Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.05.10 0 0 6178

Tegnap fedeztem föl ezt a topikot, és direkt kíváncsiságból beleolvastam az itteni véleményekbe. Ezeket a jfly vagy gstyle féle primitív megjegyzéseket nem minősíteném, eléggé minősítik saját magukat. Különösen ez tetszett: "Ez a kis gnóm mit üvöltözik a fiammal? Bazzeg, nem autóversenyző vagy mi a pöcs? Akkor előzze meg, ne sírjon itt nekem..." Erre csak annyit tudok mondani, hogy no komment. Már az is ciki, hogy "fiam", de legalább a másikat nem illene gnómnak nevezni, főleg, hogy Villnöv sem az a férfiszépség.

 

Az esetet már részletesen kommentáltam az F1hireken, meg az Atlason, itt csak röviden annyit, hogy Fisi és a csapat együtt rontották el azt, hogy az utolsó percekre hagyták a gyorskört. Előtte használt gumikkal ment (ellentétben Alonsoval), az nem volt elég. Fisi ideje bőven a top10-be, de inkább a top5-be is jó lett volna az első két szektor alapján, amíg Villnöv feltartása miatt bukott vagy 7 tizedet. Lehet itt nekiesni Fisichellának, hogy de így meg de úgy, a gyorsköre Villnöv miatt bukott el. Villnöv vagy félrehúzódik, vagy halad olyan gyorsan, hogy ne akadályozzon. Ezt a stewardok is így látták, más kérdés, hogy a rossz szabályok miatt hiába vették el az idejét, a 10. helynél lejjebb nem kerülhetett. Szóval ha kérhetném, ne csináljunk Villnövből grálllovagot, és ne fikázzuk Fisichellát, amiért beszólt.

A bulvármédia egy emberi reakciót szépen felturbózott, nevetséges, hogy ilyenekért már megszólják a versenyzőket. Mik legyenek ők, gépek? Régen még pofozkodás is ment. Fisi egyébként sosem volt hisztis fajta, eddig csak kétszer láttam nyíltan kiborulni. Szombaton, és 98-as spanyol nagydíjon, amikor Irvine-nal ütközött.

 

Ami igazából hozzászólásra ingerel, az 1Forma beírásai. Csak furcsállom egyszerűen, hogy amíg azt írod, hogy Villnövöt sosem kezelték értékének megfelelően, addig Fisichella csak nyavalyog. Egyrészt szerintem Villnövöt igenis helyén kezelték a BAR-nál, ahol elképesztően magas fizetést vett fel, David Richardsnak pedig ebből lett elege, mert a fejlesztéseket részben akadályozta. Ehhez képest az eredmények elég mérsékeltek voltak, különösen 2001 után. Persze ma már más a helyzet, de akkoriban rá egy csapatot építettek.

Ami Fisit illeti, az elmúlt 25 verseny számomra leginkább azt bizonyította be, hogy a Rönónál egyértelműen nem kezelik őt komolyan. Semmilyen érdemi támogatást nem érzek, csak üres szövegelést és magyarázkodást. Ha Fisi simán gyengébb lett volna Alonsonál, akkor azt mondanám, hogy ennyit tud. De itt azt láttuk, elsősorban tavaly, hogy mintha tesztelésre tartanák. Az elrontott boxxkiállások, a futam közbeni radikális teljesítményvesztések, a különböző meghibásodások a motortól a hidraulikán át a felfüggesztés eltöréséig nem az ő gyengeségét bizonyították. Főleg, hogy a nagy Alonsonál ilyeneknek nyoma sem volt. Ha viszont Fisi ténylegesen maga rontott el valamit (pl. Spa, Suzuka), a közvélemény leszedte róla a keresztvizet.

