Keresés

Részletes keresés

juci Creative Commons License 1999.05.13 0 0 363
Abszolút egyetértek az előttem szólóval: mi is névre szóló meghívókat írtunk, Simon András-féle képeslapokra, arany filctollal. Amúgy is elég puritánok voltunk: én sose sminkelek, és ez alól az esküvőm sem volt kivétel. Előtte egy hétig diétáztam, és ez nem ártott sem az arcbőrnek, sem a hangulatomnak. Volt élő zene is, bár értelmiségieknek valljuk magunkat, de imádunk táncolni, és a zenésztől azt kér az ember, amit akar, jó esetben. Narancssárga rózsából volt a csokrom, mert az uram hajszíne után szabadon ez a kedvencem. Szerintem aznap nem kíván enni az ember semmit a nagy izgalomban, ami sajnos, mert hát ugye jobbnál jobb kaják vannak.
Előzmény: Bugi néni (361)
kockasfulunyul Creative Commons License 1999.05.13 0 0 362
Mi elmentünk eddig két helyre, a Cupidó esküvőszervező céghez a Tutto Mibiliban a Váci úton és a Lehel utcában. A Lehel utcában találtunk egy olyat, ami mindkettőnknek tetszik. Kellően visszafogott és elegáns.
Azt fogjuk megrendelni majd szombaton. Mi még ráérünk, elvégre az sküvő csak szeptemberben lesz.
Itt egy db. 160-240 Ft-ig terjed az olcsóbbakból, de a külföldről rendelt változat egészen 550.- Ft-ig megy. De nekünk azok nem igazán tetszettek.
Erre jön még rá a nyomtatási költség.
Bugi néni Creative Commons License 1999.05.13 0 0 361
Kedves Biga és Éva!
A meghívónál a legfontosabb tényező az ízlésen kívül az idő. Mi kicsit későn mentünk el válogatni, így kb. az esküvő tervezett időpontjára érkezett volna meg a nekünk tetsző meghívó, amire itt helyben nyomtatták volna a szöveget. Az árak a Lehel téren elég magasak, ugyanis a legtöbb meghívó-alap Németországból érkezik.Tehát, mint említettem időhiány miatt csak a Budapesten található készletből tudtunk volna válogatni - egyik se ragadott meg igazán. Gondoltunk egyet és elmentünk egy Hallmark képeslap üzletbe, ahol tündéri borítékos képeslapokat választottunk ki (3 féléből vásároltunk végül, mindegyiken egy kisfiú és kislány volt, de különböző beállításban: utazótáskával, fagyival, virággal). Ezek után vettünk olyan pauszpapírt, amire Laser nyomtatóval lehet nyomtatni és ennek a hátoldalára nyomtattok ki a meghívó szövegének tükörképét - a végeredmény, hogy az olvasahtó szöveg úgy nézett ki, mintha tejüveg hátoldalára írták volna. A végső lépés pedig az volt, hogy kinyomtatott, méretre vágott pauszpaírokat a kinyitható képeslap közepébe ragasztottuk. A szöveg névre szóló volt, mivel mindenkinek egynélig nyomtattuk ki a meghívót. Ja, persze így a végén még egy picit olcsóbb is lett talán. A meghívottak pedig teljesen elolvadtak attól, hogy a megszólítás névreszóló volt.
Előzmény: biga (360)
biga Creative Commons License 1999.05.12 0 0 360
Eszünkbe jutott még egy kérdés. Mi győriek vagyunk, és itt nem igazán találtunk olyan meghívót, ami megfelelt az elképzeléseinknek. Szeretnénk megtudni, hogy Pesten milyen árban vannak pl. az olyan meghívók, amelyek az Esküvő újságban vannak.
Köszi!
Biga
biga Creative Commons License 1999.05.12 0 0 359
Banya és Piroska!

Nagyon szépen köszönjük a segítségeteket, igazán kedves tőletek!
Banya! Így egész nyugisnak tűnnek az utolsó napi előkészületek. Egyébként nekünk is elég későn (1/2 6-kor) lesz a nagy esemény. Fényképésznél nem voltatok előtte? A fodrászhoz és kozmetikushoz Te mentél, vagy ők jöttek házhoz? Előre is köszönjük a választ

Biga és Éva

banya Creative Commons License 1999.05.12 0 0 358
biga, kedves!

