Keresés

Részletes keresés

berku Creative Commons License 1999.07.21 0 0 453
Erről jut eszembe, pont az esküvőm után elkaptam egyik német adón egy műsort, ahol szintén "emlékezetes" esküvőkről volt szó, csak ellentétes értelemben. Pl. volt egy pár, aki direkt elutazott a napfényes Kaliforniába, mondván, hogy ott nyáron 100 éve nem esett az eső, na hát aznap persze özönvizet kaptak a nyakukba, sátos beszakadt, vendégek menekültek, szegény menyasszony meg pityergett. De voltak még más esküvők tornádóval, földrengéssel, hogy a sima hasra/hanyattesésekről, gyűrűpotyogtatásról ne is beszéljünk. Még jó, hogy nem a jeles nap előtt láttam ezt a műsort.
mICK Creative Commons License 1999.07.21 0 0 452
Click! (~60 Kbytes) Click! (~60 Kbytes)

Íme itt van két kép, minöségileg elég trágyák, mert digitális kamerával készültek. Klikkeljetek rá. Az igazi képek scannelve majd sokkal jobbak lesznek :)
[mICK]
SasMadár Creative Commons License 1999.07.21 0 0 451
Csitu gyerekek, mert hazamegyek és szétcsapok köztetek:))

Más!

Van - kicsit lecsúszva (10 napon belül) egy "Segitség - esküvői tanu leszek" topic. Valaki nyúljon már szegény hónaalá

izsike Creative Commons License 1999.07.21 0 0 450
Hát trilla, ez nagyon-nagyon jó lehetett mert már az olvasás is felvillanyozza az embert!
Törölt nick Creative Commons License 1999.07.21 0 0 449
Hat igen Berku, amolyan falusi lagzi volt, azzal a kitetellel, hogy mar nem sator volt, vagyis nem ott volt a lagzi. Sator azert volt, mert ott foztek :)

Igy mostmar ertheto miert voltam berosalva? Nagyon efltem, hogy jo legyen, olyan amire erdemes emlekezni.... De olyan is lett!

berku Creative Commons License 1999.07.21 0 0 448
trilla család!
Hát ez aztán igazi, hetedhétországra szóló lakodalom lehetett! :-)
mICK Creative Commons License 1999.07.21 0 0 447
Sose nősüljetek meg! :)
A nő az első alkalommal nyílt fórumon lehülyéz :) - könnyen teszi, itt van az anyós is :))

[mICK]

Törölt nick Creative Commons License 1999.07.21 0 0 446
huje! te voltal a volegeny!
mICK Creative Commons License 1999.07.21 0 0 445
Én is ott voltam. Tényleg jó volt :)

Barcelona-Girona: a menetrendszerinti jaratok Barcelonaba, a charterek Gironaba kozlekednek. Mi charterrel mentunk, utazasi irodaknal erdeklodj, lehet hogy van meg jegyuk (Club Espana, Ibusz, stb.). Gironabol _nincs_ menetrendszerinti buszjarat, csak a charterhez tartozo transzfer, Barcelona - LLoret viszont 70 perc busszal, vagy vonat-busz, egyszeri atszallas, de a spanyol terkepek tanulsaga szerint az sem halalos.

Törölt nick Creative Commons License 1999.07.21 0 0 444
Szoljatok ra a sasomra! beszolt!
mittomen milyen kastely, azt sem tudom melyik a bal kezem, persze ezzel a sas is igy van :)
Törölt nick Creative Commons License 1999.07.21 0 0 443
ize: bita = birta, verike = versike
es a folytatas:
Keszin kiszalltunk a Kedvesek haza elott, mert vegig kellett vonulni a falun (feher foldigero ruhaban!). Odaertunk a faluhazhoz, addigra meglett a rizs, amit fehervaron elfelejtettek rankszorni, na itt megkaptuk. A rizs jo! jol be tud maszni mindenhova.... ;)
indulunk befele, kedves morog: a sepru, a sepru!
A sepru ottvolt. fekudt keresztben a bejaratnal, de ki voltam mar okositva! Nem szabad atlepni, mert lusta lesz az asszony. Felvettem, de mit csinaljak vele? Volt ott egy lab alatt levo rokon, a kezebe adtam, jol kinevettek, aszontak jo huzas volt.
A terem.... fantasztikus volt! kaptunk bordo szalvetat, a lufik csodasak, a zeneszek hangos eljen az ifju par kialtassal fogadtak minket.