 

Az a helyzet, hogy sztem itt az a baj, amit te Villnöv esetében említettél, hogy nem kezelik értékének megfelelően Fisichellát Briatore csapatában. Anno a Jordanben úgy kezelték, a Sauberben méginkább. Az autó tudásához képest folyamatosan jöttek az eredmények 2004-ben, nem kellett magyarázni semmit. Érdekes, hogy Jordan anno 99-ben minden követ megmozgatott, hogy a visszavonulásra készülő Hillt lecserélje Fisire, akivel már együtt dolgozott egy elég sikeres évet. És Sauber is meg akarta tartani, csak nem akadályozta meg, hogy Fisi jobb csapathoz menjen. Sztem még ma is bármikor őt választaná Villivel szemben.

Az arrogáns és törtető Briatore azonban sosem kezelte helyén. Már 2000-ben is gondok voltak. Amíg az év első fele az eredményekről szólt, Hungaroring után minden futamot a különböző műszaki hibák jellemezték, érdekes, hogy Briatore ekkoriban tervezte el, hogy Trullit hozza be a csapatába, meg Buttont. Akkoriban Fisi karrierje ugyanúgy mélyponton volt, mint mostanában. Trulli szintén hasonlóan járt 2004-ben. Egy sikeres félszezon után kegyvesztett lett, különböző hibák jellemezték utána minden futamát. Most sztem Fisichella azért kell Briósnak, hogy csicskázzon Alonsonak. Ha annyira gyenge lenne, és Kovalainen annyira jó, már lecserélte volna szó nélkül. De Kovával tervez a jövőben.

 

Én nem akarok itt senkit fárasztani ezzel, de úgy gondolom, hogy hozzátartozik az értékeléshez, főleg, ha Villi esetében számít, hogy hogyan kezeli a csapata. Ő is akkor kezdett el feljavulni, amikor már beleszólhatott a munkába a Saubernél, nem hülyegyerekként volt kezelve. Egyetlen versenyző sem tud maximumot teljesíteni, ha üvöltöznek vele a rádión, meg ilyen dumákkal lejáratni, hogy ne pánikolj.

Teo papa Creative Commons License 2006.05.10 0 0 6177

Hmm ..

 

" nem engedik hogy normálisan beállítsa magára az autót "

 

Megmondom őszintén, hogy én az ilyen "mesékben" nem hiszek. Egy versenyző normális körülmények között ilyen feltételekkel nem szerződik le sehova. Ha meg mégis, akkor vessen magára, ne csodálkozzon, hogy nem hagyják élni.

 

" szabad kezett adtak neki  "

 

Én mintha úgy láttam volna, hogy a csapatba se nagyon akarták bevenni, nemhogy rá alapozni bármit is, nem? Vajon miért nem akarták? Mert meggyőzte őket a tavalyi teljesítménye? Azért ezen is érdemes lenne kicsit elgondolkodni szerintem ..

 

" rendszeresen veri Heidfeldet "

 

Ti írtátok: pontokban 6-5, edzésben x :o A fenti mondat akkor állna, ha mondjuk pontokban 8-2, edzésben meg szintén 8-2 arány lenne.

 

Én nem vagyok forma1 fan sem, de pár tíz éve rendszeresen nézem a forma1-et. Vannak versenyzők, akik - anélkül, hogy különösebben szurkolnék nekik, vagy érdeklődnék utánuk - mélyebb befolyást tesznek rám, mint az átlag. A Heidfeld nálam beleszürkül a mezőnybe, de ez elismerem, teljesen egyéni vélemény. Persze azt már kifigyeltem az évek során, hogy aki mélyebb benyomást tett, azokból se lett mindből világbajnok.

Visszatérve még a Vilire, ő bizony mély benyomást tett rám annakidején, de ma már beleszürkül a mezőnybe, pedig ő világbajnok volt, tőle többet vártam volna.

 

A fiatalokkal kapcsolatban érdekes, hogy nem értesz egyet, de hát ugye kinek a pap ... :-))

Gondolj bele, hogy minden évben minden sorozatban vannak bajnokok, akiknek a továbblépés a forma1 normális körülmények között. Tehát minden évben fel kéne tűnni legalább 2-3 olyan tehetséges fiatalnak, akikből van esély, hogy világbajnok lesz. Nem Zsótifélék, hanem az addigi bajnokok!! Na őket sajnálom, hogy nem annyira jutnak ide, mert itt vannak a - szerintem - kifáradt, megszokásból versenyző fickók. Én nem az ilyenekre alapoznék egy csapatot, az biztos.

