Keresés

Részletes keresés

somanya Creative Commons License 2008.03.11 0 0 10902

YAmini,Bodzus!

 

Köszönöm szépen a receptet.hamarosan ki is próbálom!

Előzmény: Yamini (10898)
Yamini Creative Commons License 2008.03.11 0 0 10901
Hm. Lehet újraolvasom énis, hátha jóllakom... ó... dejó hogy nincs benne gyümölcs... :D

Igen, legközelebb biztos hogy kap még 1 hagymát, még cukkínit. Az talán a pácba reszelve se rossz, az jó kis szószt csinálna alá.


Viszont most a reszelésről eszembejutott ami tegnap nem. A tésztára úgy csináltam szószt hogy egy póréhagymát kis olajon lepirítottam és rá a Dolmio bolognai szósz. És tegnap gondolkodtam hogy múlthéten mit csináltam máskép... most megvan. A hagymára raktam egy répát lereszelve, és így tényleg jó sűrű lett.


Az a baj, hogy a tepsi méretei végesek. Legközelebb lehet a fele jénaiba megy, mert még több zöldséggel nem fog beférni. :)


A víznapot hogy lehet túlélni? :D
Én arra gondoltam hogy facsart gyüm-zöldség levet is iszom mondjuk délelőtt, mert csak vízzel/üresteával...hát...kizárt:( Ráadásul holnap pont itthon leszek egész nap...teljességgel lehetetlennek tartom hogy itthon üljek, tanuljak és egész nap vizet igyak. Jaj.

Előzmény: Bodzus (10900)
Bodzus Creative Commons License 2008.03.11 0 0 10900
Yamini, ez a recept gyönyörű lett! Ha csak elolvasom, jól lakom:)
Én annyiban szoktam másképp, hogy a hagymát vékony karikára vágom, lehet akár kettő is, krémesre sül, fő, dúsítja a mustáros szószt. Egy kevés vizet is teszek alá, ettől több lesz a mártás. És valóban nagyra hagyom a zöldségeket. A répát pl. egészben. De ez már tényleg ízlés kérdése. A karfiol is jó bele. És a cukkinit nem hámozom meg.
Kevés provanszi fűszert és egy kis borsot teszek a pácba. Mással még nem próbáltam, de így is finom.
Előzmény: Yamini (10898)
Yamini Creative Commons License 2008.03.11 0 0 10899
Átolvastam. Azonkívül hogy a fűszert nem zacskóban árulják, hanem inkább tasakban nem fedeztem fel hibát :D

A héten majd tesztelek valami új fűszerezést. Valakinek van 5lete mi illik a mustár mellé? Pl zöldfűszerekből?
Előzmény: Yamini (10898)
Yamini Creative Commons License 2008.03.11 0 0 10898
Szia! :)


Végül egyetlen kifogás volt a kajával szemben tegnapra, kevés zöldség maradt...:)

Ami bele került zöldség:
1 cukkíni
4 közepes répa
1 fej hagyma
4-5 krumpli
2-3 gerezd fokhagyma

Ehhez volt a csirkemell, 3 fél. Legközelebb javítok az arányon:)


A cukkínival kezdtem, megpucoltam, hosszában 2szer kettévágtam és besóztam kicsit és állni hagytam. Hagymát csak 8 felé vágtam, répákat vágtam legkisebbre mert aggódtam hogy puhul meg, kb ujjnyi méretű csíkokra, krumplit meg 4 vagy 8 felé, szóval nagy maradt az is. Cukkínit a végén lemostam, és még daraboltam rajta kicsit. De ez az ami a legkönnyebben puhul, szinte krémes lett, úgyhogy ezt nyugodtan lehet nagyobbra hagyni.

A páchoz vettem kispoharas mustárt, mert legutóbb vmi kajánál felfedeztem hogy amit mi mustárként ismerünk (pl globus) az kutyafüle egy igazán finom mustárhoz képest. Úgyhogy ehhez ragaszkodtam, hogy valamilyen "márkás" mustárt vegyek. Mivel a recepthez pont jó is volt, és ilyet találtam, ezért fokhagymás-mustár került a kosárba.
Most megnéztem pontosan, bár sztem nem számít, de ez Reine de Dijon mustár, 200ml és a felét tettem bele. Úgyhogy a héten ismétlem a receptet:))) Lehetőleg úgy hogy most a húst is megkóstoljam:D


Ezt egy jó nagy tálban olajjal elkevertem, amennyire tudtam, és a fűszerezést meg keverékkel oldottam meg, hogy valami mégis legyen benne. A HA fűszerkeverék család nekem nagyon nagyon bevált, ennek a szárnyas fűszerkeverékéből volt itthon pici maradék, kb ujjnyi mennyiség a zacskó alján, ezt belekevertem. A kaja mennyiségéhez képest ez semmiség volt szerintem.