Aztan helyezkedes, 7kor vacsi. Minden fogas elott a Gabor szavalt, es az unokatesverek szolgaltak fel. A pestiek (mi) marhogy a rokonok, azt hittek hivatasos a vofely es a pincerek, pedig dehogy!
Volt ott minden, elloptak a kanalamat, a Miki repat kapott (megjegyzem nem eszi meg a repat) meg is ette.
Aztan nem volt mit innom, kertem batortalanul egy konyakot, mert nem kaptam. Na hozta is egy unokabatyj. Nem hitte el, hogy megiszom, lerakta megfordult. Majd vissza, hogy "de megidd am!" - hehe, addigra mar nem volt sehol! Ha lattatok mar ferfiembert megdobbenni :))))))))

Fogasok egymas utan, majd az asztalok egy reszet kipakoltuk es tanc. Nekunk kellett kezdeni, de megegyeztunk, hogy szetvalunk. Fordultunk 3-at felkertunk masokat, azokkal is megbeszeltuk a szetvalast, ugyhogy 3 percen belul mindenki tancolt. Jo volt!
Es keveredett a csapat. A fiatal fiuk (keszi is es pest is) mindenkit megtancoltattak. Nagymamitol unokahugig.

Volt kicsi zavar es pankracio amikor elloptak a cipomet, a Miki kapott postai csomagban egy kb.56-os papucsot, szoval tenyleg szivatasra ment a jatek, de ilyen jol en meg nem mulattam! A kedvest is uj oldalarol ismertuk meg, a sajat szulei is, ert az a srac mulatott! de hogy!

1/4 12-kor un. gyertyafenykeringo volt, allitolag szep volt, es meg lettunk dicserve, hogy tudunk keringozni. Hat vagy eloszor tancoltunk egyutt, de O is tud, en is, mi a problem?
Aztan elszaladtunk oltozni, mert 12-re az uj asszonynak mar menyecskeruhaban kell lennie.
Az nagyon edes volt. Mi varrtuk, meggybordo szoknya feher bluz, Miki anyuja himzett kotenyt.

Volt elado az uj asszony, tanc, 20 perc intenziv porges, utanna 3 ora hanyinger. De megerte, mert ilyen jo oraberem meg egyszer nem lesz! :)

Persze hozzatartozik, hogy sok rokonnak mondtuk, uj lakas van, nem tudjuk meg mi kell, ha lehet adjanak penzt ajandek helyett, mert villanytuzhelyet pl kell vennunk, de azt tuti nem adna senki, ha viszont csak 3-an adnak penzt, mar meg tudjuk venni....
igy is lett, hetfon hozzak a kicsiket :)

a tanc utan miki olbekapott mert ilyenkor el kell menni megszamolni, megnezegetni az ajandekokat, kesobb visszamenni es bejelenteni. Addig a bolondmenyasszony tancolt. Neki ugyanigy kell penzt dobni, csak max 200 ftos tetelekben, es amit osszetancol, az a zeneszeke.

a szamolasnal kis hijjan elaludtam, de nem hagyott a frissensult sogorasszonyom :)
Visszamentunk, bejelentettunk, elkoszontunk az induloktol, csomagoltunk.
Meggyilkoltam a tortat. (ertsd szo szerint)
Mert ugye az alom, a cukorvirag.... na az elolvadt 3 nappal az eskuvo elott. Volt helyette barackszinu marcipan, de en nem azt akartam, utaltam, gyuloltem a tortat. Jol le is gyilkoltam. Tobbeknek tetszett, emrt karomkodtam az orrom alatt, de hatalmas mosolyokkal szolgaltam fel a szeleteket, es latszott, hogyelvezem a trancsirozast :))))))

utanna meg volt egy kicsi tanc, fel 4-kor meg elmentunk aludni. Hogy utanna mi tortent majd sasMadar elmeselni, mert allitolag fel6ig buliztak meg.
Masnap - aznap 8ra visszamentunk takaritani, mosogatni.
Az is jo buli volt, rengetehet rohogtunk, voltak apro sztorik, amik mar csa emlekek lesznek, mert se egy fenykepezogep, se egy kamera, semmi nem volt!