 

" és őket támogatják mint tapasztaltabb kollégáikat "

 

Erre csak egy példa: mikor pár futammal ezelőtt Rosbergre rászóltak, hogy az előtte lévőt meg tudja előzni, akkor gázt adott és megelőzte .. sőt!! Fisico-ra hányszor szóltak rá, hogy nyomja bátran és előzze meg ... hát ez a különbség. Amikor az embernek családja lesz, meg gyerekei, akkor átértékelődik az élete, a fontossági sorrend megváltozik, ezzel együtt a kockázatvállalás is. Ez teljesen természetes dolog! De a versenyzés szempontjából ez nem jó, mert a látványosság "rovására" megy.

 

" lassan 19 éves kamaszok fognak versenyezni "

 

Amíg versenyeznek, addig nincs probléma. Én inkább azt a tendenciát sajnálom, hogy egyre kevésbé van verseny a pályán, és egyre több a boxban :-(

 

Teo >

Előzmény: Chip17 (6176)
Chip17 Creative Commons License 2006.05.09 0 0 6176
Nézd, igen mi bíztunk benne tavaly hogy azért szerepel gyengén mert 1 évet kihagyott, és mert nem engedik hogy normálisan beállítsa magára az autót, és bíztunk benne hogy ez változni fog. Jött a bmw, nagyobb költségvetéssel, szabad kezett adtak neki a kocsi beállítását illetően, ő is visszszokott és most úgy tűnik rendszeresen veri Heidfeldet. Vagyis én úgy gondlom egyenlőre igen is nagyon jól teljesít, tehát igazunk volt tavaly mikor nem mondtunk le róla és türelemre intettünk :). És azt se csak úgy a semmiből vettem hogy Heideld olyan baromi jó, egyszerűen csak megg kell nézni hogy kikkel volt eddig egy csapatban, és kiket vert meg. Ezek nem puszta feltételezések, hanem tények.

Amit a fiatalokkal kapcsolatban mondasz, egyáltalán nem értek egyet, sőt teljesen ellentétesek az érzelmeim ezzel szemben. Én nagyon utálom ezt az utóbbi években bejött divatot, miszerint minél fiatalabb valaki annál jobban sztárolják, annál jobban mögéjük állnak és nyomják őket, és aki már elmúlt 30 az már nyugdíjas, nem kell senkinek, pláne nem áll mögöttük egy csapat és terveznek rá mindent. Pedig nekem meggyőződésem hogy ha pl. Vili vagy akár Fisichella, Barichello mögött állna egy teljes csapat és terveznék az autót teljesen az ő igényeik szerint, ők is tudnák azt a kimagasló teljesítményt nyújtani mint a mostani fiatalok. Csak valamiért az lett a szokás hogy minél fiatalabb valaki annál jobban felkapják a csapatok(meg a média) és inkább mögéjük állnak és őket támogatják mint tapasztaltabb kollégáikat. Persze régebben is volt hogy fiatalon berobbant valaki(ugye végülis Vili is pont ezt csinálta), de szerintem egyáltalán nem volt annyira jellemző mint ma, amikor a 30 év felülieknek szinte már esélye sincs. Hisz gondoljunk be Hill milyen iddősen került a forma1-be és asszem 36 éves korában nyert vb-t.. Ilyet ki tudna ma megcsinálni? Vagy a Schumi-Hakkinen csata még 5-6 éve, az is viszonylag érettebb, idősebb versenyzők csatája volt. És én mondjon bárki bármit, most is sokkal jobban szeretnék kifejlett, érett nagy egyéniséggel rendelkező tapasztalt pilóták versengését nézni az élen, mint bár szintén tehetséges de zöldfülű, tapasztalatlan, szürke, média által felkapott kamasz robotpilótákat....
Ez persze hangsúlyozom nagyon szubjektív vélemény, elfogadom a te álláspontodat is. És -számomra- sajnos nagyon úgy is néz ki hogy affelé haladunk hogy lassan 19 éves kamaszok fognak versenyezni, amiből én viszont már nem kérek.. :P
Előzmény: Teo papa (6175)
Teo papa Creative Commons License 2006.05.09 0 0 6175

