Keresés

Részletes keresés

Fabrik Creative Commons License 2000.12.07 0 0 955
Kiállítás: Budapesti Kongresszusi Központ, időpontja - számomra - ismeretlen. Fel kellene hívni Őket...

Ott tényleg messziről elkerűlni a meghívósokat, de az étterem/panzió/szálloda szekció is elég borsos. Ruhák vannak dögivel. Asszony is ott találta meg a magáét.

gbern Creative Commons License 2000.12.07 0 0 954
Sziasztok! Elnezest, hogy belekontarkodom a topicba, de megmondanatok, hogy mikor es hol lesz az eskuvoi kiallitas?

Koszi

raistlin Creative Commons License 2000.12.06 0 0 953
Lollesz!

Az esküvő kiállítás jó, érdemes kimenni, mindent alaposan megnézni, főleg az árakat. A meghívósokat messziről kerüljétek el! Hihetetlenül pofátlan, csillagászati árakon kínálnak mindent. A tök átlagosakat és a gyönyörű egyedieket is. Esetleg ötletgyűjtésnek is jó.
Sok cég ilyenkor akciózik. Legyetek szemfülesek, mert sokat lehet így takarékoskodni is.

Raist

Előzmény: Lollesz (950)
904Zsó Creative Commons License 2000.12.06 0 0 952
Kedves Lollesz!

mint írtam, én elrontottam, azzal, hogy nem voltam határozottabb a koszorúslányokat illetően. Bár Te ismered a családot, és ezek alapján kell majd döntened.
Nálunk volt kikérés, de nem holmi sírós, hanem egy egyszerű rövid, miután a páromék a famíliával megérkeztek. Ezek után én sem akartam az egész városon átvonulni (abban a melegben, alig vártam, hogy végre a legkondis autóban legyek.), viszont az utcánkon végig kellett menni, mert állítólag (ez felénk hagyomány) a menyasszonyi kocsi, nem hajthat el a menyasszony háza előtt, és nem is lehet ugyan azon az úton menni, mint jönni. (Na ez utóbbit nem tartottuk be, és mégsem történt semmi galiba. :-) ) Szóval az utcánkban végig kellett mennem, és már előre féltem tőle. Aztán jött a kellemes meglepetés. Mindenki nagyon aranyos volt, aki kinn volt az úton, és csak úgy sugárzott felénk a szeretet. Szóval még a végén élveztem is. :-) De azért hosszabb távra biztosan nem vállalkoztam volna.

Zsó

Előzmény: Lollesz (948)
vikilány Creative Commons License 2000.12.06 0 0 951
Én azt hallottam, hogy érdemes kimenni a kiállításra, de nem úgy, hogy mindent ott akarsz elintézni. Szvsz csak szétnézel a különböző cégek között, eldöntöd melyik a szimpatikus, aztán később a saját irodájukban megkeresed őket. Bár, ha a nászutat ott foglalod le, akkor még állítólag kedvezményt is adnak. Szóval számítani lehet elég nagy tömegre, pl. meghívó vagy menyasszonyi ruha választáshoz nem túl nyugisak ott a körülmények, plusz legalább 25 ember tátott szájjal bámulja majd, hogy melyik ruhát próbálod fel. Én azért kimegyek, bár egy kicsit tartok tőle, hogy ez a tömény esküvő mizéria kicsit erős lesz.
Előzmény: Lollesz (950)
Lollesz Creative Commons License 2000.12.05 0 0 950
Tulajdonképpen én nem is akarok koszorúslányokat!!!!
Majd megpróbálom etz hasonló határozottsággal az érintettek tudomására hozni.

