Keresés

Részletes keresés

jonatán Creative Commons License 2000.03.04 0 0 634
Mi történt mindenki eltántorodott a szándékától és ezen a nyaron nem is lesz esküvő????

Pedig en most olyan boldog vagyok, hogy találtam magamnak szep menyasszonyi ruhat. :DDDDDDDDDDDDDD

Moll Creative Commons License 2000.02.14 0 0 633
Nincs meg valamelyikőtöknek az Esküvős könyv? Nézegetem a könyvesbolt kirakatában, de nem tudom, megér-e több, mint 3000 Ft-ot...
claire Creative Commons License 2000.02.11 0 0 632
Mimike,
érdekes kérdés ez a gyerekvállalás. Én 24 vagyok, a páromat nagyon szeretem, de valahogy nem érett még meg bennem az anyaság érzése. Szóval egy ideig, kb.2-3 évig még nem akarok gyereket, de most ettől függetlenül összeházasodunk.Most nem akarok belemenni ebbe a témába, hogy a munkahelyi szempontok is indokolják a gyerekvállalás időbeli kitolódását, mert ez egy másik topic témája, de hát tény.

Más. A ruhával én úgy voltam, hogy varratni semmiképp nem akartam, mert féltem, hogy nem úgy sikerül, ahogy szeretném, ezért végigjártam jóformán az összes Bp-i szalont, próbálgattam, melyik fazon állna jobban. Kezdetben a "királylányos" ruha tetszett, meg aztán a szalonok is próbáltak erre rábeszélni, mondván, az ember ilyet csak egyszer vehet fel az életben.Végül mégis egy egyszerűbb A-vonalút választottam, mert úgy éreztem, jobban megy az egyéniségemhez. Mindenképpen vigyél magaddal egy jóbarátnőt a próbára, nekem nagyon sokat segített.

Előzmény: mimike (631)
mimike Creative Commons License 2000.02.11 0 0 631
Szia Est !

Én 25 éves vagyok.
Képzeld, van, hogy egy héten keresztül minden nap kisbabával vagy kisgyerekkel álmodok. Rendszerint nem az enyém a baba, hanem X-é, és én csak vigyázok rá. Ezek az álmokat nagyon szeretem....
Aztán meg végig megyek a körúton, bekapcsolom a TV-t és rögtön eldöntöm, hogy én ugyan nem szülök gyereket (szentég ! már a terheség is milyen strapás lehet, hátmég egy szülés ! ) erre a mocsok és kegyetlen világra. Félek attól, hogy nem tudom majd mindentől megóvni a világon számomra legfontosabb emberkét.

Nálam az alapértelmezés az, hogy nagy esküvőm kell, hogy legyen, mert igen nagy a közeli rokonság.

Est, úgy tűnik Neked könnyű dolgod volt a ruha fazonjának kiválasztásával, merthogy ahol próbáltad a ruhát ugyanott volt a szabásminta, no meg a varrónő is. Nekem ez valszeg úgy lesz, hogy elmegyek a szalonokba próbálni, hogy lássam melyik fazon jó, melyik biztos nem, és aztán elmagyarázom a varrónőnek. Huhh, nehéz lesz !

Mimike.

Est Creative Commons License 2000.02.10 0 0 630
Mimike,

érdekes, amit írtsz, bennem is ilyen furcsa dolgok játszódnak le. Te hány éves vagy? Én majdnem 29 és egyik napról a másikra iszonyú babavágy fogott el. Először úgy is volt hogy végülis azért házasodunk össze, hogy gyerekünk legyen (évek óta együtt élünk) és soha nem akartam nagy felhajtást, nálunk a családban nem is szokás a nagy esküvő. Aztán valahogy mégis elragadt a romantika, és most egyszerre hosszú ruhám lesz, meg hivatalos meghívok, meg 2 buli stb. A család meg nem érti, mert én sosem voltam ilyen, inkább racionális típus vagyok. Néha én se értem magam :)))

Előzmény: mimike (595)
Est Creative Commons License 2000.02.10 0 0 629
Mimike,

egyszerűen a boltban volt egy pár ruha, abból kiválasztottam egyet, ami tetszett és 1-2 változtatást kértem. Rögtön mértet vettek és kb. 1 hónap, amiíg kész a ruha.