Naja

 

Elfogult? Inkább kiábrándult, azt nem tagadom. Vártam, hogy mikor visszajön, hozzon eredményt. Olyat, ami hozzá illik. Ehelyett magyarázkodást, meg botladozást láttam. Meg mindenféle türelemre intést - ugye itt, Tőletek -. Meguntam a várást, már nem rá figyelek a versenyben, csak időnként odapillantok, hogy mi van vele :o

 

A Heidfeldet most fel lehet magasztalni, hogy ettől jobban nézzen ki Vili szénája, de tartok tőle, hogy Heidfeld épp olyan "elveszett" tehetség lesz, mint most pl Fishicella.

 

" És maradna egy Schumaherünk " .. ha rajtam múlna, egy sem! Őt is nyugdíjaznám :-))) .. megjegyzem valóban úgy gondolom, hogy a fiatalok nem tudnak érvényesülni, mert az lett a divat, hogy egy csomó beágyazódott "őskövület" itt vegetál a forma1-ben, ahelyett, hogy lelécelne :-) Mi a mákért nem merik a csapatok kirugdalni a kiégett versenyzőket és helyükre szerződtetni csupa olyan tehetségeket, mint Alonso, Rajkó, Rosberg, Kovalainen, Montagny, és a többi hasonló, akikben lobog a tűz, a nyerni akarás. Az alsóbb kategóriák "megtermelik" a maguk sztárjait, de valahogy azok nem tudnak bejutni, amíg a "nyugdíjraérettek" itt vannak.

 

Teo >

Előzmény: Chip17 (6174)
Chip17 Creative Commons License 2006.05.09 0 0 6174
Üdv.

Szerintem te még mindig kicsit elfogult vagy Vilivel szemben, mégpedig negatív irányban :) Ugyanis nem értem miért mondogatod hogy Heidfeld szintjét sem üti meg, ebből arra következtetek hogy nem nézted figyelmesen az elmúlt futamokat.. :P Ezzel kapcsolatban két dolgot is kifejtenék..

1. Elöször is nem kéne Heidfeldről sem lenézően beszélni mint egy utolsó senkiről akit minimum meg kéne vernie. Heidfeld olyanokat vert mint Raikonnen vagy Webber, és bizony a mezőny legjobbjai közt tartják számon. Tehát ha már eléri Heidfeld szintjét az eleve nem rossz, mert az azt jelenti hogy még ő is mindig a legjobbak között van :) Most lehet mondani hogy dehát ő VB tehát kötelező lenne mindnekit megvernie, de szerintem nem így kéne hozzáálni. Függetlenül attól hogy VB vagy nem, még ha nem is veri folyamatosan a csapattársát akkor is a legjobbak között van, akinek igenis helye van a mezőnyben. Mert ha egy Ide-vel vagy egy Sato-val nem tudná tartani a lépést akkor én is azt mondanám hogy gáz, de Massa és főleg Heidfeld elég jó pilóták, és szerintem hülyeség csak azuért nyugdíjazni egyből mert nem tudja folyamatosan verni őket. Ez már csak azért is idegesítő mert ha megnézzük Fisichellát, Coulthardot, Montoyat, Barichellot, R. Schumit és talán még elég sok nevet fel tudnék sorolni, akiket évek óta folyamatosan aláz a csapattársuk, és sokkal nagyobb a lemaradásuk mint Vilinek volt valaha bármeliyk csapattársához képest. Az előbb felsoroltak mind sokkal jobban sokkal több időn keresztül kikaptak csapatban mint Vili pl. Massától tavaly.
Szóval a lényeg amit ki akarok nyőgni hogy aki Vilit állandóan nyugdíjazni akarja az ilyen alapon a mezőny 70%-át nyugodtan nyugdíjba küldhetné! És maradna egy Schumaherünk, egy Rajkönnenünk, és egy Alonsónk mert csak ők a szuperjók, a többiek mind kiégett nyugdíjravalók :P Hát persze...

