Engem érdekelne, ha megvan még a gomba. Mi is használtuk 15 évig, de sajna tönkrement. Tehát szívesen venném és természetesen érte tudnánk menni. Válaszodat előre is köszönöm. M. Adrienn
Nézőpont kérdése, bioboltokban 2500-2700 körül forgalmazzák az ellenőrzött tenyészetet.
Kéz alól esetleg kaphatsz olyat is, aminek már felborult a flórája, vagyis nagyon jó étkezési savakat termel (ecetsav, tejsav, citromsav), csak épp azok a baktériumok hiányoznak belőle, amik a gyógyhatású glukoronsavat termelik, ugyanakkor a legérzékenyebbek a környezeti feltételek változására. Nem tudhatjuk, de ezt sajnos senki nem tudja garantálni, mikrobiológiai vizsgálat nélkül.
Van valakinek ingysen kombucha gombája? Nagy szükségem lenne rá, és úgy tudom, hogy pénzt nem szabad adni érte! ( már csak babonából sem, mert akkor nem használ! )
Van két adag kezdő komucha gomba szettem. Szívesen rendelkezésére bocsátom bárkinek, aki eljön a 11. kerületbe, természetesen ingyen. (Postázást és egyéb küldözgetést nem vállalok).
Kombucha gombát keresek. Most olvastam róla, és nekem nagyon tetszik illetve számos gyógyhatása van, sajnos nem tudom hol tudnám beszerezni, remélem ti itt tudtok küldeni sajnos nem tudok érte menni, de postázást állom szóval ha van gombátok ami felesleg írjatok ide, vagy emailre.
Szia Ihagee, az első adag tényleg elég savanyú volt, de azért iható. Érdekes hogy valóban csak ez egyik gomba szaporodik, ezt nem gondoltam volna. Mostanra 7 napig erjesztem, utána porciózás. Tegnap már 3,5 l teát főztem, ebbe ment 6 dl oltófolyadék és kombucha. Hogy mikor jó, én így ellenőrzöm: Az üveget körkörösen forgatom, így örvény keletkezik benne, összekeveredik. Bedugok egy tiszta szívószálat és megkóstolom. Bármilyem fázisban van is, nagyon finom!
Jó a gyomrod, ha a tíz naposat meg tudtad inni:-)) Az már iszonyúan ecetes lehet! Én soha nem mosogattam a gombákat. Próbáld ki, hogy egy pohárba kiöntesz egy kis itókát, és hagyod egy-két napig. Én többször jártam így, másnapra már a tetején úszott a kis vékony átlátszó és összefüggő réteg. Olyan, mint egy vékony zselatin bevonat a lé tetején.
A kérdést azért tettem fel, mert a gomba erősen sötét színű volt. Ebből gondoltam hogy talán öreg. Időközben leszűrtem a levet , 10 nap után, és rendkívül savanyú lett, de azért fogyaszthetó. A következőt 7 nap múlva szűröm le. Az új gombát leválasztottam a régiről, a régit pedig alaposan megtisztítottam folyó víz alatt. Ettől ismét világos lett, betettem azu új mellé. Azt vártam, hogy mindkettő szaporodni fog és adhatok másnak, de egyszerűen összenőttek. Persze így sem rossz.
Üdvözlök mindenkit! Ahogy látom nagyon népszerű ez a kombucha gomba és sok mindenki szeretne hozzá jutni.
Nővérem nagy erővel termeszti a gombákat,
ha valakit esetleg érdekelne akkor vegye fel velem a kapcsolatot és tudok adni kerek 1000FT-ért lével együtt kisüvegbe.(+ posta költség a vevő terhére)
Két gombám van, tudok vágni belőlük nem fog meghalni(próbáltuk már) és ugyan úgy fejlődni fog.
Szia Kombu! Olvastam hogy van felesleges kombucha gombád én lepsény vagyok mikor lehetne érte menni és mennyi pénz ha még aktuális.Válaszod a következő e-mail cimre küld ivus23@freemail.hu.Köszönettel Bertáné Ivett
Szia Bertáné Ivett vagyok lepsényből olvastam hogy neked van kombucha gombád?van még?Engem érdekelne,mennyi pénz kérsz érte és mikor lehetne érte elmenni.Válaszodat a következő e-mail címre küld el légyszives ivus23@freemail.hu.Köszönettel Bertáné Ivett