Keresés

Részletes keresés

Lora Creative Commons License 1999.03.02 0 0 25
A fodrásszal tényleg nem árt vigyázni. Én például mindent leegyeztettem a fodrászommal, volt próbafrizura meg minden. Megbeszéltük, hogy az esküvő napján délelőtt mikor menjünk be, hogy időben készlegyek és ne kelljen rohanni. Ezekután én odamentem 1/2 9-re a fodrászüzlethez, ami szombaton ugyan nincs nyitva, dehát megbeszéltük, hogy jön a fodrászom és kinyit. Eltelt 1/4 óra, 25 perc fodrász sehol. Otthoni számát nem tudtam. Pánik. Telefon ide-oda. Senki nem tud semmit. Végül a barátnőm javasolta, hogy ott van az utca végén a Hajas, menjek be, kérdezzem meg elvállalnak-e. Szépen el is ballagtam oda a két unokahugommal (koszorúslányok), és mondtam mi történt. Szerencsére elvállalták és nagyon profin és szépen és (fontos !) tartósra csinálták meg a hajam. Úgyhogy minden jó, ha a vége jó.
Alfredné Creative Commons License 1999.03.02 0 0 24
A bárzene alatt olyan élő zenét értek, ahol ül egy zongorista és játszik. Nálunk a vendégek száma miatt (kb. 100) volt mellé egy dobos is. Ára: kb 20 eFt. Még megfizethető.
A fodrásszal próbafrizurákat érdemes csináltatni, egy teljes nap, és rengeteg türelem mindkét részről.
Az én frizurámat neves mesterfodrász készítette, volt próbafrizura is, de mégis "átszereltem".
A meghívót 2-4 héttel az esküvő előtt kell kézbesíteni.
mokusleqvar Creative Commons License 1999.03.02 0 0 23
OFF
A bombonier porcelánból vagy üvegbôl készített díszes, fedeles doboz; édességeket, cukorkákat tartanal benne. (Gondolom, tipikus jajnemistudommitvegyek-típusú nászajándék lehet.)
Rohi Creative Commons License 1999.03.02 0 0 22
Amire érdemes odafigyelni:
A fodrász ! Nem árt, ha jóval az esküvő előtt kigondoljátok, és persze a ruha függvényében előre megcsináltatod a frizurát, nehogy akkor derüljön ki, hogy 1. Szar a fodrász (velünk ez történt)
2. Abszolúte nem megy a ruhához, hozzád meg végképp nem.
Nem írtad hány órától lesz a szertartás, mert az is meghatározza a napirenet.
Mi úgy jártunk, hogy csak 11.15- től volt már hely, mert túl későn( 3 hónappal előtte) kértünk időpontot. Nem tudom nálatok hogy van, de Nyíregyházán csak szombaton van esküvő. Pénteken csak külön protekcióval, és akkor is csak délelőtt.( nesze neked demokrácia)
Szóval a ceremónia napján Neked a legfontosabb dolgod a fodrász, a smink,
és a ruha legyen. Azt hiszem nem is nagyon marad másra időd.
A zenekar: mi elvittük a HIFi -t otthonról, és megkértem egy meghívott barátot, hogy kezelje a dolgokat. Ez a legolcsóbb.
Azt én is csak tanácsolni tudm, hogy a család problémás tagjait NEM SZABAD meghívni. Többet árthat az ottlétük, mint az esetleges sértődésük.Nekünk szerencsénk volt, mert mindkét család belement, hogy csak a legfontosabb családtagokat hívjuk meg, így a meghívottak felét a barátok teték ki.
Hogy az evés után mivel lehet kitölteni az időt, azt nekünk sem sikerült megoldani. Egy ötlet: Fel lehet bontani egyenként a nászajándékokat. Persze ebből is adódhat sértődés. Csak óvatosan kell csinálni.
Már nem emlékszem, hogy a mi esküvői tortánk mennyibe került, de a szeletenkénti 600 forintot őrült soknak találom. Ez nyílt rablás !
Most ennyi jutott az eszembe.
Sziasztok
Rohi
berku Creative Commons License 1999.03.02 0 0 21
izsike,
szerintem ne mondj le az álmaidról! Ahogy már írtam: esküvő + utazás! A ktg-ek elég tág határok között mozognak. Az Articsóka étteremben pl. azt mondták, mondunk egy árat vacsorára/fő és arra tesznek menüajánlatot. (Mi végül más hely mellett döntöttünk.)
izsike Creative Commons License 1999.03.02 0 0 20
Lehet több értelme van utazni, no de a hagyományok?! Meg a gyerekkori álmok?!
Vanek Creative Commons License 1999.03.01 0 0 19
Hát két koporsó, az félmilla, sírhely 200e ceremónia 50e virág 50e, tor 3500/fő azaz 110e (105e) egyéb apróságok, váratlan kiadásokra 50e.
Azaz összesen 960.000 Ft.
Ennyiből a világon szinte bárhova elmehettek két hétre, luxuskörülmények közt, vagy kb 4*2 hétre repcsivel valamelyik Görög szigetre, költőpénzt is beleértve. Minek van több értelme?