2. Konkrétan az az igazság hogy eddig Heidfeld nem üti meg Vili szintjét, szóval ennek tükrében az előző kis monológ részben értelmetlen szócséplés :) Heidfeld eddig egyszer volt határzottan jobb Villnél, mégpedig Malájziában, ahol végig gyorsabb volt valamennyivel csak aztán ugye elfüstölt a 4. helyről. Ausztráliában Vill két hellyel végzett Heidfled mögött a 7. helyen, de úgy hogy a mezőny legvégéről kellett rajtolnia! Ezt ugyan részben a sok safety carnak is köszönhette, de ez mindneki által szép és elismert teljesítmény volt. Ott van még Bahrain ahol Vill már Heidfeld mögül indult, de versenyen sokkal jobban ment, végig a pontszerző hely közelébenvolt amíg a motorja fel nem robbant, Heidfeld ezzel ellentétben a mezőny végén kullogott. Az utóbbi két futamo pedig asszem tlejesen egyértelmű, Vill jobb volt az időmérőkön, és versenyeken is. Imolában annak ellenére hogy elcseszték a boxot és 20 mp-et veszített, Heidfeld előtt végzett, és legutóbb meg ugye pontt is szerzett aminek Heidfeld ismét a közelében sem volt. Tehát eddig 5 futamból egyértelműen 3 Vili javára dőlt el, 1 Heidfeld javára,, Albertparkban meg kb. ugyanolyan erősek voltak szerintem. És a pontok állása is 6-5 Vill javára úgy hogy mindkettőjüknek volt egy motorelfüstölése, + Villnek még egy 10 helyes bünti is motorcsere miatt! Szóval miről is beszélünk? :)
Előzmény: Teo papa (6171)
bigacsiga2003 Creative Commons License 2006.05.09 0 0 6173
én ugy látom h Heidfeldnél több pontja van, és azt hiszem az időmérők állása x. kicsit talán erős a "heidfeld szintjét sem üti meg"...
Előzmény: Teo papa (6171)
Teo papa Creative Commons License 2006.05.09 0 0 6172

Igen

 

Ez igaz, csak nem lehet visszacsinálni. Sokkal szívesebben láttam volna Vilit világbajnokként, mint a "cipészt" :-)

 

Teo >

Előzmény: Sch.Lacika (6169)
Teo papa Creative Commons License 2006.05.09 0 0 6171

Hmm ..

 

A helyzet az, hogy nem sok értelme van azt boncolgatni, hogy lettek volna szép évei, ha ... sajnos nagyon nem jól választott, mikor - igaz, hogy nagyon sok pénzért, de - nagyon hulladék autót választott, ráadásul nem sikerült felhozni valami normális szintre. Szerintem ezen túl kell lépni és azt kéne főként Villeneuve-nek megvizsgálni, hogy van-e még jövője, van-e értelme, hogy "erőlködik" a forma1-ben.

 

Én úgy látom, hogy a Heidfeld szintjét sem üti meg, amióta visszajött, csak erőlködik, és sosem hoz egy határozott, hozzá illő tempót. Egy világbajnokhoz az illene, hogy mindig lenyomja a társát, nem az, hogy néha. Így csak elveszti a maradék szurkolótáborának egy részét is szépen, ennek meg mi értelme van? .. szerintem semmi :-((

Ezt úgy tudnám jellemezni, hogy én nagyon sokáig úgy voltam, hogy Villeneuve .. az igen, életrevaló, ügyes fickó volt, megérdemelt világbajnok. Mostanság meg egyre inkább úgy gondolok rá, hogy .... volt világbajnok is, de amúgy egy a sok közül. Nem hiszem, hogy - a nem fanatikusok között - egyedül volnék ezzel a véleménnyel és pontosan ezért sajnálom nagyon ezt a lefelé mutató "visszatérést" :-((

 

Lehet, hogy elvesztegetett tehetség, de ugye mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. A döntés - még ha rossz is - elsősorban saját kezében van.

