Keresés

Részletes keresés

Tonyo Creative Commons License 2000.04.28 0 0 697

Nem igazán ivós a csapat, ráadásul ahol leszünk, oda 6 előtt nem célszerű menni, mert üdülő is egyben, ezért korábbanvannak strandolók . Ezért gondoltunk a második verzióra: fél 3 esküvői szertartás, utána puszi-puszi, mi elmegyünk fotózkodni, és kb. fél 8-ra hirdetjük a vacsit.

Előzmény: Lookretia (694)
Tonyo Creative Commons License 2000.04.28 0 0 696
Romantikus gondolatom volt és még mindig az, hogy miután pénteken lesz a polgári, még nem a fehér ruhában, ezért a vőlegényem először a templomban lásson meg "szépen". Ez ugye csak akkor valósulhat meg, ha utána fotózkodunk, ez a mostani verzió.

Ugyanakkor igazad van, addigra esetleg már a 200 meghívott lepuszilja rólam a sminket, lehet, hogy leteszek erről a dologról.

Viszont túl közel van a vacsihely, így kb. 10 perc átérni !

A fotós nálunk a vőlegényem legjobb barátja, aki profi fotós, bár nem esküvői. Szerintem nem lesz erőszak, nem úgy ismerem, sőt nem szereti a beállított képeket sem hála Istennek. Lesz fekete-fehér is a műteremben. Ez kicsit más hangulatú, mint a színesek, remélem jók lesznek.

Tényleg kb. 30-40 perc telik el a puszilkodással, stb ?

Előzmény: kockasfulunyul (695)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.04.28 0 0 695
Csak röviden:

Nekünk a szertartások előtt volt a fotózás, ami azért is jó, mert nem puszilják le rólatok a rokonok a sminket és nem is vagytok még fáradtak.

Nekünk nem volt műtermi kép, az időjárásra bíztuk magunkat (szeptember 11.) és gyönyörű időnk volt, a nyárutó teljes erejével tombolt.
Nem volt beállítás se, a fotós nagyon rendes volt (egyébként fotóművész, nem esküvői fotós), csak nagyon ritkán adott egy-két segítő tanácsot és a helyszíneket választotta ki, de a "beállítások" a mi feladatunk volt. Ezért sokkal természetesebbek a képeink.

Tonyo

Ha a templomi szertartás fél 3-kor lesz, akkor annak a gratulációkkal együtt kb. 4-re, 1/2 5-re lesz vége. Ha utána még átmentek az étterembe és ott mindenki elhelyezkedik, akkor simán jó a 7 órai vacsora.

Lookretia Creative Commons License 2000.04.28 0 0 694
Mindkét dolognak van előnye és hátránya is. A mi esetünkben 6 órakor volt a mise, 7-kor az esküvői szertartás. Ez azért nem volt jó, mert a nénikék ott maradtak a kápolnában, "esküvőnézőben", minekutána a vendégeink szoronghattak az oldalsó kispadokon (pici kápolna volt). Plusz: engem nagggyon zavartak szegénykék ott a 3-4. sorban...
Ha viszont szünet van a vacsora előtt, az a vendégeket nem zavarja, sőt. Beülnek a helyükre és elkezdenek...inni! Előfordulhat, hogy a vacsorára már alaposan jólérzik magukat. Ez nem velünk trötént meg, viszont annál általánosabb precedens.
Előzmény: Tonyo (693)
Tonyo Creative Commons License 2000.04.28 0 0 693
Segítsetek!

Katolikus szertartású esküvőnk lesz, augusztusban.
Lehet a dolog fél 3-kor, és este 6-kor. A vacsi vacsoraidőben 7 körül lenne. Este 7-kor mise van a templomban.

Ezek után mi úgy gondoltuk, hogy nem akarnánk a gyülekező nénikkel-bácsikkal együtt ünnepelni, fotózkodni, viszont ez azzal jár, hogy lesz egy szünet a szertartás és a vacsora között.

Gondoljátok, hogy ez nagy gond lesz ?

Szívesen venném sokat tapasztaltak és még előtte állók véleményét is !

