Keresés

Részletes keresés

Herr X Creative Commons License 2000.11.21 0 0 918
Hát igen, ilyen baráti kör is van. Nálunk is inkább az ország túlvégein lakó rokonsággal lenne probléma. Azért egy bizonyos koron felül már nem szívesen alszik a földön az illető.

Az alkoholivászatnál sem a részegségre gondolok. Egyszerűen csak arra, ha mondjuk még éjfélkor isznak az ifjú pár egészségére, nem biztos, hogy az előtte is letöltöttek hatására kiürül.

Én csak a saját tapasztalataimra építek, Te a tiedre. Szerintem mindkét lehetőségre fel kell készülni.

Előzmény: 904Zsó (917)
904Zsó Creative Commons License 2000.11.21 0 0 917
Kedves Herr X!

Én sem akarok kötekedni / :-) /, de szerintem ez az önköltségi alapon való felajánlás kicsit erős. Mármint akkor, ha jól értelmeztem, és azt akarja jelenteni, hogy minden vendég fizesse magának. Ui. ha én meghívok valakit az esküvőmre, akkor nehogy már neki kelljen fizetni a szállást.
Ami pedig az előző hozzászólásomat illeti, ha jól emlékszem leírtam, hogy én aggódtam a legjobban, hogy mi lesz szegény vendégekkel. Azt kihagytam, hogy előzetesen azért csendesen megtudakoltuk, hogy egyáltalán kinek van olyan elképzelése, hogy esetleg itt aludna. Úgy rendezkedtünk be mindjét családnál, mármint az anyósoméknál és nálunk is, hogy jó pár embert le tudjunk fektetni, a barátoknak meg felajánlottunk egy hétvégi házikót a település határában, ahol igaz laticelen, meg matracokon, de kényelmesen elfértek volna. Lehet, hogy ez egyesekben megbotránkozást vált ki, de ez kölcsönös alapon működött (minden edddigi esküvőn a baráti körből ez így működött, majd bolondok lettünk volna még a szállással is terhelni a fiatal pár pénztárcáját, meg a sajátunkat is, ha egyszer ez így megoldható), egy jól összeszokott társaság, akik már sátoroztak is együtt, szóval meg se kottyant volna nekünk, sőt a laticelek egyrészét ők hozták is magukkal. Szóval elméletileg lett volna hely, csak nem éltek vele. Ehhez még annyit fűznék hozzá, hogy ez mint írtam Pünkösdkor volt, a nyár egyik legforróbb napján, és sokan úgy gondolkodtak, hogy inkább még hajnalban viszonylag hűvösben elindulnak haza, mintsem pár órás alvás után, de ugyanolyan fáradtan a forróságban.

Ami pedig az ivást illeti: mi is felszerelkeztünk mindenféle alkohollal, hogy jó legyen a társaság hangulata, de rettentő kevés fogyott. (Talán ez is a melegnek köszönhető.), és ált. hajnal kettő után az embernek már nemigen van kedve inni, legalábbis nálunk ez volt a jellemző, ráadásul senki nem volt részeg (a legnagyobb örömömre, merthogy undorodom a részegektől), aki pedig autóval jött, eleve úgy állt a kérdéshez, hogy a vége előtt, vagy egész este alatt 5-6 órával már nem ivott. Bár lehet hogy a mi családunk csak ilyen "elfajzott" de nem kellett ahhoz annyi alkohol, hogy jól érezzük magunkat, ami miatt bárkinek is félnie kellett volna a rendőrtől.
Na jó, már megint nagyon hosszúra sikeredett.

Zsó

Előzmény: Herr X (916)
Herr X Creative Commons License 2000.11.21 0 0 916
Nem kötekedni szeretnék, de a mulatás utáni hazautazást nem mindenki csinálja végig szívesen. Gondolj bele, hogy 24 óra talponlét+mulatozás után mennyi kedve van az embernek több mint egy órát vezetni. Arról nem is beszélve, hogy azért valaki szeretne is inni a lakodalomban.

Szerintem kétféle szálláskategóriát kell felkínálni a vendégeknek (szerintem önköltségi alapon) és mindenki döntse el, hogy milyen komfortot szeretne.

Üdv: Herr X

Előzmény: 904Zsó (915)
904Zsó Creative Commons License 2000.11.21 0 0 915
Kedves Lollesz!

