Keresés

Részletes keresés

boszoke Creative Commons License 2004.04.23 0 0 270
Az elérhetőségem lemaradt!!
tel:217-88-42
emil:iloczki.elza@mkb.hu
A freemail-es cím már nem él!!!!
Előzmény: boszoke (269)
boszoke Creative Commons License 2004.04.23 0 0 269
Elcserélnék tojóra egy kákapinty hímet vagy eladnám.
/Az "egy párnak" eladott madárkáimról ugyanis kiderült,hogy mindkettő fiú...../
NBcanary Creative Commons License 2004.04.19 0 0 268
Kedves Lencsi2!a bőséges választék olvasása után elég nehéz valami hiányosságot is megjegyeznem,a tojásos eleséggel csak csinnyán bánni ,ugyanis a túlzott fehéje bevitel nem éppen szerencsés mert a májat károsítja, ezért azt tanácsolnám hogy az elfogyasztott eleség max.50%legyen a lágyeleség,inkább több legyen az alma és a csíráztatottmag amit valamilyen kész lágyeleséghez adagolj.A tojás egyébként is gyorsan romló /bár nagy tápértékű/ én pl.40-50 madárnak 1-2 tojást reszelek le.Fióka nevelési időben nagyon fontos a tiszta etető és itató a bennük vagy rajtuk megtelepedő eleség maradványokból származo baktériumok miatt.Ezeket naponta kell mosogatni tisztán tartani.Egyébként milyen madaraid vannak? mióta foglalkozól velük?Mi a célod velük ? milyen színüek?üdv.csiripp,csiripp.N.B.Canary

lencsi2 Creative Commons License 2004.04.19 0 0 267
Szia N.B.Canary!
Nagyon örülök, hogy válaszoltál. A tojó több, mint egy hete tojta az ötödik tojást. Hajnalban amikor felkelek látom, hogy ül rajta, de aztán egész nap nem. Megfogadtam a tanácsodat és kivettem a fészket. Na azóta teljesen furán viselkedik a tojó. Sajna különtenni még nem tudtam őket, mert csak egy kalitka van.
Hogy a kicsik miért pusztulhattak el, nem tudom. A szülők kaptak enni reszelt tojást, sárgarépát, tyúkhúrt, uborkát, almát, lágyeleséget, meg persze kanári magkeveréket. Mindig van előttük csumíz (nagyon szeretik), meg szépia is. Én úgy láttam, hogy etetik a fiókákat. Nem tudom, hogy mit csináltam rosszul.

Üdv.
Lencsi

wizes Creative Commons License 2004.04.17 0 0 266
Lesz is életjel.
Már van 1, de várok vagy 6-7 picinyt most.
Beraktam a kedvencekbe!
wizes.
Előzmény: NBcanary (265)
NBcanary Creative Commons License 2004.04.17 0 0 265
Üdv mindenkinek!nos mikor tojt utoljára a madárka? mert előfordul olyan is hogy az utolso tojást követő 2-3 nap multán kotlik el a leányzó, ha azt követően sem akkor ne kísérletezz tovább,vedd el a fészket és ha lehet a hímet tedd külön, újra csak akkar add neki ha már azt tapasztalod hogy nagyon be van kattanva a tojó.Ennek jelei:ugrabugrálás,toll hurcibálás,állandó hiváshang ismétlés,ideges állapot,a fészkelőhely keresése,fészek behelyezés után adj fészek anyagot neki,miután megrakta ill."megfurta"azt,csak azt kővetően engedd hozzá a fiút hogy beteljesedjék a számukra akkor már legfontossabnak számító esemény a párzás.A többi aztán már megy a maga rendje szerint.A fiókák miért pusztultak el? nem etetett a mama ? mit kapott enni?vagy ők nem kérték a kaját? igyekszem válaszolni,és örülök hogy végre van egy kevés életjel a topikon.A mozambiklány miatt viszont irigykedem.csiripp,csiripp.űdv. N.B. Canary
lencsi2 Creative Commons License 2004.04.14 0 0 264
Sziasztok!

