Keresés

Részletes keresés

Veritka Creative Commons License 2004.01.04 0 0 240
Hali canary1 !!!!

Nagyon boldog Új esztendőt,bőséges madáráldást, smis-mást kívánok minden egyes
topic látogatónak!!!!!

Kérdésem lenne kedves canary mindentudóm!!!)))
Nem tudod véletlenül ki lett a dalverseny idei győztese??? Nem bírom kivárni, míg megjelenik a DM.jan. közepén.

Volt némi kalandom az ott vásárolt 2 roller fiúkával. A majdnem röpde méretü kerekes kalitban,
az első két nap nem volt semmi problema.Aztán
ahogy belakták, összefogtak ezek ketten a náluk
3X nagyob Gloster hím ellen és mire a szekrény tetejéről lebírkóztam a másik kalitot,meg leküzdöttem magam a létráról, véresre verték.
"Pillanatkép a csatamezőről" látvány fogadott.
Lucsánó gyönyörű koronája úgy néz ki, mintha agyműtéthez készítettem volna elő.Azért remélem visszanő a "haja"????Asztem a büdös életben nem szólal meg többet, de amint kiheverte ezt a sokkot,és kap némi "torok olajozót" úgy fújja,hogy
a feneke majd ki szakad.A 2 pupák egész addig teljes egyetértésben van míg nem énekel körülöttük senki.Aztán most már egymást is csépelik.

Ha mész Lausanne-ba, ill. a "sógorokhoz" megnézhetnéd nekem milyen
árfekvésű a Norwich ill a Crest Corona????
Nem lenne jó ha a V.P. 1 kissebb fajta
vagyont akasztana le rólam.
Ja, és nagyon várom a cikkedet is!!!!

Üdv:Veritka

Előzmény: canary1 (239)
canary1 Creative Commons License 2004.01.04 0 0 239
Hellóka Mindenkinek!

Számomra nagyon úgy tűnik, hogy +halni készül eme sokszor nagyon fontos információkat is tartalmazó topic...

Remélem, tévedek.
Madárbaráti üdv:
canary1

canary1 Creative Commons License 2003.12.23 0 0 238
Halihó!

Minden rendszeres és alkalmi topiclátogatónak BOLDOG KARÁCSONYT és madárfiókákban bővelkedő, az ideinél sokkal eredményesebb BÉKÉS, ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK !

Madárbaráti üdv:
canary1

Veritka Creative Commons License 2003.12.20 0 0 237
SZiasztok Skacok !!!

Ennyire azért ne rohanjatok igy Karácsony előtt!))
Senkinél nem történt semmi? Az én kis Pupákjaimat
(idei születésű hím Gloszterek)holnap viszik el.
Pedig kicsit reménykedtem, hogy meggondolták magukat akiknek elajándékoztam őket.Csendes lesz nélkülük a lakás!!)))
Na sziasztok: Verka

Előzmény: Veritka (236)
Veritka Creative Commons License 2003.12.15 0 0 236
Hali Canary number one!!!!

Bocsi, hogy csak most köszönöm meg ezt az értékes infót, de nálunk Karácsony előtt még nagyobb a rohanás, mint utána!!))))))

Igyekszem ott lenni, mert gondoltam, ha lesz rá ott lehetőség,beszerzek 1-2 rollert is a gloszterek mellé.

Remélem végre személyesen is megismerhetem a kanáritársadalom egyik mindentudóját!!!

Üdv mindenkinek:Veritka

Előzmény: canary1 (234)
hopi Creative Commons License 2003.12.12 0 0 235
Iszonyúan sajnálom, hogy pont ebben az időpontban lesz:(( A karácsonyi rohanás után sajnos nem valószínű,hogy el tudunk menni, de rettenetesen szeretnék ott lenni.
Előzmény: canary1 (234)
canary1 Creative Commons License 2003.12.09 0 0 234
Halihó Veritka!

