Keresés

Részletes keresés

kalambo Creative Commons License 2002.07.11 0 0 8
Ha esetleg beszélnél velük kérdezd meg pls., hogy melyik cégtől veszik és mennyi a belföldi és a nemzetközi sávszélességük.

Ha esetleg valaki már GPRSezett más szolgáltatóval is, az kérem irja le a tapasztalatokat, valamint, hogy kb. milyen sebességgel lehet letölteni. Az analóg vonalnál jobb, vagy gyengébb?

Köszönöm.

Előzmény: Bolivian Dancer (6)
Dodeszh Creative Commons License 2002.07.11 0 0 7
Hali!

Nem tudom, hogy a voda honnan veszi a sávszélességet, de a mai sajtótájékoztatón azt mondták, hogy a legújabb fejlesztésű Nokia hálózatuk van, amit már fél eéve tesztelnek, és nagyon stabil...

Persze, miért is mondtak volna mást... :-)))

Bolivian Dancer Creative Commons License 2002.07.11 0 0 6
Nekem nincs semmi tapaszalatom, de nagyon várom a Vodafonetól hivatalosan kértem infókat, és remélem valós alternativa lesz a modemmel szemben.

Megszünt a Mindenkinek és nem_túl_jó_csomagok lesznek helyette.

Minden alternativa fontos, és támogatandó információközvetitéssel ami a telefonvonalak kikerülésével és az olcsó olcsó Internetet támogatja.

Bolivian Dancer
(aki a NETÉRT.hu elnöke)

Előzmény: Németh Ádám (3)
kalambo Creative Commons License 2002.07.11 0 0 5
Hello!

Azt szeretném megkérdezni, hogy nem tudja-e valamelyikőtök esetleg, hogy a Vodafone melyik cégtől veszi a sávszélességet, valamitn, hogy melyik gyártó építette ki neki a GPRS szolgáltatást?

Köszönöm.

Bolivian Dancer Creative Commons License 2002.07.11 0 0 4
Remélem, nem NULLA alternatíva lesz a modemmel szemben!!!!!!!
Előzmény: Németh Ádám (3)
Németh Ádám Creative Commons License 2002.07.11 0 0 3
Ha van valakinek tapasztalata a következő szolgáltatással kapcsolatban, az kérem irja meg ide. Köszi!

"A Vodafone 2002. július 15-től bevezeti GPRS szolgáltatásait, ami egyedülállóan gyors és kedvező árú kapcsolódást biztosít számodra, mellyel szabadon internetezhetsz és WAP-olhatsz, vagy távolról érheted el saját helyi hálózatodat. A szolgáltatások Magyarország egész területén elérhetők a Vodafone hálózatából. Ha most kipróbálod, három hónapig, de legkésőbb 2002. október 15-ig ingyen használhatod szolgáltatásunkat.

Az első feltöltőkártyás (Vitamax) GPRS szolgáltatás
VitaMAX kártyád segítségével Magyarországon elsőként a Vodafone hálózatából érheted el a GPRS WAP szolgáltatásokat, ami időkorlátok nélkül biztosítja a folyamatos kapcsolatot bármilyen információhoz, legyen az a legfrissebb hírek vagy az aktuális időjárás.

Az első GPRS Roaming szolgáltatás
Europában jelenleg a Vodafone csoport nyújtja a legnagyobb GPRS lefedettséget, aminek keretében a GPRS szolgáltatásokat külföldön is használhatod már a kezdetektől. Szeptember végére GPRS lefedettségünk biztosítja, hogy a leveleidhez vagy a kedvenc weboldaladhoz már Nyugat-Európa legtöbb országából hozzáférjél.

Az első általános GPRS szolgáltatást támogató telepítő program
A Vodafone Connect Me ajándék szoftver segítségével rendkívül egyszerűen kapcsolódhatsz az Internetre. Minden beállítást elvégeztünk helyetted, Neked csak a telefonod típusát és a kapcsolódás módját (kábel, infraport vagy Bluetooth) kell kiválasztani. Ezek után egy kattintás és néhány másodperc alatt kapcsolódhatsz az Internetre."

LaCk0 Creative Commons License 2002.07.11 0 0 2
Ezt a topicot véletlenül se hagyjuk elsüllyedni!

"Korlátlan internet mobilról a Vodafone kínálatában

A Vodafone ringbe száll a Matávval

Szalay Dániel
2002. július 11. 11:57

Nettó 2500 Ft-ért kínál július közepétől korlátlan, GPRS alapú internetet a Vodafone GSM-szolgáltató, mely így kíván reagálni arra, hogy a Matáv nehéz helyzetbe hozta az internetes társadalmat. A távközlési szolgáltató ezen az áron mobilinternetet kínál, sőt, elsőként teremt lehetőséget a GPRS szolgáltatás külföldről történő igénybevételére is.