Eszter

Előzmény: mimike (591)
berku Creative Commons License 2000.02.10 0 0 628
Az étteremkeresést telefonon csináltam és faxon kértem árajánlatot. Személyesen csak a Bagolyvárba mentunk, amikor már nagyjából eldőlt, hogy az lesz a nyero. Mi is csak harmincan voltunk es igy a Gundel borpincejeben volt a vacsora de a Bagolyvar pincereivel, eteleivel es araival. Az ettermet magat akkor zarjak le, ha tobben vagytok, vagy az egyeb vendegekkel egyutt vagytok, de mi azt nem akartuk. Van egy kerthelyseguk is, azt is felajanlottak, csak azt az idojaras miatt nem mertuk reszkirozni, de nyaron jo megoldas lehet.
Miket is kerdeztem... van-e kulonterem, van-e menuajanlatuk (volt, ahol tobb is volt) zene lehetoseg... most csak ezek jutnak eszembe.
Noa, mik derulnek ki! :-))
Előzmény: jonatán (615)
Rimbaud Creative Commons License 2000.02.10 0 0 627
Izé, régen jártam erre, és összekevertem a korábbi neveimet. Szóval köszi!

Rimbaud (Disznófejű Nagyúr)

Előzmény: Disznófejű Nagyúr (626)
Disznófejű Nagyúr Creative Commons License 2000.02.10 0 0 626
Kockás!

Köszönet! Igyekszem követni a jó példával elöljárókat.

Előzmény: kockasfulunyul (617)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.02.10 0 0 625
Azt a vacsorára meghívott embereknek küldtük el, vagy azoknak is lehet küldeni, aiktől nászajándékot kapsz. De szűkítheted a kört a rokonokra, tőled függ. Azt köszöntük meg, hogy megosztották velünk ezt a különleges napot a jelnlétükkel még szebbé téve.
Előzmény: jonatán (624)
jonatán Creative Commons License 2000.02.10 0 0 624
Kockásfülü!

A köszönölevéálke az mi fán teremm? Kinek, mikor, miért???????

jonatán

Előzmény: kockasfulunyul (623)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.02.10 0 0 623
A meghívókészítés jó dolog, én nem éreztem magam ehhez elég ügyesnek, így elmentünk a Lehel u. 5. szám alatt található üzltbe, ahol lehet válogatni a meghívók között (rengeteg van!), a szöveget is kiválaszthatod, vagy viheted, a betűtípust is te választod és az elrendezést is te mondod meg. Mi magunk vittük az idézetet és olyan jól sikerült végül a meghívónk, hogy egyet csináltattak maguknak is mintának.
A gyertyát nem mi csináltuk, mert kb 120 gyertya készült el és ahhoz, hogy írni lehessen rá, ahhoz vastagabb kellett. Így készítettük. Ha viszont erre adod a fejed, akko már most kezd el keresni, hogy ki vállalná, mert nekünk elvállalták, aztán visszamondták 1 hónappal az esküvő előtt, aztán lett nagy rohanás. Köszönettel egyik kedves Tasztaltársunknak, ajánlotta az egyik rokonát és végül az ő segítségével csináltattuk és ő írta rá a neveinket speciális festékkel. Nagyon kedves volt.
Az esküvőn végül 100 alatt voltunk, de az eredeti terv szerint 120 volt a max. létszám.

csepp, nem hinnám, hogy probléma lenne abból, hogy apukád kísérjen az anyakönyvvezető elé, de biztos előre meg kell ezt beszélni.

