Keresés

Részletes keresés

IvantSAW Creative Commons License 2017.03.18 0 0 17819

Azt gondolom, valóban kicsit túl lett reagálva ez a hozzászólás. Persze létre sem kellett volna jönnie. Egymásra talált két kínai mókust tartó, megbeszélte a tapasztalatait, és hogy mennyire szereti ezt a fajtát. Nem értem hogyan került ehhez egy olyan hozzászólás, ami a fajta negatívumait taglalja, a végén azzal zárva, hogy ezt az eladóknak el kell mondaniuk. Egyrészt mivel ezt tartjuk, jómagam 5 éve, nyilván tisztában vagyunk ezekkel, másrészt EGYETLEN SZÓ SEM VOLT ELADÁSRÓL. Ráadásul én legyen szibériai, kínai vagy kanadai, hamarabb mondom el a negatívumait, mint a pozitívumokat, mégsem vettem magamra. Kisufó hozzászólását ( akit nem ismerek, ennyi kapcsolatom volt Vele, ami itt látható, tehát nem akarom védeni ) jobban el kellene olvasni. Az információ visszatartásánál nem Rád célzott, főleg nem vádolt becstelenséggel, viszont teljesen jogosan írta, mert sokan "elfelejtik" pl. az elvadulást közölni. Arról meg, hogy 16-18 állat tartása ( normális tartása ) mennyiben van, sokunknak van fogalma, így arról is, mennyi maradhat olyan mókusár mellett, amennyiért Te árulod. Nyilván a rengeteg visszaforgatott pénz mellett. És ott célzott Rád is, igaz, de semmiféle gusztustalan haszonszerzés nem került szóba. Azt nehéz elhinni, hogy valaki pusztán szeretetből tart, és főleg tenyészt 18 állatot. Erre miért kell így reagálni? Pénzből élünk, nyilván senki sem gazdagodott még meg mókus tenyésztésből. Ettől még senki nem mondta, hogy kevésbé szereted a mókusokat, akár Te, akár én, akár más. Anélkül nem is lehetne csinálni. 

Előzmény: Lászy (17816)
kisufó Creative Commons License 2017.03.18 0 0 17818

Túlreagálod a dolgokat!Ki vádold téged valamivel? Konkrétan irtam én a nevedet hogy nem mondasz el valamit a vevöidnek! Kit érdekel hogy ki vagy a hétköznapokba ez nem ide tartozik és 1 millióiért mit csináltál meg klimázol nyáron fűtesz télen.Tudom hogy mennyibe kerül kb40-50 mókus normális ettetése .Annyira nem sok  pénz főleg a csikosoké. Az Orvosra nem kell sokat költeni ez a fajta ami neked van nem érzékeny mondhatni szivós erős túl sokat nem beteg.  Van Szibériai és talán Tibeti mókusaid ezek az alapok.Igazán nagy fanatikus lennél lenne még több más értékesebb fajtáid.Évek óta mindig csak ugyanaz.AKINEK VAN SAJÁT HONLAPJA NEM ÁLL MEG AZ ALAPOKNÁL!

                                                                                Sok sikert!

Előzmény: Lászy (17816)
teglaga Creative Commons License 2017.03.18 0 0 17817

A mókuska elkelt!

Előzmény: teglaga (17812)
Lászy Creative Commons License 2017.03.17 0 0 17816

Szóval szerinted én anyagi haszonért tenyésztem a mókusokat, és nem világosítom fel az embereket a tartási szükségleteikről és a viselkedésük összes pozitív és negatív oldaláról. Becstelenséggel, gusztustalan módon történő anyagi haszonszerzéssel vádolsz?!

Ismersz te engem? Tudod, hogy ki vagyok a hétköznapokba, mit csinálok, mit teszek a mókusokért, az információ átadásárt, felkutatásáért? Van fogalmad róla, hogy mit megteszek azért évek óta, hogy mindenki hozzájusson a szükséges tudáshoz a mókusokról? Minden fajtájáról? Szerintem nincs. Olyan ember még nem volt az utóbbi 5-6 évben, aki ha segítségért fordult hozzám, azt elzavartam volna, akár hétköznap, akár hétvégén, de volt, hogy éjjel hívott, és együtt sírtunk, mikor az utcán a kezei között halt meg a mókusa, mert nem találtunk dokit.