Van egy hím és egy tojó kanárim. Kb. másfél hónapja nekiláttak költeni. Négy tojásból kettő kelt ki, de egy hét múlva mind a két pici elpusztult. Most megint van öt tojás, de a tojó nem ül rajta.
Kérdéseim a következők: Kivegyem-e a tojásokat és a fészket is?
Ha kiveszem a fészket akkor mikor lehet visszatenni?
Aki tud kérem segítsen!

Üdv.
Lencsi

boszoke Creative Commons License 2004.04.02 0 0 263
Szia!
De mennyire,hogy szabad neki fürdőt adni,mindennap fürdik mondhatom élvezettel,Bróbálgass sokfélét adni neki,ki fogod tapasztalni mit eszik meg szivesen,tyúkhúr,spenót,saláta,alma,körte,uborka,
paprika/főleg a kaliforniai vastaghúsú+csutkája v.inkább magjai/Ezeket odacsippentem a kalithoz függönycsipesszel,így nem tudják beleforgatni a homokba,csak csipegetik.
Főtt tojás,sárgarépával lereszelve,mindenféle csíráztatott magok,/enyémek legjobban a búzát szeretik így/ezeket külön tányérban.
Pillanatnyilag más nem jut eszembe.
Jó madarászást!
Üdv Böszőke
Előzmény: anjuc (262)
anjuc Creative Commons License 2004.04.01 0 0 262
Sziasztok! Gyakorlott kanári tulajdonosok segítségét szeretném kérni! Szabad a kanárinak fürdetőt adni vagy csak a homokot használják, és mit ehet a magokon és salátalevelen kívűl és hogyan tálalva? Segítségeteket köszönöm előre!
wizes Creative Commons License 2004.04.01 0 0 261
Hu a mindenit!
De elfelejtkeztem erről a topicról! /Csak az a rohadt politika! ;-)/
Végigszaglászom.
Üdv. Mindenkinek!
wizes.
canary1 Creative Commons License 2004.03.27 0 0 260
Üdv mindenkinek! Halihó Veritka !

Biztos, hogy jó e-mail címre küldted leveledet, mert én -legjobb tudomásom szerint- nem kaptam Tőled írást?! Különben biztosan válaszoltam volna. Viszont gratulálok a mozambik csicsörke tojódhoz, illetve a lerakott tojásához, ám szerintem nem valószínű, hogy termékeny lenne, különösen úgy, hogy csak roller hímek ugrálják körül. De hát ki tudja... Fordított esetről már hallottam, vagyis amikor a mozambik csicsörke hím kopulált kanári tojóval, +jegyzem, eredményesen. A hybrid ugyan nagyon hasonlított apjára, éneke viszont lenyűgöző volt, s ez nagy általánosságban elmondható a basztardokról (hybridek szaknyelven nevezve).
Hali:

canary1

Veritka Creative Commons License 2004.03.25 0 0 259
Bocs az előbb a lényeg lemaradt, a mindenben kanál nimfám miatt.Mozambik csicsőrke tojóról van szó!!!Ja és vettem neki hangyatojást,meg lisztkukacot, de hozzá sem nyúlt.
Sziasztok:Veritka
Előzmény: Veritka (258)
Veritka Creative Commons License 2004.03.25 0 0 258
Sziasztok Madárbarátok!!!