Ja, gondoljatok a zenére is, mi úgy állítottuk össze a kazettát és 3 db külön kazettát készítettünk a bevonulásra, a gyűrűhúzásra és a gratulációkra. Nem volt nászinduló - szerencsére - és nagyon hangulatos volt.

A köszönőlevélkét mi írtuk meg számítógéppel, kézzel aláírtuk és mellékeltünk két fotót is rólunk.

Előzmény: mimike (618)
noa Creative Commons License 2000.02.10 0 0 622
Sziasztok!

Nekem már megvolt két és fél éve az esküvőm, de töretlenül esküvői-ruha mániás vagyok. Tavaly csak azért elindultam egy Sisi-hasonmás-versenyen és műveltségi vetélkedőn, hogy felvehessek egy szabadvállú menyasszonyi csodát... Ez ugyanonnan volt, ahonnan az esküvői ruhám, a Héjja szalonból. Mivel Héjjáéknak előtte az Esküvő kiállításokon évekig "népszerűsítettem" a ruháit magamon, kedvezméynesen adta az esküvőmre és a Sisire meg ingyen, és utána egy bálba még egy másikat szintén ingyen. Mindenkinek tudom őket ajánlani. Nincs tetszetős szalonjuk, csak egy kicsi terem a Teréz körúton, mert alapvetően ceglédi a cég, ingáznak a fét hely között. Álomszép dolgaik vannak, ízlésesek, mindenféle stíluban. Saját maguk varrják és tervezik a ruhákat, nem külföldről behozott cuccaik vannak.
Az én ruhám például nagyon rafinált volt, mert három darabból állt: alapruha, bolero, uszályos rágombolható felsőrész, így egyszerre három ruhám is volt. És végre nem szatén vagy tüll, hanem muszlin volt, lehelletfinom és elegáns. Egyébként hagyományos nagyabroncsos, madeira-díszítéssel.

mimike Creative Commons License 2000.02.10 0 0 621
csepp, jól sejtettem , hogy kettő esküvős újság van. Ezek szerint a másikat is be kéne szereznem !
Az árakról kérdeztél ... nos, ahol én voltam, ott 50-90 vagy ennél több volt a ruha (csak a ruha, semmi más !), és azok nekem egyáltalán nem tetszettek, szerintem kifejezetten ocsmányak voltak. Szerintem gusztustalan módon drága a menyasszonyi ruha.
Egyébként elképzelhetőnek tartom, hogy a Fehér szalon, látva a ruháikról a fényképeket még többet kér a ruhákért.
Ne keseredj el, lehet varratni is !

Meghívóárakról nem hallottam, de szintén sokallom a 300-400 Ft-ot. Vagy ennyire piskóta vagyok még ? 1-2 hete szembesülök az árakkal, valszeg még nem szokott hozzá a szemem.

> És arra van lehetőség, hogy Apukám "adjon át" a vőlegénynek az >anyakönyvezető előtt?
Szerintem tuti. Biztos előtte egyeztetni kell az anyakönyvezetővel, de én nem látok semmi logikus érvet, ami ellene szólhat.
Szerintem nagyon szép gesztus, hogy a kedves papa adja át a lányát a férj-jelöltnek !

>Hervé modell tetszik.
Na, úgy látom be kell hoznom a mhelyemre az újságokat, mert így nemtok ezekhez hozzászólni. Csak észre ne vegyék, mert akkor jaj lesz nekem. Pletyus-hegyek !

Előzmény: csepp (619)
Moll Creative Commons License 2000.02.10 0 0 620
Két esküvős újság van, az Esküvői divat elején van barna hajú nő oldalról, a másikon egy pár van esküvői ruhában, abban van egyébként a határidőnapló. Az én ruhám egy régebbiben van, talán 98-asban, már emlékszem pontosan.
csepp Creative Commons License 2000.02.10 0 0 619
Sziasztok!

Régebben is szóltam már hozzá ehhez a topichoz, most úhy tűnik, kezd aktuálisabbá válni a téma.

