Keresés

Részletes keresés

Duhimar Creative Commons License 2000.05.02 0 0 739
Sziasztok, Örömmel találtalak meg titeket.
Nekem majd csak IX.2-án lesz az esemény, de a szerevezés.......

A meghívókra visszatérve: a Lehel utcában tényleg nagyon morózusok. Minden meghívót úgy szeretnének, ahogyan nekik tetszik, pedig nem az Ő ESKÜVŐJÜKRŐL van szó! Egyébként tényleg sok fajta meghívó van, de Te kedves vásárló ne variálj, ez van. Ha kell kell, ha nem, akkor nem. Kár.

Nekem a zenekar a kardinális kérdés. Van valalkinek zenakar gyűjteménye?

Dm

Maminti Creative Commons License 2000.05.02 0 0 737
Így igaz, még sokkal nagyobb az öröm, hogy megoszthatjuk a családjainkkal is, senki nem húzza a szája szélét, hanem együtt örül velünk. Úgyhogy most mindenki vigyorog, mint a vadalma... :)))
Előzmény: Zsádele Bábele (734)
Én_x Creative Commons License 2000.05.02 0 0 735

KÖSZÖNÖM a tanácsokat :-))

(az ár, amit említettem - 205-350 Ft/db Székesfehérváron érvényes. BP-en valószínüleg más árak vannak, pedig ezeket is onnan hozzák, az tuti!)

Tonyo Creative Commons License 2000.05.02 0 0 733
Árban vegyes a Lehel út 5.
150 forinttól 660-ig minden van, és ez üres darabár. A nyomtatás 50 darabig összesen 4.000 forint, felette darabonként 40, tehát a 100 darab is 4.000, ha jól értettem (logikus, mivel 50 alatt nem éri meg a nyomdának valószínűleg).

Ezek szellemében pl. az általunk kinézett 570 forintos meghívó 120 darabja több, mint 70 ezer forint lenne, így nem elékpzelhetetlen a 90 ezer forint közeli spórolás. Persze gondolom így sem volt ingyen a megcsinálása.

Tonyo Creative Commons License 2000.05.02 0 0 732
Ha így áll a helyzet, tényleg ajánlom a Lehet útit. Nem túl kedves a házaspár, aki vezeti, de ha szerencséd van, nem bal lábbal keltek fel.

Mindenesetre a készlet óriási (16 vastag album), és 1,5 órát töltöttem ott, csak nézelődéssel.
Alapvetően német, belga, holland meghívókat hoznak be, és itt nyomják, ezek általában drágábbak. Ha mondod az árat, mutatni fog olcsóbbat is, az általad jelzett árkategóriában, ami ráadásul hamarabb el is készül, mivel ők "koppintották" a külföldiekről.

Tonyo

Előzmény: Én_x (728)
Maminti Creative Commons License 2000.05.02 0 0 730
Nyuszika, feltétlenül hívlak, s nemcsak akkor, amikor kérdésem lesz... :)
Előzmény: kockasfulunyul (726)
Tonyo Creative Commons License 2000.05.02 0 0 729
A TAJP-ba nem voltam, a másikban jó ötleteket lehet kapni. Ott csináltatni méreg drága, de rengeteg mintájuk van. Én bementem ötletet kapni, és mi is megcsináljuk vagy esetleg egy digitális nyomdában nyomtattajuk ki.

Lehet kapni dekorációs boltban vagy Ápiszban szép, ízléses papírokat, olyanokat is, amire akár otthon házilag lehet rányomtatni.

Ha nem sok a vendég, a házi gyártást én is előtérbe helyezném, de sajna nálunk 120 meghívó kell, ami picit nekem sok.

Sok sikert,

Tonyo

Előzmény: Én_x (721)
Én_x Creative Commons License 2000.05.02 0 0 728
S E G Í T S É G !!

