Keresés

Részletes keresés

Bugi bacsi Creative Commons License 1999.05.04 0 0 333
Berku!
Hol is lesz a nagy esemeny?
berku Creative Commons License 1999.05.04 0 0 332
Már csak négy nap.... Nagyon izgulok!!!
izsike Creative Commons License 1999.05.03 0 0 331
Hát én még egész az elején írtam ide, de azóta is lelkes olvasó vagyok.
Most aziránt szeretnék érdeklődni, hogyha én pl. kinézek magamnak egy ruhát ujságból, internetről stb, akkor azt megcsináltatja nekem egy esküvői ruhaszalon kölcsönzésre olcsóbban, szóval úgy hogy ők megvarratják, én kikölcsönzöm, aztán ők majd mégtovább kölcsönzik?
Sinkovics Piroska Creative Commons License 1999.05.03 0 0 330
Sziasztok!
Már kétszer is írtam Nektek, de sajnos mikor már megírtam hosszú-hosszú művemet, mindkétszer lefagyott és fuccs....
Nos, most remélem nem így lesz!
Szóval, lassan költözünk...! Úgy örül a szívem! Végre összeköltözhetünk! Úgy néz ki, megnyertem a harcot - bár nem szeretném elkiabálni! -, kedvesem JÖN, a mama pedig marad, a fiacskája nélkül!
Gyönyörű esküvői ruhákról írtatok, még szebb csokrokról, hogy a frizurákról ne is beszéljek....! Én még mindig nem égek az esküvő lázában... lefoglal a közös otthonunk tervezgetése....! De mostmár lassan el kell kezdenem szoktatni magam a gondolathoz, hogy nemsokára itt a nagy nap! Még olyan messzinek tűnik, de épp ezért olyan hamar itt lesz, és félek ha nem kezdem el már most szervezni, akkor valami fontos lemarad.... Gondoljátok el! Augusztus 21.! Az mindjárt itt van! :-)
Az én ruhám egy Demetrios lesz. Hosszú, selyem, uszályos, szóval csodaszép! Igazából én tüllt szerettem volna, de ismerem a párom véleményét a tüll ruhákról:" Ugye nem akarsz függönybe öltözni az esküvőnk napján?". Nos, ezek után, úgy döntöttem, lemondok az általam megálmodott ruhacsodáról és választom a selymet. Bár, mondhatni az még szebb, mint a tüll... A csokor terén attól félek megingathatatlan agyok: 27 szál (ugyanis 27 éves vagyok) vérvörös rózsa. Írtátok, hogy már nincs divatban... De én azt hiszem, nem divat kérdése. Inkább ízlés kérdése. És én igazából a kerek csokrokat szeretem. Nem tudom, mondjátok szerintetek illik a kerek csokor a nagy uszályos selyemcsodához? Nem szeretnék nagy csokrot! Inkább kis, tömör legyen! Várom a véleményeteket!
Vezetéknév:
Nos, én N-né Sinkovics Piroska leszek. Párom teljesen szabad kezet adott abban, hogy eldönthessem mit szeretnék. Nem haragudna, ha maradnék a lánykori nevemnél, de én ragaszkodom ahhoz, hogy a nevemmel is kifejezhessem, mi összetartozunk, egy család vagyunk! Ugyanakkor két okból sem szeretnékj N. J-né lenni!
1. Az édesanyja is pont ezt a nevet viseli.
2. Ha megtartom a lánykori nevemet is (N-né Sinkovics Piroska), ezáltal megőrzöm a régi személyiségemet is (bár tudom ez nem a név függvénye, de remélem értitek mire gondolok!), és persze az összetartozásunkat is kifejezem. Nos, így a kecske is jól lakik..... :-)
