Keresés

Részletes keresés

plimplin Creative Commons License 2003.08.12 0 0 90
Böszőke: Köszi a tippeket, majd ki fogom próbálni. Úgyis van egy pár szem lefagyasztott zöldborsóm.
Ugye, a kb. 30 cm x30 cm x20 cm-es kalitka kicsi nekik? Gondolkodom ugyanis, hogy kellene egy nagyobb, igaz, hogy ebben is repkednek, de szerintem nem ártana. Akitől vettem, azt mondta, hogy egy nimfapapagájnak is jó. Szerintem az illető életében sem látott nimfapapagájt, még az ajtaján sem férne be. Talán ha vigyázz-állásban és mozdulatlanul van egész életében, majd akkor.
Előzmény: boszoke (89)
boszoke Creative Commons License 2003.08.06 0 0 89
Gratulálok!!
Biztosan nagyon szépek.
Nálunk Locsi és Fecsi megörvendeztetett 3 fiókával,már gyönyörűen röpködnek szabadon a lakásban Vilivel,a kanárival,időnként helyet cserélnek.Ők naponta 3-4x fürödnek,úgy látom imádnak pancsolni ,az tetszik legjobban mikor egyszerre fürdik 4 madár,az 5. már nem fér be azt hiszem.
Nos én a következőket adom nekik,de apróra vágva,mert azt tapasztaltam ők nem tudják úgy elcsipegetni mint Vili:tyúkhúr,alma,spenót,gyönge kukorica,paprika,zöldborsó.a paprika és alma nem a kedvencük,de próbálkozom.Legyen sok örömed bennük,én nagyon kedvelem a cserfes kis népséget.
Csináltam nekik kemény kartonból éjszakai fészket és este 7-kor kicserélem a fürdőt erre,mind ebben alszik egymás hegyén hátán,néha pedig szépen egymás mellett,mint öt núdli.
Üdv Elza