Ahogy átlapoztam az Esküvő magazint, láttam hogy lesz esküvő kiállítás. Te voltál? Érdemes elmenni?
Szia, Lollesz

Előzmény: raistlin (949)
raistlin Creative Commons License 2000.11.29 0 0 949
A koszoruslanyok ruhajaval kapcsolatban igazad van. Az nem az ifju par dolga. O akart koszoruslany lenni, fizesse is!
Az mar mas teszta, hogy jo lesz, ha odafigyelsz ra, mit vesznek fel, mert ciki lenne, ha meg egy ev mulva is azon rohogne a falu, hogy milyen hulye lila meg zold koszoruslanyok voltak az eskuvodon.
Egy baratnom ezt a problemat ugy oldotta meg, hogy megvette az anyagot, a varratas koltseget pedig a koszoruslanyok alltak, es persze a ruha az ovek lett. Igaz, ok nem a hagyomanyos pici lanykak: 17 es 24 ev kozottiek (osszesen oten), hosszu, sotetkek selyemruhajuk volt, ami kesobb alkalmi ruhakent is hordhato.
Előzmény: Lollesz (948)
Lollesz Creative Commons License 2000.11.24 0 0 948
Sajnos egyelőre még mindig két irányban kell gondolkodnom, ti. - mi lesz, ha a "tanyaközpontban", és mi lesz, ha itthon, a városban tartjuk a nagy napot?
Első esetben semmi gond, nem kell kikérés, nincs gond a vendégvárással, és csak az lát, akit mi meghívunk, ugyanis az anyakönyvvezetőt is a helyszínre hívjuk. Nagyon kényelmes, semmi vonulás, semmi különösebb felhajtás. (Mi a hétköznapokon sem szeretjük a feltűnést, így most se akarunk.)
A második eset sokkal bonyolultabb: - de lehet, hogy azért, mert nekem az első közelebb áll a szívemhez - mi a párommal egy faluban lakunk, gondolom mindenki otthon várná a saját vendégeit... (Leendő anyósom már ettől a gondolattól is gyomorgörcsöt kapott, olyan veszélyes a családjuk két felét kis térben összeereszteni!) Ez esetben meg kell szervezni, hogy hol találkozzon a teljes násznép (kikérést nem szeretnénk), végig kellene vonulni a falun (Brrrrr)stb. Hát nem tudom...

Koszorúslány-ügy: nálunk az úgy volt, hogy a legjobb barátnőmmel viccelődtünk a témán, és nagyon felvillanyozta a rózsaszín habos ruha gondolata. Persze biztos vagyok benne, egy cseppet se bánná, ha azt mondanám, nem akarok koszorúsokat, egyszerűen jól elröhögcséltünk az ötleten! Viszont sógornőjelöltem ellentmondást nem tűrően kijelentette, hogy vőlegénye családjából egy hétéves kislány szeretne koszorúslány lenni. Én meg elbénáztam, mert a meglepetéstől elfelejtettem mondani neki, hogy mi egyáltalán nem akarunk koszorúslányt! Most ott tartok, hogy ha egy lesz, akkor legyen legalább 5, vagy, ha nem, hát egy se! Nálunk a praktikus teendőkkel a testvéreink lesznek megbízva, szóval szerinem semmi értelme az egésznek, csak bohóckodás... Ha lesz is vonulás, nekem az az álmom, hogy apukám vezessen az "oltár" elé, ne holmi idegen!
Egyébként én is úgy hallottam, hogy a koszorúslány fizeti a "jelmezt", de biztos így van ez???????
Mindenkit üdvözlök, Lollesz

Előzmény: 904Zsó (941)
Herr X Creative Commons License 2000.11.23 0 0 947
Ha már így fellendült a "forgalom".

Szükségem lenne az alábbiakra:

- ceremóniamester (nem vőfély, mert nem szeretnénk népi rigmusokat, csak pár jópofa szöveget, és hogy irányítsa a népet)

- zenekart (vegyes zene, nem csak lakodalmas)

- oldtimer-kölcsönző

Szóval, ha tudtok egy pár jó helyet/címet/telefonszámot, légyszi' segítsetek!

(Szfvárra kellene!)

Kösz a segítséget!