A ruhát én otthon a gyerekszobámban vettem fel, és a legjobb barátnőm meg az anyukám segített az öltözködésben, mert ugyan nem volt egy túl bonyolult ruhám, de egyedül nem boldogultam volna vele.
Nekem mondjuk szerencsém volt, mert ahol a vacsora volt,(egy vadászház) ott az emeleten volt pár szoba és az egyiket kinyitották, így ott öltöztem át.
Ami pedig a szállást illeti:
Lehet, hogy nagyon csúnyán hangzik majd amit írok, ezért előre is bocsi, de:
Nálunk is én csináltam abból gondot, hogy jaj szegény vendégek hol fognak aludni. Nálunk még emeletes ágy lehetőség sem volt, mert Pünkösdkor még javában tartott a tanítás, így nem adták ki a helyi kollégiumot. Mondom, teljesen agyonaggódtam a dolgot, mire az anyósom végre megadta a megfelelő választ kételyeimre. Szerinte a vendégek nem aludni jönnek, hanem mulatni, és a végén (saját tapasztalat több esküvő végiglátogatása után) úgyis mindenki igyekszik haza. Persze most lehetne ellenkezni azzal, hogy de messziről jönnek a vendégek. Igen, nálunk is voltak, akik az Alföld kellős közepére Zalaegerszegről jöttek, (persze azért volt lehetőség a szülőknél pár ember elszállásolására), mégsem voltak hajlandók ottmaradni alvás céljából, inkább elindultak haza. Így aztán nemhogy a pót ágyakra nem volt szükség, még vendég is össze-vissza két fő maradt, akik elfértek az anyósoméknál, így mi az én szüleimnél a megszokott kényelemben pihizhettünk eddigi életünk legjobban sikerült napja és egész éjszakája után.
Ami pedig az iskolai esküvőket illeti, én voltam pár ilyenen, volt, ahol az ebédlőben, volt ahol az aulában (nekem ez tetszett jobban) tartották a vacsorát, és nagyon jó volt. Csak kicsit többet kell költeni a díszítésre, de ez még mindíg jóval kevesebb mint 200.000.-Ft.

Bocsi a hosszúságért!

Szia: Zsó

Előzmény: Lollesz (913)
Fabrik Creative Commons License 2000.11.21 0 0 914
Lollesz!

Ezt a menyasszinyi ruha felvételt nem értem. A ruát otthon öltöd fel, így mész a ceremónia helyére. Ha mégsem, akkor is gondolj bele, hogy egy esküvő idején mekkora kupi van abban a szobában, ahol öltözöl. Az öltözködésnek a varázsa az öltöztetőkben rejlik és abban, hogy egyfolytában arra a pillanatra gondolsz, amikor életében először meglát a szerencsés a menyasszonyi ruhádban.

Az átvedlés menyecskébe nálunk az étterem dolgozói öltözőjében történt, ami 3 négyzetméterével, vasszekrényeivel tényleg nem volt túl lenyűgöző, de asszony nem is emlékezett rá, amikor a nászúton taglaltam az eseményeket...

Előzmény: Lollesz (913)
Lollesz Creative Commons License 2000.11.20 0 0 913
Kedves Moll, Fabrik és Többiek!
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat és tanácsokat!
(Sajnos előző jelszavam elveszett, ezért lettem nagybetűs.)
Megosztom veletek, hogy azóta mire jutottunk... Apukám rögtön a "tanyalátogatás" után körbejárta a témát helyi viszonylatban is. Mondanom se kell, hogy sokkal olcsóbban megcsinálnák, de csak sportcsarnokban vagy általános iskolában lehetne lebonyolítani, szállás 70 főre pedig csak emeleteságyas kollégiumi szobákban lenne... És lehet, hogy túl kényes vagyok, de nincs kedvem egy tornacipőszagú öltözőben felölteni a menyasszonyi ruhámat. Összeült a családi tanács is: vőlegényjelöltem szülei nagyon csendesen támogatják a kényelemre irányuló törekvéseinket, de a 200000-res különbözettel ők sem tudnak vitába szállni, míg apukám szerint felesleges luxusra nem kell pénzt kidobni. Párommal úgy döntöttünk, hogy akár még várnánk is néhány hónapot a nagy nappal, csak hogy minden tökéletes legyen. (Addigra már ő is keresőképes lesz.)Meg is mondtuk apunak. "Majd megbeszéljük"- volt a válasz, és azóta csönd. Ja, apósjelölttel még a nagytanács idején elhatározták, hogy kimennek még egyszer a tanyára, immár pontosan tudva, hogy hány személyre mit akarunk, és kérnek egy hozzávetőleges kalkulációt. Ez még nem történt meg. Elég ideges vagyok.
Kellene nekem egy kis lelki segély!
vikilány Creative Commons License 2000.11.17 0 0 912
Sziasztok!