Mi ősz elejére tervezzük az esküvőt, azért nincs még konkrét dátum, mert mi csak egy kicsi esküvőt szeretnénk, és aztán elmenni egy szép útra.
Szóval előbb szeretnénk az utazást fixálni, és aztán belevágni az előkészületekbe.
De mivel az Utazas kiallitas csak marcius vegen lesz, nem leszek utana mar elkesve?

Tudtok valamit arról, hogy pénteken vagy vasárnap összeadnak-e városházán? Budapestről lenne szó, mivel itt élünk, de mindketten vidéken születtünk.
Azért szeretném a pénteket vagy a vasárnapot, mert egyházi szertartás nem lesz, és akkor legalább a városháza ne legyen "futószalagszerű".

És arra van lehetőség, hogy Apukám "adjon át" a vőlegénynek az anyakönyvezető előtt? Vagy az ifjú párnak kell együtt bevonulnia?

Én Borsodban születtem, ha tudtok jó esküvői ruhakölcsönzőt ott, a címet szívesen venném, feltéve ha el lehet Pestre hozni a ruhát.

Amúgy folyamatosan vesszük mindkét Esküvő magazint, én is a Fehér szalont néztem ki, meg
a Vénuszt, különösen egy Hervé modell tetszik.
Mondjátok, hogy nagyon drága, de nekem elképzelésem sincs az összegről, tudtok valami közelítőt írni?
És nyitvatartási idő van a Fehértől valakinek?
Valószínűleg barátnőmmel megyek majd, a ruha elvégre maradjon titok az esküvőig.

Az Esküvő könyv nekem annyira nem jött be, nem vettük meg, csak megnéztük múlt hétvégén a szegdei Esküvő kiállításon, mivel a vőlegényem odavaló, és a pesti kiállításról (január közepén volt) lecsúsztunk.

Ja, és a meghívót ott kinéztük, 300 Ft volt egy abból, ami nagyon tetszett. Ez szerintetek milyen ár?
Mondjuk nekünk eleve nem kell csak 30-40 darab.
A család nagy, de én azt szeretném, hogy tényleg azok legyenek ott, akiket szeretek és szívesen látok, és azt is szeretnénk, hogy az egész teljesen a "mi bulink" legyen, a költségeivel együtt. Lehet, hogy sértődés is lesz, de nem érdekel.

Ja, és nem vacsorát, hanem ebédet szeretnénk, Pesten, úgyhogy érdeklődéssel olvasom az ilyen irányú javaslatokat is.

Bocs, hogy hosszú voltam.

mimike Creative Commons License 2000.02.10 0 0 618
Szia kockásfülünyuszi !
Kicsit viccesnek tartom, hogy én, aki még aztsemtom, hogy egyáltalán idén megyek-e férjhez, már gondolkodtam azon, hogy jó lenne valami eredeti ötlettel előállni a vendégek számára. Igaz, ha nekünk lesz eskembeskem-ünk, akkor netto 100, brutto 120 ember részére már kissé nehézkesebb lenne a dolog.
Arra gondoltam, hogy a meghívót én szeretném elkészíteni, no meg az ajándék-köszönő levélkéket is. Esetleg erre valami ötleted ?
A gyertyaötletetek nekem tecc. Ti készítettétek a gyertyát ?
Belevéstétek a neveteket ?
Ja, és hány emberes esküvőtök volt ?
Köszi !
Mimike.

Előzmény: kockasfulunyul (617)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.02.10 0 0 617
Nekem tavaly ősszel volt az esküvőm és egyszerű ruhám volt. Sajnos a pesti helyzetet nem ismerem, de ha valakit érdekelnek a pécsi viszonyok, abban tudok segíteni.