 

Tudod te, hogy mibe kerül egy normálisan fenntartott tenyészet anyagi ellátása? 16 -18 állattal, normális kajával, vitaminokkal, orvossal, télen fűtök, nyáron klímázok, csak hogy jól érezzék magukat a mókusaim. Külön házat építtetünk nekik majdnem egymillióból, csak hogy nekik jó legyen, ne zavarják őket a gyerekeim. Nem vagyok Teréz anya, és szent sem, van némi plusz jövedelem időszakosan a mókusokból, de az, amit visszateszek, mert ez a dolgom, ha már egyszer ők is teszik a magukét, az sem kevés.

 

Ne általánosíts, hogy minden tenyésztő csak a lehúzásra megy, mert akaratlanul is beletaposol azoknak a lelki világába, akik nem így tesznek. Az enyémbe most meglehetősen belegyalogoltál, és ilyenkor teszem fel a kérdést, hogy mi a fenének töröm magam? Végül is 13 éve csinálom már a mókusozást, 2009 óta vannak mókusbabáim, milliomos nem vagyok, nem is leszek, de sok embernek tudtam mindenféle mókusfajtával kapcsolatban segíteni, vagy megtalálni a hozzáértő fajtaszakértőt, ha az én tudásomat meghaladta a probléma, szinte a kezdetektől itt vagyok a fórumon, tanultam mindenhonnan, majd ezt a tudást továbbadtam, de ilyen "kedvesen" haszonlesőnek és hazugnak nem titulált még senki. Köszönöm, aranyos vagy.

 

Voltak tamiopsaim egy évig, a barátnőmnek 2 évig, kinti és benti tartásban is volt alkalmam megismerni őket (fa mókusak a google fordítja, meg az a páros, aki javarészt az én honlapomról csóringálta össze a sajátjához az anyagot), de nem tudtam megtalálni velük a hangot, nagyon érzékenyek az ellátásukra, és büdösek, bármennyire is pucoltam őket, azt meg nem szeretem. Így nem tudtam nyugodt szívvel ajánlani másoknak, mert tudtam, hogy kevés az információ a sikeres tartáshoz, a vásárlásukba fektetett pénz pedig túl sok ahhoz, hogy 1-2 éven belül elpusztuljanak a mi hiányos ismereteink miatt.

 

Előzmény: kisufó (17814)
Höri12 Creative Commons License 2017.03.17 0 0 17815

Sziasztok!

 

Kinél születik mostanában szibériai csíkos mókus.

 

üdv. Höri12

kisufó Creative Commons License 2017.03.16 0 0 17814

A tenyésztö akitől  vettem a famókusokat ajánlott nekem egy fajta takarmányt nála ezt eszik a mókusok és pluszként adható nekik kis mértékben ez a vitamin neve:Gim Cat multivitamin paszta "12 vitamin+Omega 3  Én ezzel ettetem őket és na persze még sok extrával Remélem Magyarországon több siker lesz ezek után a tartásukba és többen fogják  megszeretni megvenni.Egy jó ketrec ára nem olcsó de ha vesz valaki az már teljesen mindegy hogy hol tartja a mókusokat kint vagy bent a ketrec legyen szökésmentes.Ki csinál vagy vesz  olyat ami lyukas még akkor is ha bent tartja" NEM" A korrektségről meg annyit hogy rengetek fórumozó kérdezi minden évben. Miért harapot meg a mókusom összel? Mert akitöl vette az elfelejtette mondani vagy nem tartotta fontosnak ezt a dolgot elmondani .Aki tenyészti a mókusokat nagy létszámmal mint te is már valójában a mókusok iránti szeretett mellett sokat dominál az értékesitésből befolyt összeg!

Mért nem tartasz famókusokat?

Előzmény: Lászy (17811)
Törökéri Dorka Creative Commons License 2017.03.16 0 0 17813

Sziasztok

Elkezdett a lány mókusunk fütyülni :DD Fiú mókust keresünk Tokajból vagy környékéről. <3

teglaga Creative Commons License 2017.03.16 0 0 17812

Sziasztok!

Eladóvá vált Boby nevű 2,5 éves nagytestű tenyész hím mókusom.Az állat teljesen szelíd.A tavalyi évben 11 kismókus boldog apukája volt.Az almokról több képet tettem fel a fórumon,a fiatalok nagyon gyorsan gazdára találtak.

Ára:25 000.-

Helyileg Budapest II.kerület

érdeklődés délelőtt 11-órától:+36-20-331-05-68

A képek 2017.03.16-án készültek a nevezett állatról.