 

Teo >

Előzmény: Törölt nick (6168)
jfly Creative Commons License 2006.05.09 0 0 6170
pontosan. Teljes mértékben egyetértek.

üdv: jfly
Előzmény: Sch.Lacika (6169)
Sch.Lacika Creative Commons License 2006.05.09 0 0 6169
Ott baxta el, hogy beleugrott (ugrasztotta Pollock?) a BAR-os marhaságba... Különben lehet, hogy Schumacher nem 7szeres világbajnok lenne... (persze ezért most engem sokan megköveznek...)
Előzmény: Törölt nick (6168)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.09 0 0 6168

Nem vagyok elvakult híve Villeneuve-nek, őt szeretem a legjobban, de látom a hibáit is. Már nem a régi, ez igaz. Ha 2000-2001 magasságában jó autóba került volna, lettek volna még szép évei, mára sokat szürkült - de így is sokkal jobb, mint a mezőny 3/4-e. Ha versenyhelyzetbe kerül, akkor sok szépet tud még alkotni.

 

Akkor kell majd visszavonulnia, amikor ő is úgy látja. Ha még örömét leli a versenyzésben, akkor miért ne folytassa, ha szerinted is Heidfeld-szintű teljesítményt nyújt (aki ugyebár ex-Mercedes reménység, most a BMW kedvence, meg "hatalmas tehetség")? Csak Heidfeld ezzel a teljesítménnyel biztos F1 induló, Villeneuve meg sajnos nem. Szerintem az év végén lesz egy kis tisztogatás a Toyotánál (az évek óta semmit sem mutató Ralfi becsülete kitelik, idén Trulli sem az igazi) talán ott még teremhet Jacques-nak is babér.

 

Így visszagondolva a csapatok nem kezelték értékén Villeneuve-öt, talán Emerson Fittipaldihoz tudnám hasonlítani. Elvesztegetett tehetség.

Előzmény: Teo papa (6163)
Teo papa Creative Commons License 2006.05.08 0 0 6167

Hmm ..

 

Elszaladt mellette az idő? .. lehet

 

Teo >

Előzmény: gedikart (6164)
gedikart Creative Commons License 2006.05.08 0 0 6166

MT:

"Jacques has driven very well this weekend, it's true" he admits. "He didn't make any important error, he was good enough. Unfortunately, we were way too slow. And moreover, we lost one place during pitstops. We will now need to look at what happened."

"It's true, Jacques seems to be at ease in the team", confirms Mario Theissen. "For him, it's like a new team and he loves the ambiance." Enough to get the Bavarian thinking? Not at all : "However it's not impressing me into taking him into consideration for a 2007 drive", he dryly states. "It just barely makes me keep him for next Grand Prix."

gedikart Creative Commons License 2006.05.08 0 0 6165

JV: 'The Weekend Was Pretty Positive'

JV reports on his European Grand Prix weekend...

 

"Despite the fact that I am not a big fan of the new Nurburgring circuit, the weekend was pretty positive.

"It's always tricky to find the right set-up on this track but we obviously did a good job as the car was pretty quick. I could fight right through the last session in qualifying, securing an eighth place on the grid, which is I think due to the work we specially did on the tires.

"I was of course disappointed with the decision the FIA took after Fisichella complained that I blocked him on Saturday but, thanks to Webber's engine change, I finally lost only one place on the grid, putting me on the clean side of the track. To be honest, I don't think that I blocked him. There was enough length between us and I guess that his reaction was a bit exaggerated.

"Anyway, the qualifying format is the same for everyone and to be on the track at the right time is a key part of the game...