Tegnap voltam a XIX. kerületi díszruha szalonban. Ha érdekel valakit kifejtem bővebben.

Herr X Creative Commons License 2000.11.09 0 0 911
Abban csak kettőt találtam. Gondoltam hátha van olyan cég is, amelyik nem ott reklámozza magát. Azért kösz!

Árakról nem tudna valaki konkrétumot mondani? (Nehogy ad hoc jelleggel megetessenek...)

Előzmény: vikilány (910)
vikilány Creative Commons License 2000.11.08 0 0 910
Ha van Esküvő újságotok, akkor abban biztos vannak címek, ha nincs, akkor holnapra megnézem neked.
Előzmény: Herr X (909)
Herr X Creative Commons License 2000.11.08 0 0 909
A segítségeteket szeretném kérni.

Hol lehet esküvőre OLDTIMER-t kölcsönözni és mennyiért? (Szfvárra kellene majd.)

Herr X Creative Commons License 2000.11.08 0 0 908
Mi a Westendbe kezdtük. És én ezt javasolnám is. Nem azért, mert olcsóbb(?), vagy jobb, hanem egyszerűen csak azért, mert rengeteg ékszerész van egy helyen. Így szépen végig lehet nézni a fazonokat, stílusokat és mindkettőtöknek teszik. Vannak "férfias" gyűrűk, vannak "nőies" gyűrűk, vannak fehér arany gyűrűk stb. Van fényes, van mattított. Szóval Gombóc Artúr mintájára "kerek csokoládé, lyukas csokoládé ...." Majd, ha meg van a konkrét elképzelés, akkor lehet ár szerint végignézni az ékszerészeket. Ja és, hogy tudjátok, a legtöbb "Plazás" boltocska mögött "egyéb" helyen levő bolt áll. Mi is a Rákóczi tértől a Blaha felé indulva jobb oldalon levő ékszerüzletben vettük a gyűrűt, mert a Westendben nem volt megfelelő méret és az "anyaboltba" irányítottak....
Előzmény: seawing (904)
seawing Creative Commons License 2000.11.07 0 0 907

Ezt most találtam a neten. Ismeri valaki?

"GOLDEN ZONE ÉKSZER ÉS JEGYGYŰRŰ SZALON
1024 Budapest, Lövőház u. 27/A.
300 féle karikagyűrű közül választhat melyek között megtalálható fehér, vörös arannyal kombinált, drágakövekkel kirakott fazon, ékszerek, gyűrűk, láncok készítése, javítás, vésés. "

Fabrik Creative Commons License 2000.11.06 0 0 906
Gyűrű(k ura):
1. kb. féléves keresés után a Csepel Plaza földszintjén találtuk meg az igazit, és nem drágán!!!
2. a Kálvin tértnél a Korona előtt van egy csomó bódé, ezek között 2-3 aranybolt. Ezekben is minden van, átlag áron (igen elit boltok annak ellenére, hogy ki bódék)
cory Creative Commons License 2000.11.04 0 0 905
Az Orex jegygyűrű szalonja az Oktogonon van. Mi ott vettünk fehérarany karikagyűrűt.
Előzmény: seawing (904)
seawing Creative Commons License 2000.11.03 0 0 904