A husikat 3 felé vágtam, az egyik oldalát bevagdostam # mintázatban hogy a pác könnyebben bejusson (ez lehet tök értelmetlen lépés volt, de logikusnak tűnt:D).
Utána egyenként belemártogattam a pácba és külön raktam, majd az összes zöldséget beleöntöttem a maradék pácba (ezért kell a nagyobb tál) és beleforgattam, kevertem, amíg eloszlott rajta.

Aztán a zöldséget kipakoltam a tepsibe (olyan sima magasabb falú zománcozott kis tepsi), husikat közé-rá, aztán a maradék zöldség összevissza. Tulajdonképpen simán bele lehet zuttyintani, ahogy tetszik.

Ezt lefóliáztam és lefektettem aludni...mivel éjjel 11kor dobtam össze:)

Másnap délben elővettem, belestem a fólia alá, megnyugvással tapasztaltam hogy a krumpli nem feketedett be (voltak aggályaim:D), jól visszacsomagoltam, és meleg sütőbe dobtam. 1 óra mulva ránéztem, mert fogalmam sem volt mire számítsak (fő a levében amit eresztett, már ég, még kemény, már szétfőtt....ismét az aggodalom ), meg azért is mert olyan hihetetlen illat volt a lakásban, hogy úgy gondoltam hogy ha szar is lesz, ezért már megérte:D
És meglepve tapasztaltam hogy minden puha.

Az ízek:
A répa nem főtt-sült vajpuhára, hanem pont jó lett, finom édes íze megmaradt, de a páctól szuper plusz ízt kapott!
Krumpli se puhult szanaszéjjel, de már puha volt, szintén finom, az azért nem pácolódott annyira át.
Cukkíni a legeslegjobb. Kréémes isteni íz!
Hagyma meg mindenhogy jó nálunk (öcsémet leszámítva, ő nem érti az minek kell a kajákba:D pláne pizzára, fujj:D), annak is pont elég volt ennyi idő.
Ezek után a husi biztos nem volt rossz, öcsém aszonta az a legjobb. Neki nyilván :)

Csináltam mellé rizst, borsosan, tökjól illett a zöldséghez is :)



Hát most kinosztalgiáztam magam gyümölcsnapon:D
Ráadásul úgy gondoltam holnap víznapot tartok (mert ha a 4. hét után tartom, az PONT a szülinapomra esik, és hát azért...azt mégse kéne...:DD), de kicsit tartok tőle. A múltheti gyümi után alig vártam másnap hogy "normálisat" egyek.

Bár a másik ami nekem nehéz, érdekes módon, az a fehérje nap. A húsokhoz nekem annyira hiányzik a köret. Igaz eddig sose szereztem be salátákat, szóval a felkészületlenségemmel nehezítettem a saját dolgom. Most husinapra kitaláltam hogy tzatzikit csinálok :) nyamm:)
A tésztákkal és zöldségekkel sokkal jobban tudok kotyvasztani a konyhában...


Sorry megint az oldalas szövegért, de igazán lépésről lépésre recept lett :)
Remélem semmit nem hagytam ki.
Előzmény: somanya (10893)
laconicgirl Creative Commons License 2008.03.11 0 0 10897

hát szerintem azért ő lenne az abszolút kisebbség kínában :)

 

mondjuk 2 méter magas kínait se láttam még az tuti!!

Előzmény: Törölt nick (10896)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.11 0 0 10896
Aha, az én volt kínai szomszédom kb. két méter magas volt és legalább 150 kiló.:)
Előzmény: laconicgirl (10895)
laconicgirl Creative Commons License 2008.03.11 0 0 10895
na meg az ázsiaiak talán azért is fittek, mert nem zsíros disznó meg sültkrumpli zabálók népek, mint mi, hanem tengeri herkentyűket csipegetnek! :))
Előzmény: H_G (10892)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.11 0 0 10894
Tudtad, ha iszom egy kávét akkor egy hétig rosszul vagyok??? Lehet, hogy pók vagyok?:)
Előzmény: H_G (10892)
somanya Creative Commons License 2008.03.11 0 0 10893

YAmini!