Vanek -a megmentő-

izsike Creative Commons License 1999.03.01 0 0 18
Mi is most kezdenénk neki az esküvői előkészületeknek, csak nagyon sok a homályos pont
Szakértők! Kb 30 fővel számolva ha a gyűrű megvan mennyi???
Vanek Creative Commons License 1999.03.01 0 0 17
Istenem, hát hiába beszél az ember. Mi a francnak esküvő. Plána ha dréga és szar is.
Az esküvőre szánt pénzből meg jónéhány "nászútra" el lehet menni...
Akkor meg minek kell tragédiával indítani.

Vanek -a megmentő-

berku Creative Commons License 1999.03.01 0 0 16
Szia Thor!
Szerencsére a gyűrű már megvan, a ruhát is lefoglaltuk múlt héten, csak azt nem tudom még, hogy tudok majd mozogni benne? De a varratás ötlete jó lehet a húgomnak valamikor. (Ő úgyis teljesen sima ruhát szeretne) A résztvevők listája is nagyjából megvan, szerencsére családom önként lemondott néhány nemkívánatos rokonról. A Mostohával is beszéltem, megígértük, hogy személyesen elvisszük a meghívót. Bár apám azt mondta, nem tudja megígérni, hogy el is jönnek. :(( Anyám persze meg a Mostohának nem örülne, de valagyogy majdcsak ellesznek. Hát igen, pont a barátok, akiken még én is gondolkodom, egyrészt a pénz miatt, másrészt, van akivel már megritkult a kapcsolat, de nemrégen még szoros volt.
Tényleg, a meghívót az esküvő előtt mennyi idővel illik kézbesíteni?
Emlékszel még, milyen volt az utolsó napi beosztásod? Leírnád?
Előzmény: Thor (12)
Thor Creative Commons License 1999.03.01 0 0 15
Én nem mondtam, hogy végül egy barátunkat sem hívtuk meg! Meghívtunk néhányat, mert megegyeztünk abban, hogy ha már ennyit költünk és állítólag ez A MI ESKÜVŐNK, akkor talán nekünk is jól kellene érezni magunkat, és hadd legyen ott néhány ember, akivel szóbaállni. Nem annyival több költség az a pár ember, mint amennyit emel minőségben a fílingen.
Előzmény: DONCARLOS (14)
DONCARLOS Creative Commons License 1999.03.01 0 0 14
hát én is nyakig vagyok az esküvöm szervezésében. az a tapasztalatom, érdemes mindent 3-4 hónappal elöbb elintézni, akkor még nincs akkora nagy tülekedés, és még te sem vagy teljesen ideges.
Sajnos a barátainkat mis em tudjuk a vacsorára meghivni, mert csak a család 80-100 föt tesz ki, s mind meg kell hivni.
nászut nélkül félmillió a költség.szerényen számolva.
originalqszi Creative Commons License 1999.03.01 0 0 13
Esküvőből elég egy darab:-)))))...az életben:DDDDD
Thor Creative Commons License 1999.03.01 0 0 12
Bocs berku, elhanyagoltalak.
Én sem tudom, mi a bombonier, de valami 20adrangú fontosságú kellék 200 fős esküvőkhöz.
Nem érdemes zenélőket hívni, bár attól függ mennyi pénzetek van.
Kb ekkora esküvőnk volt nekünk is, de szervezés az kellett hozzá rendesen. Javasolom, hogy az utolsó hétre készíts menetrendet, különben állatira összekuszálódik a program. (Mi is utolsó éjjel mentünk még el átalakíttatni a koszorúslány ruhát a húgomnak (Igaz, hogy külföldről jött aznap, úgyhogy nem lehetett előbb), gyűrűt az utolsó napig nem találtunk olyat, ami egyszerre teljesíti ama két feltételt, hogy tetsszen és meg is tudjuk fizetni. Az utolsó napom nekem is percre be volt osztva, csak épp a tortával késett kicsit a cukrászda, ezért, hogy ne csússzon az egész napi program, még egyszer vissza kellett oda menni, ahelyett hogy megvártuk volna, ez persze még zsúfoltabbá tette az amúgy is zsúfolt napot. Ezeket persze mind túl lehet élni, a legstrapásabb a dolog érzelmileg: tekintettel lenni mindenki érzékenységére (Mostoha topic), összeválogatni a meghívandókat, úgy hogy anyagilag se gebedjünk belé és mindenki ott legyen, akinek ott kell lenni. Ebben a legcikisebb az, hogy anyagi megfontolásból az ember elkezdi a barátait levagdosni a listáról, mert ugye az érzékeny rokonokat nem lehet, aztán egy adott ponton azon kaptuk magunkat, hogy nem lesz olyan meghívva, akit szeretünk is, csak a "kötelezőek". A költségvetést készítsétek el, aztán szorozzátok meg 2-vel, kb. annyira lehet számítani a végén.
Ja, 5let: a ruhámat varrattam, így pont olyan lett, amilyet akartam és kb. 1/3-ába került a kölcsönzőinek. (Normális kölcsönzői ruhák 50-60.000 Ft-nál kezdődnek)
Előzmény: berku (5)
berku Creative Commons License 1999.03.01 0 0 11
Rohi,