M
int már régebben említettem, siker
ült szert tenn
em+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++33++,bocs ez csak a Mazsola volt7!!)))Induljumk neki még 1x.
tehát vaen
1 sárgadolmányú tojóm, próbáltam felvenni a kapcsolatot hím ügyben az itt megadott E-mail cím alapján canary1 és NBcanaryval,visszajöttek lvasatlanul.Azóta leraktaaz első tojatját.
Azt nem tudom fias-e mert van ugyan mellette két
roller hím,akik aktívan részt vesznek a fészek gondozásában, azt nem láttam, hogy etetnék a tojót.Várom válaszotok!!!E-mail címem:
vera.marton@mailbox.hu
Üdv:Veritka

Előzmény: NBcanary (252)
Brentwood Hotel Creative Commons License 2004.02.28 0 0 257
Sziasztok!
Fiatal, nemrég kikerült kanári gazdát keres. Nem egyelőre bizonytalan. Színe: kb. verébszín, kisebb citronsárga területekkel. Papa: lazac, szuper énekes, tenyésztője: "NBcanary". Mama citromsárga, egészen halványított barna mintával (bocs, nem vagyok túl otthona kanári-nomenklaturában... :o)
Kérésre magánban tudok képet küldeni.
Üdv:
IStván

hopi Creative Commons License 2004.02.15 0 0 256
Kösz az ötletet, valószínűleg kipróbáljuk.
NBcanary Creative Commons License 2004.02.10 0 0 255
Üdv mindenkinek! Köszi az élmény beszámolót,csuda lehetett az már fix.A buzacsíra olajról:ellentétben a szintetikus készítményekkel nem lehet tuladagolni,tartalma:A,E vitamin az A vitaminnak külömböző származékai.Természetes anyag ennél fogva csak annyi szívodik fel amennyire szüksége van a madárnak, gyorsan beépül,jó étrendi hatás,pároztatás ideje alatt heti 2-3 alkalommal 1kg eleségre 1/2-1 evőkanálnyi olaj kerüljön, 1 éjszakát hagyom állni majd reggel kapják meg fő- étkezésként.Lehet turbozni+promotor43- meghintve(1/2 mokkáskanálnyi)majd jól összekeverni az egészet.Az idegrendszerre igen jó hatással van.Én ezt tudom róla, szerintem nevelési időben is tök jó.üdv.N.B.CANARY

canary1 Creative Commons License 2004.02.08 0 0 254
Csaó!

Tudtam, hogy elfelejtek valamit. NBcanary! Kicsit szólhatnál bővebben a magra kerülő búzacsíra olaj etetéséről. Hogy csinálod, mikor, mennyit adsz belőle kedvenceidnek, milyen napszakban, fiókáknak és felnőtteknek is nyomatod? Szóval komolyan felkeltetted az ezirányú érdeklődésemet. Köszi előre is.
canary1

canary1 Creative Commons License 2004.02.08 0 0 253
Üdv ismét kedves madárbarátim!