hat ennyi. Remelem azert nem volt tul hosszadalmas, es hallani belole mennyire elveztem!
lesz web werzio, majd postolom az URLt :)))

SasMadár Creative Commons License 1999.07.21 0 0 442
Trilla kicsim, Martonvásáron a Brunswik (ck) kastélyban voltál fényképezkedni. Nem volt az olyan régen....
Törölt nick Creative Commons License 1999.07.21 0 0 441
Szoval, ugy kezdodott, hogy hirtelen reggel lett, es en alig aludtam elotte. fel8ra fodrasz, hajzat becsavar, ul bura alatt, alszik, eszik, koromkiefest zoldre... Kesobb irany a kozmetikus, aki kicsit furcsallotta egyreszt a zold kormomet, masreszt azt az igenyt, hogy zoldre fessen ki. Azt mondta, a menyasszonyokat halovanyabbra szokas, mondtam az rendben, de ez en vagyok.
Vigyor, kifestes, zoldre :) Haj feltuz, lanyoknak igeret, ha indulunk telefonalunk, kiallnak a sarokra integetni.
Haza. Ott mar vart a volegeny, a fotos, a videos (ergo sajna a volegeny latta a ruhat a kikeres elott) es mentunk Kapolnasnyekre (?) a kastelyparkba.
Kepek gyonyoruek lettek, ruha, frizura bita, virag kevesbe, de kesobb kapott zuhanyt.
Ja! Virag: szoval zold volt, csepp alaku, borostyanok logtak lefele belole, volt benne zold termes, mogyoro barkaszeruseg, 5pici feju narancs rozsa es 5 feher. A narancsszinubol krealt a viragos nekem kicsi fejdiszt, es ugyanabbol a novenybol a volegenynek diszt.
Az apak voros rozsat kaptak a gomblyukba, a vofely es a tanuk sargat, a "koszorusfiuk" feheret.

Szoval foto, video lezajlott, engem a lanyos haznal kiloktek, ramszoltak aztan utcai ruhaban varjam am oket!
Addigra a haz megtelt vendegekkel, kezdodott a puszihadjarat. (lanyok vigyazat! iszonyat mennyisegu puszit kell kiosztani!!!)
Egyszercsak dudalas (ez mar olyan 2 -1/2-3 korul volt) megjottek. Verike hegyek, leanykikeres, leanybucsuztatas, majd a nasznep nagy oromere, arajanlat tetel a volegeny reszerol, s elkeltem 2 teveert es egy bakkecskeert (ez utobbi a tanum kozvetitoi dija).
A motorosrendorok nem erkeztek meg fel 3ra, apacskam ideges, telefon ugyelet, igeret, kuldik oket.
Nem igaz, hogy a menyasszonyra varni kell! en 3 perc alatt feloltoztem! igaz, ujabb 20-at ultunk fennt a galerian, es hagytuk, had keveredjen-ismerkedjen a nasznep.

Aztan elindultunk, (telefon a fodrasznak) mire leertunk a 9. utcabol a 70-es utra, elokerultek a motorosok, ugyhogy megvolt a biztositas is :)

Fehervaron a polg.mest.hivba alig fertunk el. Voltunk ugye 28 autoval es a 45fos busz :))))
A bevonulas mindenkit meglepett, mert a csillagok haboruja volt, de (es ezt en sem tudtam) a zene pont ugy kezdodott, mint a tradicionalis naszindulo :) Volt kesobb zeneben az Emberek, Jarre, es Cafe del Mar is :)
Utanna mentunk Keszire a lagziba.

folyt.kov.

berku Creative Commons License 1999.07.21 0 0 440
Hát igen, itt nem akadt senki, hogy megnyugtasson. De ugye az összes aggodalom alaptalan volt? Mesélj!
kockasfulunyul Creative Commons License 1999.07.21 0 0 439
Tudnál kicsit bővebbet mondani erről a repülőjáratról? Milyen gyakorisággal megy, mennyibe kerül, ki szervezi, stb. Lehet magánmail is. Nagy segítség lenne. Köszi!
Törölt nick Creative Commons License 1999.07.21 0 0 438
Costa Bravahoz kepest a repcsi Gironabol megy.
Az info teljesen pontos, szombaton jotem haza.
Szoval nem Barcelona, hanem Girona, ami pl. Llorethez 25 perc busszal
Törölt nick Creative Commons License 1999.07.21 0 0 437
Ittvagyok :)
most egy kicsi magyarazat eloszor:
A topic tenyleg halodott, nem ereztem, hogy kivancsiak vagytok, inkabb fordultam a valos arcok fele, akiket latok, es nem kerestem feltetlen es mindenaron az uj baratokat.
most azonban nagyon jolesik, hogy kivancsiak vagytok, s ha nem volt baj az oszinteseg, meselek is. :)
Bugi bacsi Creative Commons License 1999.07.21 0 0 436
Na sziasztok!