Üdv. mindenkinek!
Hol vegyünk gyűrűt?? Tudtok ajánlani valami helyet Budapesten ahová érdemes benézni?
Bocs, ha már volt erről szó...
cory Creative Commons License 2000.10.31 0 0 903
Mert a nászutaslakosztályokbanlévő ágyak még alvásra sem használhatók. :))
Előzmény: Moll (902)
Moll Creative Commons License 2000.10.31 0 0 902
Oszt mé?
:-)
cory Creative Commons License 2000.10.25 0 0 901
Sziasztok!
Mi is túl vagyunk a nagy eseményen. Összességében nagyon jól sikerült, csak egy tanácsot tudok adni: ne menjetek Szirákra nászútra!!!!!!
cory
Fabrik Creative Commons License 2000.10.18 0 0 900
Nálunk a fővárosban júliusban a kaja (leves, vegyestás hkülönféle húsokkal) + pezsgő volt 1700 Ft/fő körül, de amit nem ettek meg, nem is számolták fel. Nehogy 1500-at kérjenek a semmire? Ha valaki magától bemegy hétköznap enni, akkor az is belépőt fizet? Örüljenek, hogy odaviszel ennyi embert, akik ott fogyasztanak. Van ekkora forgalmuk szombatonként? Na, ezt próbáld velül megértetni.

Ja a kemény piák max. 400 Ft volt/5 cent, de általában 250-350 Ft.

Moll Creative Commons License 2000.10.18 0 0 899
Kedves lollesz,

nálunk egy vidéki városban az árak a következőképpen alakultak: vacsora + ebéd, (a csirkecombot az ebédhez, az italokat és sütiket mi vittük), felszolgálással, terembérleti díjjal együtt 1920 Ft volt per fő. Gyönyörű helyen volt, és minden remekül sikerült.

Előzmény: lollesz (898)
lollesz Creative Commons License 2000.10.16 0 0 898
Mindenkit Üdvözlök! Ide is elküldöma "Mibe kerül...?" topicra írt hozzászólásomat, kérlek segítsetek!
Átnéztem egy-két esküvős fórumot, így kezdek megnyugodni, hogy nem fölösleges aggodalmaskodás már egy évvel a nagy nap előtt elkezdeni a szervezést. Mi a párommal egy vidéki kisvárosban élünk, és mindkettőnknek elég kiterjedt a rokonsága, ezért kb. 120-150 főre kell számítanunk. A városban nincs olyan étterem, ami ekkora tömeget be tudna fogadni, ezért szétnéztünk a környékbeli településeken is. Találtunk egy csodálatos helyet (tanya az Alföld közepén 200 fős kapacitással, panzióval, kukoricacsuhé-díszítés, meszelt falak, kékfestő abroszok...), de az árak hihetetlenek! Azt mondták, hogy fejenként 1500 Ft-ért adják csak a helyet, ezen felül van a vacsora, amihez viszont mindent vihetünk: ételt, italt, kockacukrot... Ha ők adják kb. 4000-ből jön ki. Egy kétágyas szoba ára 7000 Ft. Lehet, hogy félreértettem valamit??? Vagy csak nagyon naív lennék? Másutt mennyi bérleti díjat kérnek? Másutt is személyenként számolják? Hogy van ez? Kérlek adjatok valami összehasonlítási alapot! Köszi! Lollesz
dys Creative Commons License 2000.10.09 0 0 897
Kedves Rice!

Nagyjából tudom miről beszélsz, igy a tanácsom: ne erőltesd!

üdv
dys

edit piaf Creative Commons License 2000.10.09 0 0 896
Kedves Moll, és Ladybird!
Nagyon kösz az infot!
Előzmény: Moll (888)
okoskata Creative Commons License 2000.10.06 0 0 895
Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokat. Mindenek előtt szeretnék egy-két dolgot tisztázni. A nevem ellenére hímnemű vagyok, mint az az előző levelemből kiderült! Szóval! Kicsit rosszul fogalmaztam, mert nem megkérni akarom a kezét, hanem kikérni. A megkérés már +történt. :-) A "hagyomány" szót pedig nem abban az értelemben szerettem volna használni, hogy a szülők esetleg konzervatívak lennének. Sőt! A kedvesm szülei is és az én szüleim is nagyon lazák. A hagyomány szerinti leány kikérést csak a poén kedvéért szerettem volna csinálni. Arra lettem volna kíváncsi, hogy ismer-e valaki valami ilyen hagyományt amit kedvességből és mókából "előadhatnék" nekik!