csinnnKA Creative Commons License 1999.04.28 0 0 329
Kedves Adria! :-)
Tényleg gyönyörű volt a ruhád, és igazad van, illett hozzá a fehér csokor (sőt, szerintem csak ez illett hozzá, így volt menyasszonyi a szerelésed, egy tarka-barka csokorral talán csiri-csáré lett volna). Én viszont nem a színes menyasszonyi ruhákról beszéltem, hanem a spórolászatilag nem vadonatúj ("elsőruhás") menyasszonyi ruhát választottakról. Ami engem elborzasztott, az az, amikor szürkülő-sárguló használt menyasszonyi ruha kopottas-piszkos jellegét csak még inkább kiemelte egy gyönyörű, hófehér(!) menyasszonyi csokor. Érted? Szóval a nem hófehér (de amúgy fehérnek álcázott) ruhákra gondoltam. :-)
A csontszínű, vajszínű, ekrü színű ruhák szépségét is agyoncsapja a hófehér csokor. Színes menyasszonyi ruhához viszont gyönyörű. :-)
Bugi néni Creative Commons License 1999.04.28 0 0 328
berku!
Az új Esküvő alatt a Magyar Esküvő 1999/2-es számát értem.
Előzmény: berku (326)
Bugi néni Creative Commons License 1999.04.28 0 0 327
Kedves csepp!
Roppant egyszerű kontyom volt, annyit még tudni kell a hajamról, hogy nagyon vékonyszálú. A konty maga elméletileg egy fortuna-tölcsér, ami fent nem volt nyitott. A két oldalán egy-egy tincset pedig "csigába tekerve" tűzött meg a fodrász úgy, hogy a megtűzés nem látszott. A konty oldalába pedig rezgőt (igen, élő virágot) tűzött. A fodrász a XI. kerületben van, ha érdekelnek a koordináták, mail-ben elküldöm.
A ruhát egyébként a Fehér Szalonból kölcsönöztem még tavaly.
Előzmény: csepp (324)
berku Creative Commons License 1999.04.28 0 0 326
"Megint oda lyukadunk ki, hogy az a nagy önmegvalósító, akinek
sikerült férjet fogni? Annyira nagy eredmény ez, hogy már bemutatkozáskor világgá kell kiabálni?"
Én egyáltalán nem így gondolom, de vannak, akik igen; viszont szerintem a legtöbben egyszerűen megszokásból veszik fel valamelyik -né formát. Viszont akit kényszerítenek erre...Nagyon szomorú!!! Annak a nőnek már lehetnek elképzelései, mit várhat a házasságától. :-((
"1ébként meg rólatok akik -né nélkül veszitek fel a férjetek családnevét senki nem fogja tudni, hogy férjnél vagytok. "
Tudom, de engem nem zavar. A jelzés elsősorban a páromnak, ill. a családomnak szól, nem az egész világnak. Az meg nekem is tetszik, hogyha gyerekeink lesznek, akkor mindannyian ugyanazt a vezetéknevet viseljük majd.
Kicsit off, de az viszont nem tetszik, ha a gyerek pontosan ugyanazt a nevet kapja, mint az apja. Ill. - nálunk előfordulhatna - hogy a lánygyereknek ugyanaz a neve, mint az anyja új neve. Még a végén összekevernénk a leveleinket! :-) Van a rokonságunkban egy család, ahol él négy generáció, melynek első férfi képviselőit ugyanúgy X.Y- nak hívják. Tehát Papától a dédunokáig: X.Y.1., X.Y. 2...stb. Szerintem rémes.