Előzmény: 904Zsó (944)
pataporc Creative Commons License 2000.11.23 0 0 946
Sziasztok! Csak azert irok ide (nem mintha eskuvore keszulnek :((), hanem mert en is dolgoztam most az Eskuvo magazinnak. December elso-masodik heteben jelenik meg a lap, most nyomjak (volt egy kis mizeria a hirdetesekkel), 300 oldal korul (jo kover!) lesz a terjedelem, es ajanlok nektek egy kivalo szalont is: Cathy Collection, Bp-en es Kecskemeten van uzletuk. A tulajdonos egy angyal, a ruhaik pedig csodaszepek! Fenn van a lap a internetes formaban is a www.holgyforum.hu portal alatt, nemsokara fenn lesz a nyomtatott ujsag teljes szovege (a design-t pedig en csinaltam :). A foszerk (Palasti Andrea) tenyleg nagyon jo fej, barmilyen kerdesre szivesen valaszol. Az e-mailje: palasti@eskuvo.hu. Letezik egy Eskuvo nevu konyv is, amit o irt, olvassatok el, nagyon praktikus. Es sok boldogsagot mindenkinek!
Előzmény: vikilány (940)
904Zsó Creative Commons License 2000.11.23 0 0 944
Kedves Mishi!

Szerintem ezekre a teendőkre amit írtál, kivéve persze a tanúskodást, való a vőfély, vagy ceremóniamester. Mi fogadtunk egy hivatásosat, és nagyon értette a dolgát, így egyetlen vendégnek sem kellett "dolgozni", és mi is magunkkal, meg persze a vendégekkel lehettünk elfoglalva.

Zsó

Előzmény: Mishi (942)
vikilány Creative Commons License 2000.11.23 0 0 943

Ezt most nem egészen értem. Ha a koszorúslányok foglalkoznak a teendőkkel, vendégekkel, rohangálnak ide-oda, akkor miért kell nekik kékbe és rózsaszínbe öltözni? Nekik is könnyebb lenne, ha ezt a nagy napon a saját ruhájukban, kényelmesen felöltözve tennék és nem kellene nekik még azzal is foglalkozni, hogy csálén áll a masni a ruhájukon.

Amennyire én tudom a koszorúslányoknak eredetileg az a dolga, hogy bevonuljanak a templomba a menyasszony előtt, ill. amikor a menyasszony már az oltár előtt áll, akkor elrendezzék a fátylát, a ruhája uszályát, mindent eligazgatnak rajta hátul, merthát a vendégsereg az egész ceremónia alatt hátulról látja. Szvsz inkább reprezentatív szerepe van, ill. tanúnak általában idősebb rokont választ az ember, de így van lehetőség arra, hogy barátnőket, fiatalabb rokon lányokat is kisebb szerephez juttass az esküvőn. Amerikában nagy hagyománya van ennek, de ott a koszorúslányok száma kb. 4-nél kezdődik.

Előzmény: Mishi (942)
904Zsó Creative Commons License 2000.11.23 0 0 941
Kedves Lollesz!

