Keresés

Részletes keresés

Yamini Creative Commons License 2008.03.07 0 0 10872
Csak fehérjenapon lehet levest enni?
Nem tekinthető folyadéknak más napokon is?

A leves nem tekinthető olyan értelemben folyadéknak... de azért lehet enni természetesen más napokon is.

Fehérjenapon: húslevest, hallevest, halászlét, gulyást (zöldség és tészta nélkül)

Keményítőnapon: bármilyen zöldséglevest, lencselevest, bablevest (tejföl, tejszín, hús, kolbász, habarás és tészta nélkül)

Szénhidrátnapon: paradicsomlevest



Egy ilyet találtam vhol, talán a mindmegette oldalon van gyakori kérdések rész, ott volt.
Yamini Creative Commons License 2008.03.07 0 0 10871
Megfőztem a vacsit...:S
Közben ettem egy kivit. Deszar volt:D

Este meg egy kis mogyorót ettem :$ De az a helyzet hogy választhattam: citrom, narancs, alma, kivi :D


Előzmény: bacscat (10870)
bacscat Creative Commons License 2008.03.07 0 0 10870
Persze ilyenkor szétnézek a cukorbetegeknek készített bolti polcokon és ott volt, csak citomsavval ízesített azért olyan savanyú.

Zöldséglevest szerintem lehet enni, miért ne , csak zöldséget teszel bele meg fűszert keveset.

Szegény anyukám akarta támogatni a diétámat zöldség levessel de ez is olyan mint szokott mennyei íze van de rengeteg fűszerrel, és tészta is van benne...ugyhogy ez nem menő a mai napra meg a többire se:S a szándék a lényeg...

Most álltam először mérlegre mióta diétázok (3 hét) - 3 kg-nál tartok...bizony sok van még hátra.Többet kéne tornázni...

Tök jó Yamini akkor egyszerre fogunk haladni:D
Yamini Creative Commons License 2008.03.07 0 0 10869
Én eddig csak fini almaszirmokat ettem, nem voltak savanyúak. De az 5let jó, ha nem cukrozott akkor lehet gyüminapon enni ugye?

Nekem is gyömölcs van ma, milyen levesre gondolsz? Úgyértem gyüminapon lehet vmi levest is?
Én épp most reszeltem le 1 almát, meg rátettem 2 összenyomkodott kivit és így ettem. bár nem bírtam megenni az egészet, igaz jó nagy alma volt. Csak attól tartok nem azért mert úúúúgy jóllaktam:DD


És estére valami vacsit kell csinálnom a családnak:S Tutijólesz...
Előzmény: bacscat (10868)
bacscat Creative Commons License 2008.03.07 0 0 10868
Okés kipróbálom.
Ma vettem almaszirmot ,annyira savanyúúú , de már nem tudok mit kezdeni ezzel a gyümi nappal:) ÓÓÓ bárcsak tudnék jó levest készíteni:( na de nem tudok...
Előzmény: Yamini (10867)
Yamini Creative Commons License 2008.03.06 0 0 10867
Köszi a választ:)

Próbáld ki a mentateát. Igazi levélből a legistenibb, de a Lipton filteres mentateája is jó, azt iszogatom mostanság. Üresen teljesen finom semmi nem kell bele :)

Egy kis hársfavirággal is lehet keverni, szinte édesíti. Az ilyen "füves" teák jók ízesítés nélkül, a filteresek azért annyira nem.
Előzmény: bacscat (10866)
bacscat Creative Commons License 2008.03.06 0 0 10866
Hát én meg se próbáltam a teát cukor nélkül mert nekem borzasztó, olyan kicsi cukrot szénhidrát napon nyugodtan tehetsz bele. Próbáld ki az édesítő szert is szerintem nem olyan rossz!
Mindenképp próbáld tartani a sok folydékot az szinte az egyik legfontosabb eleme a diétának! Ja és HAJRÁ!
Előzmény: Yamini (10863)
bacscat Creative Commons License 2008.03.06 0 0 10865
Hát te nagyon ügyes anyuka vagy:) Nálunk a heti 6 hús a normális mivel apa szerint attól megy az ember motora....hát ööö....zöldséget is csak jóformán krumpit ettünk... egy pillanatig se tartom emiatt anyáékat rossz szülőnek félre ne érts csak teljesen másak a világnézeteik mint nekem vagy neked.Én nem a fogyás miatt diéázok hanem mert nagyon rossz a anyagcserém, emiatt az immunrendszerem is nagyon gyenge..folyton kiszáradok...ezért kellett gyökeres változás. Sokkal jobban is vagyok az az igazság, viszont mérlegre azóta sem álltam.....viszont pár dolgot mutattam anyának (saláta receptek) amikből kedvére lakmározhat anélkül hogy kecskének érezné magát, sajnos a kínai zöldséges tésztám már nem nyert nála hangszórót:D
Előzmény: Törölt nick (10861)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.06 0 0 10864
:)
Előzmény: H_G (10862)
Yamini Creative Commons License 2008.03.06 0 0 10863
Sziasztok!