Más: az a kék ruha a csatolt képen gyönyörű!

Bugi néni, "új" Esküvő újság alatt a most megjelentet érted? Az sajnos nincs meg nekem, talán könyvtárban, vagy valahol meg tudom nézni.

Előzmény: Thor (315)
Laci Creative Commons License 1999.04.28 0 0 325
Nahát, hogy csak most találtam meg ezt a topicot!

Nos, nekünk januárban volt az esküvő a Penteházy Club-ban. Mindenkinek tudom ajánlani nagyon színvonalas, és nem is drága szerintem, plusz még egy faházat is adtak a nagy napra és a nászészakára. Nekünk úgy volt, hogy egybe volt a polgári, meg az egyházi. Először jött Savanyú János az önkormányzattól, mindenki únta, még jó, hogy előre megmondtuk neki, hogy a minimum műsort kérünk. Aztán az egyházi, ott a lelkész nagyon jófej volt, és nagy sikert aratott, főleg a keresztények körében :).
Utána pedig elutaztunk valami jó kis meleg helyre két hétre (Brazília). Hát elég jól sikerült az egész, és most is fantasztikusan érzem magam, az én kis feleségemmel :)

Haonló örömeket nektek is!

Üdv,
Laci

csepp Creative Commons License 1999.04.28 0 0 324
Bugi néni!

Az a ruha nekem is nagyon tetszik, meg a Venus szalon oldalain az alsó sor bal szélső ruhája.
A kedvencem pedig az Athena modell, most nem jut eszembe, hogy melyik szalon.

Nagyon szépek vagytok a képen, ami az Iszoldaban van. Írnál arról, hogy hogyan volt elkeszitve a frizurad, mert a kep alapjan azt hiszem, hasonlo hajunk van.

En valami egyszeru frizut szeretnek, fatyol nelkul.

Koszi!

adria Creative Commons License 1999.04.27 0 0 323
bocs, elso probalkozasom volt ilyennel...
adria Creative Commons License 1999.04.27 0 0 322
Kedves csinnnKA,
egy adalek ahhoz, hogy nem csak a csillogoan feher ruhahoz megy a feher csokor lathato




itt.


:)))))
csok
Előzmény: csinnnKA (307)
Thor Creative Commons License 1999.04.27 0 0 321
Á dehogynem Bugi bácsi, ismerőseim között hemzsegnek az olyanok, akik csak úgy voltak hajlandóak feleségül venni szívük választottját, ha az -né lett. Persze jellemző, hogy a demokratikus szemléletűek azt hiszik, hogy mindenki hozzájuk hasonló :)
Előzmény: Bugi bacsi (317)
Yv Creative Commons License 1999.04.27 0 0 320
De az már tényleg komoly, hogy ez csak olyan esetben mükszik, ha mindkettőtöknek röwid newe wan. Mert a wőlegényem Kerékgyártó - ja és az én Szendeffy - m elég hosszú lenne wezetéknéwnek.
Előzmény: Yv (319)
Yv Creative Commons License 1999.04.27 0 0 319
Hé Thor:) Én nem komolyan írtam..:)))))
Előzmény: Thor (318)
Thor Creative Commons License 1999.04.27 0 0 318
Az már az ő problémájuk, hogy ki veszi fel kinek a nevét, megtartja, nem tartja meg, nehogy már nekem kelljen ezen előre gondolkozni!
Előzmény: Yv (316)
Bugi bacsi Creative Commons License 1999.04.27 0 0 317
Nalunk, mint annyi minden, a nevvalasztas is borzaszto demokratikusan zajlott. Bugi neni kivalasztotta maganak, hiszen neki kell viselnie. En nem szoltam bele, de nem tagadom, hogy tetszik a jelenlegi allapot. Nevileg most olyan, mintha testverek lennenk. Az O csaladneve nem volt kulonleges, tehat kulonosebb szivfajdalom nelkul megvalt tole. Szuletendo kisfiunk az aposom keresztnevet orokli es ezzel azthiszem ki is merult a nevkerdes a Bugi csaladban.

"Én pl. durva beavatkozásnak éreztem volna a személyiségembe, ha a férjem
elvárta volna, hogy felvegyem a nevét."

Azt hiszem nyugodtan nyilatkozhatok a ferjed neveben is arrol, hogy egy ferj biztos nem csinal problemat a jovendobeli nevevel kapcsolatban.

Meg egy szubjektiv velemeny : a nekem legjobban nemtetszo variacio a : Kovacsne Szabo Gizella .

Előzmény: Thor (315)
Yv Creative Commons License 1999.04.27 0 0 316
:)
Aztán gyermeked x y Zoltán találkozik a s Marikáwal, és eldöntik, hogy mindkettőjük wezetéknewét örökítik towább:) unokád x y a s Gyurika megint találkozik egy lánnyal..... :))))))
Egyre bonyibb lesz a dolog:)
Szerintem egy wezeték néw bőwen elég.
Előzmény: Thor (315)
Thor Creative Commons License 1999.04.27 0 0 315
Naigen, ezt nem értem, hogy miért kell jelezni? Megint oda lyukadunk ki, hogy az a nagy önmegvalósító, akinek sikerült férjet fogni? Annyira nagy eredmény ez, hogy már bemutatkozáskor világgá kell kiabálni? 1ébként meg rólatok akik -né nélkül veszitek fel a férjetek családnevét senki nem fogja tudni, hogy férjnél vagytok.
Én pl. durva beavatkozásnak éreztem volna a személyiségembe, ha a férjem elvárta volna, hogy felvegyem a nevét. Nem a személyiségjogaimba, hanem a személyiségembe. Mert miért ne lehetnék én ugyanaz (névileg is) mint házasság előtt? Szerencsére a férjem nemcsak, hogy nem várta el a névváltoztatást, de abban is benne van (és nem is vagyok benne biztos, hogy én vetettem fel), hogy a gyerekeink majd mindkettőnk családnevét viseljék.
Előzmény: berku (313)
csinnnKA Creative Commons License 1999.04.27 0 0 314
Thor & Berku!