Ha nem haragszol leírom a mi történetünket.
Szóval hozzánk is az ország különböző pontjairól jöttek vendégek, csak nekünk volt egy szerencsénk, hogy közben a párom szülei is az adott településre költöztek, így az ő vendégei hozzájuk, még a mieink hozzánk jöttek. Mi egy kicsit ragaszkodtunk a hagyományokhoz, és volt kikérés, ami abból állt, hogy a mostmár ugye férjecském kikérése után az egész náluk lévő násznép átjött hozzánk (kb. 5 km. ezért autóval), majd engem is kikértek a vőlegény részére, és utána mentünk a szertartásra. Nálunk ez így szokás.
De eltértem a lényegtől: szóval ugye azt nem várhatja el az ember a hosszú utat megtett vendégtől, hogy az utolsó pillanatban érkezzen, főleg ha esetleg rendbe is akarja tenni magát. Tehát mi szépen sorban fogadtuk a vendégeket, miután hazaértem a kozmetikus+fodrász túráról én is, fejileg már teljesen elrendeződve, viszont a ruhát kb. egy órával az előtt kezdtem el felvenni, amikorra az én kikérésem meg lett beszélve. Így engem a vendégek láttak már hamarabb is , de a párom, csak akkor, amikor odaértek hozzánk. Viszont cserébe ő hozta a csokromat, amit én nem láttam addig.
Nálunk kinyitottak egy szobát a Vadászházban, hogy ott tudjak átöltözni éjfélkor.(végülis majdnem fél kettő lett belőle:-) )
Ami pedig a koszarúslányokat illeti, hát nem a legjobb a véleményem erről a rendszerről. A ruhát felénk mindenki magának fizeti, és nem is akartam, hogy legyenek koszorús -lányok, csak a varrónőm bebolondította a hugomat, hogy az milyen jó lenne, meg a párom keresztlányát is a nagymamája, hogy neki mindenképp be kell öltöznie. Én ezzel nagyon nem értettem egyet, de végül is engedtünk. Nem kellett volna! A lányok már a vacsora előtt visszaöltöztek, mert totál rosszul voltak a melegtől a ruhában, ráadásul meg volt belőle a galiba, hogy most akkor ki mikor kit kísér. Ui. felénk a menyasszony koszorúslánya kíséri a vőlegényt, és a vőlegény koszorús lányának a párja kíséri a menyasszonyt. Állítólag a páromék nagynénjééknél ez pont fordítva van, és teljesen megsértődött, mikor kb. egy hónappal az esküvő előtt erről beszéltünk, hogy nem az ő unokája kísérné(!) a páromat. Szerencsére a húgom egész jó felfogású, és ő nem csinált ebből gondot, de átéltem pár álmatlan éjszakát azalatt, míg sikerült a nagymamit kiengesztelni, bár még csak feltételezés szintjén volt a dolog. szóval ezek után én nem engedném ha most kellene ezt végigcsinálni. Ja azt még hozzá kell tennem, hogy nálunk nem volt egyházi szertartás, és én úgy tudom, hogy a koszorúslányoknak ott van jelentőségük, bár voltam pár egyházi esküvőn, de nem tudtam erre a jelentőségre rájönni, hoyg miben is leledzik. Szóval ha valaki tudja akkor legyen olyan kedves és homályosítson fel. Ja amúgy az esküvőn már mindenki nagyon boldog és jókedvű volt, és nagyon jól érezte magát, csak előtte voltak ehhez hasonló malőrök.

Zsó

vikilány Creative Commons License 2000.11.23 0 0 940
Sziasztok!

Én is úgy tudom, hogy az Esküvő magazin legközelebb december elején jelenik meg. A főszerkesztő egy nagyon kedves és aranyos hölgy, Andreának hívják, és az újságban feltüntetett e-mail címen mindenki kérdéseire szívesen válaszol. Én is csak innen ismerem, személyesen nem, de jópár esküvővel kapcsolatos kérdésemet megválaszolta már.

Lollesz!
Koszorúslányokat illetően nem tudok mit mondani, mert nekem nem lesz egy sem. Viszont az átöltözéssel kapcsolatban, szerintem csak akkor csináld, ha tényleg elég időd lesz utána átöltözni a menyasszonyiruhába. Nehogy aztán kapkodás legyen a vége.

Lollesz Creative Commons License 2000.11.22 0 0 939
Még1 kérdés eszembe jutott. Vagyis kettő. Ki fizeti a koszorúslányok ruháját?
Mi a véleményetek a koszorúslányok szerepéről?
Mára ennyi, köszi!
cory Creative Commons License 2000.11.22 0 0 938
A legutóbbi szám júniusban jelent meg szerintem. Akkor viszont a következő csak decemberben várható.
Előzmény: Lollesz (937)
Lollesz Creative Commons License 2000.11.22 0 0 937
Még mindig csak nagy hallgatás megy a helyszín-fronton...
Szállás ügyben sikerült egy kicsit megvígasztalnotok, végül is ilyenkor aztán tényleg nem aludni akarnak az emberek!
HerrX! Nálunk az önköltségi szállásrendezés biztosan nem menne, óriási botrány lenne belőle!

