Keresés

Részletes keresés

Moll Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1015
Nem hiszem, bár az a biztos, ha megkérdezed.
vikilány Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1014
És nem tudod, megvenni sem lehet??
Előzmény: Moll (1011)
Sumo Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1013
vezse nem jott at, kuldd inkabb az ata@eco.hu-ra
Előzmény: VéZsé (1001)
Sumo Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1012
a vofelyhez kerdeznek hozza: van valahol valamifele "szovegkonyv" vagy ilyesmi elerheto a neten, vagy akarhol? merthogy az ocsemet latnam nagyon szivesen ezen a poszton:) mert
1. nem akarok vadidegen embert latni jopofizni az eskuvomon
2. o az, akirol tudom, hogy ha elegge oldott, akkor egy nepstadiont is addig rohogtetne, amig mindenki meg nem hal vegelgyengulesben.
Moll Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1011
Sziasztok!

A negatívokat nem szokták a fényképészek odaadni, mert az nekik az igazi üzlet, hogy utána az utánrendelésnél darabját minimum 200 Ft-ért adhassák.

Moll

Csík Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1010
Köszi az infót.
Tényleg, a negatívot elkérhetnéd elméletileg, hiszen te vagy rajta. Ez egy jó ötlet, megjegyzem.
Csík
Előzmény: vikilány (1008)
bögre Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1009
Sziasztok!

Nekünk május 19-én lesz az esküvőnk. Az utóbbi napokban egyfolytában a netet böngésztük, hogy ki mit hogyan és hol és mennyiért, stb. intézett.
Igazából sokat haladtunk előre, de még van bőven elintézni valónk.Pl. zenész kérdés.
Nektek mennyiért és hány fős zenekarotok volt?Kinek van tapasztalata?Nem félő, hogy esetleg mégsem lesz megfelelő és csak ott derül ki, amikor már késő? Ráadásul nem lesz vőfélyünk, mert "városi" esküvőnk lesz, nincs szülőbúcsúztatás,lánykikérés, stb., arra pedig nem maradt 30.000 Ft-unk, hogy a vacsi helyen 2-3 óráig szórakoztassa a násznépet. Ti. egy ajánlatunk volt, ő annyiért vállalná.Mindenhol ilyen drága a vőfély?
Emiatt jó volna, ha a zenész egy jó hangulatú, dumás ember volna, aki egy kicsit pótolná a vőfélyt. Egy rókáról két bőrt:)))) ??
Másik: a fotósok is szörnyű drágán dolgoznak. Érezhetően visszaáélnek azzal, hogy egyszeri alkalom (jó esetben:)))) és drágán is vállalni kell, ha örök emléket akarunk.

Bocs,hogy iléyen hosszú voltam, de millió kérdés merüll fel egy esküvő kapcsán.

vikilány Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1008
Még személyesen nem beszéltem vele, így még részleteket nem nagyon tudok. De én úgy képzelem, hogy beállított fényképekből is többet csinál, aztán majd kiválasztjuk azt a 40 db-ot az albumba. Azt meg kell majd kérdeznem tőle, hogy mi lesz a negatívokkal, mert ha azt megkapjuk, vagy megvesszük, akkor elvileg annyi másolatot csináltatunk belőle, amennyit akarunk.

De jó, hogy eszembe juttattad:)) Fel kell hívnom őt is.

Előzmény: Csík (1007)
Csík Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1007
Aha, értem, és ha még kérnétek bizonyos beállításokról plusz képet? Mondjuk ajándékba szánjátok, vagy ilyesmi, akkor? Az még plusz, ugye? Mondjuk x Ft per darab?
Csík
Előzmény: vikilány (1006)
vikilány Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1006
Szia Csík!

Nekünk egy soproni fényképész jön, az árajánlat, amit kaptunk 25ezerről szól. Ebben benne van egy 40 db-os album és a ceremónián és a vacsorán folyamatos fényképezés fekete-fehér filmmel is és színessel is. Nem tudom, hogy ez az ár sok vagy kevés, ha esetleg kevesebb, mint az átlag az, azért lehet, mert az ő cége csinálja a video-t is.

Viki

Előzmény: Csík (1005)
Csík Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1005
Sziasztok!

Van valakinek elképzelése arról, mennyibe kerül a fényképeszkedés?
Darabár, vagy sorozat, műtermi, szabadtéri? Egyéntől függ, vagy van mégis valami szokás, vagy hogy alakítják az árakat?
Köszi a válaszokat,
Csík

Maminti Creative Commons License 2001.01.21 0 0 1004
Berku, érettségiző letudva, már május elején elballag. :)
Előzmény: berku (1002)
VéZsé Creative Commons License 2001.01.21 0 0 1003
Szia Berku!

