Keresés

Részletes keresés

LaCk0 Creative Commons License 2002.07.14 0 0 64
Mennyibe kerül a Vodafone előfizetés?
Nem a GPRS, hanem simán az előfizetés?
Van többfajta?
Ha előfizetek Vodafonra, csak GPRS-ezni fogok rajta, telefonálni nem.
Hogy érné meg a legjobban?
doky67 Creative Commons License 2002.07.14 0 0 63
Igen, 2 éves hűségnyilatkozat van!

Felmondás az előfizető részéről:
0-1 között 37500 ft
1-2 között 25000 ft

Infók a Vodafone 1270 ügyfélszolgálatától.

HA éppen lenne majd valamikor itt a nyugat kapujában (Szombathely) jobb alternatív megoldás, gondoltam eladom az R600-ast aztán visszacsengetem.

Előzmény: f5g6h7 (60)
viktorh Creative Commons License 2002.07.14 0 0 62
Nekem nagyon bejött az ERicsson R600-assal együtt. Holnaptól meg jöhet a kábeles-gépes internet... ;)
f5g6h7 Creative Commons License 2002.07.14 0 0 60
Hmm meg vmi ami elgondolkodtato mielott.

Mindez ket azaz ketto eves szerzodessel jar, felmondas, csak a hatralevo elofizetesi dij kifizetesevel.(~3K/ho*23:) adott esetben)

Javitsatok ki ha tevedek, de imho remek marketingfogas vodafone-tol ez az egesz, kapasbol elad nagyhalomnyi telefont, s szerez elofizetoket ket evre.

doky67 Creative Commons License 2002.07.14 0 0 59
"a kábel amit adnak kissé gagyi, ugyanis nem lehet egyszerre tölteni a telefont és egyszerre netezni, de lehet kapni"

Ez viszont aggaszt!:-(((

Mennyiért lehet kapni ?

Előzmény: Törölt nick (49)
KrinyO Creative Commons License 2002.07.14 0 0 58
En azert a helyetekben megvarnam az elso tapasztalatokat, erdemes.

doky67 Creative Commons License 2002.07.14 0 0 57
Nos,akkor úgy néz ki megléphető ez a GPRS...?
Bad Joe Creative Commons License 2002.07.14 0 0 56
Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e ezzel a GPRS-szel ftp-zni?
icce Creative Commons License 2002.07.14 0 0 55
sziasztok, nemtudjatok veletlenul, hogy ha csak sim kartyat vasarolsz akkor is kerhetnek leteti dijat?
PETYUS Creative Commons License 2002.07.14 0 0 54
Hát még milyen karcsú lesz, amikor majd besűrűsödnek a felhasználók.
Előzmény: Törölt nick (51)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2002.07.14 0 0 53
Kösz Shabbarulez, nem ismertem. A főlapon azt a gyenge cikket "Olcsóbb lesz az Internet cimmel" nincs idegem végigolvasni...
shabbarulez Creative Commons License 2002.07.14 0 0 52
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.13 0 0 51
Ez a 20-40kbit/sec elég karcsú. :-(
Előzmény: LaCk0 (2)
KrinyO Creative Commons License 2002.07.13 0 0 50
Akkor csak engem szivatnak? :(((
KrinyO Creative Commons License 2002.07.13 0 0 48
Szerintem mindegy, hogy NAT vagy nem, kifele is letezned kell egy bizonyos IP-cimen, ez a net alapja ugye..:) Anelkul nem talal vissza a csomag.