Szóval. 2004, Svájc - Lausanne 52. Díszmadár Világkiállítás. Ott voltam. És ismét olyan élményanyaggal gazdagodtam, mely bőségesen kárpótolt a közel 21 órás buszozásért. Persze ugyanennyi volt hazafelé is. Ki kell, hogy egészítselek, kedves NBcanary barátom, ugyanis Gy Tibor papagájaival nem csak 1 bronz, hanem 3 ezüstérmet is besöpört. Csak gratulálni tudok neki!
Ami a madarakat illeti, hááááát vótak csudaszép példányok. A katalógus adatai szerint 20 ország 2291 kiállítója mutatta be összesen 18263 madarát. Hazánkat 3 kiállító 20 madárral képviselte.
Az élmény begyűjtésére mindössze másfél nap állt rendelkezésemre, s miután tudatában voltam annak, hogy az összes madarat nem tudom +nézni, ezért eléggé el nem ítélhető módon azon fajokra igyekeztem a hangsúlyt helyezni, melyek valamilyen módon közel állanak kicsiny szívemhez. A kanárikat "csak" felületesen figyeltem meg, de még így is magával ragadott a mozaik típusú példányok választéka, mind melanin, mind lipochrom színcsoportban. Az utóbbiból láttam vörös mozaikot rubinó színben is, de voltak szép számmal recesszív fehérek albínó színben is, hát a melaninok pedig... amit csak el lehet képzelni. Achát vörös, achát sárga, ezek pasztell változatai, barna vörös, feo vörös, feo sárga, fekete vörös, fekete pasztell szürkeszárnyú, achát eumo, achát topáz vörösben és sárgában, onyx stb., hadd ne folytassam. Nagyon szépek voltak. Bár nem foglalkozom a fajokkal, de megcsodáltam a fekete rigó achát és pasztell színváltozatát, énekes rigó szatine, izabell színben, házi veréb feo, zsezse achát, izabell, barna, süvöltő KÉK, jól olvassátok KÉK színben, valamint pasztell és barna pasztell színben, zöldike pedig achát, achátpasztell, szatine változatban és így tovább, és így tovább. Lutinó zöldikét azonban nem láttam, vagy csak elkerülte a figyelmemet? Kapucinus csíznek is bemutatták achát, pasztell, izabell, szatine színváltozatát, míg a magellán csízből lutinó egyedet is láttam egy példányt, plusz néhány pasztellt. Élőben láthattam kea papagájt, jácintkék arát, sok-sok Agapornis mutációt, na és a paszták (hibridek). Rizspinty volt keresztezve ezüstcsőrü pinttyel, zebrapinttyel, gyémántpinttyel, de még japáni sirálykával is, melyekből rögtön kollekció is lett kiállítva, ha már lúd, legyen kövér alapon. Tűzcsízt kereszteztek stigliccel, kanárival, zsezsével, süvöltőt kenderikével, stigliccel, kanárival, karmazsin pirókkal, tengelicet csízzel, kanárit pedig amivel csak el lehet képzelni, úgymint alario-, mozambik csicsörkével, kapucinus-, magellán csízzel, süvöltővel, zöldikével, tengeliccel, zsezsével, keresztcsőrűvel, karmazsinpirókkal, szóval teljes volt a paletta. Nagyon dekoratív volt a Gould-amandina x háromszínű papagájamandina hybrid, és személyes ismerősként üdvözölhettem az osztrák Országos Bajnokságon már megcsodált vöröshomlokú csicsörke x achát vörös mozaik színkanári basztardot is.
Mindenféle tápot, nevelő-, és színezőeleséget láttam, számítógépvezérlésű hímzőgép segítségével a legkülönfélébb madarakat hímezték be bárki ruházatába, szakkönyveket azonban csak francia nyelven árusítottak, így azok vásárlásától most eltekintettem.
Biztos, hogy sok fontos dolgot kihagytam, de bízom benne kedves NBcanary, hogy a legközelebbi Monori börzén -aki nem tudja, annak elmondanám, hogy 2004. március 14-én lesz- majd bővebben fogok erről néked beszélni, feltéve persze ha igényled.

Madárbaráti üdvözlettel:
canary1

NBcanary Creative Commons License 2004.02.08 0 0 252
Szia minden madár barátnak!nos hát ez igy van a sok jó hír mellé néha oda kerül a kevésbé jó is.Nálam a 15 párbol már 8 rendessen kotlik de volt olyan is ahol 3 tojás után megállt az élet és onnan sehova,hát mit ne mondjak nem örültem neki, a 2 pár tengelic x kanáriéknál az egy him igen szerette a friss kanári tojást, ugy hogy Ő most le lett cserélve egy csicsőke hibridre aki olyan tüzes volt már ,hogy a madáházba tévedt egeret is "puskacső" végre kapta volna.Ha igaz akkor Ő tovább vihető ,tudsz-e vagy tud-e valaki erről többet?Tapasztalatom viszont: hogy igen is a hidegen tártás jót tesz nekik, minden féle fehérje meg szintetikus E vitamin nélkül elég jól "beindultak,"csak zöld+lágyeleség (quiqo)valamint magra kerülő buzacsíraolaj segitségével 10-14nap alatt a fütés a világítás volumenjének nővelése mellett komoly fészkelési hajlam mutatkozott szinte minden kiválasztott egyeden.Más: mi volt LOSANBAN? megható és nagyra értékelendő a 3fős "csapatunk" igyekezete.A papagájos GY.Tibi egy világbajnoki 3.hellyel tért haza,azért az nem rossz.Kanárisaink közül az egyikről tudom hogy 37.lett.Röviden ezek az újdonságok.Üdv nektek és jöjjön a tavasz mi előbb.N.B.Canary

canary1 Creative Commons License 2004.02.08 0 0 251
Hello Mindenkinek!