az esküvő szombaton lesz és vasárnap szeretnénk elindulni a nászútra.
"Ja, PÉNZ, PÉNZ PÉNZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!:)"
Hát igen...

Alfredné,
bárzene alatt gépi zenét értesz? Túl sok részletről nem tudok beszámolni, amit már tudok: polgári esküvő lesz, házasságkötő műsorral már lefoglalva (a IX: ker.-ben egész méltányos árat számítanak), utána vacsora egy borozóban. A torta is az egyik, amiért arcpirító összeget kérnek. (600 Ft/szelet). Túl sok tapasztalatom nincs, csak falusi esküvőkön voltam gyerekkoromban, na azt tudom, hogy olyat nem akarok. Főleg a vacsora menete kérdéses, odamegyünk, megesszük, kész? Ötletek?
A másik kérdés, az előkészületek. Frizura, ruha smink, kb. mennyi időt vesz igénybe? Nagyon kényelmetlen, ha nem jön ki a fodrász? És tud vki egy jó kozmetikust, aki elegáns, szolid sminket készít?

Alfredné Creative Commons License 1999.02.28 0 0 10
Nekünk 97. szeptember 27.-én volt az esküvőnk.
Mi sem akartunk lakodalmat, hanem inkább esküvőt, vacsorával.
Mindent magunk szerveztünk. A legnehezett a vendégek összeválogatása volt, az összes sértődéssel, haraggal stb.vel együtt.
A tapasztalat azt mutatja, hogy ha van rá elég pénzed, akkor viszonylag egyszerűen meg lehet oldani egy csomó dolgot. Egyébként pedig készülj fel arra, hogy minden érintett tudja, hogy az esküvő egyszer van, (vagy legalábbis ekkor még te úgy gondolod), ezért arcpirító összegeket fizettetnek ki veled mindenért. Anyagilag arra kell felkészülni, hogy a vacsora az összes költségnek kb. a fele. A többi kis (10-30 eFt) "egyéb" kiadásokból áll össze. PL. A zene a házasságkötőben, ária, virág a templomban, az autódíszítés stb.
A zenére tudom ajánlani, hogy nekünk "bárzenénk" volt, amire, ha valaki akart, még tudott táncolni, de inkább háttérzajként szolgált.
Ha van rá anyagi fedezeted, akkor Pl. Mi béreltünk motoros rendőröket, akik vezették a sort, és szírénázva mindenkit lesöpörtek az útról.
Írj részleteket a tervekről, akkor megpróbálok segíteni.
LUCzI FERencz Creative Commons License 1999.02.28 0 0 9
Vanek rulez!!