 

Leírnád nekem a mustáros zöldségek pácolását?Én is 90 napozok de nagyon nem ugrálnak le rólam a kilók,60 nap altt 4 kg.Szerintem most többet és rendszeresebben eszem mint diétán kivül.ÉS ez a rengeteg CH !!!!!!

Át fogok térni azt hiszem a CH szegény diétára ,de ezt a receptet szívesen kipróbálnám még .:)

 

köszönöm!

Előzmény: Yamini (10885)
H_G Creative Commons License 2008.03.11 0 0 10892
Az állat állat, és az ember ember... Tudtad, hogy ha a póknak koffeint adnak, akkor nem tud dolgozni? (Szabálytalan alakú, légyfogásra teljesen alkalmatlan hálót készít.) Mi meg pont fordítva... Szerintem ránk nézve mérvadóbb, hogy a kínaiak és japánok maguk eszik nagy mennyiségben, és igen ritka köztük a kövér!
Előzmény: Törölt nick (10891)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.11 0 0 10891
Leginkább a házkörüli aprójószág tányérjába lehet tenni, mert a csirkéket és a halakat is avval hízlalják!:) Azért olyan szép zsíros az alhasuk.:)))
Előzmény: H_G (10890)
H_G Creative Commons License 2008.03.10 0 0 10890
"Szóját hova lehet tenni? Szénhidrát?
Ehm, most kicsit utánakerestem a tápanyagtartalmának, tele van kalóriával...és kétszer több benne a fehérje mint egy sertéslapockában? Hm."

Mindjárt meg is válaszoltad... szóval nagyon nem szénhidrát.

A padlizsánkrémnek (avagy vinete) meg külön szaktopikja van a Konyhaasztalon.

Előzmény: Yamini (10881)
laconicgirl Creative Commons License 2008.03.10 0 0 10889

BMI szerint még kellene fogyjak 164cm/65 kg, testzsírindex (22-23%) szerint már nem :) nőknél átlagos alkat testzsírindexe (18 - 25,9 %)

 

Férfi.................Értékelés.................Nő
----------------------------------------------------
0 - 4,9% ....... létfontosságú zsír .... 0 - 9,9 %
5 - 9,9% ....... sportolók szintje .... 10 - 13,9 %
10 - 17,9% .... optimális fittség .... 14 - 17,9 %
18 - 19,9% .... átlagos alkat ......... 18 - 25,9 %
20 - 25,9% .... enyhe elhízás ........ 26 - 35,9 %
26% felett ..... krónikus elhízás ..... 36 % felett

A férfiak és nők optimális zsír%-a eleve eltérő, melynek biológiai okai vannak.

forrás: http://sportolnek.hu/index.php?page=etrendkieg&a=821

Előzmény: Arik11 (10884)
Yamini Creative Commons License 2008.03.09 0 0 10888
Én beledobtam egy kicsi maradék szárnyas fűszerkeveréket a pácba. Meg igazi fincsi Dijoni mustárból csináltam.

Az a baj hogy olyan finom volt a zöldség, hogy egész nap lopkodtam a sütőből :( :D

Amúgy a legnagyobb elismerés, öcsém két mondata. (Aki csak húst eszik, és zöldséget neki ne szedjünk típusú férfiból van).... Mondtam neki h mi van benne, és minden milyen finom kóstolja meg. Répa, cukkíni, hagyma, krumpli, a krumpli miatt nem aggódtam azt gondoltam csak megeszi:D Amúgy rizs volt mellé...

Kóstolgatja a zöldségeket: "Ez tényleg nagyon finom"

Megeszi a tál kaját. "Hát ez jó volt. Te már lehetnél mesterszakács?!" :DD


Ha van még ilyen remek recepted ne tartsd vissza:)


Más. Anyumék ma hoztak lakodalmas sütiket................ itt mondogatja hogy jajj nézzem meg abban a dobozban mi van, és az milyen finom. Mondtam hogy hagyjonmár:D Csak ne egyék meg holnapig mindet:D