Sajnos valamennyi alvóhelyről mindenképpen kell gondoskodnunk, hiszen az ország minden csücskéből jönnek vendégeink. (Azok vannak elenyésző kisebbségben, akik helybeliek, ezért sem ragaszkodunk ahhoz, hogy a szülővárosunkban tartsuk az esküvőt!)

A menyasszonyi ruháról: Mivel a szertartás valószínűleg délután lesz, és nem ott találkozunk a meghívottakkal, akik esetenként több száz km vezetést tudnak maguk mögött, kell valamiféle "vendégvárást" csinálnunk. Én úgy gondoltam, hogy ekkor még nem a menyasszonyi ruhámban lennék, azt csak a szertartáson láthatnák meg... Ezért fontos, hogy hol rendezzük a fogadást, kell ott lennie egy helynek, ahol nyugodtan elkészülhetek! Úgy tudom, ha olyan helyen tartjuk a mulatságot, ahol vannak szobák is, ott fel szoktak ajánlani egyet az ifjú párnak. Na erre vágyom én...

A "kettős esküvő"-témához: sokan azt is szerencsétlenségnek tartják, ha a házasságkötő termből kifelé tartó menyasszony meglátja a befelé igyekvőt!

Még egy kérdés: Nem tudjátok, hogy megjelent-e már az őszi-téli Esküvő magazin? Múlt héten még nem találtam.

Herr X Creative Commons License 2000.11.22 0 0 936
Na igen. Ez is érdekes. Mármint a 6 hónap. Kérdezz meg ugyanott 3 anyakönyvvezetőt, hogy mikor nyitják meg az adott havi könyvet és kérdezz rá egyéb részletekre is (pl: elég-e, ha a szülő igényli az időpontot és ti csak később tudtok elmenni személyesen adatokat/papírokat leadni -mondjuk nem tudsz akkor szabadságot kivenni-, milyen régi papírt fogadnak még el stb.). Kb. 3-féle választ kapsz. Nálunk anyu kérte az időpontot (a fenti okok miatt), és akkor ment, amikorra mondták, hogy megnyitják a könyvet. Hogy-hogy nem aznapra az általunk igényelt óra már foglalt volt.....
Előzmény: cory (935)
cory Creative Commons License 2000.11.21 0 0 935
Maximum 6 hónappal állíthats oda előbb, és a legtöbb helyen csak hétvégén tartanak esküvőket. Illetve kislétszámút (6-8 fő) lehet hétköznap is tartani. Ja, és nálunk az van, hogy télen csak akkor van egy hétvégén, ha van elég pár, hogy felfűtsék a termet. Ezeknek érdemes előtte utána járni.
cory, aki már egy hónapja "túl van" a nagy napon
Előzmény: Mishi (934)
CARTOON Creative Commons License 2000.11.21 0 0 933
Értem mire gondolsz, bennem is megvan ez. Úgy nézett ki, hogy szilveszterkor mindig egyedül voltam és mikor már két tartósabb kapcsolat is szilveszter napján ért véget, éjszakára egyedül maradtam és bőgtem, teljesen babonás lettem, hogy ha egyszer velem lesz az aktuális társam szilveszter éjszakáján, akkor ő lesz az igazi és abban az évben esküvő is lesz. Nos jelen társammal töltöttem első boldog szilveszteremet (esküvő azért nem volt) és fogom tölteni ezt is, és babonától függetlenül tényleg ő az igazi.
Előzmény: Mishi (932)
CARTOON Creative Commons License 2000.11.21 0 0 931
Kicsi Emma, kicsit túl érzékenyen reagáltál trilla megnyilvánulására. Mintha tán a szavakon lovagolnál? Persze tévedhetek.
Mishi én is lebeszélnélek a kettős esküvőről, bár semmilyen tapasztalatom sincs. Azt is érdemes megfontolni, hogy anyagi vonzata van a dolognak és jobb nem keverni a barátsággal, hogy ki milyen részt fizet, hová hányan jöttek stb. szóval én már csak a piszkos anyagiak miatt sem mennék bele.
Egyébként hiszel a számmisztikában? Olvastam egy érdekes könyvet, szóval mondjuk ha hatos a számod akkor szerencsés dátumod mindenképpen a 6, 15, 24 - a számjegyek összege alapján. A megismerkedés napjához szerintem butaság ragaszkodni, de ha te hiszel valami bűverejében, akkor tedd.
Sorsha Creative Commons License 2000.11.21 0 0 930
Nem az van, hogy nem számít, az nem számít ahogy kinéz
A nagyanyám szavaival élve, a férfiben az a fontos (KÜLSŐRE), hogy jó magas legyen (nálunk 172 cm alatt nincs jány a családban) és egy fokkal szebb az ördögnél :)))))))
Előzmény: kicsi emma (928)
kicsi emma Creative Commons License 2000.11.21 0 0 928
Nna, ez nagy hülyeség.
Mondhatom szép kis házasság az, ahol az az alapfelállás, hogy a férj az úgy sem számít...