Én azért vettem fel a férjem nevét, mert a sajátomat utáltam... na nem a Csillát, hanem ami előtte volt. (németből származott, évtizedeken át félre-anyakönyvezett, soha senki nem tudta pontosan leírni, kiejteni... fúj!)
Meg hát életem páráját úgy hívják, hogy Rózsa. Muszáj volt magamévá tenni (a nevét is)! ;-D
Mondjuk ha úgy hívták volna, hogy Végh Béla, akkor valószínűleg éltem volna tovább a nehezen kimondható lánynevemmel.
Én mindenesetre örültem az új nevemnek, noha elvi alapokra helyezve a kérdést én egy férfisoviniszta társadalom érthetetlen hibájának tartom, hogy elvárják: az asszony vegye fel a férje nevét. Pláne a terhesség és szülés körül (kórházban meg mindenfelé), mert a "férj családi név + asszony keresztneve" variációnál mindenki azt hiszi, hogy az illető lányanya, és ferde szemmel néznek rá. Vesszenek az előítéletek! :-)

berku Creative Commons License 1999.04.27 0 0 313
csinnKA,

meggondolom! :-)))

Thor,
szerintem sokan a névvel is jelezni kívánják, hogy sikerült férjhez menni. Valahol én is szeretném ezzel is mutatni, hogy a páromhoz tartozom. Amit nem értek, ha vki válás után is megtartja az asszonynevét. Anyukám is így tett, amikor megkérdeztem miért, azt mondta, nem akarta, hogy azt higyjék, leányanya. Talán ez ma már nem olyan probléma.

Bugi néni Creative Commons License 1999.04.27 0 1 312
Nálam például az is az indokok között szerepelt, hogy Vargából tizenkettő = egy tucat. Bár pont most ért egy meglepetés, ugyanis jelenlegi vezetéknevem nem túl gyakori, de pont a Klinikán derült, ki hogy él a Fogarasi úton valaki az én nevemmel. (Az esküvő előtt legalább 5-10, velem 100%-osan azonos nevű embert ismertem)
Előzmény: Thor (310)
Yv Creative Commons License 1999.04.27 0 0 311
Ha egyforma a newük, akkor az jelzi, hogy egy család wagyunk. Szerintem.
És én nagyon Ádámhoz akarok tartozni. Tehát a "Kovács Jánosné" forma mellett döntöttem. :) Wagyis, fogok dönteni, ha wégre walahára el jön a nagy nap.
Előzmény: Thor (310)
Thor Creative Commons License 1999.04.27 0 0 310
Aranyos Bugi néni :))))))))) hát persze, ez teljesen logikus! De én azt kérdezem a nevüket megváltoztatóktól, hogy MIÉRT?
Berku: mert nem tetszik a mostani vezetékneve. (Teljesen érthető indok)
Más?
Előzmény: Bugi néni (308)
csinnnKA Creative Commons License 1999.04.27 0 0 309
Bugi néni! :-)
A szomszéd leányzó csokra dettó... és gyönyörű volt! (Sajna 2 hónappal később, mint a miénk, ezért én már lecsúsztam a koppintásról, de jószerivel az övé volt az egyetlen bukéta, ami már majdnem jobban tetszett, mint a sajátom! :-)

Berku!
Vajszínű csokor nagyon RULEZ, gondold meg!!! :-)