A 4. pontban feltett kérdésedre válaszolnék, bár nagyon meg kell erőltetnem a memóriámat, mert nem tegnap volt! :))
Sz'al nekünk délután fél ötkor volt jelenésünk az anyakönyvvezetőnél, így ráértem felébredni. (A család kérésére otthon - anyuéknál - aludtam, noha akkor már majd egy éve együttéltünk a párommal.) Egyébként is fontos, hogy kialudjátok magatokat, mert hosszú és fáasztó az a nap! A maradandó traumákról nem is beszélve! :)))
A dolgot úgy intéztem, hogy fodrászhoz már nem kellett menni (előző nap elrendeztem). Tehát délelőtt vidéki rokonok fogadása, segítés anyunak, izgulás. Tessen rendesen reggelizni, ebédelni (bár ez nem könnyű feladat), mert hülye látvány, amikor az ifjú ara/vőlegény az anyakönyvvezető előtt alél el, no nem a boldogságtól, hanem attól, hogy leesett a vércukra...
Ebéd után sem rossz, ha le tudtok pihenni egy kicsit, aztán úgyis készülődni kell: fürdés, frizura igazítás, smink, egyebek. A vőlegény figyelmét felhívom, hogy a virágcsokrot, autódíszt általában ő hozza el a virágostól, erre is kell időt hagyni! Az öltözködést nyugodtan lehet utoljára hagyni. Szerintem nem túl jó, ha az ara körül ezren nyüzsögnek, jobb, ha csak egy, max. két nő van körülötte, barátnő, mama vagy testvér, aki segít megigazítani, megnézni, nyugtatni, stb. Babonásak, figyelem! A menyasszonynak kell először meglátni a vőlegényt! Hogy miért fogalmam sincs... :))
Aztán nálunk megérkezett a vőlegény a tanúkkal, kikértek a lányos háztól, aztán mentünk esküdni... :)))
Gyönyörű volt, mindig szívesen emléxem vissza erre a napra. Ugyanezt kívánom Nektek is és az összes házasuló asztaltársnak!

Előzmény: biga (348)
Bugi néni Creative Commons License 1999.05.12 0 0 357
Sajnos a fodrász címével nem tudok szolgálni, de mesteri frizurát csinélt Berkunak!
Előzmény: Bellinda (351)
Szende Creative Commons License 1999.05.12 0 0 356
Mi az ördög ez a sok próba? Nem én küldtem őket!
szende Creative Commons License 1999.05.11 0 0 355
Bocs. Próba
szende Creative Commons License 1999.05.11 0 0 354
Bocs. Próba
szende Creative Commons License 1999.05.11 0 0 353
Bocs. Próba
szende Creative Commons License 1999.05.11 0 0 352
Bocs. Próba
Bellinda Creative Commons License 1999.05.11 0 0 351
Nem tudja valaki véletlenül a Berku fodrászának a címét? Gondolom ő most nászutazik.
Bugi bacsi Creative Commons License 1999.05.11 0 0 350
Na csak annyi, hogy szombaton megvolt Berku eskuvoje. Persze sutott a nap, csicseregtek a madarak es aznap Berku volt a legcsinosabb menyasszony a Foldon. Es, hogy ez mennyire igy volt, tanusitja Thor, Odin, Bugi neni es jomagam, akik szerenyen meghuzodva a hatterben, reszt vettunk ezen a fontos tarsadalmi esemenyen. Sok boldogsagot kivantunk nekik akkor is es azt tesszuk most is.
Sinkovics Piroska Creative Commons License 1999.05.10 0 0 349
Kedves Biga!