Előzmény: plimplin (88)
plimplin Creative Commons License 2003.08.05 0 0 88
Én is gazdagabb lettem két sirálykával. Csokoládé a him (gondolom én, mert szépen énekel), Vanilia a tojó. Biztos kitaláltátok, milyen szinűek.
A Csicserivel (hullámos papagáj) egymásnak felelgetnek a szomszéd szobából, Csicseri próbálja őket utánozni, de még nem nagyon sikerül neki.
Meglepődtem, hogy mennyire más egyéniség a két -kismadár. Persze, tapasztaltabbak biztos mondják, hogy "ez természetes". Vanilia pl. folyton fürdik - na jó, naponta csak egyszer, de akkor nagyon -, Csokoládé meg éppen csak a fejét dugja bele a fürdetőbe.
Fürtös kölest meg magkeveréket adok nekik enni. Szerintetek milyen zöldet adhatok?
Előzmény: boszoke (87)
boszoke Creative Commons License 2003.06.27 0 0 87
Az én sirálykáim is a fürdetőbe fészkeltek be,az volt a muris,hogy Vili odarepült és minden elérhető fűszálat kilopott tőlük.Azt hiszem jót tett nekik a friss falusi levegő,ott sokkal szebb naposabb helyük volt mint itthon.Bár István nálad igazán ideális a hely számukra.
Előzmény: Brentwood Hotel (86)
Brentwood Hotel Creative Commons License 2003.06.27 0 0 86
Hello!
Madártenyésztésben mondjuk én sem tudok nagy sikerekről beszámolni, a kanárik most kétszer futottak neki, mindkétszer terméketlen tojásokkal.
Most egy nagyobb kalitban vannak, fészek nélkül, erre a tojó ott üldögél az etetőben... :o(
IStván
boszoke Creative Commons License 2003.06.27 0 0 85
Szia Veritka!
jó,hogy megjelentél,mert minél többen vagyunk annál több a tapasztalat,szépek a madaraid,pontosan hány van és mekkora a helyük?Kiengeded őket naponta?Az én Vilimnek nincs párja/itt megnézheted a fotóit: http://kep.tar.hu/boszoke/
Üdv Elza
Előzmény: Veritka (84)
Veritka Creative Commons License 2003.06.27 0 0 84
Asszem a második fotónál elütöttem valamit!!)))
Na akkor ilyenek most 2 hónap és 3 hetesen.
Egyébként Glosterek sajna csak 1 lett koronás!)))
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Előzmény: Veritka (83)
Veritka Creative Commons License 2003.06.27 0 0 83
Ezek a kis Pupákok!!!
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
No és most 2 hónap és 3 hetesen
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Üdv:Verka
Előzmény: boszoke (81)
Veritka Creative Commons License 2003.06.27 0 0 82
Szia István!!!
Bocs, hogy belepofátlankodok Bőszőkével való beszélgetésetekbe, de nagyon érdekelne ,mit lehetne csinálni a tojómmal. Az első tojatokból lett 4 gyönyörűséges fióka, a második adag terméketlen, a harmadik szintén.Szétválasztottam
Gurigát(tojó) és Francimat(hím), de Guriga most
a magos tányérba próbál a csumiz felaprított darabjaiból fészket rakni,mivel a rendes fészket kivettem.Nem lehet ettől baja?????Mármint, hogy
nem tudja hová letenni a tojatokat.Vagy ez normális és majd megunja???
Várom válaszod üdv. mindenkinek:Veritka
Előzmény: boszoke (71)
boszoke Creative Commons License 2003.06.27 0 0 81
Köszi István!
Fel fogom hívni,mert úgyis van pár kérdésem hozzá.
Üdv és kellemes hétvégét,sikeres kiállítást!
Elza
Előzmény: Brentwood Hotel (80)
Brentwood Hotel Creative Commons License 2003.06.26 0 0 80
A lágyeleség eredetileg tényleg az a keverék, amit főleg a fiókanevelés ideje alatt szoktak adni, és többnyire darált kekszből, keménytojásból, sárgarépából, meg még ebből-abból áll. Ma már szerencsére kaphatók kész keverékek, általában úgy néznek ki, mint valami durvára darált száraz piskóta. Eredetileg ezeket is a fenti keverék alapanyagaként használják (lehe thozzá adni pl. reszelt sárgatépát, apróra vágott zöldféléket is), de én így szárazon adom a madaraknak, neveltek vele remek fiókákat már a hullámosok, a kanárik és a pintyeim is. Nálam egyébként állandóan van előttük, akkor esznek belőle, amikor akarnak.
Sajnos egyelőre kevés helyen kaphatók, és leginkább 1 kg-os kiszerelésben. A nagyker áruk valamivel 1000 Ft felett van. (Persze egy kg nálam is elég vagy fél évig!).
Ha árdekel, hívd fel Bélát, mert nekünk bent van mindenféle (kifejezetten pintyes is, de az általános jó a kanáridnak is), egyeztess vele.
IStván
boszoke Creative Commons License 2003.06.26 0 0 79
István!
Légyszi világosíts fel részletesebben!Úgy mint"lágyeleség" lehet vásárolni készen valami mixet??Jól értem?Azt hittem a lágyeleség az egy puha és viszonylag gyorsan romlandó valami.Jó lenne,mert akkor nem kellene azon izgulnom pl.hogy mire hazaérek már büdös a főtt tojás maradék és nehogy bajuk legyen tőle.
köszi Elza
Előzmény: Brentwood Hotel (78)
Brentwood Hotel Creative Commons License 2003.06.26 0 0 78
Én egyszerűen megoldottam mindig a lágyeleség adagolást, valami jobb kész mixet adok nekik (pl. Orlux, Quico, stb.) ezt egyrészt imádják a papik, a kanárik és a pintyek is, másrészt minden benne van, és eláll. Itt folyamatosan előttük van, ha kell, csipegetnek belőle.
A zöldség tényleg elég változó, ki mit eszik, de általában a kanárik és a papik mindent megesznek. :o)
IStván
boszoke Creative Commons License 2003.06.26 0 0 77
Tegnap kikelt egy újabb fióka sirálykáéknál,lehet,hogy a végén még a maradék három tojásból is lesz valami.Olyan aranyos,ahogy tömi Locsi a szájukba a kaját,ma adtam nekik főtt-tojás+saláta vagdalékot,rájöttem /jobb későn mint soha/,hogyha apróra vágom a zöldfélét akkor esznek belőle.Vili szépen elcsipegeti a zöldet,de úgy látszik ők úgy nem tudják,csak ha apró darabokban van.
Előzmény: Brentwood Hotel (76)
Brentwood Hotel Creative Commons License 2003.06.25 0 0 76
Kösz, én is béna vagyok, én se tudom, hogy kell ide képet feltenni. :o(((
IStván
boszoke Creative Commons License 2003.06.25 0 0 75
De van,elküldön Neked,mert ide nem tudom átrakni.
Előzmény: Brentwood Hotel (74)
Brentwood Hotel Creative Commons License 2003.06.25 0 0 74
Szia!
Nincs kép a madarakról???
IStván
boszoke Creative Commons License 2003.06.25 0 0 73
Szia!
Akkor most tetszenének a sirálykáim,Locsi a mama egészen világosbarna+fehér,Fecsi a papa sötétebb barna+fehér,sztem nagyon szépek azért csábultam el,egy pár van és most +2fióka,de azt hiszem nem lesz több csak ez a kettő,fantasztikus ahogy eteti azt a pirinyó kis fiókát,már vannak pelyheik,azt sem tudtam,hogy ugyanúgy ülnek rajtuk mint a tojásokon.
Vili teljesen elrendetlenedik,mióta egész nap szabadon van,állandóan takarít a maliknál és minden neki nemtetszőt kiszór a földre.Már megpróbáltam beszélni a fejével,de attól félek nem hallgat rám,mert nagyon tetszik neki ez a foglalatosság.
Előzmény: Brentwood Hotel (72)
Brentwood Hotel Creative Commons License 2003.06.23 0 0 72
Szia!
A kanárik már kikerültek a kisebb röpdébe, a kennelben vannak a papik mellett. Nagyon élvezik!
Sajnos másodszorra is terméketlenek lettek a tojások, de most kint sokat repülnek, esznek, mint a gép, Kari énekel ezerrel megint. :o)))
Néha látom a csajt ezzel-azzal a csőrében, de most csak pihenjen, majd ősszel nekifutunk megint...

