Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2008.03.08 0 0 417
A magyar nyelv erdekessege. . .az angol juicer-nek mondja.
Ebben is van valami preseles, hiszen ramonyod a kupra, nem?
Előzmény: Epikurosz (415)
nyikszi Creative Commons License 2008.03.08 0 0 416
Aham. De attól még kijön belőle a lé vagy nem?
Előzmény: Epikurosz (415)
Epikurosz Creative Commons License 2008.03.08 0 0 415
Az ára nagyon baráti, de szerintem ez inkább centrifuga, nem prés.
Előzmény: nyikszi (414)
nyikszi Creative Commons License 2008.03.08 0 0 414
Sziasztok! Szeretnék venni egy citrusprést, ami nem gyümölcscentrifuga, mert az már van (csak mire összerakja az ember lemegy a nap, meg még el is mosogatom utána, aztán másnap van :( ) Olcsó, kis helyen tárolható, nagyon könnyen tisztítható elektromos prés kellene.

Én ezt néztem ki, de nem tudom ezeknek az elvárásoknak megfelel-e?

Fagor MZ-71

Még jobb volna olyan, aminek a teteje préselés közben teljesen rázárható, nem csak egy kúppal nyomhatom a gyümölcsöt. Ilyet sajna nem találtam. A segítséget előre is köszi.
ZsuR Creative Commons License 2008.03.07 0 0 413
Aztan van olyan is, aki szeret enni, megvalogatja, mit es mikor eszik - no ezeket meg nem elhizottnak, hanem okos es inyenc embereknek hivjak. . .

Amit mondani akarok - csak azt eszem meg amit jo. Nem kinozom magam mindenfele bizonytalalan kimenetelu kiserlettel.
Előzmény: Epikurosz (412)
Epikurosz Creative Commons License 2008.03.07 0 0 412
Hoppá, ez a baj, emiatt van annyi elhízott ember, mert szeretnek enni. :-)
Előzmény: ZsuR (411)
ZsuR Creative Commons License 2008.03.07 0 0 411
. . .a evesnek, ivasnak az lenne a celje, hogy az ehseg es szomjusag csillapitasa mellett oromt is adjon. . .
Előzmény: Epikurosz (410)
Epikurosz Creative Commons License 2008.03.06 0 0 410
No, itt vagyok, nem haltam meg. De: nem ettem meg a maniókát, hanem eldobtam. Pedig ázott vagy 2 hetet, és főztem kb. 2 órát (Wiki szerint 2 nap állás, és 25 perc főzés már elég), de most annyira nincs formában a májam, hogy kísértsem a sorsot. Szóval, nem akartam reszkírozni. Pedig kár, mert annyira nem nézett ki rosszul, hasonlított a burgonyához, de már mindegy.
Előzmény: ZsuR (400)
TTAMAS Creative Commons License 2008.03.01 0 0 409

Elég gagyi.

 

De legalább drága. 15 egy fröccsöntött műanyag szarért elég durva.

Előzmény: Epikurosz (408)
Epikurosz Creative Commons License 2008.03.01 0 0 408
Elég gagyi.
Ha én most állnék vásárlás előtt, akkor vennék egy villanyos húsörlőt, és sufniműhelyben átalakíttatnám.
Előzmény: mrgorgeous (407)
mrgorgeous Creative Commons License 2008.03.01 0 0 407
esetleg ilyenje van valakinek?
http://www.celsus.hu/termekek/easy_health/easy_health_kezipres
Epikurosz Creative Commons License 2008.02.29 0 0 406
nEM, ÉN KIS MANÓKRA GONDOLTAM. :-)
Előzmény: TTAMAS (404)
TTAMAS Creative Commons License 2008.02.29 0 0 405
igen
Előzmény: zsuzsi07 (403)
TTAMAS Creative Commons License 2008.02.29 0 0 404

Miért, szerinted a viaszt siratóasszonyok viszik fel kendővel törölgetve? :))

 

Emulziót permeteznek rá, a víz elmegy, a viasz marad. Az autót is így viaszolják a mosóban...