"Concerning the race, I was happy for the team that we could score this well-deserved point. The pace of the car was good, except with heavy fuel loads when it was a difficult one to drive. Towards the end of the race, when we were certain of the  outcome, we decided to save my engine for the race in Barcelona next  week - other drivers did this as well.

"The other incredible thing I did this weekend was driving on the old Nurburgring. I only knew this track from video games but doing it for real was just fantastic. Suzuka and Spa are very nice tracks but this one has to be right at the top of all tracks!

"I was given the opportunity to do so by BMW (driving an M5) and I took a journalist from F1-Racing Magazine with me... I am sure he will remember these couple of laps...I certainly won't forget them!"

gedikart Creative Commons License 2006.05.08 0 0 6164

JV a régi, a Forma 1 pedig nem.

Előzmény: Teo papa (6163)
Teo papa Creative Commons License 2006.05.08 0 0 6163

Hát ja

 

Fisichella kétségtelen, hogy nagyon a "pálya szélén" van, mert nagyon nem hozza a teljesítményt, amit elvárnának tőle ebben az autóban. Ettől még lehet néha neki is igaza.

Amúgy meg ha kicsit belegondolsz, akkor a teljesítmény jellemzés igaz Vilire is sajnos, mert hiába kap mindenféle haladékot, csak az a dolog vége, hogy Heidfelddel sem bír el igazán. Néha jobb, néha rosszabb. Ez nem a "régi" Villeneuve, már csak az árnyéka. Kár lejáratni magát szerintem :-((

 

Teo >

Előzmény: Törölt nick (6162)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.08 0 0 6162
Fisichella mindig mást hibáztat, a tököm tele van az állandó rinyálásával. Közepes pilóta hipermázlival, amivel egy rakás dobogós helyet, illetve első győzelmét is aratta. Tavaly kiderült, hogy milyen "értékes" pilóta. Egyébként Villeneuve teljes karrierjét 1994-től a legnagyobb figyelemmel követtem. Sohasem volt unfair, sosem tartott fel senkit. Ezt az esetet is csak Fisichella fújta fel. Gyenge mentség a szar teljesítményre.
Előzmény: Teo papa (6154)
Sch.Lacika Creative Commons License 2006.05.08 0 0 6161
Elméleti lehetőség ugyan, de azt sem tartom kizártnak, hogy az edzésen történtek csapatutasítás miatt fordulhattak elő... Akkor viszont Vili úriemberként elvitte a balhét...
Teo papa Creative Commons License 2006.05.07 0 0 6160
mondom ... meg ilyenek
Előzmény: Teo papa (6159)
Teo papa Creative Commons License 2006.05.07 0 0 6159

Jaaa, ..

 

Hogy manapság az nem divat? Attól még nekem jelenthet valamit az erkölcs, adott szó becsülete, uriemberhez méltó viselkedés .. megy ilyenek :o

 

Teo >

Előzmény: jfly (6158)
jfly Creative Commons License 2006.05.07 0 0 6158
úriember a forma-1-ben? Hol élsz te?:)

üdv: jfly
Előzmény: Teo papa (6154)
jfly Creative Commons License 2006.05.07 0 0 6157
ócsárolná a halál. Én ezeken a feltartásokon nem szoktam felcseszni az agyam, mert úgy vagyok vele, hogy azé' autóversenyző, hogy megelőzze, és ne nyivákoljon. Vili ezért nem is szokott hisztizni.

üdv: jfly
Előzmény: Teo papa (6154)
Teo papa Creative Commons License 2006.05.07 0 0 6156

Háát ..

 

"Ködös" dolgok ezek még :-))

 

Teo >

Előzmény: Sch.Lacika (6155)
Sch.Lacika Creative Commons License 2006.05.07 0 0 6155
"még Fiziko két szép szeméért sem ..."