Sziasztok, Tonyo

Lookretia Creative Commons License 2000.04.28 0 0 692
Tavaly augusztus 21-ét az Isten is házasságkötésre teremtette, ideális nyárvégi idő volt. A polgári szertartás este 6-kor kezdődött, az egyházi pedig 7-kor. A lakodalom egy nagy belmagasságú régi épületben volt. Mindezek miatt nem volt melegem. Kivéve egy dolgot, a fotózást. Az kora délután volt, a műteremben rengeteg lámpa, el lehetett olvadni. Végülis, igazad van, számolni kell az időjárással.

A fotózásra visszatérve: tavaly én szívesen vettem volna az ötleteket arra, milyen környezetű és beállítású fotókkal érdemes próbálkozni. A legtöbb beállítástól kiráz a hideg, nem beszélve az ún. "parkos" képektől, ahol a mennyasszony a fűben ül, körben a ruhája eligazgatva..., stb.

Zsó, te milyen képeket tervezel?

üdv: luki

Előzmény: 904Zsó (691)
904Zsó Creative Commons License 2000.04.28 0 0 691
Kedves Lookretia!
Egyáltalán nem bántottál meg, sőt! Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy jelenleg is fel van tűzve a hajam egy része, és nem is a hagyományos nagggggyon-naggggyon szoros kontyra gondoltam, hanem valami laza formára, épp csak hogy megtűzve itt-ott. (ezért is aggódom kicsit a fodrász optimizmusán) Bár Neked köszönhetően kicsit elgondolkodom az egészen. Leengedve a hajad nem volt túl meleg?
Szia:
Zsó
Előzmény: Lookretia (686)
Tonyo Creative Commons License 2000.04.28 0 0 690
Sziasztok !

Most csatlakoztam a Tasztalhoz. Nagyon tetszik.
Jelen témában ráadásul érintett vagyok.

A ruhavásárlás/varratás témájához szeretnék egy-két szót szólni.
A Héjja szalont (Teréz körút)én is csak ajánlani tudom, kedvesek, a ruhák is szépek, ízlésesek, nem csak fodros-bodrosak, sőt. (Az enyém innen lesz.) Még férfi öltönyt is kölcsönöznek és eladnak jó áron !

A másik, amit szintén nagyon ajánlok mindenkinek, a Rózsa szalon az Erzsébet körúton. Ők a Sükösdi csipkegyár "szalonja", Budapesten idén nyitottak először. Ráadásul ennek következtében az árak is nagyon kedvezőek, és gyönyörű, ízléses mind a hely, mind a ruhák. Varrnak és kölcsönöznek is.

Mindenkinek jó és szép napot kívánok, Tonyo

Cisz Creative Commons License 2000.04.27 0 0 688
Szia,remélem én tudok segíteni!

Ötvös vagyok a párommal együtt,és mi is esküvőre készülünk.Az a vicc,hogy pont egy hónap múlva lesz az esküvőnk,és még nekünk sincs kész a gyűrűnk.De térjünk rá a lényegre.Egyedi ékszereket készítünk,saját elképzelés szerint is,de ha bejöttök,annyi katalógust kaptok,hogy 2 óra is kevés lesz a végigböngészéshez.Árak:kereskedőknek dolgozunk,tehát olcsón.Egyszerű karikagyűrű 3500.-,háromféle színből(sárga,fehér,vörös).Közhiedelemmel ellentétben nincs árkülönbség.Extrább gyűrűk 3700.-(két színből,különleges forma,...).A természetes köveknek sincs iszonyatos ára,brill már 10000.-tól,rubin,zafír 3-4000.-.De mindezt úgyis csak tervezés után tudjuk egyeztetni.Álltalában három hetes határidőre vállaljuk az ékszert(a kőbeszerzésiidő,vésés,foglalás,...stb.miatt),de egy egyszerűbb már 2 hét alatt összedobható.Ha érdekel,szólj,küldöm a címet,telefonszámot!

Lookretia Creative Commons License 2000.04.27 0 0 686
Könyörgöm, miért kell minden menyasszonynak kontyba kötnie a haját? Nem akarlak megbántani, de szerintem a legtöbb esküvői konty rém unalmas, konzervatív és ha soha nem hordtad úgy a hajad, akkor nem is természetes.
A hajviselet szerintem a ruhához (is) kell választani. Vannak olyan ruhák, amelyekhez bűn kontyot csavarni, mert nem illik hozzájuk. Hiába csinálsz frizurapróbát jó előre, ha nem a menyasszonyi ruha van rajtad.
Nekem tavaly volt az esküvőm, szintén majd' derékig érő hajjal, ami természetesen ki volt bontva. Loknikba volt csavarva, rajta gyönyörű koszorú. A ruhámat most nem részletezem, de szenzációs volt.(persze nem fodros-gyöngyös-flitteres habcsók)
Tehát a lényeg az, hogy összhangba légy: el kell döntsed, hogy milyen stílust választasz az esküvődre. Mert NEM CSAK EGY stílus létezik már!