Köszönöm a választ. A helyzet az, hogy nekem kb 25-30 db meghívóra lenne szükségem. (nem lesz nagy esküvő, és családonként csak 1 kell)
az árak 250-350 között vannak/ db, azt még megfizetném, csak SZÉPET nem találok :-((

Azt hittem valaki járt már valamelyik üzletben és látta a kínálatot

Előzmény: Zsádele Bábele (723)
Maminti Creative Commons License 2000.05.02 0 0 727
Kedves Zsádele, az az érzésem, hogy amit mi művelünk ketten, abban semmi sem szokás... :))) Először eszünkbe sem jutott a kísérőgyűrű, de párom mamája kijelentette, hogy azt már nem, és előkeresett egy családi gyűrűt, amit kicsit meg kellett igazítani, így rákövetkező héten megint beeshettem az asztal alá, ugyanis megleptek vele, mert én egyáltalán nem számítottam rá... :))) Egyébként nagyon örülök a párom családjának is, mert úgy érzem, hogy őszinte szeretettel fogadtak, amit az is mutat, hogy amikor elmondtuk az egyik nagynéninek, ő felkiáltott, hogy na végre, nem merték megkérdezni eddig, majd barátságosan átölelt és hátbavágott, hogy csak úgy döngtem, és ezt mondta: szervusz új rokon! :))))
Előzmény: Zsádele Bábele (720)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.05.02 0 0 726
Az Exkluziv Esküvői Meghívók Boltja a Lehel u. 5-ben (azt hiszem) nagy választékkal bír és nem tudom, hogyan jött ki az a 90.000.- Ft, nekünk az összes volt 28.000.- Ft, pedig Maminti tanusíthatja, hogy izléses, elegáns és szép volt, nem?

Maminti, ha kell valami, kérdésed van, tudod, csak hívj. De tényleg!

Tonyo Creative Commons License 2000.05.02 0 0 725
A szülők, nagyszülőkön kívüli rokonság (unokatestvérek, nagynénik és bácsik) nagyon sokan vannak. Ez kb. 50 ember. Nekik informálisan "jelentettük be", ha más nem a meghívóból minden ki fog derülni. Azt hiszem az eljegyzés őket annyira nem dobja fel.

"Etetni" őket nem akartam, pláne, hogy a lakásban még nem volt szék sem, amikor az eljegyzés történt, elég lesz az esküvőn ellátani a népet minden földi jóval.

A döntésben szerintem egy picit magatokra gondoljatok, esetleg a szülőkre. Fontosabb talán, hogy nektek emlékezetes maradjon az eljegyzés - és mint arról már beszéltünk, az esküvő is szerintem főleg kettőnk ügye.

Tonyo

Előzmény: Zsádele Bábele (722)
Maminti Creative Commons License 2000.05.02 0 0 724
Nálunk úgy történt, hogy előző este úgyszólván beestem az éttermi asztal alá, amikor az egy éves ismerettségünket ünnepeltük, kedvesem ugyanis szimplán közölte, hogy nézett jegygyűrűket, de baromi rondákat talált csak, így másnap elmentünk gyűrűt venni (szépet :) ), ebédkor elmondtuk a párom mamájának, másnap ebédkor pedig az én szüleimnek. Ez volt a "nem hivatalos" része, a "hivatalos" pedig, vagy inkább az ünnepi lesz most 20-án... :)

Kedves Tonyo, köszi szépen, én is reménykedem benne! :)

Előzmény: Tonyo (719)
Én_x Creative Commons License 2000.05.02 0 0 721
S E G Í T S É G !!

mondjátok meg nekem hol vehetnék szép esküvői meghívtót!!!

Nálunk Székesfehérváron csak giccsesek vannak.

tudom, hogy Bp-en van a TAPJ Bt, meg az Exkluziv Esküvői Meghívók Boltja is, de melyike érdemesebb elmenni?

SÜRGŐS :-)
köszi előre is

Tonyo Creative Commons License 2000.05.02 0 0 719
Üdv közöttünk Maminti, remélem a sok ötletből, és véleményből ki tudod majd szűrni, ami számodra igazán fontos, és a ti esetetekben jól tud működni. Mindenesetre gratulálok az eljegyzéshez !

ZsB

Érdekes kérdés ez az eljegyzés. Már beszélgettünk arról, hogy talán 2000-ben összeházasodhatnánk - 7 év után -, de konkrétan nem beszéltünk eljegyzésről. Így nagyon váratlanul ért éppen 25. születésnapon előtt januárban, hogy a barátom megkérte a kezem: kettesben, otthon, egy egyszerű vacsi mellett, általa készített gyűrűkkel (előnyben van, mert fogtechnikus). Borzasztóan örültem, nagyon meglepett, ami ritka, de a konzervatívabb szülőknél okozott egy kis problémát, hogy miért nem volt úgymond hivatalos, előttük bejelentett az eljegyzés.