2003. december 28. vasárnap.
Veszprém - Dimitrov Művelődési Ház.
Énekes kanári Bajnokság. Sok szeretettel várunk!

Madárbaráti üdvözlettel:
canary1

canary1 Creative Commons License 2003.12.09 0 0 233
Hellóka!

Ha jó az infóm, 2004. január 06-án is lesz börze Straubingban, idén is akkor voltam, no + október 06-án.

Üdv:
canary1

hopi Creative Commons License 2003.12.09 0 0 232
Gondoltam hátha érdekel valakit:
A Starubingi börzék időpontjai 2004-ben a következők
február 1.
március 7.
október 3.
november 28.
Ezek az időpontok a helyszínen a szervezőktől származnak, tehát fixek.Azt is mondták, hogy a két őszin a felhozatal jobb, mint a januárin, mert ekkor hozzák el az azévi fiatalokat a tenyésztők.
hopi Creative Commons License 2003.12.06 0 0 231
Hello, Én kint voltam Szraubingban , és elképedve tapasztaltam, hogy mennyi lágyevő volt.Hál Istennek, mert és egy pár háromszínű fényseregélyt szerettem volna, vérfrissítésnek. Mozambikot én sem nagyon láttam, ámde felfedeztem a házipirók izabella változatát, amit még soha nem láttam előtte. Gyönyörű volt.:o))
Előzmény: canary1 (230)
canary1 Creative Commons License 2003.12.06 0 0 230
Hali!

A mai nap folyamán kint jártam "sógorék"-nál, egy Országos Bajnokságon (Burgenland tartományban, Kemeten-ben), és kedves NBcanary barátom el kell, hogy szomorítsalak, de egy árva Serinus mozambicus-t sem láttam. De még csak hybridet sem. Mozambik csicsörkéből legalábbis. Annál több volt viszont tengelicből, zöldikéből, süvöltőből, kapucinus-, magellán csízből. Nagyon szépek voltak.
Bővebbet, ha igény lesz rá...
Üdv:
canary1

boszoke Creative Commons License 2003.11.30 0 0 229
Üdv!
Alig várom az ifjú ara jelentkezését,mert ha sikerül a nász és gyümölcsöző is lesz, nagyon szeretnék egy csemetét igényelni,addigra talán lesz másik forrás is ahonnan párt lehet keríteni neki,mert utánanéztem és nagyon tetszik.Sőt !!
Előzmény: NBcanary (228)
NBcanary Creative Commons License 2003.11.28 0 0 228
Sziasztok!kifogástalan küllemü,jó és rendes lakással rendelkező ,tüzes,fiatal mozambiki fiú keresi élete párját házasság és utódnevelés céljából.Jelenkezni lehet itt ezen a topikon!
NBcanary Creative Commons License 2003.11.27 0 0 227
Halihó,sziasztok!
Nos igen nekem is nagyon kedves és nagyon szeretett madaraim voltak mozambikok.Tapasztaltaimról ha van ilyen,ill.ha ez annak nevezhető röviden:az én költő párom ugy dec.közepén kezdett ügyködni az utódlás kérdésében.világítási idő:kb13-14 óra,hőmérséklet:23-24c-fok, fantasztikus volt megfigyelni a nász kezdetét, a hím tüzes éneklése nem hasonlitható semmihez, nem külömben a tojó párzásra buzdító pillangózása a párja fölött,ugyanezt a hím is megtette harsány éneklés közepette.A Fészek egy félig nyitott pintyodu volt a kalitra kivülröl felakasztva,némi tujagaly félével álcázva,fészekanyagnak a szokásos cocus,sisal,gyapot keveréket kapták(de jó a finom fű némi szőr félével keverve) ők őnállóan rakták meg a fészküket,pici aranyos csészécskét fuva az egyik sarokba.Inkább csak tojó épített a hím hordott némi anyagot hozzá.kalitméret:80x40x50cm Eleségük:8-10 liszkukac+extra kanárieleség és a szokás zöldeleség,2-3naponta tojásos lágyeleség.Az első tojást még 3 követte, amit elszedegettem tőlük az ismert okok miatt.KB12-13nap után szinte egyszerre keltek ki, nagyon-nagyon örültem nekik,az étrenden talán csak annyit módosítottam hogy több lett kukacok szám+alma darabka+FÜRTÖSKÖLES Szépen és gyorsan fejlődtek a kicsik, mind a 4 felnőtt!Rendkivül bájosak voltak, az biztos hogy határtalan öröm volt számomra!második fészek alj:3fióka ugyanígy.2001-ben országos 3.helyezett lett egy kollekcióra való belőlük.A 2002-es évben már 2 pár volt a tenyésztésre,lett is 1-1 fészekalj 3-3gyerkőccel.....egy reggelre aztán nem fogodott a megszokott semmihez sem hasonlitható énekük, a 2 öreg kivételével mind elpusztult,kishiján elbőgtem magam.Az ok ismeretlen,tény hogy a szülő pár is nem sokra rá utánna ment család tőbbi tagjának.Hát így vót, igaz vót!
Még sokszor eszembe jutnak és hiányoznak is, ezért biztos hogy egyszer még lesz újra belölük nálam is.Egy szép himem már van is!