Padlizsánkrémre van valakinek bevált receptje?
Előzmény: Bodzus (10887)
Bodzus Creative Commons License 2008.03.09 0 0 10887
Yamini, bocs, nem voltam itthon néhány napig, örülök, hogy sikerült a mustáros cucc! Az a helyzet, hogy én szinte mindent remuskában sütök, ez egy cseh vagy szlovák elektromos sütő, aminek a tetejéből jön a meleg, és semmi nem bír leégni benne, viszont puha lesz minden, zsír nem kell, és a végén meg is pirul. Nekem találták ki:)
Egyszerre teszek bele mindent, ezért a húst sem vágom nagyon kicsire, a csirkecomb is finom puha lesz.
Én még egy kis provanszi fűszert is szoktam rá szórni, de anélkül is finom. Szóval örülök, hogy ízlik:)
Előzmény: Yamini (10885)
Arik11 Creative Commons License 2008.03.09 0 0 10886
Karfiol kikavarva majonezzel megy a proteinnapra???
Yamini Creative Commons License 2008.03.09 0 0 10885
Minden elfogultság és túlzás nélkül azt kell mondanom, hogy ez a mustáros zöldség recept fantasztikusan sikerült. Pedig eddig én se nagyon tudtam hogy lehetne finom zöldséget sütni...

Kb 1 órát sült fólia alatt, amikor először ránéztem és jó is volt.

Ha valaki nem akar a saját feje után menni szívesen leírom én hogy csináltam.

Mindenki próbálja ki!!! :)))
Arik11 Creative Commons License 2008.03.09 0 0 10884
 Meg kell fogyjal?
Előzmény: laconicgirl (10883)
laconicgirl Creative Commons License 2008.03.09 0 0 10883

Lassú de stabil fogyás van nálam kb havi 30-70 deka :)

 

Továbbra is szénhidrátszegény, rostdús, fehérjealapú kajálást folytatok, nemcsak napi szinten eszem a fehérjét, hanem mind a 3 főétkezésemben van. Napi 4-6 szor eszem attól függően, hogy mozogtam-e valamit aznap vagy sem :) És vedelem a folyadékot. A gyümölcsökön is visszafogtam egy kicsit, mert olyan mennyiségben, ahogy én ettem már, alacsonyab testsúlynál (hiába gyümölcs), lassan de mégis biztosan hizlaltak :)

 

Kiegként szedek egy Daily One nevű vitaminkomplexet, rá még kálciumot (Béres Csonterő), magnéziumot (pezsgőtabiból vagy Magne-B) meg karnitint (Béres Fittforma vagy nagy edzés előtt Mega Carni-X). Ha nagyon rámjön az éhségroham, akkor Hoodia+ kapszulát :)

 

Még kiegként iszom proteinshakeket, ha épp nincs más fehérje kéznél.

 

 

Előzmény: Arik11 (10882)
Arik11 Creative Commons License 2008.03.09 0 0 10882

Sziasztok! Mar reg nem jartam erre:)) Ujra nekikezdtem a dietanak,remelem legalabb fogyok 10 kg-ot.Ma van a 4.ik napom:)

laconicgirl hogy allsz a kilokkal,fogytal-hiztal? En mondhatom hogy nem hiztam semmit,voltak idoszakok amikor 1kg-al tobbet vagy kevesebbet mutatott a merleg.Nagyon megszerettem a zoldsegeket,igy most konnyeb es 3 l viztet iszok naponta(ami eddig lehetetlen volt,mert az 1,5l vizet is eroltetve ittam).Sok sikert kivanok mindenkinek!

Yamini Creative Commons License 2008.03.09 0 0 10881
Szia! :)

Én is most kezdtem pár napja.
Tapasztaltabbak! Ha valamit rosszul értelmeztem javítsatok ki légyszi!:)

A fehérjenapra amit zöldséget írnak az az én értelmezésem szerint kifejezetten nyers. "Nyers saláta" címszó alatt emlegetik, de ez bármilyen nyers zöldség. Először megijedtem hogy csak a leveleket szabad enni:D


A gomba fehérjenapra megy, a pattogatott kukorica meg lehet keményítőnapon étkezés! :D (nem nasi, hanem vmelyik kaja)
Szénhidrátnapon mehet a diós, mákos, grízes, lekváros tészta is.


A tésztákhoz volna egy kérdésem. A héten paradicsomos szószt vettem rá (ami a déli paradicsomleves után tök nagy 5let volt...:D), mert a boltban nem tudtam hogy a tejszínes szósz mennyire számítana fehérjének...
Szerintetek olyat szabad?


Szóját hova lehet tenni? Szénhidrát?
Ehm, most kicsit utánakerestem a tápanyagtartalmának, tele van kalóriával...és kétszer több benne a fehérje mint egy sertéslapockában? Hm.
Szóval vélemény a szójáról? Mondjuk eddig se használtam, lehet nem most fogom elkezdeni.