stinkydiver Creative Commons License 2002.07.13 0 0 47
na talaltam 1-2 erdekes dolgot a neten.
muxik linuxbol. a telefon es a pc kozott rendes ppp kapcsolat van, onnan tovab mar nem de az kit erdekel. Viszont nincs igazi ip cimed mert NAT-olva vagy. Eszerint nem fog menni szerintem az icq meg 1-2 dolog. SMPT-vel levelet csak akkor tudsz kuldeni, ha vodafone-nak van SMPT szervere (ami szerintem nincsen). Ha targyaltok a vodafone-val, akkor kerjetek SMTP szervert, szerintem siman adnak, nem nagy dolog es fontos.
hkr Creative Commons License 2002.07.13 0 0 46
Nekem T39-em van, 115k-ra van állítva az adatsebesség. Jó, hogy észrevetted, szólok a Vodafone-nak, teszteljék nagyobb sebességen és upgrade-eljék a szoftvert...
Előzmény: stinkydiver (45)
stinkydiver Creative Commons License 2002.07.13 0 0 45
Engem a dolog linuxra érdekel. Megnéztem a win-es telepítőt, semmi extra csak csicsa meg beállít mindent. Baéllítottam r600-re, felrak egy modemet com2 19600 8N1 beállítással. AT parancsokkal vezérli, szóval menni fog ez linuxból is! De ha tényleg 19600, akkor ebből csak tömörítéssel lesz 40k. A program tud logfájlt is csinálni (opciók/követés), abból ki lehet nézni az AT parancsokat. Valaki küldjön nekem egy ilyet légyszi. De mégjobb lenne, ha a NETÉRT kikérné ezeket az információkat.
morticia addams Creative Commons License 2002.07.13 0 0 44
jó, annak, akinek jut ingyenes ISP, ettôl még elgondolkodhat a dolgon ...de ha ez megéri neki,ám tegye!:-))
Előzmény: KrinyO (41)
NETÉRT Creative Commons License 2002.07.13 0 0 43
Sziasztok.

(aki esetleg nem ismerné, a másik nickem Bolivian Dancer, és szerény személyem volna a NETÉRT elnöke.) Felvettük a kapcsolatot a Vodafone-nal felső szinten, mivel a NETÉRT hivatalosan is üdvözli az általánydijas GPRS szolgáltatás bevezetését. Az eddigi vélemények alapján ez sok embernek kedvező lehetőség lehet, mivel felméréseink és tapasztalataink szerint annyira megoszlanak a felhasználói szokások, hogy aki hirekre, böngészésre, emilezésre, esetleg csettre használja, annak valószinüleg megfelelő lehetőség.

Tudom, aki keményen letölt és warez, annak nem biztos hogy megfelelő, de az Internetes társadalom java részének talán egy kedvező alternativa lesz.

A jövő hét elején - bár még nincs meg a pontos időpont - magas szinten tárgyalunk a Vodafone-nal, és ezután remélhetőleg többet fogunk tudni.

Volna egy kérésem: akinek technikai kérdése, aggálya van, irja meg (ezt a tárgyban jelezve) az elnokseg@nyoc.hu cimre, mivel szeretnénk a részleteket illetően is pontos kép kialakitásával segiteni a Vodafone-t.

A vodafone honlapon itt található meg az információ:

http://www.vodafone.hu/szolgaltatasok/gprs.html

Idekopizom a kiadott sajtóanyagot, ma kaptam meg:

A Sajtóanyag
Budapest, 2002. július 11.

Azonnal közölhető

ÁTALÁNYDÍJAS Internet ÉS ÚJ ADATÁTVITELI SZOLGÁLTATÁSOK A VODAFONE-TÓL

A Vodafone a hálózatán most bevezetett GPRS, azaz csomagkapcsolt technológia segítségével rendkívül gyors és kedvező díjú átalánydíjas Internet hozzáférést biztosít havidíjas előfizetői számára. Ezzel a Vodafone ügyfelei számára Magyarországon először válik lehetővé, hogy a felhasználók éjjel-nappal, perc- és forgalmi díjak nélkül hozzáférjenek a világhálóhoz. A korlátlan Internet hozzáférés mellett bevezetett GPRS alapú WAP szolgáltatás az eddiginél sokkal gyorsabbá és költséghatékonyabbá teszi a nyár elején megújult és azóta is folyamatosan bővülő Vodafone WAP portál (wap.vodafone.hu) és egyéb WAP oldalak böngészését. A GPRS alapú WAP szolgáltatást - Magyarországon egyedülálló módon - mind az előre fizető (Vitamax), mind a havidíjas előfizetők igénybe vehetik. A szolgáltatási portfolió további része a közép- és nagyvállalatok számára kínált GPRS alapú irodai hálózat (LAN) hozzáférés. Magyarországon ugyancsak egyedülálló módon a havidíjas ügyfelek a GPRS szolgáltatásokat külföldön barangolás közben is igénybe vehetik.