Nekem így sokkal jobban tetszett, igy tényleg rólunk volt szó. Utána egy hétvégén a szülőket meghívtuk magunkhoz egy délutáni szendvicspartira. Nagyon jól sikerült, talán feledtette a bejelntés körüli "felhőket".

Ismerek olyanokat is, akik a gyűrű kiválasztáskor bejelentették mikor lesz kész, és akkora az egész családot összehívták, és hivatalos lánykérés, stb. volt. Ez is érdekes lehet.

Sziasztok, Tonyo

Maminti Creative Commons License 2000.05.02 0 0 718
Kedves Zsábele Bábele, "nem hivatalos" eljegyzés április 1-én volt (nem vicc! :)) ), a "hivatalos", amikor szűkebb családdal étterembe megyünk, most lesz 20-án. Addig csak a leendő anyósomtól kapott kísérőgyűrűt hordom, de utána, ide veled jegygyűrű! :)))
Előzmény: Zsádele Bábele (717)
Maminti Creative Commons License 2000.05.02 0 0 715
Sziasztok minden kedves jelenlévő menyasszonynak és menyecskének! :) Csatlakoznék én is hozzátok, igaz, a mi esküvőnk csak jövő májusban lesz Óbudán. Persze kérdések máris felvetődnek: tudnátok-e mondani a II. kerületben olyan éttermet, ami viszonylag megfizethető, és úgy kábé 130-150 embert jól lehet lakatni? (Kettőnk rokonsága úgy 100 fős... :) ) Gondoltunk még esetleg régebbi üdülőkre a Római parton, vagy Csillaghegyen. Így a vidéki rokonokat is el lehetne helyezni.

Egyelőre egy biztos pont van, hogy csak polgári esküvőnk lesz, templomit nem tartunk.

Tonyo Creative Commons License 2000.05.02 0 0 714
Ezzel én is pontosan tisztában vagyok, de azt sem szabad elfelejteni, hogy akkor nem éltek még együtt a párok egyáltalán, és esetleg tényleg mindenféle testi érintés nélkül történt az esküvő.

Mi együtt élünk gyakorlatilag már két éve, ezért túl "szűziesre" sem akartam venni a figurát a fátyollal. Pedig az aztán igazán romantikus ! Még meggondolom.

Tonyo

Lookretia Creative Commons License 2000.05.02 0 0 713
A fátyolnak eredetileg az volt a szerepe, hogy a vőlegény csak az oltár előtt pillanthassa meg a menyasszonyt. A menyasszonynak ezért hagyományosan arca előtt fátyollal kell bevonulnia a templomba, majd amikor megáll, a tanúja hátrahelyezi a fátylat. (nem a vőlegény teszi ezt tehát)
Nekem nagyon hosszú fátylam volt, de csak ekkor volt az arcom előtt, polgárin nem, és máskor sem.
Előzmény: Zsádele Bábele (709)
Tonyo Creative Commons License 2000.05.02 0 0 712
Egyetértek ZsB-vel, szerintem nagyon jól tud mutatni kisebb fejű rózsa, pici kék virágokkal.
Azt javasolnám, hogy egy virágostól kérjél tanácsot, nekik biztosan van ötletük virág-ügyben, attól függően, hogy az év melyik szakában van az esküvő.
Előzmény: kscs (705)
Tonyo Creative Commons License 2000.05.02 0 0 711
Köszi a választ. A hajam egyébként teljesen normális, illetve egyszerű: egyenes, addigra kb. hátközépig érő.
A ruhám nem uszályos, de nagyabroncsos, gyöngyös. Mivel a háta is elég szép, ezért olyan fátyolra gondoltam, ami középen rövidebb egy picit, de az egész ne legyen túl hosszú. A hajamat valószínűleg feltűzöm, kontyféleség (?).

A kérdést azért tettem fel, mert Anyu nemigen van oda a fátyolért, én pedig a templomban szeretnék viselni.

Egyébként a hátul feltűzött kontyba is lehet jó fátylat tenni szerintem, olyat, ami hátul lóg, persze azt nem tudnád előre lehajtani.