üdv: luki

Előzmény: 904Zsó (685)
904Zsó Creative Commons License 2000.04.27 0 0 685
Kedves Moll! Köszi szépen, eszembe nem jutott volna, hogy a menyecske ruhához fejdíszt is keressek. Az igazat megvallva, még azt sem tudom, hogy a menyasszonyi ruhához milyen legyen, mert kb. derékig érő hajam van, amit elég nehézkes lesz felkontyolni (bár a fodrász optimista). Én valami aprót szeretnék, de nálam okosabbak szerint az meg nem mutat ekkora hajnál. Tehát nem tudom, hogy mitévő legyek! Van ötletetek?
jonatán Creative Commons License 2000.04.27 0 0 684
Sziasztok!

Én még nem számoltam ki, hány nap van még augusztus 5-ig, de van még egy jó pár az biztos.
Szerencsére találtunk éttermet, ami megfelelőnek bizonyult.Kwisatz, nekünk is a II. kerületben lesz az esküvőnk és akörül kerestünk éttermet, a páromnak volt egy ötlete az Arthur King, az Újudvarban. Tényleg klassz hely, nagyon bőséges a kaja, csak a család megfúrta, mert Zsolnay porcelánból enni azért más mint fatányérról, villa nélkül. Igy a IX. kerületben lesz a vacsora, ami ugye messze van egy kisse a II.-tól, de a lakásunkhoz viszont közel.

Lányok, hol lehet szép és megfizethető kiegészítőket venni? Amiket nekjem még be kell szereznem a ksztyű, fátyol vagy kalap és persze a cipő. Olyan jó, hogy éppen az a stilus jött most divatba amilyet éppen szeretnék, de mindegyiknek 10 centis a sarka és a fekete talpuktól egyenesen dührohamot kapok. Miért nem lehet egy krémszínű cipőnek hasonló talpa? Nektek meg van már a cipőtök, mindenkinenek fehér?

Bocs a hosszúságért.

jonatán

Én_x Creative Commons License 2000.04.27 0 0 683
JÓTANÁCS VOICEM_nek !!!
JÓTANÁCS VOICEM_nek !!!
JÓTANÁCS VOICEM_nek !!!

Szia. Hallgass a szüleidre, NEM ment ki a divatból ,hogy esküvő végén sütit kapnak a vendégek! !!

de ha kicsit is előrelátó vagy, esküvő előtt becsomagoltok (műanyag tálca+fólia rá) néhány adagot (pl ahány családot meghívtatok) így nem kell majd fél éjszakán át csomagolnod tánc helyett :- )))))))

Előzmény: voicem (667)
Kwisatz Haderach Creative Commons License 2000.04.27 0 0 682
Sziasztok
megmondom őszintén gyomoridegem lesz ettől a topictól :), inkább :(

június 24-én lenne a nagy esemény, de sehol nem tartunk a szervezésben és már kezdek komoly pánikba esni

tegnap próbálgattam éttermeket, de már foglaltak voltak a nagy napon :(

szóval próbálkozom, próbálkozom de elég lidérces a dolog

a II. kerületben lenne az esküvő, nem tudtok ott jó éttermeket? az a legnagyobb problémám, hogy nem ismerjük annyira a lehetőségeket (van néhány stabil hely ahova "járunk") és csak a telefonos érdeklődést kevésnek érzem...olyan 70 emberes banzáj lenne

van valami tippetek (nézem az eszemiszomot is, meg előtúrom az éttermi topicot is, de közvetlen élmények jobban érdekelnének)

előre is hálás, és űzött köszönet :)

Moll Creative Commons License 2000.04.27 0 0 681
Uszályos?
kscs Creative Commons License 2000.04.27 0 0 680
Azert meg nem vagyunk teljesen kesz, meg zenekar kene, azt hiszem ezzel elegge el vagyunk maradva.
A ruhamat meg en sem lattam bar mar keszul.
Moll Creative Commons License 2000.04.26 0 0 679
Én még nem vagyok ugyan túl, de a barátnőm elfelejtett fejdíszt szerezni a menyecske ruhájához. A vőlegényre pedig halogatta a szmoking elkészültét, és az utolsó reggel derült ki, hogy nem teljesen jó rá, még aznap délelőtt fejezték be.
904Zsó Creative Commons License 2000.04.26 0 0 678
Sziasztok!