Először is Tisztelt NBcanary Barátom! Fogadd legőszintébb részvétemet édesanyád elvesztése kapcsán. Fájdalmadat mélységesen átérzem!
S hogy kérdésedre válaszoljak, azt nem mondanám,hogy madaraim háza táján minden a lehető legnagyobb rendben zajlik, de azért panaszra nincs okom. Épp a napokban választottam a szülőktől az első költésből származó tűzcsíz fiatalokat, a magellán csízeknél a hímek keményen énekelnek és úgy megkergetik néha tojóikat, hogy a szívem fájdul belé, de hát mint tudjuk, a Természetben az udvarlás sok esetben komoly fájdalommal jár. Mozambik csicsörkéim esetében is csupán a hímek a tettrekészek, a tojók befékeztek (hogy miért, nem tudom), szürke csicsörkéim (két tojó) pedig hímek hiányában magától értetődően üres tojásokat tojtak. Viszont hybridjeim úgy énekelnek, hogy öröm hallgatni őket, különösen a tavalyi kelésű kapucinus csíz x kanári F1-es pasztámat. Énekébe teljes egészébe beleszőtte az apjától ill. a magellán csíz hímektől átvett strófákat, ezért ha nem látnám madaramat, nyugodtan gondolhatnám akár tisztavérű tűzcsíznek, vagy magellán csíznek is, mikor melyik futamot "dúdolja" éppen.
Üdvözlettel:
canary1

boszoke Creative Commons License 2004.02.02 0 0 250
Kedves NBcanary!
Őszinte részvétem!
Semmi újság nálunk,madarak jól vannak,féltem a téltől,hogy nem fogom hallani Vilim szépséges énekét mert csak sötétben vagyok otthon,de felesleges volt,mert minden reggel rázendít,nemsokkal azután,hogy felébredek,mi több még késő este is meg-megörvendeztet olyan kis halkan előadott altatódallal.
Üdv Böszőke
Előzmény: NBcanary (249)
NBcanary Creative Commons License 2004.02.01 0 0 249
SZiasztok madarászok!de nagy a csend,mi az újság?minden rendben? nincs semmi probléma? a tenyészpárok ontják az utódokat?nagyon halódóban van a topik,nekem nem volt egy ideig netem és az csak a kissebbik baj lett volna de közben édesanyámat is elveszítettem,így aztán sok kedvem nem volt a madarászathoz.Nálam most kezdenek "beindulni" a párocskák és némely fészekbe már tojás is került.Remélem lesz miröl beszélnünk.Várom a híreket,esetleg új témát.Űdv a topiknak.N.B.Canary
hopi Creative Commons License 2004.01.15 0 0 248
Szia!
Tavaly én a könyveket a tyukászok hodályában vette, az egyik szervező mutatta meg, hol lehet kapni, mert akkor is jól el volt dugva. Igazat szólva a tavalyi hegyeshalmi hosszas várakozás miatt mentem magánúton novemberben és egy pár háromszínű pompás fényseregély volt a cél, mert arra áhítoztunk a párommal, mivel a régi pár még nem tudni meddig fütyül:((
Akkor is csodákat láttam !! Csak seregélyekből volt vagy 6 féle, még királycsőricse is, ami a szívem csücske lenne, de nem volt rá 360 Euróm.Aztán láttunk csodaszép izabella színű pirókokat, kardinálist és egyéb ínyencséget. Az igazat megvallva a papgájokért nem lelkesedem annyira, egy sárga bóbitás kakadut, vagy egy hegyi lórit azért nem dobnék vissza...volt az is.
Csodaszép bajszikák is voltak. Fotóztam is novemberben, ha érdekl, akkor néhány szebbet el tudok küldeni talán...e-mailben, mert nem 'tom hogyan kell felrakni ide.
Előzmény: canary1 (247)
canary1 Creative Commons License 2004.01.14 0 0 247
Hoppa67!