Deyóó, hogy megláttalak, ird meg léci, hogy elért-e hozzád a weboldal cime vagy megint valahol a másik földteként kötött ki!!:-))))
Szia VéZsé

Előzmény: berku (1002)
berku Creative Commons License 2001.01.21 0 0 1002
Maminti, de jó! :-)))
Egyébként májusi esküvősök, figyeljetek arra, hogy nincs-e érettségiző a közeli családban, nekünk is ballagás miatt kellett áttenni az esküvőt az eredetileg tervezett 15-éről 8-ára.
Előzmény: Maminti (974)
VéZsé Creative Commons License 2001.01.20 0 0 1001
Szia Sumo!
Léci ird meg, hogy átment-e emilben a kép, mert nekem azt irta, hogy nem tudja elküldeni, mert a fájl mérete meghaladja a megengedettet.
Szia vézsé
Sumo Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1000
hmhmhm!!!
egeszen felkelt az erdeklodesem:)

a faluhaz azert emelkedett ki, mert a kedves batyjanak is ott volt az eskuvo, es akkor meg csupa jot mondtak rola. viszont ezt a csaszarkertest akkor felvetem neki, mert nagyon tetszetos, amit mondasz. kuldened a kepet?

Előzmény: VéZsé (999)
VéZsé Creative Commons License 2001.01.19 0 0 999
Szia Sumo!

Olvastam a topicban, hogy Budakalászon a faluházban szeretnétek az esküvői vacsorát megrendezni. Csak azért irok Neked, mert most novemberben voltunk ott esküvőn. Szóval csak negativumokat tudok róla mondani. Az épület kivülről valóban szép, mivel Makovecz Iván volt a tervezője, de belülről egy nagy nulla!!!! Mivel itt nincs konyha, úgy hozzák a kaját egy "kifőzdéből", de ez még hagyján, ha jó, de minősithetetlen volt. Csak a levest lehetett megenni!!!! A többit még egy kutyának sem adtam volna oda. Viszont nagyon tudom ajánlani neked, ami ennek a körzetében van, az a Császárkert étterem a III. kerületben. Fantasztikus hely!!!! Terembért csak éjjel 2 óra után kell fizetni, óránként 2000 Ft. Nem kell zenekart fizetni, mert az étteremnek van saját zenekara /nagyon jó!/. Az árban benne van egy müsor este 10-től, kb. 3/4 órás, és főleg szinvonalas. A hely maga is olyan, mintha egy középkori római átriumba csöppennél bele. A kaja is jó, a röviditalt és pezsgőt be lehet vinni. Egyszóval egy első osztályú helyért ugyanannyit kell fizetni, mint bárhol máshol!!!!
Ha akarod emilben tudok képet küldeni az étteremről. Valóban csak jókat tudok mondani róla!
Szia vézsé

Előzmény: Sumo (987)
gbern Creative Commons License 2001.01.18 0 0 998
Vikilany en is megneztem a ruhadat, tenyleg nagyon szep lesz. Az en ruham is valahonnan az Erzsebet korutrol volt, de nem emlekszem pontosan. Tudod hol van a Brokat ruhakeszito uzlet? Na amellett volt jobbra par meternyire. Persze neked mar nem aktualis. Egyebkent 70 ezerert tenyleg nem draga a kivalasztott ruhad, az enyem 80 volt, es nem volt ilyen nagy a szoknyaja. De azon megdobbentem, hogy milyen sokba kerulnek a kiegeszitok. Igaz, hogy en is vettem a ruham szinevel egyezo hajbavalokat, ha jol emlekszem 5 darabot, es az kerult olyan 6 ezer forintba. De hat a szep es kenyelmes menyasszonyi ruha minden arat meger. TEnyleg a tied kenyelmes? A kesztyurol annyi jutott eszembe, hogy nagyon sokan arra huzzak fel a gyurut. REngeteg helyen lattam a tv-ben (igazi eskuvoket neztem). Nektek errol mi a velemenyetek? VAlo ez egyaltalan?
vikilány Creative Commons License 2001.01.17 0 0 997
Hááááát vannak ettől jóval nagyobb szoknyák is:))Amennyire én láttam ez az abroncsos szoknyák közül még aránylag a kisebb kategóriába tartozik.