A Vodafone 2002. július 15-én indítja GPRS szolgáltatását teljes magyarországi hálózatán, amely három hónapig, azaz október 15-ig tartó ingyenes (regisztrációs, havi és forgalmi díj nélküli) időszakkal indul, ami korlátlan hozzáférést tesz lehetővé.
A GPRS (General Packet Radio Service) egy olyan, a GSM hálózatokban használható technológia, amely a vezetékes hálózatokban használt modemes adatátvitellel összemérhető sebességű kapcsolatot tesz lehetővé. A GPRS jól használható WAP oldalak mobiltelefonos böngészésére éppúgy, mint a mobiltelefonhoz csatlakoztatott számítógépen hagyományos Internet, vagy intranet szolgáltatások használatára. A GPRS a hálózat terheltségétől függően akár 20-40 kbit/s adatátviteli sebességre is képes, a csomagkapcsolt technológiának köszönhetően pedig akár napi 24 órás folyamatos adatkapcsolatot is fent lehet tartani anélkül, hogy a percdíjak miatt az óránkat néznénk.

VODAFONE GPRS Internet – Mindenkinek

A Vodafone GPRS alapú Internet szolgáltatását a Vodafone havidíjas előfizetői vehetik igénybe, havi bruttó 3125 forint átalánydíjért. Vitai Attila, a Vodafone vezérigazgatója elmondta, hogy az átalánydíjas GPRS szolgáltatás beindításával a Vodafone segíteni szeretné az Internet további elterjedését Magyarországon amely a hazai lakosság körében még mindig csupán 17% körüli. A Vodafone magyarországi első embere hozzátette, hogy a rendelkezésre álló technika korlátain belül lehetőséget szeretnének biztosítani azok számára, akik éjjel-nappal, a hálózaton töltött percek számától függetlenül, előre tervezhető költséggel szeretnének hozzáférni az Internet szolgáltatásaihoz. „Tisztában vagyunk azzal, hogy a mobil technológia nem mindenki számára jelent megoldást, de mivel mi a Vodafone-nál is elkötelezett tagjai vagyunk az Internetes közösségnek, szerettünk volna a saját lehetőségeink szerint enyhíteni azon a helyzeten, amibe sok Internetező honfitársunk került a közelmúltban,” – mondta Vitai Attila. A Vodafone GPRS Internet olyan helyeken is biztosítja az átalánydíjas Internethasználatot, ahol más átalánydíjas megoldások (kábeltévés hozzáférés, ADSL) műszaki okok miatt egyelőre nem érhetők el. Ez elsősorban a kisebb településeken élőknek kínálhat fel új lehetőségeket, így az információkhoz való hozzáférés, a távmunka, a távtanulás lehetőségeit, az elektronikus ügyintézést, a kereskedelem, a gazdaság élénkülését, mondta Vitai.

A Vodafone GPRS Internet használatához szükség van egy GPRS-re alkalmas mobiltelefonra, valamint egy számítógépre. A számítógép és a telefon adatkábellel, infravörös csatolóval vagy Bluetooth® egységgel kapcsolható össze. A Vodafone legolcsóbb akciós csomagjában most bruttó 19900 forint-ért kapható a Sony-Ericsson R600-as, GPRS-re alkalmas mobiltelefonja, a számítógép csatlakoztatásához szükséges adatkábellel és szoftverrel együtt. „Mobiltelefonon Internetezni a jövőben nem luxus, hanem adott esetben olcsóbb is, mint más eszközökkel,” mondta a termékbemutató sajtótájékoztatón Takács Zoltán termékfejlesztési vezető. „Havi bruttó 3125 forintért korlátlan Internet hozzáférést biztosít a Vodafone, és az internetezéshez használt telefont akárhova elvihetjük magunkkal, és ha van laptop vagy palmtop számítógépünk, akár a szabad ég alatt, a Balaton partján heverészve is chatelhetünk,” mondta Takács.