kockasfulunyul! Fotost szivbol tudok ajanlani. Jo baratom, a mi eskuvonkon is o fotozott. Az apja operator, videot is csinalnak, az nem annyira extra. De a fotok elott le a kalappal.
Mennyire maceras a lejutas Barcelonabol? Szerintem legjobb, ha lerepultok es ott helyi kozlekedessel utaztok tovabb. Az egesz uton buszozasnal, vagy vezetesnel biztos kenyelmesebb.

Sziasztok!

kockasfulunyul Creative Commons License 1999.07.21 0 0 435
A készülődés nemhagyott alább, csak sok a minkánk, így keveset vagyok a Tsztalon.

Most éppen fotóst kell találnunk, meg valahogy meg kell szerveznünk a nászutunkat, mert a szállás ugyan le van foglalva a Costa Bravan, de busz abban az időben már nem jön vissza. Repülni nem akarunk, mert Barcelonából kissé macerás lenne odajutni, vonat csak 2 átszállással létezik, kocsit meg nem tudtunk szerezni, hiába próbáltuk. Ötletek?

Ja, és Vanek (úr) is eltűnt...

berku Creative Commons License 1999.07.21 0 0 434
Csatlakozom!
Itt a nyár, süt a nap, ne mondjátok nekem, hogy senki nem esküvőzik!
izsike Creative Commons License 1999.07.21 0 0 433
Sziasztok!
Amióta Berku esküvője lezajlott, valahogy halódik ez a topic, pedig kár érte.
Trilla beszámolója is elmaradt, Sinkovics Piroskáról se tudni semmit és kockásfulunyul készülődése is alábbhagyott?!
Hol vagytok?
fejlesztes Creative Commons License 1999.07.08 0 0 432
Helló Mindenki. Úgy látszik jó témához keveredtem !
kishal Creative Commons License 1999.07.08 0 0 431
OK, I see!
Előzmény: kockasfulunyul (429)
berku Creative Commons License 1999.07.08 0 0 430
Örülök, hogy többeknek újra aktuális ez a topic! :-)))

trilla, ha itt vagy még valahol, hogy sikerült???

kockasfulunyul Creative Commons License 1999.07.08 0 0 429
Nahát, csak megtaláltam. kishal, sok sikert!
biga Creative Commons License 1999.06.15 0 0 428
Sziasztok!

Ilyen lett a saját készítésű meghívónk:


Eddig mindenkinek nagyon tetszett, akinek átadtuk, de a legjobb az elkészítése volt. A főnököm irodája napokig tele volt száradó esküvői meghívós pauszokkal :)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.15 0 0 427
Sziasztok... kezdek ideges lenni, pedig meg majdnem 3 het van hatra.
Normalis ez? Nemerdekel nagyjabol a mnkam, es hulyeseg, de varom is, meg nem is.

Varom, mert biztos jo lesz, de nem varom, mert mi van ha nem sikerul ? Ha nem jon ossze a tarsasag? ha megszolnak a zene miatt, ha nem fognak tancolni? Ha nem teccik majd anyosomnak a dekoracio? ha nem kapunk bordo szalvetat.....

Na asszem hazamegyek most es:
a., sirogorcsot kapok
b., hidegvizzel lezuhanyozok elkerulendo a., variaciot

Nyugtassatok meg kicsit....

genetta Creative Commons License 1999.06.15 0 0 426
Mindenkinek nagyon köszönjük a drukkolást és a jókívánságokat, BEJÖTT!!!
Egész napos özönvíz után (csak azért nem kezdtem sírógörcsöt kapni, mert nem akartam, hogy bedagadjon a szemem, mint menyasszonynak) délutánra kisütött a nap, minden felszáradt, és szebbnél szebb esküvőnk volt!!!
Reggel 8-kor még táncoltunk a teraszon a maradék vendégekkel...
Minden rossz érzésem elszállt, fantasztikus élmény volt, és nem tudom, mióta nem voltam ilyen eufórikus hangulatban bulin...
Holnap repülünk Párizsba nászútra, a hazatérésig mindenkinek üdvözlet és még egyszer, köszönet!
Genetta&Nep
Bugi bacsi Creative Commons License 1999.06.15 0 0 425
genetta!