Gratulálok a sirálykákhoz! Milyen színűek??? (Nekem persze ebben is a világos tarkák tetszenek! :o))) Egy párod van?

IStván

boszoke Creative Commons License 2003.06.23 0 0 71
Szia István!
Légyszi írj bővebben arról,hogyan él a kanári pár gyermekáldás nélkül,nem akar tojni a lány?
Vili nagyon drága,a mali ketrec teteje a kedvenc helye és már csodálatosan dalol mikor szabadon van akkor is ,nemcsak a helyén.
Elza
Nagymama lettem,mert a japán sirálykák elkezdtek kikelni,már kettő van,ha szépen felnevelik őket a szülők,akkor jó lenne nekik gazdit találni,mert ennyien túl sokan lennének .Majd beszámolok róla.
Előzmény: Brentwood Hotel (70)
Brentwood Hotel Creative Commons License 2003.06.19 0 0 70
Sziasztok!
Csak benéztem, és nini, itt is ismerősöket találtam! :o))))
Nekem is van egy pár kanárim, szuper narancssárgák (talán vörös hivatalosan, mindenesetre színetetés nélkül is gyönyörű színük van). Kari, a hím énekel, mint a gép, remek hangja van, és a dallamkészlete is meglehetősen széles! :o) Ők is "nbcanary"-tól vannak, őt én is csak ajánlani tudom.
MINDEN állatot érdemes tenyésztőtől venni, és körülnézni, mielőtt dönt az ember. Ezt más állatokkal kapcsolatban se felejtsétek!

