kb ujjnyi méretű csíkokra, krumplit meg 4 vagy 8 felé, szóval nagy maradt az is. Cukkínit a végén lemostam, és még daraboltam rajta kicsit. De ez az ami a legkönnyebben puhul, szinte krémes lett, úgyhogy ezt nyugodtan lehet nagyobbra hagyni.
A páchoz vettem kispoharas mustárt, mert legutóbb vmi kajánál felfedeztem hogy amit mi mustárként ismerünk (pl globus) az kutyafüle egy igazán finom mustárhoz képest. Úgyhogy ehhez ragaszkodtam, hogy valamilyen "márkás" mustárt vegyek. Mivel a recepthez pont jó is volt, és ilyet találtam, ezért fokhagymás-mustár került a kosárba. Most megnéztem pontosan, bár sztem nem számít, de ez Reine de Dijon mustár, 200ml és a felét tettem bele. Úgyhogy a héten ismétlem a receptet:))) Lehetőleg úgy hogy most a húst is megkóstoljam:D
Ezt egy jó nagy tálban olajjal elkevertem, amennyire tudtam, és a fűszerezést meg keverékkel oldottam meg, hogy valami mégis legyen benne. A HA fűszerkeverék család nekem nagyon nagyon bevált, ennek a szárnyas fűszerkeverékéből volt itthon pici maradék, kb ujjnyi mennyiség a zacskó alján, ezt belekevertem. A kaja mennyiségéhez képest ez semmiség volt szerintem.
A husikat 3 felé vágtam, az egyik oldalát bevagdostam # mintázatban hogy a pác könnyebben bejusson (ez lehet tök értelmetlen lépés volt, de logikusnak tűnt:D). Utána egyenként belemártogattam a pácba és külön raktam, majd az összes zöldséget beleöntöttem a maradék pácba (ezért kell a nagyobb tál) és beleforgattam, kevertem, amíg eloszlott rajta.
Aztán a zöldséget kipakoltam a tepsibe (olyan sima magasabb falú zománcozott kis tepsi), husikat közé-rá, aztán a maradék zöldség összevissza. Tulajdonképpen simán bele lehet zuttyintani, ahogy tetszik.
Ezt lefóliáztam és lefektettem aludni...mivel éjjel 11kor dobtam össze:)
Másnap délben elővettem, belestem a fólia alá, megnyugvással tapasztaltam hogy a krumpli nem feketedett be (voltak aggályaim:D), jól visszacsomagoltam, és meleg sütőbe dobtam. 1 óra mulva ránéztem, mert fogalmam sem volt mire számítsak (fő a levében amit eresztett, már ég, még kemény, már szétfőtt....ismét az aggodalom ), meg azért is mert olyan hihetetlen illat volt a lakásban, hogy úgy gondoltam hogy ha szar is lesz, ezért már megérte:D És meglepve tapasztaltam hogy minden puha.
Az ízek: A répa nem főtt-sült vajpuhára, hanem pont jó lett, finom édes íze megmaradt, de a páctól szuper plusz ízt kapott! Krumpli se puhult szanaszéjjel, de már puha volt, szintén finom, az azért nem pácolódott annyira át. Cukkíni a legeslegjobb. Kréémes isteni íz! Hagyma meg mindenhogy jó nálunk (öcsémet leszámítva, ő nem érti az minek kell a kajákba:D pláne pizzára, fujj:D), annak is pont elég volt ennyi idő. Ezek után a husi biztos nem volt rossz, öcsém aszonta az a legjobb. Neki nyilván :)
Csináltam mellé rizst, borsosan, tökjól illett a zöldséghez is :)
Hát most kinosztalgiáztam magam gyümölcsnapon:D Ráadásul úgy gondoltam holnap víznapot tartok (mert ha a 4. hét után tartom, az PONT a szülinapomra esik, és hát azért...azt mégse kéne...:DD), de kicsit tartok tőle. A múltheti gyümi után alig vártam másnap hogy "normálisat" egyek.
Bár a másik ami nekem nehéz, érdekes módon, az a fehérje nap. A húsokhoz nekem annyira hiányzik a köret. Igaz eddig sose szereztem be salátákat, szóval a felkészületlenségemmel nehezítettem a saját dolgom. Most husinapra kitaláltam hogy tzatzikit csinálok :) nyamm:) A tésztákkal és zöldségekkel sokkal jobban tudok kotyvasztani a konyhában...
Sorry megint az oldalas szövegért, de igazán lépésről lépésre recept lett :) Remélem semmit nem hagytam ki.
Leírnád nekem a mustáros zöldségek pácolását?Én is 90 napozok de nagyon nem ugrálnak le rólam a kilók,60 nap altt 4 kg.Szerintem most többet és rendszeresebben eszem mint diétán kivül.ÉS ez a rengeteg CH !!!!!!
Át fogok térni azt hiszem a CH szegény diétára ,de ezt a receptet szívesen kipróbálnám még .:)
Az állat állat, és az ember ember... Tudtad, hogy ha a póknak koffeint adnak, akkor nem tud dolgozni? (Szabálytalan alakú, légyfogásra teljesen alkalmatlan hálót készít.) Mi meg pont fordítva... Szerintem ránk nézve mérvadóbb, hogy a kínaiak és japánok maguk eszik nagy mennyiségben, és igen ritka köztük a kövér!
"Szóját hova lehet tenni? Szénhidrát? Ehm, most kicsit utánakerestem a tápanyagtartalmának, tele van kalóriával...és kétszer több benne a fehérje mint egy sertéslapockában? Hm."
Mindjárt meg is válaszoltad... szóval nagyon nem szénhidrát.
A padlizsánkrémnek (avagy vinete) meg külön szaktopikja van a Konyhaasztalon.
Én beledobtam egy kicsi maradék szárnyas fűszerkeveréket a pácba. Meg igazi fincsi Dijoni mustárból csináltam.
Az a baj hogy olyan finom volt a zöldség, hogy egész nap lopkodtam a sütőből :( :D
Amúgy a legnagyobb elismerés, öcsém két mondata. (Aki csak húst eszik, és zöldséget neki ne szedjünk típusú férfiból van).... Mondtam neki h mi van benne, és minden milyen finom kóstolja meg. Répa, cukkíni, hagyma, krumpli, a krumpli miatt nem aggódtam azt gondoltam csak megeszi:D Amúgy rizs volt mellé...
Kóstolgatja a zöldségeket: "Ez tényleg nagyon finom"
Megeszi a tál kaját. "Hát ez jó volt. Te már lehetnél mesterszakács?!" :DD
Ha van még ilyen remek recepted ne tartsd vissza:)
Más. Anyumék ma hoztak lakodalmas sütiket................ itt mondogatja hogy jajj nézzem meg abban a dobozban mi van, és az milyen finom. Mondtam hogy hagyjonmár:D Csak ne egyék meg holnapig mindet:D
Yamini, bocs, nem voltam itthon néhány napig, örülök, hogy sikerült a mustáros cucc! Az a helyzet, hogy én szinte mindent remuskában sütök, ez egy cseh vagy szlovák elektromos sütő, aminek a tetejéből jön a meleg, és semmi nem bír leégni benne, viszont puha lesz minden, zsír nem kell, és a végén meg is pirul. Nekem találták ki:) Egyszerre teszek bele mindent, ezért a húst sem vágom nagyon kicsire, a csirkecomb is finom puha lesz. Én még egy kis provanszi fűszert is szoktam rá szórni, de anélkül is finom. Szóval örülök, hogy ízlik:)