Örömmel olvastam, Nektek is aug. 21-e lesz az esküvőtök, akárcsak nekünk. Nos, kicsit belekontárkodok a kérdéseidbe... Iletve megpróbálok válaszolni rájuk. Nos, csak a tapasztalataimat tudom leírni. Sok rokonunk él vidéken, ott még ma is szokás - sőt elengedhetetlen! - a koszorúslányok kiválasztása és felkérése. Én is voltam már koszorúslány kétszer is! Harmadszor már nem mertem elvállalni, mert babonás vagyok: azt tartják, aki 3-szor volt koszorúslány, az nem megy férjhez....
Nos, lássuk:
1. A koszorúslányok elsődleges dolga az, hogy emeljék a szertartás pompáját. A vőlegény részéről felkért k.lányok kékbe, a menyasszony részéről felkértek rózsaszínbe öltöznek (ma már ezt nem mindig tartják!). Ők gyakorlatilag az ifjú pár még ifjabb segítői is. A lányok segítenek (persze csak a nagyobbak!) az esküvői vacsora felszolgálásában, sőt, a táncban is jeleskedniük kell. Úgy is nevezik őket, mint kis menyasszonyokat, ezt támasztja alá a ruhájuk fazonja, formája is. Ők kísérik a menyaszonyt és a vőlegényt a menetben, és csak utánuk következik a násznép. A templomban is az első sorokban ülnek, a kisebbek szórják a rózsaszirmokat. Tehát ők inkább az esküvő díszei!
2. Mint írtad, fel kell őket kérni! Ebből is következik, hogy az esküvőn kiemelt státusz az övék! Megtiszteltetés ha valakit felkérnek koszorúslánynak!!! Sőt! Az első koszorúslány, mind közül a leginkább kiemelt pozició! Ő kíséri ugyanis a templomban a vőlegényt az oltárhoz, és utána átadja a helyét a templomi tanunak.
Általában a kislányok a legédibbek koszorúslányként..... Őket feltétlenül be kell öltöztetni, hatalmas élmény Nekik a habos kis ruhában pompázni, mellesleg - hidd el - nagyon emelik a hangulatot az apró és gyönyörű kicsi lányok a rózsaszirmokkal teli kosárkájukkal... De én először 16, másodszor 22 éves voltam, mikor az a megtiszteltetés ért, hogy korszorúslány lehettem.... Azt hiszem a kor nem számít, de ne feledd: CSAK HAJADON LEHET KOSZORÚSLÁNY! AKI MÁR ELVÁLT, VAGY FÉRJNÉL VAN, AZ NEM!
3. Természetesen! Naná, hogy kell neki kísérő! Hogy nézne ki egy lány bármilyen rendezvényen legyen az bál, vacsora pláne esküvő(!) kísérő nélkül!!!! Vagy hozza a barátját - gondolom szívesebben lenne vele párban - vagy keresnetek kell egy korbán hozzáillő partnert neki!
Sőt! Virágcsokorról is gondoskodnotok kell! Minden koszorúslánynak kell egy kis jelképes menyasszonyi csokrot készíttetni, lehetőleg egyformát.
4. Térjünk vissza rá aug. 22-én.... :-))))

biga Creative Commons License 1999.05.09 0 0 348
Sziasztok!

Már régóta olvassuk a topikot menyasszonyommal, hiszen minket is érdekel a téma: augusztus 21-én lesz az esküvőnk. Már eddig is sok hasznos ötletet kaptunk Tőletek, de szeretnénk most egy pár kérdést is feltenni.
1. Mi a dolga a koszorúslánynak (azon kívül, hogy szép és habos ruhában van)?
2. Általában kit szoktak felkérni erre a szerepre? Hány évesek szoktak lenni?
3. Kell-e nekik kísérő?
4. Leírná valaki rászletesen, hogy az esküvő napja hogyan telt? Mire kellett figyelni, milyen volt az időbeosztás stb...?
Előre is köszönjük!

Biga és Éva

paty Creative Commons License 1999.05.07 0 0 347
Szia Mindenki!

Egy időre sajnos én is eltűntem, de figyelmesen végigolvastam mindent. Még én sem vagyok esküvői lázban, akárcsak Piroska (a miénk egyébként aug. 28.-án lesz, tehát 1 héttel később), most a féléves vizsgáim kötnek le. A legfontosabbak, már így is el vannak intézve. A menyecskeruhámat varratjuk, de sajnos eddig 2 varrónővel is szerencsétlenül jártunk.

Berku! - Sok boldogságot kívánunk! Mindenképpen mesélj majd. Szorítunk a jó időért is, mert akárhogy is nézzük, azért fontos.

Bugi néninek jobbulást kívánunk! Várjuk vissza minél előbb!

Izsike! - A kérdésedre a válasz: igen, én már hallottam ilyesmiről, de szerintem mindenképpen kölcsönzőhely függő. Alaposan körbe kell érdeklődni, néhány telefon. Ja, és még valami, ha tényleg varratod, akkor jó néhány hónappal előbb kell elmenned a kölcsönzőhöz.