Bitangul egyetértünk!

Planney Creative Commons License 1999.02.28 0 0 8
Vanek:
Osztom a velemenyed... :-)

Planney

Előzmény: Vanek (2)
Rohi Creative Commons License 1999.02.28 0 0 7
rábizuk=rábíztuk
Előzmény: berku (5)
Rohi Creative Commons License 1999.02.28 0 0 6
Kedves berku!
Az én esküvőm is kis létszámú volt(42)
Nálunk nem volt zenekar. Persze azért sem, mert őszintén utáljuk a "lakodalmas zenét". A rendezést pedig rábízuk egy étteremre, ahol panzió
is működött, így az esetleges elszállásolással sem volt gond.
Egy ötlet, amit Nekünk nem sikerült megvalósítani:

Az esküvő után RÖGTÖN induljatok el a nászútra.

Ja, PÉNZ, PÉNZ PÉNZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

Előzmény: berku (5)
berku Creative Commons License 1999.02.25 0 0 5
Szia Thor! Mitől volt strapa és "nem semmi"? Mi sem akarunk túl nagy felhajtást, kb. 30 vendég lesz a vacsorán. Érdemes ilyen létszámhoz zenélő emberkéket hívni? Mi az a bombonier?
Előzmény: Thor (3)
Wágner úr Creative Commons License 1999.02.25 0 0 4
Arra kell vigyázni, hogy legyen elég Sör! Mer' ha a násznép bedühödik....
Thor Creative Commons License 1999.02.25 0 0 3
Ajjaj, berku, hát először is kondizzál sokat, hogy majd jól bírd a strapát.
Nekem most volt szeptemberben, hát nem volt semmi! Pedig nem is volt igazi nagy felhajtás.
Összeszedni az eszem nem tudom, hogy szép kerek összefoglalót írjak, hogy mit igen és mit ne, de kérdezz és válaszolok. Persze, mondom, nem volt igazán nagy esküvő, úgyhogy bombonier és limuzin kérdéskörében én sem vagyok tájékozott.
Vanek Creative Commons License 1999.02.25 0 0 2
Nyuszika drága!

Itt vagyok ám, figyelek.
A legjobb esküvő az elmaradt esküvő, vagy a legádázabb ellenségeink esküvője. A barátainknak ilyen rosszat nem is kívánnánk.
Még jelentkezem.

Vanek -a megmentő-
kockasfulunyul Creative Commons License 1999.02.25 0 0 1
berku, dehogy!:))
Igazság szerint csak azért nem, nyitottam én, mert még mindenki azt hinné, hogy csak ekkörül jár az agyam. Pedig nem is. Vagy igen?

A válasz egyébként Vanek (úr), a drága jótét lélek szerint szerintem egy bomba. Ha már addig nem sikerült megakadályozni. Vagy egy nyúlpaprikás...:))


A válasz engem is érdekel (természetszerüleg).
Előzmény: berku (-)
kisvacak Creative Commons License 1999.02.25 0 0 0
Ami hirtelen eszembe jut: a házasságkötő teremhez nem ajánlott túl korán érkezni, mert esetleg még ott tartózkodik az előző boldog - már összeadott - pár és a rokonság... Keveredtem hasonló helyzetbe, brrrr...
Ígérem összeszedem a gondolataimat és a "szervezést" illetően jelentkezem még!
Előzmény: berku (-)
berku Creative Commons License 1999.02.25 0 0 topiknyitó
Kockásfülűnyúl ötlete alapján (remélem, nem haragszol) új topicnévvel ismét feltenném a kérdést: Mi kell egy jól sikerült esküvő megszervezéséhez? Milyen apróságokra kell figyelni, milyen malőröket tanácsos elkerülni, milyen ötletekkel lehet még szebbé tenni ezt a napot?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!