Üdvözöllek sok szeretettel!

Soraidból az tűnik ki, hogy személyes ismerősök vagyunk, de ne haragudj, hirtelen nem ugrik be az arcod. Sebaj. Majd csak "képbe" kerülök. De addig is madarásszunk.
Nos, Straubinggal kapcsolatban valóban szerencsénk volt, az időjárás kegyes volt kis csapatunkhoz, és ennél fogva időben (este nyolcra) otthonomba térhettem, hazafelé pedig a határon nem szívóztak velünk. Sírva is fakadtam volna, ha csodás szállítmányomat elkobozzák tőlem. Szerencsére azonban nem így történt.
Ami az ott kint látottakat illeti, háááát az bőven megér egy misét. Reggel 1/4 ötre értünk oda, ám már kint az épület bejárata előtt szinte kilométeres sor kígyózott. Rövidesen be kellet látnom, hogy nem csak én vagyok olyan elvakult (a szó legjobbik értelmében) madárőrült, aki hajnalok hajnalán képes kalitkába zárt tollas énekművészeket bámulni. Most hirtelen nem is tudom, hogy Te milyen fajú madarakért is rajongsz, de sikerült egy-két olyan kuriózumot megfigyelnem, melyet -bár nem vagyok papagájos- eddig még nem. Itt most per pillanat az agancsos papagájra gondoltam, de láttam csodás vörös lórikat,szürkefejű törpepapagájokat, valamint Agagapornis taranta (magyar nevük nem ugrik be) mutációkat (izabellpasztell duplafaktoros), továbbá olyan nektárszürcsölő prüntyikéket, melyek faji hovatartozása előttem is tisztázatlan maradt mind a mai napig. Kedvenc pintyféléim közül a magellán-, feketefejű-, fekete-, európai csízek előtt időztem el a legtöbbet, furcsának találtam viszont, hogy kapucinusokat nem sikerült észlelnem. Szépek voltak a mozaik kanárik, a sárgák, igazi szép zöldet azonban nem láttam, és könyveket sem árusítottak. Mindezek ellenére pozitív szájízzel távoztam, az októberin tuti, hogy ott leszek, a nyár folyamán megrendezésre kerülőkre már nem mernék mérget venni.
Hát, röviden ennyi.
Hali:
canary1

hopi Creative Commons License 2004.01.10 0 0 246
Canary1!
Szervusz. Hallom símán hatzaértetek Straubingból és nem kellet a határon dekkolni, mint tavaly:))
Láttál valami érdekeset?
Veritka Creative Commons License 2004.01.05 0 0 245
Üdv Pimplin!

Köszi a tippet, erre magam is gondoltam csak mivel mindíg 2-3 nap után jön elő belőlük a "vérmadárkodás" az emberben felcsillan a remény, hogy 1 szép termetes kalitban,akár 2 hím
kanári is megfér egymással, főleg, hogy az említett Gloster fiúkkal nem volt ilyen jellegű probléma, csak a csőrükkel tátogattak egymásra
a kaja miatt.De ezek szerint a Rollerek más vérmérsékletűek!!!

Canary1 !!!!!

Az útra 1 stráfkocsival kívánok, főleg, hogy leesett a hó, nagyon vigyázz magadra,meg persze várjuk az élménybeszámolót is.
A picikkel kapcsolatban, talán szerdáig megerősödnek annyira, hogy elég lesz nekik az a koszt, amit a kedves mama nem túl bőkezűen osztogat.