Remélem nem veszitek tolakodásnak ha én is írok pár sort. Teljesen véletlenül akadtam rátok, és nagyon örültem, mert hasonló cipőben járunk. Igaz, nekem már nem sok van hátra ( :-) ), június 10-én lesz a nagy nap. Nagyjából már körvonalazódtak a szervezéssel kapcsolatos dolgok, de biztosan van valami, amit elfelejtettünk. Ja, az esküvő vidéken lesz, egy közepes településen, így kicsit hasonlítani fog a régi falusi lakodalmakhoz, persze finomított formában. Szóval, szépen kérlek Titeket, akik már túl vagytok eme napon, írjátok meg, mik azok a problémák, melyek az utolsó pillanatban vetődtek fel. előre is köszi.
Zsó

Moll Creative Commons License 2000.04.26 0 0 677
Akkor Neked már kész van minden, gondolom. Én még mindig nem láttam a ruhámat teljesen készen, de már nagyon várom!
Kb. egy hónap múlva a hívogatás is kezdődik.. sűrűsödnek a programok!
kscs Creative Commons License 2000.04.25 0 0 676
sziasztok!

Nekem még 66 nap!

Moll Creative Commons License 2000.04.20 0 0 675
Sziasztok!
Milyen a hangulatotok? Már nekem is csak 94 nap...
berku Creative Commons License 2000.03.23 0 0 674
Nem jött be a Bagolyvár? Vagy túl borsos?

Amúgy pedig www.eszemiszom.hu

Előzmény: jonatán (671)
jonatán Creative Commons License 2000.03.23 0 0 673
Neki még nálam is kevesebb az ideje. Dolgozik és tanul...
Előzmény: nemisbéka (672)
nemisbéka Creative Commons License 2000.03.23 0 0 672
És a kedves párod? Nem aktivizálja magát?
Előzmény: jonatán (671)
jonatán Creative Commons License 2000.03.22 0 0 671
Mert semmire sincs időm, csak dolgozom, dolgozom.....
Talán a hétvégén sikerül nászuticélt találni az Utazás vásáron. Étterem az továbbra sincs, a templom meg lóg a levegőben. szép kis kilátások... :PPP
Előzmény: nemisbéka (670)
nemisbéka Creative Commons License 2000.03.22 0 0 670
Na, mi a baj? Miért a holtpont?
Előzmény: jonatán (669)
jonatán Creative Commons License 2000.03.21 0 0 669
Szegény topic annyira nem működik, mint az én esküvőszervezésem. Csak álldogál egyhelyben. :(((((
jonatán Creative Commons License 2000.03.15 0 0 668
Hűűű-haaa, akkor ti rengetegen lesztek....
Előzmény: voicem (667)
voicem Creative Commons License 2000.03.14 0 0 667
A torta 3 emeletes, 80 szeletes és 15 eFt-ba kerül. Az ízről még nem döntöttünk. Mindenesetre lesz még mellett 10 darab 20 szeletes, merthogy csomagolni kell a végén a vendégseregnek. Szerintem ugyan ez a szokás már nem létezik, de a szüleim szerint ebben az esetben mi felelevenítjük. Szerintetek van ilyesmi még manapság is?
A meghívóról baromi nehéz így írni. Kétféle papírból készítjük mi, bordóból és barnából (vagyis újrahasznosított papír színű). Az idézetet egy közös barátunk írta erre az alkalomra, és ez a legjobb benne, a szövege pedig baráti, nagyon közvetlen.
Előzmény: jonatán (663)
Bogumil Creative Commons License 2000.03.14 0 0 666
Megpróbáltam újra elküldeni a Hotmail-re! Nézd meg! A nevem melletti emilcím már nem érvényes.
Előzmény: berku (664)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!