SOK BOLDOGSAGOT!

Bugi csalad

adrienne Creative Commons License 1999.06.15 0 0 424
Hali!
Jaj, hadd írjam le, hogy mi hogy esküdtünk, nem volt semmi. Párom meg én úútáljuk a felhajtást, meg kinek van a szervezkedésre ideje/pénze, stb. Nem akartunk abba a hibába sem esni, hogy a vacsorán mindenki csak ül és néz, és pénzügyi okokból kifolyólag kizárólag család van jelen, holott olyan jó lenne az összes jóbarátunknak egy jó estét szerezni, meg hadd lássák, mennyire örülünk, nem?
Nahát aztán ez lett: májusi esküvôt terveztünk, ezért januárban lefoglaltuk az Úri utcai ház.kötô termet. (OLYAN SZÉP!) Mivel párom ámerikai, engedély kellett Közt. Eln.-tôl, meg igazolás, hogy nem nôs, stb, stb. Meglett. :D
Na, márc. végéig az esküvôre gondolni sem volt idônk, annyi munkánk volt. Aztán meghívó ügyben megkértük egy grafikus ismerôsünket, hadd használjuk fel az egyik grafikáját, és azt szép fehér papírra fénymásoltuk rengeteg pldny-ban. Kézzel írtunk minden meghívót, ezt azóta is emlegeti mindenki, különösen tetszett a népnek. Anyámnak nem tetszett a grafika, sebaj, csináltatott a rokonságnak egy elég csúnyát, drágán, még a Goethe idézetet is elírták. Ruha: ruhatervezô bnômmel közösen terveztük, a bnôm varrta, egyszerű, szűk fehér hosszúruha, nagyon szép nyakkivágása volt, egész különlegesen éreztem magam benne, azóta is becsben ôrzöm. A virágcsokrot egy másik bnôm készítette, gyönyörű lett.
Az esküvôre egy lerobbant Fôtaxi-val érkeztünk, a párom egy jazz zenész barátja gitározott, állati szépen, egy fotós bnôje csinálta a fényképeket.
Esküvô után anyám a tanúkat plusz szoros családot meghívta ebédelni a szomszédunkban levô kis panzióba, nagyon szép volt, de ez semmi, este volt a haddelhadd. Vacsora helyett egy hatalmas házibulit rendeztünk, kibéreltük az akkor még az Andrássy úton levô FMK nagytermét, és minden vendég hozott kaját. Finomabbnál finomabb dolgok voltak az asztalon, mindenki kitett magáért. Zeneileg elôször egy haverom zenekara játszott ír zenét (MÉZ, szóval nem amatôrök), táncra pedig a a párommal összeállítottunk vagy négy tánc mixet, az ment. Éjfélkor a táncos barátaimmal felléptünk két szteppszámmal, aztán ment a dáridó másnap reggel 9-ig. A buliról azóta is beszélnek az emberek, kb. 200 ember jött-ment. Család, barátok, mindenki, korosztály 15-65-ig. NAGYON JÓL SIKERÜLT, soha nem fogjuk elfelejteni ezt a napot, az biztos.
Tudom, nem mindenki olyan szerencsés, hogy barátai tudjanak csinálni ezt-azt. Viszont ez azért is tette még szebbé az egészet, mert mindenki ismert minket, és mindenki a legjobbat akarta nyújtani. Hát szóval nekem így indult a férjezett életem, és bár soha nem voltam túlzottan házasságpárti (most sem nagyon vagyok, függetlenségmániás vagyok, de szerencsére ki tudtunk egy olyan életstílust alakítani a férjemmel, ami mindkettônket boldoggá tesz - egymással.), nagyon boldogok vagyunk.

Amúgy mindenkinek sok boldogságot, aki ilyesmire adja a fejét!
adrienne

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!