Valaki van itt, aki sztenderd hullámosban "utazik"? (Nekem van 7.)

Üdv mindenkinek:
IStván
www.brentwoodhotel.ini.hu

NBcanary Creative Commons License 2003.06.17 0 0 69
Az énekcifrázáshoz kapcsolódóan írnám, hogy bizonyos vadmadarak (fülemüle, zöldike, tengelic, csíz)énekéből átvesznek "strófákat", dallamokat, ha sokat hallják. Néhányan a madarászok közül megteszik azt a trükköt, hogy a fiatal madarakat valamilyen hanganyag (a már fent említett madaraktól) segítségével énekelni tanítják. Egy kanári akkor lesz értékesebb, ha nemcsak küllemileg szép, hanem ráadásul még az éneke is különleges.

Előzmény: boszoke (68)
boszoke Creative Commons License 2003.06.17 0 0 68
Remélem senki nem haragszik meg ha még néhány áradozó mondatot írok Viliről,mert ez lett a neve a kanárimnak,voltunk szabadságon vidéken és már az első napon kikéretőzött,egyszerűen el vagyok bűvölve tőle,hogy az idegen hely sem okozott neki semmi problémát,kora reggeltől késő estig énekelt az ablak előtt álló fenyőn pedig válaszolt neki egy kis dalosmadár.Az a csoda,hogy azóta mégjobban cifrázza az énekét.Annak külön örültem,hogy az utazás egy cseppet sem viselte meg.Mostmár szinte egész nap szabadon van a lakásban,látogatja a többi háziállatot,tengerimalacok,csincsilla,vele incselkedik ha egyszerre vannak szabadon.Mióta japán sirálykáim is vannak,lett egy kis lelkiismeretfurdalásom,mert bizony Vili nagyon intenzíven érdeklődik irántuk,attól félek vágyódik egy társ után.Mindent nyugodtan csinálhatok tőle a lakásban egyáltalán nem ijedezik,sőt ma reggel már a fürdőszobába is utánam jött,amivel igencsak meglepett.
/A színe valóban változott egy kicsit vedlés után,de ezt egyáltalán nem bánom/
Előzmény: NBcanary (67)
NBcanary Creative Commons License 2003.06.15 0 0 67
Kedves Boszoke!

Köszönöm a dícsérő szavakat, de azt hiszem, az a természetes, hogy így próbáljunk kedvet csinálni másoknak is a madarászáshoz.

Amikor elkezdtem madarászni (kb. 15 éve), a tapasztalatlanságom és tudatlanságom miatt kemény pénzeket fizettem ki egy-egy madárért, amelyekben nem leltem örömömet. Nem kellene ennek így lennie. Egy „kezdő” madártartónak (azért idézőjel, mert mindannyian kezdő madártartók vagyunk, még akkor is, ha évek óta ezzel foglalkozunk) nem azzal kellene törődnie az első időkben, hogy mivel és hogyan kezelje ki egy lelkiismeretlen tenyésztő vagy kereskedő által eladott beteg mardarát, sajnos az esetek 99%-ban sikertelenül. Az évek folyamán az volt a tapasztalatom, hogy bár garancia nem lehet egy-egy eladott egyedre, de valamilyen „szavatosságot vagy jótállást” azért vállalnia kell az embernek, ha már egyszer a nevét is adja egy-egy kis énekes mellé (gyűrűszám, származási lap, stb.).

Canary1 jó barátom hívta fel figyelmemet erre a topicra, amit ezúton is köszönök neki. Tekintettel arra, hogy nekem itthon van internetem, a továbbiakban gyakran el tudok látogatni erre az oldalra, úgyhogy ha bárkinek bármilyen szakmai kérdése van, megpróbálok rá válaszolni. Hozzá kell tennem, hogy a madarászás mindig produkálhat új helyzeteket, problémákat, amiket elég nehéz megmagyarázni (főleg látatlanban). Lásd korábban: „miért nem fütyül a kanárim”-kérdés, melynek egymillió + egy oka lehet. Tény az, hogy a tojó tojja a tojást, nem énekel, csak pittyeg, csivitel, míg a hím - sokszor azt sem tudjuk hol veszi a levegőt (talán a farka alól?J) -, olyan hosszan és változatosan képes NEM!!!! fütyülni, hanem dalolni.