Tegnap találtam egy oldalt, van sok nekünkvaló recept rajta:)

Itt vala :)

Na befogtam mára, sorry h teleírtam a fórumot :$
Előzmény: grepiri (10875)
Yamini Creative Commons License 2008.03.09 0 0 10880
Bodzus!
Ma megpróbáltam összerakni a mustáros-pácos receptedet, bár lehet hogy előbb kérdeznem kellett volna, de azért még van kérdésem. :)

Egyelőre egy tepsibe raktam ki, mert úgygondoltam hogy abban szépen megsülhetne a cucc fólia alatt, csak mi lesz így a puhulással? Mert te római tálat vagy jénait írtál...azért az hatékonyabb.

Szerinted megpróbáljam így, vagy idétlen időkig se puhul meg a zöldség?

Ráadásul receptnek megfelelően elég nagyra hagytam őket, olyan kétujjnyi vastag félujjnyi hosszúak a darabkák.

Ja és csirkemell van benne, a fél csirkeciciket 3 felé vágtam, nade az 20 perc alatt is átsül még ekkorán is.

Gyakran locsolgatni meg a fólia miatt nem nagyon tudom sütés közben. legalábbis kényelmetlen volna.


Egyre több érvet szedek össze "magam ellen"... :)

Szóval szerinted van rá remény hogy így is jó legyen, vagy kemény lesz és ki is szárad?
Előzmény: Bodzus (10847)
Yamini Creative Commons License 2008.03.08 0 0 10879
"kicsi volt és gyenge" :DDDD

Ez tetszett:D
Előzmény: bacscat (10877)
Yamini Creative Commons License 2008.03.08 0 0 10878
Öcsém ma nőnapra hozott nekem egy mézeskrémest :S

Kérdezi kérem most?
Öö, most nem.
Mikor fogod?
Mondjuk holnapután! :D

Csak tudom h addigra megzabálják :)


Asszem ma elbattam az ebédet. A tegnapi borsóshúst ettem, éshát a borsó na... :S :( De ha már gyümölcsnapon megfőztem, akkor meg kellett h kóstoljam. És valamiért csak akkor esett le hogy nade borsó, amikor már benne volt a villám. Nem tudtam visszatenni...


170 tojás????
Csak úgy nagy vázlatpontokban leírnád mihez kellett ennyi?:D Vagy ne kínozzuk kajákkal magunkat?
Előzmény: bacscat (10873)
bacscat Creative Commons License 2008.03.08 0 0 10877
Megettem egy rosszindulatú szénhidrátot kicsi volt és gyenge, de megettem:( Bűntudatomban rosszul lettem tőle....azóta is érzem hogy benne van a hasamban...
Előzmény: Törölt nick (10874)
bacscat Creative Commons License 2008.03.08 0 0 10876
Persze hogy ehetsz nyers zöldséget sőt az nagyon jó hiszen abban van valójában sok vitamin, pl répát szerintem bármelyik napon ehetsz, a nagyon magas keményítő tartalmúakra figyelj oda: borsó, kukorica, bab, krumpli...stb, őket hagyd keményítő napra. De a paradicsom, ubi, répa és a magas víztartalmú zöldségek gyümölcsök mindennaposak lehetnek!
hajrá neked is!
Előzmény: grepiri (10875)
grepiri Creative Commons License 2008.03.08 0 0 10875
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Tegnap kezdtem a 90 napos diétát, remélem bírni fogom végig :).

Az lenne a kérdésem, hogy nyers zöldséget is lehet enni (pl. sárgarépa)? Lehet, hogy buta kérdés, de mindenhol csak azt olvasom, hogy zöldség sütve-főve...
És ha lehet enni, akkor csak keményítő napon? Vagy esetleg házilag facsart alma-répa lé fogyasztható bármelyik nap reggelire is?

Köszi a segítséget!

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.08 0 0 10874
Ne flörtölj a szénhidrátokkal!:)
Előzmény: bacscat (10873)
bacscat Creative Commons License 2008.03.08 0 0 10873
Szerintem is ha ilyen üres leveseket csinálsz akkor nyugodtan lehet levest fogyasztani úgy ahogy leírtad, pl én gyüminapon répalevest is szoktam enni ebben csak répa van meg delikát....nem nagy szám de nekem jól esik. Ma viszont nagy vendégség van nálunk a menühöz elhasználtunk 170 tojást...el tudjátok képzelni mekkora mennyiség, és milyen finom ételek...:((((( én már kinéztem magamnak a salátát igaz fehérje napom van...akkor is szomorúúúúúú.... a szénhidrátok rám néznek áááááááá..
Előzmény: Yamini (10872)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!