Nem gondolkodtok ajándékon a vendégeknek? Mi csináltattunk gyertyát mindenkinek, aki jött a vacsorára, a szülőknek, testvéreknek tanuknak nagyobbat. Rá volt írva a nevünk. Aztán mi csináltuk az ültetéshez a kártyákat is. Lehet csináltatni díszszalvétát is feliratozással.
Érdemes megkérdezni a vacsora előtt mindenkitől, hogy vegetáriánus menü kell-e neki, a és a gyerekek számát is érdemes számbavenni.

Vőfély: mi felkértük egy barátunkat, de kikötöttük, hogy nem rigmusok kellenek, hanem az este folyamán néha beszéljen. Nagyon jól sült el a dolog, mert igen vicces történeteket mesélt el és egy kis ajándékot is kaptunk pluszba tőle. Ő volt az egyetlen ember, aki minket már akkor is ismert, mikor nem voltunk együtt, szóval sok érdekességgel szolgált a rokonságnak is. Én nagyon örülök, hogy elvállalta.

Rimbaud: GRATULÁLOK! :-))))))))))

mimike Creative Commons License 2000.02.10 0 0 616
Azt tudjátok, hogy létezik egy KÖNYV is, tehát nem újság (!), ami az esküvővel ill. a kapcsolatos teendőkről szól ?
mimike.
jonatán Creative Commons License 2000.02.10 0 0 615
Köszönöm, most ugy tűnik mégis a II.kerület nyert, mert a párom ott szeretné, ő ugyanis ott lakik. A 30 perc az nagyon sok, mostanában voltam 2 esküvőn is és úgy éreztem magam, mintha futószalagot néznék. Max 15 perc volt az egész, és olyan tudjuk le volt a hangulata, brrrr teljesen megborzongtam tőle. Igaz ezek téli esküvők voltak.

Majd benézek a Hová menjünkbe..., mert mi max csak 50-en leszünk. Hogyan csináltad a keresést, csak telefonon vagy személyesen is? Mik azok a fontos pontok amire rá kell kérdezni?

jonatán

Előzmény: berku (611)
mimike Creative Commons License 2000.02.10 0 0 614
Moll:
9 méter anyag kellett a ruhához ??? Szentég ! Nem is gondltam volna, hogy annyi belefér egy ruhába... bár ha arra gondolok, hogy királylányos, nagy szoknyával, meg uszállyaj, akkor biztos benne van mind.
5 eFT-ért varrja ? És utána övé lesz a ruha ? Tulajdonképpen akkor 50 eFT-ot kért, nem ?
Mi van az Esküvő újság elején ? Csak hogy be tudjam magam tájolni... Piros betűkkel van irva az ESKÜVŐI, és egy barnahajú csaj van a borítón, oldalról fotózva, mellmagasságtól fölfelé, nem ?
Vagy nekem más újságom van ?
Szia !

Előzmény: Moll (613)
Moll Creative Commons License 2000.02.10 0 0 613
mimike!
Először én is a kölcsönzőket jártam, meg is találtam az Esküvő újságból kinézett Radiosa ruhát ez egyik helyen (meg tudták volna rendelni), de nem tudták megmondani, hogy milyen az alja, mert nem volt rajta a képen. Aztán ismerősöm ajánlott egy varrónőt, akihez elmentem először szétnézni, felpróbáltam az eddig varrt ruháit (kb. 15-öt), szebbnél szebbek voltak, majd elmondtam az elképzeléseimet, ő lerajzolta, tervezetett, javasolt, ötleteket adott, aztán átnéztük a katalógusát, rengeteg anyag volt benne, megrendeltem a nekem tetszőt, és most készül a ruha. Az anyagárak elég széles skálán mozognak, az általam választott métere 4350 Ft, hímzett minőségi tüll, nagyon szép, volt ennél olcsóbb is, drágább is. Az anyag maga 45 ezer forintba került postaköltséggel együtt, a lány 5000 Ft-ért varrja meg. Szóval 50 ezerért lesz egy nagyon szép, uszályos, új, rám illő ruha, amit bár nem tarthatok meg, de hónapokkal hamarabb elhozhatom (ha akarom), és még így is jobban jártam, mintha kölcsöntem volna, és előtte derül ki, hogy pl. le van szakadva az alja (ismerősöm járt így). És úgy sincs szükségem a menyasszonyi ruhámra a továbbiakban.
Ja, a fazon: nagyszoknyásat, ahogy a párom mondja "királylányosat" szerettem volna, a felső része pedig olyan lesz, mint a 3394-es Radiosa ruha - valamelyik Esküvő újságban benne van. És már nagyon várom, hogy kész legyen! :-)
Előzmény: mimike (604)
mimike Creative Commons License 2000.02.10 0 0 612
Sziasztok !