Vitai Attila, a Vodafone vezérigazgatója a sajtótájékoztatón, ahol bejelentették a hírt, azt mondta, már 2001 decembere óta tesztelik az új adatkapcsolt hálózatot, melyet egyébként a konkurensekhez képest jóval olcsóbban tudtak kiépíteni, így Vitai úr szerint néhány ezer előfizetővel is nullszaldóssá tehető a szolgáltatás.
A cég termékfejlesztési vezetője, Takács Zoltán elmondta, a szolgáltatást az újonnan előfizetők egyelőre 3 hónapig ingyen vehetik igénybe, így még az egyébként is kedvezőnek mondható 2500 Ft-os havidíjat sem kell megfizetni. Ráadásul a Vodafone több GPRS képességű készülékét rendkívül olcsón adja, és beszámítják, ha valaki leadja régi készülékét is.

A sajtótájékoztatón bemutatták a GPRS-alapon működő internetezést is, mely maximálisan 50 kbit/sec sebességgel működik, de az átlagos mérések szerint a 20-40 kbit/sec általában is tarthatónak mondható.

Lehetőség van a GPRS-szolgáltatást külföldről is igénybe venni. Egyelőre Görögországban, Spanyolországban, de szeptember végére további tizenhárom országban is megteremtődik ennek lehetősége. A GPRS Roaming ára bruttó 12500/nap, mely árban a külföldről történő korlátlan internetezés ára értendő. Az adott napon bármennyit lehet internetezni, ami a szállodából történő internetezéshez képest - a vezérigazgató szerint - jóval kedvezőbb.

A GPRS-alapon működő egyszerű WAP-szolgáltatást bruttó 375 Ft-ért lehet igénybe venni, míg a teljes internetezés (pl. notebookról) GPRS alapon 3125 Ft, sőt a vállalati hálózatra is rá lehet kapcsolódni (GPRS LAN szolgáltatás).

A GPRS-szolgáltatást a Vodafone ügyfélszolgálatának telefonszámára (1270) küldött +GPRSWAP üzenettel is aktiválni lehet. Ingyenesen biztosítják a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges szoftvert, mely automatikusan frissítést is lehetővé tesz. Csisztu Zsuzsa, az ismert sportriporter arról szólt, hogy örül a szolgáltatásnak, mert a görög olimpiáról már könnyebben tud majd tudósítani a mobilinternetben rejlő lehetőségeknek köszönhetően.

A legfontosabb talán mégis az, hogy belföldön nettó 2500 Ft-ért lehet korlátlanul internetezni. Ezen az áron felül semmi egyéb díj nem terheli az internetezést, és mint fentebb olvasható volt, ezt az összeget is elengedik most három hónapig (legkésőbb október 15-ig). A Vodafone további bejelentéseiről néhány óra múlva bővebb tudósítást teszünk közzé.

"

pikkpakk Creative Commons License 2002.07.11 0 0 1
Szerintem rendkívül jónak tűnik az ajánlat, bár részletes leírást még nem láttam, a vodafone weblapjain sincs még semmi... Akinek ráadásul notebookja is van, az kevés pénzért számára nagy értékű szolgáltatáshoz juthat hozzá.
A Matáv internetes monopólhelyzetére mért csapás ez a lépés remélhetőleg. A sebessége alacsony lesz, egyelőre még tesztüzemmód, szóval bizonytalan is lesz a kapcsolat valamennyire, de ennek ellenére én azt hiszem előfizetek rá:-)
(Ha megbízhatóak a forrásaim, állítólag a roaming gprs-t a világon elsőként a magyar vodafone fogja kínálni, bár az ára abszurd egy átlagembernek)
Előzmény: Törölt nick (-)
pikkpakk Creative Commons License 2002.07.11 0 0 0
Remélem nem 0 lesz a reakciója a piac többi szereplőjének:-)
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.11 0 0 topiknyitó
Csomagkapcsolt korlátlan, átalánydíjas internetkapcsolatot kínál a Vodafone július 15-től. A cég ügyfelei nemcsak Magyarországon, de Spanyolországban és Görögországban is internetezhetnek a GPRS technológia segítségével. A kártyás ügyfelek a GPRS-alapú WAP-szolgáltatásra fizethetnek elő, a cégeknek pedig GPRS-alapú távoli hozzáférést kínál a cég.

A percdíjtól és forgalmi díjtól mentes új GPRS (General Packet Radio Service, csomagkapcsolt drótnélküli) szolgáltatás havidíja 3125 forint. A szolgáltatást csak a cég havidíjas ügyfelei vehetik igénybe, használatához GPRS-képes mobiltelefon, számítógép és a Vodafone saját, ingyenesen letölthető szoftvere szükséges. A Vodafone október 15-ig tartó akciójában elengedi a szolgáltatás havidíját, így a cég utólag fizető ügyfelei három hónapig ingyenesen internetezhetnek hazánk területén.

http://index.hu/tech/mobil/vodanet/
http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=16367&ido=3

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!