Kesztyűből három méret közül lehet választani, ami a képen van, az a legkisebb, aztán van az alkaros, és a leghosszabb, ami a könyöködet is takarja. Ebből lehet választani, azt hiszem én a képen látható kicsi mellett döntök. Ha jól tudom, a ceremóniára eleve le kell venni, hogy a gyűrű felhúzásánál ne legyen gond. Szerintem ez az egész kesztyű téma, csak a show kedvéért van, meg a fényképezéshez. Illetve vannak olyan kesztyűk, amik szabadon hagyják az ujjakat, így nem takarja a gyűrűt, akinek tetszik felvehet akár olyat is. Hasonló a helyzet a stólával. Én külföldi magazinokban nagyon sok stólás ruhát láttam, és itt a Bride szalonban minden ruhához rendelnek is, ha kell (8 hónap a szállítás), de kb annyi értelme van, mint a kesztyűnek, csak mivel nagyobb, tényleg nem tudsz vele mit kezdeni, és mindig figyelni kell, hogy le ne csússzon a karodról.
Ne félj attól, hogy a vőlegény rálép a szoknya szélére. A méretreigazításnál úgy hajtják fel az alját, hogy még a bevonulásnál sem kell megemelni, éppen csakhogy leér a földig. Az uszály veszélyes egyedül, de az meg a hátad mögött van.

Ja, és fontos a pozitív hozzáállás. Semmi nem fog történni!! Nem esik hasra a vőlegény, nem ejted el a csokrot, nem fogsz megbotlani.
Én is látok rémeket néha, de állítólag úgy kell csinálni, hogy többször lejátsszod magadban az egész ceremóniát, persze úgy, hogy minden tökéletesen sikerül, és akkor nem lehet baj.

Előzmény: Maminti (996)
Maminti Creative Commons License 2001.01.16 0 0 996
Szép a rucid Vikilány! :))

Olyan nincs, aminek a szoknyája nem ennyire hatalmas? Én attól félnék, hogy a volegény véletlenül rálép, és egy hatalmas taknyolás lesz a végére...

Még egy, láttam, hogy kesztyu is jár a ruhához. Hogy van ez a gyuruhúzásnál? Akkor a menyasszony gyorsan lehúzza magáról a kesztyut, majd visszaveszi megint? De akkor nem fog látszódni a gyuru!

Nagyon komplikált problémáim vannak ma... :)

Előzmény: vikilány (995)
vikilány Creative Commons License 2001.01.16 0 0 995
No akkor...jó részletesen leírok mindent, mert én például semmit nem tudtam arról, hogy zajlik egy ilyen dolog és nagyon hiányoltam az ilyen témájú részletes hozzászólásokat.