canary1 Creative Commons License 2003.11.25 0 0 226
Csá!

Nehogy má megpusztújon itt ezen topic, gondútam leírom, hogy a mai napon költőkalitkájukba helyeztem át az első mozambik csicsörke párt. A hím a másik kalitban is etette párját, ám amint bekerültek ebbe a három oldaláról zárt ládakalitba, a hím rögvest beugrott az odúba, majd néhány szál fészekanyaggal jött onnan ki, szóval igen nagy láz lett rajta úrrá. Ha jól figyeltem +, a tojóban már benn vannak a tojások.

Szeretném, ha ebbe a topicba írnának olyan egyének, kiknek már van tenyésztési tapasztalata e madárfajjal kapcsolatban, NBCanary barátom hasznosítható gondolatait külön szeretettel várom, továbbá Interneten elérhető weblapok címeit olvasnám nagy örömmel, ahol eme afrikai csicsörkefaj szaporításáról számolnak be. Persze ha igénylitek, magam is lepötyöghetek néhány jótanácsot a mozambik csicsörkék szaporítása kapcsán, de a DM-ban hamarosan megjelenő cikket nem akarom megelőzni.

Sziasztok.
canary1

mezoor Creative Commons License 2003.11.17 0 0 225
Eszteró Lajos, Szeged, Gyémánt u. 7. T.: 62/ 457-466. Ha nem jött be, bocsi.
Előzmény: canary1 (222)
hopi Creative Commons License 2003.11.16 0 0 224
szia! Igen én megyek, és rendszeresen kijárok évente,de van hogy a januárira is. Régen, amikor még Wasserburgban voltak a nagy vásárok azt is nagyon szerettem, de Straubing jobb. Néha persze befürdik az ember azokkal a madarakkal is, de nem jellemző. Én is vérfrissítésért megyek, mert a tenyészpárok köszönik jól vannak.
Én az izabellát, a klasszikus sárgát, és a mozaik sárgát kedvelem.
Előzmény: NBcanary (221)
Veritka Creative Commons License 2003.11.14 0 0 223
Szia Zildi!!!

Ha még nem sikerült beszerezned madarat, én tudok 1 idei bicctosan hímet , teljesen ingyééé.Feltettem Franci az Apa madár képét bár a fiúka nem lett bóbitás , csak "Királyné", tehát Gloszter kanári fiúról van szó. Ha érdekel az E-mail címem ill. tf. számom megtalálod az adatok között.

HALI CANARY NUMBER ONE!!!
A "nótaverseny" időpontját, meg ne feledd időben felnyomatni a topic-ra!!!!)))))Mert az 1 dolog, hogy Te ott leszel de kivételesen én is szeretnék megjelenni,
természetesen csak mint szemlélő.