berku:
> ha úgy érzed, nem tudsz dönteni, de már konkrét lépéseket teszel az >egyik irányba, akkor valójában már eldöntötted a dolgot. :-)
Na, ja, ez azért nem egészen így van, merthogy nyilvánosan, legalábbis a párom előtt még nem vállalom. Egyelőre amolyan előzetes nézelődőbe fogtam, ha netán idén beköttetném a fejem, akkor tudjam mire számíthatsak.
Köszi a topicmentési ötletet, kipróbálom !

Hópehely:
>A párod mit gondol erről a témáról? Egyáltalán szóba került már >köztetek, mint jövőbeni lehetőség, vagy még nem is beszéltetek róla? Ez >fontos, mert nehogy szegény megijedjen
A helyzet éppen fordított, azaz Ő szeretne mindenképpen házasságot. Most már ott tartunk, hogy naponta kéri meg a kezem.... és én minden alkalommal ellenállok, hogy bennem még nemérett meg, ... stb. Tehát Ő nagyon szeretné.
Mivel közös lakásvásárlás előtt állunk, már nem hiszem, hogy szétmegyünk,... szóval valszeg arról van szó, hogy ha nem is idén, de jövőre úgyis hozzámennék, a már említett gyerek-projekt miatt is. Jó lenne még 30 alatt szülni :-)), na meg a leendő nagymama is csak repdesne egy unokától. Minek húzzam tovább az időt ???
Csak olyan NAGYON NEHÉZ belegondolni abba, hogy vége az ifjúságnak és vége a kötelezettségek nélküli életnek.
Ha csak ebben a topicban nézek körül, és látom, hogy másokban mi játszódik le egy esküvő előtt (Kockásfülü, meg csinnnKA hozzászólásait olvasva lenntebb ) hááááát,.... Ők sokkal biztosabbak voltak a dolgukban. Az Ő magabiztosságukat szembenállítva az én félelmeimmel, teljesen elbizonytalanodok.
Most, ebben a percben nem tudok teljes szívemmel IGEN-t mondani.
Na, nem terhellek tovább titeket a problémámmal. Készülődjetek boldogan, én meg még filozofálok az életemen...

claire :
Köszi claire, de asszem messze van nekem Borsod, meg kell próbálnom itt megoldani a ruhaproblémámat.

Megvettem az ESKÜVŐI Divat c. újságot. Van egy olyan érzésem, hogy létezik másik újság is. Igazam van ? Ebben, gyorsan, suttyomban átlapozva semmiféle naptár nincs benne.

Ja ! Milyen érdekes, hogy pasikról illetve az öltözékükről szó sem esett. Miben lesznek a pasik, a kedves férj-jelöltek ???
Fekete öltöny ? Kék ?