Előzmény: Bugi néni (308)
Bugi néni Creative Commons License 1999.04.27 0 0 308
berku!
A ruhám az új Esküvő c. lapban van a Venus Szalon hirdetésében: legalsó sor, 3. kép.
A én csokrom rózsákból és liliomból állt és vajszínű volt.
Thor,
én is "eldobtam" leánykori vezetéknevem és a keresztnevem elé felvettem Bugi bácsi vezetéknevét - különben hogyan lehetnék Bugi néni???
Előzmény: berku (305)
csinnnKA Creative Commons License 1999.04.27 0 0 307
Berku,
hát sajnálom, ha nem. Mondjuk a távolság valóban elég (nagy) visszatartó erő. Ha Mártit ott találtátok volna, biztos nincs az a földi hatalom, ami kiszakított volna a fogságából, mert -mint mondottam volt- a csaj egy tipikus "Sziporka szívem", 5let-hegyekkel. De ha a közeletekben van egy megbízható(!) virágos, ippeg ő is össze tud dobni egy esküvői csokrot. Mellesleg a barackszín tényleg nagyon szép... a húgomnak olyan csokra volt. Valami csoda!
/Nekem csak azért nem, hogy még véletlenül se legyen egyforma vagy hasonló az övével... tudod mi van! ;-) /
A fehér csokor személy szerint nekem is nagyon tetszik, én azért nem választottam, mert "túl szűziesnek" tartottam (így túl a harmincon). Fiatalabb "versenyzők" persze választhatják! ;-)
Viszont csakis és kizárólag vadonatúj, csillogóan hófehér ruhához, máskülönben a fehér, de már használt, kopottas, sárguló-szürkülő, illetőleg a "nem hófehér típusú" (ekrü stb.) menyasszonyi ruhák is kifejezetten koszosnak látszanak a hófehér virágok társaságában. Szóval erre is nagyon kell ám vigyázni!
(Márti virág vagy sem, legyen nagyon szép a csokrod. Ne feledd, a ruhád után a virágodon legeltetik szemüket a vendégek a legtöbb ideig.)
Előzmény: berku (305)
berku Creative Commons License 1999.04.27 0 0 306
bocs: (név nélkül) helyett: -né nélkül
berku Creative Commons License 1999.04.27 0 0 305
Most látom, hogy átléptük a 300-at is, örülök, hogy így virul ez a topic!:-)
Bugi néni,
a ruhám a januárban (?) megjelent Esküvő újságban van benne, ami most jelent meg a napokban, azt nem láttam. És a Tiéd? Melyik újság, melyik ruha? A fényképen, amit küldtél, nem látszott.

Thor,
szerintem kitárgyalhatjuk itt a névviselést. Engem igazából a Kovács Jánosné féle variáció borzaszt, miért kell az ember lányának még a keresztnevét is elveszítenie? Azt hiszem a magyar nyelv ezen a ponton egyedülállóan hímsoviniszta. Én a párom vezetéknevét fogom felvenni (név nélkül) a saját vezetéknevem úgysem szeretem. Meg lehetne ideologizálni, hogy ez jelképezi, hogy mi most már egy család leszünk. De ha nem tetszene a neve, nem venném fel. Egyszer hallottam egy elkeseredett fiatalasszonyt, akinek a Pelikán nevet kellett (???) felvennie.

csinnKA,

hát elmentünk tegnap a virágoshoz, de Mártit nem találtuk ott. Megnézegettük a katalógust és a fényképeket. A csokrok valóban szépek, de őszintén szólva nem találtam őket annyira különlegesnek, mint amennyire az üzlet tőlünk messze van. (Majd egy óra autózás lenne oda-vissza.) Úgyyhogy azt hiszem, maradunk egy közelebbi virágosnál. De azért nem bánom, hogy megnéztük! Pl. filóztam a barack vagy fehér összeállításon, az egyik képet nézve rájöttem, hogy vegyíteni is lehet, és nagyon jól néz ki.

Előzmény: Bugi néni (303)
Thor Creative Commons License 1999.04.26 0 0 304
Jéjéjéééééé! Lányok, mi a francért kell(ett) megváltoztatni a neveteket? Vagy nyissak erről új topicot? Nekem eszembe se jutott, hogy másképp hívjanak csak azért mert férjhezmentem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!