Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2024.05.14 0 0 62904

Egy kevés csirke sütőzsír is elég lett volna

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62903)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.05.14 0 0 62903

Hm, talán a pecsenyeszaftból lehetett volna egy finomfüves mártás... Na, mindegy, majd legközelebb...

Amúgy magamnak krumplipürét terveztem (a többi kosztos nem eszi), de aztán nem volt már kedvem azzal is vacakolni.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62900)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.05.14 0 1 62902

talán némi szaft körítést elbírt volna: így csak ötös alá... :)

Előzmény: nagypapi51 (62901)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.05.14 0 0 62901

Rendben van!

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62900)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.05.14 0 2 62900

Sült csirke, gombás rizs, sajtos karfiol.

nagypapi51 Creative Commons License 2024.05.14 0 3 62899

A szezonális szinonimája az idényjellegű.

(season=évszak/idény)

Előzmény: Boarhunter (62892)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.05.13 -2 1 62896

Nem, ez egy elcseszett mákostészta. :)

A sült hús, pirított gomba, sült krumpli nem egy elcseszett bakonyi.

Előzmény: H_G (62895)
H_G Creative Commons License 2024.05.13 -3 0 62895

Ez csak egy elcseszett bakonyi, amiből kihagyták a paprikát és tejfölt. Remélhetőleg senki sem készíti így a beküldőjén kívül.

 

Előzmény: öreg_néne_b (62872)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.05.13 -1 0 62894
Előzmény: dulci_nea (62887)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.05.13 0 0 62893

...A suta, gida húsa nyilván jobb...

Gyanítom, Kálmán is ezért adja téli időszakban az őzet - meg ezt hozza a vadász :)

Előzmény: Boarhunter (62891)
Boarhunter Creative Commons License 2024.05.13 -1 0 62892

Szezonja a spárgának van meg az epernek. :-)

Az őznek meg idénye.

Előzmény: öreg_néne_b (62889)
Boarhunter Creative Commons License 2024.05.13 0 1 62891

Ősszel, télen a sutákat, gidákat lövik, ilyenkor meg a bakokat.

Az előbbiek húsa nyilván jobb.

Előzmény: nagypapi51 (62890)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.05.13 0 0 62890

2007 óta huszon -x alkalommal ettünk nála, őzet zusammen 4x, októberben ill. januárban és februárban. (nála a 'vad' jellemzően szarvas, vaddisznó, vadnyúl, vadkacsa)

 

Előzmény: öreg_néne_b (62889)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.05.13 0 0 62889

májusban nem ad vadat

 

Szezonja van az őznek. ;)

Előzmény: nagypapi51 (62888)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.05.13 0 1 62888

...Ez jobban tetszik...

A fotó egy májusi menü, a felsorolás februári vacsora volt.

Kálmán, szezonális magyar alapanyagokat használ, májusban nem ad vadat,

februárban meg fagyasztott spárgát.

 

Előzmény: dulci_nea (62886)
dulci_nea Creative Commons License 2024.05.13 0 0 62887

Mióta beütött a spárgaszezon, átlag kétnaponta van valami spárgával. Még van egy kisebb adag spárga, és még spárgás tojássaláta nem volt műsoron.

Előzmény: nagypapi51 (62885)
dulci_nea Creative Commons License 2024.05.13 0 0 62886

Ez jobban tetszik. De én is hamar feltenném a kezem. :) 

Kösz a bemutatót.

Előzmény: nagypapi51 (62884)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.05.13 0 0 62885

Ma zöldborsó főzelék, tükörtojás, pirított héjas újkrumpli (azért így jobb, mint főve)

Kedden szűzérme, spárga, sajtmártás

nagypapi51 Creative Commons License 2024.05.13 0 0 62884

Legutóbb ez volt, tavaly sajnos nem jött össze, majd most ősszel!

 

Előzmény: dulci_nea (62882)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.05.13 0 0 62883

Színes csigák

Fácán-angus erőleves

Pácolt lazacpisztráng, kaviárja, beluga lencse, csicsóka

Fürj, tojás, batata, pakchoi

Vadas vaddisznó

Bivalybélszín Rossini m. tejszínes burgonya, cukkini

Áfonyás csoki ganache torta

Sajtok

(a bélszínnél már majdnem felemeltem a fehér zászlót... :)

Előzmény: dulci_nea (62882)
dulci_nea Creative Commons License 2024.05.13 0 0 62882

Tréfásnak szántam a "fiatalember"-t, de ennyit nem gondoltam. Isten éltesse!

Kösz, ha leírnád a menüt. A főzős tévéket is szórakozásból nézem. 

Előzmény: nagypapi51 (62881)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.05.13 -1 0 62881

A 'fiatalember' szeptemberben lesz 78... :(

Evőeszköz: kintről befelé, fentről lefelé.

Hét fogás volt, érdekel a menü?

 

Előzmény: dulci_nea (62878)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.05.13 0 1 62880

Spagetti arrabbiata, spárga sonkában.

dulci_nea Creative Commons License 2024.05.13 0 0 62878

Csak tv-ből ismerem a nagyon szimpatikus fiatalembert.

Így már igen, ez már illik a nevéhez. Vonalzóval igazították az evőeszközöket. Ehhez már etikett könyv kell a vendégeknek. :) Kiigazodsz az evőeszközökben? Úgy látom leves is volt, valami halas előétel, öt fogás....  Jól tippeltem? Szépséges a régi szódásüveg is, és hogy létezik ilyen falusi iskola.

Előzmény: nagypapi51 (62876)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.05.13 0 0 62876

Kalla így tálal, háttérben a Mester.

(a helyszín egy kis falusi iskola étterme)

Előzmény: dulci_nea (62875)
dulci_nea Creative Commons License 2024.05.13 0 0 62875

Kalla sem lehet. Ahhoz úgymond kommersz. De amúgy nagyon guszta, kellemes vacsoraasztal.

Tudnék válogatni. :)

 

Ma és holnap paradicsomos káposzta sültoldalassal. 

Előzmény: nagypapi51 (62874)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.05.13 -1 1 62874

Nem Pesten történt...

öreg_néne_b Creative Commons License 2024.05.12 0 0 62872

miért ne lehetne egyszerűen csak gombás sertésszelet?


Mert az egy teljesen más étel.

https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Freceptneked.hu%2Fsertes%2Fgombas-szelet-3%2F&psig=AOvVaw2XyQ41WnbvgHhXraPrutcm&ust=1715625871529000&source=images&cd=vfe&opi=89978449&ved=0CBQQjhxqFwoTCLCArsniiIYDFQAAAAAdAAAAABAY

Azért van a dolgoknak neve, hogy mások is tudják, mire gondolunk, amikor kimondjuk /leírjuk. Függetlenül attól, hogy ez a név mennyire találó. A hortobágyi palacsintát sohasem ismerték a Hortobágyon, Lyonban sem ismerik a a lyoni sertésszeletet.

Előzmény: Mazsola0070 (62805)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.05.12 0 0 62871

Pestos lazacpisztráng, parmezános újkrumpli; és összeraktam egy adag mentás-citromfüves bodzalimonádét, holnapra jó lesz.

Boarhunter Creative Commons License 2024.05.11 0 0 62870

Ezek jó harminc centisek voltak. Ezzel már érdemes a grillen próbálkozni. A nagy buksi feje miatt elég nehezen zártam össze a csipeszt.

Véletlenül beestem a halboltba aztàn beléjük botlottam. A kihozatala persze így is gyenge de az íze fantasztikus. Van pár kisebb is, azokat holnap a főzés végén belelógatom a halászlébe.

Előzmény: dulci_nea (62868)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!