Előzmény: plimplin (244)
plimplin Creative Commons License 2004.01.05 0 0 244
Tengerimalacoknál a verekedőst - ha előfordul - külön szoktuk rakni.
Én megpróbálnám a kanárival is...
Előzmény: Veritka (240)
plimplin Creative Commons License 2004.01.05 0 0 243
Gratulálok a kicsikhez! Nagyra nőjenek!
Akkor most a hím csicsörkék nem is tudnak repülni???
Előzmény: canary1 (242)
canary1 Creative Commons License 2004.01.04 0 0 242
Üdv Veritka!

A dalversennyel kapcsolatban csak annyit, hogy eredményeket én sem tudok, valszeg a januári DM-ból minden ezirányú kérdésünkre választ kaphatunk. Természetesen Lausanne-ba megyek, addig azonban beiktattam egy Németországi (Straubingi) börzét, holnap este indulok. Ha nem felejtem el, +nézem a kért madárkák árfekvését. Is. Persze "filmet" is készítek, de ha kedvemre való madarat látok, vásárolok is.
Madaraimról röviden. A mozambik csicsörkék -első pár- költésre irányuló kísérlete kudarcba fulladt, a tojó letojt ugyan 3 tojást, a másodikat épp az emlékezetes énekeskanári Bajnokság napján, ám kotlani nem volt hajlandó. Már jártam így egy másik párral. Persze a hím ebbe nem akar beletörődni, heves tánccal és még hangosabb énekléssel igyekszik tudatni szíve választottjával, hogy nem adja fel. Ezt megerősítendő, szinte csupaszra vetkőztette magát, ahogy ezt a tenyészetben kelt mozambik csicsörke hímek általában tenni szokták. Napjában többször is kopulálnak, párját szorgalmasan eteti. Érdekes azonban, hogy a lisztkukacokat nem fogyasztják.
Szürke csicsörkéim is készülődnek a fiókanevelésre, a hím madár itt is lemeztelenítette magát, de eddig a tojó (melynek alakja szemmel láthatóan megerősödött, kloákatájéka +duzzadt, hamarosan tojásrakás is várható?) nem ment bele a kalitkára kívülről felakasztott fészekbe, egészen addig, míg a fészket "díszítő" fenyőágakat el nem távolítottam. Viszont előszeretettel kuporog a lágyeleséges műanyag etetőben, a benne lévő tojásos kaját laposra tiporva. Remélem, nem abba fog beletojni...
Viszont, hogy pozítívumokról is szóljak. Az idei év első napján KIKELTEK a Carduelis cucullata fiókák! Az elsőt a tojó kirántotta (direkt vagy véletlenül, nem tom), a másik kettő ellenben még ma is él, bár egy kissé erőtlennek tűnnek, mintha anyjuk nem etetné őket az elvárható szorgalommal. Mindenesetre én segítek nekik, oly módon, hogy 2-3 óránként magam "tömöm" meg a piciket. Szerdától azonban reggeltől estig meló, úgyhogy azután mi lesz velük, csak elképzelni tudom.. Bízom a Németországi tojó anyai ösztöneiben, ha jól figyeltem meg, a hím madárka csak a párját eteti ugyanis, fiókáira rá sem hederít. De hát többek között ezért is olyan drága ez a madárfaj.

Na, csá!
canary1

Veritka Creative Commons License 2004.01.04 0 0 241
Canary1!!!

Azt meg az előbb elfelejtettem:Mozambikcsicsőrkék??????
Van már pici???? Szülőknek is jók???? vagy csak a nászban nagyok?????

Mivel magát nem reklámozza, ha van kedvetek,és időtök, látogassatok el a KERTÉSZET/MADÁRETETÉS topicba aholis canary1
tüneményes versével találkozhattok!!!!!!

Üdv:Veritka

Előzmény: Veritka (240)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!