Hiánypótlás képpen tehát:
A szalon az Erzsébet krt. 56. alatt van. Azt hiszem 4-5 tervező ruhái vannak náluk, összesen kb. 100 ruha. Vannak a szerintem túldíszített 'Demetrios' ruhák, és az egyszerűbb Pronovias, ill. Mon Chéri ruhák, a többire nem emlékszem. Van website-juk: www.bride.hu., ha ezt megnézitek, akkor a menyasszonyi ruhák résznél az első oldalon a legfelső sorban a második ill. harmadik kép az én ruhámat mutatja.
Szóval a szalon vadonatúj, most költöztek oda. Egy kis előtér van, ahol le lehet ülni megvárni, amig az előtted lévő végez, addig odaadják a katalógusukat, amiben a náluk lévő összes ruháról van kép. Ez alapján, ill. az esküvős magazin képei alapján lehet választani, hogy melyiket próbálod fel. Aztán megnézik, hogy az adott napra le vannak e már foglalva a ruhák. Ha igen, akkor azt már fel sem lehet próbálni. Ennek az a lényege, hogy pörögjenek a dolgok, ne tartsa fel senki feleslegesen a többi menyasszonyt. A másik helyiség egy hatalmas szoba, aminek egyik fala végig tükör, a padlótól a plafonig. Ennek a szobának van egy kis része, ahol van két fotel anyukáknak és vőlegényeknek fenntartva (csak így zárójelben jegyzem meg, hogy nem igazán értenek egyet azzal, ha a vőlegény jelen van, egyrészt azért mert a vőlegény csak az oltár előtt láthatná a ruhát, másrészt mert elég zavaró egy férfi jelenléte ilyen öltözős, vetkőzős helyen + szégyenlős leányok, néha előnytelen ruhában stb.). A szoba maradék részében van az elég nagy méretű öltöző, a ruhák felakasztva, ill. fejdíszek. Ide cipővel már nem lehet bemenni. Nagyon szép és elegáns az egész helység. Az öltözőben segítenek felvenni a ruhát, és ami nagyon fontos a ruhához való melltartót is adnak, ami a ruha kölcsönzéséhez jár, de erre még visszatérek. Szóval az általam választott ruhák közül az egyik már le volt foglalva, így csak egy ruhát próbáltam fel. Én vittem magammal fehér harisnyát is, amiért nagyon hálásak voltak, és szerintem elég igénytelen dolog Garfield-es vagy Micimackós zokniban menyasszonyiruhát próbálni. Ezt a saját szememmel láttam az előttem lévőn:)) Másrészt nem lesz a ruhákon mindenféle színes szöszmösz. Szóval kijöttem az öltözőből, ami elég nagy, kényelmes és aztán jött az ámulás.... Szépen kiterítették a ruha uszályát, adtak plusz tükröt, hogy a ruha hátulját is lássam, anyukám kényelmesen a fotelból élvezett minden percet. Itt el is dőlt, hogy a ruha tökéletes, nekem nem is kell más. Majd nézzétek meg a képet, ez egy nem túl nagyszoknyás, vállat szabadon hagyó, szűk felsőrészes ruha, közepes méretű uszállyal és nagyon szép hátrésszel. Eredetileg nem akartam fátylat, de amikor ott hirtelen a fejemre rakták, akkor látszott, hogy egy ilyen ruhához igenis kell, aztán ha van fátyol, akkor kell fejdísz is. Ebből felpróbáltam kettőt hármat. Végül összeállt a kép. Jött az adminisztrációs rész és a piszkos anyagiak. A ruha kölcsönzési díja 70ezer, ez szerintem nem egy rossz ár, a felét kell kifizetni foglalóként. A fátylat és a fejdíszt nem lehet kölcsönözni, meg kell venni, ezt helyben oda is adják, hogy a frizurapróbára az ember magával tudja vinni. Itt az a legfontosabb, hogy a próbán nem szabad lakkot használni, mert elszíneződik a fátyol. A fejdísz és a fátyol került összesen 25ezerbe, ebből 9 a fejdísz, 16 a fátyol. A ruhák felpróbálásáért előre 500 Ft-ot kell fizetni, de ezt a kölcsönzési díjból levonják a végén. Ez azért van, hogy a plázás cicáknak ne jusson eszébe poénból menyasszonyiruhákat próbálni nyakra-főre. Ja, ez az 500-as dolog ki van rakva a falra és ott ruhánként írják, de csak elrettentés képpen.
A ruhát az esküvő előtti kedden méretre igazítják, oda vinni kell már a cipőt is, és szerdán vagy csütörtökön el lehet vinni, hétfőn pedig visszavinni.
A fehérnemű témára visszatérve. Nekem nincsenek rubensi idomaim és azt hittem, hogy a spagettipántos ruhák vagy a váll nélküliek nálam eleve kiesnek, merthogy kilátszik a melltartó pántja, így pénteken elmentem egy speciális menyasszonyi ruhák alá való fehérneműs boltba és megkérdeztem, hogy van e nekik vállpánt nélküli A-s fűzőjük és melltartójuk. Hát volt nekik, szóval nyugodt szívvel választottam próbálni a végleges ruhámat. Aztán, amikor rámadták, akkor derült ki, hogy ők adnak a ruhához ilyen speciális fűzőt, amiért nem kell külön fizetni, így megspóroltam 15ezret a fehérneműn. Érik még kellemes meglepetések az embert:))
A szalonban dolgozókról csak pozítív dolgokat tudok mondani. Nagyon kedvesek, aranyosak és segítőkészek, persze a hisztis menyasszonyokat ők sem szeretik.
Hát ennyi, bocsánat a torgyáni terjedelemért és remélem tudtam valamennyit segíteni.

Előzmény: Höri (994)
Höri Creative Commons License 2001.01.16 0 0 994
Szia!
Nana, hogy erdekel. Hol van ez a szalon? Es milyen tipusuak, stilusuak azok a ruhak?
Höri
Előzmény: vikilány (992)
Maminti Creative Commons License 2001.01.16 0 0 993
Vikilány, engem érdekel! Milyen modellek voltak, mi a véleményed róluk? Ja és persze egy elég fontos kérdés: áruk?
Előzmény: vikilány (992)
vikilány Creative Commons License 2001.01.16 0 0 992
Sziasztok!