Üdv teglaga

Lászy Creative Commons License 2017.03.16 0 0 17811

Nem a beltenyészet az oka az elhullásnak, mert a genetikai korcsosulás okozta halandóság nem ütközik ki 4- 5 év alatt. A táplálásukkal van a gond. Mivel semmit nem tudunk róluk, képtelenek vagyunk eltalálni a megfelelő étrendet, a jó vitaminozást, a sok fialástól (évente simán megvan a 3 alom) és a rosszul kialakított étrendtől a tamiopsok sokkal hamarabb elpusztulnak, mint kéne. A németek ülnek a tudásukon, keveset árulnak el a megfelelő tartásukról, pedig ők már ügyesebbek benne. A jó természetük valóban igaz, de az azért hozzá tartozik a dologhoz, hogy a tamiopsokat többedmagukkal kell tartani, ezért eleve nagy ketrec kell nekik, mert rendkívül mozgékonyak (minimum egy 120*90*200 cm) és össze-vissza pisilnek, kakilnak a ketrecen belül és azon kívülre is, ezért hamar büdösek lesznek, nagyon gyakran kell teljes ketrecsikálást, totális ágcserét csinálni, hogy ne legyen szaguk, szőnyeg szóba sem jöhet alattuk, a falat is célszerű lemosható felülettel ellátni a ketrec körül, így nem kimondottan lakásbarát mókusfélék, hacsak valaki pontosan nincs ezeknek a plusszoknak a tudatában, és így is vállalja a lakásban való tartásukat.

Ha kertben tartjuk őket, kicsit jobb a helyzet, de ott a megfelelő, szökésbiztos volier építése nem 2 fillér, ez hozzáadódik a minimum 2 mókus árához.  Ha valaki őket árulja, a korrektség megkívánja, hogy a negatív és a pozitív tulajdonságokat is egyaránt elmondja a leendő gazdáknak.

Előzmény: kisufó (17810)
kisufó Creative Commons License 2017.03.14 0 0 17810

Persze irok neked ha lesznek kicsik.Münchenbe lakok itt vettem a mókusokat de igy is 150km-re utaztam értük ezen a könyéken nem sok a tenyésztő  de lehet találni.Én a két mókust egy helyről vettem itt volt 3 pár külön vérvonalú család nagyon szép tiszta igényesen tartott ketrecekbe még a tulaj tartott ugyancsak 3 pár európai mókust.Magyarországon frissiteni kellenne az állományt kevés szerintem az idegen vérvonalu és ezért pusztultak el.Majd irjál ha van valami!

Előzmény: IvantSAW (17809)
IvantSAW Creative Commons License 2017.03.13 0 0 17809

Szerintem az nem kérdés, hogy sokkal szimpatikusabb és főleg barátságosabb mókusok, mint a szibériai. A gond a tartásával van, nem nagyon ismerek olyat, akinél nagyon régen meglennének. A leggondosabb tartás ellenére is nagyon kényesek, nem véletlen, hogy pár éve rengeteg volt az országban, most meg alig találni. Hónapokig küzdöttünk egy ismerősömmel, mire lett Neki is és nekem is kettő pár belőlük, több Németországi és hazai utat jelentett, így nyilván nem is tízezer forintos mókusok lettek, de végre újra vannak. Pár éve nálam is szépen szaporodtak, remélem újra sikerülni fog, az ismerősömnél a napokban kell szülnie. Nálam volt már udvarlás, párzást konkrétan nem láttam, de remélem az is. Ha lesz Nálad kicsi, majd szólj:) Honnan valók a Te mókusaid?

Előzmény: kisufó (17808)
kisufó Creative Commons License 2017.03.13 0 0 17808

Ez évben szerinted lesznek kicsik,volt már párzás? irj valamit róluk. Nekem is van egy pár tavaly vettem mindkét mókust 2016 ban született. Én kint tartom őket minden nap kijöttek az oduból bármilyen hideg volt. Konkréten nem láttam a párzást de egy hete a fiú kergette a lányt a" lány csipogot"várom az eredményt. Két odu van cserélgetik az odukat de mindig együtt alszanak nem láttam még öket veszekedni nekem sokkal szimpatikusabb és barátságosabb mint a szibériai és a tibeti Remélem többen kedvet kapnak hogy famókust tartsanak.

Előzmény: IvantSAW (17801)
Natimóki Creative Commons License 2017.03.13 0 0 17807

Sziasztok!

2 napja elkezdett fütyűlni a kismókusunk. 

Ilyenkor mi a teendő?

Most hogyan tovàbb? 

Bèkès megyében vagyunk fiú mókit keresünk.