Mimike.

berku Creative Commons License 2000.02.10 0 0 611
mimike, egyszer azt olvastam valahol, hogy ha úgy érzed, nem tudsz dönteni, de már konkrét lépéseket teszel az egyik irányba, akkor valójában már eldöntötted a dolgot. :-)
Anni szalon, az én ruhám is onnan volt, tényleg gyönyörű dolgaik vannak. Mondjuk szívtam is a fogam az ár miatt rendesen, de a ruha álomszép volt.... Ja, és májusi esküvő előnye: külön megkötés nélkül is rajtam volt először.
Jonatán, az egész ceremónia nem volt hosszú, kb. 30 perc. A műsort kívánságaitok szerint állítják össze, a hossz attól is függ, mi mindent akarsz beletenni, lehet vinni is a zenét stb. Esküvői feeling - nagyon jó olvasni, ahogy készülődtök, élénken előjöttek belőlem a tavalyi emlékek, úgyhogy most itt ülök meghatottan a monitor előtt. (Ahelyett, hogy dolgoznék.)
Étterem: talán próbálj meg tanácsot kérni a Hová menjünk vacsorázni Pesten c. topicban, az elég jól fut. Mi ugyan jóval kevesebben voltunk, de úgy tudom, 200 főre ki lehet bérelni az egész Bagolyvár éttermet, nagyon jó koszt, szép környezet. Nekünk kb. 5.000 Ft/fő volt, de könnyen lehet, hogy 200 emberre kedvezőbb árajánlatot kaptok. Bugi bácsi nagyon dicsérte az Admirál éttermet is. Csak azt tudom ismételni, hívj fel többet, érdeklődj mit hogy csinálnak és kérj árajánlatot.
Topicmentés: egyszer régen csináltam, sima Fájl, Mentés másképp paranccsal, abban a formátumban, amit a gép ajánlott, aztán az intézőből elő tudtam hívni.
Hópehely Creative Commons License 2000.02.10 0 0 610
Szia Claire! Ez nagyon tetszik, mi is július 29-re tervezzük az esküvőt! Szóval egy napon fogjuk kimondani azt a bizonyos boldogítót... Mi monst kezdtük a szervezést, szerintem nem késtünk még le semmiről. A konkrét lépésekről természetesen beszámolok, hátha az utánunk jövők tapasztalatot merítenek belőle.

Helló Mimike! Remélem, a kétségeid és bizonytalan érzéseid hamar eloszlanak! Ez természetes, mindenki így kezdi a gondolkodást erről a témáról. Olyan furcsa nekem is még, hogy ESKÜVŐM LESZ!!! Azt hiszem, csak majd ott, abban a pillanatban tudom majd átérezni az egészet... A párod mit gondol erről a témáról? Egyáltalán szóba került már köztetek, mint jövőbeni lehetőség, vagy még nem is beszéltetek róla? Ez fontos, mert nehogy szegény megijedjen attól, hogy Te milyen előrelátóan elkezdtél körülnézni. Ő mindenképp úgy kell érezze, hogy a kezdeményezés tőle indul (még ha igazából Te sugallod neki tudat alatt).

jonatán Creative Commons License 2000.02.09 0 0 609
mimike!

Nem igazán tudom hogyan érdemes elmenteni, nekem se sikerült. Én hétvégén kiprinteltem az egészet aztán, otthon szép csendesen csemegéztem.

berku!

Köszönöm szépen az információt, már csak arra lennék kíváncsi, hogy ők is olyan szokványos 10 perces esketést csinálnak.
Az igazság az, hogy olyan helyet keresek ahol közel van a templom. Igy a IX. és a II. kerület verseng egymással.

Rimbaud!

Nyitottam néhány napja egy topicit Esküvői vacsora címmel, ami éppen erről szólna, csak nem szól ,mert sajna nem nagyon látogatják.

jonatán

Rimbaud Creative Commons License 2000.02.09 0 0 608
Sajnos nincs igazán időm végigolvasni a topicot, ezért lehet, hogy olyat kérdezek, amit már részletesen kitárgyaltatok, emiatt előre is elnézést. Mindenesetre ha valaki tud segíteni, azért nagyon hálás lennék.
Mi júliusra vagy augusztusra tervezzük a menyasszonyommal az esküvőt, és jelenleg lakomának megfelelő helyet keresünk Budapesten. Kb. 200 vendégre számítunk, vacsora, zene, ilyesmi. Persze nem a legdrágább helyet vadásszük, de azt sem szeretnénk, ha neonzöld lufikkal kéne a plafonról leomló vakolatot eltakarni. Van valakinek ilyen paraméterekkel kapcsolatban bevált tapasztalata.