A Vodafone szeretne segítséget nyújtani a szünidőn lévő diákoknak és szabadságon levőknek az Internetezéshez, ezért azoknak, akik most igénylik a GPRS Internet szolgáltatást, 3 hónapig a 3125 Ft-os átalánydíjat is elengedi.

VODAFONE GPRS WAP – Vitamax ügyfeleknek is
A Vodafone GPRS WAP szolgáltatást a Vodafone valamennyi előfizetője igénybe veheti, havi bruttó 375 forintért, forgalmi díjak nélkül. Így korlátlanul olvasgathatók WAP-os telefonokon a friss hírek, információk, az érkező e-mailek, böngészhető a mozik műsora és más WAP oldalak. A szolgáltatáshoz csupán egy GPRS alapú WAP-ra alkalmas készülékre van szükség. Ilyen készülék a Vodafone-nál már 17,900 Ft-tól kapható Vitamax csomagban is.

Vodafone GPRS – Távoli LAN hozzáférés

A Vodafone Távoli LAN hozzáférés szolgáltatása azoknak az üzleti felhasználóknak nyújt segítséget, akik az irodai hálózatra, intranetre szeretnének biztonságosan feljelentkezni. Ehhez a Vodafone és a megrendelő cég között egy állandó bérelt vonali vagy interneten keresztüli összeköttetésre van szükség. A felhasználók a Vodafone GPRS segítségével kapcsolódnak a vállalati hálózatra, ahol a felhasználónév és jelszó ellenőrzését a vállalati rendszer ellenőrzi. Ilyen módon a vállalat munkatársai tetszőleges helyről beléphetnek a cég belső hálózatára, használhatják az ott elérhető adatokat, szolgáltatásokat.

Vodafone GPRS – Roaming

A Vodafone a hazai szolgáltatók közül elsőként lehetővé teszi, hogy havidíjas előfizetői külföldön is élvezhessék a GPRS szolgáltatás előnyeit. A Vodafone GPRS barangolás a Vodafone partnerhálózatában érhető el, az indulás idején Görögországban és Spanyolországban. Az elérhető országok száma folyamatosan bővül. Várhatóan szeptember végén már 13 európai Vodafone hálózattal rendelkező országban elérhető lesz a GPRS szolgáltatás. Ez elsősorban a külföldre utazó üzletemberek számára jelenthet segítséget, akik így a távoli LAN -hozzáférés termékkel kombinálva külföldi utazásaik során is gyorsan és költséghatékonyan érhetik el a vállalat irodai alkalmazásait.

LaCk0 Creative Commons License 2002.07.12 0 0 42
HÁt akkor az ISP-k valszeg tönkremennek.
Remélem az Axelero lesz az első köztük.
Előzmény: KrinyO (41)
KrinyO Creative Commons License 2002.07.12 0 0 41
Igen, azt senki sem hangsulyozza, hogy nem kell inetelofizetes a dologhoz!!! Itt a Vodafone automatikusan az ISP.
concretebush Creative Commons License 2002.07.12 0 0 40
eleve ip alapu a dolog. tehat nem alakul at az adat szepen analogga (mint egy modemnel) aztan a tololdalon vissza digitalissa hanem eleve az internetet is a vodafon szolgaltatja neked. vagyis akitol o veszi.
szoval itt nem "hivsz" valakit. sot, kozben (azt hiszem) lenyegeben hasznalhatod b eszelgetesre a telefonod ettol fuggetlenul
-cb
Előzmény: LaCk0 (39)
LaCk0 Creative Commons License 2002.07.12 0 0 39
Ennél a GPRS-nél hogy ellenőrzik hogy internetszolgáltatót hívtam-e?
Vagyis mi alapján nem számlázza a netes hívásaimat?
Megnézi a behívószámot?
Tam7 Creative Commons License 2002.07.12 0 0 38
En is rohogtem :) a kollega nyilvan kbps-ban ertette azt az 1, 1.5-os erteket.
Előzmény: PETYUS (35)
KrinyO Creative Commons License 2002.07.12 0 0 37
Elso tapasztalat: westel domino userkent az r600-at ket ev alairasaval is csak 40e ft kaucio elleneben adjak ide a keszulek es az elofizetes dijan felul, ugy, hogy egy regi n1611-est is bevittem!