De Briatore két szeméért már inkább... aki valószínűleg Ecclestone utóda lesz... persze ez is csak szerintem...
Előzmény: Teo papa (6150)
Teo papa Creative Commons License 2006.05.07 0 0 6154

Hehe

 

Vitatkozni bármikor lehet bármin :-))

 

Amúgy sajnos a forma1-et egyre inkább az jellemzi, hogy előzés ohne, csak a boxban. Ettől van néhány üdítő eltérés, amit én személy szerint nagyon becsülök. Viszont pont a BMW az a motor, amit - ahogy láttuk a versenyen is - hiába nyomna le valaki az összes kanyarban, ha az egyenesben utol se érik. Ettől még az én szememben az a gyorsabb, aki ott lohol a nyakában, hiába nem tudja megelőzni. De a versenyben az teljesen rendben van, hogy nem hagyjuk a másikat előzni, mert az arról szól.

Az edzés viszont egy-egy gyors körről szól, amit az, aki nincs gyorskörön, bizony elő kell, hogy segítsen. Az uriember szabályai szerint meg pláne. Itt nem ez történt, ahogy én levettem :o

Amúgy nehogy azt hidd, hogy én Fizikónak szurkolok, nagyon "nyugdíjra érettnek" tartom már régóta, de ez most nem erről szól szerintem. Ha fordított helyzet lett volna, akkor azt mondtam volna, hogy ő hibázott, Te viszont akkor is őt ócsárolnád lefele asszem :-((

 

Teo >

Előzmény: jfly (6153)
jfly Creative Commons License 2006.05.07 0 0 6153
figyu, fizikellának előtte is volt gyors köre, és azok nagyon nem értek el attól,a mit vili mögött futott. Igen láttam, és vannak egyenes szakaszok, széles pályák és minden más. Ha annyival gyorsabb lett volna simán meg tudta volna előzni akárhol. De mint tudjuk, ő csak a boxban tud előzni, úgyhogy innentől kezdve értelmetlen bármin is vitatkozni.

üdv: jfly
Előzmény: Teo papa (6152)
Teo papa Creative Commons License 2006.05.07 0 0 6152

Te

 

Láttál mostanában forma1-et? Mert ez a hosszú egyenes szakaszok duma ... nagyon hibádzik ám :o

 

Amikor pár tizeden múlnak a dolgok, akkor én nem tennék ilyen kijelentéseket, hogy "annyira feltartotta" volna :-((

 

Teo >

Előzmény: jfly (6151)
jfly Creative Commons License 2006.05.07 0 0 6151
a versenybizottság kb. évek óta bekaphatja, mert sorozatban "jó" döntéseket hoz (nemcsak ebben az esetben). Én meg erre azt mondom, hogy állítólag a fizikella autóversenyző, és ha annyira baszta a csőrét, hogy előtte meg Vili, akkor miért nem előzte meg? Ez még csak nem is egy szűk pálya, vannak benne egyenes szakaszok. Egyszerűen annyira messze volt tőle, hogy egyáltalán nem értem, hogy mi a frászért hisztizett. Annyival nem ment Vili lassabban, hogy így feltartotta volna.

üdv: jfly
Előzmény: Teo papa (6150)
Teo papa Creative Commons License 2006.05.07 0 0 6150

Háát ..

 

Én is csak annyit, amennyit mutattak belőle, az meg ugye elég kevés volt. De a versenybíróság nem annyira szokott büntetést alkalmazni semmiért .. még Fiziko két szép szeméért sem ... szerintem :o

Amúgy meg a korrekt megoldás az lett volna, ha Vili látva, hogy mögötte jön egy gyors autó, szépen nekiállt volna előbb versenytempóban menni, csak ugye neki ez éppen jól jött így ki, az emberek meg kombinálnak .. ugye :o

 

Teo >

Előzmény: jfly (6149)
jfly Creative Commons License 2006.05.07 0 0 6149
nem. láttam a szitut, kb. Mohácson volt fizikella nem értem egyáltalán mi a picsa baja volt? Makó Jeruzsálemtől...Kicsit frusztrált a lelkem, megértem én, hogy féltékeny, hogy nem az ő seggét taperolja flaviobácsi, de hát azért...

üdv: jfly
Előzmény: Teo papa (6148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!