A kanáritenyésztés mellett egy díszállatfelszereléseket forgalmazó, akvarisztikával, kerti tó építéssel foglalkozó cég üzletkötője vagyok, így ebben a témakörben is számíthattok segítségemre. (technikai eszközök, kalit, etető-itató, könyv, stb.)

Madaraim: melanin illetve lipocrom (azaz fehér és sötét tollalapú) egyedek, ezeken belül sárga, lazac, ezüst achát mozaik, bronz, szürkeszárnyú. Mintegy 90-100 darab van most, persze röpdében illetve saját tervezésű és készítésű tenyészkalitokban elhelyezve (külön madárház). Ezek mellett kézzel nevelt kis szajkóm és szarkám is van, akik szabadon vannak, ide-oda járnak-kelnek (persze ők nem eladók).

Amennyiben kérdésetek, vagy hozzászólásotok van, itt vagy az email címem (ne4r@axelero.hu), vagy a Boszoke által említett mobilszámon elérhettek.

Számtalan boldog madárdalos percet illetve napot kívánva búcsúzom:
Nbcanary

Előzmény: boszoke (65)
LTuni Creative Commons License 2003.05.21 0 0 66
Köszönöm, jegyeztem!
Majd beszámolok.
Üdv
T
Előzmény: boszoke (65)
boszoke Creative Commons License 2003.05.19 0 0 65
Szia!
Németh Béla 06-20-9582-002,Erzsébeten lakik a Révay u.22-ben,az én kanárim tőle van,szerintem lelkiismeretes,becsületes.
Üdb Elza
Előzmény: LTuni (64)
LTuni Creative Commons License 2003.05.18 0 0 64
Sziasztok!
Ismételten kanárista :) szeretnék lenni, ezért kérem a segítségeteket.
Ősszel, amint elköltözöm, szeretnék beszerezni egy hímet, aztán mellé egy párocskát is.
Akár mail-ben, akár így nyíltan meg tudnátok egy-két segítőkész tenyésztő címét adni? Bp-i vagyok, de szívesen leruccanok máshová is.

Állatkereskedésből nem merek vásárolni, mert a legtöbb azt se tudja, mit ad el. :((

Köszi!
Tuni

vwaircult Creative Commons License 2003.04.16 0 0 63
Sziasztok!
Sajnos a barátnőmnek elpusztult a papagája, ezért a novemberben vásárolt ÁLLVÁNYOS kalitkája feleslegessé vált!
Mérete: szélesség: 80 cm, magasság: 60 cm, mélység: 50 cm
Görgős barna lábazata van, benne etetők (6 db) hinta, itató, elefelezhető fallal!
Irányára: 33.000Ft (újonnan 50.000 volt!!)
Tel.: 06309080224
Flora Creative Commons License 2003.04.14 0 0 62
Kedves boszoke,
a szelíd kanárihoz alapfeltétel, hogy nagyon fiatalon kerüljön hozzád, és ez teljesült is !
AZ én kanárim másfél éve, szintén kölyök korában került hozzám és mára már annyira szelíd, hogy lazán engedi megfogni magát, rászáll az ujjamra, a vállamra, megpróbálja belenyomni a csőrét az ajkaim közé :-))

Hidd el, hogy semmit sem csináltam vele, amit aktív tréningezésnek lehetne nevezni. Egyszerűen csak mindig nagyon kedvesen beszéltem hozzá, minden nap valamennyit, és nemcsak annyit voltam vele, amíg megetetem és kitakarítom. Ezen túl is le kell ülni mellé, kedvesen a szemébe nézni és sokat duruzsolni, gügyögni neki, mint egy kisbabának. Így először az arcomat szokta meg, néhány hónap kellett ahhoz, hogy ha odahajoltam, akkor közelebb jött az arcomhoz és élvezettel felborzolta magát, ahogy duruzsoltam neki.