Csatlakozhatok hozzátok?:)
Belevágtam én is ebbe a 90 napba, aztán meglátjuk mi sül ki belőle. Épp a 3.at taposom:)

Volna egy vitás kérdésem. Eddigi két napon megittam egy-egy 1.5 literes ásványvizet meg 1-2 nagyobb bögre teát (üres mentatea v gyümölcs), de úgy gondoltam hogy szénhidrát napon engedélyeznék magamnak egy rendes finom gyümiteát.
Ez úgy néz ki hogy kb 1.7 liter, fél citromot facsartam bele meg 1 cukroskanál cukor, amit lemértem és "csak" 25gr.

Kalórába belefér, a víz meg lehet hasznosabb és egészségesebb, de attol tartok hogy ha folyamatosan azt iszom egy idő után rá se fogok tudni nézni és keveset fogok inni.

Szóval szerintetek néha lehet ilyet?:)
H_G Creative Commons License 2008.03.06 0 0 10862
A statisztika szerint az EU legelhízottabb polgárai a görögök, legkarcsúbbak pedig (számomra meglepő módon) az olaszok -- tehát úgy látszik, az olíva használata nem lehet döntő e téren.
Előzmény: Törölt nick (10861)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.06 0 0 10861
Értem. Nálam alap volt, hogy minden zöldséget és gyümölcsöt megszerettettem a gyerekkel. A hús csak másodlagos volt az étlapon és a tésztafélék meg a hosszú előtte levő sor legvégén kullogtak. Nem is kövér, csak én....
Ja és legalább 20 éve csak olívával főzök. Nem is tudom mitől vagyok duci.:)
Előzmény: bacscat (10860)
bacscat Creative Commons License 2008.03.06 0 0 10860
Mi sosem termesztettünk ilyesmit de szerintem azért nem mert apukám csak fenyegetés alatt fogyasztaná el:D Viszont nekem ízlik:)
Előzmény: Törölt nick (10859)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.06 0 0 10859
Évekig laktam vidéken, de akkor is volt spenótom akertbe. Nem tipikusan városi kaja.:)
Előzmény: bacscat (10858)
bacscat Creative Commons License 2008.03.05 0 0 10858
Hűűű de furcsa , még sosem ettem ilyesmit...pont azért fogyózok mert a szüleim a jó koleszterines falusi ízeket rszesítik előnyben, és én többnyire az otthoni kajákból éltem. Na elsőre biztos szörnyűség lesz belőle :) Viszont a mustáros krumpli recept nagyon finom ötlet.! Ha vannak még ilyen kedvencek akkor szívesen látom itt! Köszi mindent
Előzmény: Törölt nick (10857)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 10857
Nagyon jó kiskönyveket lehet kapni a nagyobb marketekben, pl. a száz legjobb karcsúsító étel és társai. Tele vannak zöldségek receptekkel. Én egy százforintos boltba akadtam rá a könyvre 150 Ft-ért.:)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 10856
A parajnak rendkívül egyszerű az elkészítése. Két parajt beledobsz egy lábasba, kis sót teszel rá, és elkezded kiolvasztani. Fedőt ne tegyél rá, mert akkor túl sok lesz a leve.
Addig míg olvadozik beáztatsz tejbe egy szelet barna kenyeret, vagy zsemlét, ha megázott, az ujjaid között alaposan szétmorzsolod és a felolvadt parajhoz kevered a tejjel együtt. A tej ne legyen több nagyjából 1 dl-nél.
Ezután egy nagyon kicsi rántást kell készíteni, de bevallom, hogy mostanában én ezt már mellőzöm. Szóval a rántás nagyjából két evőkanál olívából és két evőkanál rozslisztből készül, ha ezt összepirítottad, akkor egy -két összezúzott fokhagymagerezdet ebbe beleforgatsz és az egészet hozzáöntöd a parajhoz. Ha nagyon sűrű lett, akkor egy kis tejjel addig hígítod, amíg neked tetsző lesz az állaga. Ha szereted, akkor egy felvert tojást belekeverhetsz a végén és még ezzel megrottyantod, sózod, borsozod izlés szerint.
Amennyiben nem szeretnél rántást tenni bele (mert ugye fogyózol), akkor az összezúzott fokhagymát egy kis olíván megfuttatod és (liszt nélkül) belekevered a parajba.
A tojás, magas fehérjetartalma miatt az általad gyakorolt fogyókúra alatt elhagyandó!
Az íz nagyjából ugyanaz.:)