Ha már ennyire profi vagy, a ti esküvőtök biztos tökéletesen fog sokerülni ! Addig is jó készülődést !

Szia, Tonyo

Előzmény: Zsádele Bábele (709)
cory Creative Commons License 2000.04.28 0 0 710
Sziasztok!
Én is megvettem ma a Magyar Esküvőt. A címlapon meg nagyon kellett nevetnem, a lány ugyanis abban a házban lakik, ahol a szüleim, és 18 éves. Ja, és egyébként a Karda Beáta lánya.
Cory
Előzmény: Zsádele Bábele (708)
kscs Creative Commons License 2000.04.28 0 0 705
Milyen szinu csokrot csinaltatnatok, ha a koszorus lanyok ruhai vilagoskekek es mindenkeppen rozsabol szeretnem?
Az en ruham feher lesz.
Tonyo Creative Commons License 2000.04.28 0 0 704
Gratulálok !

Én is kis formaságnak tekintem most a polgárit, persze lehet, hogy előtte egy nappal én is másképp értékelem majd !
Néha az egész miatt már most rémálmaim vannak, pedig 4 hónap van még hátra és a lényeg már el van intézve. (nem teszem a férjjelöltnek, mivel a ruhát nem látja előtte, elfelejtünk valamit, stb.)

voicem Creative Commons License 2000.04.28 0 0 703
Képzeljétek holnap lesz a polgári esküvőnk. A templomi és a lagzi csak a jövő hét végén. Azt hittem, hogy a polgári úgyis csak formaság, 2 tanu és mi, ám most mégis nagyon izgulok. Ja persze és a leánybúcsú is vár még rám. Úgy tűnik valamire nagyon készülnek a barátnőim. Majd megírom hogyan sikerült (ha nagyon nagy szívatás, akkor nem biztos).
Tonyo Creative Commons License 2000.04.28 0 0 702
Más téma: általában mi a véleményetek a fátyolról ?
(Anyu véleménye nagyon eltér az enyémtől.)

Tud valaki olyan fodrászt, ahol normális áron lehet "rpóbálgatni" frizurákat ? Nekem nincs fodrászom, mert ritkán járok,hol növesztem a hajam, hol tüsire vágatom, ilyenkor tévedek be hozzájuk.

Tonyo Creative Commons License 2000.04.28 0 0 701
Szerencsére Budapesten lesz az esküvő, és mindenki fővárosi.

A kesztyű szerintem elegánssá tesz. Az ujj nélküli - nevét én sem tudom - talán akkor a legszebb, ha valakinek szép, hosszú ujjai vannak. (Nekem nem lesz ilyen.) A normális kesztyű viszont szépíti a kezet, és hosszít is egy picit.

Én_x Creative Commons License 2000.04.28 0 0 700
szerintem nyáron vegyél olyan kesztyűt aminek nincs ujja (tudod,csak szára meg egy ujjadra kell ráhúzni)
nem tudom hogy hívják, de nekem olyan lesz
Előzmény: Moll (698)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.04.28 0 0 699
Amíg kijöttök a templomból és újra jön az egész rokonság és újra mindenki gratulál (azaz nektek először), és persze ilyenkor illik néhány szót is beszélni velük, az min. 30 perc.

Az a megoldás jó, hogy később jöjjenek, de akkor igazán, ha nincsenek sokan, akik más helységből jönnek, mert azok nem tudnak magukkal mit kezdeni.

Moll Creative Commons License 2000.04.28 0 0 698
A kesztyűvel kapcsolatban lenne egy kérdésem: mikor kell fel- ill. lehúzgálni a kezedről? Én is szeretnék, de gondolom, a templomba a gyűrűt nem arra kell felhúzni. Akkor viszont csak a fotók miatt legyen?
Előzmény: jonatán (684)
Tonyo Creative Commons License 2000.04.28 0 0 697

Nem igazán ivós a csapat, ráadásul ahol leszünk, oda 6 előtt nem célszerű menni, mert üdülő is egyben, ezért korábbanvannak strandolók . Ezért gondoltunk a második verzióra: fél 3 esküvői szertartás, utána puszi-puszi, mi elmegyünk fotózkodni, és kb. fél 8-ra hirdetjük a vacsit.

Előzmény: Lookretia (694)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!