De a kezemtől ekkor még félt. Fél év kellett ahhoz, hogy magától ráugorjon a kezemre. Ennek az az első jele, hogy meg akarja támadni, ha az ételét beteszem a kalitkába: szétterjeszti a szárnyait, szétnyitja a csőrét és féééélelmetesnek akar tűnni (ez roppant mulatságos: egy félelmetes kanári!). Ez így ment egy-két hónapig, mindig egy kicsit közelebb "támadott" - nem szabad félni tőle, nem fáj a csípése - és végül már ráugrott az ujjamra, és vadul csipkedte. Hagyni kell, hogy ő maga döntse el, mikor ugrik rád, ne erőltesd, és semmiképpen ne üldözd, vagy kergesd !! Ha már magától a kezedre ugrik, a tanulási folyamat felgyorsul: ha elétartottam az ujjam, automatikusan rálépett, evett a tenyeremből, ha odahajoltam az arcommal, megragadta a hajamat, vagy böködte az orromat, aztán "megetette" az ujjaimat (bedugja a csőrét a hüvelyk- és mutatóujjam begye közé és nagyon élvezi ezt), aztán próbáltam a vállamra léptetni a kezemről, ami három-négy kísérlet után sikerült, aztán már magától rászállt a vállamra, ahogy kinyitottam a kalitka-ajtót. Ma már ott tart, hogy a fejében összeállt a lakás térképe, tehát tudja, hogy a konyhából hogy kell visszarepülni a nappaliba, amit egész elképesztő okosságnak tartok, és azt sejtem, hogy a tanulásának még mindig nincs a határánál !

Finomakat, vitamindúsakat kell vele etetni, és nagyon megbízhatónak, kiszámíthatónak és barátságosnak kell vele lenni - ha vele vagy, mindig beszélj hozzá, ettől megnyugszik és bízik benned.

A kalitkából először akkor engedtem ki, amikor még nem volt kézhez szokva, félórákra, órákra, ilyenkor mindig ott kell vele lenni (pl. olvass valamit), és figyelni, hogy ne érje baleset, ne egyen a mérgező növényekből stb. meg persze olykor takarítani kell utána :-( Az ablak elé feltétlenül húzz egy áttetsző függönyt, mert először nekirepülhet az ablaknak. (Később azt is megtanulja, hogy mi az az üveg - az enyém már vidáman ugrál az üvegasztal lapján, ami szintén elképesztő, hiszen tulajdonképpen a semmin ugrál). Arra is figyelni kell eleinte, hogy nehezen talál vissza a kalitkába: az egyik rúdját ki kell venni és a kalitka bejáratához kívülről odaerősíteni, így könnyebben rájön, hogy mi van. Ne lepődj meg, de eleinte nem fog jól repülni: különösen a landolásnál látszik, hogy fogalma sincs, hogy fog leérkezni.

Ha tudsz angolul, akkor a www.robirda.com-ot ajánlom olvasásra, itt lehet a legtöbbet megtudni a kanáriról, kezdd a Basic Care-nél, és így tovább.

Előzmény: boszoke (61)
boszoke Creative Commons License 2003.04.03 0 0 61
Sziasztok!
Teljesen kezdő madártartó vagyok,márc.30-a óta van egy kanárim,Vili 2002.02.09-én született,már kedden el is kezdett énekelni.Végigolvastam a hozzászólásokat és örömmel látom,hogy lehet röptetni,a tenyésztő ugyanis azt mondta ki ne engedjem!,az lenne a kérdésem mennyi idő múlva engedjem ki,nagyon sok növény van a lakásban, mérgező is,Diphenbachia,stb,három tengerimalac,1 csincsilla,szóval biztos nem lesz ebből bonyodalom?Mert azt nagyon szeretném,hogyha egy kicsit röpködhetne,azonkívül mi a "szelídítésí" folyamat lényege,mit csináljak? ill.mi az amit biztos ne?
Köszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!