Keresés

Részletes keresés

öreg_néne_b Creative Commons License 2019.06.24 0 0 10919

Én külön készíteném el, a füstölt íz könnyen dominálhat a rókagomba enyhe íze felett.

Előzmény: nagypapi51 (10918)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.06.24 0 0 10918

Rókagombás korhelyleves?

 

Előzmény: comad3 (10917)
comad3 Creative Commons License 2019.06.24 0 0 10917

Le akarom üríteni a fagyót, van benne 1kg rókagomba meg a húsvéti sonka főzőleve, azt se akarom kiönteni. Van valakinek valami ötlete?

 

Zsur, Kardán, guszták a kaják, pláne annak a fényében, hogy éppen zacskós leves meg bóti cordon bleu van csak ebédre :-/

Pierr_Kardán Creative Commons License 2019.06.24 0 0 10916

A hétvégén volt egy kis tárcsázás :-)

 

 

ZsuR Creative Commons License 2019.06.24 0 0 10915

...amikor a csontot kezzel ki lehet venni - kesz.

Előzmény: ZsuR (10914)
ZsuR Creative Commons License 2019.06.24 0 0 10914

Ket oraja sul folia alatt 200 C fokon... mar majdnem kesz... meg egy 1/2-3/4 ora - es a csontok ki fognak esni belole...

zsandár Creative Commons License 2019.06.14 0 0 10913

Bármit..A kecskehús az egyik legtisztább, legfinomabb hús.Nálunk is voltak már finnyagép vendégek, a végén  kétpofára ették a pörköltet...Szoktak az idősebb kecskéhez birkafaggyút is főzni, akkor meg olyan, mint a birkapörkölt. 

Előzmény: Pierr_Kardán (10885)
zsandár Creative Commons License 2019.06.14 0 0 10912

Üdv újra a topicban !  Évek óta görcsölsz a grillen, ami pedig roppant egyszerű, egy lényege van a normális parázs ..Nem is kell feltétlenül faszén, sima keményfából is lehet csinálni, csak ki kell várni.. Pl.  2 -3 egész csirkéhez  elég kb 6-8 kiló akác..Felhasogat, tüzet rak, vár 3-4 sörivásnyi időt és már kész is a tökéletes parázs..ennyi..A tp. lényege az, hogy variáld a módozatokat: grill-bogrács-tárcsa  .

Előzmény: comad3 (10899)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.06.11 0 0 10911

Én pont az Auchanból vettem, de árulják sok helyen. Nekem bevált.

Előzmény: Pierr_Kardán (10909)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.06.11 0 0 10910

Lángőr a hivatalos neve, az Auchanban is kapható.

 

Előzmény: Pierr_Kardán (10909)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2019.06.11 0 0 10909

Azt a kerek lyukakkal ellátott hengeres izét, ami a tárcsa alatt van, azt hogy hívják és hol lehet venni?

 

Nekem lábakon áll a tárcsám, és a tűz mindig megégeti a kezemet amikor forgatom a húsokat a tárcsán, megpróbálnék egy ilyen szerkezetet, amivel jobban kordában lehet tartani a tüzet.

Előzmény: öreg_néne_b (10898)
Mr Reacher Creative Commons License 2019.06.11 0 0 10908

A tűzhöz nemcsak tüzelőanyag kell, hanem oxigén is. Áldozz fel egy régi hajszárítót, és használd kovácsfújtatóként. Ha nagy lenne a hő (pl. belecsöpög a kisült zsír), akkor meg kell locsolni a picit felrázott sör habjával.

 

Faszenes grillezés rulez!

Előzmény: comad3 (10899)
homerx Creative Commons License 2019.06.10 0 0 10907

vizualis alkat vagyok, fel oraja rohogok, alig tudom inni a sort :)

Előzmény: Mazsola0070 (10905)
comad3 Creative Commons License 2019.06.10 0 0 10906

Igen, az egyik sarkában. Haver vett szarvasgombás szarvas-szalámit,  nohát az 10/10!

Előzmény: nagypapi51 (10904)
Mazsola0070 Creative Commons License 2019.06.10 0 0 10905

Ha eljő a jóidő nálunk a szomszéd csávó érez szinte minden hétvégén ellenállhatatlan kényszert, hogy grillezzen, a menetrend a következő (általában kellemes nyári estéken):

 

1. Átható gyújtófolyadék bűz cca. 15-20 percig, ilyenkor bemenekülünk a rohadt meleg házba, minden nyilászáró becsuk, egymás között arra biztatjuk a  szomszédot, hogy grillezés helyett célszerűbb lenne, ha az ősi mesterséget űző felmenőjével létesítene párkapcsolatot. 