Jóétvágyat!
Előzmény: bacscat (10855)
bacscat Creative Commons License 2008.03.05 0 0 10855
Vettem 1 doboz parajkrémet, fagyasztva van , megtetszett viszont ezzel se tudom mit kel csinálni, ettem belőle kicsit nyersen sóval....de gondolom a valóságban ezzel is kell valamit csinálni, kerestem rá recepteket...hát mitmondjak:S + Láttam sóska krémet is ezeket zöldségnapon nem lehet bevetni?
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 10854
...és milyen finom.:)
Előzmény: laconicgirl (10853)
laconicgirl Creative Commons License 2008.03.05 0 0 10853
keményítőnapra mehet simán egy rizses lecsó is... persze kolbász nélkül
Bodzus Creative Commons License 2008.03.04 0 0 10852
nem rántom ki, megpárolom, teflonban egy kevés prézlit barnára pirítok, egy csöpp olaj azért akár mehet is alá, beleteszem a karfiolt és összerázogatom. Mint a túrógombócot. A rántás, bundázás sokkal pancsosabb.
A prézli könnyen odaég, kis láng és kavargatás:) tejföl nélkül nekem kicsit száraz volt, de ehető.
én pont kezdem megszeretni a zöldségeket:)
Előzmény: bacscat (10851)
bacscat Creative Commons License 2008.03.04 0 0 10851
OK leírom az ötleteidet . De ezt a piritott prézlis karfiolt ezt hogy csinálod ? Akkor nem is rántod ki , hanem megfőzöd a karfiolt ...és utána???se liszt se tojás...?
A hagyományos rántott karfiolt akkor fehérje napon egyem? ...szerencsére én nem szoktam tejfölt enni hozzá így könnyebb.
Ez a pácos recept is remek ezt próbálom ki először! Nagyon szépen köszi!!!

Már nagyon undorodom a zöldségektől ...mondjátok hogy ez csak átmeneti!
kösziii
Előzmény: Bodzus (10847)
bacscat Creative Commons License 2008.03.04 0 0 10850
Mindenképp 1300 kcal alatt maradok , de nem akarom a szétválasztás elvét sem megbontani.:( Csak az a baj hogy tényleg nem vagyok egy konyhatündér...
Előzmény: laconicgirl (10846)
Bodzus Creative Commons License 2008.03.04 0 0 10849
rá kell. sok:) mmm
Előzmény: H_G (10848)
H_G Creative Commons License 2008.03.04 0 0 10848
A paprikás krumpliba SZVSZ sohasem kell tejföl.
Előzmény: Bodzus (10847)
Bodzus Creative Commons License 2008.03.04 0 0 10847
Szerintem ha olaj nélkül pirított prézliben megforgatod a karfiolt, abba még nem megy tönkre a diéta. Mondjuk a tejföl nagyon hiányzik rá... tegnap ez volt az ebéd.
Aztán főzhetsz paprikás krumplit virsli és tejföl nélkül, vagy rizst - barnát, ha lehet - mindenféle üveges szósszal, persze tej és húsnélkülivel. Egy üveg két napra is elég, le lehet fagyasztani a maradékot. Aztán főzelékek - krumpli, sárgaborsó, bab, szárazbab, lencse, zöldborsó, stb. liszt helyett étkezési keményítővel, amibe tej kell, az rizstejjel megoldható. Ez utóbbit még nem próbáltam, de hamarosan beszerzem.
A kedvencem a hagymás-fokhagymás mustárban "pácolt" krumpli, sárgarépa, cukkini, karfiol, stb. zöldség nagy darabokban hagyva, megsütve. Én húsnapon készítem, csirkemellet és combokat is teszek hozzá, remuskában vagy római tálban sütöm, de simán a sütőben is jó egy jénaiban. Husi a husinapon, köret a keményítő napon... plusz saláta.
Tudom, hogy ejnye a zacsislevesekért, de a lencseleves gazdagon az tényleg jó. És gyors:)
Bocs, gyümölcsnaposok...
Előzmény: bacscat (10844)
laconicgirl Creative Commons License 2008.03.04 0 0 10846
rántva sok olajat felszív, az sok felesleges kalória :) ja meg a tojás az fehérje :P
Előzmény: bacscat (10844)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.04 0 0 10845
Aha, ha a karfiolt kirántod a hűtőből és megpárolod aztán úgy ezsed meg jóízűen..)
Előzmény: bacscat (10844)
bacscat Creative Commons License 2008.03.04 0 0 10844
Köszi kipróbálom!
Figyu már mit szoktatok még keményítőnapon enni , mert nekem eddig a csilis bab az egyetlen ami jól is esik.:( Ill ha zöldségnapon karfiolt rántok az még belefér a " zöldségnap" fogalmába? köszi
Előzmény: Törölt nick (10842)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.04 0 0 10843
Találtatok valahol teljes kiörlésű lisztből készült recepteket? (sütik, galuska, tészta, ilyesmi)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!