Ez egy komoly -pont.

hkr Creative Commons License 2002.07.12 0 0 36
Én használok sokféle hozzáférést.

Mindegyik más, másra jó.

A GSM-internet a jelenlegi technológiákkal még messze alulmúlja a 33k6 modemes kapcsolatot is. Lövöldözős játékokra és streaming video/audio célokra teljesen alkalmatlan a GPRS. Én nagyobb fájlokat sem töltögetnék le vele.

Viszont aki csak szörfölget, olvasgat, információkat keres a neten, levelezik, IRC-el, csetel, és emiatt van hosszú ideig fent a hálón, annak ideális. Kis adatforgalomra király. Én kb másfél hónapig GPRS-szel interneteztem otthonról, mert még telefonvonalam sem volt. Teljesen jó volt arra, amire nekem kellett (e-mail, egy-egy oldal letöltése, SSH). Aztán lett telefonvonalam egy időre. Miközben nappal dolgoztam, folyamatosan ment GPRS-szel a net, tudtam levelezni, IRC-elni a kollegakkal. Es amikor nagyobb fajlokat kellett tolteni lefele, akkor kapcsolodtam vezetekesen, annyi idore, amennyit kellett. Ha nappal vegig rajta logtam volna a drotoson, eleg sokat a Matavnal hagytam volna. Igy meg csak egy toredek-osszeget. Pedig tobb heten at napi 8 - 10 orat nyomultam napkozben.

Es en kihasznalom a GPRS mobilitasat is: akarhonnan elolvasom, ha jon egy levelem. GPRS alapu WAP-pal, vagy a Psionomon. Psionnal IRC-eltem is mar a Balaton partjan hevereszve. Probaljatok ki, nagy feeling :-)))

Tehát senki ne várjon csodákat a GPRS-től. Jó amire jó: nincs percdíj, és mobil. Lehet infokat keresgélni, chatelni, SSH-zni, levelezni orrba-szájba. Tehát majdnem minden hasznos és közcélúan támogatandó internetes felhasználást használni lehet. De aki warezolni kíván vagy lövöldözni, az fizesse is meg a számlát, ne már a mi adónkból szponzoráljuk a counterstrike-olást :-))))))))

PETYUS Creative Commons License 2002.07.12 0 0 35
>Letöltés 9600-as csatlakozással kb 1,1-1,3Mbps.

Nehogymá!

Előzmény: hant (33)
hant Creative Commons License 2002.07.12 0 0 34
Ja, és a lényeg:
Ebben a hónapban még egy másodpercet sem használtam a Matávos vonalamat. Így csak az alapdíjat fogom nekik ebben a hónapban fizetni! A múlt hónapig Mindenkinek csomagom volt.
hant Creative Commons License 2002.07.12 0 0 33
Sziasztok!

Sajnos, még nem tudom, hogy milyen is GPRS-el netezni!
Viszont a sima mobilon keresztülit ismerem! Ezt az üzimet is most így küldöm. Letöltés 9600-as csatlakozással kb 1,1-1,3Mbps. A böngészőn kikapcsoltam a javascriptet és a képek letöltését és így elfogadható sebességgel jön le minden Netscape 6-tal. Az modemes letöltéshez képest a sebesség így kb. fele-harmada.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!