 

2. Egy idő után (minden átmenet nélkül) büdös égett hús szag, szomszédtól az előbbinél durvább káromkodás, amelyet a szomszéd a grillezés feltalálójának címez (ez az elfogyasztott - a grillezéshez nyilvánvalóan elengedhetetlen - alkoholtartalmú italok mennyiségének növekedésével sűrűsödik).

 

3. Kijő szomszéd vehemens neje, ugyanarra biztatja a szomszédot, mint mi az 1. pontban, és mindig felteszi ugyanazt a megválaszolatlan kérdést: "Ha grillbuzi vagy, miért nem tanulsz meg már grillezni?", illetve megkérdezi a gyerekeket, hogy az "Apátok által sütött szart eszitek, vagy jó lesz felvágott?"

 

A gyerekek talán először kísérleteztek az első verzióval, azóta következetesen a felvágottat választják, emiatt a szomszéd általában szintén sűrű káromkodásban tör ki.

 

4. Miután vége a házicirkusznak, feleség közli, hogy még egyszer nem hagyja, hogy a férje megint elbasszon másfél kiló tarját, és a legközelebb a sütőben sütik meg......

 

Aztán a jövő héten (jobb esetben pár hét múlva) kezdődik elölről az egész....:)))

 

Előzmény: homerx (10900)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.06.10 0 0 10904

Kösz, gondolom, a piacon.

 

Előzmény: comad3 (10903)
comad3 Creative Commons License 2019.06.10 0 0 10903

Miskolc, Búza tér.

Előzmény: nagypapi51 (10902)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.06.10 0 0 10902

Hol leledzik ez a bolt? - mert csak2 fotót láttam, de linket nem.

 

Előzmény: comad3 (10899)
Boarhunter Creative Commons License 2019.06.10 0 0 10901

Ezt biztosan erre a topicra szántad?

:-)

Előzmény: homerx (10900)
homerx Creative Commons License 2019.06.10 0 0 10900

Bohockodas a grillezes. Baszakodsz, fustolsz, aztan kiszaritod a nyamvadt csirkemellet. Nem veletlen nem grilleznek kormot.

Előzmény: comad3 (10899)
comad3 Creative Commons License 2019.06.10 0 0 10899

Na jó, mi van itt? Nem engednek belépni. Na szóval comad3=comad2=comad.

Tehát: tegnap új szintre emeltük a "grillezéshez hülyék" fogalmát. Találtam otthon egy zsák faszenet, mondom pocsékoljuk el. Rendes húsokat nem akartam feláldozni, úgyhogy a megyeszékhelyen járva vettünk grillkolbászokat, grillsajtot, ilyesmit. Nemhogy rosszul sikerült, BE SE TUDTUK GYÚJTANI azt a tetves grillt! Rálocsoltam vagy egy liter begyújtót, azt hittem, kiég a tető! Akkor se! A végén a tűzhely sütőjében csináltuk meg. Bográcsban világbajnokok vagyunk, de asszem a grillezést "elengedem".

 

Ja! A nemrég belinkelt boltban vettem szamárkolbászt, fincsi!

öreg_néne_b Creative Commons License 2019.06.07 0 0 10898

öreg_néne_b Creative Commons License 2019.06.07 0 0 10897

A kakaós csiga medvehagymás-zsályás grillkolbász. :)
A tarját nagy műgonddal faragtam ilyen alakúra, de meg kellett fordítani, hogy a másik oldala is megsüljön. ;)

Előzmény: homerx (10894)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.06.07 0 0 10896

Zöldhagyma és kakukkfű.

Előzmény: comad2 (10895)
comad2 Creative Commons License 2019.06.06 0 0 10895

Az a zöld izé a krumpli között micsoda? Amúgy guszta.

Előzmény: öreg_néne_b (10893)
homerx Creative Commons License 2019.06.06 0 0 10894

kakaoscsiga forditott nagymagyarorszag terkeppel? :)

Előzmény: öreg_néne_b (10893)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.06.05 0 0 10893

szenyor Lopez Creative Commons License 2019.06.05 0 0 10892

Finoman bepácoltam (bor, mustár, só, bors, talán valami zöldfűszert is kapott), állt egy napig, majd sütőben meg lett sütve. A legfinnyásabbak (kecske? fúúúj, csak a csirkemellet szeretem...) is tele szájjal habzsolták, azóta mindenki emlegeti milyen finom volt. Gondolom pörköltnek sem rossz.

Előzmény: Pierr_Kardán (10885)
comad2 Creative Commons License 2019.06.05 0 0 10891

Igaz.

Előzmény: öreg_néne_b (10889)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.06.05 0 0 10890

Jó drága a vadkacsa aprólék...

Előzmény: comad2 (10888)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!