Előzmény: Epikurosz (402)
zsuzsi07 Creative Commons License 2008.02.29 0 0 403
Citrusfélénél, déligyümölcsnél az alapos mosás, hámozás megteszi. Az almát is le lehet mosni meleg, esetleg mosogatószeres vízzel, szivaccsal. Az epret, szőlőt viszont nagyon nehéz alaposan lemosni, ha kezelve van, biztosan marad belőle valami. Én itt egyébként elsősorban a gombaölő szerekre gondoltam. Ugye, hosszú szállításnál, romlás ellen gombaölő szerrel kezelik ezeket?
Epikurosz Creative Commons License 2008.02.29 0 0 402
A viaszozással semmi bajom, de biztos drágább. Sokkal egyszerűbb egy szórófejjel olajjal befújni a cuccot, és azzal szédíteni a gyanútlan vevőt. Persze, elítélendő.
Előzmény: TTAMAS (401)
TTAMAS Creative Commons License 2008.02.29 0 0 401
A gyümölcsök általában többé-kevésbé maguktól is viaszosak. Van olyan almafajta, ami zsíros tapintású. Ettől még persze lehetett rajta bevonat. Egyébként viaszozni a bioterméket is szabad.
Előzmény: Epikurosz (399)
ZsuR Creative Commons License 2008.02.29 0 0 400
Nem is tudom, mikor ettem makospitet utoljara, pedig nagyon kedvencem!
Előzmény: Epikurosz (396)
Epikurosz Creative Commons License 2008.02.29 0 0 399
Jut eszembe: láttam én már echte magyar almát is tartósítóréteggel bevonva. de nem viasz volt az, hanem valami olajos anyag, amely biztos olcsóbb a viasznál.
Én ezeket az almákat mosogatószerrel mostam le, majd hámoztam.
Előzmény: TTAMAS (397)
Epikurosz Creative Commons License 2008.02.29 0 0 398
Erről beszéltem.
Ezért kell hámozni, ami olyan.
Előzmény: TTAMAS (397)
TTAMAS Creative Commons License 2008.02.29 0 0 397

A déligyümölcsöket leszedés után vegyszerezik, hogy kibírja a hosszú szállítást. A magyar gyümölcsöket nem kell kezelni, mert nem a világvégéről hozzák.

 

"A tartósság érdekében felületüket a szüret után engedélyezett konzerválószerekkel kezelik, ezek a következők: biphenyl (E 230), orthophenylphenol (E 231), natrium-orthophenylphen-ol (E 232) és a thiabendazol (E 233). A lé- és vitaminveszteség elkerülésének érdekében a gyümölcsöket ezenkívül mesterséges viaszbevonattal látják el."

Előzmény: Epikurosz (394)
Epikurosz Creative Commons License 2008.02.29 0 0 396
Akkor már inkább szadó. szadizom a gyümiket. A mákos pite a tegnap este elfogyasztatott. Jó volt. :-)
Előzmény: ZsuR (395)
ZsuR Creative Commons License 2008.02.28 0 0 395
:)) Enyhen mazohista vagy :))!
Előzmény: Epikurosz (394)
Epikurosz Creative Commons License 2008.02.28 0 0 394
ZsuR,
Csak kísérletezem. Kíváncsi vagyok, hogy a süteményben lévő mák okoz-e gondot. Általában nem szokott, és remélem most sem, de szeretem kideríteni a problémák okát, és emiatt saját magamon ártatlan kísérletekre is hajlandó vagyok. Persze, nem megyek fejjel a falnak. A manióka még mindig ázik, sós vízben, mert ki kell belőle áztatni a ciántartalmat. Ezzel kapcsolatban máris tettem egy érdekes felfedezést: az első 3 napban semmilyen színe vagy szaga nem lett. Gondolom, olyan magas volt a ciántartalma, hogy a mikroorganizmusok nem tudtak elszaporodni benne. A 4. napon már éreztem valamit, és a víz leöntése után (minden nap cseréltem a vizet) megsóztam. Amit a bennszülöttek technikájáról olvastam, annak a lényege, hogy addig kell várni, amíg a benne lévő cián teljesen lebomlik. Mindenesetre még utánaolvasok, és az sem biztos, hogy a végén elfogyasztom.