Szóval voltam szombaton a már korábban említett Bride szalonban, ők egyedül foglalkoznak Mon Chéri ruhákkal. Ha valakit érdekel, akkor megírom a kisregényt a tapasztalatokról.

904Zsó Creative Commons License 2001.01.15 0 0 991
Kedves Raistlin!

Az 1000%, hogy ott ahol a szüleink élnek, és ahol tartottuk a mi esküvőnket, már délután is esett, emlékszem, mert mint írtam nekünk is az volt az egyik lehetséges időpont, ráadásul a szülinapom is elég közel van hozzá. De ezen nem veszünk össze. Amikor a barátnőm bátyja esküdött az Alföldön és Pesten is , sőt az ország nagy részén szakadt az eső, és hatalmas vihar volt. Sajnáltuk is szegényket. Aztán kiderült, hogy ahol az esküvőt tartották, ott hétágra sütött a nap. Lehet, hogy a nap is tud valamit? :-)

Zsó

Sumo Creative Commons License 2001.01.15 0 0 990
a polgari elotte lesz par nappal. talan egy hettel is. azthiszem csak mi ketten+tanuk lesznek
Előzmény: Höri (989)
Höri Creative Commons License 2001.01.15 0 0 989
Szia!
A polgarit is ott tartjatok? Vagy az nem akkor es nem ott lesz?
Höri
Előzmény: Sumo (987)
904Zsó Creative Commons License 2001.01.15 0 0 988
Kedves Raistlin!

Az 1000%, hogy ott ahol a szüleim laknak, és ahol a mi esküvőnk is volt, szakadt az eső már délután is. :-(
Viszont az nagyon jó, hogy Ti kifogtátok a jó időt. Mondjuk ez elég fura dolog, de mikor az egyik barátnőm bátyja esküdött, az egész országban szakadt az eső, meg hatalmas viharok voltak. Sajnáltuk is nagyon szegényket, aztán kiderült, hogy ott ahol ők esküdtek 100 ágra sütött a nap. :-)

Szia:
Zsó

Előzmény: raistlin (982)
Sumo Creative Commons License 2001.01.15 0 0 987
hali

ez kicsit kacifantos tortenet. en budaorsi vagyok tozsgyokerileg, meg egyhazmegyeileg is. onnan szakadtam kispestre. az asszonytarsam viszont obudai, viszont a szulei csobankan laknak, bejelentve is oda van allandora. budaorson viszont volt egy pap, akinel kezdtem a hivo eletemet, meg 6 eves koromban, aki most szentendren plebanos. eredetileg ugy szerettuk volna, hogy a budaorsi templomban, mert az ottani oreg plebanost is szerettem, es mindkettejuk reszvetelevel (lehet igy is). aztan ket honapja meghalt az oreg, ugyhogy igazabol szemelyileg nem kot semmi mar budaorshoz. ugyhogy megyunk szentendrere, a szent pal plebaniara (nemtom melyik az, egyelore). a vacsora/buli valoszinuleg budakalaszon lesz, a faluhazban (valami makovecz nevu urge tervezte...:)

Előzmény: Höri (986)
Höri Creative Commons License 2001.01.15 0 0 986
Sumo!
Pont tegnapelott allt elo egy nagyon jo baratnom azzal, hogy miert nem Szentendren tartjuk az eskuvot?
Mi a III. keruletben lakunk, igy logikusan ugy gondoltuk, majd ott lesz a polgari. A legjobb baratunknak is ott volt, es o a mult heten bejelentette, hogy valni akar...Tudom, hogy hulyeseg, de valahogy ezutan nincs kedvunk a III. keruletibe menni...:-(

A II. keruletben egy masik barati parosnak volt a polgarija, de ott az anyakonyvvezeto olyan borzalmas volt, hogy inkabb lemondanank rola, az I. keruletben meg kb. otszoros arat kellene fizetni.
Igy jott egy baratnom otlete Szentendrerol. (Ott lakik ugyanis.)Meg nem dontottuk el, de erosen gondolkodunk rajta. :-)

Ti hogy valasztottatok Szentendret? Es ott melyik templom? Hol van ott az onkormanyzat? Es ott lesz az ebed/vacsora is?
Bocs a sok kerdesert,
Höri

Előzmény: Sumo (972)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!