Remélem így már konkrétabb válaszokat is kaphatok tőletek!!! :-)

Köszi...

rice Creative Commons License 2000.10.06 0 0 894
Megkérhetlek, hogy ezt a nicket ilyen beszólásokra ne használd:))))))

rizsa

Előzmény: okoskata (883)
rice Creative Commons License 2000.10.06 0 0 893
Itt olyan sok okos és -A- témában jártas leányzó van, hogy csak abban bízom, hogy tudtok segíteni!
A nagy problémám az, hogy rengeteg munkám van abbam, hogy a NAGYOM elvegyen feleségül. Tökéletes példány: okos, kogazdag, önzo és rohadt hazug disznó. Eszméletlen jó teste van és tökéletesen végzi a házimunkát. Tehát végre beadta a derekát és elvesz feleségül. ( tény, hogy minden 1111111102120. szava igaz, de azért én reménykedem, de nagyon:)))))) ) Egy valamit nem akar az istenért se. Nem akarja az eljegyzést:((((((((( Én viszon ragaszkodom, hogy megkérje a kezemet a jóédesanyámtól, úgy ahogy láttam egy szép brazil filmben.
Tehát a kérdés: most mit tegyek?

rizsaakinagyonelkeseredett:((((((

vikilány Creative Commons License 2000.10.06 0 0 892
Sziasztok, kicsit off leszek, de ami történt, azt ki kell írnom magamból. Küldtek nekem egy csomagot külföldről mindenféle esküvős újsággal és könyvekkel. A posta szerint kb 7-10 nap míg ideér a csomag, ehhez képes 2 hónapig tartott mire ideért. A pecsétekből látszik, hogy az Egyesült Államokat időben elhagyta a csomag, viszont itt a magyar vámosok felbontották. Ez a szabály, nem tetszik, de elfogadom. Amikor pedig már én végre kibonthattam a csomagot, akkor láttam, hogy az tartott két hónapig, míg mindenki szépen átnézegette az újságjaimat. Ezek vadiúj kiadványok voltak, de most úgy néznek ki, mintha a kutya szájából rángatták volna ki őket. Magyarul salátát csináltak az újságjaimból. Mindenkinek szivesen kölcsönadom őket, de azért ez mégiscsak szemétség. Azt, hogy az eljegyzési fényképeinkről egyszerűen letépték a tasakot már csak hab a tortán. Nem lehetett volna egyszerűen kivenni őket?
Na, most már egy kicsit megnyugodtam, de lehet, hogy nyitok egy topic-ot szemét vámosok címmel.

Bocsánat, hogy hosszú és off voltam, de nagyon felháborított a dolog.

Fabrik Creative Commons License 2000.10.06 0 0 891
Lánykérés + eljegyzés.
Itt a saját eset: tavaly Görögországban a nyár utolsó napján megkértem a kezét egy vacsora alkalmával. Erről Ő sem tudott. Egy köves gyűrűt kapott. Igen, csak Ő, mert én jegyeztem el és nem egymást (ez nálam egy kissé konzervatív felfogás). Persze jól sikerült.

Idén az esküvő előtt pár héttel kikértem a lányt az apósoméktól, úgy hogy meghívtuk őket és a saját szüleimet, majd kértük az áldást (erről bővebben korábban már írtam). Egyelőre jó receptnek látszik :)

Fabrik Creative Commons License 2000.10.06 0 0 890
Torta: ha jó Pesterzsébeten (Bp) a Baross utcában van egy cukrászda a Sparral szemben (nem InterSpar), ott vettük nyáron a 90 szeletes esküvői tortánkat sok rózsával (marcipán), meg 3 - azt hiszem - 20 szeletes kiegészítő tortát összesen 16500 Ft-ért. A torta isteni volt, a marcipán bevonat pont elég volt. Lehet kérni sok-sok féle tortát és nincs olyan "cukrázdai" mű ízük, mert főzött krémest ius csinálnak, ha kéred.

ladybird Creative Commons License 2000.10.05 0 0 889
Nekünk vinni kell az anyakönyvi kivonatot és egy igazolást a helyi lakossági nyilvántartóból, hogy nem vagyunk még házasok. Meg persze személyi igazolványt is.

Szerinten a legegyszerubb,ha felhívod azt a kerületet, ahol szeretnétek tartani, és ott meg fogják mondani. Mi is így csináltuk.

Előzmény: edit piaf (887)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!