Más: Nem tudom ki járatja közületek a Díszmadár Magazint, de én még nem kaptam meg a novemberi számot!!!

Előzmény: zildi (218)
canary1 Creative Commons License 2003.11.13 0 0 222
Halihó!

Ugye nem hiányoltatok?
Na szóval, mozambik csicsörke tojókat, magellán csíz tojókat, valamint szürke csicsörke hímeket keresek.
Tessék szépen szorgalmasan kűddözgetni a címeket magyarhonból, ne kelljen má kimennem Straubingba (de persze januárban kiruccanok, hogy aztán a hónap végén egy Svájcban megrendezésre kerülő Díszmadár Világkiállítással tegyek pontot az i betűre, már ami a madarászatot illeti. No és persze itt lesz az idei év decemberében az ausztriai Kemeten-ben, az osztrák bajnokság. Mit mondjak, ott a helyem).
Üdv mindenkiNET:
canary1

NBcanary Creative Commons License 2003.11.13 0 0 221
szia mindenkinek!természetessen lehet így is.Én azért azt mondom hogy ITTHON is vannok olyanok akik addig nem adnak oda madarat amíg annak neméröl megnem győződtek , és No-ban sem minden arany ami fénylik.Sajnos én még nem jutottam el egy ilyen börzére de néhány barátom az ott vásárolt madarakkal is volt hogy "befürdött".Nekem meg gyöződésem hogy onnan is sok szutyok kerül be hozzánk,ezért fontos lenne a tudatos tenyésztes ITTHON is, ami szerintem azt jelenti hogy saját törzsállományommal igyekszem meg közeliteni az ideális és a standart által meghatározott értékeket és egyedeket.Erröl már régebben irtam.TE mégy Strabingba?Egyébként én az idei évet ugy probálom végig csinálni hogy a már meg lévő madaraim mellé nem veszek/ha csak lehet/"szaporító" anyagot.Arra jöttem rá hogy sok féle színnel nem szabad foglalkozni mert nemtudok elegendő darab számot nevelni ahhoz hogy meg felelő módon szelektálni tudjak,így csak 3szín lesz az idén:lazac,ill.piros,bronz+szürkeszárnyú.össz:15pár.Nos ennyi mára.kinánok mindenkinek számtalan boldog madárdalos napot.Csiripp...N.BCanary
hopi Creative Commons License 2003.11.12 0 0 220
T. NBcanary!
Szia!(lehet így?)
Igazad van ,tudom, hogy a szexálás nem könnyű a gyakorlatlanok számára. Ugyanakkor ma Mo-n még nem tarunk ott, ahol a németek: kint ha azt mondják a madárkára,hogy hím, akkor az is.
Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy a kalandkedvelőknek jelezzem: november 30-án Straubingban ( Németo. Passautól kb.50 km)nagy madárbörze lesz. Legalábbis a német kollegák szerint.
Előzmény: NBcanary (217)
Dalma Tekila gazdija Creative Commons License 2003.11.11 0 0 219
Olyan jó lenne feltenni Oszkár énekéből egy kis darabkát a netre!Nem hinnétek a fületeknek ,igazán gyönyörű ahogyan énekel ..Lesöpörne mindenkit a pályáról(nálam biztosan :D)

nah mindegy talán jövőre "feledződünk":)
és mi is versenyezhetünk.
Teljesen biztos ,h Oszkár rollerkanári, minden jel arra utal (csukott csőrrel dalolgat stb)

Igazi tollas gyémánt :)

Sziasztok!