SZÁMÍT! SZÁMÍT!

Előzmény: Törölt nick (927)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.21 0 0 927
:)))
kicsi emma :)
én is ezt hittem... aztan felvilagositottak, es nemcsak az en csaladom, hogy jo-jo, 2 emberrol szol ugyan, de higyjem el, engem neznek, en vagyok a fontos, nekem kell szepnek lennem.
kerdezetem: es a ferj?
Mondtak: lehet Quasimodo is... csak miattam irigylik es ez igy is van jol.
Előzmény: kicsi emma (926)
kicsi emma Creative Commons License 2000.11.21 0 0 926
Hát, nem tudom, én még a húgommal sem akartam együtt, pedig ott aztán végleg ugyanaz lett volna násznép...

Ugyanakkor ismerek három házaspárt, akiknek együtt volt, hatosban.

És az azért túlzás, hogy az a nap egy menyasszonyról szól: azért a vőlegényről is szól, sőt igazából ugye kettőjükről szól, nem trilla?

Előzmény: Törölt nick (924)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.11.21 0 0 925
Hát igen, erre gondoltam én is...
Előzmény: Törölt nick (924)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.21 0 0 924
Valahogy nem ertek egzet az otlettel...
Aki volt mar menyasszony, tudja mire gondolok. Az a nap a TIED. senki mase.
Lehet akarmilyen jo a baratno, akkor sem!

Legyen ott, tamogasson, vigyen ragtapaszt a sarkadra, es majd te is az overe, de az a nap 1 menyasszonyrol kell, hogy szoljon.

mas: megfosztanad a barati kort 2 bulitol ? ;)

Előzmény: Mishi (920)
vikilány Creative Commons License 2000.11.21 0 0 922
És ha a ceremóniát és a vacsorát illetően is teljesen megegyeznek az elképzeléseitek.
Előzmény: kockasfulunyul (921)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.11.21 0 0 921
Hát ha nem zavar, hogy nem csak Te/Ti ketten leszel/lesztek a főszereplő/k, akkor meg lehet csinálni. És ha nem fog zavarni az összehasonlítgatás a másik menyasszonnyal/vőlegénnyel, akkor nem lesz gond. Ezek elengedhetetlen következményei a dupla esküvőnek.
Előzmény: Mishi (920)
Moll Creative Commons License 2000.11.21 0 0 919
Sziasztok!

Nálunk nem jöttek túl messziről a vendégek, de a hazaszállításukról így is mi gondoskodtunk: elkértük a céges autót, apa egy kollégáját megkértük sofőrnek (némi zsebpénzért), és éjfél után fuvarozta haza sorban az embereket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!