Üdvözletem: Paty

berku Creative Commons License 1999.05.06 0 0 346
Csepp,
válasz ment. Köszi a jókívánságokat! Te se izgulj! :-)
csepp Creative Commons License 1999.05.06 0 0 345
off
berku, ha gépközelben vagy, olvasd el a leveleidet is, please.
Help!!!

bocs az off-ért
és sok boldogságot,
ne izgulj!!!

berku Creative Commons License 1999.05.06 0 0 344
Piroska, :-)))
Egyébként ne higgyétek azt K.F. Nyúllal együtt, hogy olyan sok időtök van. Az csak úgy tűnik! :-))
Ha visszatértünk a nászútról, természetesen jön a beszámoló.
Valaki keresett korábban fodrászt. Ha bárkinek még szüksége van rá, tudok ajánlani! Az én szokásos fodrászom megbetegedett, és aki helyettesíti, fantasztikus frizurát kreált az én se rövid se hosszú hajamból. Idővel és kreativitással egyaránt rendelkezik. (Kálvin tér környékén.)
Előzmény: Sinkovics Piroska (343)
Sinkovics Piroska Creative Commons License 1999.05.05 0 0 343
berku: Szorítok Nektek! Ne aggódj, az égi áldás - reméljük - elmarad! Már ami az esőt illeti, ennek ellenére az áldás azért csak hadd jöjjön, igaz?! :-)

Ez a naptár mizéria úgy tűnik nem csak nálam arat! Én is bejelöltem már otthon, hány hét (így kevesebbnek tűnik) van még augusztus 21-ig! Lassan - sőt néha kifejezetten gyorsan - telnek a napok, a hetek! Most kezdek észbe kapni, hogy cirka 15 hét múlva én következem a sorban! Így már nincs is olyan messze, ugye?
berku:
Várjuk az élméynbeszámolót - részletesen - hogy sikerült életed egyik legcsodálatosabb napja! Ja, és nagyon-nagyon drukkolunk az eső miatt! Egyébként is lesz ott Valaki, Aki felmelegít, ha fáznál! :-)

berku Creative Commons License 1999.05.05 0 0 342
Rigoletta, egyrészt igazad van, de másrészt, ha már az ember úgy döntött, hogy parádét is szervez e jeles nap alkalmából, akkor szeretné, ha jól sikerülne. Annak idején a gimnáziumi ballagásomat mosta el az eső, de nagyon, mivel szabadtéren lett volna a záróünnepség. Nagyon el voltam keseredve, rosszul esett, hogy nem tudok méltóképp elbúcsúzni a négy évtől, ami tényleg mély nyomokat hagyott bennem. Na ehhez képest az esküvőnek végül is az eső nem sokat árthat, bár annak örülnék, ha nem lenne ilyen hideg, mint ma, mert akkor összefagyok a rövidujjú ruhámban.

csinnKA,
idegességem szerencsére alábbhagyott! Optimista vagyok! És ha nem is leszünk olyan szerencsések, mint Ti, ezt a napot akkor sem ronthatja el. Egyébként a nagyszüleim esküvőjén is esett az eső. (Persze, mert novemberben volt.) Idén ünnepeljük majd az aranylakodalmukat. Ennyit a babonákról...

Előzmény: Rigoletta (339)
csinnnKA Creative Commons License 1999.05.04 0 0 341
Nyuszika!
Ismerős! :-)
Én a benti íróasztal-naptáromba írogattam be a (nap)számokat visszafelé.