Előzmény: NBcanary (216)
zildi Creative Commons License 2003.11.11 0 0 218
köszönöm a segítséget, este beszélek vele a részletekről otthonában telefonon, jelenleg vidéken van.
Előzmény: canary1 (214)
NBcanary Creative Commons License 2003.11.10 0 0 217
T.hoppa 67!Ne haragudj való igaz ami a nemikülső jegyeket ill. ám hozzá kell tennem hogy ez nagyon becsapós tud lenni,főleg a gyakorlatlanok számára.Az igazi külömbség csak a teljes ivar éretség ill. a tejes tenyészéretség állapotában látható igazán.üdv.N.B.Canary
NBcanary Creative Commons License 2003.11.10 0 0 216
Üdv mindenkinek !Nos úgy látom élénkül az élet, a kicsi steptáncos nagyon szép madár.Tetszik a koronája, valóban a glosterek szép példánya.Az énekversenyre nem akárki nevezhet,ez a megmérettetés csak a rollerkanáriknak van kitalálva,vagyis eléggé spec müfaj.Fajtáját a Harz-hegységben tenyésztették ki, a külső megjelenés nem túl fontos, de annál inkább az énekük.A közönséges kanári éneke leginkább a pacsirtáéra hasonlít ill.a fülemülééhez.A "nemes" kanári éneke mind ezeket felül mulja.1.csoport:a basszus,öblös,kurrogó vagy finoman görgő /rollsvögel/2.csoport:kereplők/koller/3.csoport:csobogó/gluk/énekűek.Valamennyi éneke csicsergő trillákbol,pergésből,gőrgésből tevődik össze.Röviden ennyit a kis ének művészekröl.Sajnos kevesen foglalkoznak a tenyésztésükkel,a halk éneke kiment a divatból,dehát ilyen a világunk, hangos , kiabálós,azomban aki jobb szereti a csendes,diszkrét melódiakat csak ajánlani tudom a"nemes"kanárit.Elköszönök:kivánok mindenkinek számtalan madárdalos szép napot!N.B.Canary.
hopi Creative Commons License 2003.11.10 0 0 215
Sziasztok!

A kereskedőnek lehetett igaza is, mert a tojó is tud fütyülni,nem is rosszul.De ha biztonsággal akarod megállapítani a nemét, akkor a kloaka formája a mérvadó. A hím madáré kihegyesedő és általában a testtel szöget zár be, a tojóé tompa és a testtel inkább egyvonalban van.

canary1 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 214
Csaó zildi!

Megbízható kanáritenyésztő Budapesten Németh Béla. Pontos címét nem tudom, de ha felhívod őt a 06-20/ 958-2002-es mobilszámon, nagyon szívesen áll rendelkezésedre.
Hali:
canary1

zildi Creative Commons License 2003.11.10 0 0 213
eltévesztettem a topicot és a "pintyes"-ben kérdeztem, ki ismer Budapesten megbízható madarast, ahol nénikémnek vehetek valóban fütyülő kanárit, mert amelyik a napokban elpusztult, hím madárnak adták, de szegénykének a hangját sem hallottuk. annak idején megkiséreltük visszavinni, de azt mondta a kereskedő, hogy türelem, megszokja a helyét és gyönyörűen énekel...ez nem jött be
Dalma Tekila gazdija Creative Commons License 2003.11.09 0 0 212
Nahát!

Ez tök jó!Ilyenről még sosem hallottam!
Hogyan lehet benevezni?Egyátalán kezdők mehetnek versenyezni?

Nagyon érdekelne a dolog.

Előzmény: canary1 (211)
canary1 Creative Commons License 2003.11.09 0 0 211
Üdv Veritka!

Nemrég beszéltem az énekeskanári verseny egyik illetékes szervezőjével, elmondása szerint az időpont a karácsony és szilveszter közti napokra esik (ahogy az eddig is lenni szokott), valszeg hétvégére, a helyszín még kérdéses. Pécs és Veszprém között megy a hezitálás, 90%-os esélylehetőséggel az utóbbi város javára. Pontosabbat kb. 3 hét múlva tud adni számomra. Nem fogsz lekésni róla.
Én sem (merthogy magam is ott leszek).

Csaó:
canary1

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!