Màsik kérdés.....

Egèsz jól összehaverkodtunk nyàrra vele benyultam a tenyerembe mászott onnan evett, de amióta tèli àlmot aludt azóta olyan vad mint aki most làtott előszor engem.

Mitől vadulhatott meg?

roxilujza Creative Commons License 2017.03.12 0 0 17806

Sziasztok! Kanadai csíkos mókus lányunk tüzeloni fog, ma már nagyon izgatott volt egész nap. Szeretnénk egy alkalmi fiúcskát neki párzásra Győr környékéről.

 

Lászy Creative Commons License 2017.03.12 0 0 17805

Szia!

 

Így van, nem szabad ennyi idősen már erőltetni az első ellés kérdését.

Előzmény: Berke Linda (17802)
kisolasz21 Creative Commons License 2017.03.11 0 0 17804

Sziasztok!! 
Győr-Moson-Sopron Megyéből Sopron környékére Szabad fiút keresünk 2 Lány mókus pároztatására érdeklődni itt vagy privátban

IvantSAW Creative Commons License 2017.03.11 0 0 17803

Szia!

Én adonyi vagyok, nálam vannak fiú mókusok. Viszont ha az előző helyen sem voltak kicsinyei, akkor semmiképpen nem javaslom, hogy ennyi idősen szüljön először, hiszen ha jól számolom akkor már legalább 4 éves kell, hogy legyen, de ahogy írod, nem tudjátok, akár több is lehet. A mókus érdekében szerintem ezt már ne eröltessétek

Előzmény: Berke Linda (17802)
Berke Linda Creative Commons License 2017.03.10 0 0 17802

Sziasztok!

 

Kislány csíkos mókusunk mától kezdett fütyürészni, ezért keresnénk neki "alkalmi légyottra," :-) fiù mókust. Lehetőleg Székesfehérvár és környékéről. Viszont egyben érdeklődnék is, hogy kb. hány éves koráig lehet pároztatni, mert nálunk 1éve van, ahonnan elhoztuk ott kb 2évig volt,  viszont állítólag ő is kapta.... Így passz, hogy mennyi idős lehet:-( Válaszokat előre is köszönöm! :-)

 

 

 

 

 

IvantSAW Creative Commons License 2017.03.09 0 0 17801

Nekem szerencsére tavaly ősszel sikerült összeállítanom újra kettő párt :)

Előzmény: kisufó (17800)
kisufó Creative Commons License 2017.03.08 0 0 17800

Kinai csikos mókusa van valakinek?

TGerg Creative Commons License 2017.03.05 0 0 17799

Fót környékén alkalmi légyottra fiú mókust keresek. Még nem fütyült de szeretnék időben felkészülni.

köszi

roli310 Creative Commons License 2017.03.05 0 0 17798

Én két jól teljesítő hímet is eladnék.

https://www.youtube.com/watch?v=kQgmq01D0pg

Eclavemyr Creative Commons License 2017.03.04 0 0 17797

Szia! Légy türelemmel,még két-három hónap mire lesznek elvihető kicsik. Még csak mostanában indul be a párzási szezon

Előzmény: derossi10 (17796)
derossi10 Creative Commons License 2017.03.04 0 0 17796

Sziasztok,

 

eladó mókuskölyköt keresek pest megye környékén, mindegy hogy fehér vagy barna.

Eclavemyr Creative Commons License 2017.03.01 0 0 17795

Sziasztok! Fiú mókust keresek tata és környékéröl egy kis randevúra. Kefír nem hajlandó elfogadni a mi fiúnkat, most üti veri ha összerakom őket, hűrom hete párzottak de nem vette fel. Reggel óta újra csipog.

teglaga Creative Commons License 2017.02.28 0 0 17794

Egy kis délutáni fotózás...

 

Niky23 Creative Commons License 2017.02.27 0 0 17793

Sziasztok! 2 kislány mókus keresi alkalmi partnerét Győr-Moson-Sopron megyében.

Eclavemyr Creative Commons License 2017.02.27 0 0 17792

Beszari és Tejszín 

Előzmény: Eclavemyr (17791)
Eclavemyr Creative Commons License 2017.02.26 0 0 17791

ll

Eclavemyr Creative Commons License 2017.02.26 0 0 17790

0670 369 7333 Barbi vagyok. Persze,jó lesz este fele. Reggel fél 9től elérhető vagyok egész nap,ha kell vissza hívlak. Barna,3 éves a szépfiúnk,Beszari névre hallgat :D

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!