Berku, kiscsillagocska! :-)
Ne izgulj, minden jó lesz, majd leglátod! Amikor az esküvőn a barátnőm mamája észrevette, mennyire izgulok, a fülembe súgta: "Ne szarjál be, más is túlélte! És nem felejtsd el: ez életed legszebb napja, most mindenki rád figyel és mindenki téged irigyel!" Nu... így utólag visszagondolva belátom, igaza volt. ;-)
Ja... és nehogymá beijedj egy kis esőtől. Figyi! Tavaly május 16-án (nagy nap volt az is, elhiheted) ömlött az eső. De úgy, mintha dézsából öntötték volna. Hugicámmal együtt hazafuvarozott a vőlegény a fodrancstól kb. 10-11 körül, akkor még istenes volt (ahogy mondani szokás, "lógott az eső lába"). Aztán kb. délben elkezdett esni (esni? szakadni!!!), én 2-kor már sík ideg voltam, 1/2 3-kor bőgés befejeződött, mondván, hogy jönnek a vendégek. És képzeld el, hogy a felhőszakadásnak pontban 3-kor vége lett, 1/4 4-kor, amikor lementünk a ház elé, már félig felszáradt az eső. Mire a házasságkötőhöz értünk, kisütött a nap. Te, én olyan boldog voltam... de olyan! :-)
(Gondolhatod! Be voltam ijedve, hogy szép fehér selyemszatén cipőcském csupa-csupa sár lesz, hosszú ruhám dettó, hajamról a csillám lemosódik, frizurának annyi... szóval nem lett volna mindegy.)
Úgyhogy mondtam is, hogy szeret a jóisten, mert késő este, amikor kijöttünk az étteremből elindulni hazafelé, újból elkezdett esni. (De az már ugye nem számított.)

Szóval ne légy elkettyenve! ;-)

kockasfulunyul Creative Commons License 1999.05.04 0 0 340
Sziasztok!

Meg kell, hogy mondjam, hogy annak ellenére, hogy nem igen írogatok ide mostanában, azért olvaslak titeket.
Nagy erővel folyik az esküvői előkészület.
Most éppen zenekart keresünk, mert nem szeretjük azt a borzasztó lakodalmas csinnadrattát, mást viszont nehéz találni.
Aztán keressük a gyertyásokat, mert akarunk egy kis emléket adni a vendégeinknek.
Képzeljétek csak, voltam egy konferencián, ahol kaptam egy ajándék órát, ami 2000-ig számolja vissza a napokat. Ezt átállítottuk úgy, hogy az esküvő napján 0-zódjon. Így tudjuk mennyi időnk van még vissza. Ma éppen 131 nap. :-)))

Rigoletta Creative Commons License 1999.05.04 0 0 339
Bocsesz berku, én ezt ma hallottam reggel a TV-ben. Legyünk tényszerűek, drukkolni azért lehet. És ebben az egész parádéban nem a ruha, a hajviselet, a csokor, az időjárás meg ilyesmik a legfontosabbak. Egy esküvő szerintem teljesen másról szól.
Macs Creative Commons License 1999.05.04 0 0 338
Szia Berku!
Csakis az asszonyneveden írhatsz. Az IGEN után már asszony vagy.
Előzmény: berku (337)
berku Creative Commons License 1999.05.04 0 0 337
Kösz, Rigoletta. :-/
csepp, Neked tényleg köszönöm a biztatást! Valóban, többek között az idő miatt is izgulok, de elhatároztam, ha esni fog akkor sem hagyom a kedvem ezzel elrontani. Én is szurkolok Neked a júniussal kapcsolatban, tudod, bátraké a szerencse! :-)
Azt hiszem, mindent megszerveztünk, de annyi apró részlet van, aminél helyben derül ki hogy is lesz...
Például most jutott eszembe: az anyakönyvvezetőnél a régi vagy az új nevemen írok alá??

Bugi bácsi,
az esküvő a Bakáts téri házasságkötőben lesz, aztán vacsora a Városligetben (nem szabadtéren!), 30 fővel.

Előzmény: csepp (335)
Bugi bacsi Creative Commons License 1999.05.04 0 0 336
Bugi neni csokoltat mindenkit, nehany napig kuralja a megfazasat, de mindig erdeklodik, hogy mi ujsag Veletek.
Berku eskuvojen nem fog esni az eso, mert morcos lennek.
csepp Creative Commons License 1999.05.04 0 0 335
A hétvégén ragyogó idő lesz, és szorítok Neked berku, illetve Nektek, biztosan nagyon szépek lesztek és remekül fog sikerülni!

Bárcsak már vettem volna a bátorságot, de még sajnos mindig nem, tudod, miről beszélek, valószínűleg majd június elején.

Bugi néni,
Nekem is vékonyszálú a hajam,
de szerencsére nem kevés.

Rigoletta Creative Commons License 1999.05.04 0 0 334
A hétvégén zuhogni fog.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!