A zsuzsi07 által írtakkal kapcsolatban:
Teljesen igazad van, a déligyümölcsöket mind kezelik rovarirtóval, és esetleg tartósítószerrel is. Ezért szeretem meghámozni őket. No, de a magyar almát, szőlőt, stb. azt hiszed, hogy nem kezelik? Naná, hogy kezelik. A rovarirtás nélkül lehetetlen lenne gazdaságos termésátlagokat elérni. Másrészt, én abban reménykedem, hogy ezek a szerek alapos mosással eltávolíthatók. Soha sem szabad elveszíteni a reményt.
Előzmény: zsuzsi07 (393)
zsuzsi07 Creative Commons License 2008.02.28 0 0 393
Én erre kapásból azt mondanám, februárban az ember ne akarjon epret, szőlőt enni. Bár lehet, hogy az eper Dél-Európában már terem, de a franc tudja, mivel kezelik, hogy ne rothadjon meg, mire onnan ideér. A citrusfélék, déligyümölcsök mások - azokat meg lehet hámozni.
Én az idénygyümölcsök híve vagyok, ami persze ilyenkor nem sok. Nem tudom, mennyit nyerünk a vitamintartalommal, ha a gombaölőkkel kezelt és/vagy kényszerérett gyümölcsöket esszük/facsarjuk.
ZsuR Creative Commons License 2008.02.28 0 0 392
Nem a legjobb szovalasztas volt. . .nem irigylem, inkabb csodalom :))!
Előzmény: ZsuR (391)
ZsuR Creative Commons License 2008.02.28 0 0 391
Irigylem a vallakozo szellemedet - azokkal kiserletezel, amiktol rosszul erezheted magad :)).

Miert. . .annyi mas van, amitol jol erezheted magad???
Előzmény: Epikurosz (389)
Epikurosz Creative Commons License 2008.02.28 0 0 390
Viszont: ma vettem egy mákos pitét. Ugrásra készen lapul a hűtőszekrényben, mint a H5N1 mutációja.
Előzmény: Epikurosz (389)
Epikurosz Creative Commons License 2008.02.28 0 0 389
Megittam az epret. fél kilóból kb. 2,5 dl lé jött ki. Eddig nincs gond, lekopogom....

Viszont: az utóbbi időben azt vettem észre magamon, hogy nem bírja az érzékeny gyomrom a körtét. Épp ezért azt csináltam, hogy be a mikróba, hadd főjjön agyon.
Nos, gondoltam egy merészet, és a tegnap vettem egy kiló körtét, amelynek felét ma reggel kifacsartam. Hát nem fájt tőle a gyomrom/belem?
Pedig azok a kásás kis akármik már nem voltak benne. Aszem van benne valamilyen anyag, amelyre allergiás vagyok, de lehet, hogy ez a paranoia következő stádiuma. :-)
Előzmény: ZsuR (388)
ZsuR Creative Commons License 2008.02.27 0 0 388
Szivesen hagyom az allergiat - ami nem is az - de hat te hoztad fel. Ha valaki emliti, nem ajanlanam a jatekot vele.

Szerintem hulyeseg az ilyen draga eperrel pancsolni, meg kell enni ugy ahogy van!!! Akkor facsaranm ki, ha mar enni tulerett lenne.

Az meg, hogy a gep mit tur el. . hat gepe valogatja!!! Ha jo a gep, nem lesz gond. Az eper nem nagyon rostos, nem lesz sok maradek anyag, foleg nem ennyibol.
Előzmény: Epikurosz (387)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!