Köszönettel:

Rimbaud

claire Creative Commons License 2000.02.09 0 0 607
Szia Mimike,
köszi a jótanácsot,a vőfélyen még gondolkodunk, őszintén szólva kicsit idegenkedem a "klasszikus" vőfély gondolatától,de lehet, hogy egy barátunkat felkérjük majd a buli levezénylésére.
Ha ismerős vagy Borsod megyében, szívesen ajánlok neked esküvői ruha- kölcsönzőket, mert az én igényeimnek ezek jobban megfeleltek, mint a fővárosiak. (mailen küldök pár címet, ha érdekel az a környék)
Előzmény: mimike (606)
mimike Creative Commons License 2000.02.09 0 0 606
szia clairre !

>Szerintetek szükség van -e vőfélyre, illetve ehhez hasonló szereplőre,
> jó lenne valaki, aki a dolgokat koordinálja; vagy enélkül is megy minden
Én a nyáron voltam egy vőfélyes esküvőn (felénk valahogy nem jellemző) és szerintem igen jó, hogy ott volt. ényleg kicsit összefogta az egész lagzit.
Ha falun van az esküvő, akkor ott nyilván vannak idősebb urak/hölgyek akik ehhez nagyon jól értenek, mivel nem egy eskövün vettek részt. Ezt tapasztalatból mondom. Elég sok falusi esküvőt láttam, ahol ilyen emberkék tudják, hogy mikor-hol-mit kell tenni.
60 főnél azért már megéri, hogy minden meg legyen szervezve, kerülendő a fejetlenséget, nem ?
De mivel főként fiatalok lesznek az esküvőtökön nem biztos, hogy közülük lesz olyan, aki értene a dologhoz, illetve érdeklődni kéne.

Meg szabadna tudni, hogy hol van az a bizonyos vidéki szalon ?

Mimike.

Előzmény: claire (605)
claire Creative Commons License 2000.02.09 0 0 605
Sziasztok,
nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a topicra. Az én (mi) esküvőnk július 29-én lesz, de már javában folyik a készülődés. Igaz, hogy mi Bp-en lakunk, az esküvő pedig innen 300 km-re vidéken, a szülővárosomban lesz, azért szeretném én kézben tartani a dolgokat, és persze főleg a szüleim segítségét veszem igénybe. A vacsit kb.60 fősre tervezzük, és ezzel kapcsolatos lenne a kérdésem is. Mi főleg fiatalokat, a barátainkat szeretnénk meghívni (kicsi a család), és nem szeretnénk falusi lagzi jellegű hangulatot. Szerintetek szükség van -e vőfélyre, illetve ehhez hasonló szereplőre, mert én nem szeretnék, de gondolom, azért jó lenne valaki, aki a dolgokat koordinálja; vagy enélkül is megy minden a maga útján?
Más: a ruhát elég korán elkezdtem keresni, végigjártam az egész körutat, de valahogy nem találtam kedvemre valót. Én is az egyszerűbb ruhák híve vagyok, és a választékot látva majdnem lemondtam az elképzelésemről, mert ilyen szinte alig van. A Fehér Szalon kínálata nagyon tetszett, egyébként a Kossuth Lajos utcában van, közel az Astoriához.Ha valaki meg szeretné venni a ruhát vagy először ő szeretné felvenni, az Irányi utcába menjen (Ferenciek tere mögött), de csak vastag pénztárcával.Az Anni Szalonban is gyönyörűek a ruhák, de szintén nagyon drágák. (Én egyébként egy vidéki szalon modelljét választottam, a lehető legegyszerűbb fazonú, és persze a Bp-i ár harmadáért.)
Sziasztok, jó készülődést!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!